Finbesök

Idag har jag och Molly haft finbesök här hemma. Det va kusinen Leo samt kompisarna Kajsa och Inez (plus mammor o en pappa) som va här.


Man fikar ngt kopiöst när man är föräldraledig.



Det blåste lite idag men ändå skönt i solen. 








En kanon trevlig förmiddag med super sällskap. 

Nu ska jag fortsätta suga in varenda solstråle jag kan komma åt, får passa på då det tydligen ska bli lite sämre väder nu.  


Söndag

Vi har haft en fin helg som i stort sett har spenderats utomhus på våran baksida. Vi njuter hela familjen av det här vädret. 


Spolar bort allt pollen från utemöblerna

Våran baksida är som en bunker och det är helt underbart att bara vara där. Speciellt nu på våren då är det helt perfekt. På sommaren kan det nästan bli lite för varmt men inte nu,nu är det toppen. 




Min syster med familj va här igår och det grillades, dracks rose och så var det såklart full rulle på barnen. Åtminstone de två äldsta, deras syskon va rätt passiva om man säger så.


Leo



Smoothies - ett måste i värmen 

Helgen kommer avslutas med ett besök av barnens farföräldrar och faster med respektive. Grabbarna och faster ska iväg på fotboll sen ikväll medan jag, barnen och deras farmor ska hålla ställningarna här hemma. Ett bra avslut på denna helg. 



Löpning

Det är knappt det kan kallas för det men  vi är alla nybörjare ngn gng. Då jag inte har sprungit/tränat aktivt på över ett år så ser jag mig som en nybörjare. En nybörjare med världens sämsta kondition. 
Men nu är jag verkligen på hugget och vill så mycket och jag känner mig så redo för träning i alla dess former. 

Jaja som rubriken lyder så har jag gett mig ut på sk löpturer några gng och idag började jag lördagen med en tur i mina nya skor. 




Något som irriterar mig till tusen och är ett litet problem är mitt vänstra knä. När jag sprungit ett tag så gör det så jäkla ont!  Vilket va likadant idag. 
Har haft problem med knät innan och ha fått ont i det under vissa övningar när jag tränat( mest hopp och snabba vändningar) men aldrig innan när jag har sprungit.  Någon som kan förklara vad det beror på? 

Extremt frustrerande om ett litet knä ska hindra en. Har försökt ignorera smärtan och fortsatt springa men till slut nästan viker sig benet och smärtan håller sen i sig ett par dagar. Och att hålla på så fungerar ju inte i längden, det förstår ju tom jag. 

Men vad tror ni, är det ngt som kommer att försvinna? 




Fredag

Då var det helg igen och vilken inledning det har varit på den. Har legat på altanen i solen i bara bikini hela dagen. Älskar det här vädret så mkt att tanken på att flytta till varmare breddgrader slår mig varje gång. Sen kommer jag på att där det är varmt finns det oftast äckliga djur så då är ngn flytt inte aktuell längre!

I början av veckan fick M sin tremånaders spruta och fick lite feber på köpet. 


Dessutom har hon blivit förkyld igen så kvällens planer med goda vänner fick ställas in. Hon är pigg och glad för övrigt så jag hoppas att det inte utvecklas till ngt mer eller förvärras. 





Kortveckan har inte bjudit på så mkt annat förutom en lunch med E och så har vi fått hem en hel del paket från diverse it köp. Har varit spännande varje dag när brevbäraren kommit då man inte vetat vad som kommer att dimpa ner idag.





Mina nya löparkompisar som jag ska inviga i helgen. Hoppas på att dessa hjälper till att förebygga så att jag slipper få ont i knät och dessutom gör att jag flyger fram. 


M:s nya byxor som jag beställde från en jag hittade på IG som syr lite smått o gott.( Mejamiidesign)


Nähä dags att fortsätta njuta av fredagen med familjen.
Trevlig kväll! 



Molly 3 månader

Idag blir våran lilla tjej hela tre månader! Det är en sån klyscha men herregud vad tiden går fort. Något så fruktansvärt. 
Att det har gått tre månader sen våran lilla sessa kom är så ofattbart. 


23 januari 2014

Det är verkligen en glad tjej den här lilla Molly. Är inte direkt svårflörtad utan är väldigt generös med sina leenden och skratt. Det är inte många gånger hon är ledsen eller arg och när hon väl är det så beror det oftast på att hon är blöt(kräkbebis) eller att det är en kod brun.



23 april 2014

Förutom att skratta så har hon precis upptäckt sina händer och att det är roligt att ligga i gymmet och där slå på grejerna. 


(Släkten: är hon inte lik mig här när jag va liten?)

På tal om att tiden går fort, inatt hade jag världens mardröm. Jag drömde att jag började jobba igen. Vet att ja sa i drömmen att" nä men det kan väl inte vara dags redan, hon va ju nyss bara 3 mån..." 
Ja trots att jag verkligen gillar mitt arbete å mina kollegor så ser jag det som en mardröm. För jag är varken redo eller vill inte byta bort min tillvaro som jag har just nu. Älskar att vara hemma med mina små hjärtan just nu. Älskar det så mycket att jag känner att jag... Trumvirvel....vill ha en liten till. Tanken på att jag inte kommer få vara med om det speciella att en liten växer inom mig, känna sparkar och sedan den underbara känsla när man träffar den lille och får se han/hon växa upp och bli en egen individ, det gör mig lite deprimerad.  
Sa till Alex att vi gör ju så underbara barn så varför sluta nu?!;)  Skämt o sido, om det blir något mer syskon i framtiden får vi helt enkelt se. Här och nu ska jag njuta av de två fina jag har och ta tillvara på all tid vi har. Tiden... den går alldeles för fort! 









Familjepromenad

När vi var ute på promenad idag så testade vi den nya "stigen" som gjorts. Hur ny den är vet jag egentligen inte men jag upptäckte den för bara ngn månad sen. 



Kolla in Ollis "snygga"häng!



Har velat testa att gå den många gng men har inte vågat då jag fått för mig att vildsvin kan hoppa upp å stånga mig.




Det va lite trafik på den här rundan vilket jag kan förstå då den va lite små mysig. Så det kommer nog inte va sista gången vi går den.

Våran påsk

Jag måste säga att påsken verkligen har varit toppen, på alla sätt. Vädret, sällskapet och maten har visat sig från sin bästa sida och vi har alla fått må bra. 

Påskafton firade vi hos goda vänner tillsammans med ca tjugo andra varav tio barn så det va med andra ord fullt ös. 
Vädret va ju toppen så de flesta höll till utomhus, fick tom lite midsommarkänsla. Fast jag o Molly, tillsammans med två andra fem månaders tjejer och deras mammor höll oss inomhus. Lite lugnare o lite smidigare med såna småttingar. 
Tog en hel del bilder men då det är en massa andra barn med på dem bilderna och jag inte vet om det är ok att lägga ut dem här så får det bara bli en bild på ett fint påskägg som oliver fick av lilla Melina 5 månader.

Igår va vi ute på baksidan i stort sett hela dagen vilket har resulterat i en näsa som ser ut som ett stoppljus.  



Barnen gjorde det de kan bäst, molly sov och oliver spelade hockey.


Em innehöll oxå lite besök av Oskar o Sandra och sedan kom Johanna, Emil och lilla Inez. 


Tiden bara rusade iväg, vilket den brukar göra i trevligt sällskap så helt plötsligt va det dags för middag/kvällsmat. Så det fick bli pizza, snabbt, smidigt och uppskattat av både barn å vuxna. 




Nöjd kille äter pizza under hockeypausen.


Pink ladies. Och Molly fortsätter att sova...


Som sagt en toppenhelg på alla vis så tack alla inblandade för den här helgen o påsken <3. 


Fredagsmys

Efter några härliga dagar på bästkusten är vi nu hemma igen. Oliver va vrålarg i början på vägen hem då han inte alls ville åka hem utan stanna i Halmstad. Förstår honom men trots härliga dagar i stugan är det alltid skönt att komma hem. 

Pyjamaser, dregglisar, sockar och hårband till molly. Några tröjor och bikiniöverdel till mig, piké tröja till oliver och några presenter va vad som fick följa med hem efter gårdagens snabba shoppingtur i stan.  Oliver fick även gå loss i leksaksaffären, ren lycka! Efter det var han några blixtenbilar samt målvsktsskydd rikare. 

Tanken va att vi idag skulle besöka Stadsbondgården samt Riccardos innan hemfärd men en blandning av ostadigt väder och humör hos oliver gjorde att vi bestämde att det får bli nästa gång. 



Den här lilla gofisen träffade jag i em för första gng. En liten kopia av sin bror. 

Har varit extremt trött idag så det har inte blivit mkt mer idag och nu väntar lite filmmys. Blev så sugen på att se twilight filmerna för sjuttioelfte gng nu när de går på tv. Men då de praktiskt taget visas mitt i natten ( åtminstone känns det så) så kollar jag på en av dem nu istället.


Trevlig fredagskväll.





Halmstad

Idag tog jag o barnen vårt pick o pack och styrde bilen ner mot bästkusten. Det har blivit lite tradition att åka hit när våren kommit för min o olivers del och den här gången så hade vi ju en till med oss. 


Det går lika bra att sova i Halmstad som hemma. Så bra betyg för Halmstad av molly som intog västkusten för första gng idag. 


Och det spelas hockey även här- såklart!


Premiärglassen utomhus 


Oliver o jag 


Uppe vid stugan va det jätte skönt men nere vid havet va det ingen värme och vinden va riktigt kylig. Så även det mänskliga elementet Oliver frös.


Halmstad är helt klart ett av mina favoritställen. Varje gång jag landar här så sköljer ett sorts lugn över mig och som tur är trivs inte bara jag här utan även min lilla familj. 




Första härliga skrattet

Igår hände något som jag längtar efter något oerhört. Mollys första härliga skratt.
Finns inte mycket som slår bebisskratt. Om lycka har ett läte så är det helt klart bebisskratt.


Och säg den människa som inte drar på smilbanden när en hör bebisskratt.
Själv höll jag på att börja gråta av lycka när hon brast ut i skratt.
#hormonernaharinteförsvunnitän



Såklart åkte kameran fram men lyckades inte få med ngt klockrent skratt. Hon är inte lika mkt linslus som sin bror utan tycker inte det är jätte roligt med en kamera upp i ansiktet. Men lika bra att hon vänjer sig för kameran åker ju fram i tid o otid både nu och senare. 
Det är så härligt att se att hon blivit den glada bebisen hon va innan hon blev sjuk. Underbara Molly <3

Våran helg

Det ha varit en riktig hemmahelg med mycket fixande av sånt som har legat på hög ett tag. Bl.a. har en lampa kommit upp som jag köpte i höstas, verkligen på tiden med andra ord.
Oliver och mollys iris lights har kommit upp och det ha rensats en hel del( läs slängts). 




Oliver fick en banner över sitt kök

Mollys tält från granit.



Lite kuddar från hm home och ett sk fake fårskinn från Ikea så det blir lite mysigt. 





Vi har fått ganska många små saker gjort som stått på våran to-do-list ett tag och det känns riktigt skönt att få pricka av några av dem.  Dessutom så har hela familjen varit samlad och fått vara pigga o friska vilket känns som en evighet sen. 

Vi avslutar den hör helgen på bästa sätt nämligen med kalas. För Nu ska jag och oliver snart iväg på 1 års kalas. Det är finaste kajsan som redan hunnit bli 1 år! 






Oliver 3 år

Idag blev våran stora kille hela 3 år och det har varit 3 helt underbara år. Våran lilla solstråle som har visat oss meningen med livet. 


Såklart började vi morgonen med sång och paket i sängen. 




Va är det här i? Är det en data? 
#bortskämdunge.nu


Spindelmannenmask? Nej nej hockeymask!



Det blev ett litet minifirande idag då vi redan firar två gng tidigare. Och eftersom att han fyllde år idag och det är hans dag så var det han som bestämde mat och vad vi skulle göra. Ni kan ju gissa vad han bestämde att vi skulle göra?! 




Dagen som va

Trots att oliver inte va så sugen på att åka hem märktes det att han hade saknat oss och sitt hem medan han varit borta. 

4 gånger kramade han mig och sa att "jag älskar dig" två gånger sa han att "jag tyckte du va fin" och han ville ligga jämte mig och mysa. Vilken känsla det är när ens barn säger de tre magiska orden! När han sedan frågade om han fick sova i vår säng och kontrade med snääälla mamma samtidigt som han la huvudet på sned så var det svårt att säga nej. Men vet att det inte blir mkt till bra sömn då så han fick faktiskt sova i sin säng.

Älskade älskade onge

Ha varit ytterligare en innedag idag förutom våran lilla promenad i fm. Börjar att bli lite sällskapssjuk känner jag och skulle verkligen behöva hitta på ngt, komma ut lite, få lite luft och miljöombyte. 


Dagens lunch


Nu väntar vi bara på att Alex ska komma hem sen är familjen äntligen komplett igen. 




Onsdag

Molly blir bara bättre och bättre nu. Det märks då hon är både piggare, tjötigare och även hungrigare. Så härligt att hon börjar bli sig själv igen efter två veckors sjukdomar. 


Hon hostar och nyser en hel del men annars är hon bra. Bubblar även lite fortfarande ur hennes mun ( ett tecken på rs) men inte ens hälften så mkt som det gjorde förra veckan.

Ikväll kommer Alex hem efter att ha varit på mässa i Tyskland och likaså storebror som levt kung hos först farmor o farfar sedan hos mormor och Thomas. Ha saknat båda ngt fruktansvärt dessutom så är det bra att Alex kommer hem nu då jag har en förmåga att itshoppa när han är iväg i brist på annat. Så är han borta för länge är risken att jag går i personlig konkurs. 
Imorgon är det dessutom olivers dag, han blir tre år så det måste vi fira. 


Nu är vi precis hemkomna efter en liten promenad. Efter att ha varit inne sen i fredags så behövdes det komma ut lite och få lite frisk luft. Så vi passade på att gå förbi och lämna en liten present i brevlådan till lilla Inez.



Skönt att få lite luft och vi lyckades undvika regnet så nu ska vi med gott samvete äta lunch i soffan framför ngt avsnitt av Vänner.



Julafton

När vi kom hem idag var det lite som julafton här hemma. Fullt med paket och presenter överallt. Oliver hade fått jätte mkt fint och det är så tråkigt att vi missade allt. Vet tyvärr inte vem som gav han vad men det va mkt fint och han måste ha varit super nöjd. Så tack alla som kom, trots uteblivet dop, och firade våran lilla kille. Det betyder jätte mkt!

Molly hade en hel del oöppnade doppresenter här hemma, då några hade lämnat kvar dem här och det roade jag mig med att öppna i em. Kanske inte skulle öppnat dem förrän hon verkligen har döpts men jag kunde helt enkelt inte hejda mig. Jag slet upp papprena, värre än ett litet barn på julafton! Och det va precis vad jag behövde, det va med andra ord riktigt roligt. 

Paketen innehöll bl.a. halsband, gunghäst, stol, dockvagn, tavla och docksäng. Tack till alla er! Ska visa sen efter hon verkligen har döpts. 

Väntade även ett paket i brevlådan på en vimpel och en klänning som en har sytt upp åt molly på beställning av mig. 



En leopardklänning som hon kan ha till sommaren tillsammans med ett par svarta leggings. Super tufft!


Vimplar med Molly inbroderat som ska upp på hennes rum. 
Längtar att få sätta tänderna i hennes rum nu då det ligger en hel del och väntar på att få komma upp och i ordning.


Kristin som hon heter dom sydde upp grejerna skickade även med en ursöt napphållare.

Vill ni oxå beställa ngt av kristin kan ni antingen gå in på hennes IG: kristinlog eller hennes hemsida www.kristinlog.se 
Jag är supernöjd med mina grejer och kommer säkerligen beställa mer. 

Hemkomna

Doktorn godkände oss idag och lät oss åka hem. Underbar känsla att få komma hem, fick sånt där lyckorus av att bara sitta i vår egen soffa, samtidigt som molly satt i babysittern jämte och jollrade. 




Just då när doktorn sa att vi fick åka hem kände jag en rejäl lättnad. En lättnad att nu är allt över, nu är mardrömmen över och Molly håller nu på att bli frisk. Men såhär på kvällskvisten känner jag nästan lite smått panik. Nu är hon inte längre övervakad utan nu sover hon helt å hållet på egen hand utan att ngn maskin kontrollerar andningen och det skrämmer mig. Vetisjuttonom jag kommer att våga somna.  Men samtidigt  så skulle ju inte doktorn säga att allt va bra om det inte va det, eller hur?!

Då det tydligen är lätt att bli dålig igen, så på läkarens order så ska oliver inte gå till dagis ett par v framöver för att undvika att ta hem mer baciller och han ska även bo hos mamma ett par dagar eftersom han har lite hosta. Allt för att försöka undvika en repris. 


Samtidigt som jag skrivit detta inlägg har jag kollat mollys andning tre gng.... Detta kommer att bli en låång natt. 

Ny vecka och nya friska tag

Nu är det verkligen molly på bättringsvägen. Hon har sovit utan syrgas inatt och har inte behövt syrgas sen igår em. Även de andra slangarna är borttagna då värdena har varit bra nu.


En väldigt nöjd tjej då hon nog ha tyckt att det varit jobbigt med alla slangar. Speciellt "grimman" som hon försökt dra bort själv med jämna mellanrum. 

Nu väntar vi på att läkaren ska gå ronden och så ska vi se vad han säger när han har tittat på henne. Men det kan inte vara annat än positivt besked då det märks tydligt hur mkt piggare hon är.




Olivers 3 års kalas

Som jag berättade igår så va planen att molly skulle döpas och i samma veva skulle vi fira våran stora kille som fyller 3 år i veckan. Två flugor i en smäll, smidigt.

Men nu blev det ju inte så eftersom lilltjejen och jag blev inlagda i fredags men då maten och tårtorna redan va beställda och släkten tillgänglig så bestämde vi att fira oliver iaf.  Väldigt tråkigt att missa hans firande men jag tror att han va rätt nöjd med tillställningen och det är det viktigaste.

Som tur va fick jag en massa bilder skickade till mig av Karin o Camilla då jag kunde se lite vad som hände iaf.


En av presenterna - hockeytröja som han skulle ha på sig heeela tiden sa han.





Vi hade beställt Kina mat från Olympia vilket va väldigt gott sa dem.


O körde tydligen på yoghurt istället. Jaja vill han ha det så får han det.




Tårtorna

En nöjd snart 3 åring. Oj vad jag ska pussa på dig när jag kommer hem.




Wanties från Zara








Svart och vitt

Finns inte mkt att göra här när Molly sover. Så jag roar mig genom att nätshoppa lite. Det blir mkt sk fönstershoppande men vissa saker slank igenom och hamnade i varukorgen.


En Wordbanner som oliver ska ha i sitt rum med sitt namn.

Och varsin melamin mugg, en med O och en med M. Perfekt att ha och dricka ur, speciellt ute på trädäcket.

Hade gärna sett att tallrikarna samt besticken trillat ner i varukorgen oxå men det kanske blir nästa gång. 

(Beställt från boligheter där bilderna oxå kommer ifrån)


Sökes

Skulle behöva lite hjälp... Brukade ni som små göra egna gipsfigurer som ni sedan färglade? Tomtar va ngt jag kommer ihåg att vi gjorde och gipsformarna va i ngn slags latex/gummi. Nu är jag på jakt efter såna sk 3D gipsformar i latex. Ngn som vet vart man kan hitta det? 

Likaså en annan grej jag har letat efter. En plansch/poster på Henrik Lundqvist. Tror att oliver hade blivit super stolt över en sådan. De enda jag hittar är på allposter på it men där är de rätt dyra om man vill ha bilden lite större.


Bild lånad från allposters.se

Likadant här, när man va mindre så kunde man köpa alla möjliga sorters planscher. Man bläddrade mellan dem, valde och köpte dem sedan på rulle. Kommer ni ihåg? Säljs inte sånt längre heller?

Tycker ju att båda dessa grejer borde gå att få tag i men frågan är bara vart?

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

De två senaste veckorna har varit väldigt tuffa hemma. Våran lilla tjej har nämligen inte varit piggelin. 

Förra v hade hon ett magvirus, kräktes o gjorde nr två om vartannat samtidigt som hon inte åt. Så under en hel natt hade vi kontakt med jkpg 1 gng i timmen samtidigt som vi fick tvångsmata henne. Till slut fick vi i henne lite å hon kunde behålla det. 

Våran annars så glada tjej.

Och precis när man slutat oroa sig för det och hon började äta någorlunda igen kommer nästa smäll. 
Hon blir förkyld och i torsdags va vi uppe på sjukhuset för att hon va tvungen och inhalera lite då hon hostade å andades lite tungt. Sen igår blev hon sämre ganska fort. Hon bubblade, sov, andades häftigt, matvägrade och blev helt slö. Det fick
helt enkelt bli en resa upp till Ryhov.  Det visade sig att våran fina älskling har fått det omtalade RS viruset. Så nu är jag och molly inlagda. Hon ligger uppkopplad med en massa sladdar och även fast det går bra så länge hon får hjälp med andningen så gör det riktigt ont i mammahjärtat att se sin lilla bebis såhär. 



Idag skulle hon ha döpts och samtidigt skulle vi fira olivers 3 års dag så kalaset får de ha utan oss och dopet fick vi helt enkelt avboka.
Nu ska vi lägga all fokus på att bli friska. Vill inget hellre än att våran pigga, matglada lilla tjej ska bli sig själv igen. Varenda litet leende hon orkar med är guldvärt för mig just nu. Läkaren tror iaf att vi nått kulmen nu så snart vänder det .

Det är inte mkt annat som betyder ngt än att ens älskade barn får vara friska! 



Tatuering

Idag har jag varit och tatuerat mig. Det blev ett citat på armen. 

Family - where life begins and love never ends


Precis nygjord! Även fast den ser sned ut här är den rak. Den följer benet på nedre armen.

Jag gillar tatueringar och är extremt nöjd.

La upp en bild på tatueringen på IG när den va klar och mamma som gillar allt man lägger upp där, hon skulle tom gilla om jag lägger upp en bild på en sten, men detta va den första bilden hon inte gillade. Så jag vet vad hon tycker om den :), men jag jag älskar den!

Resultatet!

Som sagt jag är väldigt nöjd och jag bokade även tid för en till. Vet inte men detta kanske är min 30 års kris som kommer lite tidigt?! Det ska iaf bli en text som ska sitta nedanför nacken och det är oxå ett citat med Oliver o Mollys namn. Å det blir min fjärde... Och sista... Tror jag.


Lika som bär

Fick en bild skickad till mig häromdagen på mig och min kusin. Jag är i samma ålder på bilden som oliver är nu.



Och man kan ju se vart oliver fått sitt  spikraka hårsvall från.


Lika ? 

Design