Moccamaster

I helgen kom den till oss men jag har fortfarande inte testat den. Så det återstår fortfarande att se om den gör så gott kaffe som dens rykte säger.






Inflyttning pågår

Även om det inte är helt klart ännu så har kläderna ändå fått börja flytta in i garderoben igen. Men allt får inte flytta tillbaka - hittills har ytterligare en kasse fyllts med kläder som ska skänkas bort. 

Är så glad över att vi bestämde oss för att byta ut ekinredningen som vi hade i
Våran gamla walk-in-closet till vitt.  Ek är jätte fint men det är inte jag.




Hyllplan för att förvara favoritväskorna 




Skulle kunna plocka och fixa här inne i evigheter men nu tog mina galgar slut så det behöver jag fylla på. 



WIC

Nu börjar det äntligen bli klart här inne i våran nya Walk-in-closet. Det fattas lister (ofc) fönsterbräda, spegel och lite annat. Dessutom så ska vi köpa till några hyllplan samt dörrar. 

Men nu kan jag äntligen börja hänga in lite kläder. Ska bli skönt att slippa bo i flyttkartonger!









Annandag påsk

En ledig dag med sol , vad passar inte bättre då än att börja dagen med lek, grillning o bus i skogen. 

Alla älskar det så varje gång frågar vi oss själva varför vi inte gör det här oftare.

Det finns en perfekt grillplats uppe vid borgen och det är så synd att det finns människor som inte kan sköta det.  Vi fick i stort sett städa efter andra innan vi själva kunde börja





Kurragömmaleken kan börja 
Fikapaus 

När vi kommit ut på vägen igen avslutade vi med leken kom alla mina små kycklingar 





Såhär roar vi oss just nu







Jakten efter påskägg

När O vaknade i morse var det första han undrade om påskharen varit här inatt. 
Så efter frukost gav vi oss ut i trädgården för den traditionella påskäggsjakten.






Jag tycker att påskägg är en otroligt bra uppfinning och minns själv känslan av att få/hitta ett. Och det bästa man kan i stort sett stoppa vad som helst i. Ja inte storleksmässigt kanske men det finns ju inga som helst regler. Underbart om du frågar mig. 

Solen skiner och känslan av att detta blir en underbar dag är stark.
Sist men absolut inte minst så måste vi berätta att det kommit ytterligare en liten kille till släkten. Oliver är så taggad för att få träffa honom och det är vi oxå ❤️. Välkommen Kajsas fina lillebror!!! 

Glad påsk

Jag tycker att påsken är en jätte mysig högtid på många sätt. Dessutom är det himla skönt med några dagars ledigt tillsammans med familjen. 

Igår hade vi vänner på besök och det blev grillat till mat och en massa spelande. Att spela spel är så underskattat och ngt som är riktigt roligt. 
Idag vankas det mysdag för mig o barnen - hela dagen har jag lovat , medan pappan i huset är på bilmässan i Jkpg. 

Förberett barnens påskägg inför imorgon 

I mollys är det en pyjamas, borste och kort i Frost samt russin

I Olivers är det tablettask, kinderägg, pez figur , trepar strumpor med Stålmannen o Batman , fotbollskort och en tia. 

Imorgon blir det påskäggsjakt i trädgården.






Tips

I fredags när jag var på Åhléns berättade dem att de öppnat en webshop. Så det som inte finns på Åhléns här i stan kan du beställa på deras hemsida. Gratis frakt o byte till butiken. Det var det bästa jag hört på länge så jag gick direkt hem och klickade hem favoritljuset - Voluspa macaron.  




WIC

Nu börjar det hända lite i våran walk-in-closet - åtminstone på min sida. Det blir så fint och jag längtar efter att få hänga in mina kläder.




Positiva nyheter


För ett litet tag sen var jag uppe i Jönköping på ett återbesök på art Clinic. Min mage ser ju som sagt lite konstig ut så ville kolla upp det. 

Var otroligt nervös när jag åkte dit då jag va helt säker på att ngt hade gått sönder. 
Först måste jag ge en eloge till de som jobbar där - alltid så trevliga och välkomnande! 
Fick träffa Karl Bremer som var med under min op och som åtgärdade mitt navelbråck. 
Han trodde inte att ngt hade gått sönder däremot kommer jag förmodligen få genomgå ett litet ingrepp. Då anledningen att jag har ett veck på nedre delen av magen beror på att där jag ringat in - där satt min gamla navel och det underliggande ärret drar ner och ihop huden där. 

I slutet av maj ska jag bege mig till Mölndal för att träffa Giovanni och då ska vi diskutera hur vi ska göra. Det lutar mot att det blir ett litet ingrepp under lokalbedövning där de gör två snitt och syr ihop där min förra navel satt. 

Det var en enorm lättnad när jag åkte därifrån, dels för att nu inget skulle va sönder och dessutom att jag fick ett ok att börja träna! 
Nu hoppas jag bara att det stämmer det han sa! 


Lååånglunch på stan

Solen skiner, det är vår i luften och vad passar inte bättre då med en sen långlunch med fina vänner.

Sen lunch på Harrys med J o J

Efter att J slutat jobba möttes vi upp på Harrys för lite mat. Sist vi sågs allihop var i oktober så det var riktigt roligt att få lite kvalitetstid ihop.

Joss skulle ha besök på kvällen så när hon gick beslöt vi oss för att inta efterrätten på Stigs. Ett litet försök till en uteserveringspremiär blev bara några kort för att sen gå in i värmen igen. 






Men det blev ingen längre sittning då de stängde och då vi fortfarande hade mkt att uppdatera varandra om så gick vi tillbaka till Harrys. 

Innan jag begav mig hemåt så gjorde vi ett sista stopp hemma hos J o E för ytterligare lite tjöt. 
Förra årets lunch vi hade pågick i sex timmar i år slog vi det då den höll på i tio timmar. Men finns det ngt bättre än att få lite kvalitetstid med fina vänner och bara sitta o prata om allt mellan himmel o jord. 




Fredag

Veckans bästa dag är här och jag är färdigjobbad för den här veckan. Det är första gången på länge som jag faktiskt tar helg med gott samvete. Ligger rätt bra i fas och känner inte mkt stress alls. 

Jag molly o mamma/mormor är nu på stan för att springa igenom utbudet lite snabbt. Men först ut blir det en lunch för att ladda batterierna. 


En sån härlig bild på man möts av på storgatsbacken 

I'm baaack

Mycket svagare och tekniken är som bortblåst men med en enorm energi så är jag nu äntligen tillbaka. Tillbaka på gymmet!  Efter tre mån och en vecka efter operationen. 

Trots att jag hade mer energi än en duracellkanin - jag va övertaggad kan man säga - så höll jag tillbaka väldigt mkt då jag inte ville göra några fel. 
Det blev ett axel och rygg pass - mina favoriter att träna. För magen gjorde jag en övning som jag lärde mig när jag var med i mammafitness sen fick det räcka. Försökte med plankan men det kändes ganska obehagligt så det får vänta lite.


Ett försök till att ta ett foto i smyg på gymmet 

Känns helt underbart att äntligen få träna igen. Nu gäller det bara att hitta tillbaka till rutinerna och göra träningen till en del av livet.

Batman lampa

Måste göra lite reklam för Tinyroom och  för Olivers batmanlampa som han fick i julklapp. Perfekt för de som gillar superhjältar. En riktigt tuff lampa som fungerar perfekt som tex nattlampa.


Vi har den stående i Olivers hylla men den går att hänga på väggen oxå. 





Tinyroom 

Såg att de fått in en annan lampa i Batman oxå , även den jättetuff 

Rekommenderar hur som även sidan Tinyroom. Snabb leverans, bra kommunikation och de har jätte mkt fint!





Vilken kul helg detta är

Det va Olivers kommentar när jag berättade att kusinerna med familj skulle komma och äta med oss idag.  
O - Först Kajsa och nu ska Milo komma, vilken kul helg detta är! 

Till middag körde vi på libanesiskt för oss och pizza till barnen. Hämtmat är en himla bra o smidig uppfinning emellanåt.






Ett bra slut på en fin helg.  Nu ska vi se några avsnitt av Vänner sen tar vi natten. 


Mellomys

Igår körde vi Mellomys här hemma ( gillar inte det ordet egentligen men det passade bäst i sammanhanget) tillsammans med familjen Ahlqvist/sanden. Äntligen fick vi till en date. Tionde gången gillt kan man nästan säga då varje gng vi bokat så har någon blivit sjuk och vi fått avboka i sista stund. Men igår blev det äntligen av.

Grillning, hockey på tv och sen Melodifestivalen blev det. Det va full fart på de små och speciellt när idolerna Viktor o Samir uppträdde. 


Golvet förvandlades lite till ett dansgolv . K snurrade o O körde sina klassiska moves ala Måns zelmerlöv 



Så fort deras låt va framförd tog energin slut 

Underbart att äntligen få spendera tid med denna familj som betyder så mycket för oss. Och nästa gång vi träffas så har det nog blivit en fjärde medlem i familjen då K är höggravid. Som vi längtar efter att få träffa denna bebis! 



3 månader efter operation

Nu har det gått tre månader ( o några dgr) sen jag sydde ihop mina magmuskler.  Och jag tror att något är galet. Rakt ner från naveln till snittet går det som ett dike och en hård svullnad/utbuktning på vänster sida samt en svullnad vid revbenen. Visst svullen är man ju upptill ett år men jag känner en otrolig stress över situationen över magen , att något är fel. Samtidigt vill jag börja träna igen, börja springa, mem vågar inte ifall jag förvärrar ngt. Fick ok för två mån sen att börja träna efter tio veckor - men då det här med tilliten är lite svårt så vill jag gärna ha en andra åsikt innan jag börjar. Så på måndag är det jag som åker på ytterligare ett återbesök för att få min dom. 







Nu har vi tagit helg

... åtminstone jag o barnen. Till lunch lyxade jag till det med en räk o laxbakelse från Stigs - otroligt god!

Och medan M sover middag så passar jag på att ta eftermiddagskaffet ute i solen samtidigt som jag lyssnar på en lillgammal O och hans diskussioner o som spelar hockey , fotboll o varvar med sin sparkcykel. 
Det är vår i luften och fredagskänslan är på topp! 











Molly

Igår pratade vi om att M inte har råkat ut för några olyckor . Ni vet sådana små olyckor som att slå sig, trilla ner från ngt osv. Oliver däremot slog sig rätt mkt, bla ramlade han in i en trampa på dagis vilket innefattar ett besök på vc där jacket i pannan fick tejpas , han har ramlat in i ett element o slog i tanden , hans bobbycar fick tvärstopp när han körde i 150 blås och flög då över den o slog i tanden igen , ramlade in i en kant i slog upp samma jack/ärr i pannan. 
M däremot har klarat sig förvånansvärt bra med tanke på att hon har myror i baken. Åtminstone fram till idag. Idag hade hon snubblat när hon sprang o föll då rakt in i en pall så nu hsr hon en riktig blåtira o bula på kinden. Så from nu ska jag inte yttra mig om  här, det slår tydligen in. 

Betydligt mer lilaröd i verkligheten 





Men lika glad för det - hej Molly sa hon här till sin egen bild i kameran.


Till något lite roligare. Pratade med O tidigare idag om att han borde öva på att skriva sitt namn. Fick då till svar:
- mamma jag kan redan skriva mitt namn. Det är bara det att det ser lite konstigt ut efter O et!  

Vårkänslor

Vädret idag är ju helt underbart. Tänk vad lite sol kan göra , så mkt piggare, gladare o mer positiv man blir. 

Idag har påskriset åkt fram samt den lilla trogna tuppen som hängt med i flera år. Lite mer vårkänsla på det. Nu håller vi tummarna för att våren är här för att stanna.




Göteborg

Hemkomna efter en kanonvistelse i Göteborg med otroligt god mat , kul aktivitet och toppen sällskap.  
Så fort vi kom fram checkade vi in på Radisdon blue - jätte fint hotell men med seg in- o utcheckning, sånt ska gå snabbt!  Därefter gick vi till Clarion för lunch - älskar deras räksmörgås!



Sedan var det dags för trekamp. Har tyvärr inte många bilder därifrån, A o C har både bilder och filmer. Hur som var det otroligt roligt och något jag verkligen rekommenderar. Vi sköt banditer - red kapplöpningshästar - körde bilrace. Sen avslutade alla utom jag med att rida på en sån där mekanisk tjur. 




På kvällen åt vi på Manana och som jag längtat efter den maten. För resterande i sällskapet, ja förutom A då , så var det första gången för dem på den här restaurangen och även dem blev frälsta!

36 rätter 
Längtar redan till nästa gång vi ska äta här - vilket jag hoppas inte dröjer!

Hela vistelsen var toppen förutom en tråkig incident på mammas o Ts favoritbar som innefattar en inkompetent bartender samt en stöddig vakt med taskig attityd.  Utöver det så var det kanon och den avslutades även på bästa sätt. Nämligen med en otroligt god hotellfrukost - en av de bästa faktiskt! 




Mot Göteborg

Just nu sitter vi på tåget mot Gbg. En vistelse i Gbg med hotell o aktivitet var en julklapp från oss till mamma o T. Något vi inte trodde skulle bli av pga att sjukdomarna har avlöst varandra. Men just i detta nu är alla friska o här sitter vi nu på tåget och när vi kommer fram väntar en snabblunch innan det blir en femkamp. 




Fredag

Veckan blev inte som jag först bestämt. Utan direkt efter det senaste inlägget så kom oliver upp med feber. Det blev alltså vab - IGEN. Men som tur är var han feberfri redan i tisdags så i onsdag blev det en vanlig vardag igen. Nu hoppas vi att alla håller sig friska här hemma. Det måste vara slut på sjukdomar nu.


Fredagsbuketten den här veckan får bli en otroligt fin bukett A fick från sitt förra jobb 



Design