Livstecken

Godmorgon på er

Tyckte att det va dags för en uppdatering, va ju över en vecka sen sist och efter lite påtryckningar så kände jag att det va dags att ta tag i det.

Så vad har hänt sen sist då? Helt ärligt så kommer jag knappt ihåg. Mitt minne är inte som det en gång varit och det känns lite tufft. 
Vardagarna har iaf rullat på som vanligt med dagis, träning och diverse aktiviteter men i helgen vart det full rulle. 

Tjejkväll på stan i torsdags

I fredags var det vi som stod för aw:n och vi hade bjudit hit fyra andra goa familjer, både nya o gamla bekantskaper. Barnen lekte för fullt både stora o små och vi vuxna höll till i köket där diverse plock o dryck fanns. 

Jag gillar såna här kvällar skarpt . Lite plock o vin o kvalitetstid tillsammans med fina människor! 

Det blev en riktigt trevlig kväll som jag hoppas vi kan göra en repris på snart igen.

I lördags åkte vi till Halmstad över dagen, för att bla gå på stan och sen få andas lite halmstadluft. Det fick en att längta ännu mer tills värmen kommer. Oliver älskar att vara i halmstad och i stugan lika mycket som vi gör men han har lite svårt för att förstå att Halmstad är en stad o inte bara själva stugan. Ett ex är medan ja o M va på stan så var A och O på Stadsbondgården och efter en stund tyckte O att de kunde åka tillbaka till Halmstad igen o spela fotboll. Goa unge!!!

I går var det gympa igen. O är lite skeptisk till ringarna medan M som vanligt är lite mer tuta o kör.


Måndagstips

Tänkte dela med mig av ett litet tips. Country Dreams har 20 % på allt om du anger koden SPRING. Önskar att min plånbok hade varit lite fetare nu för då hade jag passat på att köpa mig en av de där koftorna jag spanat på eller varför inte en snygg scarf.
 


 
 
Super fin scarf från Odd Molly

Nya nike

Hade ett par nya vänner med mig till gymmet imorse. Och jag vet inte om det var tack vare dem passet kändes oerhört bra.

Köpte dem på Stadium häromdagen och de har lite extra priser nu på diverse artiklar och dessa fyndade jag för 349 kr. Super sköna och dessutom snygga! Ett riktigt toppen fynd med andra ord.

Jag gillar dem skarpt!

Våfflor o studier

Vad mycket man får gjort när man är ensam hemma. Även om det bara är för ett par timmar så är man extremt effektiv.
Har fått en hel del gjort när det kommer till pluggandet och idag ska jag även börja på min slutuppgift, jag har tvättat, städat, rensat, lagat mat och nu är det dags för en våffelfika.
 


 

Loppis i jönköping

Idag blev det ingen sovmorgon trots att barnen var hos farmor o farfar o trots att det va lördag. Nej kl ringde 04.30 för idag hade jag bokat ett bord på loppisen uppe i jkp och vi skulle vara på plats senast kl sju.
Har ju rensat ut en hel del som vi hade tänkt att kränga, både sånt som barnen växt ut men även mycket nytt som är helt oanvänt, likaså en hel del inredning.
Märkte rätt fort att just idag och här var det ingen ide att försöka kränga inredning o designprylar. Om jag nu inte ville ge bort det såklart. Likadant var det med nya kläder med prislappar på. Ett par barnjeans med prislapp på för 20 kr va alldeles för dyrt och vissa verkade nästan ramla baklänges när jag sa att det kostade just en tjuga.  Nej det verkade mer som att saker o ting skulle vara i stort sett gratis och helst skulle man nog betala folket för att de var snälla att ta med våra kläder hem. Visst fanns det vissa som hade koll på märken, kvalitet o såvidare och en sa tom till mig när en stod o prutade på ett par jeans att sälj inte det är billigt som det är. Tyvärr var de ganska få. Klockan elva gav jag upp, då var jag både trött och hungrig och helt klar med att sälja.
Så jag packade faktiskt ner mycket igen och vissa grejer har jag nu sålt istället på facebook och det andra tänker jag ge bort samt skänka till grannen som tar med det till Rumänien. Skänker hellre det till de som verkligen behöver det än att i stort sett ge bort det till tanter som enbart är snåla.
 
Hur som en erfarenhet rikare men det här med att stå o sälja på loppis var nog inte riktigt min grej. Mycket möjligt att jag kanske, kanske, gör det någon mer gång men då vet jag att då ska jag bara ha med mig sånt som jag i stort sett bara kan ge bort.
 
 
 
Lunch på Ikea och en snabbvisit på A6 innan vi styr bilen hemåt


 

Njuter

Vi fortsätter suga in vårens solstrålar och just nu njuter jag lite extra med en kaffe och rykande färska tidningar.
Eller ja så mkt läsande blir det dock tyvärr inte då jag hela tiden måste titta på repriserna på Olivers mål... 


Men ute är vi iaf och härligt det är det.


Och för den som undrar hur det gick för M hos tandläkaren idag , så kan jag meddela att hon vägrade öppna munnen, sitta still och rotade runt i tandläkarens lådor och rev ut ngt som sen va tvungen att steriliseras. 


Favorit i repris

Vi passar på att suga åt oss varenda solstråle vi kommer åt. Man vet aldrig när det tar slut, fast den här gången sägs det att det gör det imorgon så det gäller att passa på.


Fika o lek i apladalen

Nu blir det lunch och efter det ska M gå till tandläkaren för första gången. Hon hade en tid i början av februari men den glömde jag totalt bort. Något som aldrig hänt mig tidigare men jag har nog blivit mer glömsk på sista tiden, förmodligen sen jag passerade 30 snåret... Måste skriva upp allt i min kalender men det hjälper ju inte om man glömmer att kolla i den.

Hur som idag kommer jag ihåg, har även fått två påminnelser fr folktandvården på mobilen som hjälpt en aning. Så nu får vi se hur mkt M behagar att visa tänderna för tandläkaren.

90 talet på besök

Tittade in på Nellys hemsida för att fönstershoppa lite och råkade springa på dessa skor. Och det blev en nostalgitripp tillbaka till 90 talet som heter duga.
När jag va 14 hade jag nämligen ett par vita fila skor, de såg ut som om jag hade två isklumpar på fötterna då formen och färgen påminde lite om det samt att jag hade/har väldigt små fötter.  De påminner lite om dessa skor.
Jag tror knappt jag har sett fila sen högstadiet och detta blev ett litet kärt återseende. Hade de funnits i min storlek hade jag nog varit tvungen att klicka hem ett par.


Tänk om...

... alla dagar kunde börja såhär. Sol, lek o bus, fika ute, ren kvalitetstid med de jag älskar mest! Vilken lycka!

Istället för att ta våran traditionsenliga onsdagsfika inne på Stigs så packade vi vagnen och fikat med oss till Apladalen. När vi kom dit va vi helt ensamma på lekplatsenmen den fylldes på snabbt då fler nog ville njuta av solen och vårvärmen. 

Helt klart en toppen förmiddag!

Odd molly

Sa ju för ett tag sen att jag hade tröttnat lite på Odd molly. Det kändes nämligen som att det inte hände något nytt, utan man hade sett det förut. Och jag anser väl att det är så lite fortfarande. M E N dessa två hade jag mer än gärna velat ha. ODD MOLLY TOP-DRAWER CARDIGAN LIGHT CHALK


ODD MOLLY CANNA CARDIGAN MID PINK

Finns på Countrydreams 

Tisdag

Vardagen med dess rutiner och aktiviteter de fortsätter att rulla på i en faslig fart. Men jag gillar det. Gillar och är väl precis som ett barn då det kommer till rutiner då jag behöver dem och mår som bäst då.

Igår va Putsman här och putsade våra fönster utvändigt. Det behövdes då det knappt gick att se ut igenom dem och då vi har ett fönster jag inte kommer åt så lätt själv så tänkte jag att det kan va värt o testa Putsman. Himla smidigt och vilken lyx sen! Detta är väl inget jag kommer att göra till en vana,  inte varannan månad iaf men jag tror nog att de ska få komma hit två gånger om året ändå, åtminstone för det svåra fönstrets skull. (Skönt att jag har en godkänd anledning) 

Tisdagen fortsätter med det vanliga dagislämning/hämtning och sen blir det en pw i solen med fint sällskap. Sedan ska jag ägna dagen åt min grova vårstädning för den kommande loppisen. Jag är verkligen på hugget och det är mkt som ryker så det gäller att A o barnen håller fast i det de vill behålla.Morgonstretch i soffan 


Det mest dyrbaraste vi har

Visst har jag alltid känt att det kan vara lite jobbigt emellanåt och lämna sitt barn på dagis/förskola.  Trivs han? Är de andra barnen snälla? Har han några kompisar? Är personalen/vikarien pålitlig? Jag är oerhört nöjd med den förskolan vi har och skulle inte vilja byta och jag känner även en liten nervositet ifall nu inte M skulle komma in där. Vad gör jag då?!  Men ändå poppar ju dessa frågor upp emellanåt. Mer nu för tiden än innan. Fast nu för tiden handlar det inte om han trivs eller hurvida han har kompisar eller inte utan nu handlar det mest om han är trygg på förskolan.
 
Jag har nämnt den här förskolan förr, det är en förskola här som jag inte har mkt till övers för då jag har hört både det ena och det andra från olika håll om det. Tex att det är en väldans rullians på personalen, obehörig personal som inte presenterar sig så man avrken vet om de är föräldrar eller personal eller har koll på barnen alls samt en hel del annat som gör att jag tycker synd om barnen som går där.
För några veckor sen hände det en incident vid matbordet där då 3 pojkar va inblandade, ingen stor grej i sig men ändå något som inte ska hända. Två veckor efter händelsen berättar personalen detta för vederbörande föräldrar att de ser allvarligt på detta och att det har anmälts. (Det har nämligen kommit en ny regel (lag?) där alla händelser ska anmälas till en viss nämnd. Vilket är väldigt bra då man kanske kan följa upp och åtgärda problemen som finns!)
Men tillbaka till händelsen, de väljer alltså att vänta 2 veckor om ngt de anser vara allvarligt,innan de berättar för föräldrarna vad som hänt och noteras ska ändå göras att då hade de inte ens berättat det för den drabbade pojkens föräldrar.  Bara det är under all kritik. Det ifrågasattes då vad personalen var då detta hände och denna sa att hon va borta i 3 minuter för att torka ett annat barn. Och där anser jag att problemet är!!!!!
Det fanns alltså bara en personal under lunchen och denna gick iväg i 3 hela minuter till ett annat rum och lämnade ett gäng 4-5 åringar helt ensamma. Jag mår dåligt och känner en inre panik när jag tänker på vad som hade kunnat hända under dessa 3 minuter. Ett barn sätter i halsen..... En annan springer runt och leker med gaffeln/kniven och snubblar.... Någon kanske blir arg och slår en annan med besticken.... Det kan hända hur mycket som helst på dessa tre minuter. Det är ju ändå barn det handlar om!
 
Att det råder en enorm brist på dagispersonal är ju känt. Och att det bara finns en personal emellanåt är inget som de på förskolan kan råda över. Det beror enbart på nedskärningar och att det ska sparas pengar hit o dit i kommunerna. Personalen på förskolorna kan inte längre garantera barnens trygghet då de inte har de resurserna som krävs och det är ju hemskt! En personal på 12 barn tycker tex jag är alldeles för lite. Dessutom så blir även personalen lidande för dessa besparingar då det orsakar en jätte lik  press samt att det orsakar en enorm stress för dem.
Jag förstår att det måste sparas pengar men det är inget som borde få drabba varken barnomsorgen eller älderomsorgen heller för den delen. Det är ju liv det handlar om. Varför sparar man inte in på sådant som är mindre självklart istället. För att ta något exempel, rondellkonsten tex, som kostar en mindre förmögenhet, överbetalda kommunarbetare/politiker eller alla miljoner som läggs ner på nybyggandet av tex Gummifabriken. Jag tycker ändå att en sådan grej som Gummifabriken är ett megalyft för lilla Värnamo, M E N om jag måste välja så ser jag hellre att de pengarna läggs på barnomsorgen istället då jag vill att mina barn ska få en bra start och att de ska få vara trygga när de är på förskolan och att även jag kan känna ett lugn när jag lämnar dem där. Och det, det är viktigare än något annat.
 
Det är verkligen dags nu att kommunerna öppnar ögonen och ser till det som är det verkligt viktiga här i livet innan det händer något allvarligt. Alla har väl rätt att känna sig trygga på sin arbetsplats, både när det kommer till våra älskade barn och även de vuxna.
 
 
Våra guldklimpar - det dyrbaraste vi har!
 
 
 
 
 

Ljuslyktor

Ljusstakar och ljuslyktor är något jag älskar och anser att man inte kan få för många av.

Alla har ju sett dessa finingar fr tom dixon, Etch ljuslyktorna. 


Jag tycker de är helt underbara men tycker tyvärr ingen av färgerna passar in här hemma.

Nu har det ju även kommit en svart version. Även den helt underbar.


Jag skulle önska att det kom en i vit, den hade passat in här lite mer. Annars är nog den i koppar eller den i rostfri favoriten.


De här ljuslyktorna fr skultuna är något annat jag spanat på länge som står på min önskelista. Helt underbara även dem!

Alla dessa ljusstakar finns att hitta på Rum21 för den som vill ha.

Invigning av cykelvagnen och fika hos syster


Det va lite svårt och veta vart man hade vagnen till en början. Så jag började med att köra ner en lampa här hemma men sedan gick det bättre och vi kom fram helskinnade till min syster.


Molly somnade både på dit- och hemvägen så jag tror att betyget för cykelvagnen va klart godkänd.

Vi gjorde ett stopp i apladalen så barnen fick gunga o leka lite.

Nu har nästan även denna söndag passerat. Ikväll ska vi njuta av en hemmagjord planka och förhoppningsvis en bra film. 


En bättre lunch

Idag va tanken att jag o Johanna skulle ta en lunch på stan. Tog min nya cykel o styrde mot stan kl tjugo över elva i tron om att jag skulle komma hem ett par timmar senare. Tänk så fel man kan ha.


Premiärturen av nya cykeln. 

Hur som, lunchen varade i inte mindre än sex timmar. Efter en inte så märkvärdig lunch i sig och inte mindre än fyra glas vin samt en öl, tillsammans med ett sällskap i världsklass så blev det en helt underbar eftermiddag som tog slut alldeles för fort. 


Shoppinglunch på tre liljor 


Toppen sällskap 

Tiden bokstavligt sprang iväg och tjugo i sex var jag hemma igen. Men vilken härligt eftermiddag vi haft, kvalitetstid utan dess like och jag ser redan fram emot nästa lunch.

Nu ska jag heja fram Måns till en seger ikväll. Ha en fortsatt fin lördag nu.

Lunch på stan

Nu när våren är på ingång så är det dags att ta tag i vårgarderoben på riktigt. Oliver är klar sen ett par veckor tillbaka med nya skor, jackor mm. Molly fick ett par vårskor (supersöta Nikes) av Inez i 1 års present men en vårjacka har varit svår att hitta till henne. 

Men igår på stan blev det inte mindre än två jackor till lilltjejen.

En rosa skinnjacka och en rosa vardagsjacka.

Jag är i stort behov att uppgradera vårgarderoben jag med så två blusar och en underbar klänning fick det bli.Helt underbar kvalité! 

Men att bara köpa kläder till mig o Molly och inget till Oliver går ju inte för sig. När han är med och är så uthållig och duktig (han la sig bara på golvet fyra gånger) så måste ju även han få något. 
Han är f ö extremt tacksam att köpa kläder till, han älskar kläder och blir glad för allt.

T-shirt o Spider-Man strumpor fick det bli. 

Nu ska jag strax ge mig ut på stan igen, för en lördagslunch tillsammans med Johanna. 


Nu tar vi fredagskväll

.. med tända ljus och riktig fredagsmat.


Hemmagjord kycklingkebab


Trevlig fredag ❤️


Nu är det vår

En perfekt fredag om du frågar mig. Som började med träning och därefter fika tillsammans med barnens mormor och lite shopping på stan.

Hem för att äta lunch och sedan få finbesök av Karin o kajsan. Efter att alla fått lite kaffe o mellanmål i magen fick det bli ett besök på lekplatsen i Apladalen. Har ju varit riktigt toppen väder hela dagen, en aning kallt bara. 
Men trots kyla så känns det att det är vår i luften!

I väntan på bus o lek med Kajsan


Nu har jag o lilla M precis kommit hem från blomsteraffären där vi inhandlat svartris och fjädrar. Så nu är årets påskris uppe både ute o inne.
Som sagt nu är det vår!
Mollys soffläge

Den här lilla damens stil när det kommer till tv tittande är ngt alldeles extra.


Tycker inte det ser speciellt skönt ut men varje gång det är dags att titta på Pippi glider hon ner i soffan på det här sättet. 

Shoppingen

Något som är bland det bästa jag vet, något som jag verkligen uppskattar, det är en hotellvistelse. Att få åka iväg, bo på hotell, få gå ut o bli serverad god mat och lite gott vin, få strosa runt i affärer och få njuta av en god hotellfrukost, det är för mig riktig lyx och något jag uppskattar högt. 

I helgen fick jag uppleva hotellivet igen och åt o drack gott.
Vi hann ju även strosa en del i affärer trots att det kändes som vi åt mestadels av vistelsen.

Från Zara till Molly 
Toppen är verkligen underbar!

Till oliver

Fr Zara 

Till mig
2 par vanliga jeans fr Gina T
Vit blus fr Vila

Laxrosa jeans fr Design Only

Favoritdoften fr Voluspa 


Blogga eller ej

Ibland funderar jag på varför jag egentligen bloggar. Visst jag gillar att skriva av mig, kunna gå tillbaka och läsa, minnas, skratta, inspirera, ventilera åsikter och samtidigt få dela med mig av sådant som jag gillar men frågan är vad jag egentligen får ut av det genom att skriva öppet. Varför har jag inte en stängd blogg istället? Eller sparar dok. på datan?  
För även om jag gillar att dela med mig av tips, inredning, shopping så delar jag ju även med mig en liten del av det privata - när det tex kommer till barnen, vad vi gör mm, det är ju inte bara mitt liv.

Jag har absolut ingen stor blogg, den är väldigt liten men ni är ändå ca 150 personer som läser min blogg dagligen och jag kanske vet vilka 20-30 av er är(?). Det känns lite småläskigt på ngt vis, att ni vet vad jag gör/gillar/ogillar/känner/tycker och jag har inte en aning om vilka ni är. 

De människor som har blogg/instagram/Twitter eller delar med sig på ngt annat socialt forum som tex Facebook måste nog ha ett sorts bekräftelsebehov. Man vill ha feedback o bekräftelse på det man gör, precis som på det mesta man gör här i livet. 
Och det är rätt konstigt att jag som gärna inte vill höras, synas eller ta för mkt plats i det verkliga livet då väljer att ha en blogg. Där vem som helst som vill kan se och höra mig när de har lust. Lite dubbelmoral från min sida?! För jag ska inte sticka under stol med att jag gillar att få höra att folk som jag aldrig trodde skulle läsa min blogg, faktiskt gör det. 
Det är väl bara så att skriva ner saker vid en skärm är lite enklare och jag syns och hörs åtminstone inte just där jag sitter.

Väldigt blurrigt inlägg såhär på måndagsförmiddagen och jag vet egentligen inte vart jag ville komma. Svaret på frågan om jag borde blogga eller ej lär jag inte få nu. Ibland känner jag bara för att lägga ner bloggen, speciellt då den blir lite av ett stressmoment oxå, medans andra dagar så blir suget av att få ventilera, dela med mig av det jag gillar eller visa upp sånt jag är oerhört stolt över - dvs min familj, alldeles för stort. 

Ha en fin måndag nu ❤️

Ny lite lugnare vecka

Det har varit två roliga men otroligt intensiva månader nu. Schemat har varit fullt och det har varit något på gång i stort sett varenda dag o helg.  Och Även om jag gillar fart o fläkt och när det händer lite så ska det nu bli riktigt skönt med en lite lugnare period. En period där vi kan fokusera på det riktigt viktiga, på vårt hem men framförallt på våra älskade barn. Dessutom känner jag själv att jag behöver ta det lite lugnare ett tag.

Här hemma behövs det vårstädas lite varstans, våran entreingång ser mer eller mindre ut som en soptipp, här inne behövs rensas bla i barnens rum o i allas garderober och bilen behöver städas mm.  
Ser fram emot lite oplanerade helger nu framöver då vi kan ha lite familjemys i form av spelkvällar och förhoppningsvis en massa utelek i solen. För våren är väl här för att stanna?!

Älskade små hjärtan 

Visst veckan som kommer är full av aktiviter, jobbkvällar för A och diverse rutiner men det är ändå hemma, med familjen och det är där jag trivs som bäst!

Bowling och Göteborg

En fullspäckad helg börjar gå mot sitt slut. Den började med bowling o mat med tjejerna och sedan upp tidigt i lördags för att åka till Göteborg tillsammans med mamma o T. 


En gång i månaden försöker vi tjejer hitta på något ihop, mycket värdefullt , och den här fredagen blev det bowling.


Notera gärna mina strikes ;) 

I Göteborg blev det shopping och god mat och dryck för hela slanten.
Tåget gick vid tio så vi var uppe lagom till lunch så det fick bli en räkmacka på hotellet direkt.


Extremt god. Så beställ gärna en sån om ni ngn gng bor på Clarion post i Göteborg.Till mammas stora förtjusning mötte vi den här snubben i hotellfoajén 

Dagen fortsatte vi tjejer med shopping och vi lyckades pricka av en hel del som vi va ute efter, samtidigt passade killarna på att ta ett dopp i poolen.

På kvällen hade vi bokat bord på Da Vinci, en liten mysig italiensk restaurang där maten va riktigt god.Förrätt: jätteräkor i piripirisås med vitlöksbröd
Huvudrätt: penne pasta med oxfilé, färska champinjoner och lök
Efterrätt: klassisk pannacotta 

Allting va super gott men förrätten va något extra! Jag älskar räkor och lite hetta i maten så detta föll mig i smaken perfekt. 

Efteråt blev det ett besök på en pub och efter en timme beslöt sig jag o A , väldigt tidigt och till de andras besvikelse, för att avrunda kvällen och gå hemåt. Vi kände oss extremt tråkiga och ångrade oss flera gånger på vägen hem men vi var båda, framförallt jag, väldigt trötta. Men vi va dock pigga tidigt idag och hann med ytterligare lite shopping innan tåget gick hemåt.

En sån toppen helg på så många vis. En helg fylld med kvalitetstid tillsammans med många nära o kära, god mat, shopping och många skratt. Är så nöjd med allt. Tack! 

Att ha syskonet på dagis/förskola

Jag har nu 5 månader kvar av min föräldraledighet och det är rätt blandade känslor inför det. Visst ska det bli riktigt kul att komma tillbaka till jobbet då jag verkligen gillar mitt jobb, till alla arbetskamrater, få använda sina kunskaper/hjärnan lite mer, äta lunch ifred utan att ngn rycker en i armen eller i benet och få dryga ut kassan lite mer. För rik blir man ju knappast av att vara föräldraledig.
Men samtidigt känns det lite tungt då jag verkligen trivs med min tillvaro just nu, jag gillar att vara hemma med de små busungarna även om de kan driva en till vansinne emellanåt. Jag älskar våra diskussioner på morgonen vid frukosten, älskar våra fika onsdagar. älskar att hitta på saker med dem och jag älskar att se barnens lek tillsammans med varandra. Just nu kan tom deras tjafs sinsemellan vara roligt och se.
 
Att A längtar efter att jag ska börja jobba igen det vet ju alla då han tycker inte vi har råd att ha mig hemma då jag "hela tiden" upptäcker nya saker som måste göras eller som jag tycker vi måste förbättra här hemma. Men trots det så är det nog ändå O som längtar mest. Han vill nämligen vara på dagis mer än vad han är nu. Han tjatar på morgonen om att han vill åka NU och när jag hämtar honom så frågar han varför han inte får vara där längre precis som de andra barnen.Där O går på dagis, som fö är ett toppendagis på alla sätt o vis, så går de som har syskon 15 timmar i veckan. 
 
Något som gör mig fruktansvärt irriterad och kan reta gallfeber på mig är när man läser på internet vare sig det är på bloggar, forum eller på instagram, kommentarer som handlar om hurvida man ska ha sitt barn på dagis/förskola eller ej när man är föräldraledig. På vissa föräldrars sidor/forum kan man bla läsa kommentarer som:
 
" Vad bra att du har båda barnen hemma"
"Vilken förebild du är"
"Vilken bra mamma du är som låter båda barnen vara hemma tillsammans"
" På min tid fanns det då inget att välja på då fick man ha båda barnen hemma och så borde det vara nu oxå"
" Vad glad jag blir att fler mammor ser det viktiga i att ha syskonen hemma istället för på förskolan"
" Jag förstår inte hur man kan låta syskonen vara på förskolan medan man ändå går hemma. Hur kan man fösa bort syskonet på det viset"
 

Seriöst?!? Hur kan någon påstå att man skulle vara en sämre mamma för att man låter syskonet få vara på dagis? Det är för mig helt absurt. På dagis får han träffa sina vänner, leka av sig och kanske få den stimulans jag inte kan ge han här hemma även om vi också hittar på saker ihop.  Alla som har fått barn vet hur mycket tid en bebis kan ta och att syskonet ibland kan komma i skymundan då tex barnet ska matas, bytas på, passas upp på, eller när natten varit dålig tex. Man vet att vissa dagar kommer man knappt ur pyjamasen för tiden har inte räckt till.
Jag är så tacksam och glad för att vi har de där 15 timmarna i veckan för allas skull här hemma. Jag har tex fått egentid med M och byggt upp ett band mellan oss, precis som jag och O gjorde och hade när han kom, och O få samtidigt träffa sin kompisar som han längtar efter när han inte är på dagis och slipper klättra på väggarna här hemma. Sen när vi har våra lediga dagar ihop då han inte ska till dagis så blir det extra mysigt för då är det våran tid ihop, då vi kan hitta på massa kul.
 
Jag tycker det är så lätt att komma med åsikter om att det är rätt och det är fel när det kommer till barnuppfostran, föräldraledighet osv. Men jag tror att alla gör det de tycker är bäst för sin familj och sina barn, åtminstone hoppas jag det. Vill man ha syskonet hemma så är det väl bra men det är också helt ok om syskonet är på förskolan.
Man är inte en sämre mamma för att man låter syskonet gå på dagis eller blir en sämre pappa för att man inte tar ut någon föräldraledighet (kommer åsikt om det i ett senare inlägg). Låt istället alla göra det de tycker fungerar bäst för dem så länge ingen kommer till skada eller blir lidande. För oss fungerar det utmärkt att O går på dagis och jag anser definitivt inte mig själv vara en sämre mamma för det. Punkt.
 
 
 
Liten O sommaren 2013
 
 
 
 

Jag 5 x 3

Jag är:
- extremt sugen på en tripp till halmstad
- aningens nervös inför resan till London
- oerhört trött på diskussioner om hurvida pappan ska vara hemma eller ej med barnen. Alla får väl göra det de tycker fungerar bäst (men jag tänker nog ändå ge mina åsikter om det i ett eget inlägg framöver då jag känner att jag måste få spotta ut lite tankar i det heta ämnet)
- väldigt taggad inför mitt nya träningsupplägg med mammafitness
- så sugen på att gå på en riktigt date med A då det känns som evigheter sen
 
 
Jag gillar:
- inte äggulan, äter bara vitan
- inte heller gula godisar utan gillar mest rött
- när A kallar mig sin fru. Big like på den!
- eller snarare älskar när O säger: Jag älskar dig till månen och tillbaka och tillbaka igen och sen tillbaka och sen tillbaka.....
- att planera saker. Är inte mkt för spontana grejer utan vill gärna ha saker o ting planerade
 
 
Jag tycker:
-  att livet bara blir bättre och bättre hela tiden
-  att alla årstider har sin charm men nu vill jag ha vår
-  att det ska bli himla roligt att bowla med vännerna på fredag
-  att frulle, mello och mellis är avskyvärda ord
-  även att orden hen är hur fjantigt som helst och skulle aldrig använda det
Måndag

Hejdå helgen och hej vardag och vardagsbestyren!  
I em är det dags för besök hos sjukgymnasten igen för att se om min magmuskeldelning blivit bättre. Jag själv upplever det som att det blivit snäppet bättre även om svullnaden fortf är där på em/kvällen. Mammafitness samt de övn jag fått av sjukgymnasten har gjort det bättre. 
På tal om mammafitness så är jag nu inne på min andra månad och det är verkligen kul. Kul att ha ngn som ger kritik, positiv o negativ, som säger till vad man ska ändra för att förbättra och hur man ska gå tillväga för att uppnå sina mål. Idag kommer jag även få ett nytt träningsupplägg vilket jag ser fram emot. 

I lördags va vi på 30 årsfest och jag känner mig fortfarande lite sliten efter dess sviter. Man orkar inte lika mkt som förr det är en sak som är säker.
Tog inte mkt bilder men här har vi en på det enorma utbudet av snittar.Design