humlorna är ute efter mig

som jag har längtat efter denna långhelg och nu är den snart här. Verkar som det ska bli väder oxå, bra väder. hoppas på det. Många dagar ledigt nu men frågan är ändå hur man ska hinna med allt man vill göra. Vill ju göra
så mkt som möjligt och träffa så många som möjligt. Men vilket fall som helst så ska det bli riktigt underbart!!!

Det är ngt med våra fönster hemma. Sen jag blev mammaledig vet jag inte hur många fåglar som flugit in i dem. Jag blir ju livrädd varje gng jag hör ett "bonk" i fönstret. för fem min sen va det en riktigt stor fågel som flög in i fönsret precis där vi sitter och både jag och oliver hoppade högt. Blev en stor fläck efter fågeln men han flög iväg lika snabbt så tror inte han skadade sig iaf.

Sedan undrar jag vad humlorna vill egentligen. För det första är det ovanligt mkt flygfän i år tycker jag men sedan är det ngt de vill. För flera st anabola humlor har åkt in i fönstret flera gng. Och efter att den åkt in i det en gng backar den lixom och tar sats för att sedan åka in i igen och så gör dem flera gng på raken. de har fått storhetsvansinne om de tror att de kan spräcka en fönsterruta. Men de vill ju med all säkerhet ta sig in till vilket pris som helst verkar det som, bryr sig inte om några hjärnceller här inte. Känns som de är ute efter mig här inne efter att ja knockat de med tidningar ett flertal gng. Usch va ja ogillar dessa flygfän!!!

man blir trött av att gymma



5 min senare


söndag

Godmorgon, sitter och väntar på en uppdatering från göteborg. är ju såå nyfiken på att höra hur tjejerna har haft det. Är dock helt säker på att det hade det super kul och att Lina fick en oförglömlig dag/kväll/natt. De hade ju planerat en riktigt bra möhippa som innehöll inspelning, relax i form av bubbelbad,bubbeldricka, fin middag, drinkbord, utekväll osv.En riktigt rolig men samtidigt lite galen, lyxig och bara en aning pinsam, precis som en möhippa ska vara! Är fortfarande lite avis för att jag missade den.

Sista dagen på helgen som ha varit en helt ok helg. I fredags va niclas, karin, hanna och cam här och vi grillade och spelade geni. Jätte trevlig kväll. Och igår blev det filmmys med mina pojkar.
Veckan som kommer blir ju en kort vecka så snart är det helg igen, snälla moder natur ge oss lite sol och värme då!

Bilder från förr i tiden

Man har ju kollat en hel del i gamla album sen oliver kom för att se vilka likheterna är osv
än så länge har jag inte hittat en enda likhet mellan mig och minimannen. han är sin far upp i dagen vilket inte gör ngt alls=) hoppas på att han även ärver sin pappas insida!

Här är iaf lite bilder på mig som liten



jag och mamma
må såna soffor aldrig bli moderna igen...



somna kunde man tydligen göra i de mest konstiga ställningar vilket iofs oliver oxå gör


i stugan
när ja va liten va det alltid fint väder då det skulle vara fint väder;)


den gungan ser ju verkligen säker ut för en bebis..
eller kanske inte...


jag och sanna
tror hon är ute efter min klubba...


jag och calle på H.C
calle ha ju inte fått körkort där än, vilket märks för han kör tydligen som en fartdåre med tanke på att jagverkar  hålla i mig för kung och fosterland


Möhippa

Idag är det linas dag, hennes möhippa. Just nu befinner de sig i göteborg i en studio där hon håller på att spela in en låt: Dance with somebody. Önskar av hela mitt hjärta att jag hade kunnat följa med och fira den tillsammans med tjejerna.
Men eftersom jag inte kan det så har jag ett förslag, vi kör hennes möhippa i repris typ snart så ja oxå kan få följa med och hitta på massa galna/kul grejer och om det inte går å vill jag att ngn annan ska gifta sig så vi kan köra en möhippa till.
Förslag på person som har lust att ställa upp och gifta sig!?! Johanna? Emelie?  Kom igen nu killar, fria till era flickvänner för tusan jag vill gå på en möhippa!!! (Fria låter för övrigt väldigt mesigt)

Istället för att följa med på möhippa så får jag snällt stanna hemma och ja kommer ha fullt upp här hemma oxå med en massa kul och galna grejer så det så, tex så tänker ja börja med att måla naglarna in ngn riktigt stark färg. Det ni!

I will survive

Då va operationen klar och den gick bra. Inte till en början kanske då jag råkade svälja en liten den av min piercing=/ men sen så gick det nog som smort. Tror jag iaf, va ju inte vaken under själva ingreppet men får ju "lita" på att de gjort sitt jobb och hoppas på att andra gng gillt.
Anledning till att jag behövde göra en operation var för att de hade missat att sy en bit. MISSAT!!!  För det första undrar jag hur man kan missa en bit sedan hur jag kan gå igenom två undersökningar där ingen reagerar, mer än jag sj. Nä j*vla amatörer som jobbar där uppe, dock inte alla då det fortf finns vissa som gör ett kanon jobb som tex Christina och Fatima.

Nu är det andra bullar iaf då många verkar va måna om hur det är med mig då två st där uppifrån ringde och frågade hur jag mår men ingen reagerade när jag klagade förrän jag träffade överläkaren, då började det hända lite.

Men som sagt andra gng gillt förhoppningsvis så nu ska allt bli bra=)!


Namnservetter

dessa beställde jag till Olivers dop


Tycker inte bilden gör servetten riktigt rättvis
de är iaf ljusblåa med hans namn, datum och en liten baby med silvertryck på
dem är sååå söta så jag vet inte om jag vill att de ska användas ;)

It doesn't matter if you're black or white. Why not be both.

Äntligen kan jag logga in på de här sidan. Man kan nästan tro att jag saknat att blogga. Antingen är det det eller så är det bristen på annat. Kanske är det både och.

Imorgon är det dags för mig att lägga mig under kniven. Det lär ju säkerligen bli spännande. Nä men ska bli "skönt" att få det avklarat och förhoppningsvis blir det bättre snart. Är oxå lite nyfiken på om de hört ngt om min arm oxå. Hoppas fortfarande på att läkaren har fel och att det försvinner med tiden, vi får se vad de säger.




Oliver 6 veckor


A-barn oohh yeah;)

Lördag


vet inte riktigt vem som är tröttast av oss,
men tror nog det är jag.

ha varit ute en runda på stan och köpt lite lördagsgodis och jaf tror inte jag orkar med så mkt mer idag.
utan nu ska jag hoppa i säng och ladda batterierna inför ännu ett födelsedagsfirande ikväll.

trevlig lördag!


(ps lm: det kommer att gå jätte bra för dig på din förlossning. Tänk på att det är många som föder här hela tiden som det går bra för. Att det gick som det gick för mig är ju ändå ganska sällsynt. och personalen på förlossningen är helt underbar och kommer ta väl hand om dig när du kommer in! Lycka till med allt)

Säljes: barnmorskejobb. Är du intresserad välkommen att kontakta sjukhuset för direkt tillsvidareanställning

Då var det bestämt, nästa vecka är det jag som ligger på operationsbordet. Man kunde inte göra annat eftersom det inte skulle bli bra av sig själv.
Det kommer även göras en anmälan pga mitt blåmärke som inte heller är ett blåmärke utan en missfärgning,  troligen en permanent sådan. PERMANENT!!!!. Hon ringde läkemedelsföretaget som sa att det står på beskrivningen att det kan bli missfärgningar av järnet. vilket ingen hade berättat för då hade de INTE fått sätta ngt jäkla dropp på mig!

Man märkte på läkaren att hon blev lite irriterad på vf man inte hade tagit ut droppet när det svullnade och gjorde ont utan lät det vara kvar i 30 min.  Hon bad även om ursäkt för detta vilket gör att allt känns mkt bättre, NOT, nä men skönt att ngn äntligen ta tag i saker och ting och lyssnar på vad man säger. Hon skulle iaf höra av sig när hon visste mer. Förhoppningsvis har hon fel och det försvinner med tiden.
Vilket fall som helst så är det skönt att det börjar hända ngt efter allt strul!


Ibland undrar man hur vissa får sina jobb på sjukhuset. Säljer man jobberbjudanden på blocket kanske?

dagens shopping och besök i apladalen

Dagen ha inte bara varit negativ, gjorde ju ett besök hos frisören och fixade till frillan. Mkt skönt att se någorlunda vettig ut i huvudet.
Sedan utförde vi min absoluta favorit sport, nämligen shopping och avslutade gjorde vi i apladalen.


dagens shopping


skulle kunna shoppa hur mkt som helst till minimannen
men får väl hejda sig lite nu med tanke på att han nästan bara kan använda plagget en gng för sen är det för litet

till mig själv köpte jag ett par skor, det förtjänade jag.




milo är ett riktigt stort fan av gungorna
blir ett himla liv när man ska gå därifrån =/
Lekplatsen har verkligen ändrats till det bättre i apladalen sen man själv va liten
en aning större och säkerligen roligare nu
nästan så man själv fick lust att sparka av sig skorna och klättra upp på taket på tåget




jag och syster, som för övrigt se ut att ha väldigt kul i apladalen oxå



som sagt, det ha varit en lång dag. hade helst velat hoppa i säng nu
men tror det får vänta lite till åtminstone.



Tillbaks på ruta 1

Det har varit en lång dag idag. Jag är praktiskt taget sket slut.
besöket på mvc gick som det gick, ja bröt praktiskt taget ihop där, berättade allt, vad jag tyckte och tänkte.
och min bm tyckte jag skulle skriva ett brev till vem det nu va och berätta hur klimaterietanten betett sig osv.

idag beslutades det även att jag ska opereras och det ganska omg. Men det beslutet ändrades lite för de ringde igen och ville att ännu en läkare ska kolla på mig innan det i så fall blir ngn operation.
Kan säga att jag är måttligt trött på deras hattande framochtillbaka. Kan riktigt höra läkaren imorgon säga: vi testar att göra såhär och blir det inte bättre om en vecka så får du höra av dig. Story of my life just nu. Men tänker inte ge mig nu vill ja se resultat sen vill ja inte ha ngt med sjukhuset att göra mer.



Jag dag

Då ha vi satt dopplaneringen i gungning.
Datum, kyrka och präst är bokat, inbjudningarna är beställda likaså namnservetterna.
Så just nu är det bara att vänta på att inbjudningarna ska komma och att folk ska svara på dem.
Tills dess ska ja kolla på lite mer dekoration. Vet prexis hur jag vill ha det=)! Mina tankar om hur saker och ting ska vara och se ut kan gå till överdrift men vi får se hur det blir.

Imorgon blir det en fullspäckad jag dag. Först ut är det mvc, sedan ska barret klippas, mitt hår liknar ett barr nu mer än nånsin så det är behövligt och sedan blir det en tripp till stan med syster. På det sistnämnda får minimannen följa med oxå och shoppingen kommer bara bestå av kläder till honom men annars kommer morgon dagen vara en jag dag!

Nu -  sängen, NATTI NATT!

Misshandlad?

underarmen

överarmen

nej det är bara en klantig j*vla bm på bb som satte dropp på mig vilket har resulterat i ett stort jäkla blåmärke(?!) på min högra arm. Som fortfarande inte har försvunnit trots att det gått 5 veckor!!!

(bilderna gör sig inte riktigt rättvisa de är mkt mörkare egentligen)

Vet inte om det är många fler än jag som känner att bb är ett mörkt, deprimerande och grått ställe? Nej det är väl bara jag som känner så. Jag gillar inte det stället för fem öre och inte några som jobbar där heller.

 

Det hade inte ens gått 24 timmar efter förlossningen, och ja va rätt trasig i både kropp och själ kan ja säga, då det va dags för middag på bb. En bm( hade ja kommit ihåg klimakteritantens namn hade ja skrivit ut det) kom in i vårt rum och sa att det va middag. Men eftersom ja inte kunde resa mig ur sängen och ännu mindre sitta upp så sa vi att alex skulle hämta in våran mat till vårt rum. Men det gick inte alls, vi skulle ut å äta tillsammans med de andra. Ja sa att det är omöjligt för ja kan inte sitta upp. Det kommer du inte kunna göra på ett bra tag, ni får gå ut å äta där med de andra, bb är inget vilohem, sa hon!!! Ni kanske inte tycker det låter så hemskt, men nr man precis fått barn så är man rätt skör och från den stunden ville ja bara hem därifrån.

 

Dagen efter skulle iaf droppet sättas eftersom jag hade så lågt hb. Klanttanten försökte först sätta den i handen men misslyckades och gjorde sedan ett försök i armen. Det gjorde ont och pulserade, och armen svullnade upp. men det va visst ingen fara. Resultatet av det droppet blev världens blåmärke då som sagt. Detta va på tisdagen och på onsdagen åkte vi hem sen på torsd va det dags för återbesök och när klanttanten såg mitt blåmärke utbrast hon: men va har hänt med dig?! Eh men hallå det va ju du!

 

Jag ska på en extra kontroll på torsd på mvc och ja tror det kommer brista totalt för mig då av olika anledningar, orkar inte skriva ner allt. Jag blir mer och mer irriterad på hur vissa saker har sköts och när jag ser blåmärket kan ja få ett psykbryt. sen tror jag att jag kanske undermedvetet anklagar de på bb för hur vissa saker gick oxå som inte de kan råda över. Men vilket fall som helst så tycker jag att bb är ett deprimerande ställe och som det känns nu vill jag inte dit fler gng!

(klanttanten och klimakteritanten är två olika personer)

 


En glad tuffing


våran lilla tjockis väger nu 5670 g
en riktig tungviktare

den fina "overallen" har han fått av fabror vedde
oliver tycker nog själv att han ser riktigt cool ut i den


idag ser det ut att bli en riktigt tråkdag, med tanke på vädret.
vart är solen och värmen?
Man vänjer sig så fort vid fint väder.
hoppas innerligt att det vänder snart så sommaren kommer tillbaka

idag är den enda dagen då vi inte har ngt bestämt den här veckan
så jag borde ta tag i att fixa här hemma men tyvärr lär det nog inte hända
ja kommer fastna framför spindelharpan eller sunset beach så fort jag får en stund över.

Ny vecka

I helgen ha det varit födelsedagsfirande för syster som fyllt 20. Va himla kul att få klä upp sig igen, va ett tag sen man fick känna sig lite extra fin.
Vi ha även haft lite besök ni helgen. Bla igår då joss och joanna kom förbi och sa hej. Riktigt rolig överraskning och himla kul att träffa dem!

Nu väntar en ganska så fullspäckad vecka med bla besök på bvc, läkarbesök för mig, klippning av casper, frisören för min del, några besök och mer födelsedagsfirande.

Sedan ska jag ta tag i dopet för minimannen.  Även om vi båda tycker att ett dop är en självklarhet så är det något som egentligen inte ngn ser fram emot tror jag. Jag och alex tycker inte det ska bli så jätte kul mer ett måste, minimannen gillar förmodligen inte att få en massa vatten på sig och tror inte det är ngn som gillar att gå på såna här tillställningar heller, utan alla gör det för att de är just det, ett måste.
Men lika bra att ta tag i det kommer kännas riktigt skönt när det är avklarat!

Torsdag

Godmorgon!
ha sovit rätt dåligt i natt och känner mig nästan sjuk, ont i huvud, hals och rygg. Hoppas på att det är så nu på morgonen bara och att det går över.

Har inga direkta planer för dagen. Få se om man kan njuta lite av solen annars får det bli lite fix inomhus och sedan ska jag fortsätta leta efter lite klänningar. Behöver några nya sommarklänningar och en klänning till bröllopet. Tyvärr verkar det va dåligt med det för jag hittar verkligen inte en enda klänning som faller mig i smaken. Vilket är rätt konstigt för det brukar vara precis tvärtom, men det är väl bara att fortsätta leta! För kläderna i min garderob passar inte riktigt än. 9 kg kvar.....

Trevlig torsdag på er!!


1 månad idag

..och då firar vi av det största leendet vi kan!


måndag

Då va det måndag igen och en helt ny vecka framför oss. Den här veckan är rätt så oplanerad för vår del. Vi ha lite besök i v och ett partaj att närvara på i helgen men annars så är det rätt lugnt. Antar att det är lugnet före stormen för nästa vecka är det fullt upp.

Igår bjöds det återigen på sol och på kvällen va vi i gislaved där det bjöds på grillning och det va lika gott som vanligt.
Tycker det känns överallt nu att sommaren och semestern börjar att närma sig=)!

efter lite mat och en brun situation så va även oliver nöjd och somnade så skönt(?) i pappas famn



söndag

Äntligen är sommaren tillbaka. får hoppas den är här för att stanna oxå.
Gårdagen spenderades ute vid hindsen i calles stuga. Sol på dagen och grill på kvällen.
Tyvärr va inte Oliver på sitt bästa humör men det gick rätt bra ändå.
Himla kul att komma ut och träffa alla igen vilket va ett himla bra tag sen=)!



 


Äntligen fredag

Godmorgon people!
underbart att det är fredag el hur!?! kanske ni tycker att vadå d spelar väl ingen roll om det är fredag för mig eftersom jag ändå är hemma. Men det gör det visst. fredag innebär ju som sagt helg och det innebär oxå att alex är ledig. Mkt roligare när han oxå är hemma.

I helgen ha vi lite roligheter inplanerade men mkt beror på vilket humör minimannen är på.

Igår va vi på besök hos niclas och karin och det visade sig att oliver tycker om dem lika mkt som vi gör. Han va så lugn och snäll när vi va där och somnade både i niclas famn och i karins.

Nu är vi dock inte lika lugna och snälla så nu får det bli frukost!

En bra dag= en knäppt skinnjacka

detta ha varit den bästa dagen på länge, det ha inte varit ngt gnäll alls knappt idag. Oliver ha sovit som han ska och jag ha hunnit sitta ner emellanåt. Har även varit på stan en runda med syster och milo och vi hann nästan enda hem innan den blev gnälligt. Men det bästa av allt är ändå att jag kunde knäppa min skinnjacka, lycka!!!

Ikväll blir det mys på hemmaplan utan pappa alex han är nämligen på den där industriexpo eller vad det heter. Så jag ska mysa ner mig i soffan och fira denna lyckodag med en kebabrulle. Hoppas att jag kommer kunna knäppa jackan imorgon oxå!!!

gnälligt värre

Ja det blev en innedag idag precis som jag sa. Hade inte kunnat bli ngt annat ändå även fast jag velat.
Minimannen ha nämligen tagit pris som världens gnälligaste idag. Inget ha passat herrn, INGET, förutom maten som erbjuds då. Då ha han varit lugn i 30 min sen har det varit gnälligt igen. Stackarn ha haft ont i magen så det ha inte varit kul idag.
Jag måste tydligen sluta äta choklad för det är inte bra när man ammar. Jäkla påhitt, vem ha bestämt att det ska vara så egentligen? Att säga till mig att sluta äta choklad är som att säga till en alkis att sluta dricka sprit. Det är alltså lättare sagt än gjort. Vi har precis köpt exakt 1 kg choklad från hemmakväll som nu alltså måste slängas. Japp slängas ska det göras för finns det här hemma så är frestelsen alldeles för stor.

Det är ombytta roller nu, oliver har inte ont i magen längre och sover lugnt nu. Jag däremot är trött, utmattad, allmänt gnällig och kan lipa för mindre saker just nu än att jag måste sluta äta choklad.




Godmorgon...

...säger vi!



herregud vad kallt det är ute då. Nu när det är maj borde det ändå vara lag på att det ska vara fint varmt väder
men eftersom det nu är så kallt ute så ha vi bestämt oss för en innedag. för vår del får det gärna börja regna oxå, så slipper ja det dåliga samvetet oxå att vi bara sitter inne och ugglar.

Design