Färgbomb

När jag va hos frisören så tipsade hon mig om den sk färgbomben. En färginpacking som både förstärker färgen o vårdar håret. Så eftersom jag redan tycker att mitt hår är tråkigt o att det inte syns så mkt mer än på före o efterbilder så tänker jag prova den. För att försöka bevara de kalla nyanserna o förhoppningsvis förstärka de lite oxå.




Så får se om denna lilla färgbomb kan leva upp till sitt rykte.


På jakt

Visst är man sugen, även om d kanske är lite tidigt, på att slänga in alla vinterjackor o skor långt in i garderoben för att plocka fram sneakers o vårjacka?!

Är på jakt efter en beige trenchcoat och hittade en supersnygg på MQ, tyvärr satt den inte snyggt på mig utan den va lite för stor. Men annars va den kanon fin.




Så jakten får helt enkelt fortsätta efter en beige trenchcoat. Ser ni ngn ngnstans hojta gärna till!


En lekstuga

På våran baksida så har vi en lekstuga och när vi flyttade hit för två år sedan så va vi överens om att den skulle bort. Som tur är har vi inte fått tummen ur än så den står kvar.



Den är i stort behov av renovering och jag är såå sugen på att sätta tänderna i den nu till våren.
Alex är inte lika positivt inställd till att ha kvar lekstugan o fixa i ordning den då han påstår att Oliver inte kommer att leka i den. Men det ska vi nog bli två om.

Vill måla den vit, med svart runt fönstren, byta dörren, måla vitt invändigt o bygga ett kök.
Och kommer inte Oliver leka i den vet jag en annan som kommer göra det.


Clinique vs Maybelline

I ca 1 ½ år har jag använt cliniques produkter tex som foundation. Har varit super nöjd med den fram till alldeles nyligen. Nu ser den rosa ut i ansiktet o som att jag har en mask på mig och det är ju knappast vackert.

I morse vägrade jag ta på mig den o såg att jag hade en flaska från maybelline med foundation kvar i skåpet. Jag brukar spara "produktflaskor" som jag är nöjd med ibland även fast de är tomma för att jag vid ett senare tillfälle ska veta vad de heter ifall jag kommer på att jag vill köpa den igen. 
Den va ju som sagt tom men ja kom på den smarta iden att lägga den i en påse o slå sönder den så jag kom åt innehållet. Sagt o gjort, ja la den i en fryspåse hämtade en kötthammare från köket o slog.


I mitt huvud skulle flaskan dela sig i två fina delar så jag lätt kunde komma åt innehållet.
Det blev ju inte riktigt så, så klart.
Snarare tvåtusen bitar. Detta va knappast ett av mina ljusare ögonblick o det blev soptunnan nästa.

Förstod att ja måste inskaffa mig en ny men då ja inte tycker värnamo ha så mkt till utbud när det gäller make up så visste jag inte riktigt vad jag skulle prova.
Väl inne på hm hade de iaf fått in en foundation från Maybelline i fredags som de hade specialpris på 109 kr och då jag hade 50 kr rabatt där så slog jag till på den.


59 kr för en foundation är ju inte farligt o skulle den inte vara bra eller passa så är det ju inte hela världen.
Då får jag helt enkelt vara rosa i ansiktet tills på fredag då jag får försöka hitta ngn i halmstad istället.


måndag

Det va en jäkla förkylning till att vara envis. Börjar bli extremt tröttsamt, kroppen är extremt seg. Får se om jag orkar ta mig runt osudden idag för röra på mig måste jag göra. Men vågar inte riktigt träna än ifall det blir värre. Hur är det egentligen med träning o förkylning? Går det bra att träna om man har ont i halsen? går det bra att styrketräna men inte träna kondition eller hur är det?

Så idag blir min träning att gå runt osudden och göra plankan 3x35 sek 5 gng. Alltid ngt o bättre än inget.

Ja ska jobba på att bli helt återställd till helgen då det blir halmstad för hela slanten. Kommer bli en kanonhelg och jag längtar ngt fruktansvärt.



Fler vårtecken


Söndag

Det är konstigt hur mkt solen kan göra på ens humör o hur mkt mer energi man får av den.
Det enda jag känner idag är lycka! Tänk vilken underbar tid i har framför oss nu. love it.

Tog mina pojkar på en söndagspromenad innan för att njuta lite av våren som är i luften För visst är våren här nu, här för att stanna!



en gungpaus hann vi ju med oxå


Hockey

Kunde inte hålla mig borta från ishallen idag. Alex och oliver är oxå med. Oliver tycker det är fruktansvärt spännande.


Lördag

Vilken härlig lördag, nu känner man verkligen att våren är här o det är en underbar känsla.
Huset är i stort behov a en vårstädning(speciellt fönstrena behöver sig en omgång) o det va ju tänkt att den skulle äga rum idag men efter ett varv med dammsugaren så tog energin slut. Är en aning bättre men det finns ingen som helst ork i kroppen. Så vårstädningen får vänta lite tills ja orkar mer. En flyttkartong till erikshjälpen har vi iaf fått iväg idag så lite rensning har d blivit.

Ikväll spelar PåG på harrys o det hade varit riktigt kul att se. Då hade man fått riktiga vår- och kanske tom sommarkänslor. Tycker ni som inte har ngt för er borde ta er en runda till harrys ikväll för PåG är riktigt bra! Själv får jag nöja mig med att se dem i sommar på after beachen i halmstad o d e inte fy skam det =). Tjo flöjt!

Den nya hårfärgen

Försökte få en rättvis bild på kalufsen men d va rätt svårt.

Gjorde som sagt två olika slingor, en mörk o en ljus. Min frisör tyckte inte vi skulle ta för mkt mörka el för mörkt på en Gng då hon inte trodde att jag skulle bli nöjd.

Askblond tror jag man kan kalla det.


Jelly Bean



går att köpa på bla www.frapp.se


Comviq krille

Får ett stort leende varje gng jag ser denna reklamen, v a r e n d a g å n g .=)
I like it!


Jag tänker då inte vara sämre...

Och gift blir jag med som ni ser.


Fredag

Underbara fredag! Snart blir det helg här hemma o det ska bli riktigt skönt.
Jag tog nog ut mig igår för idag är både förkylningen o jag sämre. Så det ska bli skönt med helg då alex är hemma oxå. När man är sjuk så är det rätt svårt att ta hand om ett litet barn när man knappt orkar ta hand om sig själv. Så helgen är mer än välkommen!

Under min graviditet blev mitt hår mörkare, men inte ngn fin mörk färg, utan det blev lixom gulare - inte vackert. Men nu börjar mitt ljusa växa ut igen. Konstigt d där med vad hormonerna kan göra med kroppen.
Hur om haver, blev väldigt nöjd med håret igår, en helt annan kulör, en lite kallare precis som ja ville. Ska visa bild när jag är lite piggare.

Så vad händer för alla i helgen?
Planerna för oss va att fortsätta vårstädningen/rensningen, gå på hockey och äta gott imån kväll. Nu vet jag inte hur det blir då det enda jag gör är att snyta mig så vi får se hur det blir. Hoppas på att jag är betydligt bättre imorgon då jag vill gå på hockey med K för att se Tigers vinna mot nittorp!

Trots en snuskig förkylning måste jag säga att jag känner livet i mig. Våren känns i luften o i mig=). Underbart!


Hos frissan

Man känner sig inte jätte fräsch när ögonen rinner o näsan beter sig som en läckande kran! Stackars min frisör. Vet själv vad jag tycker om snorande människor- de ska stanna hemma så de inte smittar andra!
Men nu va det ju så att mitt hår var i stort behov av frisörhjälp så kunde inte avboka. Får hoppas att jag inte äcklar allmänheten för mkt när jag sitter här o snorar.

Nu sitter jag iaf med folie i huvudet, dricker kaffe o läser hänt extra, en tidning jag enbart läser hos frisören.
Två olika sorters slingor har jag i , en ljus o en mörk. Spännande o se hur resultatet blir :)


Min vinst

Ik form har en blogg som jag brukar följa, en mysig blogg som man kan få en hel del inspiration ifrån och förra veckan var jag med i en alla ♥ dag tävling som de hade.

Priset var iaf ett par läppar från Kosta Boda o det bästa av allt, jag vann!
Gissa vilken färg jag valde!?



Såklart, de måste ju passa in i våran inredning=)
Här hemma är det ju svart o vitt som gäller för det mesta!



När vi gjort om lite på våran toalett(som sker snart om jag får bestämma, nej ingen renovering utan bara lite omflyttning) så ska de få flytta in på en hylla där.

Om du vill läsa Ik forms blogg o bla kolla in deras fina sortiment så hittar du den här!


Niagarafallet

Då ha förkylningen brytit ut. Trots att man känner sig helt igenkorkad i huvudet o otroligt ofräsch så är det ändå skönt att den gjort det för det visar ändå att det går åt rätt håll. När näsan förvandlas till ett niagarafall så blir man snart bra! Så efter helgen är jag frisk o på måndag blir det träning igen!

Idag är jag på mkt bättre humör än igår så idag blir d inget onyttigt o inget slötittande på dåliga program. Nej idag ska jag försöka ta tag i saker som legat på is här hemma såsom tvätt o städning. Sedan blir det mat hos mormor o morfar, frisörtid o så ska jag hämta ut en sak som jag vunnit, wiiee=)!

När det gäller frisören så kommer jag som vissa sa vänta med att färga det lite mörkare till hösten om jag fortf vill det då. Får se vad Line säger om det hela o vad hon tycker vi ska göra åt kalufsen idag. Är fortf väldigt sugen på att göra det mörkare men d är nog som vissa säger att det är bättre att vänta.

Solen skiner o snön försvinner, lovely day!!!
Sedan får väl även jag, som alla andra, säga grattis till Vickan o Daniel o till deras alldeles egna prinsessa!

Här kommer ett lass med kalorier

Cola, chips o dip samtidigt som jag glor på Big brother från 2006. Det va onsdagen det ja!

Är d bara jag som blir otroligt fettsugen när jag blir lite halvsjuk? Det jag vräkt i mig idag brukar jag vanligtvis aldrig stoppa i munnen en vanlig vardag. Ångesten o illamåendet börjar komma krypandes nu o jag vill bara ge mig ut o springa eller åtminstone röra på mig. Men d blir inget med d utan jag får fortsätta slå rot inomhus.

Ngn i årskurs 7 på västra skolan(vilken skola är d?) anade nog att jag inte sparade på kalorierna idag då denne knackade på o ville sälja godis.
Takk! ( kan snakke norsk nu oxå)


D va min (o)tur

Efter många om och men så blev jag till slut tvungen att avboka träningen igår. Det ha verkligen inte varit ngn bra träningsbörjan på detta år. Detta är andra gng jag är sjuk på mindre än en månad nu och det börjar bli rätt tröttsamt att bara vara hemma. Dels kan ja ju inte träna, ngt som jag verkligen vill och dels hatar jag när jag inte kan ge hela mig åt Oliver. Nej nu ha jag varit tillräckligt dålig för i år!

Som sagt ännu en innedag, inte för att de gör mig så mkt att vara inne när jag ser hur vädret är utanför fönstret. Hoppas att snön är på väg att försvinna nu! Vill ha vår! Vill kunna gå på torr asfallt,njuta av den starka vårsolen, känna doften av nyklippt gräs, vill kunna sitta ute o bara njuta! Snart så förhoppningsvis.
Det är ju ändå mars nästa vecka o det klassas väl ändå som en vårmånad.

Vi ska inleda vårmånaden på bästa sätt, med en helg i Halmstad. Det kommer bli en riktigt bra start på våren=).

Iittala

Som så många andra är oxå jag ett stort fan av Iittala design, allt från essence vinglas, aalto vaser, marimekko skålar till tex kivi ljuslyktor. Och jag tycker det är så fint med ett ljusfat fullt med olika kivi ljuslyktor. Det går ju att kombinera hur som helst med tanke på alla färger som finns.



Skulle vilja ha ett sådant fat hemma hos oss och då skulle vi ha färgen klar i ett flertal st och sedan skulle vi ha ngn enstaka hallon och ljusblå.




dessa kommer från www.designonline.se


Katastrof

Har jag sagt att våran mixer gått sönder igen? Kanske att jag kört slut på den totalt så som jag använt den på sista tiden. Men jag skapade ju mig en vana som snart blev till ett beroende så mixern kanske helt enkelt blev överarbetad!



Felet med den är att den slutat snurra. Som ni ser så är det ju helt uppslitet så den får väl inget tag så att säga. Undrar ju om jag gjort ngt fel eftersom den blivit såhär men det har jag svårt att tro. Ja menar hur svårt är det att mixa ihop lite smoothies. Men det är iaf andra gng den blir såhär.




Hur som haver så börjar jag känna en kraftig abstinens. Jag behöver mina smoothies så jag tror vi måste titta på en ny mixer snarast möjligast!!

 


Min tur igen?

Igår kväll hade jag känningar i halsen o inatt ha jag vaknat ett flertal gng av att jag har sjukt ont i halsen. Fortf lika ont nu men hoppas bara d är tillfälligt. Tre v sen va d jag va sjuk o jag har inga som helst planer på att bli d igen.

Igår blev d hockey igen o tigers gick vidare vilket va otroligt roligt.
Karins söta systerbarn va där oxå o d va minsann riktiga hejare på att just heja. Det skreks: heja a-laget!!! O egen gjorda ramsor såsom: heja tigers ni är bäst för att alla ni är bäst!

Det va heller inga tveksamheter om vem som va idolen i laget för dem då d hade gjort ett eget plakat där de berättade det! Otroligt gulliga! Och jag tror faktiskt att han blev en aning rörd o lite generad när de satte upp plakatet mot plexiglaset för att visa vem de tyckte va bäst!




Första vårtecknet

Dessa upptäckte jag nyss i vårt land. Snart är våren här, underbart!!!


Slutkörd

Just nu är jag totalt slutkörd. Den här hockeymatchen tog verkligen på krafterna. Har nog aldrig varit så nervös under en match innan, inte vad jag kan minnas iaf. Ont i knä o händer har jag oxå! 
Tigers förlorade tyvärr den här matchen efter straffar och det blir en tredje match imorgon. Hade inte alls räknat med att gå på hockey imorgon då jag praktiskt taget nästan räknat med en vinst för Tigers idag men nu blir det till att gå på hockey imorgon igen för att heja fram Tigers till en seger!

Från en kall ishall till en varm soffa - nu blir det lördagsmys!


Just nu

Heja Tigers!!!


Life is good

Angående min beslutsångest igår så gjorde jag ett ganska bra val.
Jag kom helt enkelt på att det ena behöver ju inte utesluta det andra. Skippade pizzan men gick till emilia en runda ändå. Vid kvart över tio traskade jag hem mkt nöjd med mitt beslut efter att ha haft en trevlig kväll med flickorna.

Idag startade jag dagen med ett aerobics pass. Lördagen kunde inte ha börjat bättre, möjligtvis kanske att en hotellfrukost hade suttit fint oxå, men lördagen började riktigt bra!
Efter träningen har tiden bara sprungit iväg och strax ska jag iväg för att möta upp karin men först tänkte jag vänta in ett litet besök innan jag ger mig av. Alex föräldrar kommer hit med vänner från danmark o de har med sig en liten bichon frisé och denna lilla vovve måste jag ju spana in först.


P.s vet inte om ni märkt det, men en alla ♥ dag present jag fick av alex va en egen domän. Min lilla blogg kan ni nu hitta på www.lalinda84.se Man slipper alltså det extra jobb som medför att skriva blogg i adressen. Stort ;)

Creepy

Undra vad han egentligen tycker om att jag sitter o tittar på han när han sover?!
Jag personligen hade ju tyckt d va lite obehagligt o lite väl creepy om ngn satt o glodde på mig när jag sov.

Nu vaknade han o d va visst inte populärt!


Fredag

Detta kommer att bli en bra fredag, det känner jag på mig.

1.
För det första kommer Alex hem efter att ha jobbat i Lund i 2 veckor , iofs va han hemma i helgen men idag kommer han hem "på riktigt". 
2.Oliver är betydligt piggare!
3. Jag ska äta fredagslunch med camilla o mamma.
4. Det ska spenderas pengar på stan med syster.

Ikväll står jag lite i valet o kvalet över vad jag ska hitta på. Är hembjuden till emilia på tjejmys ala pizza o vinkväll men hade tänkt träna imorgon kl nio o då är en vinkväll inte så bra. Men en tjejkväll är ju ändå en tjejkväll, det väger ganska stort! Samtidigt kommer alex hem o han har jag inte träffat sen i måndags o stannar jag hemma o myser med han kan jag ju träna imorgon. Gahh beslutsångest!

Av 119 läsare igår så va det bara en person som svarade på frågan va jag skulle göra med håret. Lite tråkigt att inte fler sa va de tyckte, hade uppskattat eran hjälp. Kommentera gärna mera, man får ju vara anonym =)!




Aerobic och hockey

När oliver blir sjuk händer det ngt med mig oxå, jag förvandlas till en soffpotatis o jag får inte ngt vettigt gjort alls. Därför är det extra skönt att komma iväg o träna på kvällen så man får tänka på lite annat samtidigt som man får göra av med lite energi.

Sedan spelar Tigers sin första playoff match idag mot Skara o den tänker jag följa på hemmaplan genom it.( följ matchen här) Kommer missa första perioden då jag tränar men ska hålla tummarna hela tiden! Så spännande=)!

Men först ut aerobics!


image description


Skor kan man aldrig få för mkt av

Förr köpte jag alltid skor, ALLTID. Älskar skor o köper gärna skor fortfarande men i dagsläget blir det inte så mkt av det utan jag prioriterar andra köp istället. Men bara för det så ha jag inte tappat min kärlek till dessa skapelser som pryder fötterna!
Hade kunnat köpa skor enbart för att de är fina, behöver inte använda dem utan de kan bara få stå där o göra det de gör bäst - se bra ut helt enkelt!
Tyvärr ha ja inte plats för alla skor, utan de flesta ligger inslängda lite här o där o det gör nästan ont i mig att vissa av dem knappt få se dagens ljus. Helst av allt hade jag velat ha en stor vägg där alla skor stod på rad så man fick se alla skapelser.
Hur som haver så tog jag mitt förnuft lite till fånga för ett tag sen o gav bort en hel del skor, dit de kommer till användning istället för att de bara ska stå o samla damm i ngt garderobs mörker.
Men nu är det ju så då att jag har ju lite plats över till nya skor istället . Det blev lite av en win-win situation. ;)



För några år sedan skulle jag aldrig få för mig att ta på ett par converse. De va helt enkelt inte min stil men som med så mkt annat så tar det ett tag att vänja sig vid en ny trend. För mig tog det bara lite längre tid=).
Dessa skor hittar du hos Nelly.


Den eviga hårfrågan

Oliver va feberfri idag när han vaknade, yeeiij för det! Hoppas bara det håller i sig. Vi får ta en innedag till idag så får vi se hur det ser ut sen.

Nästa vecka är det dags för ett besök hos frisören igen för min del o då är ju den ständiga frågan, vad ska jag göra? Själva "frisyren" kommer jag inte göra ngt åt den här gng för ska låta det växa ut lite. Däremot ska jag göra ngt åt hårfärgen. Är otroligt trött på den blonda tråkiga kulören jag har på mitt barr. Vill testa ngt annat. Är sugen på att göra det mörkare men frågan är hur jag kommer trivas/passa i det. Man kanske ska gå den säkra vägen o göra det lite mer guldigt bara? Samtidigt hade det varit kul att testa på en lite mörkare nyans. Eller så kanske man ska låta frisören få fria händer? Vad tycker ni?



gillar den vänstra färgen men frågan är om inte det skulle va för mörkt?!



Ligger lite efter

Medan oliver sover passar jag på att fixa lite sånt som jag skjutit upp.
Från 09 o framåt, känns som jag ligger lite efter.
Vet inte riktigt var jag ska börja. Ha delat upp korten i olika högar men sen då?!?


Vik hädan era snuskiga baciller!

Här vimlar det fortfarande av baciller. Lilleman hostar nästan så han spyr emellanåt o febern är fortfarande hög.
Hade en tid på bvc idag så det är skönt att ngn ha "kollat" honom.
10 månaders kontrollen gick bra annars. Han har inte gått upp ngt sen sist utan ligger fortf på 10,5 kg men växt har han gjort, hela 3 cm.

13 tim sömn i natt, 40 min innan bcv och nu sover han igen det lilla livet. Känns bra att han sover så mkt, för det är väl ändå när man sover som kroppen läker(?!), vilket gör att han blir friskare snabbare!






SJUK med stora bokstäver

Knall fall o det blev sjukdom här hemma!
Snoret rinner, hostattacker, nysattacker o 38,9 graders feber. Tyvärr är det inte jag som är sjuk utan oliver. Hade det varit jag som haft 38,9 så hade jag varit helt död men oliver lyckas hålla sig uppe för lite lek ändå. Han är starkare än mamma antar jag! Däremot är hans gräns mellan lycka o förtvivlan ganska så tunn idag.
Trots det lyckas han slänga iväg ett charmigt leende lite då o då, fast det är klart det sitter rätt långt inne för det är inte mkt som passar herrn.

Sen i söndags har han kört ngn form av vällingstrejk o jag har undrat vad det berodde på men det kanske är för att han är sjuk?! Det kanske inte smakar helt enkelt. Men man får kämpa för att få i han vätska nu.
Såhär dålig har han inte varit förut och det gör ont i hjärtat när jag ser att han mår så dåligt. Det är ju så svårt när de inte kan säga var det tex gör ont ngnstans.

När jag va liten o frågade mamma vad hon önskade sig så sa hon alltid: Att alla får vara friska! Och jag tycker alltid hon va så töntig när hon sa så o tyckte hon kunde önska sig ngt riktigt istället.
Nu när jag själv är vuxen o har barn tycker jag inte alls det är töntigt. Man vill ju inget hellre än att ens älskling o alla nära få vara friska! Inget annat betyder ngt egentligen.

Nu sover lilleman men man hör hur han hostar där inne. Hoppas att lite sömn gör skillnad o att han vaknar pigg o glad imorgon.


Lekborg o bollhav

Vårat gästrum ska framöver bli Olivers rum och alex är väl lite sugen redan nu på att börja fixa i det. Jag håller med om att det vore kul att fixa i ordning det till ett härligt barnrum men tycker nog vi kan vänta lite till.

Vi ha nämligen pratat om att bygga en lekborg och ett bollhav till honom o för det behöver han ett större rum. Lekborgen är han ju för liten för ännu men bollhavet tror jag han skulle uppskatta redan nu men då vi ska göra bollhavet i anslutningen med borgen så får väl båda projekten kanske vila lite. Vi får väl börja fila lite mer på ritningarna innan vi sätter igång.



denna borgen kommer från www.smallroom.se
super fin o skulle vilja ha ngt liknande fast vi skulle då ha ett bollhav i anslutning med mysrummet oxå




Jag antar att jag inte behöver fundera på att byta karriär?!
Ja som sagt, fila lite mer på ritningarna behövs kanske=)
Men man ser ju lite hur jag tänkt? Man ska kunna hoppa ner i bollhavet från fönstret o på ena sidan ska det va en trappstege till upp till "andra vån".


Rosa detaljer

Fick underbara rosa tulpaner igår av Kristina och de passade perfekt till mina små ljuslyktor.
Kan man annat än älska rosa=)!


Happy valentine!

Har sovit extremt dåligt inatt. Har haft beslutsångest. Jag står inför ett extremt tufft val. Fick en alla <3 dag peng och för den ska jag antingen köpa en kaffemaskin eller påbörja min mateus samling! Ett extremt svårt val som sagt! What to do what to do!?!

Jag ska fortsätta fundera o under tiden önskar jag er alla en glad alla hjärtans dag!

- Kärlek -


Vitt(och lite svart) till köket





* vällingburk(super fin o ett måste i vårt kök snarast)
* babellfat
* Filippa k mugg
* kryddburk
* skärbräda
* ljus
www.callitdesign.se
                 


Måndag

Då var det dags för måndag igen. Är inne i ngn grej nu att måndagar är inte så hemska längre. Utan det känns som att man får en ny chans att börja om på nytt. Ny dag ny vecka nya möjligheter som man säger.
Tisdagar däremot fy sjutton!

Idag
blir det träning o idag ska jag ge järnet! Efter all skit jag stoppat i mig i helgen så behöver jag verkligen träna. Har även bestämt mig för att börja springa framöver. Jag hatar att springa men man kan kanske lära sig att tycka om det!? Det ser så lätt o skönt ut när vissa springer, jag själv får ont i hela kroppen, arm, mage, rygg, hals, huvud, tunga. Ja i hela kroppen! Men jag ska ge det en chans(till), frågan är bara när jag ska ta tag i det.

Annars vad händer mer i veckan?! Idag får jag lunchbesök av Kristina. Onsdag är det dags för bvc o på lördag är det hockey. Det är väl det som är skrivit i sten annars är det ganska öppet. Hoppas kunna komma iväg o träna lite mer den här veckan men allt beror ju hur det blir med barnvakt osv. Time will tell.



Min helg i bilder


När pappa är hemma duger inte alltid jag!
3 sek senare...

ja pappa är tydligen bättre än mamma


i lördags firade vi milo som fyllde 2
Först bjöds det på tårta o därefter prinsesstårta.


Milo fick extremt mkt presenter o det verkar som milos pappa blev en aning avundsjuk
då han tog hand om en del presenter


söndagen började med tvätt o som vanligt skulle oliver vara med


jag bakade rosenbröd


det blev lite pulkaåkning
Måste säga att denna gröna pulka från jollyroom är nog världens sämsta pulka.
Inget glid o det samlas en massa snö under pulkan.


frallorna skulle provsmakas efter att vi kom in efter pulkaåkningen


ibland undrar man om han ligger bekvämt när han sover?!



helgen avslutades med glass o hemmgjord hallonsås framför wallander i soffan.

En härlig helg, men det känns som jag inte gjort annat än ätit.
Smörgåstårta,tårta, godis, frallor, glass mm.
Så den här veckan får nog bli lite nyttigare o lite mer svettigare på träningen!


Promenad

Är ute o går med den lille vite o det är knappast ngn åskvärme ute.
Så fort lilleman vaknar så ska vi inta city en runda, hade tänkt att gå men det får nog bli bilen ändå!
På inköpslistan står det:
• presentpapper, helst i blixten mcqueen(stavning?)
• lördagsgodis
• bubbelvin


Snuttefilt

Vad är grejen med en snuttefilt egentligen? Jag hade själv två st när jag va liten som tvunget skulle med överallt, ända tills den dagen då jag va för gammal (enl m o p) för att ha en snuttefilt. När den dagen va kommen så kastade jag ut snuttefilten från balkongen o så skulle snuttefilttjuven ( ja han finns) komma o hämta den under natten. Tuff dag/natt o man hoppades ju innerligt att snuttefilttjuven skulle missa min under natten. Sån tur hade inte jag, den va borta dagen efter!

Hur som haver, oliver ha ju en snuttefilt han oxå så klart. Och det är rätt roligt o se hur o vad han gör med den. Den åker in i munnen, upp i näsan osv osv.

Gammal sur mjölk luktar den som otvättad! Men man kan tro att den luktar otroligt gott med tanke på hur han sniffar på den. Och att den kanske ger ifrån sig ett sorts lyckorus med tanke på hur glad han blir av den.

Häromdagen satt jag o kollade på honom när han kröp fram till sängen drog ut snuttefilten, la den på golvet, borrade in huvudet i den samtidigt som han slog med ena handen i golvet som besatt! Efteråt satte han sig upp o såg ut som världens gladaste. Vilket bekräftar mina misstankar lite, eller?! Skämt o sido, det är väldigt kul att se på när de små fixar o trixar o hur det än är så betyder ju denna lilla snuttefilt väldigt mkt. Snuttefilttjuven får alltså hålla sig långt borta i några år till för så länge oliver är lycklig är jag lycklig!


Hjälp!


Bob matta från designonline
Vi ska ha en sån här matta i köket och undrar om det är ngn som sett en sån här eller liknande i ngn affär så man slipper beställa den från it? Det är alltså den bredare varianten(inte den smala) som vi ska ha under köksbordet



Bild lånad från mio
Detta är en barnstol o jag letar efter dessa i svart, ngt förslag på affär som säljer?



Känns som att jag letat land o rike runt utan resultat så df hade jag varit tacksam för eran hjälp!


Fina presenter från fina vänner

Helt oväntat fick jag små alla hjärtans dag presenter igår. Fina fina ni!


Candle light dinner, för fem.

Hello lovely ladies!
Som ni säkert vet så är det snart dags för alla ♥ dag. O eftersom ni är mina vänner and I ♥ u så tycker jag det är dags för en tjejkväll med allt vad det innebär.
Jag dukar upp med mat, lagad med kärlek, såklart! O alla vet att vänskap är som en blomma som behöver vattnas ofta df blir det ju självklart lite dricka till oss törstiga oxå!
Så då är min fråga till er: Will u be my valentine den 8e feb kl 19.00?


Så lät min inbjudan=).
Jag anser att alla hjärtans dag är för alla, inte bara för par. En dag man kan visa lite extra uppskattning för de som betyder som tex för sina vänner. Så jag tyckte det va en ypperligt bra chans att passa på att bjuda hem mina fina vänner för en liten tjejkväll o fira alla hjärtans dag några dagar i förväg.
3 st va tyvärr sjuka o kunde inte komma men att ha 4 st valentines under en kväll är inte fy skam det heller!


    



Ja som ni ser blev det tacos. Enkelt, smidigt o uppskattat.
Oftast är det ju ett litet stressmoment, vad man ska bjuda på för mat. Men man behöver inte alltid krångla till det. Huvudsaken är ju ändå att man träffas!


Mina fyra valentines!

Underbar kväll med fina människor, livet är bra härligt.
Tack för att ni är ni!


Önska

Hade ju som sagt några ärenden på stan innan och ett av dem va att springa in på Ik-form (önska) för att se vilken/vilka färger vi ska satsa på när det gäller Mateus. För övrigt ville jag ha allt inne på Ik-form, man blir bra sugen på att piffa till det här hemma o göra det lite vårfint när man se deras utbud, ge mig gärna ett presentkort där tack!
Hur som, nu vet jag vilka färger vi ska ha här hemma. Det blir grått, vitt och ljusrosa!


Så alla ni som är sugna på att ge mig en present se hit!






den lilla ostronskålen i ljusrosa


en vit spetskanna o en rosa




ett vitt stort spetsfat




dessa tallrikar fast i grått
sen vill jag ha vita assietter


Känns otroligt skönt att ha bestämt sig =)


bilderna kommer ifrån Urban living





Onsdag

God morgon på er!
Nu ligger minimannen o sover igen o jag ska strax börja dagen på riktigt. Har en hel del som ska fixas idag o lite små saker att göra inför kvällen.
Under fm får vi besök av Olivers farmor och då ska jag passa på att göra några ärenden tänkte jag. Ibland är det skönt att få göra dessa små ärenden utan barn. Går snabbare o är betydligt smidigare.

Sedan ikväll kommer mina flickor hit på besök för lite mat o tjöt. Ska bli kul att ha de flesta samlade under ett o samma tak för en kväll. Tyvärr kunde inte alla komma men det är alltid svårt att få ihop en dag som passar alla. Nästa gång kanske!=)


Godnatt

Ikväll hade jag ingen barnvakt så det fick bli lite hemmaträning istället. Inte fy skam det heller men det är alltid roligare att komma iväg o träna samtidigt som man då blir lite pushad oxå!

Mina pojkar tog natten för längesen o nu är det min tur. Ska lägga mig o fortsätta läsa elle interiör.

Godnatt!


Härliga överraskning

Planerna medans oliver sov nu i em va att tvätta o baka bullar. Men efter jag såg vad som kom med posten idag då skjuts dessa planer upp!


Vad tycker ni?

Många av er såg ju förmodligen melodifestivalen som gick av stapeln i lördags i Växjö. Och många såg ju säkert då när Thorsten Flinck tog Gina på rumpan när han skulle krama henne. Det har ju blivit ganska stor upptåndelse kring detta o väckt en hel del debatt.

Enligt AB har kändislägret delade meningar om detta. Då tex Pär Lernström skrev på sin twitter: Det är ett vidrigt beteende! Medans tex Andreas Lundstedt verkar inte alls tycka det spelar ngn roll då det enbart var en liten klapp på rumpan enligt honom.

Thorsten själv verkar ha lite ågren över denna impulsgrej o har bett Gina om ursäkt vilket jag absolut tycker att han va skyldig henne.
Det jag inte alls förstår i denna circus är att tex Andreas Lundstedt tycker att sånt här beteende är ok. Menar han att det är helt ok att "klappa", som han så fint uttrycker det, tjejer på rumpan hej vilt? Eller är det bara ok framför kameran då man kan vifta bort det som en kul grej? Om det hade varit en "klapp" på bröstet hade det oxå varit ok? Att killar "klappar" tjejer på rumpan ute på krogen är det helt ok? 

Jag vet
att alla är olika, reagerar olika osv men jag personligen skulle varken acceptera eller uppskatta om folk "klappar" mig på rumpan vare sig det är i tv eller på krogen och vad jag vet så är det tom olagligt
Men det jag undrar är vf skulle just denna "klapp" vara ok, vad är skillnaden?

Tyvärr kan ja ju inte få svar från andreas lundstedt men vad tycker ni? Ok eller inte?
( det är ju ändå en hel del här inne o läser så hade varit kul o veta vad ni tycker=)

                                                              Bild lånad från aftonbladet

grattis!!!

Grattis till mosters fina älskling som redan hunnit bli 2 år!


Styrkegympa

Malin va så snäll o va barnvakt så nu ska det brännas kalorier!


Måndag

Den här helgen ha verkligen varit den bästa på länge! Inte för att den egentligen varit så speciell men jag har fått tillbringa den med dem två som står mig närmast om hjärtat! Mina två pojkar! och jag längtar redan till kommande helg då ett liknande schema väntar. Love it!

Men nu är det inte helg utan en ny vecka o en ny vardag som väntar.
Det blir vetrinärbesök, träning(om jag får barnvakt), förmodligen besök från gvd, tjejkväll på onsdag med mina fina flickor och 2-års kalas.

Tänkte även göra ett besök på ik-form för att kolla in lite mateus tallrikar. Just nu är jag inne på att ha tallrikar med spetskant i antingen grått eller sand. Känns som om jag står inför ett livsviktigt beslut o jag måste fatta ett beslut inom kort. Löjligt jag vet, men kommer inte kunna lugna ner mig förrän jag bestämt mig.
Har redan sett en hel del dukningar på it men om ni har några bilder på dukningar så tipsa gärna då jag skulle vilja se lite fler olika kombinationer.


Myskväll

Efter en effektiv dag med tvätt, städ, allmänt plock, målning o slipning så blir det nu myskväll. Film o hämtmat står på schemat!


I vårat sovrum

Lite nytt i vårat sovrum


min älskade gemla som jag köpte på erikshjälpen för 50 kr har
nu blivit vit o flyttat in i vårt somrum




kolla vad jag har nu=)
Ett Tree ala Alex
Det ska upp på den väggen där, först hade vi tänkt sätta belysning bakom men vi skippar nog det.
Oliver ska få ett litet vitt i sitt rum oxå och sedan fattas det bara ett vitt i hallen oxå=)!
Älskar det!


Söndag

Fredagskvällen var bra lyckad!
Först ut så va det mat o vin hos N o K, sedan begav vi oss ut i kylan mot bowlinghallen.
Bowling är ett riktigt bra nöje måste jag säga. Är lite dåligt att man inte bowlar oftare än vad man gör egentligen.
Det va bra ös i hallen oxå o på våran bana var det inte sämre. Det dansades, tappades klot o ett tag låg alex på banan - vf vet jag inte. Tvåa blev jag då niclas tydligen måste smygövat.
Efter bowlingen gick vi hem till oss o då åkte den stora röda lådan fram o några av er vet ju vad det innebär :). En väldigt lyckad kväll som jag hoppas bli repris på inom kort!

Varning för dålig kvalitet på bilder!


Karin o jag


niclas


Karin o alex


Igår hade vi en datafri dag vilket kan behövas emellanåt. Man ha blivit beroende av bloggen o vill gärna uppdatera den dagligen. Vissa undrar nog hur man kan bli beroende av ngt sånt men jag vet inte, det är precis som det är en skyldighet att uppdatera den, fast ändå en roligt skyldighet. Så det är nog lite nyttigt att vara ifrån den emellanåt :).
Hur som haver datafri dag va det iaf o vi spenderade nog mest dagen i Olivers rum där vi byggde torn efter torn som han kunde riva ner. En extremt kul sysselsättning enligt honom själv.

Sedan blev det ju såklart melodifestivalen och jag tycker det va en rätt kass start. Jag tycker nog dead by april hade de bästa bidraget, förutom det där förbaskade gapandet då. Det kunde jag vara utan. Men nej det va en ganska usel start måste jag säga. Vad tycker ni?
Iofs va jag nog rätt bitter överlag igår kväll så jag kanske inte gav bidragen en rättvis chans. Vi hade nämligen inget gott hemma överhuvudtaget o hur sjutton kan man ha lördagsmys utan choklad?! Det undrar ju jag så hädanefter ska det alltid finnas choklad här på lördagar!  


Gislaved

I Gislaved träffade oliver på en snygg kille som tydligen föll han i smaken.
Och ja kan inte göra annat än att hålla med, bra smak har han iaf.


Härliga underbara fredag

Istället för aerobics igår så blev det styrkegympa, positiv överraskning då jag verkligen gillar hennes pass. Det märktes att man hade varit sjuk då orken inte va helt återställd men det gick bra ändå.
Fick även ett tips av Petra att jag ska börja träna med en pilatesboll då den är lite snällare mot magmusklerna o kan då hjälpa mig att få dem att gå ihop igen. Så får nog ta o skaffa mig en sådan så jag kan göra lite övningar på kvällskvisten=)!

Den här helgen är efterlängtat, ja precis som de flesta helgerna men den här känns ändå snäppet lite bättre. En helg som ska gå helt i familjens tecken.
Även fast jag o alex träffas i stort sett varje dagumgås man inte, inte på vardagarna. Han har jobbat väldigt mkt o sen när han kommer hem åker jag kanske o tränar o sen är vi båda helt slut o sitter mest bara i soffan med dator o ipad tills det är läggdags. Så imorgon har vi inget bestämt utan då ska familjen umgås utav bara tusan o även på söndag. Det blir en familjehelg o vad vi gör spelar inte så stor roll bara vi gör det tillsammans♥

Ikväll blir det bowling tillsammans med K o N, riktigt skoj. Har inte bowlat på två år så vi får se hur det här slutar. Håller tummarna för att klotet håller sig på banan o inte i rännan! Ähh vem försöker jag lura, jag är grym! ;)


Aerobic

Då var det dags för aerobic. Får se hur mkt man hänger med o framförallt orkar efter att ha "missat" en och en halv veckas träning. Tillbaka till ruta ett!


Träd

Oliver sover och jag sitter o letar inspiration på nätet på favvosidan Sr. (Ska snart lägg upp ett nytt album där oxå, längesedan nu.)
Känner att det behövs en liten mindre förändring här hemma nu därför sitter jag o letar inspiration. Vet inte riktigt vad jag är sugen på än men det kommer väl snart.

Jag gillar träd. Eller åtminstone som motiv. Tycker tom att vissa träd kan vara finare utan några löv/blad. 




Den här tapetet har jag lagt upp innan. Gillar den så mkt att jag tom satt den i en ram här hemma. Den kanske skulle passa att ha i hallen på den lilla väggen där vi hänger kläder? Så kan man sätta ute lite krokar här o där, där man kan hänga jackorna? Vart man då gör av skor/vantar/mössor har ja inte kommit på än.





Dessa två har ingen plats hos oss,men tycker de är fina ändå.



Alla tre kommer från www.mrperswall.se


Nähä nu ska jag fortsätta leta inspiration till vad vi kan hitta på här hemma!




Mateus

Tack vare Issa så har jag har fått upp ögonen för mateus, speciellt för tallrikarna med spetskant. Så vackra, ja man kan säga vackert om ett porslin!




Men eftersom jag är sån velpelle så kommer jag aldrig komma på vilken färg/färgkombination vi då borde satsa på. Jag gillar o funderar mellan färgerna vit, sand, ljusrosa o svart, såklart.




Så fint! Kommer aldrig kunna bestämma mig.
Det rosa o gröna är väldigt fint tillsammans oxå, väldigt somrigt.
Vill ha alla färger!



Jag har ett tag till att tänka igenom vilka kombinationer vi ska satsa på då jag inte tänker börja investera i det här förrän jag börjar jobba. Lite svårt att få pengarna att räcka till ändå som det är så det här får vänta lite.




Inspirationsbilderna kommer från www.rummet.se


Våran hall

Ju mer jag ser våran hall desto mer vill jag göra ngt åt den! Den är så liten, trång o allmänt tråkig. Drömmen är en stor luftig o ljus hall, där vi kan ha ett vitt tree, kanske en steghylla o ngn skänk av ngt slag o där man kan ställa barnvagnen. I våran mini hall får inget sånt plats!


Vi har gjort om hallen lite sen vi flyttade in. Vi har bla tagit bort panelen som va en meter upp på väggarna runtom och målat väggarna vita. Sen ha vi lagt nytt svart klinker.





Kläder i ena sidan o casper ha bosatt sig på den andra sidan. Dörren bakom casper leder till två rum som vi aldrig använder eller rättare sagt vi använder dem till två avlastningsrum för skräp o annan bråte.


Här bor familjen....




Det fattas fortfarande taklister o vi har inte bytt ut de fula, va heter det nu igen(?), "lampknapparna" o eluttagen =)
Usch nu börjar jag verkligen hata hallen!

    

Ny dörr skulle jag vilja ha med små fyrkantinga fönster o ett golvfönster ungefär som det vi har nu.
Dörren får nog vara svart då huset kommer bli vitt med svarta detaljer.

Vi ska bygga ut hallen men det kommer att dröja. Men vill göra ngt litet redan nu.



Funderar på om man kanske kan ta bort väggen till vänster så det blir en helt rak vägg där. Fast då fattas det ju golv där under, antar jag, o det blir väl lite krångligt.
Mamma o Thomas ha en vägg hemma med en tapet som ser precis ut som en mörk tegelvägg, super snygg! Skulle kunna tänka mig att ha en sån vägg där o ha ett vitt tree på den. Inte så praktiskt kanske just nu, men snyggt=)!


Längtar tills vi ska bygga ut hallen, vilket tyvärr kommer dröja då hallen inte är ngn prio ett!
Men man kan ju fortsätta planera den.



Krukkillar

Har länge suktat efter två st såna här små killar.
tycker de är så söta o de skulle antingen passa i olivers rum på en hylla el kanske i köket.
Hade tänkt beställa dem idag (finns på milq) men tänkte kolla om ngn visste om man kunde köpa de i ngn affär innan jag klickar hem dem?



Tycker de är så söta när man kan göra olika "frisyrer" på dem=)


Äntligen är januari slut

Nu är det slut på sjukdom o tycka-synd-om-mig-själv. Idag är jag friskförklarad (råder väl delade meningar om det egentligen men enl mig själv) o ska ta tag i både hemmet o mig själv. Både hem o jag är som två renoveringsobjekt som verkligen behöver tittas över. Så får väl se vad jag kan göra åt det.

Förutom renovering blir det lunch med k. Ser fram emot att träffa henne o bl.a. få höra om deras hbg resa.


Design