Valborgsmässoafton

Inatt blev det inte många timmars sömn så idag är man ingen piggelin direkt.
Ska ner på stan en runda och fixa lite grejer. ha ingen lust alls egentligen att ge mig ut på marknaden men måste få lite saker gjorda så d är så illa tvunget.

Valborg idag oxå, vi lär väl fira den lite lugnare än många andra. För vår del blir det årets första grillning och det är ju inte fy skam det heller=)
Önskar er en riktigt fin valborg!
onsdag

Påsken försvann lika fort som den kom. Men vilken härlig påskhelg det varit! Har ju varit rena semesterkänslan. Vi ha bara njutit av allt precis som man ska göra på semestern och bättre semesterväder kunde man ju knappats haft heller=).

När det är sånt här härligt väder längtar man ännu mer efter stugan och halmstad. Och nu har ombyggnaden av lillstugan satt igång så snart blir det till att åka ner och inviga den. Det har gjorts om en hel del där nere som jag inte sett live än så ska bli riktigt spännande att se. enligt bilderna så ser det iaf kanon fint ut=)!

Idag har alex börjat jobba igen vilket är lite tråkigt. Men vi räknar redan ner till nästa långledighet då vi intar västkusten med buller och brak!


Påskdagen

Märker knappt av att det är påsk. Ha inte sett en enda påskkärring och inte heller hört en enda raket eller smällare. Man kanske inte skjuter raketer på påsk längre el?!
Det enda som har kännetecknat påsken för min del är mitt påskägg jag fick igår. Påskägg är ett måste på påsken!

Det härliga vädret fortsätter och det är vi såå tacksamma för. Under den här veckan har det ju bara smällt till ute i naturen och det har blivit helt grönt. Vilket vi gillar skarpt!
Vi njuter för fullt på dagarna i trädgården vilket vi hoppas få fortsätta med=) med andra ord så vill jag aldrig att solen och värmen ska försvinna!!!

Jag börjar bli lite bättre nu oxå, känner att jag orkar mer. orkar fortf inte så mkt men det går ändå åt rätt håll och det är det viktigaste. Snart är jag fit-for-fight igen=)!idag blir minimannen 2 veckor

 


Life is goood

Spenderat hela em i en solstol på baksidan.
Ha jobbat på brännan och jag har mkt arbete framför mig.
Vattenmelon, chips, citronvatten, spel och sol.
Kan knappast bli mkt bättre, life is good!
Lite sol kan verkligen göra skillnad.
Skärtorsdagen

Helt slut! Finitio! Osv osv
Ha nästan precis kommit hem från bvc, gick dit och tillbaka och det va precis vad jag klarade av.
Så resten av dagen tänkte jag parkera mig i trädgården i en solstol, om jag nu får det vill säga för oliver.
Det måste vara ngt sorts värmerekord idag, riktigt skönt ute. Synd att man inte hade mer energi och ork så man kunde njuta av det mer bara, men det kommer fler såna här dagar får vi hoppas=)

Igår hade vi en liten spelkväll, jag cam och alex. Vi spelade Geni och jag behöver väl knappast berätta vem som vann va ;)

Nu blir det solen!


 

 Låt mig få presentera...

*trumvirvel*Oliver Theo Nielsen

Mitt allt


Vad skulle jag göra utan dig?
hade aldrig klarat detta utan alex, han är som klippt och skuren för att vara pappa.
Smälter varje gång jag ser han med mini♥
Mina fina!
Har fortf sjukt ont och utan alex hade jag nog brytit ihop.
Världens finaste pappa!

"snart kommer sommaren..."


midsommar 09midsommar -10stugan i halmstad


Inför tylörocken


uteserveringar"varma" sommarkvällar då man ska akta sig för mygg=)


sol, brunbrända ben, halmstad, VARMA sommarkvällar, grillning, kubb, bad med mkt mera
visst längtar man efter sommaren!!!!

Härliga måndag

När ja slog upp ögonen i morse trodde jag inte den här dagen skulle va mkt att ha. Men det visade sig att så icke va fallet, det blev pårecis tvärtom!

Hade besök av bvc tanten på fm och det visade sig att våran lilla tjockis gått upp 0,5 kg sen i torsdags så han har det bra med andra ord.
Annars ha vi tillbringat dagen i solen(termometern ha visat 20 grader i skuggan) jag i en stol och alex ha pysslat med både det ena och det andra i trädgården. Har aldrig varit med om ngn som är så rastlös som han, tur att det finns en hel del han kan sysselsätta sig med när han är ledig annars hade nog stackaren klättrat på väggarna=).

Finbesök ha vi haft oxå, igår fick vi besök från skåneland och idag kom extra mormor kristina.

Nu ha vi precis ätit pizza på baksidan och snart blir det film och mys i soffan, som sagt härliga måndag!


våran tjockis
Söndag

Om nästan exakt 12 tim ha jag varit mamma i exakt en vecka, ofattbart. Har inte riktigt fått in det i huvudet än, att jag och alexander är föräldrar. Sjukt men underbart!

Var ute på premiärturen igår, en liten minitur ner till blomsterlandet bara. Men för min del räckte det, va helt slut efteråt och hade så ont. Himlans tur att jag hade vagnen som jag kunde stötta mig på annars hade det nog inte gått.
Hoppas verkligen på att bli piggare snart och att smärtan försvinner, är nämligen en aning svårt att njuta av allt när man knappt kan resa sig upp utan att vrida sig av smärta. Men som tur är går det ju över ngn gng iaf=).

Idag blir det ingen promenad alls utan jag ska göra precis som mini idag alltså bara äta och sova.

alla goda ting är 3

Mina fina pojkar


Min förlossningsberättelse

Allting började egentligen natten till fredagen men en satans mensvärk. Va precis som ett däck som satt och tryckte runt magen och ryggen och som höll sig i hela fredagen men va inget ja reflekterade över.

Sedan natten till lördagen sov jag inte en blund. Hade hela tiden undrat hur man skulle känna igen när det startade med värkar, hur en värk skulle kännas. Och tro mig det märker man .Började iaf förstå runt midnatt att det här kanske verkligen är värkar. Men inget jag vågade tro på riktigt. Jag började iaf klocka värkarna och de kom mellan 5 och 7 min mellanrum och höll i sig i ca 1-1.30min. Körde järnet på TENS maskinen hela natten och försökte bada en gng, men badet hjälpte inte. Försökte med alvedon men oxå det utan ngt resultat.

Framåt lördag fm började de avta och kom med en halvtimmes mellanrum istället så jag började tro att det va falsktalarm. satt ute i solen hela em och njöt av värmen mellan värkarna och trodde fortf att det va falskt alarm.
Framåt en började de komma vart tionde min och sen på kvällen kom de mellan 4 och 6 min igen och när kl va åtta sa jag till alex att vi får ringa till fl för jag måste ha ngt jag kan sova på ikväll annars kommer jag bryta ihop. Va helt slut då med tanke på att ja inte sovit en blund.
Vi fick komma in direkt till fl när jag förklarat hur läget va och de gjorde den vanliga kurvan och undersökte mig och det visade sig att ja va öppen 3 cm.Yeeiij duktiga linda tänkte jag, va riktigt stolt att ja öppnat mig så pass mkt på egen hand, trodde även att ja men det här kommer ju gå undan, hade helt fel kan ja ju säga.
Vi blev inskrivna vid halv nio tiden på lörd kväll och de gav mig tabletter så att jag skulle kunna få sova. Hjälpte dock inte utan vid 2 tiden fick de ge mig morfin, vilket va bra härligt kan ja meddela. Fick då sova till kl sex innan allt började igen.

På söndag morgonen
fick ja mig ett bad men det hjälpte inte alls. De undersökte mig emellanåt men det hände inte mkt. Slemproppen gick på fm men vattnet hade inga som helst planer på att gå.
Tror att det va framåt lunch jag fick flytta in i ett förlossningsrum där jag började med lustgas och vi blev totalt oskiljaktiga under resten av dagen.

Vid tre spräckte de hål på hinnorna och precis innan dess hade jag fått epidural och då va jag öppen 5cm. Hade alltså inte hänt så mkt .
Därefter va jag helt väck några timmar och det tackar jag lustgasen för. Vid sju tiden började jag få rejält ont och så kände jag att tröttheten kom ifatt mig och jag ville bara ge upp. Jag grät och bad dem öppna upp mig och avsluta det hela. Men icke de sa att de kan inte göra det för de måste tänka på mina förmodligen kommande barn. Jag sa det till dem att jag ska inte ha några fler barn!!! '
Efter mkt bönande om att de skulle öppna mig och utan resultat tänkte jag att jag skulle låtsas dö för då måste de ju iaf öppna upp mig. Vet att ja la huvudet åt vänstersida och mumlade nu ger jag upp för att de skulle förstå att nu dör jag men det dröjde inte länge förrän jag fick en värk till och det va helt omöjligt att spela död.

Krystvärkarna
kom vid 21.45 enl papprena och då fick jag ändå lite ny styrka. det va skönt att äntligen få ge utlopp för allt det onda. tyvärr hände det ingenting. Den lille låg med huvudet uppåt istället för neråt så han satt som en propp. Det slutade iaf med att de klippte upp mig och tog han med sugklocka inte mindre än 11 gng. För till en början hjälpte inte ens det så i mitt rum fanns både narkosläkare, två läkare och tre bm för att de började nu förbereda inför ett kommande snitt. Men till slut efter mkt om och men och många jävlarannamma tankar från min sida så kom våran lille kille till världen  den 10 april kl 22.37.

Tyvärr va det inte riktigt klart där heller för navelsträngen gick sönder så moderkakan ville inte släppa så jag fick åka ner och opereras direkt efter.
Men när kl va 00.30 va allt klart och vi fick åka in till bb.

Va inte riktigt den förlossningen jag hade tänkt mig kanske utan snarare tvärtom. Men hade aldrig klarat det här utan alex, varken under fl eller under de dagarna på bb. Det stödet och den hjälpen han gav va helt obeskrivligt. Och när jag ser han tillsammans med mini så smälter jag. Mina killar, så fina!!!
Även bm gör ett förbaskat bra jobb. Jag tackar speciellt en tjej som heter ida som va helt underbar och likaså johanna som försökte få mig på andra tankar genom att prata om när vi umgicks lite när vi va yngre.
Och trots en förbannad smärta och att man inte riktigt känner sig så hel så överlever man och vi fick världens finaste lilla kille på köpet, som vi fick ta med oss hem sen, ofattbart=)!

Och jag kan ju erkänna att jag har aldrig trott på kärlek vid första ögonkastet förräns nu!

Är inte gravid längre

utan är numera en stolt, nej jag menar RIKTIGT STOLT mamma till en liten kille som kom till världen efter en riktigt tuff helg och förlossning. Eller liten och liten va han väl inte direkt heller, 3940 g och 52 cm.
Kom hem idag på förmiddagen, trots att det va skönt och få maten och allt serverat på bb så va det väldigt skönt att få komma hem.

Ska ta och skriva en förlossningsberättelse imån eller ngt, orkar inte idag=). tänkte mest uppdatera för att berägtta vart jag hållt hus!lördag

Ser ut att kunna bli en helt underbar dag idag=)! Lite synd bara att det känns som jag inte kommer kunna njuta av den fullt ut, är helt slut i hela kroppen. Trött, yr och allmänt dåsig.
Men ska åtminstonde ut och njuta av solen så mkt jag orkar. Är jag lite piggare sen så kommer ja få lite finbesök av mile och cam. Måste ju få höra om hur resan till kina va=)!

nähä ja ha inte mkt mer att säga idag, tänkte mest uppdatera så ni inte får för er en massa=)!

Fredag

Då ha man snart varit hemma ytterligare en vecka från jobbet och jag saknar mitt jobb! Saknar rutinerna, saknar att ha ngt viktigt att göra. 
Trots att jag är sjukt uttråkad så lyckas ändå dagarna gå ganska så fort ändå. Och nu är det snart helg igen och planerna för den här helgen är att försöka lapa så mkt sol som möjligt. Solen gör ju en lite piggare och på bättre humör.


 

 

'

 


Väntar på solen

Godmorgon
Vilken storm det varit i natt! Varje gng det blåser under natten ligger ja bara och väntar på att en stor gren ska ramla in igenom taket, hoppas att det aldrig sker=/.

Höll på att borsta tänderna innan så började casper skälla, så såg ja att ngn lade ngt i min brevlåda, men såg aldrig vem det va och kände inte igen bilen. Så gick ut för att kolla va det va, och där i låg en påse från K å N med bla mitt favoritgodis (polly)och två tidningar. Det va lite tidsfördriv till bebben vill titta ut. Ni är bara för fina, tack så hemskt mkt=)!

Det skulle ju solas idag, lite svårt och tro nu men solen kommer runt lunch ungefär, ha ja bestämt och tills dess ska det små fixas lite och köras lite spindelharpan, ett nytt beroende jag fått.


dagens ljuspunkt=)

från världens bästa K å NVisste ni..

..att vika skjortor är tråkigare än mkt annat?!
Har suttit i en hel evighet och vikt ner alex skjortor mm som ska ner med grannen till rumänien. Och det är sjukt tråkigt att vika kläder, ungefär lika spännande som att stryka.

Har bakat lite kladdmuffins och haft besök av pappa idag och det är ungefär vad dagen har bjudit på. Ikväll blir det minihelg med pizza och film, värnamo special med pommes plus extra sås, det är grejer det,veckans höjdpunkt som det ser ut nu=).
Imorgon ryktas det om sol och då jäkla ska det solas, dët lär ju göra en på lite bättre humör oxå.

BF 6 april

Idag är det bf för vår del men det blir nog ingen bebis idag heller. Helt ärligt så har inte tanken att gå över tiden funnits i mitt huvud, mkt med tanke på att ja varit så stor och alla sammandragningar ja hade från v 30 och lite framåt. Sedan så har alla i min närhet släppt kommentarer som " du kommer inte gå över tiden" " du kommer få mkt för tidigt" osv osv, vilket gjort att det satt sig lite.

Vet att man egentligen ska räkna med att gå över tiden men det ha ja inte direkt gjort. Förräns nu, nu är ja mer inställd på att bebis aldrig kommer att komma ut, inte självmant iaf. Och jag förstår honom/henne för h*n har det förmodligen jätte bra i min mage.

Man går bara och väntar på att det ska hända ngt, men samtidigt känns det såå långt borta.


ett väldigt bra boende om du frågar bebis

 


påskpynt

Idag ska ja ta fram påskpyntet hade jag tänkt. Ska även plantera lite påskliljor och låta mr Easter vakta dem som vanligt.
Sn lär det inte bli så mkt mer idag, måste ju spara ngt att göra till de andra dagarna oxå...


från förra årets vakt av mr easter


ny kompis som rensar bort all skit

reklam sätter sig mer än vad man tror
även om man kanske bara bläddrar förbi en kanal där det är reklam så är det åtminstone ngt ord som fastnar
Var iaf och storhandlade i morse och köpte en grej jag sett på reklam
och den har fått vara med mig nu hela em, både i kök och i badrummen
och nu har ja fått en ny städkompis som rensar upp bland skiten


cillit bang
mkt bättre än förväntat

Positiva linda

Efter en riktigt tråkig, seg och tycka-synd-om-mig helg så har jag bestämt att detta ska bli en bra dag. Alla negativa tankar och dylikt ska bort och idag ska jag ha en riktigt effektiv dag.
Har skjutsat alex till jobbet, duschat och gjort mig i ordning och ätit frukost. Ska iväg till bm om en stund sedan blir det handling, städ och lite tvätt.
Ska se till att det blir en bra måndag och en bra start på den här veckan=)!


Varning alla i min närhet!

Har varit hemma från jobbet nu i 2 veckor och måste säga att det ha varit extremt långtråkigt. Man ska tydligen ta det lugnt och njuta men tycker det är väldigt svårt att göra det. Förstår mig inte på folk som kan gå hemma hela dagarna och inte göra ett dugg. Man blir ju deprimerad.
Jag går bara hemma och väntar på att det ska hända ngt, men tålamod ha aldrig varit min starka sida, det ordet finns lixom inte med i min ordlista.

Nej idag, den 3 april kommer inte bli en av mina bättre dagar. Tycker just nu att allt är skit och är sjukt uttråkad. Är med andra ord inte på det bästa humöret, helst av allt skulle jag bara vilja låsa in mig i min bubbla helt ostört och vara där tills det händer ngt!

osuddenrundan

Har precis vaknat, sovit hela em men är inte ett dugg utvilad.
Vaknade tidigt i morse igen efter en lite halvkass natt och tänkte att idag ska ja inte göra ett dugg.
Men syster ringde och övertalade mig att följa med och gå osuddenrundan. Vet inte exakt hur långt det är men kan ju meddela att för en höggravid människa så är det ett större träningspass. Kan ju erkänna att ja va helt igenomsvett och totalt slut efteråt. Och är fortfarande helt förstörd, så den här dagen blir inte mkt roligare än såhär.

Ska försöka samla kraft till att åka till hemmakväll och köpa lite godis sen ska jag spendera kvällen i soffan tillsammans med alex och fortsätta att göra ingenting.

Klassfest

Då va datumet för klassfesten bokad oxå. Så nu är alla helger i hela maj uppbokade.
Både av själviska och osjälviska skäl så hade jag hellre sett att klassfesten skulle vara i september istället
men blev nedröstad.
Av själviska skäl så är det för att den lille kommer inte vara mer än 1 mån då och jag kommer inte kunna/vilja stanna så länge under kvällen. Sedan så är jag en av dem som ska hjälpa till och fixa och dona innan och under festen och det känns lite dumt att man inte kan hjälpa till så pass mkt som man skulle vilja.
Jag har lovat att hjälpa till men så kanske inte tiden räcker till så mkt pga den lille och det känns lite dumt men samtidigt så kommer de ju förhoppningsvis att förstå att tiden inte riktigt räcker till alltid. Tycker det är riktigt roligt att planera, fixa och dona, speciellt inför en sån här sak så jag ska iaf hjälpa till så mkt jag bara kan.
Vilket fall som helst så ska det bli riktigt jäkla roligt att träffa den här klassen igen, ser fram emot det=)!

1 april

Har försökt komma på ett bra skämt tills idag men utan resultat. Så idag blir det inget lurendrejeri för min del.
Natten ha inte inneburit så mkt sömn, ha varit vaken mellan tre och sex, helt klarvaken. Så ska nog hoppa i säng igen så fort ja ätit lite frukost.

skönt med fredag iaf=)
godmorgon på er!

Design