Nej det va ingen ny modetrend jag försökte skapa

Ok nu spolar vi tillbaka tiden lite, till juldagen med andra ord.
Vi va hemma hos johanna o emil tillsammans med ungefär 30 st människor
det va fullt hus med andra ord.
Jag o alex va de första som kom dit o även de sista som gick(såklart)
Jag tog på mig min jacka o mina skor o gick därifrån vidare till harrys, inga konstigheter - trodde jag fram tills i lördags!

Jag ska då ta fram mina stövlar jag hade på mig på juldagen, som ja inte heller använt sen dess o vad ser jag:


de e ju för fasen två olika stövlar
(min är den med högre skaft)

Dock ganska lika, med både spännen uppe o nere o en liten dragkedja på insidan. Tyvärr skiljer det ju sisådär bara 7 cm i skaftet.



Jag o en annan tjej har alltså sprungit runt med två olika stövlar på oss en hel kväll på harrys.
I lördags när jag upptäckte det kunde jag inte göra annat än att skratta. För det är rätt roligt!
Vilken nörd jag är!





Ringde mile först o främst, då det brukar inte vara så många fler än hon o jag som har storlek 36, la fram det lite snyggt om hon råkat ta fel skor på juldagen. Det va inte hon.

Efter samtalet med mile, så tackade jag stövlarna för den här tiden, vi har haft mkt roligt ihop, men nu  så tänkte jag att det är lika bra att slänga dem för lär inte få se den andra skon igen ändå med tanke på att jag inte ens kände hälften av de som va hos johanna på juldagen. Sedan hade de här stövlarna ändå gjort sitt, de är ju praktiskt taget halvdöda.





Jag kunde ju självklart inte släppa detta under kvällen utan att va tvungen att berätta detta för varenda själ då jag tyckte detta va extremt kul. Och till slut fick vi iaf fram vart min andra stövel va, det visade sig att den va i halmstad.(där känner den ju ändå igen sig) Det va josefin som tagit fel så vem vet, jag kommer kanske kunna ta en till svängom i mina älskade favorit stövlar innan de tackar för sig!

Va tvungen att dela med mig av denna lilla incident, jag kunde ha spelat iskall o sagt att det va meningen=), men nej så va det inte. Så ni som undrade om jag försökte starta en ny modetrend genom att ha olika stövlar på mig så är svaret nej, så cool e inte jag - utan det va inget annat än ett riktigt festmisstag=)!


Bebis nr 2

Ligger o kollar på bilder från tiden när jag va gravid, på magen o likaså bilderna från bb. Bilderna från bb är något som jag ALDRIG kommer lägga in på bloggen. Känns lite väl privata för det=).

                                                           glad liten skit redan i magen


Man glömmer snabbt allt det jobbiga med att vara gravid o kommer bara ihåg det positiva, iaf jag. Jag längtar efter att få vara gravid igen, längtar efter gravidmagen, sparkarna när den lille ger sig till känna, ul när man får se den lille. Som ni märker ha jag tydligen glömt bort hur mkt jag hatade att se ut som en michellin gubbe, hur svårt d va att ta sig upp ur sängen, vända sig osv.


                                                           här gillade ja fortf min mage

Det kommer inte bli några syskon till oliver inom de närmsta då vi vill att oliver ska bli lite äldre först o jag vill jobba o känna på den vardagen först. Men jag längtar tills det är dags o så har vi ngt att se fram emot=)

Innan jag blev gravid förstod jag inte hur en blivande mamma kunde känna på sig va d va för kön som bodde i magen. Men nu förstår jag den känslan, ju mer det närmade sig bf ju säkrare blev ja på att det va en pojke som bodde i min. Drömde även en natt att det va en pojke, en stor pojke o att vi inte hade några kläder som passade för att han va så stor. Och d visade ju sig att Oliver va rätt stor =).

                                                                   michellingubben

När det kommer till namnen har jag de rätt klara för mig. Om det blir en liten flicka nästa gång så är det fortfarande Molly som gäller o blir det en liten kille gillar jag Melvin. Men alex va väl inte överförtjust i det namnet.
Hur som haver så hinner vi nog ändra oss till det väl är dags igen, om det blir dags igen, för jag vågar inte ta ngt för givet då jag ibland tror att ngt har gått sönder i mig efter allt från förra gng så jag inte kan få fler barn.
Men om man ska bortse från alla negativa tankar o allt det jobbiga så längtar jag extremt efter att få ha ett litet liv inom mig igen. För när man är gravid så är varje dag speciell o spännande.

Casper

Igår ringde de från vetrinärhuset, de hade fått provsvaren på caspers tumör. Den va godartad!
Så underbart skönt att höra!



liten casper


Matchmaking.linda har härmed försatt sig i konkurs

(jag har visst väldigt mkt att blogga om idag)

Jag måste villigt erkänna att när det kommer till att para ihop folk är jag totalt värdelös! Jag önskar att jag va bra på det men icke!
Ena dagen kan jag föreslå en kille för en kompis som jag tycker-ja men ni skulle ju passa ihop , för att till nästa dag tänka- hur sjutton tänkte jag här!
Häromdagen tex, en kille som jag tyckte skulle va bra för min vän, jag tyckte då att han skulle följa med oss, som en överraskning tänkte jag, men jag blev totalt dissad, helt o fullt haha. Han måste undrat vad d va han blev erbjuden egentligen då ja stod o tjatade att han skulle med oss o alex står jämte. Han ville inte följa med utan ville följa med en annan tjej istället. Som sagt jag blev helt dissad:).

Just då tyckte ja ju att d va en ypperligt bra ide men idag är vi nog alla glada med valet som gjordes. Med detta menar jag inte att d e ngt fel på killen, han är super trevlig och gullig på alla vis, men han o den tjejen jag ville para ihop han med kanske inte passar egentligen.

Hur som haver, d va inte första Gng jag försökte ge mig på matchmaking som sedan går åt skogen, men jag lovar att frånochmed nu så var det den sista:). Jag är nämligen inte mkt till hjälp.
Sedan kan vi väl vara överens om att det är ganska svårt att hitta den perfekta killen?!? Men positiva psykolog linda tror att det finns en där ute för alla. Men kom ihåg man får pussa ett antal grodor innan man finner sin prins! :)

O med detta vill jag bara säga att ännu ett av mina sämre karriärval är nu över. Nu har matchmaking.linda gått i konkurs o kommer härmed inte stå till tjänst mer, till allas lättnad!


Oliver?

Jag tycker nog att lilla o påminner lite om mig när ja va liten. Eller?


Måndag

Feber igår o feber inatt gjorde att jag precis avbokade gympasset ikväll. Nu är jag feberfri men förkylningen sitter där fortf.
Igår när jag vaknade hade jag knappt ngn röst kvar. Vilket iofs inte är jätte konstigt då jag som vanligt pratade alldeles för mkt under lördagen med alla som jag tror att jag känner(plus att jag hade såå ont i halsen). Munnen gick i ett o jag är sån att vill ja får fram en sak, vad jag tycker, så räcker det inte att säga det 1 gng utan för att folk verkligen ska förstå säger jag det 37 gng. En aning irriterande o inte en av mina positiva sidor kanske.  Jaja huvudsaken är att man är glad o det va jag, en glad tjej som man kunde tro gick på duracell.


som sagt ingen träning idag heller men senare i v ska d tränas för nu måste jag bli frisk.
I veckan blir det annars lunch med karin o bowling till helgen, som jag för övrigt tänker vinna=)!


Kärleken är skrämmande

Ibland förstår inte jag hur sjutton jag kunde ha sån tur att ha träffat Alex.
Att genom en utekväll i Halmstad träffar jag killen som jag ska spendera resten av livet med( hoppas jag). O det visar sig att han bor i samma hus som mina morföräldrar här i vmo. Är det ren tur eller är det ödet?


Innan jag träffade Alex va d utekvällar o fest på helgerna o jobb på vardagarna som gällde. Då va det jätte roligt men inte speciellt meningsfullt.
Att vi två år senare får världens finaste lilla pojke va som att sätta guldkant på vardagen. Hela livet fick plötsligt en mening.
Jag älskar mina fina pojkar o mitt liv är verkligen som bäst när jag får spendera det med dem! Ibland undrar jag vad jag gjort för att förtjäna att vara såhär lycklig. För det är nästan skrämmande hur mkt jag känner för dessa två människor.


Innan jag träffade Alex trodde jag att jag visste va kärlek va, jag hade ingen aning.


Mitt liv som fjortis

Efter prat om högstadiet igår så har tankarna varit där idag på just den tiden. Hur d va men framförallt hur jag va.

Jag va en typisk fjortis! Tjuvrökte, festade, hade filaskor o tyckte att jag själv va hur ball som helst! Som jag sa igår o tycker idag alltså en riktig tönt! Jag själv tyckte jag va vuxen, visste allt men i själva verket va ja bara omogen.

Tror att folk uppfattade mig som väldigt kaxig då jag förmodligen hade den uppsynen. Men mkt berodde nog på att jag va väldigt blyg o osäker, sa inte mkt när jag va bland folk jag inte kände. Men d e klart, ja kunde va rätt spydig oxå om jag bara ville.

Folk ha berättat att de inte vågade prata med mig för att jag hade pojkvän. Lite tråkigt, då jag själv trodde att vissa enbart ogillade mig. Sedan va det iofs knappt ngn ide för i min värld existerade bara jag o mina vänner.

Det är svårt att veta hur folk uppfattade/tyckte om en men jag hoppas att jag uppfattades som en snäll människa o inte bara som en liten irriterande osäker blond skitunge som ville bli vuxen alldeles för snabbt!

Läser du min blogg o va med under min högstadietid så får du gärna kommentera hur du uppfattade mig eller tyckte om mig. Hade varit kul o läsa :).


Söndag

Ni vet att ibland när man är sjuk kan man må bättre efter lite festande, förkylningen kan försvinna, likaså halsont. Så är det inte idag! Jag är sämre, halsen o förkylningen är värre!

Igår va d fest hos Calle o vi fick träffa hans fina flickvän för första gng. En jätte mysig tjej o hemma hos Calle va d superkul. Tyvärr blev d Harrys sen vilket varken ja el Alex va sugna på egentligen men ingen av oss sa ngt till den andre, utan vi följde snällt med i tanke om att den andre ville dit.
Harrys va som jag misstänkte, ingen hit! Men nu ha vi gjort det för ett bra tag framöver.

Pratade lite om högstadiet/lågstadiet igår o det är ganska kul att höra hur folk såg en på den tiden.
Ska berätta sen om en pinsam grej från juldagen som jag upptäckte igår:).

Hur som haver tack Calle o Co för en jätte kul fest!


Lördag

Trots att det är lördag så ha jag ingen som helst lördagskänsla, mer fredag. Vilket kan bero på tre saker:
1. Vi gick o la oss 21.20
2. Gick upp 06.30, dvs ingen sovmorgon
3. Alex jobbar
O eftersom jag inte har ngn lördagskänsla höll ja nästan på att glömma bort att boka in mig på måndagens pass. 
Mår mkt bättre nu men är fortfarande förkyld o väldigt seg i kroppen men på måndag ska jag va helt återställd så jag kan träna igen. Kommer bli riktigt jobbigt så jag kommer ha tagit 3 steg tillbaka igen. Men men bara att köra på så mkt man orkar!

Tittade på Breaking dawn part 1 igår o jag vet inte riktigt vad jag tycker. Ok absolut, men det hände inte så mkt i den o jag vet inte men just nu är jag lite mer Team Jacob. Vilket iofs kan bero på en scen från Abduction ;). Hur som haver fick en ok känsla av filmen men inte mer, ska bli kul o se hur allt det här slutar om de lyckas få till ett bra slut. (Nej ja ha inte läst böckerna.)


Seg vecka

Ligger i sängen o kollar på domherrarna i trädet. De är rätt fina fåglar måste jag säga.
Hur som haver, så spännande har mina dagar varit den här v hittills. Jag kommer inte ihåg hur d känns att må bra! Känns som d va en evighet sen jag va frisk. Så fort jag mår bättre så ska jag uppskatta de friska dagarna man har enormt mkt mer, lovar!

Igår fick jag ställa in lunchen med K, idag blir d återigen ingen träning o myskvällen med C får skjutas upp. Sjukt tråkig vecka!

Nu ha lilleman vaknat så nu ska d lekas i några timmar innan det är dags igen att lägga sig o kolla på fåglarna.


Casper

Nu är min lilla fis hemma igen med 6 stygn o en tratt på huvudet!


En liten o en stor snorunge

Oliver är som sagt dunderförkyld. O nu har hans baciller hoppat på mig. Casper opereras just nu. Slutsats, tisdagen kan inte bli mkt sämre!

Det känns som det är snor precis överallt. På möbler, väggar, tak, leksaker, känns som jag bor inuti en näsborre. Vidrigt med andra ord!

Jag blir äcklad av snor o folk som är förkylda df ha jag gjort allt för att försöka undvika denna snuskbacill som oliver ha genom att pussa mindre, tvättat händerna med handsprit o tvål helt maniskt, bälgat i mig kan jang o vatten. Inget har hjälpt!
Som tur är kan man väl säga så verkar o inte vara så ledsen över att vi är sjuka, då han tycker d är fruktansvärt roligt när jag nyser. O hostar jag gör han det oxå. Kul att ngn kan roas av detta snusk!

Hur kan man undvika att själv bli smittad så fort barnen är sjuka? För när dagis börjar lär vi ju springa på fler baciller o jag har då inga planer på att vara sjuk varenda gng oliver är det.
Så tips på hur man undviker bacillerna mottages varmt!


Finns det ngn som gillar telefonförsäljare?

Jag gillar inga telefonförsäljare,(även om det finns många som är ärliga) vare sig de är ifrån eniro, hitta, vill sälja suddgummin eller som tex nu från svensk fondservice. Ja förstår bara inte syftet med telefonförsäljare. Om deras grej som de nu representerar är så förbaskat bra vf måste de ringa folk o nästan tvinga på dem ngt? Är deras grej tillräckligt bra så hittar folk dem ändå.
Jag anser att om jag tex nu behöver suddgummin så tar jag reda på vilka som säljer bra suddgummin o skapar mig en åsikt om vart o från vem jag ska köpa mina suddgummin. Jag vet skit dålig jämförelse men ni förstår vad jag menar.

Jag blir alltid på dåligt humör, dryg o nästan otrevlig när telefonförsäljare ringer för jag litar inte på dem!
Nu ringde tex en väldigt övertrevlig snubbe från svensk fondservice o började babbla om mina fonder o att mina pengar från dem fonderna försvinner hela tiden men om jag betalaren en viss summa till dem så händer inte det bla bla bla bla bla. Sedan drog han självklart in Oliver, fult knep, för att jag ska bli mer positiv. Han tjatade om att han skulle skicka hem infopapper till mig så jag får läsa på i lugn o ro. O jag sa till han två gng att det behöver han inte göra eftersom jag kan läsa om dem på it o höra av mig till dem ifall jag är intresserad.

Läste om dem o ngn hade fått hem det här sk infopappret från dem vilket i själva verket inte var ngn info utan ett bindande avtal. Tyvärr ska den övertrevliga snubben ringa igen om ett par dagar då jag läst på om det sa han o då ska jag berätta precis vad jag läst o att jag självklart inte är intresserad.

Nej många telefonförsäljare kör med riktigt fula knep o jag kan inte förstå hur man kan vilja jobba med oseriösa företag. Ett jobb där du inte behöver uppge ditt riktiga namn o lurar folk dagligen. Har ni inget samvete?

Give me the light

Jag blir helt sjuk av alla snygga lampor som finns där ute som bara väntar på att få flytta in hos oss!


detta är min favorit-give me please!


    
krysslampa



kökslampa?


    
älskar den till höger


dessa bilder är lånade från www.designonline.se


The light


Älskade lampan på våran nya skänk som saknar lådfronter (ngn som ska till ikea snart får gärna säga till!)
Sladden ska bytas ut till vit på lampan o glödlampan ska oxå bytas ut då den lyser alldeles för starkt


såhär i efterhand hade jag nog sprutmålat den istället för målat den med pensel då det är rätt svårt att få det fint med pensel

       
På kvällen





Ny vecka

Först tänker jag börja med att säga jädra förbaskade skit oxå! Har helt glömt bort att boka gympasset tills ikväll o självklart va det fullbokat! Blir bra trött på mig själv! Måste börja sätta påminnelse för att jag ska komma ihåg det fortsättningvis!

Veckan är annars rätt fullbokad med träning, lunch med karin o till helgen blir det festligheter hos världens bästa calle!
Imorgon är det dags för casper operation o det är ju mindre roligt. Men jag vet att det kommer att gå super bra o den här op är bara ngt som måste göras.

Lilleman är vrålförkyld här hemma så idag blir det pyjamas o myskläder hela dagen inomhus. Lite tråkigt när det är snö o minusgrader eftersom det hade varit kul att åka lite pulka med han. Men nu ska det istället jobbas stenhårt på att han ska bli frisk o att jag ska slippa bli smittad! 

Känns som det kan bli en tuff vecka!

Nytt

Välkommen till familjen Burkina, hoppas ni ska trivas.

Tack mamma!


hockey hockey hockey!

Fredagskvällen blev lite annorlunda än planerat men åh så mkt bättre!
Vid halv sex tiden begav jag mig till karin för lite tjöt o vin. Vi hann även uppfinna en ny
drink, bacardi melon med alkoholfritt vin, innan det va dags att halvspringa till ishallen för lite hockey.

Ishallen va packat med smålänningar som ville se Tigers spela. Kul att det va så mkt folk o ännu roligare att Tigers vann.

Hade en jätte kul fredagskväll tillsammans med Karin o jag tycker att man alltid borde dricka vin när man går på hockey! Man slipper frysa lika mkt då o allt blir såå mkt roligare=).

Alex stackarn jobbar idag så det blir ingen träning idag som jag hade tänkt egentligen. vilket egentligen kanske är lika bra då oliver blivit dunderförkyld o jag känner att det verkar som det hoppat på mig oxå.  Fram med handsprit o naturläkemedel, här ska överdoseras!


Ett beroende är fött

En mini powersmoothie

1,5 dl hallon o blåbär
1 liten banan
1 dl vaniljyoghurt
1 dl kesella
1 msk linfröolja


Life of horror

Har ni sett den där skräckfilmen där så fort kvinnan vänder ryggen till så står alla skåp öppna i köket o alla lådorna är utdragna? Hon vänder ryggen till i två sek efter att precis ha stängt igen luckorna o det är likadant igen, om inte tom värre.

Kommer inte ihåg va filmen heter men jag kan förstå hennes problem. Två sek! Hur sjutton kan det gå så snabbt?!?


Kan själv! Eller?


Smoothie

Har varit ute på en långpromenad för att försöka mjuka upp musklerna. Ganska skönt ute ändå, skönt att det för en gång skull inte blåser ute.

Nu ha jag satt mig tillrätta framför tv:n. Tänker sitta här en stund nu o zappa o avnjuta en smoothie. Så jäkla gott! Förstår inte vf jag inte använder mixen oftare. Enkelt o smidigt.
Hädanefter ska jag mixa allt jag kommer över!

Idag blev d en jordgubb o banan smoothie.
1 dl mjölk
1 dl vaniljyoghurt
Ca 1 dl jordgubbar
1/2 banan


Hypokondriker?

Underbara träningvärk!
Har lite svårt att ta mig upponer för trappan men det är ändå underbart med lite träningsvärk för då vet man att man gjort ngt!
Passet igår va kanon dock lite för mkt folk tycker jag. Va lite svårt att göra vissa  steg, men förhoppningsvis avtar det lite om ett par veckor.

Tror ni att jag ringde bm igår eller?
Helt rätt! Det gjorde jag inte. Jag har en förmåga att skjuta upp saker o ting som är lite obekväma. Vet inte om jag försöker hitta ursäkter till att slippa ta tag i det här men ska vänta lite o försöka testa lite andra övningar som kanske gör att det blir bättre. Har ni några tips hur man tränar(förutom plankan) de inre magmusklerna får ni gärna dela med er av dem. Sedan kanske det inte ens är säkert att det är ngn fara, jag kanske bara inbillar mig=).

Intensivgympa

Soffpotatisen i mig försökte hitta en ursäkt till att inte gå på det här passet men hittade ingen som va godkänd. Vad gör lite blodsmak i munnen( kommer att ha det om en stund pga utmattning)?!? Och om detta är det sista jag gör så ha jag iaf gjort ngt nyttigt.
Det finns inga genvägar till en smalare kropp - nu kör vi!


Lästime

Lilleman sover o jag har lagt mig tillrätta i gästrummet. Hus & hem damp ner i postlådan idag så nu ska här läsas.

Tycker det blir lite vardagslyx när man prenumererar på diverse tidningar o de dimper ner i brevlådan när man minst anar det. Som en liten överraskning!
Hoppas att elle interiör överraskar mig snart oxå!


Diastasis recti

Karros pass igår va inte en besvikelse!
Lika roligt o lika jobbigt. Eller rättare sagt ännu jobbigare, för fy sjutton vad otränad jag är. Extremt pinsamt!
Hoppas på en väldans träningsvärk idag.=)

Ngt jag ignorerat eller rättare sagt oroat mig för under hösten men som jag ska ta tag i nu är mina (inte) existerande magmuskler. Jag har en liten ond aning om att jag har diastasis recti som det så fint heter. Vilket betyder att mina magmuskler inte ha gått ihop än efter graviditeten. Vilket gör att jag inte ska göra tex situps för det gör saken bara värre.
Har läst på om det på it o sett bilder o vissa bilder är verkligen läskiga. Riktigt så hemskt är det inte för min del men jag kan få in två fingrar emellan vid naveln. Så då är det nog tyvärr så.

Ska ringa bm idag o se vad hon säger för vet inte riktigt vem jag ska vända mig till. På vissa går det ihop av sig självt efter ett par veckor medans andra tar längre tid o vissa får ta hjälp av sjukgymnastik.
Lika bra att ta tag i det om det nu skulle va så för annars ger ju inte min träning några resultat ändå.



en liten dålig mobilbild
men ni ser ju iaf vad jag menar


5 bilder varken mer eller mindre

igår va Olivers farmor o farfar här o hälsade på
Oliver visade upp hur duktig han va på att gå med sin grodvagn.
Han gick framotillbaka ett flertal gng o skrattade lika mkt varje gng.
Ja vissa är lättroade som man säger.


oliver o farfar


Dagen har spenderats med kusin milo o moster. Det blev en promenade till appladalen o sen blev vi bjudna på lunch hos dem. Pasta o kycklingsallad. Vardagslyx!


i apladalen



Milo





Casper verkade lite grinig då han gav en o annan utskällning till förbipasserande (heter d så?)


Nu har jag målat lampan en gång och de kommer behövas två målningar till sen får vi se hur det blir.
hoppas verkligen det blir bra!
Bilder kommer sen!


Lunch

Efter en promenad o lite lek i apladalen blir det nu lunch hos syster. Sen blir det lite mer lek innan det är dags att gå hem o nana . Iaf för olivers del, jag ska börja måla på min lampa:)


Bye bye kg

Today is the day!
Idag börjar träningen för min del o säkert för många andra oxå iofs, men nu pratar vi om mig.
Har sett fram emot det enda sen den slutade o den här terminen ser ut att va rätt lovande, fler pass som passar mig o pass som jag verkligen saknat.

På måndagar blir det styrkegympa. Karro som har det hade ett pass för två år sen som jag älskade, så förväntningarna är stora. Torsdagar blir det aerobic, behöver jag säga mer än YEEIIJ!
Tisdagar har jag inte bestämt mig än vilket pass jag ska gå på. Antingen intensivgympa med stina eller så blir det styrkepasset efteråt.

Då alex reser rätt mycket i jobbet så är det inte alltid jag kommer iväg till passen men då får det helt enkelt tränas här hemma. För nu jäkla ska kg bort o kroppen ska bli lite tightare.
Idag väger jag 53 kg och jag ska gå ner till 50 kg. 3 kg låter ju inte så svårt o man kan gå ner det lätt om man börjar banta o skippa vissa mål osv. Men det är inte så jag tänker gå till väga. Och det är inte det som är det svåra, att gå ner, utan det är ju att stanna där som är lite svårare.

Litet tips till er som vill förlora några cm runt midja o mage, för en dagbok där ni skriver ner hur det ser ut varje vecka. Man blir lite mer sporrad då. Jag gjorde det i höstas o kommer att fortsätta göra det. Från sept till dec försvann 10 cm från min midja o mage och nu i vår ska det bli mer.

I år ska jag inte bada bland gäddorna!


Underbara lördag

Det tar på krafterna att shoppa. Är rätt slut nu o hade utan några som helst problem kunnat hoppa i bingen nu. Men eftersom det är lördagkväll tänker jag hålla ut lite till iaf.

Vi fick med oss det vi va ute efter hem oxå. Två par jeans till Alex, en skänk o lite annat smått o gott från Ikea. Skulle köpa ett soffbord som vi tänkt ha så länge men glömde ta det på lagret! Hittade även min lampa på erikshjälpen i jkpg, lycka!:) ni får se allt sen när det är klart.

Nu blir det mys i soffan framför gladiatorerna!


Mot jkpg

Nu är jag lycklig det är d shoppingsdags! Håller tummarna för att vi har med oss massa fint hem sen.


I köket

Det gick lite villt till i köket till en början, råkade skära bort en skinnbit från handen när jag skulle skiva potatisen. Riktigt djupt o tittade man noga så kunde man nog se in till benet, om man koncentrerade sig. Ok en liten lögn kanske men det va djupt o skinnbiten med tillhörande kött bara låg där på skärbrädan, snuskigt värre!

Men vilken underbart god mat det blev om jag får säga det själv! Och det är klart jag får, potatisgratäng o en fläskfilegryta. Funderade starkt på om jag skulle va med i nästa säsong av mästerkocken, gott va det!
Fortsatte även o jobba på mitt ena nyårslöfte. Igår testade jag på Umbala vilket va lite mer lättdrucket. Det tog bara 1 tim o 10 min att dricka upp ett glas medan det tog 1 tim o 35 min för att dricka upp ett glas Chill Out. Så ni ser, det tar sig!


Ändan har slagit rot i soffan

Innan ja blev gravid o även när jag va gravid hade jag svårt att slappna av, varva ned. Kan säga att jag inte har några som helst problem med det idag! Det dåliga samvetet finns visserligen kvar men jag skjuter ändå undan skuldkänslorna rätt bra. Varför städa nu när jag kan göra det sen?

Sitter o mumsar på "knäckebröd" jag fick av Karin framför vänner på tv:n.


Man kan aldrig få för många lampor....

Det blev en lunch med mamma på stan, på cafe 18. Tycker inte de ha ngn god lunch där men mamma verkar ha fastnat för deras sallader av ngn anledning jag inte kan förstå?! Stigs på kärnan däremot har supergoda sallader!


Oliver fick ett nytt bäddset

Inges El fick sig ett besök o mamma köpte en super snygg svart lampa i plexi(?). En sån lampa en annan bara får drömma om.
Medans mamma höll på med sitt smet jag in i lunchrummet för att få mig en liten johanna dos. Nu har jag fått mersmak o vill ha mer! Johanna lovade även att hålla utkik på lagret efter en sån lampa jag ville ha. Håller tummarna stenhårt.



Oliver är på väg upp till sig för att nana
Läskigt hur fort han går upp för trappan

Borde ta tag i städningen här hemma då hela huset känns som ett katastrofområde men ska bara bänka mig lite i soffan, bara lite!



Fredag..

...igen! Härligt=)
Veckan ha som vanligt gått väldigt fort trots att den här veckan inte varit en av de roligaste. Men den har dock bjudit på ett par höjdpunkter så som lunchen med karin o köpet av min älskade stol!

Oliver sover o jag ha bänkat mig i soffan framför Vampire Diaries. Varför ha ingen sagt till mig att det är bra?  Jag har iaf fastnat för det programmet den här veckan.


Harry Bertoia

Mamma o Thomas har en hemma och jag har tjatat på mamma i flera år att jag ska få den men icke.
Jag gillar designen, enkel o stilren.
Tänker inte ge mig, ska tjata hål i huvudet på dem, för den ska bli min!





Tråkdag

Vilken tråkig dag det har varit!
För det första, vädret ,man ha ju inte kunnat gå utanför dörren. Sedan tandläkaren! Det bär emot att erkänna men måste säga att tandläkaren jag va hos idag var faktiskt rätt snäll. Inte så mkt misshandel men rånad blev jag, 750 kr fattigare!

I eftermiddag har jag klättrat på väggarna här hemma. Har varit extremt uttråkad så vi trotsade vädret, åtminstone fram o tillbaka till bilen, och åkte till erikshjälpen för att fortsätta letandet av den perfekta lampan.
Tyvärr utan resultat! Idag hade de bara skit där uppe!
 Besökte även östboboden för första gng men det fanns ingen lampa där heller. Fortsättning följer...

Hur som haver så kände jag att jag behövde köpa ngt för att lysa upp den här dagen lite o det blev ett par skor.



Vardagsskor , Low Matsumoto 3 , Nelly  Shoes - NELLY.COM


Tandläkaren

Sitter just nu hos tandläkaren, snart min tur. Behöver jag säga att jag är nervös?!? Inget att vara nervös över tycker säkert många men då ha ni nog aldrig haft problem med tänderna tex visdomständerna. Nu är det visserligen inte df jag är här men är oerhört nervös ändå för jag vet att tandläkare orsakar smärta!
Usch vad nervös jag är!


Sånt som borde flytta in i min garderob

      Danan Knit Top SEK 399, Vila - NELLY.COM Essential Japan Knit SEK 995, Hunky Dory - NELLY.COM Essential Pacos Knit SEK 1295, Hunky Dory - NELLY.COM
      Price Lea Knit SEK 299, Rut m.fl. - NELLY.COM Loft Knit SEK 349, Sisters Point - NELLY.COM Lopi Skirt SEK 399, Sisters Point - NELLY.COM

Allt kommer från nelly. 0ch ni är välkomna att flytta in omgående och jag pratar om tröjorna/topparna o kjolen på den sista bilden inte om tjejerna även fast de säkert är väldigt trevliga!


Gemla stol

Titta vad jag hittade på Erikshjälpen för ynka 50 kr.



Hon heter Gemla o jag är kär!
Alex verkade inte lika överförtjust men det är lika bra han vänjer sig med tanke på att hon ska bo hos oss nu närmare bestämt i sovrummet.
Fast först ska hon få lite färg, men kan inte bestämma mig för vilken. Svart el vit, vad tycker ni?
 Hade tänkt måla henne själv men funderar faktiskt på att lämna in henne istället så det verkligen bli riktigt riktigt bra.

    

Hittade en lampa oxå men tyvärr inte en sån jag va ute efter o jag vet inte om jag kommer behålla den jag köpt, vi får se. Men letandet fortsätter efter den rätta, ska faktiskt kolla redan på torsdag o vem vet kanske springer på en Gemla till. Tänk om jag råkar springa på solfjädern oxå, det vore drömmen!






Oliver 9 månader



- har 4 små bissingar
- gillar dammsugaren och så fort jag öppnar diskmaskinen så får han ngt busigt i blicken o kryper fram direkt
- kan stå helt själv ( i korta korta stunder)
- gillar kurragömmaleken, jag gömmer mig o säger var e mamma? sen när han hittar mig säger ja här e mamma. Lika roligt varje gång enligt oliver.


Ny vecka

Nu är alla långhelger över på riktigt o vardagen är här igen. Känns skönt samtidigt som det är lite tråkigt att det är en hel evighet kvar tills alex är hemma lite extra länge med oss. Men får ju tänka átt tiden bara rusar iväg o att snart är påsken här:).

Veckan som kommer känns lite suddig. Känns som det borde vara ganska mkt inplanerat men jag kommer knappt ihåg vad.
Idag blir det pw med cam o milo, onsdag lunch med karin o helgen blir det ikea. Det är det jag vet. Sen ha ja för mig att jag ska till tandläkaren oxå. Vet ni om man får ett sms dagen innan, eller hur fungerar det?

Igår när vi va hos karin o niclas så visade de en lampa de hittat på erikshjälpen - exakt en sån lampa som jag vill ha oxå. Fast de hade köpt en golvlampa o jag vill ha en mindre som ska stå antingen i vardagsrummet eller i sovrummet. Så imorgon får jag nog ta o besöka erikshjälpen igen för att se om jag har lite tur att hitta en jag oxå!

Känns som sagt som om det är ngt annat mer än tandläkaren jag borde komma ihåg den här veckan men ha ingen aning om vad. Ber om ursäkt redan nu om jag glömt bort ngt o inte dyker upp på avtalad tid!

Kom o köp!

Nästan precis hemkomna efter en liten frukostfika hos Niclas o Karin. Tyvärr blev d en snabb visit då lilleman va ganska gnällig.
Han ha blivit ganska fjantig då nästan alla verkar vara elaka monster i hans ögon till en början när vi är på bortaplan. Hemma däremot är han riktigt kaxig men idag verkar inte riktigt vara hans dag.

De senaste veckorna ha vi sålt två matbord med stolar här hemma o nu ha jag äntligen lyckats övertala Alex att vi ska sälja hans fula högtalare med tillbehör. Tycker det är extremt fult med såna här stora högtalare. Så finns d någon där ute som vill köpa fula högtalare med tillbehör så har vi det till salu!




Återställare?

Jag ha aldrig testat det här med återställare så jag vet inte om det fungerar. Men det är ju aldrig försent att prova, tydligen inte för tidigt heller. Oliver måste haft en tuff natt.
Godmorgon söndag!


Party

Vilken kul kväll det va igår!
En underbar kväll med kanon god mat, god dryck, fina flickor, dans, skitsnack(bokstavligt talat haha) som bringade mkt skratt o så kollade vi på bröllopsfilmen. 
Ibland tror jag killar skulle bli ganska chockade vilka samtalsämnen som kan äga rum på en tjejkväll.=)


min present till Lina



som sagt underbart god mat
tyvärr glömde vi bort att äta efterrätten, tiden bara rann iväg!




Efter vi sett bröllopsfilmen fick vi för oss att vi skulle lära oss dansa syrians dans, vilket gick relativt bra emellanåt. Riktigt kul=)



Gunnar kom hem vid halv två o ville vara med o dansa


Jag o milen gav upp vid halv tre o åkte hemåt. Gunnar Lina o Cam höll ut till halv fem.
Igår var en kväll man aldrig ville ta slut, men nu ha man fått en hel massa ny energi till vardagen igen.
Tack alla för igår o speciellt tack till Lina.

Kärlek


Alltid samma visa

D spelar ingen roll hur bra jag ligger till tidsmässigt jag får alltid stressa i slutändan när jag ska ngnstans.
Ikväll bär d av till lina då hon ska firas lite. Och det va inte annorlunda idag. Hade hela dagen på mig men får ändå stressa järnet precis innan. Nu sitter jag iaf i bilen o är på väg. Nu ska d firas :)

Försökte ta en fin bild på mig o oliver men oliver va inte ett dugg sugen på det!
Trevlig kväll!


Kusinerna

Vad ska man säga!?
Milo är inte dum han, orkar man inte gå så får man ju helt enkelt åka snålskjuts.

Filmade detta, trodde jag men tog visst kort istället. Det tog ett par varv innan Oliver upptäckte fripassageraren o han blev inte glad när han upptäckte vf det helt plötsligt blev så tungt.


Dags att ta tag i det ena nyårslöftet

Är detta ett bra börja-lära-sig-dricka-rödvin? Är ju ny på det här så jag ha ju ingen som helst aning!

Skålar gör vi för lina som fyller 25. Grattis gumman!


Internetshopping...

Även fast man vet vad som finns i paketet när det kommer så tycker jag ändå att det är lite spännande:)
Gillar internetshopping skarpt!


Mardröm

Inatt drömde jag att schemat för gymmix klasser hade kommit ut och att det enbart var tråkiga klasser eller klasser som inte passade mig. Det va en riktigt jobbig dröm!

Såg på fb iaf att schemat hade kommit ut o det va ju åtminstone inget marsrömsschema, snarare tvärtom. Och äntligen är aerobicen tillbaka igen. Lycka! Ha saknat den.  Sedan va det många andra pass jag ville gå på oxå.

Så nu säger vi hejdå till fett-o-sladder-kroppen o hej fasta-beach2012-kroppen!

Ingen blodblåsa

Ja besöket hos vetrinären va väl inte jätte roligt. Gick dit i tron om att det bara va en snuskig blodblåsa. Då kan ni ju gissa vilken chock jag fick när jag hörde ordet tumör.

Vetrinären inspekterade knölen, som den nu kallas, och sa att det va en tumör o att hon skulle ta ett prov på den. Sagt o gjort o när hon kom tillbaka sa hon: jag fick mest blod inte så mkt vävnad så jag kunde inte se vad det va för slags tumör. Däremot finns det en elakartad tumör som ser ut såhär men eftersom jag inte kunde se så behöver det inte alls betyda att den är det!

Jag brukar oftast måla f*n på väggen innan domen faller o det gjorde jag ju även i detta fallet!
Operationstid är nu satt o nu när jag lugnat ner mig lite o tänkt efter så vet jag att det är ingen fara, den är inte elakartad.





Den lilla vita

Vilket jäkla skitväder Ha knappt sovit ngt alls pga rädslan att typ fönstren ska blåsa in eller att ett träd ska ramla in igenom taket. Och det är emils fel! Alla dessa stormar börjar bli lite tröttsamma.

Så idag håller vi oss inomhus förutom en liten sväng till veterinären. Casper har haft en snuskig röd blodblåsa(?) på huvudet ett tag nu, trodde den skulle försvinna men icke. Ha ingen aning om vad det kan va så lika bra att kolla upp.


Rivningstjänst oliver ab

Godmorgon!
Sitter o leker tillsammans med oliver i hans rum. Jag bygger upp ett torn med hjälp av klossar o oliver river ner det. Vad är grejen med barn o torn? Att de alltid måste riva ner det uppbyggda tornet?
Oliver får ngt busigt i blicken o kryper fortare än fortast fram för att snabbt riva ner det, antingen allt på en gång eller så tar han en kloss i taget.

Så här kan vi hålla på en bra stund nu iaf, jag bygget upp - han river ner!


Måndag

Då var det vardag igen, skönt tycker jag. Att vardagen kommit igång igen o att helgerna är över. Och jo jag älskar helgerna men det är skönt att jul o nyår är över. Nu blickar vi fram mot våren tycker jag=).
Ok att vi har åtminstone två sega månader kvar innan det är dags men man kan ju få längta.
Och längtar till våren det gör jag, som bara den=)! Men det kommer bara säga pang sen är våren här.



snödropparna kom i feb förra året




Internetshopping

..i brist på annat men även nödvändiga måsten.








från www.designonline.se


1 januari

Det ser ut att bli en lugn start på det nya året. Oliver sover, casper ligger i sin bur, alex sitter i soffan med sin ipad o jag sitter jämte med min lilla rosa dator. Känner mig sjukt trött o sliten idag trots en lugn nyårsafton.

Nyår firade vi hemma hos Lina o Gunnar. De bor så himla fint så man har lust att flytta in hos dem. Jag hade kunnat bosätta mig antingen på deras toalett eller i deras kök. In med en säng där o jag blir nöjd!


Som vanligt super glad när kameran åker fram, men ögonen hänger inte alltid med

Hade en jätte trevlig afton med god mat o roliga människor. Hade så trevligt att både ja o alex hoppas på att en tradition är född.


De flesta hade nyårslöften om att de skulle gå ner i vikt o hur många cm de skulle gå ner runt midjan.
Själv sitter ja här nu o äter chips å funderar på när ja ska börja lära mig dricka rötjut!



Toast skagen - älskar det!



Dem är så söta tjejerna! De höll igång hela kvällen non-stop, både alex o gunnar fick agera lekfarbröder

Efter fyrverkerierna åkte vi hem o på hemvägen körde vi igenom stan där det va fullt med folk, mest ungdomar. Hela åbron va packad med folk, som stod i vägen o överallt. De brydde sig inte ett dugg om att det kom en bil. De bara vände sig om, kollade på bilen o vände ryggen till! Just då ja va såå trött att jag hade lust att köra bowling o hoppas på strike, jäkla ungar, men det va ju tur att jag inte gjorde det med tanke på att första dagen på året hade blivit så komplicerad då.

Skämt o sido, tack alla inblandade för en riktigt trevlig nyårsafton!


Gott nytt år

Å god morgon! Hoppas ni haft ett kul avslut på 2011 o en bra början på 2012. Det ha vi haft.

Igår när vi stod o kollade på raketerna kunde jag inte tänka på annat än hur lycklig jag är o hur bra allt är.
Tack för igår!




Design