Totalt slut

Lämnade vmo kl sju i morse gör att bege oss söderut mot Malmö. En tolvtimmarstripp blev det då vi kom tillbaka till 50 skyltarna kl 19.00 igen.

Ha varit en fin dag med en del shopping. Gjorde ett besök både på Emporia och Väla. Emporia va inte mkt för omvärlden utseendemässigt, men som vi vet så är det ju insidan som räknas och där inne fanns faktiskt det mesta.

Men den största anledning till att vi åkte till Malmö va ju att jag hade fått ett återbesök på hudkliniken. Ett tiominutersbesök blev det bara. De körde lite med lasern igen på samma ställe som sist och ett nytt besök ska bokas om tre månader. Men läkaren jag träffade den här gng va super trevlig och väldigt ärlig och det kommer tyvärr inte gå att göra ngt åt armen. Får hoppas på att det bleks ytterligare lite med tiden istället.

Ett kort besök som sagt men desto mer tid till roligare grejer.
Nu är jag totalt slut och har därför bänkat mig i sängen framför Skärgårdsdoktorn. Så härmed blir det godnatt, åtminstone snart.



Bio

Igår va jag och Alex på bio, Fast & Furious 6. Även fast jag föredrar att titta på film hemma i soffan där man kan pausa filmen när man vill, sitta/ligga hur som helst och se ut precis hur man vill, så är bio lite av en mysfaktor.
 
Jag gillar dessa filmer och den här va inget undantag. Gillar helt klart 5an och 6an mest. Dessutom verkar det som om det kan komma en 7a och inte mig emot.
 
 

Ny vecka

Dags för en ny vecka och det blir en fyradagars vecka för vår del då vi ska ta en tur ner till Malmö. Det är dags för ett återbesök på hudkliniken där för min arm.
Hoppas vi hinner med att besöka en el två affärer oxå när vi ändå är i storstan. Letar som en tok efter en långklänning på nätet utan ngt som helst resultat. Hittade EN som föll mig i smaken, från french connection, men kände att 2800 är lite väl saftigt. Så hoppas på att min långklänning jag letar efter finns i Malmö för en lite bättre peng än så.

Annars bjuder veckan på bio, 25 års firande och förhoppningsvis bra målarväder!
En rätt bra vecka och att det är en fyradagars vecka är absolut inte fel!

Från nelly


Lördag

Vilken fin kväll det blev iaf.  En kväll man skulle uttnyttjat till att vara utomhus egentligen.
 
Idag va det 30 års i halmstad med temat "ursäkta vi kom fel". Ett av de bästa festteman jag har hört.
Jag och alex bestämde oss för att vi skulle klä upp oss lite extra som om vi skulle gå på bröllop. Alltid kul att känna sig lite extra fin ju. Min outfit va klar, skulle bla ha korallklänningen som jag visade för ngn vecka sedan och så skulle jag inviga min fina Michael Kors iphone wallet.
 
 
 
Tyvärr blev Oliver dålig igår så jag bestämde mig för att stanna hemma.  Så nu vet jag inte riktigt när jag ska kunna använda min fina klänning. Ingen som vill bjuda på galej så jag får användning för den ?!
 
Istället blir det hemma- och myskväll för mig med cheeze hearts, saft och skärgårdsdoktorn. Skärgårdsdoktorn är ngt som får mig att må bra - myskänsla, sommar och skärgården.
 
 
Trevlig lördagskväll!
 
 

Oliver och milos första riktiga konstverk

Häromdagen va vi och hälsade på hos min syster och hennes familj. Barnen lekte som vanligt för fullt och sprang framochtillbaka mellan milos rum och vardagsrummet där vi satt. Det va fullt ös medvetslös - precis som alltid.
Men helt plötsligt blev det tyst och då ska man ju alltid reagera så jag gick in och kollade till dem.Och där satt de små änglarna och lekte så fint med bilarna, så jag gick ut och satte mig i vardagsrummet igen.
 
Ytterligare några minuter gick å det va lugn lek som gällde, trodde vi. Det va först när de kom ut i vardagsrummet med varsin lila tushpenna som vi förstod va som hänt. Dörren, garderoben, väggarna, golvet, stolen och tvbänken hade fått sig rejäla konstverk.
 
 
Ja syster blev ju inte jätte glad när hon såg deras konstverk vilket är helt förståeligt. Men milo han, han tyckte det va fiiint. Alla har ju olika smak som sagt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lycklig och Lycka

Igår kom äntligen våra fina ringar och fina är bara förnamnet. Älskar min ring, den är mer än vad jag nånsin kunde drömt om. Kan sitta och titta på den i evigheter.
 
 
Jag har alltid velat att det ska var en överraskning och helt ärligt trodde jag att jag skulle misstänka när ngt var på gång. Men icke, jag blev verkligen bokstavligt talat tagen på sängen.
Jag svävar fortfarande på moln efter att alex släppte den här fina överraskningen. Lycka och Lycklig... Jag är förlovad med den finaste jag mött.
 
 
 
Vi har även "satt" ett datum då vi skulle vilja gifta oss. Det blir inte än, men den som väntar på ngt gott....<3
 
 

Söndag

Nu har vårat finbesök nästan precis gått och jag har bänkat mig i soffan. Med tanke på hur regnet öser ner så lär det inte hända så mkt mer idag och jag känner redan hur rastlös och långtråkig denna dag kommer att bli.
 
Tack och lov att vi fick lite kvalitetstid med finaste lilla familjen idag. Annars hade det varit en riktigt tråkig söndag.
 
Jordgubbar och glass - sommarfeeling
 
 
 
 
 

Underbara sol och värme

Vad mycket gladare och piggare man blir av lite sol och värme. Den här helgen har verkligen varit helt underbar. Tänk om vi alltid kunde ha det såhär. Och nej jag hade definitivt intetröttnat på värmen.
Konstant utelek, ivigning av plaskpoolen, morgonpromenad runt osudden, rosevin, grillning, besök av vänner och altanhäng långt in på kvällen. Såna här dagar vill jag ha jämt.
 
 
 
Idag verkar det som om det är slut på sommarvärmen för den här gången. Men jag ska hålla tummarna för att den återkommer snart igen.
Nu inväntar vi fikabesök av familjen Ahlqvist/Sandén.
 
 
 

Pratkvarnen Oliver

Godmorgon, redan torsdag, dagarna springer iväg som vanligt och snart är det helg igen.
De två senaste dagarna har Olli sovit när jag hämtat honom på dagis så tror han är lite vårtrött, precis som de flesta andra. Känns lite som om kroppen är på nedräkning nu inför semestern. Det är ju faktiskt inte jätte många veckor kvar nu vilket är lite svårt att förstå. Känns som det va förra veckan jag kom tillbaka i aug efter min mammaledighet.
 
 
Oliver är inne i en riktigt kul period och bara spottar ut nya ord. Man får verkligen passa sig för vad man säger för han tar efter och säger precis samma sak.  Något annat som är lite halvnytt är att det nu har börjat komma 3 ords meningar. Oftast slutar dem på nu. Olli hemma nu, pappa duscha nu, casper nana nu, bamse borta nu...osv.
 
Som sagt han bara spottar ut nya ord hela tiden och det är lika roligt varje gång. Idag hörde jag dock ngt upprepas ett flertal gng som lät lite kul men som definitivt inte är ngt jag vill att han ska säga.  Han menar inget illa det är bara det att det är lite svårt att uttala vissa ord.  Ordet va sjuk och ni kan ju gissa hur han uttalade/ hur det lät när han sa det....=/

Klädhjälp

Fick hem de två klänningarna jag hade beställt från nelly häromdagen och de satt som en smäck. Otroligt nöjd med båda så de hänger nu så fint i garderoben.
Men skulle behöva lite hjälp, till den ena klänningen behöver jag ha ngt upptill som täcker armarna. Dels för att täcka missfärgningen och dels om det blir lite kallare.
Letar efter en finare kofta/bolero. Har ni några tips?
 

Falsk fläskfilé

Här har ni ett smidigt/enkelt recept som passar både till vardags och till helg. Dessutom är det riktigt gott.
 
Till Falsk fläskfilé behöver du
 
600 gram blandfärs
2 msk aromat (snåla inte)
 
 
Till såsen
 2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk oxfond
1 msk kinesisk soya
1 burk hela champinjoner
salt och peppar
 
Blanda blandfärsen och aromat, rulla ut på plastfolie till en filé och frys in i ca två timmar.
 
Ställ ugnen på 175 grader. Ta sedan fram filen och skär i cm tjocka skivor, smörstek dem samt champinjonerna.
Lägg de sedan i en ugnsäker form.
Värm upp alla ingredienserna till såsen i samma panna du stekte köttbitarna i. Låt sjuda i några minuter och häll sedan såsen över köttbitarna. Ställ in i ugnen i ca 15 min.
Servera med ris och en sallad.
 
 
 
 
 

En överraskande dag

Idag hände något jag väntat, längtat och drömt om.
 
I morse när jag vaknade kom Alex in i sovrummet med blommor och ett litet paket.  Då jag tittat lite fel i almanackan så trodde jag att det va en liten förtidig mors dag present. Men icke - det va något så mkt bättre.
 
Han sa några fina saker och inte ens då förstod jag. Det slog mig först flera minuter senare vad som faktiskt hänt. Glömde tom att säga Ja, till en början, tills det gick upp för mig. Jag och Alex är nu förlovade ♥
 
 
 
Han hade varit och köpt/hyrt en attrappring som han använde men som nu är återlämnad och istället så väntar vi på våra permanenta ringar som är beställda. Då jag har en bröllopsmapp så visste vi redan vilken ring jag skulle ha :)
 
 
Det va verkligen en sjujädra överraskning som han presenterade. Jag hade ingen som helst aning och hela dagen har jag svävat på moln och kommer göra det ett bra tag.
Han är så fin min Alex!

Hemmagjorda maränger

Att göra egna maränger är både enkelt och blir betydligt godare än om du köper dem i affären.
Och slänger man i lite karamellfärg så blir de även både finare och lite roligare att duka fram.
 
Du behöver:
3 st äggvitor
2 dl socker
1 krm ättika
(karamellfärg)
 
 
Separera äggvitorna från äggulan och lägg vitorna i en ren torr bunke. Det är väldigt viktigt att ingen gula kommer med, eller ngn annan sorts fett för då blir det ingen maräng.
Vispa kraftigt med elvisp tills det blir ett fast skum.
Tillsätt ättikan och vispa lite till.
Till sist rör i sockret, lite i taget under kraftigt vispande tills det blir ett blankt skum och du kan vända bunke upp och ner.
Häll i karamellförg om så önskas.
Fyll en sprits med smeten och spritsa ut i valfri storlek/form på ett bakplåtspapper.
In i ugne i ca 45 min, de ska lossna lätt från bakplåtspappret, då är de klara. 100 grader varmluft, 125 grader vanlig.
 
 
 

Finbesök från stockholm

Idag har vi haft riktigt finfrämmat i form av Patricia och Edvin. Jag har inte träffat Patricia på nästan två år och lilla Edvin har jag aldrig träffat innan så det va väldigt kul att träffa dem.
 
 
barnen höll låda på sitt håll i form av hockey/bandy, fotboll och bilåkning medan vi andra kunde uppdatera varandra om allt och inget i våra liv.
 
 
Enormt roligt att träffa dem och jag hoppas verkligen inte det dröjer alltför länge till nästa gång.
 
 
 

Ordningen är återställd

Efter 15 dagar i USA så är han äntligen hemma igen. Och som vi har saknat honom, både jag och Olli. Det känns helt underbart att ha han hemma i sverige igen, hemma hos oss, att ha han nära igen.Hoppas det dröjer mkt länge innan det blir ngn ny långresa för Alex. Nu vill vi ha han på hemmaplan ett tag.
 

Fin måndag

I morse när jag skulle åka till jobbet så möttes jag av en riktig sommar feeling. Så fort jag steg utanför dörren så kändes det direkt att det va en helt annat luft ute. Och det riktigt luktade sommar, underbart.
Temperaturen orkade tom stiga över 20 grader under dagen så i em har vi spenderat tiden på våran baksida. Hoppas verkligen att värmen är här för att stanna.
 
OOTD
Klänning  egobird
Kavaj och legging  HM
Converse
 
 
Ny vecka och den är fullspäckad både med det ena och det andra, bla frisörbesök för min del, finbesök från stockholm, myslunch med karin o kajsa, kvalitetstid med johanna, träning och sen ska det hinnas med en hel del här hemma oxå. Om vädret tillåter så ska vi nu fortsätta att måla huset. Har en del kvar på målningen och det ska bli riktigt skönt när det väl är klart sen.
Och så fort det är klart är det en hel del annat som behövs göras på utsidan. Staket ska byggas och gången upp till huset ska rättas till mmm. Våran utsida/trädgård ser hemsk ut men man kan bara göra en sak i taget och först ut på schemat är att måla färdigt huset.
 
Baksidan är iaf färdigmålad.
 
 
 

Korall

Jag har verkligen fastnat för korall. Det är helt klart min absoluta favoritfärg just nu, i klädväg måste tilläggas. Härligt somrig färg, då även jag vill ha lite mer somriga färger på kläderna vid den här årstiden. 
Igår klickade jag hem två klänningar från Nelly i just korall.
 
 
En lite finare festklänning och en som passar både till vardags och fest. Håller tummarna för att det va ett bra köp.
 
 

Hemkommen

Nu är jag och Olli hemkomna efter en liten minisemester på bästkusten. Halmstad är nu officiellt invigt för säsongen. Jag älskar att spendera tid där, man behöver inte göra så mkt utan jag njuter bara genom att vara där. Halmstad är min fristad, jag mår bra där och där finns inga som helst bekymmer, de lämnar man hemma.
 
"Strandfynd" som den här fanns det många av
 
 
Starta dagen eller/och avsluta dagen med en promenad på stranden, vilken lyx det är. Tänk att få ha möjligheten att göra det varje dag!
 
Jag skulle inte vilja bo i halmstad, inte just nu, då det är skönt och ha ngt att komma bort till. Men däremot så är det verkligen ett ställe jag vill bosätta mig på äldre dar. Har redan börjat leta, det gäller ju att vara ute i god tid ;)
 
 
Vi har verkligen fått en liten dos av semesterkänsla nu de här dagarna som vi spenderat vid kusten och jag ser verkligen fram emot en varm, solig sommar som bla kommer spenderas i Halmstad - såklart.
 
 

Shopping

Häromdagen va jag både ute på eurostop och inne i stan för att se vad butikerna hade att erbjuda. Hittade dock ingenting av värde trots att Nordic safari hade jätte mkt fint som hade gjort sig perfekt i min garderob. Men suget fanns bara inte där.  Väldigt lustigt då shoppingsuget är det största suget och finns lixom alltid där i vanliga fall! Men jag va helt enkelt inte på humör.
 
Det lilla som följde med mig hem va några muffinsformar samt en bricka jag inte ens vill ha. Plusset va iaf att jag äntligen köpte en gasolbrännare som jag tänkt köpa så länge. Nu ska här göras creme brulee, äntligen.
 
 
Har letat land o rike runt efter en vit bricka med kant, utan några som helst resultat. Och den här brickan vet jag inte vf jag köpte, den bara lixom gled med. .
 
Blev lite orolig ett tag då shoppingsuget saknades men oron varade inte länge då det blev lite it shopping senare på kvällen.

Vilken underbar dag

En fredag som heter duga helt enkelt. Vi började dagen med att åka in till stan för att möta upp Issa. Promenad och husesyn va det som stod på schemat. De har flyttat till en otroligt fin lgh, helt ny, ligger vid vattnet, intill ett jätte fint promenadstråk och med bara 5 min promenad till stans alla affärer. Den ligger helt perfekt med andra ord.
 
 
Oliver blev helt slut efter promenaden så då passade jag på att möta upp mamma i stan för en liten lunch på Espresso house. Sedan efter några besök i diverse affärer så åkte vi tillbaka till stugan. Det va ju ändå supefint väder ute så vi vill ju passa på att njuta av solen. Och var gör man inte det bäst om inte på stranden?!  Så jag och mamma packade en liten picknickkorg som innehöll en flaska rose, lite bullar och en påse cheese hearts(vad mer behöver man?) och begav oss mot stranden.
 
Vi hittade en perfekt liten sanddyna där vinden inte nådde oss där vi kunde njuta av solen (och vinet) till fullo.
 
 
En fin dag som nu ska avslutas med en film i soffan. Imorgon är det dags för mig och Olli att åka hem till Vmo igen.
 
 
 
 

Kladdkakecupcakes med cream cheese frosting

När cupcakes blev populärt va jag tvärsäker på att de va absolut inget för mig. Tyckte det såg alldeles för maffig utt, de va för mkt helt enkelt. Men även jag drar förhastade slutsatser emellanåt och ibland har man fel. Tycker det är jätte gott med cupcakes och ett litet tips är att göra dem i små formar istället. Det blir mer lagom då, för man k a n få för mkt även av det goda.
 
En ny favorit till fikat här hemma är kladdkakecupcakes med cream cheese frosting och till det behöver du.
 
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker  ( tycker inte man behöver snåla med vaniljsockret så jag tar alltid lite extra)
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl mjöl
 
 
Sätt ugnen på 175 grader och ställ upp formar på en plåt. Ett tips är att använda en muffinsformplåt, de blir mkt finare då.
Smält smöret och låt det svalna.
Under tiden så vispa ägg och socker poröst och tillsätt därefter de övriga ingridienserna och till sist smöret.
Fördela smeten i muffinsformarna, men fyll dem inte till mer än 3/4, och grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.
 
Cream cheese frosting
 
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g philadelpiaost
Några droppar valfri karamellfärg
 
Vispa smör, florsocker och citronsaft krämigt.
Vispa i philadelphiaosten.
Färga din cream cheese frosting med karamellfärgen och spritsa sedan ut den på dina kladdkakecupcakes.
Och som pricken över i:et garnera med lite strössel.
 
 
 
 
 
 

Grillad lax med potatisknyte

Grillsäsongen är ju i fullgång nu och såhär i början av säsongen är det ju så himla gott. Ja, grillat är alltid gott men det är nog som allra godast nu i början då man gått och läängtat efter grillad mat.

Finns ju hur mkt gott som helst att grilla och en favorit för mig det är att grilla lax.
Det va precis va vi åt häromdagen, grillad lax med potatisknyte och grillad sparris.

Till potatisknytet behöver du
Potatis
Röd lök
Paprika
Dill
Limone olivolja
Salt

Dela potatisen i mindre bitar och koka den. Skiva löken och hacka paprikan i cm stora bitar.
Lägg allt i en bit folie och häll över olivoljan, strö lite salt över och rikligt med dill. Blanda ihop.
. "Knyt" ihop foliepaketet och lägg det sedan på grillen tillsammans med laxen.
Tiden varierar men ca 15 min.

Klart att servera!
( i potatisknytet kan man variera ingredienserna efter behag. Färska champinjoner är ett annat ex)


Balsam för själen

Avslutade dagen med en pw/löpartur bl.a. längs stranden. Hade lite energi som behövde göras åt och med tanke på vilken fin kväll vi har haft så kan man knappast ha avslutat dagen på ett bättre sätt.

Tänk att få avsluta eller varför inte börja dagen med en pw längs stranden när det är så här fint varje dag. Vilken lycka.

https://cdn1.cdnme.se/406790/6-3/pic_5182ca6dddf2b34c50a74d1e.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/406790/6-3/pic_5182ca6eddf2b30d7dc3ea60.jpg" class="image">


Årets första glass

Är nu intagen. Det blev en mjukglass på eurostop och Olli va överlycklig. Han är totalt galen i glass.
 
 
Då glassperioden är inledd så tänkte vi att vi kunde likagärna fortsätta i samma bana.
Vi fick finbesök av familjen Ahlqvist/Sanden och det fick bli ytterligare en glass på östra stranden.
 
 
 
 

Design