31 december

Nu är det inte långt kvar på detta året. 2014 är om x antal timmar slut och ett nytt år väntar runt hörnet. Så nu tar vi och gör den här sista dagen till något riktigt bra. Skratta, njut, lev och ha det så bra som det bara går tillsammans med era nära o kära. Vad som väntar nästa år är det ingen som vet men jag tror och hoppas på ett riktigt bra år.






Kom ihåg att ta vara på dagen! Och med det sagt önskar jag er ett riktigt bra, roligt, fantastiskt och framförallt ett friskt gott nytt år ❤️. 

Kaos

Här hemma är det fullständig kaos. Det är kartonger o kassar överallt med både julens grejer och kläder som ska bort. Dessutom så har mollys nya intresse, dvs öppna lådor o kasta ut allt innehåll tagits till en ny nivå som inte gör kaoset bättre.  Det är svårt att veta vilken ände man ska börja i och egentligen är det knappt värt tiden då det kommer se likadant ut igen så fort mini vaknat igen.

I fredags va jag o Alex i jkpg o shoppade lite o det blev bla en ny tv. Och jag va tydligen helt ute o cyklade när jag trodde att det bara va att byta ut resterande tv och hänga upp den nya på samma ställe. Nä det ska tydligen göras hål i väggen, bytas ut kontakter, byggas in och tapetseras över inne i sovrummet. 
Aldrig ska det gå enkelt men sen är inte jag den tekniska i familjen heller så vad vet jag.

Oliver däremot är verkligen sin pappas son. När han kom hem i söndags så va det första han sa: wow pappa vilken snygg tv du har köpt! 
Äpplet fallet inte långt från päronträdet, el hur man nu brukar säga.

Nyårslöften

Är det ngt ni brukar ha? 

Även om nyårslöften oftast är tomma löften som sällan hålls så tycker jag att det är rätt bra att göra ett eller ett par ändå. Det känns bra och att på ngt sätt få en liten nystart.
Mitt nyårslöfte i år, eller jag har några stycken faktiskt, är först o främst att jag ska försöka bli en bättre människa. En bättre människa på alla vis. En bättre mamma, en bättre fru, en bättre vän, en bättre dotter, en bättre jobbarkompis mm. Med det menar inte jag att jag anser mig själv vara en dålig mamma tex. Utan jag anser bara att man alltid kan bli lite bättre. Jag vill inte stå och trampa på samma ställe utan jag vill utvecklas, utvecklas till det bättre.
 
Mitt andra löfte är att jag ska bli bättre på att ta tillvara på tiden. Fånga dagen som det så fint heter. Tiden går så fort ändå och är alldeles för dyrbar för att slösas bort och man vet aldrig vad som väntar runt hörnet. Så det är något jag vill bli och tänker bli bättre på, att ta tillvara på tiden med alla nära o kära. Och för att göra det så får det bli lite små förändringar för jag vill inte slösa bort en dag till på att bara låta tiden rinna iväg.
 
Och det mina damer o herrar är mina löften för i år, jag vill o ska utvecklas som person och jag ska helt enkelt bli lite bättre!
 
 
Family - where life begins and love never ends

I väntan på vattkoppor

Igår kom oliver hem igen efter att ha spenderat några dagar i gvd. Både jag o molly fick en riktig bamsekram när han kom innanför dörren efter att han o A varit på en HV match. Underbara unge!

De senaste dagarna har vi hållt oss inne för det mesta. Jag o M har pusslat o det har lekt o busats. 
Då vi inväntar vattkoppor här hemma så inspekterar vi varenda suspekta lilla plutt på M men än så länge verkar det vara grönt. Hon borde få det den här v då det va över två v sedan hon delade saliv (delade napp) med en som hade vattkoppor. Vi hoppas ju att hon får det och sedan att storebror får det oxå, dels för att det är bra att de har det när de är små och dels för att jag ändå är hemma nu. Så vi håller tummarna lite att det dyker upp ngt snart. 




Idag ska vi faktiskt städa bort julen. Vi brukar egentligen vänta till nyårsdagen men i år ryker det lite tidigare. 
Och sedan ikväll så ska jag o mitt hjärta på liten minidate ❤️


2014

Tänk att det här året snart är slut. Året då Oliver fick en lillasyster, året då det poppade upp bebisar både här o där, året då sommaren va helt underbar, året då jag gifte mig med min bästa vän och stora kärlek här i livet. 2014 har verkligen varit i särklass ett av de bästa åren i mitt liv.
 
Året började med en väntan som kändes som en evighet. Dagarna bestod av fika, slötittande på Andra avenyn och att förbereda sig för att bli tvåbarnsmamma. 
 
 
 
Den 23 jan 10.31 kom hon till oss. Våran älskade o efterlängtade lilla Molly.  Så perfekt på alla vis. 
 
 
Jag hamnade i den där klassiska o magiska bebisbubblan där allt kändes helt perfekt. Livet va underbart och jag va så lycklig. Här va det inte tal om ngn förlossningsdepression inte utan det va snarare tvärtom, jag va uppe i det blå o svävade mest hela tiden.
 
Året fortsatte med lite fler bebisar, inte för vår del då, men Molly fick en liten kompis, Inez, och tätt därefter kom en liten kusin, Leo.
Och i samma veva låg vi uppe på ryhov för att Molly rykt på RS virus. Det va verkligen bland det jobbigaste jag varit med om. Att se sin lilla två månaders bebis ligga med massa slangar för att få hjälp med att andas va verkligen tufft.
Just då skulle även Mollys dop gå av stapeln och likaså skulle vi fira Olivers 3 års dag. Våran familj o släkt fick helt enkelt fira utan mig o Molly.  Både för att vi hade beställt en massa mat och för att Oliver skulle få ha sitt födelsedagskalas.
 
 
 
Kajsa fyllde 1 år
 
Det blev en hel del häng på våran baksida i vårsolen
 
Den 10 maj blev det iaf dop för våran Molly. Andra gången gillt.
 
Sen kom sommaren och vilken sommar sen, den kunde inte ha blivit bättre. Midsommarfirande/30 års firande, Stockholm, Öland, Halmstad och en massa häng med nära o kära.
Köpingsvik
Fikapaus o bensträckare i Linköping.
Gröna Lund
 
 
Under sommaren som va kom det ytterligare en kompis. Nämligen lille Liam.
Här har vi årskull 2014.
 
I september var det dags för kusin Leos namngivning.
Oktober va den månad vi hade planerat för de senaste tre månaderna och först ut var min 30 års fest med temat; ursäkta jag kom fel.
 
18 oktober 2014. Dagen då jag fyllde 30 år och vi hade bjudit in hela släkten på vad de trodde skulle bli ett 30 års firande men visade sig vara vårat bröllop. Vi knöt ihop säcken som man brukar säga.
Jag har fortfarande väldigt svårt att tro att det är sant. Att vi faktiskt är gifta. Jag har gift mig med min bästa vän och stora kärlek här i livet och dessutom så var våra två barn med och delade den här dagen. Det känns lixom lite för bra för att vara sant.
 
Och som jag älskar honom!
 
Hösten  försvann sedan i en faslig fart. Jag och Alex åkte till göteborg en helg för att bara vara och vila upp oss lite efter allt. Och sedan i november väntade min 30 års present från alla fina vänner. En resa till Malmö som var mer än vad jag kunde önskat mig.
 
 
 
 
December flög förbi lika fort som den alltid gör med Luciafirande, glöggmys och självaste julen.
 
 
Att det här året har varit ett av de bästa i mitt liv råder det ingen tvekan om. Och ibland får jag nypa mig själv i armen för att verkligen kontrollera att det inte är ngn dröm. För ibland känns det verkligen så, att det är en dröm. Och det låter kanske lite klyschigt och ibland verkar det tom lite förbjudet att få säga det då det inte riktigt verkar vara tillåtet att få vara såhär lycklig, men jag älskar mitt liv och alla de som är en del av det.
Jag är så oerhört tacksam för det här året och allt som hänt. Livet blir bara bättre och bättre. Och med det sagt så önskar jag er alla ett Gott slut på detta året som är kvar och ett riktigt Gott nytt år.
 
 
 
 

Nu är glada julen slut slut slut

Nu är julen slut för i år och om några dagar åker allt julpynt ner i lådorna igen. Julen har varit fantastisk på alla sätt o vis. Kvalitetstid med nära o kära, god mat o en massa mys. Idag skulle egentligen julfirande nr 3 gå av stapeln men det blev dessvärre uppskjutet till senare. Så ikväll blir det istället myskväll med A o M då O stannade kvar i gvd för att umgås med sina fina farföräldrar . 

Att se Os lycka över jultomten o sina paket har varit obetalbar. Han blir i stort sett glad för vad han än får vilket visades tydligt på julaftonsmorgon. På morgonen får barnen varsitt paket som är tänkt att underhålla de lite under dagen. Till oliver hade jag slagit in en Stålmannen figur i en pastakartong och när han slet av pappret utbrast han.
Åh wow pasta! Vilken snäll tomte!!!


Älskade älskade unge vad jag är lyckligt lottad över att jag få vara just din mamma. 

Lördag

Igår va jag och tre kompisar ute och åt på Harrys vilket blev en helkväll. Jag hade riktigt roligt och det va många man träffade som man inte träffat på flera år, vilket alltid är kul! 
En kväll med mkt dans och några tillbakablickar och en del vändor till baren. Något som jag fått känna på idag. Att vakna fyra på morgonen och sedan köra en helkväll ute i glada vänners lag sätter sina spår. 


Fina vänner.
Mina vänner.



Juldagen

Snart är det dags för julfirande nr två och idag bär det av till Gislaved.




Julafton

Julafton 2014 börjar närma sig sitt slut och just nu sitter jag o Alex o tar igen oss hemma i soffan.
Jag tycker att julafton är väldigt mysig och det är alltid roligt att träffa alla. Men det bästa är ändå på kvällen när godisskålen är framplockad o man sitter hemma i soffan o kollar på de klassiska julfilmerna. 







Klassiska powernapen under Kalle anka




Alltid är det ngn som brukar somna till Kalle. Oftast är det de vuxna men idag var det dessa två.

Molly 11 månader

Nu har jag varit hemma i ett helt år. Ett helt år har gått, det är helt sanslöst. Det har gått så fort så det är skrämmande.
 
Elva månader har hon nu hunnit bli våran Molly. Elva månader av glädje, stolthet, tacksamhet och enorm kärlek. 
 
 
 
 
Vikt:
Längd:
Nytt: hon går bättre och bättre nu. Vi springer fortf efter henne när hon sätter fart ifall att hon skulle ramla. Fort går det oxå, de där små benen hon har pinnar på ordentligt.  Så just nu är det full fart här hemma med andra ord inte en lugn stund.
Gillar att hosta och så länge vi säger hosthost så hostar hon. Det kan med andra ord hålla på i en evighet. 
Säger man puss så slänger hon iväg en slängpuss på sitt lilla vis nämligen som om hon leker indian.
Hon är helt besatt av sin pappa. Så fort han kommer hem ser hon inget annat utan springer direkt fram till honom. Och hon vet som sagt oxå precis hur hon ska göra för att linda han runt lillfingret. 
Tänder: sju små tänder har hon. Fyra uppe o två där nere. 
 
känns tryggast att hålla handen även om hon gärna springer iväg utan att hålla i något
 
puss på mollys vis
 
 
 
 

Julveckan

Då är det dags att starta julveckan med allt vad det innebär. Uppesittarkväll enligt tradition, julfirande i dagarna tre och på annandagen ska även jag ut och äta med några vänner. Fullt upp med andra ord. 
Precis som varje år har jag inte riktigt hunnit med allt jag vill göra innan jul och inte heller njutit så mkt som jag skulle vilja av allt det mysiga. För det är ju ändå så, tycker iaf jag, att det är som mysigast med alla förberedelser och innan själva julafton även om den oxå är mysig. 
Jag har ju iofs två dagar kvar att få njuta å göra det jag vill hinna med.  Och först ut idag väntar en mysig frukost hemma hos Ahlqvist/sanden. 





Söndagskväll

En 150 kr julklapp till våran årliga julklappslek va vad jag fick med mig hem idag. Åtminstone när det kommer till julklappar. Annars hittade jag en del till molly som pyjamas, strumpor o jeans. Men det märks att folk handlar nu då det är väldigt utplockat i butikerna. 

Vi avslutar nu söndagen med något som är långt ifrån allt vad julmat heter. Nämligen grillat och ett glas vitt till det. 




Glöggmingel

Igår hade vi glöggmingel här hemma tillsammans med vänner o barn. Det blev en väldigt trevlig em/kväll och det va fullt ös på barnen och då de förmodligen va höga på allt socker de stoppade i sig så va det high life, precis som det ska vara.



Jag hade ett sorts jullyckorus i mig igår och kände mig så otroligt glad o lyckligt lottad över att vi har så fina vänner i vårt liv.  Det är så roligt att träffas såhär och dessutom se att barnen har så roligt ihop. 
Vi saknade visserligen några igår men det är svårt att få ihop en dag då alla kan. Speciellt såhär nära jul. 




Tomten tittade även förbi och lämnade lite paket till de små.





Vad jag älskar såna här stunder. glada barn som leker hejvilt, lite plock och allmänt mys med familj o goda vänner. Det är verkligen livet. 

Idag fortsätter vi med julförberedelserna, jag ska ge mig ut tillsammans med min kära mor för att köpa de sista julklapparna. Det känns inte som jul om man inte ger sig ut på stan för att inhandla sista-minuten-paketen ibland allt folk och får känna på den klassiska julstressen. 

Årets första julfirande

Va för vår del igår. God mat, trevligt sällskap och till barnens stora förtjusning - besök av tomten. 








Det är så kul och se hur kusinerna reagerar på tomten. Först är det full fart på dem, det busas, brottas och levs rövare. Men så fort tomten kom blev de som små ljus. 


Oliver

 
 
Den här lilla stjärnan. En sån vilja, en sån envishet, ett sånt temperament och ett sånt häftigt humör.
Han har tagit trotsen till en helt ny nivå. N E J är ett ord som verkar tillhöra favoriten i hans ordförråd just nu.  Han bestämmer och han har alltid rätt, enligt han själv vill säga. Allt han ber om ska ske bums och man ska släppa allt man gör för att behaga honom och gör man inte det säger han det berömda annars får du inte komma hem till mig eller annars får du inte se mitt jobb.  Och lyssna är tydligen något som är helt överskattat.
Det är inte lätt att ta en diskussion med honom nu för tiden då det inte är lönt, han har ju alltid rätt. Så länge han får göra som han vill är det inga problem men då jag är lika envis och med samma starka vilja så är jag inte den som ger mig heller. Men man får ta o välja sina battles lite och helt enkelt hoppas på att den här trotsåldern går över med tiden, gärna illa kvickt.
 
Men när den här trotsen är som värst och jag lovat mig själv för sjuttioelfte gången att jag aldrig mer ens ska överväga fler barn så vänder han tvärt och blir den där underbara, snälla och goa oliver som vi känner. Och trots att den här trotsåldern kan få en att bli en aning trött så överväger dessa ljusglimtar det mesta och man glömmer, konstigt nog, allt det jobbiga.
 
 
 
 

Diastasis recti

Idag ringde läkaren som skulle opererat mig för ett par v sedan och han hade fått tillbaka provresultaten från röntgen som jag gjorde i onsdags. Snabba ryck o tummen upp! Till hans stora förtjusning (min med såklart men han va nog mest nöjd)så hade jag inget bråck, precis som han sa.
Skönt att vi kan stryka det från listan. Däremot så hade jag ju som sagt en diastas på några cm, exakt hur stor den va kunde han inte svara på.
 
Sist vi sågs var jag en aning upprörd, vilket inte va så konstigt. Han menade på att det va tur att han inte utförde op och syftade på att jag va lite upprörd över det. Men försökte förklara för honom att som jag sa då handlade det inte om hurvida det fanns ett bråck eller ej utan hur det hade skötts. Jag ansåg då och även nu att jag kunde kommit upp till tex kirurgen för en bedömning av honom så hade vi sluppit alla förberedelser, boka av jobb o möten, sluppit ta ledigt osv osv. Han sa att han kunde sjukskrivit mig men det handlar inte om det heller utan att det va många andra som anpassat sig efter detta oxå.  Han verkade iaf förstå vf jag va upprörd då precis som jag förstår honom att han självklart vill bedöma patienten innan en op. Och vi va överens om att det va dumt skött med tanke på att en kirurg kollar och bedömmer bråck medan en annan som inte ens tittat ska utföra operationen.
 
Jaja nu är det som det är, inget bråck iaf. Och han sa att det finns inget man kan göra åt en diastas i så fall enbart träning. Höll ju inte med då man kan både sy ihop magmusklerna och förstärka det med ett nät. Han hävdade att det är inget som görs nu utan den här sortens kirurgi är från 50 talet och inget man gör nu för tiden. Sa emot även där då det finns både landsting och privatkirurger som utför detta. Han sa det att visst det är ett lätt ingrepp för honom att göra, tar ca 20 min men han anser att jag är för ung för det, att resultatet inte blir bra. Att han inte vill ta den risken att jag ska komma tillbaka om ett år och ifrågasätta vf han opererade mig för att resultatet inte blev bra.
 
Jag är helt kluven i den här frågan just nu. Att det finns så många olika åsikter som det finns läkare/landsting/experter har jag ju förstått. Men att det inte bara kan finnas en enkel väg istället för att alla ska hävda olika när det kommer till träning/komplikationer efter en graviditet och resultaten. Jag kan inte riktigt förstå hur det kan finnas så många olika åsikter när det kommer till det här.
Gör plankan! Gör inte plankan! Gör situps! Gör INTE situps! Spring inte! Spring bara det känns bra! Du har bråck! Du har inte bråck! Det går att sy ihop magmusklerna! Det går inte att göra ngt åt en diastas, det blir så ibland efter att man fått barn!

Vem jag ska lyssna på har jag ingen aning om. Ibland så känner jag bara att -  äh lika bra att lägga ner o leva med det, för egentligen vad är det här för problem när det finns de som har det så mkt värre med riktiga problem.
 
M E N nästa steg blir iaf en sjukgymnast, läkaren skulle se till att en tog kontakt med mig för även han ansåg ju att jag inte skulle behöva lida av gravidmage/ryggont mm för att jag har en diastas.  Förhoppningsvis kan denne hjälpa mig med några övningar som förbättrar delningen och som gör att jag inte behöver fundera över att göra en magoperation!
 
 
 
 
 

Fredag

Det är fortfarande snorigt här hemma men det verkar gå åt rätt håll iaf, för oss alla tre. Jag kunde åtminstone prata när jag vaknade i morse, vilket jag inte kunnat innan pga att halsen gjort så ont.  Så förhoppningsvis kanske det håller på att bli bättre nu och att träningen kan fortsätta nästa v som vanligt. Det är ngt jag saknar, att få ge kroppen en riktig genomkörare. Låta kroppen bli sådär skakigt trött och få känna lite träningsvärk, underbar känsla! 

Idag så körde vi en fredagsfika då vi inte kunde fika i onsdags i vanlig ordning. Sedan va vi på stadium för att kolla på träningskläder och jag hittade en hel del fint. Träningskläder/skor är himla kul, det blir lite roligare med träning om man har en fin träningsoutfit! Får gå till stadium utan barn någon dag så jag kan prova. 





Igår sålde vi förresten Alex stora högtalare. Lycka! 
 Lite tråkigt att inte kunna lyssna på radion idag bara då jag inte vet hur man gör för att lyssna på de nya. Är helt o hållet totalt okunnig när det kommer till teknik medan min fina A brinner för det. Och det kan göra att jag inte alltid lyssnar när han förklarar för mig hur saker o ting fungerar för jag vet att det gör inget om jag inte kan då han fixar det istället. Vilket egentligen är urbota dumt och något jag får lida för tex idag då jag inte ens kan sätta på lite radio. 

Bröllopsbuketten

Bröllopsbuketten visste jag i stort sett hur den skulle se ut innan vi ens hade bestämt datum. Det skulle vara rosa rosor, rund och liten bukett med lite grönt runtomkring. Jag har haft en bröllopsmapp på datorn i flera år med olika inspobilder men inte på en bukett som jag tyckte skulle vara klockren. Googlade runt och hittade till slut en bild på en bukett som det praktiskt taget stod mitt namn på.
 
Jag beställde buketten på Blomsterhörnan här i värnamo.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Våra älskade små hjärtan

Idag hämtade vi hem våra efterlängtade bröllopskort och jag älskar dem. Skulle vilja visa er allihop men det är väl ingen annan än jag som tycker det skulle vara roligt. Tänkte dock att jag skulle berätta lite mer om bröllopet i lite fler inlägg och visa er lite mer bilder men först måste jag bara visa lite bilder på våra två hjärtan från fotograferingen innan kyrkan.
Om jag är stolt över dessa två?! Det kan ni ge er på!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Country Dreams 25 - 70% rabatt på allt

 
Jag fick ett mail i morse från Country dreams att de hade 25 - 70 % rabatt på allt i deras web shop och det va jag ju tvungen att kolla in.  Tror dock inte att det stämde att det gällde allt eftersom  det inte fanns ngn rabatt på OM  pre spring.
 
Även om det finns väldigt mycket fint så har jag trots det tröttnat liiite på odd molly. M E N jag hittade en Lovely knit som gärna får flytta in i min garderob.
Tomten, strl 1 tack.
 
 

 
 
 
Dagens tips va alltså julrean på Country dreams, in o kolla!
 

Trött så det räcker

Halsont, förkylning och en obotlig trötthet är vardag för min del just nu. Jag är så fruktansvärt trött på att må såhär och jag kan inte säga när det va jag mådde helt hundra sist. Hoppas att det här vänder efter helgen nu så jag kan återfå lite energi, ork och slippa ha ont i kroppen.

Idag är det dags för mig att röntgas igen. Så får se om jag har ett bråck eller ej. Det som jag är mest nyfiken på är hur stor separationen är mellan magmusklerna. Hur som lär jag inte får några svar idag men skönt när det här är gjort. 

Men först ut idag, alla morgonbestyren. Oliver är egentligen ledig på onsdagar men idag hade de julfest på dagis så han ska dit ändå. Sedan har det lilla livet jullov. 


Bjuder på en suddig mobilbild på kusinerna. 

Tisdag

Lite drygt en vecka kvar till julafton och noll julkänsla! Har gjort allt för att den ska infinna sig men utan resultat. Tror dock att det beror på vädret och det kan vi ju inte göra så mkt åt. Vill bara inte att julen och allt det där mysiga innan bara ska gå obemärkt förbi. Så jag hoppas julmyskänslan hoppar på mig snart.

Till helgen så ska vi på årets första julfirande och lite glöggmingel dagen efter så då kanske lite julkänsla infinner sig. 



Min shopping

Att få komma iväg till Stockholm med mamma o Co, hälsa på moster och hotellvistelse är jätte mysigt men den största anl till att jag åkte var att jag skulle köpa mig en ny väska.  
Så det va det första jag bockade av när jag kom till storstan.


Köpte den i fredags men hämtade inte den förrän i lördags då de skulle rista in mina initialer i väskan. Ser ni att det står L.N ? Valde guld då jag tycker det passade till väskan.

Efter väskköpet strosade vi bort till NK för att möta upp min moster samt för att bocka av nr två på inköpslistan.


Den här filten har jag velat ha så länge och jag ångrar inte det en sekund att jag köpte den. Ha redan använt den två gånger och den är helt underbar! 


Ett voluspa ljus, en sonny angel och en klänning till nyår hann det bli oxå innan jag tappade suget helt pga för mkt folk. 
Favoriten just nu, macaron! 

Det bästa med shopping i Stockholm är helt klart de där små butikerna med inredning/leksaker som ligger på ngn tvärgata. Vilka guldkorn! Finns hur många som helst och det är ngt man saknar i lilla värnamo. 


Söndag

Direkt igår när jag kom hem till vmo var jag bara hemma snabbt för att lämna av bagaget. Sedan åkte jag upp till våra vänner M o C som hade bjudit hem en massa för lite festligheter. Både nya o gamla ansikten vilket alltid är roligt. 
Det blev en trevlig tillställning som avslutades med både dans o sång. Kvällen innehöll även ett litet dansbattle mellan Alex o Sofie. Oerhört kul, skrattade nästan så jag grät. 
Klockan va nästan tre när vi kom hem så idag är man lite trött. 

Nu ska vi strax åka och hämta våra små hjärtan som varit hos farmor o farfar över helgen. 
Jag tycker det är så härligt att åka bort ibland och få lite lugn o ro samt att få skämma bort sig själv lite. Men så fort man är iväg så saknar man de små liven. Detsamma gäller A, jag blir som nykär när jag varit ifrån honom, även om det bara gått en dag. 

Med andra ord det bästa med att åka iväg är att få komma hem till min familj igen. Herregud vad jag är lyckligt lottad som har de tre. 

Min lilla tomte innan luciafirandet i torsdags. 


I väntan på tåget

Det va väldigt mycket mer folk idag på stan så efter några affärer tappade jag suget totalt. Istället hämtade vi upp min packning för att sedan gå till stationen och invänta mitt tåg. Det skulle iofs inte gå förrän om ett par timmar men det va väldigt skönt att komma bort från allt folk. 






Sådär härligt trött

Väl framme i storstan började shoppingen direkt. Eller efter vi först letat upp mitt hotell. Ja jag bor faktiskt på hotell medan min kära mor o respektive bor hos min moster. Vi (jag o mamma) tyckte jag kunde unna mig det som småbarnsförälder. 
Hur som, shoppingen kom igång och jag betade av det på listan jag kom hit för. 


If you can't stop thinking about it... Buy it!  So I did...

När det va avklarat fortsatte vi gå i affärer för att sedan ta oss till en jätte mysig restaurang.





Va inte sådär jätte mkt folk som jag hade räknat med. Men lär säkert bli mer imorgon.
Nu är jag sådär härligt slut i kroppen och jag är väldigt nöjd med att jag beslutade mig för att bo på hotell. Shopping, hotellvistelse och god mat , det blir inte mkt bättre än så. Men det går ändå inte komma ifrån att jag faktiskt saknar mina hjärtan där hemma.  



Mot storstan

Nu är jag på väg, sitter på tåget o avnjuter en räkmacka o lite vin. Så fram verkar jag iaf komma. Sen om Alexander hindrar mig från att komma hem imorgon får vi se. 




Påfyllning av mateus

Igår kväll låg jag nerbäddad fullt påpälsad med både halsduk mm och frös ändå. Här hemma har förkylning efter förkylning hägrat i stort sett hela hösten och måendet har varit rena rama bergodalbanan. 

Idag känns det lite bättre, igen, och då jag hade lite ärenden på stan va det bara till att bita ihop och bocka av listan.  


Efter att vi lämnat oliver så blev det en fika i väntan på att affärerna skulle öppna. Men då det va under mollys förmiddagsvila så va hon inte mkt till sällskap.

Ärendena bockades av och våran mateus samling fick lite påfyllning av fem assietter.

När vi har alla assietterna så tror jag att våran samling faktiskt är komplett. 

 Imorgon hoppas jag att vara ännu piggare då en tågresa till storstan väntar, om nu inte en snöstorm kommer ivägen! 


I ett smörpaket

Det är de små sakerna i vardagen som gör det. 


Att en sån liten fjuttig grej kan göra en helt varm i kroppen. ❤️

Luciafirande


Idag är det Lucia på dagis och det ska bli så himla roligt. De är ju så söta så det är inte klokt. Förra året när oliver fick syn på mig i klungan ropade han  mamma mamma  samtidigt som han vinkade glatt. Och jag höll samtidigt på att spricka av stolthet över min lilla tomtenisse. I år är han ännu mer laddad inför detta och sångerna har gått på repeat hemma. 

På olivers kusins dagis har de inget luciafirande då de hävdar att det finns så många andra föreningar man kan se på luciafirande. Men det är ju inte det som är poängen, man vill ju se sina egna små stjärnor tillsammans med deras vänner. Sen tycker jag det är rätt konstigt att de tar bort luciafirandet med tanke på att de ska vara en sk kulturförskola. Jag tycker uppriktigt synd om både barnen och deras föräldrar som går miste om en sån fin tradition. Hoppas att ni har möjlighet att se era barn lussa ändå trots bristen på engagemang på eran förskola! 

Förra årets lussetomte.

PS. Oliver hälsar o tackar den snälla tomten (bygga) för paketet. Mycket uppskattat från en liten kille som gärna hjälper pappa att fixa här hemma. 

Små vita ulltussar

För er som inte vet så har jag haft en liten Casper som är en bishon frise, för några år sedan. Världens mest finaste och goaste lilla vovve. 
Men då Oliver föddes så kom casper lite i skymundan. Casper drog sig undan mer o mer och med Alex resande förstod vi att det kommer bli tufft om vi ngn gng skulle få fler barn.  Så till slut kom vi fram till att Casper skulle få flytta till min systers mamma. Ett beslut som vi alla är riktigt nöjda med, i synnerhet lilla C som behandlas som den prins han faktiskt är. Nu kan han va med på jobbet och bli riktigt sådär bortskämd o ompysslad som han förtjänar och som vi inte haft möjlighet till. Han har det med andra ord mkt bättre nu och Dessutom så får vi träffa det lilla livet oxå när vi vill. 



Det jag skulle komma fram till var iaf att C har blivit, tro d eller ej, pappa. Tre små söta valpar har han blivit far till och de är så söta så man vet varken ut eller in.

Idag fick jag träffa valparna och det gick inte stirra sig mätt på dem.








Visst är de söta?!

En av valparna, Otto, ska om några veckor flytta hem till casper och då måste jag se till o hälsa på så jag får valpgosa ytterligare lite till.

Helgen kom och försvann lika fort

Det blev ju inte riktigt som planerat i helgen men den blev inte sämre för det. Man får se det positivt nu hann jag med en hel del o slapp dessutom ha ont.

Började rensa rejält i garderoben i fredags och har sedan fortsatt i resten av huset. Hittills är det en hel del som ska bort och jag känner att jag blivit varm i kläderna så det kan slinka med både det ena och det andra.




I lördags va vi i ishallen tillsammans med familjen Ahlqvist/sanden där pappor med barn fick åka lite skridskor och leka av sig lite. 

Nu idag har jag försökt att få lite julkänsla i kroppen. Har gjort köttbullar och snickers med julmusik spelandes i bakgrunden. Sedan avslutades dagen i apladalen där det va julmarknad. 

Blev trött på att inte köttbullarna kunde hålla sig runda så till slut plattade jag till de med stekspaden så det blev minibiffar istället. 




Oliver träffar tomten och för honom berättade han att han minsann varit i apladalen tidigare och ätit glass. Men poängterade även att han enbart äter glass på lördagar. Antar att han trodde han inte skulle få ngn julklapp om tomten trodde han åt glass/godis på ngn annan veckodag än vad som är tillåtet. 

Trots en del försök att få lite julstämning så uteblev den. Jag antar att mkt beror på vädret. Jag är inget stort fan av kyla o snö men i december ger jag med mig och anser att lite snö och ett par minusgrader hör till. 

Hoppas eran helg varit bra. 

Bloppis

Det är total genomgång från golv till tak här hemma och det är mycket som vi ska göra oss av med. Kläder, leksaker, husgeråd mm 

Så tänkte kolla om det finns ngt intresse av dessa nedan. 
Nu är detta bara vanliga mobilbilder, är ngn intresserad så kan vi ta bättre bilder med systemkameran och maila.


Georg Jensen cobra 2 ljusstakar small 16 cm.  Som nya.
500 kr Såld!!!!


Bärsele babybjörn köpt hos babyproffsen
Använd max 2-3 gng alltså som ny
300kr  Såld!!!

Bild lånad fr babybjörns hemsida


Babysitter fr babybjörn 
150 kr SÅLD!!!


UPDATE:
Vi har även en hoppgunga som är obetydligt använd. Kan ta bild om så önskas.
250 kr 


Sommaren 2014

På sista tiden har vi ju inte blivit direkt bortskämda med solen, åtminstone inte här där vi bor. Men i somras då va det annat. Vilken toppen sommar 2014 va, på alla sätt o vis. Tänk om den alltid kunde vara precis så.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Även om vi inte sett solen på länge så kan ja leva med det sålänge vi får sol o värme när det verkligen ska vara det,  på sommaren. Och helst skulle jag se att vi hade sommar 6 mån om året, april tom sept. Det hade varit fint det!
 

Tapas

Hade jag fått bestämma så hade jag och A varit på julbord ikväll med mitt jobb. Nu blev det ju tyvärr inte så. Istället kompenserar vi med att hämta hem tapas fr Cafe snipen och till det lite vin. 

Precis vad som behövdes idag.


Tyvärr kan jag inte rekommendera vinet vi testade idag. Det föll varken mig eller Alex i smaken. 


Nu ska barnen läggas och sen blir det till att kolla på Idolfinalen. Och vem som vinner där spelar mindre rolö, tycker båda är jätte duktiga på sitt sätt. 

Sonny angels

Jag har blivit helt kär i dessa små gubbar. Molly kommer att få några st i julklapp. Helst vill jag egentligen bara ha alla som har något med rosa men tyvärr får man oftast inte välja då dessa små söta dockor ska välja själva till vilken ägare de ska komma. 


Idag låg två stycken i brevlådan som jag  köpt fr bluebox. Hade självklart hoppats på att bara få rosa men fick en silver oxå vilket inte gör ngt då de är precis lika söta.


Snow man i silver och raindeer pink blev det. Om det är ngn som har snow man och santa claus pink och vill sälja dessa så är jag stor spekulant på dessa ❤️.

Frustrerad, arg och besviken

Det är en stark underdrift av vad jag känner just nu. Jag va på operationen i ca fem min innan jag fick ta och åka hem igen.
Jag fick träffa läkaren som skulle opererat mig, Adrian Sava, och han trodde inte att det va något bråck efter att ha känt på magen. Och ni kan ju gissa om vågen av besvikelse som sköljde över mig va enorm. Jag blev så paff att jag knappt fick fram ett ord och va tvungen att bita mig i läppen för att inte börja stortjuta där o då.
 
Jag undrade hur det kom sig att de andra två läkarna som tittat på mig sa att det va bråck. Bla en på specialistläkargruppen som sett röntgenplåtarna samt en överläkare på kirurgen som känt på mig och som bestämt att det skulle bli operation. Hans svar va att kirurger har olika åsikter.

Givetvis
förstår jag att han läkaren som skulle opererat mig ville träffa mig innan en eventuell operation men vf  i hela friden skickar de hem en op tid då och låter mig göra alla förberedelser både mentalt o praktiskt och inte bara ett brev där det säger att jag ska upp till kirurgen igen för konsultation. Det hade inte jag tyckt va alls konstigt eftersom jag förstår att han som ska operera vill skaffa sig en egen åsikt först.
 
Men istället har jag förberett mig för en op bla genom två st skrubbduschar med speciell tvål, bokat av en trevlig vinkväll dagen innan, bokat av julbordet med jobbet som går av stapeln ikväll, 4 personer har bla tagit ledigt o bokat om sina planer både för jobb o privat för att kunna hjälpa mig med barnen de kommande veckorna och dessutom har jag förberett mig mentalt för detta. Jag anser att det är extremt respektlöst men enligt Sava så är det inte det utan för patientens bästa.  Men hade man behövt göra alla dessa förberedelser innan? Hade det inte räckt med ett möte på kirurgen? Då hade ingen behövt boka om, planera om, boka av och anpassat sig för ngt som ändå inte blev ngt av. Enormt dåligt.
Jag måste säga att jag är enormt besviken och frustrerad över hur det har skötts. Inte besviken på om jag nu inte skulle ha bråck men utan på hur saker o ting har gjorts. Nu väntar jag på ytterligare en remiss för en skiktröntgen och därefter får jag se vad som händer. Sava vill inte operera mig däremot den läkaren jag träffat tidigare, Baker (tror jag han heter), anser att en operation ska ske. Så vi får se vad som komma skall,operation eller ej. Hur som så är jag ytterligare en dålig erfarenhet rikare och jag har tappat ännu mer respekt när det kommer till vården här i Värnamo!

Operation

Nu är det snart dags för mig att lägga mig under kniven, om inget oförutsett händer.  Jag har inte tänkt så mycket på det eller varit nervös förrän nu. A sa tidigare att du verkar tro att det är ett vanligt tandläkarbesök du ska på.(vilket jag förmodligen varit nervös inför då tandläkaren inte är ngn favorit)
Jag har nämligen planerat en hel del vi ska göra nu när A måste vara hemma och jag har inte tänkt så mycket på att jag kanske faktiskt kommer att ha ont efteråt. I mitt huvud har jag bara tänkt på hur skönt det ska bli att få det gjort och sen är allt som vanligt igen förutom att jag inte får lyfta på ett tag. När jag sa att jag tyckte vi skulle åka till Jkpg så bromsade han och sa att vi kan väl åtminstone se hur du mår.
 
Hur som, lite nervös är jag väl nu när det snart är dags, Men det är ju naturligt då en op är ju alltid en op men man måste tänka positivt. Visst har tanken tänk om jag aldrig skulle vakna igen, slagit mig. Men i de banorna får man ju inte ens tänka i så det är bara att försöka vifta bort. Nä tillbaka till positiva tankar, det är ju en självklarhet att allt går bra och inte kommer det att bli några som helst komplikationer och vi ska åka till Jkpg. Punkt.
 
Har pussat, kramat o burit på barnen hela morgonen nu. Herregud som jag älskar dem.



 
 

Ljusstakar

Ljus, ljusstakar, ljuslyktor och liknande är ngt man aldrig kan få för mycket av. Inte om du frågar mig iaf.  

Älskar ljus och tänder gärna många och ofta. Det höjer både stämningen, mysfaktorn och blir därmed mer hemtrevligt. 

Här nedan ser ni några ljusstakar som jag gillar. 

"Kulan" från Svenskt tenn gillar jag och får gärna flytta in hos oss. 
Kubus by lassen står i vårt kök och är ofta tänd. 
"Vänskapsknuten" också den fr Svenskt tenn, är, trots knuten, en väldigt stilren ljusstake som skulle göra sig fin på de flesta bord.
Festivo Iittala har vi några st och många har säkert sett sådana hos sina mor-/farföräldrar (så även jag) så många anser nog de vara rätt tantiga. Jag tycker att de är rätt fulsnygga och gör sig väldigt bra i mängd i olika storlekar. 


Förkylningar all over the place

Det blev ingen sista träning i morse. Förkylning va det som stoppade mig. Både Alex o oliver är förkylda oxå och det är väl bara en tidsfråga innan Mollys näsa oxå förvandlas till ett niagarafall. 

Jag försöker hålla nere förkylningen både med kan jang, c vitamin o echinagard då jag ska opereras imorgon och de utför inte op om man är för dålig. Och då kan jag säga en som blir besviken.



Nu blir det ingen mer träning för mig i år och nästa år blir det till att börja på ruta ett igen. Jag längtar redan och då ska vi ge allt! 



Adventtider

Det är så mysigt med alla ljusstakar och slingor överallt nu. Här hemma plockade vi fram allt i fredags och även granen är nu klädd. Och på tal om granen så är den väldigt spännande, speciellt kulorna som M gärna rycker o drar i. Frågan är hur lång tid det tar innan granen välter. När O sprang runt i sin gåstol välte han granen ett flertal gånger.

Har även fått en ny favorit här hemma när det kommer till adventsljusstake. En som jag spanat på länge och när Rum 21 hade 50% rabatt på den så va jag bara tvungen att passa på. 








Ljusstaken Joy fr design house Stockholm.  Som sagt nya favoriten tillsammans med flingen. 



Malmö

I lördags morse mötte jag upp alla tjejer på stationen för att åka mot okänd destination. Hade nämligen fått en hemlig resa av dem i 30 års present.

Efter att vi bytt tåg i Alvesta fick alla varsin goodibag innehållande, lussekatter, fralla, liten påse chips, två öl och en liten flaska vin. 




I min goodiebag låg det även ett paket med en ledtråd om vad nästa aktivitet skulle bli. Det var ett par miniträningsshorts. Då började jag ana vad som kanske va på gång även om de andra försökte få in mig på andra tankar då de pratade om en kamp, lervälling mm




Aktiviteten blev som sagt poledancing, något som jag alltid velat prova på. Det va mycket svårare än det ser ut men fruktansvärt roligt och väldigt bra träning. Idag kan jag knappt lyfta armarna men det va så roligt och något jag gärna vill göra igen. 

Efteråt begav vi oss ut i kylan för att få i oss lite lunch i magen och sen va det dags att checka in på hotellet. 

På kvällen blev det middag på en mysig restaurang, förfest på hotellet för att sedan bege oss ut i natten.


Väldigt god mat!




Jag o K körde på Vmo tid och gick hem samtidigt som Malmöborna gick ut vid halv två, men låg och tjötade till halv fyra och när jag sen vaknade vid sex så kan jag ju säga att jag va allt annat än utvilad. 

Alla va väl egentligen rätt trötta men mådde förvånansvärt bra ändå. Så efter lite frukost och utcheckning blev det en liten runda på stan och en snabbfika innan det va dags att åka hemåt. 

M:s julaftonsoutfit är nu fixad.

Jag är så otroligt nöjd med hela resan, den kunde inte ha varit bättre. Den innehöll allt och jag kan inget annat än att känna mig så otroligt lyckligt lottad över att ha så fina vänner i mitt liv. Så tack för en så otroligt rolig helg. 







December

Idag blir det inte många knop här hemma. Träningsvärk och trötthet gör att tvätten och behovet av att packa upp och städa får vänta. Åtminstone tills oliver kommer hem efter dagis. Till dess tänker jag mestadels bara sitta i soffan, mysa med M och titta på vänner. 


Tänk att december redan är här nu. Årets mysigaste men oxå den sista månaden på det här året. 
2014 har helt klart varit ett av de bästa åren i mitt 30 åriga liv. Så nu ska vi se till att avsluta det på bästa sätt oxå och se till att göra det bästa utav den sista månaden på detta underbara år. 



Design