Måndag

Just nu känner jag mig totalt överkörd, är helt slut i kroppen. Och det finns egentligen ingen större anledning men ändå är jag helt o hållet slutkörd.

Ha ägnat några timmar på stan idag och  fyndat lite barnkläder samt hittat några överdelar till mig.



Färgglatt till barnen... 


Och svartvita mönster till mig.

Tanken var att hela familjen skulle gått ut och ätit idag men då alla i stort sett va väldigt trötta och Oliver tog pris som världens gnälligaste treåring så fick det bli hämtmat. Restaurangbesöket får vänta!

Mina fina tre❤️

Kvällen lär fortsätta i samma slappa anda. Fotboll på tv för de som är intresserade av det och törstsläckare på altanen för de som är intresserade av det.







Tjejkväll

Jag och Mollan är ensamma hemma idag, oliver är hos farmor o farfar och Alex är iväg på grabbgrejer.

Har varit en rätt mysig dag ändå trots väder med inga som helst måsten. 
Vi hann med en runda på stan för lite diverse små inköp sedan va vi på mormor Anncis jobb och fikade.


Och då jag inte är ett större fan av blixtar så kröp vi ihop i en puff i Mollys rum medan det värsta ovädret drog förbi.
Nu är lördagsgodiset framplockat och strax börjar filmen vi ska se, Se upp för dårarna. 




Jodå vi håller hand under filmen. 

Trevlig lördagskväll!






På Harrys med vänner

Igår kväll va det dags för middag ute tillsammans med några vänner igen.  Det är så härligt att komma ut emellanåt med sina tjejkompisar, få god mat o dryck serverad och få njuta av några timmars tjejsnack. Den här gången blev det ett besök på Harrys. 


Härligt linne från Gina Tricot som döljer den fortfarande svullna magen. 





Det va ett par riktigt trevliga timmar i fint sällskap. Några välbehövliga timmar. 
När vi skulle hoppa upp på cykeln för att cykla hemåt öste regnet ner, vi försökte vänta ut det i några min men till slut kände vi att det va bara att bita i det sura äpplet.


Cyklade som en tok och några minuter senare kom jag hem både med mjölksyra i benen och som en dränkt katt.









Newin

Igår hämtade jag ut ett efterlängtat pkt på posten. Man kan säga att det va en sommarpresent till mig själv, från mig själv.

Och det va inget mindre än en canna cardigan från Odd Molly. Just denna modellen är en favorit då den inte bara är väldigt fin utan väldigt lätt. Den är lite tunnare. 
Förra sommaren köpte jag en i blått och har väntat på att det ska komma i andra färger. Och sent i vinter fick jsg veta att det skulle släppas nya till sommaren. Så det har blivit många besök på bla country dreams, där den är köpt, för att se om den kommit in.


Och i slutet på maj så gick den att förbeställa. Lycka!
Och som en liten extra present fick man även en liten gåva i form av ett doftljus,voluspa. 


Hade glömt bort det då jag köpte två voluspa ljus igår,  dock inte i denna doft.   Har inte tänt denna än men den doftar väldigt gott. En klart godkänd bonus och kul överraskning.



En sån där dag

Till en början kändes det här som det skulle bli en riktigt bra dag. Träning, solen sken, ett toppen pkt på posten... Sen hände ngt som väckte hypokondrikern i mig och därefter kändes allt bara som skit.
När ngt gör mig nervös och orolig så blir jag stressad, på dåligt humör och jag har oerhört svårt att koncentrera mig på annat än just det som oroar mig.  

Och anledningen till att hypokondrikern vaknade till liv va att jag såg några oförklarliga blåmärken på Mollys ben och jag gjorde det dummaste man kan göra. Som den 2014 års hönsmamma jag är så googlade jag det. Såklart! Och svaren som kom upp va minst sagt oroväckande. Såklart! Det är alltid en massa negativ skit man hittar när man googlar. Men hur som haver skadan är redan gjord och jag kan inte tänka på annat, så ser blåmärkena inte bättre ut imån ringer vi vc. Alex tyckte det va lika bra, allt för att lugna ner mig. 


När det kommer till mina barn är jag världens oroligaste hönsmamma. 

Tror att dessa två kommer att göra mig till ett nervvrak till slut. 
Älskade små stjärnor vad jag är tacksam för er två ❤️ 




Stickade tröjor

Jag har verkligen fastnat för dessa stickade/kabelstickade/ribbstickade eller vad det nu kallas för tröjor. De är så enkla och vardagsaktiga men ändå så snygga.
 





Det finns så många fina varianter och den här är en liten budgetvariant från gina tricot. 
 
 
Dessa är några som gärna hade fått flytta in i min garderob.
 
 
1. Hittar du här
2. Hittar du här
3. Hittar du här
4. Hittar du här
 

Molly fem månader

Idag är våran lilla solstråle hela fem månader. Denna underbara lilla härliga tjej!!!


Hon ser rätt miniliten ut där hon sitter i sin stol vid matbordet. Hon vill så gärna va med nu hela tiden, hon slutar inte "tjöta" förrän man lyfter upp henne så hon får vara med och se vad som händer. Väldigt nyfiken med andra ord.

Vikt: 7400 g 
Längd: 64 cm
Gör nu: Är inte stilla en sek, vänder sig direkt och sparkar med benen precis som om hon försöker ta sig framåt. Vet inte om det är en tillfällighet, har hänt ett par gng, men ser ut som hon vinkar tillbaka när man vinkar till henne. 
Mat: älskar gröt och blåbärspure

Molly in a cup 




Söndag

Igår låg vi på latsidan här hemma och gjorde inte ett dugg. Idag har vi tagit igen det kan man säga. 

Började morgonen med ett välbehövligt gympass, sedan hem till en god frukost med färska frallor och därefter hoppade hela familjen in i bilen och styrde mot buslandet i Lagan. Där mötte vi upp några vänner, vi mammor satt och pratade medan pappor och barn fick leka av sig.










Trött tjej efter några timmar på Buslandet.

Fortsatte våran söndag med lite diverse hemmafix och sedan blev det en härlig pw tillsammans med syster.
Känns så skönt att ha fått lite gjort samt hittar på lite idag efter en rätt seg lördag. 

Nu kan jag knappt hålla ögonen öppna längre så nu ger jag upp för idag. 
Är väldigt nöjd med allt som har med årets midsommarhelg att göra. Tack alla inblandade. 

Godnatt...


Midsommarafton

Vilken midsommarafton det blev! 
Den va helt toppen på alla vis, maten, musiken, lekarna, sällskapet och tom vädret visade sig från sin bättre sida. Mycket mer kan man knappast önska sig.



Älskar färgkombinationen i denna långklänning. Framåt kvällen sen blev det rätt kyligt så då slängde jag på mig en jeansjacka oxå.



12 barn och 13 vuxna va vi( om jag inte missminner mig) så det va fullt ös. 
Vi firade midsommar hemma hos ett par vänner och vi firade även mannen i huset som är en blivande 30 åring. De hade satt upp ett stort tält på trädgården som gjorde att vi hade gott on plats.


Av någon anledning så blir alltid Alex lekledare på såna här tillställningar. Och det va inga undantag den här gången.



Barnen tycker det är super roligt och drar i honom från alla håll och vill leka. Vi andra förstår aldrig hur han orkar men jag tror att Alex tycker det är minst lika kul som barnen. 

Framåt tio va Oliver trött och sa att han ville gå hem. Sju timmars lekande va va vår lille kille orkade med. Sagt och gjort, vi packade ihop och traskade hemåt väldigt nöjda med årets midsommarfirande.




Idag har det inte blivit mkt gjort, enbart en runda med dammsugaren och en fika hos N o K är vad vi lyckats åstakomma. Märks att hela familjen hållt igång igår så nu blir det Pippi på de sju haven och sedan sängen. Så tar vi nya tag imorgon igen!






Glad midsommar

Glad midsommar!!!

Svårt att förstå att det är midsommar redan. Hänger inte riktigt med i svängarna och har därför inte riktigt hunnit känna av midsommarkänslan ännu. 

Vi inledde midsommarfirandet lite igår redan tillsammans med N, K och lilla mini K. Regnet öste ner utanför, alltså typiskt midsommarväder, så vi fick hålla oss inomhus och skippa fotbollen som vi hade tänkt från början.


Det va fullt ös på barnen och det va himla kul att se att oliver o kajsan lekte lite ihop. Eller ja, de sprang runt ihop, oliver spelade Allan och kajsan skrattade åt Oliver.  Men väldigt kul att se de ha så roligt. 








En underbart kul o trevlig start på denna helg, festligheterna kommer att fortsätta i em i sann midsommaranda och vi önskar er alla en trevlig midsommar.
Simma lugnt! ❤️

Babyshower

Idag gick Linas babyshower av stapeln och det blev en riktigt härlig tillställning. Trots att hon hävdade att hon visste så tror jag inte hon hade en aning om att vi skulle komma. Hon låg nämligen och sov när vi kom så vi staplade helt enkelt in i sovrummet och väckte henne från hennes lilla em lur.


Hade verkligen vädret på vår sida så vi kunde vara ute hela em.

Vi hade väl ingen direkt tradionell babyshower egentligen med blöjtårta rosa och blått pynt, blöjleken eller ngt sånt. Men det blev himla bra ändå.


Presenten innehållande bok, bäddset, napp, flaska, tvättservetter, nalle, filt, body o byxa, gosenalle, haklapp, schampo, babywash och amningsinlägg. 

Vi hade förberett för lite grillning innan vi kom, kyckling, fläskfile och till det klyftisar sallad o såser. Till efterrätt blev det jordgubbar, glass o kladdkaka. 

Vi tog hjälp av grillmästaren för köttet. 

Molly blir gungad av söta Melanie.

Som sagt vi hade inga traditonella lekar som man brukar göra på babyshowers utan vi hade istället gjort i ordning ett quiz innehållande låtar/intron och tillhörande frågor från barnfilmer samt barnböcker. Himla roligt!



Här väntar tre vänner på ytterligare en vän i skaran. 



En toppen em med fina vänner o god mat. 
Nu väntar och längtar vi tills lilla M får ett litet syskon. <3


Tränings wanties

När man kommit igång med träning så är man rätt sugen på att uppdatera avdelningen av träningskläder. Mest av allt är jag inne på träningsskor. Vill ha träningsskor i alla möjliga härliga färger, rosa,lila,gult grönt mm. Tyvärr är alla de härliga skorna jag vill ha slutsålda  men det finns ju annat som gärna får flytta in.
 
 
alla bilderna är lånade från Sportamore.

Vårat blivande uterum

Nu börjar man se ett slut på renoveringen och vårat uterum börjar att ta form på riktigt.
Efter att ha varit ett skräp och förvaringsrum med dålig isolering så känns det extra kul då det verkar bli så bra. Det känns som vårat hem nu blev lite större och att vi får ett helt nytt rum. Trots att det rummet funnits där hela tiden.


Nu är tapeten på fondväggen uppe och nästa steg är golvet som ska läggas.





Vi ser verkligen ett slut på den här renoveringen nu och det är så skönt. Ska bli så skönt att få undan alla verktyg, städa upp här hemma och få se sin sambo lite mer.  Jag vet inte men även att det bara är ett rum som det fixas i så är det som hela huset är ostädat, är det bara hos oss det är så?!
Så det ska bli väldigt skönt att få städa i ordning ordentligt nu efter helgen. Och på måndag kommer möblerna som vi beställt. Väldigt spännande! 






Fredagens post

Ibland är det riktigt roligt när brevbäraren kommer. Det kan ju tom vara riktigt spännande. Många gånger vet man om det ska komma ngt speciellt i brevlådan, man förväntar sig ngt efter en beställning eller liknande. Men ibland glömmer man och det är de dagarna som är ngt alldeles extra, de dagar man hittar riktiga guldkorn i brevlådan. Igår var en sådan dag.


Ett rykande färskt nummer av plaza interiör som jag väntat på i stort sett hela veckan men som jag sen totalt glömt bort.


Ett par vita volangshorts och nya leopardleggings till Mollan från Mejjamii design.

En riktig toppendag när det kom till brevleverans! 


High Chaparral

Idag kompade Alex några timmar och vi begav oss mot vilda västern tillsammans med syster o familj. Ett besök på High Chaparall är tvunget varje år.


Det va ganska folktomt idag så barnen kunde springa löst hejvilt utan att behöva trängas.


Oliver va otroligt förväntansfull inför besöket men det blev inte så långvarigt dock. Vi hann knappt innanför portarna innan två mörkklädda banditer kom fram och skrämde oliver till tårar. Han är ganska känslig våran lille kille trots hans tuffa gladiatorstil.


Lucky Luke show

Som tur är går det oftast över lika fort som det kommer och det va glada
miner hela tiden tills det va dags för western showen.




Ibland glömmer jag bort att oliver bara är tre år och att det egentligen inte är så konstigt att han blir rädd för allt skjutande o skrikande i High Chaparral. Det är inte det lättaste att förklara att allt bara är på låtsas. 




Yiihaa och tut tut lät det när Oliver "red".


Trots lite tårar så hade pojkarna extremt roligt och det roligaste enligt oliver va att springa och leka i alla små husen.

Barnen sover nu sen ett tag och jag ver inte vem som va mest trötta av oss ikväll egentligen. Det tar på krafterna att leka i vilda västern. Oliver ha somnat med sin pistol i handen och jag har en känsla att vi lär få höra en massa pangande några dagar framöver trots att vi är tillbaka i civilisationen. 

Vilken dag

Idag har vi i stort sett varit ute i hela tolv timmar. Tio över åtta gick vi hemifrån mot dagis och sen dess har vi varit ute iaf jag o Molly, oliver ha varit inne lite när han va på dagis.  
Hur som,vilken toppen dag! Och kväll! Termometern står på 26 grader och klockan är efter åtta. Härliga tider.


Då jag inte hittat mig en flytfåtölj så fick jag helt enkelt nöja mig med en solstol i vattnet. Och det fungerade bra det oxå. Det va inte mer än 22 grader i vattnet så jag fick poolen för mig själv.

Blev även serverad en iskall öl av Alex. Inte mkt som kunde slå den här tillvaron nu.


Och medan jag kylde av mig i poolen spelade grabbarna fotboll och Molly satt och skrattade åt ljudet av bollen i sin babysitter.




Efter lite grillat så fortsatte killarna att sparka boll och jag o Molly la oss på en filt i gräset och tittade på. Att ligga i skuggan en riktigt varm sommardag/kväll och bara mysa eller läsa är bland det bästa jag vet.

Det har varit en riktigt toppendag och vi håller tummarna hårt för många såna här dagar framöver. 

Njuter

Såna här dagar är det verkligen inte svårt att njuta av mammaledigheten.


Att få sitta i solen helt själv med en kaffe, titta upp mot en blå himmel och låta tankarna flyga iväg,  DET är ren njutning det!

Söndag

Vilken härlig vecka det har varit. Jag har sagt det innan men det tåls att säga säga igen... Herregud vad jag trivs med min tillvaro nu. Allt rullar på precis som det ska och allt är bara så himla toppen. Dessutom så har jag börjat träna på gym igen sen ett par veckor tillbaka och det är så härligt att vara igång igen. Jag bara älskar det! 



Förresten ni som kan lite mer om träning efter kejsarsnitt, när är det egentligen ok med magövningar? Och är statiska övningar såsom plankan ok? Alla säger och jag läser så mkt olika, så det är svårt att veta vad som egentligen gäller?  Situps och liknande håller jag mig borta från i vilket fall då mina magmuskler inte gått ihop riktigt ännu men det hade varit kul och veta vad som gäller. 


Alex håller fortfarande på för fullt med vårat uterum. Jag ser han i stort sett bara när vi ska äta och när han kommer hem frän jobbet så nu vill jag verkligen att det ska bli klart så man får umgås lite med sin sambo. Han har för övrigt insett det att det tar lite längre tid än planerat att få klart det( han hade räknat med att det skulle vara klart idag). Men om en vecka räknar vi med att det står färdigt så då kanske vi kan bli lite sociala igen.


Igår lyckades han dock slita sig lite från renoveringen då vi va bjudna till syster med familj på lite mat. Till förrätt blev det, till min stora förtjusning toast Skagen. Spelar ingen roll om det är uttjatat jag skulle kunna leva på enbart toast Skagen.
Blev en riktigt kul kväll med lite rose, god mat, tjöt och nostalgimusik. 

Idag ser det ut att bli en fin dag så nu åker nikesen (?) på och det blir en tur runt osudden.




Äntligen

Efter mycket längtande efter att få prova tapasen på cafe snipen så va det en väldigt hoppfull och exalterad Linda som begav sig mot stan idag. Jag älskar mat så visst kan man bli helt till sig för ngt sånt här. Och det motsvarade verkligen förväntningarna. Inte alla rätter visserligen men i det stora hela va det toppen. 


Det va riktigt svårt att välja ut vad man skulle ta men det blev:

Vitlöksbröd
Chili o vitlöksmarinerade räkor
Handskalade räkor med pepparrotskräm 
Pulled pork i tortillabröd och coleslaw
Rödbetor med ngn ost pinjenötter o ruccola

De tre översta kommer jag definitivt äta igen. Det va så gott att jag helst velat ha dubbelt av de tre rätterna.  Pulled pork va helt ok men lite mäktigt och tycker inte smaken passade in med de andra. Den sista rätten valde jag trots att jag inte är ngn ostmänniska men tänkte att jag måste ju bli vuxen ngn gng. Och den föll mig inte i smaken, men andra som ätit det tycker den är toppen så det handlar helt enkelt om att ost är inget för mig.

Jag är utan tvekan hel nöjd med denna tapas upplevelse och vill gärna gå dit snart igen. Både för att testa andra rätter men även för att äta räkorna o vitlöksbröden igen. 



Molliver

Det är verkligen fullt upp här hemma med barnen. Det händer ngt nytt varje dag, en liten ny detalj hos molly eller ngt nytt ord/mening hos oliver.
Molly sover inte lika mycket som tidigare men är fortfarande en väldigt lugn och nöjd tjej. Förutom när hon legat ner på rygg ett tag tex i babygymmet.


Jag tror inte det är så långt kvar nu tills hon kan vända sig helt själv, det är bara armen kvar.



Hon kämpar för för med att försöka vända sig och efter ett tag blir hon riktigt frustrerad för att det inte går.



Oliver sitter inte still en sekund utan nu spelas det inte bara hockey utan nu är det även fadiatorerna (gladiatorerna) som leks. Det är ett himla gapande... Fadiatorn redo? .... Utmanare redo?....3...2..1..köör. Så puttas det, hoppas o klättras. 
Han är ju givetvis en gladiator och tycker själv att han är urstark. Ett par gng om dagen utbrister han oj vad stark jag är och säger till oss att känna på hans armbågar. 



Det spelar ingen roll hut många gng vi påpekar att man inte säger så och visar hur man spänner armmusklerna och vad man säger. Det är alltid: känn på mina armbågar. 

Ja även om dessa lekar kan ge en huvudvärk emellanåt så ger dessa två små liv en många anledningar att le om dagarna. 












Design