Projekt walk in closet

Nu har jag fått ombord A angående mitt projekt WIC. Våra garderober ska bytas ut till vita samt en annan uppbyggnad och golvet ska få en heltäckningsmatta. 
Först ut så ska vi försöka få våra Pax garderober i ekfaner sålda sen sätts det igång på riktigt. 

Såhär ska min sida se ut från början , men vi ska även ha dörrar den här gng
Hyllplan för väskor, en del för långklänningar mm.

Någon som vill köpa Pax garderober snabbt o billigt i ekfaner med inredning så hojta till. 
(4 x 100 cm med 8 lådor, 6 hyllplan, 2 stänger, 2 x75 cm med 8 lådor, 4 hyllplan och 2 stänger) 

Växjö

Som tradition när barnen fyller år så brukar vi hitta på ngt kul men då sjukdomarna hägrade förra helgen så var den här lördagen barnens dag. Så Igår förmiddag styrde vi mot Växjö för att spendera några timmar på Leos lekland. 
Som bonus plockade vi även upp moster M som följde med och lekte.
Jag hängde med den här lilla damen , som hela tiden ville leka i bollarna. Medans M o A turades om att åka diverse med Oliver


Det var första gången jag var på Leos i Växjö och jag kan egentligen inte ge ngn riktig anledning men jag gillar Leos i jkpg bättre.
Efteråt blev det en tur till Toys ur us och avslutningsvis en fika hos moster M innan vi styrde hemåt igen.




Halv sex steg vi innanför dörren här hemma och allihop var ganska slitna. Så det blev inte mkt mer av lördagskvällen tyvärr. Men jag tror alla var rätt nöjda ändå. 



Bye bye januari

Att januari snart är över och att jag tycker det är otroligt skönt är en underdrift. 
Hela januari och nu mer än nånsin har bestått av ångest. En ångest som äter upp mig inifrån och som grundar sig i prestationsångest o stress.En känsla som fått mig att känna mig otillräcklig , dum och värdelös. Hjärnan har inte riktigt varit på min sida och är det något jag avskyr så är det att känna mig dum o otillräcklig.  Så nu när den här månaden snart är över så hoppas jag kunna lämna alla dessa negativa känslor bakom mig.
Så det är med ett rent nöje jag säger bye bye januari och välkomnar en ny månad. 
Ny månad med nya tag och enbart med positiva tankar. Skön och frisk känsla! 

Nu väntar en helg med familjen där all fokus ska vara på två st, Oliver och Molly. Precis så det ska vara - alltid. Trevlig fredag till er alla! 




Dinner and a movie

Idag var det dags för mitt sista (förhoppningsvis) återbesök på art clinic. Och lyckligtvis fick jag godkänt så den 17 feb kan jag i stort sätt återgå till mitt vanliga liv och min vanliga garderob igen. 
Det enda var att på vänster sida har jag en lite större svullnad,men den ska gå tillbaka. Men har den inte minskat om en månad så skulle jag ringa. Annars var allt bra. Gissa om jag längtar!

Därefter blev det ett besök på Ikea, A6, royal design och sportaffärerna innan det var dags att entra Pinchos för lite mat.

12 rätter blev det

En av mina favoriter - plankstek 

Efter maten var det biodags och jag Alex och tolv andra , var inte fler i salongen, såg En underbar jävla jul . Lite små rolig emellanåt och min personliga favorit var farmorn, men samtidigt tyckte jag den va lite jobbig, lite tung på ngt sätt. 




En fin dag med lite vardagslyx tillsammans med min älskade A, så efterlängtat och så välbehövligt. 


Om jag..

... fick spåna, önska och planera helt fritt och inte ha några som helst begränsningar när det kommer till ekonomin så hade jag investerat i dessa underbara lampor.



AJ Louis Poulsen , två st på våra sängbord 
Kvist pendel Örsjö belysning, skulle hänga i trappan
Flos ljuskrona, i vårat uterum
Siluett bsweden , vi behöver en till likadan i fönstret jämte 
Glasgow bsweden, i vardagsrummet i tredje fönstret 
Spidery by rydens, i hallen 






Nytt till min basgarderob

Jag håller sakta men säkert på att uppdatera min basgarderob. Och efter att ha sålt två odd molly koftor så passade jag på att köpa lite nytt.
Mina två senaste köp är en trench coat och ett par loafers/mockasiner. Båda i min färg - svart. 
Inte mycket till vårfärg direkt men användbart och det bästa av allt -  det passar in i MIN garderob. 
Det dröjer ju dock ett tag innan jag kommer kunna använda dem men det gäller att vara ute i god tid. 

Både skorna o jackan hittar du på Zalando 




Garderobsrensning

Våran garderob är en enda stor klädkatastrof! Åtminstone min sida. Alex  sida ser lite med prydlig ut då det enda han har hängandes är skjortor och pikétröjor. Och när man har likadana plagg hängandes jämte varandra så får det ett mer städat utseende. 

Jag har beslutat att våran wic ska få ett mer städat intryck. Är oerhört trött på att det ser ut som det gör så håller på att planera en ny wic på Ikeas hemsida. Den ska dessutom va vit o ha dörrar. 


Stök stökigare stökigast 
Kassarna på golvet är sådant som ska ges bort


Det är dock lite knepigt och är lite osäker på hur jag ska ha det. Men detta är ett alternativ fast med ett par lådor samt hyllplan till.

Ny vecka

Godmorgon 

Härligt det känns med en ny vecka. Ny dag, ny vecka, nya möjligheter. En ny chans att göra det bästa av allt.

- Den här veckan blir det ett återbesök på art clinic för min del där jag hoppas på bra respons. 
- Jag och A ska på en efterlängtad date i form av bio o middag. Sist vi va ute på tu man hand var i slutet av oktober då vi var i Stockholm. Så det är verkligen efterlängtat!
- Synundersökning. Jag var med mamma för ett par veckor sen och då tyckte de att det va dags att göra en ny undersökning för min del. 
- Ett efterlängtat fikabesök av saknade vänner o barn på fredag em. 
- Firande av Molly tillsammans med barnens farföräldrar. 

En ganska fullspäckad vecka med andra ord men en ganska rolig sådan. Nu hoppas vi bara att vi håller oss friska allihop. 

Mollys stora intresse just nu är att måla. Hon tycker det är jätte kul och gör det gärna hela tiden. Jag o andra sidan tycker det är mindre roligt när hon använder matbordet som papper


Lampkärlek

Lampor är något jag verkligen älskar. Det och stolar, det är för mig materiell kärlek om ngt. 

I lördags slog jag till på en lampa som jag länge suktat efter och det är definitivt inget jag ångrar.


Siluett frost 


Lite firande

Idag blev det lite firande av vår älskade lilla två åring. Två tappra besökare som vågade sig hit - mormor o Thomas. 
När resterande ska fira henne får vi se, då det är väldigt svårt att få ihop en dag lär det säkert bli lite då o då. 







Kähler pärlemo

Denna underbara vas ger mig ett enormt måste-ha-behov. Bilden lånade jag från dukatbord.se och där kommer vasen att komma in i mars. 


Den kommer definitivt att flytta in här i vår. 


Äntligen i min ägo

En ny lampa har fått flytta in hos oss idag. Tänkte att nu är det äntligen på tiden att få i ordning i fönstrena efter snart fem år utan en enda pinal på fönsterbrädorna.

Våra fönster är nämligen ganska stora och fönsterbrädorna precis i lagom höjd för små barn som tex kör runt i gåstolar att riva ner diverse. Men nu, nu ska det börjas göra i ordning. Äntligen.

Och först ut är en lampa som jag suktat efter bra länge.


Lampkärlek 😍

Grattis älskade Molly

Idag för två år sen höll jag just i detta nu på att förberedas för kejsarsnitt. Otroligt nervös inför vad som komma skulle. 
Den kärlek som sen sköljde över mig när hon väl var ute är obeskrivlig. Som man brukar säga, kranen var redan öppen och kärleken rann över direkt. Som jag älskade denna lilla trollunge från första stund. 






Idag fyller du 2 år och är en bestämd liten dam med så mycket sprudlande energi.  Och den glädje och kärlek du ger oss varje dag och att vi får äran att vara dina föräldrar är vi för evigt tacksamma för.

Stort grattis på födelsedagen älskade Molly. 


Det blir inte alltid som man tänkt...

... eller planerat.

Imorgon fyller våran lilla tjej år och gästerna skulle komma kl tre för att fira henne. Tårtan är inköpt och fikat är fixat.  Dessvärre avslutade Oliver sin dag med ett annat sorts kalas , nämligen ett kräkkalas. 

Märkte under eftermiddagen att han inte var riktigt som han brukar. Han satt mest ner , va trött, tackade nej till glass (?!) och största tecknet på att ngt är fel - han spelade ingen hockey! Han hävdade tom att han var sjuk. Det glömdes dock bort tills det att vi borstade tänderna. Då var han sjuk igen och precis innan han nådde sängen vände han o sprang in på toa. Och jag vill lova att han va arg! Jisses. Han skrek: Jag sa ju att jag var sjuk!!!

Så vi fick ställa in kalaset imorgon och istället ägna dagen åt att sjunga o hurra för Molly allt var vi kan själva samt fika o åter fika tills det växer tårta ur öronen på oss.




Han

Min man - han kan!

Att Alex är något utöver det lilla extra det visste jag. Men han slutar ändå aldrig förvåna mig. Hans intellegens tex är något utöver det vanliga och det imponerar på mig varje gång.  Jag vet inte om det finns något han faktiskt inte kan. 

Han kan , om jag ska vara ärlig, även göra mig helt tokig ibland. Så tokig så att jag har lust att slita av mig (läs han) håret , speciellt när jag vet att jag har rätt och han fel.
 Men det går trots allt snabbt över och han blir återigen min klippa , min stöttepelare, min bättre hälft och den som plockar ner mig på jorden när jag flyger iväg alltför högt upp i det blå. 
Finns inte någon som du och jag är så otroligt stolt över dig och allt du årstadkommer och tar dig an. 

Nya utmaningar väntar runt hörnet för min älskade A och jag vet att han kommer att lyckas även med dem. 

~ kärlek ~
Älskade A 


Säker stil

Jag vet att jag tjatar lite väl mycket om denna bok, men det kan inte hjälpas - jag gillar den skarpt! Nu har jag läst igenom hela och är lite mer säker på hur jag ska tänka angående min garderob och kommande klädinköp. Jag ska uppdatera min basgarderob så smått och detta bör du tänka igenom innan uppdateringen av din garderob.
(Frågorna kommer ifrån boken)

Beskriv din vardagsuniform, som du helst vill att den ska se ut?
Diskret o prydlig.

Vilken känd person identifierar du dig med stilmässigt?
Identifierar vet jag inte om jag gör men jag älskar jennifer Anistons outfits och även hennes karaktärs i vänner : Rachel Greens, de senaste säsongerna, och hade gärna haft hennes garderob.

Bilder fr Pinterest 


Vilket plagg eller vilken typ av textil kvalitet gillar du absolut inte?
Velour - alla gånger. Och ni får aldrig se mig i ett par foppatofflor. Usch.

Vad är det som alltid blir hängande , nästan oanvänt, i din garderob?
Alla dessa skrikiga färgglada plagg som jag köper bara för att försöka komma ifrån de vanliga neutrala plaggen. 

Vilket plagg har du (ärligt) så mycket av att du borde förbjuda dig själv att köpa fler?
Skulle vara den svarta kavajen.

Vilken färg bär du oftast ?
Svart

Vilken är din älsklingsfärg som du alltför sällan bär?
Rosa


Vilket festplagg har du alltid, genom åren, känt dig riktigt snygg och stark i?
Den lilla svarta. Ett plagg som du inte kan, enligt mig, få för många av.

Har du något signatursmycke - och isåfall vilket? Om inte, vad skulle du vilja ha?
Det skulle vara min förlovnings- och vigselring. Dem går jag aldrig ut utan!

Om du fick välja en handväska gratis, vilken som helst i hela världen, vilken skulle du ta?
En chanel boybag! Älskar den och den hade varit rena drömmen att få ha i sin ägo.

Bild från Pinterest 



Vilka märken representerar dig både stil- o prismässigt?
Inget speciellt märke. Köper inte kläder efter märke utan det jag gillar, oavsett märke.

Vilken butik handlar du allra mest i?
Jag är dessvärre en av dem som inte gynnar sin hemstad, utan handlar mest på nätet. Dels för att det är smidigt, enkelt och går att göra dygnet runt i vilket skick man än är i. Sen är det väldigt skönt att kunna shoppa hemifrån för en sån som mig som emellanåt inte vill gå ut och träffa massa folk. En favoritsida där jag handlar mkt är Boozt.com 

Se över dina skor, vilken klackhöjd trivs du bäst i?
Klacken ska vara 6-8 cm hög. Då känner jag mig lite finare, hållningen blir bättre och det är en klackhöjd som jag kan ha hela dagen utan att det blir jobbigt. Jag är imponerad av de som kan och orkar gå i klackar som är 10-12 cm utan att bryta fötterna av sig - det är dock inget för mig! 

Garderoben fortsätter jag att rensa ut så smått o nästa steg är att ta och göra en budget inför de köp jag behöver för att uppdatera min basgarderob. Det kommer ta tid att bygga upp den samt kosta men det är det förhoppningsvis värt i slutändan. Ett litet kom-ihåg tips till mig och er :  basplagg får kosta lite mer och är det ett trendplagg låt det kosta mindre! 

Träningslängtan

Som jag längtar efter gymmet, att få lyfta tungt, bli slutkörd och en kropp darrig som spagetti efteråt. Längtar efter ett roligt step-up pass och även efter bar asfalt och en löptur. 

När det är tillåtet för mig att träna igen vet jag inte, men jag anar att starten kommer att bli riktigt tuff när den nu än blir.  Men vem har sagt att det ska vara lätt. Hur som haver så längtar jag efter ett riktigt härligt pass, både kropp o själ behöver det. 


Wanties inför kommande träningar
Fr ellos

Skorna hittar du på Zalando 


Olivers självinsikt

Oliver har fortsatt tjata om att få börja spela i Tigers och idag till hans stora förtjusning så var han och Alex nere på stadium och köpte en full mundering. 



Hjärtat mitt blir så varmt när jag ser hur lycklig han blir av dessa skydd. Och när han kollar sig själv i spegeln och jag hör han säga: pappa hur cool är inte jag. Jag kan inte fatta hur cool jag är. Då nästan spricker jag sv glädje. 

Vi har dock ett litet problem. Han ska absolut inte spela hockey med killarna i hans ålder, nej ,  utan det ska vara med de stora. Han ska minsann spela med Marcus. För oliver är faktiskt bra, så han kan spela med de stora, påstår han. 

Jag vet inte vad jag ska säga, jag låter han helt enkelt flyga runt uppe bland molnen en stund. Det är inte så lätt att hålla sig för skratt när han är så här självsäker och dessutom bara älskar jag hans nyvunna självförtroende! 

Våran Molly

På lördag fyller våran lilla trollunge 2 år. Att det redan har gått två år sen hon kom till oss är helt ofattbart. Under dessa två snabba år har hon gett oss så mkt mer glädje än vad jag någonsin kan beskriva.


Att hon är en envis och väldigt bestämd liten dam visade hon redan i magen. En liten tjej som är oerhört framåt och jag tror ingen kan sätta sig på henne.  Hon vet vad hon vill och är inte blyg för att visa det. 

Hon är helt tvärtemot sin bror som är väldigt lik mig (o Alex )till sättet. Han är blyg, försiktig, gillar inte stora folkmängder och är väldigt osäker. Molly däremot - tar för sig direkt.


Som vi älskar dig och din bror -
 a love without limits 


Språkkunskap

Språk är något jag alltid tyckt varit väldigt roligt. Det är något jag varit väldigt intresserad av ända sen tidiga tonår därav valet för just språklinjen senare på gymnasiet. Tyska, italienska spanska o lite mer engelska var språken jag läste. 

Språk har som sagt alltid fascinerat mig,  både genom att kunna förstå vad andra säger dels genom att kunna göra sig förstådd utomlands. Spanskan o italienskan var mina favoritämnen, två väldigt fina språk. Tyskan var däremot ingen större favorit även om det sas att det va det språket man skulle ha mest användning för.  Ville även läsa teckenspråk men det blev aldrig någon klass av det. 

Då jag insett hur enormt dålig jag faktiskt är på språk idag så hade det varit roligt att friska upp minnet lite genom att läsa en kurs.  Om man ska tänka mest matnyttigt så hade det bästa varit att läsa en engelska kurs , inte en nybörjarkurs utan mer en kurs om vardaglig fraser mm. Men samtidigt hade det varit himla kul att friska upp minnet från italienskan o spanskan. Det skulle tex vara kul att kunna lite spanska inför Mallorcaresan som sker i sommar.  
Får titta lite närmre på vad som finns, men kanske att engelskan hade varit bättre att läsa. 
Hojta till om det är ngn som är sugen på att ta en kvällskurs! 



Våran hockeyspelare

Oliver är och har så länge jag kan minnas varit en riktig hockeyfantast. vårat vardagsrum är och lär förbli en hockeyrink hur mkt jag än försöker få spelandet ngn annanstans. Men trots hockeyberoendet så har bristen på skridskoåkningen stoppat honom att spela på isen. Tills nu. Nu har han gått på skridskoskola hela två gånger och är därmed redo för hockey. Åtminstone enligt han själv. Idag ska hans pappa ringa Tigers säger han så att han kan börja spela hockey. 
 
 
Sa att då kommer du få spela med Milo (kusinen) men nej det kommer han tydligen inte för Oliver ska spela med Tigers, det gör inte Milo. Milo kommer nog vilja titta på honom när han ska spela.  Efter lite divideringar kommer jag fram till att Oliver menar att han ska spela med A laget. Och han kan tom spela med HV . Men i Sverige kan han inte spela för han har ingen långärmad Sverigetröja utan bara kortärmad. Med andra ord så hänger det tydligen på kläderna i vilket lag man ska spela i.  
Men trots att han brinner av självförtroende här hemma i vardagsrummet är jag väldigt tveksam om min annars så blyge o försiktige pojke verkligen är redo för att börja spela hockey. Men vill han så ska han åtminstone få försöka. 

Min handbok

 
 
Den här boken alltså! Som jag nämnt tidigare så är detta nu min handbok här i livet när det kommer till kläder. 
Tre kassar har jag nu ståendes i garderoben som jag rensat ut som förhoppningsvis någon annan får mer användning för mer ön jag.  Men jag är lite osäker på vart jag ska lämna dem. Våra fina grannar som vi brukade lämna kläderna till har tyvärr flyttat. Skulle helst lämna de nånstans där de har klädinsamlingar till de som flytt hit. vet DU något ställe som fortfarande tar emot kläder och kanske en och annan leksak? 

Oliver om giftemål

Igår hade jag och Oliver en diskussion angående hurvida man ska gifta sig eller ej och varför.
Han undrade lite om varför man ska gifta sig och om man måste gifta sig.
Försökte förklara för honom så gott jag kunde, att man inte behöver gifta sig om man inte vill men om man tycker om ngn väldigt mkt, om man älskar den personen och är kär i denne så kan man gifta sig om man vill.
 
Varpå min lilla prins svarade, då ska jag gifta mig med dig mamma!
 
 
älskade älskade unge
 

Vab

 

Godmorgon
 
inleder veckan med vab då molly inledde helgen med att spy och va sen väldigt dålig i magen. så idag får båda barnen vara hemma för säkerhetsskull. 
Helgen har innefattat jobb, middag hos barnens farföräldrar, middag på Harrys o vin ute, testat mina språkkunskaper från gymnasiet o trots högsta betyg i ämnena så minns jag inte mkt, samt en hel del filmer med barnen. Och där är vi fortfarande , i soffan framför Tjorven just nu. morgonen har även inneburit en hel del pärlande och målande- dessvärre mer på händerna än i böckerna.
 
Molly är pigg och har varit det hela tiden , så det är inget som tagit på henne iaf. Hoppas att vi andra slipper nu så att ingen är sjuk till mollys födelsedag. Tänkte höra förresten om ngn vet vart man kan köpa en liten handväska till en liten två åring? 
 
till helgen då det vankas födelsedag så blir det firande o lek heela helgen så då önskar vi inga sjukdomar 

Mollys önskelista

Mollys födelsedag närmar sig och jag vet att en del undrar vad hon önskar sig.  Här kommer några förslag.


Bokstavslampa och gungstol från jollyroom (hur underbar är inte gungstolen?!) 
Kläder från Lindex strl 92
Cykelhjälm o Nike skor 




Mollys kommande födelsedag

Om en vecka fyller Molly 2 år och i en av hennes paket ligger det en docka. En alldeles underbart söt docka. Detaljerna på den här lilla dockan är helt underbara , ser verkligen ut som en liten bebis.


Gillar inte Molly den så kan jag leka med den.Så söt!



Fredag

Fredagen är helt underbar i sig men när solen lyser så blir fredagskänslan optimal. 

Efter dagis idag ville oliver vara ute och spela lite hockey. Och när han skulle komma in råkade jag klämma hans lillfinger i dörren. Det gick som tur väl bra men mitt dåliga samvete är enormt just nu. Kan inte säga förlåt tillräckligt många gånger. Han har visserligen glömt det för längesen men usch mitt dåliga samvete finns kvar.


Vårat fredagsfika idag 

Nu blir det till att fortsätta pussa på O. 

5 veckor efter operation

Nu har det gått fem veckor sen operationen och inatt var första gången jag sov utan korsett. Det kan man säga var ett halleluja moment.  Men även om det var lite av en befrielse att slippa den så är det samtidigt lite läskigt. Det är ändå en trygghet att ha den på , allt hålls lixom på plats så att säga. 

Det slog mig hur mycket det faktiskt hänt bara på några veckor. För några veckor sen så kändes det här tillståndet väldigt långt borta. Från att inte kunna lyfta upp benen i sängen , än mindre resa sig från liggläge och flera blodtrycksfall till att nu knappt känna något. Visst det hugger till emellanåt och det spänner o drar när jag går men annars - vilken skillnad.

5 veckor efter operation 

För att inte tala om hur mkt svullnaden faktiskt har lagt sig. Vätskan har också minskat rejält och jag hoppas att det håller sig så. 

I slutet på januari ska jag på förhoppningsvis det sista återbesöket. Och då hoppas jag att det ser så pass bra ut att jag två veckor senare blir av med korsetten helt. Och då mina vänner kan jag gå tillbaka till min garderob - för som jag saknar att tex kunna ha på mig ett par vanliga byxor.  Bara 5 v kvar ... 5 v kvar... Hoppas jag. 


Säker stil

Jag älskar min nya bok, jag riktigt längtar tills ikväll då jag får läsa lite till. Den är fr.om. nu min handbok här i livet när det kommer till kläder och den här veckan kommer det bli en rejäl garderobsrensning här hemma. Vissa plagg kommer läggas ut till försäljning men det mesta kommer att skänkas bort.


Det pratas om vikten att välja kvalité framför kvantitet och det är ngt jag blivit bättre på med tiden- men såklart kan bli bättre på. Man får för det mesta vad man betalar för och oftast är det tyvärr någon annan som får betala istället. 

Något jag kan bli betydligt bättre på det är att verkligen tänka efter före ett köp. Får lite ångest o det dåliga samvetet är ett faktum när jag tänker efter vilka onödigt dyra klädinköp jag gjort i mina dar, på sådant som jag egentligen inte behöver.
Fr.o.m. nu ska jag satsa mer på att bygga upp min basgarderob ordentligt och tänka efter lite mer inför varje köp.

Visst jag älskar shopping och jag kommer definitivt köpa en hel del onödigt framöver oxå, men försöka går ju alltid. 

 

I pulkabacken

Precis hemkomna efter en stund i pulkabacken. Åka pulka kan man aldrig bli för gammal för, det är så roligt. Och egentligen vet jag inte vilka som tycker det är roligast- barnen eller de vuxna. 




Inez och Molly

Ett klassiskt tåg





De andra fortsatte med grillning medan vi styrde hemåt. Hade nämligen förberett lite middagar som skulle göras färdigt innan jag och Oliver åker vidare på en söndagsfika hos min farfar.


Ett bra inlägg på Facebook

Såg ett så otroligt bra Facebook inlägg igår. Har länge tänkt skriva ngt liknande men den här kvinnan har sagt nästan allt som jag tänker.
 Visst vi har ingen egen gård men det finns fler anledningar  till varför inte alla föräldrar kan dela sina föräldradagar lika .  
Att folk har åsikter om precis allt och speciellt när det kommer till föräldraskap det vet vi. Men när man påstår att man skulle vara en sämre förälder för att man inte tar ut dem gör mig riktigt arg.  Och att andra ska bestämma hur vi i vår familj ska fördela våra dagar och hur vi ska leva våra liv kan göra mig totalt vansinnig. Vi gör det som fungerar bäst och är det bästa för oss. 

Tack Maria Wallström för att du sätter ord precis på hur så många känner när det kommer till dessa bajsnödiga åsiktsmaskiner.





Lördag eftermiddag

Satte mig i soffan för en liten snabb eftermiddagskaffe innan jag o M ska åka o hälsa på mamma/mormor.

Köpte två nya kaffekoppar igår på stan och en ny bok som jag funderat på ett tag. Ärligt talat ville jag mest ha den då den är så oerhört fin att titta på. Men jag ser väldigt mycket fram emot att få läsa den. 




Våran fredagskväll i bilder


Älskar räkor 


Räkor , kex, ost, aioli o vin och därefter lite jordgubbar. Tillsammans med gamla Youtube-klipp på Björn Gustafsson så blev fredagskvällen riktigt kul. 

Shopping på stan

Jag och Oliver ha gjort stan i eftermiddag tillsammans med barnens mormor. Barnen behövde lite tröjor och oliver fler jeans.



Till mig blev det en bok och två kaffekoppar från Rörstrand 

Vi avslutade med en fika på stan efter att Alex o Oliver mött upp oss. Även om det ekade tomt med roliga kläder till barnen i affärerna så hittade vi lite baskläder iaf och jag är väldigt nöjd med mina inköp. Trots att jag köpte boken mest för att den är så oerhört fin så ser jag fram emot att läsa den.





Swedish grace - Rörstrand

Jag har gått och fastnat lite för detta porslin, speciellt det rosa och muggen.


Finns bl.a. på royal design
(Bilder därifrån)

Gillar rosa för övrigt och det är en fin accentfärg , speciellt nu till våren. Ska försöka ta mig till stan i slutet av veckan för att se om det finns här att köpa. I såfall får nog åtminstone ett par koppar följa med hem. 

Molly räknar till 10

 
 
 
 

Biomys och restaurangbesök

Nu blir biomys med mitt stora hjärta och därefter restaurangbesök. Den goda dinosaurien är det som visas idag. 

Biopremiär för Oliver 




Hallmöbel

Godmorgon

Idag så ska jag till jobbet ett par timmar på förmiddagen och jobba undan lite. 
Samtidigt så ska min syster och sambo åka till Ikea och jag tänkte utöka deras shoppinglista med en grej.

Våran hall är tyvärr oerhört liten. Jag hade önskat mig en hall som är tre gng så stor - minst. Första intrycket är viktigt och jag hade gärna haft en stor öppen o ljus hall med mkt förvaring. Kanske i ett kommande hem?!  Tills dess får vi göra det bästa av situationen.

Detta skoskåp ska de få köpa åt oss. 
Perfekt att ha vantar o mössor i - inte bara skor. 
(Bild från Ikea)



Åt rätt håll

Återbesöket igår gick bra och det var som jag hade trott vätskan har minskat. Den va inte borta helt men det hade minskat en hel del.  Snittet såg oxå bra ut så allt lät väldigt bra. Jag får även gå kortare promenader nu men även om det ser bra ut nu så måste jag fortfarande hålla koll på svullnaden o vätskan så det inte ökar igen. Ju mer aktiv man är desto mer ökar svullnaden.


Lite blåslagen fortfarande och svullen men allt går åt rätt håll. 

Nästa vecka kommer jag slippa korsetten på natten och det ser jag fram emot. 
Hade jag inte haft vätska i magen så hade de släppt mig nu,men då jag haft en komplikation med relativt mkt vätska så ska jag dit igen i slutet på januari. Och fortsätter det på det här viset så kommer jag då bli av med korsetten helt två veckor senare. Jisses som jag längtar!

Ett stift som jag ska smörja naveln med 3-5 gng per dag. Fungerar precis som tejpen och detta brukar man använda om man har ärr i ansiktet då man inte vill ha tejp där







Fjärde återbesöket

Imorgon är det dags för mitt fjärde återbesök på art Clinic och det ska bli så spännande att höra vad de säger.
Jag tycker själv att allt har förbättrats, jag går rakare och jag tycker även att det känns som om vätskan har minskats och så även svullnaden. Jag hoppas på positiv respons för då borde jag få börja sova utan korsett nästa vecka. Och även om det är läskigt utan dess stöd så ska det bli skönt att slippa den på natten.

Ska även kolla om det är ok med längre promenader, jag vet att en pw är omöjlig men en längre promenad om vätskan minskat borde ju gå. Längtar så efter att få röra på mig och trötta ut mig. 

Det är fortfarande väldigt svullet men det har ändå lagt sig en hel del
4 v efter operation 
Även dags att byta tejp som ni ser 


Notering: vågade nysa för första gången idag 

Tillbaka till vardagen

I torsdags tog min sjukskrivning slut vilket innebär att imorgon är det dags för mig att inta min stol på jobbet igen, tillbaka till verkligheten. 
Det ska bli så kul att få komma tillbaka till vardagen igen samtidigt som det faktiskt skrämmer mig en gnutta. Men det ska bli så skönt att komma in i normala rutiner igen.

Kommer fortfarande bli lite pusslande med vardagens bestyr, tex när det kommer till barnen. Men vi har en väldig tur då våra föräldrar ställer upp och har ställt upp och hjälpt oss ngt enormt de här veckorna. Utan deras hjälp hade det varit svårt. Samtidigt kan jag passa på att ge Alex en eloge med tanke på vilket lass han har dragit de här veckorna. En sån här operation hade aldrig gått utan han eller hjälpen från våra föräldrar. Alex kommer fortfarande att få dra ett lite tyngre lass i ytterligare några veckor men jag är ändå på gång och snart är det full fart på mig igen. 

Med detta ville jag mest säga TACK, tack till alla som ställer upp och hjälper. Ni är guld värda

Älskar dessa tre

Imorgon är det alltså dags för jobb o vardag igen - ett steg i rätt riktning. 






Ut med julen o in med våren

Dagen innan nyår plockades allt som har med julen att göra bort. Jag gillar att njuta av allt det mysiga innan men när väl julen är slut vill jag gärna ha bort allt som heter jul. 

Årets första tulpanbukett


På nyårsafton fick jag en bukett tulpaner och de har nu fått ersätta rumsgranen på soffbordet. 

I apladalen

För första gången på 25 dgr, om man bortser från att gå till o från bil, återbesök och julbesöken, så var det idag första gången jag var ute. Det blev inte långvarigt , 40 min, och trots kyla o blåst så var det riktigt skönt att få lite frisk luft. 




Det blev ett besök i apladalen till barnens förtjusning. Och det va ingen trängsel vill jag lova. Antar att kylan hade ngt med det att göra.



Vårt nyår

Nyårsafton firades hemma hos oss den här gången, tillsammans med fina vänner och familjer. Jag hade velat fram o tillbaka om huruvida jag skulle vara med eller icke men tillslut bestämt mig för att delta i festligheterna. Vilket jag är väldigt glad för.  Egentligen inga konstigheter mot hur jag spenderat de senaste dagarna, jag satt i soffan och hade bara lite mer sällskap än vanligt.




Vi har alltid med knytis när det kommer till maten vilket är väldigt smidigt. I år hade vi efterrätten och det blev en av mina personliga favoriter - en klassisk vanilj o chokladpannacotta med hallon.



Efterrätt till de små - pinnglass
Under dessa tillfällen är det skönt med skinnsoffa



På de stora barnen var det fullt ös på hela kvällen och de kändes piggare än en annan.

Ett jätte trevligt slut på 2015 och en fin start på 2016. 




Design