Gott nytt år

Sista dagen på 2015.... 

Jag gillar känslan med nytt och fräscht och det är lite samma sak med ett nytt år. Jag är så redo för ett nytt år med blanka sidor. 

2016 hoppas jag blir ett friskt år där jag kan hitta tillbaka till träningen, växa och utvecklas som person, vara den bästa mamman jag kan vara till oliver o molly, en väldigt bra vän och jobbarkompis o den bästa frun till A. Den bästa versionen av mig helt enkelt. 
Dessutom så tänker jag gå tillbaka till blondin!

Önskar er alla ett riktigt 
Gott Nytt År






År 2015

Tänkte göra en sk årsresume av 2015. 2014 var ett av mina livs bästa år och jag visste att det skulle vara svårt att toppa det. 2015 var ett bra år men det slog inga rekord.

Januari - februari - mars 

Nytt år och nya planer.
Jag var fortfarande mammaledig och jag hade bestämt att dessa sista månader hemma med mina små så skulle jag njuta av till fullo. 



I januari hade A sin svensexa tillsammans med sina vänner, våran fina molly fyllde 1 och jag gick med i mammafitness i hopp om att stärka mina magmuskler,



Våren var fullproppad med aktiviteter o händelser, vilket fö jag fick känna av med tanke på min magkatarr. Det var min systers examen, 30 års firande, Göteborgx2 , bröllopsfest mmm

Molly fick vattkoppor , både på gott o ont. Vi hade försökt få det i flera veckor och samma vecka som vi skulle ha våran bröllopsfest för våra vänner fick hon det.


I Göteborg för att fira svärmor

En för mig jobbig grej var Olivers operation. Han hade ett ljumskbråck och skulle därmed sövas ner och åtgärda detta. Men min lille kille är så mkt tuffare än jag. Det gick utmärkt bara ngn tår från min sida.

O är tveksam till att det verkligen är fotbollsstrumpor han fått på sig som läkaren påstår 


Läste en kurs - vilket va lite tuffare än väntat med två barn


April-maj-juni

Under våren flyttade våran traditionsenliga onsdagsfika ut till apladalen.  Älskade att spendera förmiddagarna där tillsammans med mina hjärtan.

Den här lilla goa hönans föräldrar förlovade sig och det firade vi med planka o lite bubbel

Olivers födelsedag spenderades på Leos lekland


I maj åkte vi på hemlig resa då Johanna skulle fylla 30. Otroligt kul, god mat, inspelning av två låtar, vin, hotell, skratt med en bunt härliga tjejer. Såna helger lever man på länge.



I maj åkte jag och Alex till London med mitt jobb. En toppen resa på alla vis och jag är så glad att jag övervann min flygrädsla och faktiskt följde med.


Midsommar 2015


Juli-augusti-september

Någon sommar fick vi ju inte direkt uppleva. Eller den kom men inte under själva semesterveckorna utan lagom till när folk började jobba i augusti då fick vi känna på lite värme.


Under semestern var det Halmstad som gällde i vanlig ordning. 
Jag , Alex och oliver åkte till Göteborg för en natt och bodde på Gothia, besökte Liseberg o Universeum. Och till Olivers förtjusning åkte vi tåg upp. Tror att O uppskattade att det bara var vi tre och att han fick vår fulla uppmärksamhet. 

Systrar
I början av sommaren gifte sig min kusin  i Kroatien och i augusti var det dags för bröllopsfest. 

Överraskningsfest för min svåger som fyllde 35 



I augusti började jag jobba igen efter 1,5 år hemma. Något jag både såg fram emot och fruktade. Att inte få vara hemma med mina små längre kändes riktigt sorgligt - ett kapitel tog slut och ett annat tog vid. 
Samtidigt var det dags för M att börja på dagis ngt hon sett fram emot. Det märktes hela våren då hon aldrig ville följa med hem när vi lämnade O på dagis. Hon var så redo och hon verkligen älskar det! 

Båttur i hindsen under en av sensommardagarna


Då det inte va ngt vidare väder startade vi projekt sovrumsrenovering . Här är resultatet 

Gick från blondin till brunett

Oliver och molly fick även en till liten kusin i september, en söt liten Ludvig. Oliver tyckte inte han behövde fler kusiner då han redan hade två så molly kunde få denna. 

Oktober - november - december 

Att hösten bara sprungit iväg kan vi väl alla vara överens om.  Tiden har gått av bara farten. Det har varit fullt upp hela hösten egentligen, Alex fyllde 30, Stockholm, Ullared med tjejerna, tre kurser, operation, träning och diverse vardagsbestyr.

Oktober är en av mina favoritmånader men det här året var ett undantag. Oktober i år va precis tvärtom - bortsett från våran helg vi hade i Stockholm. 

En uppskattad tjejkväll på tre liljor med Joss Johanna o mile 



Stockholm var en av höjdpunkterna under hösten. God mat o dryck, shopping o hotellvistelse - bland det absolut bästa man kan ägna sig åt om du frågar mig.


En annan höjdpunkt var ullaredstrippen. 
Otroligt god mat med fint sällskap och ett o annat glas för mkt leder både till skratt, sång och minnen. 

Min fina stjärna

Tre små sötisar på glöggmingel

December innebar operation. En op som jag längtat efter och bara velat ha gjord. Nu är jag där och nu kan det bara bli bättre. Har tillbringat i stirra sett nästan hela månaden i soffan vilket varit segt men nödvändigt. 

Som sagt 2015 kommer inte gå till historien som ett av de bästa åren MEN jag älskar tiden med mina nära o kära och speciellt att se mina små växa upp och utvecklas till de individer de är. Tiden går ngt otroligt fort och det betyder väl att man trivs med tillvaron. Och jag kan tom tillägga att jag älskar min tillvaro (kanske inte precis just nu dock) så att även 2015 nu går mot sitt slut är väl inte så konstigt.



3 veckor efter operation

Idag är det tre veckor sen jag opererades. De åtgärdade ett navelbråck samt sydde ihop mina magmuskler då de gått sönder efter min andra graviditet. Jag hade en diastas på 8 cm vilket klassas som en stor delning. 

Tre v efter operation 

En svullen tejpad mage som fortfarande är rätt blåslagen. Snittet ska tejpas upp till sex månader för bästa resultat.

Om jag ska vara ärlig så visste jag inte riktigt vad operationen skulle innebära. Jag visste helt enkelt inte vad som väntade. Att det skulle göra ont o att jag inte fick bära förstod jag men allt runt omkring hade jag inte riktigt tänkt på. Att bara sitta still, ta det lugnt , inte kunna sträcka på sig utan att behöva må illa, inte kunna sova osv. För är det ngt jag upptäck nu som jag inte tänkt på tidigare är att man använder magmusklerna till precis ALLT! Och jag kan lova er att ni inte kan förstå hur det känns om man inte genomgått en liknade operation. 

Visst det har hänt lite under dessa tre veckor. De första dagarna va smärtan olidlig, kunde inte ens komma upp till sittande och sen att ta sig från sittande till stående var ett träningspass utan dess like. Det är däremot inga problem idag. Idag är det svullnaden/vätskan som är jobbig. Den gör att det spänner o drar ngt fruktansvärt , mest framåt em/kvällen och jag längtar tills vätskan minskar. 

På tal om längtar - jag längtar efter en normal dag då jag kan bete mig precis som före operationen. 
Vet att jag låter negativ men det beror nog lite på att det är rätt deprimerande att bara sitta här. Det blir bättre. Om ett litet tag tittar jag förhoppningsvis tillbaka på den här tiden och inser att det var värt det! 




Mina älskade hjärtan

Finns nog inga som kan göra mig så tokig som dessa två. Men det finns inte heller någon som kan göra mig så glad som dessa två. De gör mig så stolt, stolt över att få vara just deras mamma. Mina fina älskade barn. 





Annandag jul

Vilken fin o mysig jul det ha varit. Men efter att ha varit borta i två dagar är det rätt skönt att strosa runt hemma i pyjamas o plocka bland alla fina julklappar.


Jag o Oliver började morgonen med att bygga lego

Barnen har fått så mycket fint (och vi med för den delen.)Jag tycker det är minst lika roligt som barnen när det kommer till deras julklappar. Både att bygga ihop, leka med och plocka o ställa i ordning. 

I en av mollys julklappar gömde sig en stor My little pony i mjukis variant.
Hade jag fått en sån när jag var liten hade jag dött lite av lycka.
Hushyllan som jag väntat på

Dagen kommer i stort sett fortsätta i samma anda. O och A ska iväg till ishallen en runda och lite senare i em ska vi hälsa på familjen Ahlqvist/sanden vilket va alldeles för längesen sist. 
Sen blir det återigen pyjamasen o soffan för min del. 



God jul


Önskar er en riktigt God Jul 




Under granen

Barnen sover (även deras pappa)och när de vaknar är det julafton. Och under natten till julafton kommer alltid tomten och lämnar paketen under granen.




En jultradition

Nu är det dags för en jultradition här hemma. En tradition sen många många år tillbaka och som säkert ni andra oxå har. 
Nu är det dags för den årliga uppesittarkvällen. 

Första jultraditionen i år som även jag kan vara med på. 


Dan före dopparedan

Nu har barnen kommit hem och en längre ledighet tillsammans väntar. Jag har väldigt svårt och inse att det faktiskt är julafton imorgon. Men redo eller ej det blir jul ändå.



Fick hem en tidig julklapp häromdagen. En julklapp till mig från mig. Ibland får man helt enkelt agera jultomte.

God jul till er alla ! 

Återbesök 3

Idag är det två veckor sen operationen och det är dags att åka till art Clinic igen för ett återbesök där vi ska ta bort de sista stygnen i magen. Sen ska de även se om vätskan ökat i magen. 
Är oxå lite nyfiken på varför magen ser ut som den gör, när det kommer till färgen. Är det nya blåmärken som uppkommit eller är det mer hud som dött?

Magen i lördags 11 dgr efter operation

Har inte ätit några värktabletter sen i tisdags då jag anser att det är bättre att inte lura kroppen. På det viset så vet jag vad jag klarar av och kroppen säger ifrån om jag skulle göra för mkt. 

I övrigt känner jag mig väldigt pigg och så länge jag sitter still märker jag ingen skillnad från innan operationen - förrän det är dags att resa på sig. Då blir jag genast varse om vad jag gjort. Men jag tycker ändå att det blivit bättre, jag reser mig upp lättare och jag kan räta mig upp emellanåt. Däremot så är jag väldigt svullen fortfarande och det blir värre på kvällen. Men så kan det vara i några månader. 

Hur som så känns det väldigt bra med ett återbesök för att stilla mina paranoida tankar. 

Måndag

Helt otroligt att vi nu ska inleda julveckan. Någon julkänsla har tyvärr inte infunnit sig och jag tror inte den kommer göra det heller. 

Helgen har jag spenderat precis på samma ställe som de senaste dagarna nämligen i soffan, där jag slagit in julklappar o parat ihop tvättade strumpor. Det är på den nivån jag kan hjälpa till här hemma just nu.  
Och den här veckan kommer nog se likadan ut förutom ett återbesök på art Clinic och sen är det dags för julfirande i slutet av veckan. Hur mycket firande jag klarar av vet jag inte men att förflytta sig från en soffa till en annan ska väl inte vara så svårt?! 





Julklappstips

Jag bara älskar dessa ljuslyktor från Skultuna , Lara Bohinc. Fina att titta på och ger ett väldigt mysigt sken när de är tända. Såhär kommer ett julklappstips till Er från mig. 


Som ni ser här ( bild från länna möbler) så ser ni ju att det är otroligt snyggt att ha flera ståendes ihop i olika storlekar.  Tänk att ha tre st ståendes ihop på tex soffbordet - otroligt fint! 





Oliver har klätt vår julgran


Och han tyckte tydligen det va fint om alla kulor hängde på samma ställe.

Julförberedelserna i år har inte riktigt blivit som jag tänkt. Jag har missat så mkt och allt jag ville göra med barnen har fått ställas in. Jag älskar allt som har med julförberedelserna att göra men det är pga barnen det känns så tråkigt. Jag vill ju att de ska minnas jularna som en mysig högtid och att vi ska skapa oss våra egna familjetraditioner som de sedan ska berätta om för sina barn. I år blir inget som jag hade tänkt. 
Jag visste helt enkelt inte riktigt vad som väntade med en sådan här bukoperation. Det är himla tur att vi har flera jular framöver då vi kan skapa traditioner och nästa år får vi helt enkelt köra dubbelt upp när det kommer till allt som har med julen att göra. 
Behöver jag säga att jag verkligen längtar?! 


Börjar dagen med ett återbesök

Sitter just nu i receptionen på Art Clinic och väntar på min skjuts. Har varit på ett återbesök för att kolla vätskenivån i magen.
Ringde nämligen igår för att höra vad de säger om det hela och de ville att jag skulle komma upp för säkerhetsskull så de kunde få kolla på mig. 


Receptionen 

Togs emot av en sköterska som konstaterade att jag hade vätska vid revbenen och det har orsakat ett lite högre tryck. Även en av läkarna som va med och opererade mig kom in och tittade på mig. Måste säga att det känns väldigt tryggt att vara  i deras händer. Man blir väldigt bra bemött och alla jag har träffat har varit super gulliga och omhändertagande. 

Det bestämdes iaf att inget skulle göras nu för än så länge var det inte så pass mkt vätska så kroppen skulle klara av det själv. Man hade kunnat suga ut den men då uppstår en risk för infektion samt att det förmodligen hade kommit ny vätska. 
På tisdag ska jag dit igen och då ska vi se om det kommit ytterligare vätska och i så fall görs en ny bedömning då. 

Redan torsdag

Trots att jag har otroligt långtråkigt dag in o dag ut så går dagarna skrämmande fort. 
Senaste dagarna har jag haft en enorm huvudvärk och ont i nacken. Har trott att det beror på att jag bara varit inne i flera dagar. Det gör ju att man känner sig sjuk. Men igår fick jag även feber så jag vet inte. 
En annan grej jag märkte igår var en sk komplikation efter operationen - dvs vätska i magen. Det är en av komplikationerna som uppstår om man är för aktiv. Men vill knappast påstå att jag varit aktiv, visst jag har hämtat posten som den stela tant jag känner mig o försökt plocka undan lite då det är väldigt jobbigt o bara sitta o se på allt stök. Men annars har jag varit stilla precis som jag blivit tillsagd.  
Får se om jag ska ringa upp idag eller om jag bara väntar till nästa återbesök som är på tisdag.

För att se om du har vätska i magen så trycker du på ena sidan o skvalpar det på andra sidan så har du fått vätska i magen. 

Syns inte på bilden men naveln börjar faktiskt se ut som en navel och blåmärkena i ljumsken är nästan helt borta
Magen är fortfarande väldigt svullen och i mina ögon väldigt obehaglig. Men igår var det första gången jag inte fick blodtrycksfall när jag tog av korsetten. Så High five på den! 

Första återbesöket

Efter två dagar med negativt tänkande känner jag nu att jag är lite på banan igen. I två dagar har jag varit oerhört negativ pga den nedsatta rörelseförmågan, smärtan o de icke existerande framstegen. Tom så att jag ångrat hela ingreppet.
Men idag, idag är det tvärtom - om det beror på att återbesöket gick bra eller att jag fortfarande har lite morfin kvar i kroppen vet jag inte - men idag känner jag mig oerhört positiv och det är en mycket härlig känsla.

På återbesöket byttes tejpen ut på snittet och naveln tvättades och där togs även hälften av stygnen bort. Allt såg bra ut förutom att huden vid bikinisnittet var lite grå på vissa ställen. Med andra ord den håller på att dö, det är absolut ingen fara, men jag kanske behövde äta lite antibiotika. 
Vi pratade om balans i vardagen, att jag ska ta sjukskrivningen om hemvila på allvar , vila o ta det lugnt men samtidigt undvika blodpropp så ändå resa på mig o gå runt lite. Det va tydligen positivt att jag inte kunde gå riktigt än, för på det sättet så skulle jag inte överanstränga ngt. Och att jag får blodtrycksfall varje gång jag tar av korsetten skulle oxå bli bättre. 
Första veckan efter op skulle vara värst, andra veckan skulle man märka förbättringar och på tredje veckan skulle man känna att man fick livet åter, sa hon. Och det mina vänner ger mig otroligt mycket mer hopp än jag hade igår då allt kändes meningslöst.  Med andra ord snart är jag på bettet igen! 

Your current situation its not 
your final destination 




Molly



Min älskade underbara lilla tjej. Det händer så mycket just nu och det kommer nya ord hela tiden. Meningar med två ord har det varit länge men igår hörde jag eller åtminstone var det första gången jag noterade en mening med tre ord:

- Titta pappa häst! 

Jag blir helt varm i hjärtat och det går inte att dölja den stolthet jag känner varje gång hon säger eller gör något nytt. 

Igår när barnen kom hem efter att ha spenderat en natt hos farmor o farfar så sprang hon fram till mig o sträckte ut armarna och ville att jag skulle lyfta upp henne. När jag sagt att jag inte kan en andra gng blev hon jätte ledsen.  
Om några månader tänker jag lyfta upp dig o aldrig släppa ner dig igen. 

Har ju en stolthet till - Oliver. Min fina snälla vackra pojke. 
När jag frågade honom vad han önskade sig i julklapp fick jag svaret:

- jag önskar mig det jag får.

Kärlek 




Uttråkad

- jobba, göra nytta o samtidigt få njuta av de sista dagarna innan julledigheten tar vid 
- städa huset
- baka lussekatter o frallor 
- göra pepparkakshus med barnen 
- klä granen
- ta en fika på stan o känna in julstressen 

Ny vecka och detta är några av sakerna jag skulle vilja göra den här veckan. Känns som jag är rätt negativ men det är bara så att jag märker ingen större förändring. Visst att det är skillnad från dagen jag kom hem och idag men jag vill se mer! Och för att inte tala om hur väldans tråkigt det är att bara sitta o titta på tv dag in o dag ut. Med andra ord jag är oerhört och extremt uttråkad.
Imorgon är det dags för det första återbesöket på art clinic , dags att ta bort hälften av stygnen i naveln, ska bli skönt o höra vad de säger om svullnaden samtidigt så är jag lite nervös. 

Men för att vara lite positiv nu då, idag är det bara måndag. I slutet av veckan kanske jag kan börja pricka av listan.

Såhär såg magen ut i lördags.
Svullen, blåslagen o ärrad.
Snitt från höft till höft och ett snitt vid naveln

Tänk vad man tar allt för givet så länge man är frisk o helt rörlig. 



Det dåliga samvetet

Gnager hål på mig. Skickade df sändebud till eko för en liten tjänst. 



Jag vet att det inte hjälper på något vis men om tomten varit här och lämnat två små pkt så kanske de får ngt annat att tänka på än att deras mamma är världens tråkigaste just nu. Åtminstone för en liten stund.

Nu ska jag bara försöka få de inslaget innan de kommer hem.


Blodtrycksfall

Igår lossade vi på korsetten för första gången, det var dags att ta bort kompressen (?) som sitter på naveln samt på snittet. Det gick väl ok även om det gjorde väldigt ont då de hade tejpat lite väl bra o det satt som gjutet. Tanken var att jag även skulle ha duschat men jag vågade inte. Tyckte att det räckte med smärta för en dag.

Så imorse lossade vi igen och det va dags för duschen. Men så fort korsetten var av så svartnade det för ögonen o det började tjuta i öronen.  Oerhört jobbigt så var tvungen att ta mig till sängen igen för att lägga mig ner. 

Innan operationen så var jag säker på att efter en vecka är jag fit-for-fight igen.  Även om det är ett par dagar kvar tills det gått en v så känns det som att jag va helt ute o cyklade när jag sa så. Visste inte alls vad detta innebar - smärta visste jag, men allt runtomkring som egentligen är det värsta hade jag ingen som helst aning om. Och det stressar mig lite att tiden går så fort men att jag fortf är så hjälplös. Det går framåt det gör det, men i min smak är framstegen för små.

Som ni säkert förstår är tålamod inget som jag har mycket av. Det här med att ligga hemma , inte göra ngt o känna sig helt onyttig är inte min melodi. Och utöver det behöver jag nämna det enormt dåliga samvetet gentemot alla men speciellt mina barn?! 


Tänkte först lägga ut en bild på min mage som vi tog igår efter att korsetten är borta. Men väntar nog lite med det.

Det var dagens negativa nu ska jag tänka på hur mycket lättare jag reser på mig idag jämfört med häromdagen 😊👍. 

Lördag

Always find time for the things
that make you feel happy and to be alive

Dygnet runt i fem veckor ska jag ha på mig en sorts korsett. Den sitter för övrigt åt som bara den och i emellanåt är det tom lite jobbigt att andas. Hur som, den ska jag ha på mig i fem veckor och efter det på dagtid i ytterligare några veckor. Då den går ända ner till knäna och upp till revbenen så begränsar det lite när det kommer till kläderna man har utanför. 

Så länge jag ligger här hemma så spelar det rockenroll om jag har en lös T-shirt o mjukisbyxor men sen när det är dags att jobba igen o möta folk så känns inte det som ett alternativ. Men jag tänkte lite större klänningar som är lite A formade och likaså större byxor som hänger lite med en resår i midjan.



Svart enkel klänning som även är lite högre i halsen


Dessa byxor klickade jag även hem.
Hoppas att de är i ett litet mer snällare material än de jag redan har. Mao lite mer strykfria


Ingen direkt jobb/vardagsklänning men kunde inte låta bli. Roseguld är ju så fint


Korsetten ska alltid sitta på förutom när den tvättas o såklart när jag ska duscha. Idag är det dessutom tillåtet för min del att duscha för första gången efter operationen och jag kan villigt erkänna att jag är aningens nervös inför det. Korsetten känns som en trygghet och det håller allt på plats. Blir yr o illamåendes bara jag tänker på att jag ska ta av den. Jag får undvika att kolla på magen helt enkelt, får sätta mig på en stol i duschen o bara få det gjort. För med tanke på att min kalufs nu har ett helt eget liv så är en dusch nödvändig o jag kommer säkerligen känna mig mycket bättre efteråt. 

När pappan i huset blir klädansvarig

Man kan ju tror att det är smärtan som är den värsta/jobbigaste delen av den här rehabiliteringsdelen. Men det är det inte. Det jobbigaste är att vara otillräcklig o otillgänglig.  Jag finns här men ändå inte. Jag ligger här och hör hur tex Molly gråter eller hur Oliver vill ha hjälp med ngt, jag är här men kan ändå inte hjälpa, inte trösta.
Jag ser leksaker ligga på golvet, disken i köket o de döda blommorna i vasen som måste slängas men jag kan inte göra ngt åt det.  
Det är det värsta smärtan kommer i andra hand. 

Alex är den som får ta hand om allt här hemma nu - både när det kommer till barn, hem o hushåll. Något han klarar med bravur, möjligtvis att jag har lite åsikter när det kommer till städningen o att plocka undan, men tror tex att när det kommer till matlagningen så ska han nog få fortsätta med  att briljera lite i köket även när jag är bättre. 

Något som han däremot kanske inte ska fortsätta med är att vara ansvarig för barnens klädsel.
Idag skickades Molly iväg till dagis i detta:

Stackars lilla M 
Strumpbyxor o en tröja



Strumpbyxor är inte byxor!
(Inte leggings heller för den delen)

Man kan inte vara bra på allt min älskade A och när det kommer till barnens kläder så tar jag hand om det i fortsättningen. ❤️

Kökstankar

Någon gång i framtiden vill Alex att vi ska bygga nytt. Vilket hade varit väldigt kul med nytt men jag är inte riktigt lika säker och inne på det som A är. Antar att jag tycker det är lite skrämmande med tanke på hur mycket det faktiskt kostar. Men vem vet någon gång i framtiden , med rätt tomt osv så kanske ...

Hur som är det ändå ganska kul att spåna helt fritt, planera och titta ut hur man skulle vilja ha det. Och då helt utan några som helst begränsningar.

Ju längre man bor i hus ju mer lär man sig hur man vill ha det o hur man inte vill ha det om man nu skulle bygga.  Något jag skulle vilja ha är ett separat kök. Inte sån öppen planlösning vi har nu, separat del för barnen med sovrum o allrum, wic mm.




Vill tex kunna ha köket fritt från gäster och kunna duka o förbereda i matsalen kvällen innan om vi skulle ha besök. Dessutom då låta gästerna slippa se stöket o fixandet i köket. Samt så skulle jag vilja sitta med familjen vid ett runt bord i köket o äta frukost och skulle det vara ngt speciellt så äter vi vid matsalsbordet.


I mitt kommande önskekök så hittar vi dessa möbler o inredningsdetaljer
(Bilder från rum21, Ikea, desenio, )

Första dagarna efter operationen

I onsdags eftermiddag kom jag hem igen efter ett dygn på art clinic i Jönköping, vilket både var skönt samt lite nervöst o skrämmande. På art clinic var de verkligen så måna om en och omhändertagande och det kändes tryggt.  Innan jag åkte hem hade jag bara varit uppe på benen en gång och när det väl var dags att ta sig ner till bilen så kändes det som ett maraton.


Efter en väldigt lång biltur, som f ö var rätt svår att ta sig in o ut i - bilen alltså, så var det skönt att komma hem.
Här hemma är det rätt svårt att hitta en bekväm o skön sitt/liggställning. Finns inget som känns helt ok. Sen att stå är det inte riktigt tal om ännu - jag går värre än ringaren i notre dame. Men det tar ngn v har jag förstått innan det blir lättare att gå. 

Mår lite illa emellanåt och blir lite frustrerad över hur mkt hjälp jag behöver men samtidigt så är det oerhört skönt att ha den här operationen gjord.  en seperation på 8 cm och ett navelbråck är nu åtgärdat och nu blir det ju bara bättre o bättre 

Ont

Det va lite värre än jag räknat med. Sist jag skrev var jag fylld med smärtstillande och hög på lyckorus. Lycka över att äntligen fått den här op gjord.
Jag landade sen rätt fort o började må illa och så fort jag försökte resa på mig fick jag blodtrycksfall. Nu för en halvtimme sen lyckades jag gå upp o kissa för första gången och det va en pärs vill jag lova.

Nu gäller det att återfå styrkan o balansen snabbt för om ett par timmar åker jag hem.



Hem till mina älsklingar

På uppvaket

Operation blev av, hade inte tillräckligt med feber o det viktigaste ingen slemhosta. Så det var bara att tuta o köra.


Ligger just nu på uppvaket å ha fått det efterlängtade fikat. Smakade lika bra som det gör på bb ungefär. O kaffet va det bästa av allt. Det va dock ingen skön känsla att sätta sig upp. Spände rätt rejält. Så fasar lite för när det är dags att resa på sig. 



Har inte pratat med läkaren än men de som tar hand om mig på uppvaket säger att allt gick precis som det ska.

Måndag

Febern ha tagit fäste ordentligt här hemma, nu har även oliver rykt dit. Han är inte jätte dålig men den finns där ändå, febern. Även jag mår lite sisådär - fryser o jar ont i kroppen. Skulle vara konstigt om det inte hoppade på mig.

Imorgon är det dags operation. Förmodligen iaf. Just nu tror jag ärligt talat inte den blir av. Jag börjar sakta men säkert att ställa mig in på det. Och visst jag kommer bli besviken som bara den hur inställd på det jag än är.
Men jag börjar även få lite kalla fötter. Tänk om ngt händer? Hemska biverkningar? Gör jag rätt? Jag är med andra ord ngt så otroligt fruktansvärt nervös så att jag är illamående. Så i ärlighetens namn vet jag inte vad som gör mig mest nervös/stressad just nu - tanken att operationen skjuts upp eller det faktum att jag faktiskt blir opererad imorgon.  Inte mkt annat att göra än att vänta just nu. Vad som händer återstår att se.

Trött febrig tjej i helgen

Update: ringde kliniken för att höra mig för då jag är rätt säker nu på att jag kommer bli hemskickad imorgon. Men de ville att jag skulle förbereda mig för op o komma dit, sen får narkosläkaren avgöra om jag är för dålig. 



Vab

Här hemma fortsätter virusen o bacillerna hagla. Molly verkar fått en kraftig variant av ögoninflammation då hon även idag inte kunde öppna ögonen. Men trots det o hög feber är hon rätt så pigg. Piggare än en annan faktiskt. 

Hon är så gosig o vill kramas o klappa hela tiden. Ångesten o det dåliga samvetet tynger mig rejält då jag knappt vågar vara nära henne med rädsla av att bli sjuk 

Ikväll skulle det varit tjejträff för min del men jag ställde in det. Har tyvärr ingen ork till det så även om dessa träffar ger mig så mkt positiv energi så måsteman tänka om o prioritera lite dagar som dessa. 

Nu blir det till att fortsätta kolla på Pippi. 


Odd molly sensing spring collection

Nu har det kommit in lite vårnyheter från odd molly i butikerna o på nätet och nu när det är så mörkt o dystert ute så är det härligt att se lite ljusa härliga färger på kläderna.  

Dessa tre koftor föll mig mest i smaken o hade jag gärna haft i min ägo.





Onsdag

Precis hemkommen efter den sista kursen, åtminstone för i år, för min del. Skön känsla på det!

Ha varit en seg dag då jag frusit, haft fruktansvärt ont i ryggen o varit obeskrivligt trött. Ger mig fanken på att minis baciller har attackerat mig oxå. Hon är dessutom ännu sämre nu, 39 g feber o ögonen är knallröda o geggiga. Men ändå är hon vid rätt gott mod. 

Själv så har jag börjat knapra naturläkemedel för att förebygga förkylningar o dylikt nu, är så oerhört stressad över att det faktum finns att operationen kanske inte blir av. Besvikelsen kommer man då inte kunna ta miste på om det skulle visa sig bli så. 
Jo visst, jag är oerhört optimistisk idag.... 

Pigga o glada där - en önskan om lite positiv energi här.


Vab

Vi har känt det på oss att det är ngt på gång med vår lilla tjej här hemma och idag fick vi det svart på vitt. Ögoninflammation. Helt geggiga o svullna är ögonen på henne, lilla stackarn. Samtidigt är jag livrädd för att jag kommer få det oxå. Igår kväll lekte vi o busade för fullt och hon kliade sig hela tiden i ögonen men jag trodde mest det va för att hon va trött.
 Med tanke på vad schemat säger den närmsta veckan så är det inte läge för sjukdom för min del.  Får hoppas att vi andra slipper o att detta går över smärtfritt för henne.

Min älskade lilla flicka

Nu blir det tvätt av diverse handdukar o dylikt här hemma! 

Ha en fin tisdag! 



Design