Sådan far sådan son

Olivers stora idol är helt klart pappa. Han ska göra allt som pappa gör och det bästa han vet är att hjälpa pappa med saker och ting. Nu hjälper han tex till för fullt med att gräva på framsidan. Han springer fram och tillbaka med sin skottkärra och sin spade och gräver lite här och lite där. Han är för söt den lille.

Och när man är liten och har en idol som man ser upp till så vill man kanske klä sig likadant?!

Vissa klär sina barn i likadana kläder. Hemma hos oss klär sig far och son i likadana kläder.


Ny vecka..

Vardagarna går fort, men helgerna går konstigt nog ännu fortare...
 
Ännu en helg har sprungit förbi oss och det är dags för en ny vecka. Det va den sista oplanerade helgen vi hade på ett tag framöver. Händer mycket nu framöver, vissa saker mer roliga än andra.
Den kommande helgen blir väl dock inte direkt rolig mer nödvändig. Då är det nämligen dags för grävning här hemma. Det ska bytas avloppsrör och därefter ska det äntligen göras ngt åt våran framsida. Den har varit extremt ful sen vi flyttade hit med fula lampor, buskar, ogräs, sneda plattor mm och på senare tid har den varit riktigt kaosartad.  Så nu ska framsidan äntligen bli representabel  med ny stenläggning, nya lampor, snyggare land och lite senare nya buskar/träd. Kommer bli kanon fint när det väl är klart.
 
Vägen dit tar ju tyvärr lite tid och det blir en himla massa grävande och några dagar kommer vi att vara utan avlopp här hemma så då ska jag och lilleman flytta hem till mormor så länge.
Ska bli väldigt skönt när det här är klart och speciellt för Alex som inte gjort annat än grävt och förberett för det här de senaste kvällarna.

1,2,3,4,5,6!!!

Godmorgon!
 
Dagen startade lite väl tidigt idag då oliver kom ner med alla sina kompisar + bilar redan klockan sex i morse och tyckte att det va dags att kliva upp. Både jag och Alex tyckte det va alldeles för tidigt och jag fick knappt upp ögonen så trött va jag. Så Oliver satt och stökade runt i vår säng tillsammans med blixten mfl och helt plötsligt hörde jag oliver sitta och räkna. Inget ovanligt då han brukar sitta och räkna upp siffror i en faslig röra. Blev dock klarvaken då han räknade utan problem ända till 6. Efter siffran sex blev det lite konstigt då fem och åtta va de siffror som förekom varannan gång. Men gissa om vi blev stolta, 1-6 är inte dåligt ♥
 
Igår va vi mestadels inne i stan, mest för att se vad Värnamodagarna hade att erbjuda. Karuseller, hoppborgar, e massa mat, och väldans mycket folk var det.
 
Vi har en liten "fegis" eller väldigt försiktig liten kille till son som inte vågar åka ngt och hoppa i hoppborg vill han bara göra när det inte är så mkt barn.
 
Några timmar på fm/em  fick det bli på stan och sedan gick vi dit en stund på kvällen för att höra när Sampo spelade. Blev dock inte så långvarigt på kvällen då vi alla tre var rätt trötta.
 
Såhär såg det ut efter att vi varit på stan på fm/em. Två trötta killar.
 
 
 
 

fredag

Och så kom det ytterligare en härlig fredag. Jag slutar som alltid klockan tolv på fredagar vilket är helt underbart. Helgen blir lite längre då.
 
Jag började min fredag med lite fika och fredagsmys med kajsa och karin. Bästa starten på helgen med andra ord.
 
Sen har myset fortsatt här på hemmaplan med Oliver. Våran lilla kille pratar för fullt nu och det kan bli riktigt roligt emellanåt och ibland undrar man vart han får allt ifrån....
Tex jag bäddar sängen så rättar oliver till täcket och säger: Såå, det är bättre så.
 
Han är även en liten telefonnörd, älskar att prata i telefon. Kan tjöta för fullt i mobilen och om det är ngn i andra änden spelar mindre roll. Men när det väl är ngn i andra änden och han har pratat en mindre evighet och jag känner att det kanske är dags för mig att ta över säger han jämt. Olli prata nu mamma prata sen!
Lilla älsklingen.
 
 
 
Nu sover min lilla stjärna och jag har intagit soffposition och tittar på fångarna på fortet. Som för övrigt var bättre förr!
 
Trevlig fredagskväll....
 
 
 
 

Lekstuga

Oliver har en lekstuga här hemma men den är så otroligt sunkig och ful. Tanken är väl egentligen att vi hade tänkt att göra i ordning den så att de blir riktigt fin. Men än så länge har vi inte riktigt haft varken tid eller ork för det.
 
Samtidigt som jag tittat runt för lite lekstugeinspiration på nätet så kom jag över en sida där de hade sjukt fina lekstugor.
 
 
 
Så gullig! Tyckte den va klockren men sen tittade jag runt lite till och hittade den perfekta, som det praktiskt taget står Oliver på.
 
 
Klart han måste ha en carport!!!! Vet inte vad jag tänkte innan. Vart ska han annars parkera alla sina fordon han har?! Så gott folk en sån här står på olivers önskelista (läs kanske mer mammas).
 
Dessa finingar hittar ni på www.legehytten.dk där också bilderna är lånade.
 

Kajsas dop

Igår var det en stor dag för lilla kajsa, det va dags för dop. Allt gick jätte bra och alla barnen skötte sig utomordentligt. Tom lilla oliver som jag varit lite orolig för skötte sig exemplariskt både i kyrkan och efteråt. Han verkade dock tycka att det räckte med en psalm för efter den första så sa han: Slut nuuu?!?!
 
 
 
Lilla Kajsan sov sig igenom hela dopet och vaknade endast när hon fick lite vatten på huvudet. Då tittade hon upp lite yrvaket och undrade vad det var som pågick.
 
Av oss fick Kajsan en liten vit gungstol med en liten kanin på och så står det Kajsa och hennes födelsedatum.
 
 
Den här otrolig fina doptårtan hade Karins svägerska gjort. Den va så fin att man knappt ville förstöra den med att ta en bit. Tom den lilla bebisen på toppen har hon gjort av marsipan, vilket jobb!!!
Och god var den dessutom.
 
 
 
Tack fina Kajsa och Kajsas föräldrar för en underbar och trevlig tillställning.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tillbaka till rutinerna

Två veckor har jag hunnit jobba efter semestern så nu är man tillbaka till rutinerna och vardagen igen. Känns både skönt att få tillbaka vardagsrutinerna samtidigt som man längtar tillbaka till sommaren, semestern och värmen.
Den här semestern har varit så otroligt skön, den bästa sommaren och semestern på väldigt länge.
 
 

 
Att hösten är på intåg gör mig inte så mkt. Jag gillar hösten, få tända en massa ljus, krypa ihop i soffan, höstkläderna och man slipper lite av stressen som man har när det är sommar.
Sen väntar en hel del kul i höst också och det gör ju inte saken sämre, bla blir det en utlandsvistelse som gör att vi kommer få smaka på lite mer sommar och sol.
 
 
 
Det verkar som om det är slut på högsommaren för den här gng men jag hoppas vi ses igen nästa år.
 
 
 
 
 

lampor

Som alltid vid den här tidpunkten på året så får jag en enorm lust att göra om här hemma och köpa massa nytt. Man kan ju tycka att jag tröttnat på renoveringar och dylikt lite nu med tanke på att det fortf hålls på för fullt utomhus. Men nu är det så att jag tröttnat på just den renoveringen och vill göra ngt nytt inomhus istället.
Nej men några större renoveringar på insidan får vänta lite tills vi är klara med utsidan.....
Men köpa nytt behöver man ju inte vänta med, eller hur?!
 
Är det något vi verkligen behöver nytt här hemma så är det lampor. Massvis med nya lampor. En till hallen, ngn till köket,ngt sorts ljus vid soffan och lite nya lampor till fönsterna.
Jag har några favoriter men vet inte riktigt om de blir bra?!
Så det är himla tur att jag har en vän som är lite av en lampexpert som jag kan ta hjälp av. Tror att hon får ta och komma hit och kolla lite om mina favoritlampor går att ha där jag vill ha dem.
 
fly från kartell , en vit vill jag ha. I hallen? Två st ovanför matbordet? Borta vid soffan?
 
 
 
Flowerpot skulle jag vilja ha i ett av mina fönster i vardagsrummet, men frågan är om den inte blir för fisig där?
 
 
Flowerpot pendel, två st ovanför köksön?
 
 
Finns så många snygga lampor och vi behöver som sagt en hel del, vet inte riktigt vart man ska börja bara.
 
 

Design