och så var det dags...

Har gått och väntat på att bacillerna å virusen ska invadera vår lilla familj och de kom smygandes redan i början av veckan då alex blev förkyld, och idag fick jag hem en snorig o febrig liten kille. Som sagt det va väldigt väntat.
Hoppas innerligt att jag klarar mig åtminstone att jag pigg och alert nästa helg då köpenhamn står på schemat. Kommer bli extremt besviken om jag ligger däckad då! Ska börja jobba upp ett försvar redan nu med vitaminer av all möjlig sort, här ska fasiken inga baciller få hoppas på mig!
 
Skönt att vi har en oplanerad och lugn helg framför oss, tror alla kan behöva det. Tanken va att vi skulle åka till jkpg imån och kolla på köksutrustning men nu får vi nog skjuta lite på det.
Ser verkligen fram emot en lugn helg med mina favorit killar o bara en massa mys, nu hoppas vi bara att lillemans baciller försvinner lika fort som de kom!
 

Höst

Det är verkligen svårt att klä sig nu. Gillar inte dessa mellantider som är på hösten/våren då det är svinkallt eller ruggigt på morgonen och sedan blir varmt på dagen.
Nu vill jag ha höst, en riktigt fin och frisk höst. Jag vill ha boots, stövlar och höstkläder på mig.
Och eftersom det är höst nu, åtminstone på morgonen så får det bli lite höst över kläderna idag.

Kavaj: hm
Svart volang linne: hm
Svarta jeans: rutstore
Skor: ha inte en aning vart de kommer ifrån då de är gamla som grottan men aldrig använda, är inget stort fan över spetsiga skor nämligen


Hallå torsdag

Kofta: odd Molly
Top: hm
Svarta jeggings: Nelly
Skor: Svea

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/406790/images/2012/pic_503ef34ee087c34fc80007a2.jpg" class="image">


Dagens

Ibland har man ju såna dagar då man ger sig iväg hemifrån och känner sig lite sådär extra fin.
Idag va INTE en sådan dag!


Tisdag

Va helt skakis när jag kom hem igår och totalt slut i kroppen efter styrkegympan. Vilken härlig känsla!!!
Kom även med på EFIT passet på torsdag som jag verkligen sett fram emot. Ett riktigt kul (jobbigt) pass!

Känns verkligen underbart att träningen är igång igen efter en ganska lat sommar.




Ny vecka

Dags för en ny vecka och måndag igen. Vecka 35 kommer bjuda på födelsedagsfirande, lunch med vänner, träning och jobb. Ska bli riktigt skönt att träningen sätter igång, det är mer än välbehövligt.

Dagens består av:
Svart linne: hm
Svart blus: cassels
Rosa jeans: sisters
Halsband: snö




Söndag

Gårdagen va väl inte mkt att hurra för, snarare tvärtom. Det va kul att träffa alla vänner och att se sampo spela men annars kunde det lika gärna ha kvittat. Det va alldeles för mkt folk som trängdes o puttades och sen att regnet bara vräkte ner gjorde ju inte saken bättre.
Så efter att ha sett sampo spela och när vi fått i oss lite mat så traskade jag och alex hemåt i ösregn.Vi va blöta enda in på underkläderna när vi kom hem så mkt öste det ner, totalt dyngsura.
 Och eftersom vi gick hem så tidigt så missade vi tyvärr Duo Ja, men jag kan tänka mig att de var lika suveräna som alltid.
 
Nu ska vi snart iväg och hämta hem våran lilla guldklimp som sovit borta i natt, även om han bara varit borta över en natt så saknar man honom sjukt mkt.♥

Kvällens outfit

Linne: hm
Byxor: Gina tricot
Jacka: vero moda
Halsband: dag o natt
Skor: Nelly

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/406790/images/2012/pic_5038f6719606ee325e004cc1.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/406790/images/2012/pic_5038f6719606ee325e004cc1.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/406790/images/2012/pic_5038f69be087c319330050be.jpg" class="image">


Lördag

Började morgonen med en joggingtur och därefter har jag tvättat och städat, så hur duktig är inte jag på en skala?! Så efter min duktiga förmiddag ska jag nu bara ta det lugnt och njuta av inga som helst måsten. Det enda måstet jag har under dagen är att jag ska befinna mig hos syster kl sex för lite förande innan vi alla ska göra lördagkvällen på värnamodagarna. Har inga som helst förväntningar inför kvällen men det ska bli förbaskat kul att träffa alla igen och likaså höra Sampo och Duo Ja.
 
Så ha nu en fin lördag/lördagkväll allihop!
 
 

Fredag

Veckorna rusar verkligen fram och nu är d dags för fredag igen.
Förra fredagen hade vi finbesök av E å S och deras lilla Lea. Det blev grill, rose och massa tjöt om hus, renovering och bröllop. De har nämligen nyligen köpt hus och så har de gått och gift sig i smyg de små rackarna.
Huset har de total renoverat och de har bl.a. ett kök helt i min smak!


Enkel vardag

Ja är egentligen ingen converse tjej, Men jag har två par, vita o svarta, mest för att jag tycker det är snyggt på andra( till vardags, INTE till fest), och jag hade väl hoppats att jag oxå skulle passa i d, precis som alla andra. Men så va icke fallet tyvärr, det är helt enkelt inte jag och dessutom ser det ut om som jag har två skidor på fötterna!

Hur som haver tycker att converse är bra vardagsskor och passar en ledig å enkel klädsel.

Kofta och linne: hm
Jeans: rutstore
Skor: converse




Eleven

Idag kom det ett paket med posten från eleven.se, en riktigt bra sida för övrigt, med två produkter från Mario Badescu. Ett märke som jag älskar och verkligen kan rekomendera!
 
 
 
 
 

Värnamodagarna...

... började igår och nu är det förmodligen full rulle på stan ända fram till söndag morgon.

Igår kl sex bestämdes det att jag skulle göra ett besök på stan. Så tillsammans
med Johanna, Mia, Mile och Camilla begav vi oss till centrum för lite mat och dryck.
Det är alltid kul och träffa tjejerna men det är en sak som oftast är lite små jobbigt. Det är att jag alltid får mersmak och kan man få annat av dessa härliga människor!?!

Johanna & Mile (blev tyvärr inga fler kort på de andra)


Mitt-i-veckan-dag

Kofta: odd Molly
Tröja+linne: halens
Jeans: vero moda
Skor : fred Perry

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/406790/images/2012/pic_503466baddf2b31f07001396.jpg" class="image">


Paket

Som sagt, brevbäraren kan komma med mkt kul. Igår kom det en efterlängtad kofta med posten, idag kom det två paket, ett från Fuji och ett från Ginza.

Beställde tre filmer åt oliver men om jag ska vara riktigt ärlig så beställde jag dem lika mkt för min egen skull.
Är det ngn som spelar Song pop? Där finns iaf en kategori: animated movies, och det ha gjort mig sugen på att se lite tecknat:)! Så nu kan det börja regna så vi kan ha ett litet tecknat-film-maraton!



Godmorgon

Somnade innan åtta igår, va totalt slut. Och även om jag nästan sovit i tio timmar så såg jag ut som jag blivit överkörd av ett tåg när jag steg upp. Spelar ingen roll hur mkt eller lite man sover, det blir lixom aldrig bra.

Skjorta och linne; hm
Svarta jeans: Gina tricot

Yes idag kör vi höstkläder.




Våran älskade baksida

Behöver jag säga att jag älskar våran uteplats?
 
 
 

Monday morning

Vit stickad tröja: Rutstore
Blåa jeans med dragkedja: vero moda
Vita skor: fred Perry


Söndag

Började söndagmorgonen med en joggingtur, vilken härlig start det va. Efter joggingturen blev det söndagsfrukost med färska frallor. Såna här fina starter på dagen skulle vi haft fler på semestern.
 
Har ägnat resten av fm åt att anmäla intresset på några kurser jag är intresserad av att läsa i höst. Får se om det dimper ner ngt intressant i brevlådan i veckan.

Med tanke på hur underbart vädret är och förhoppningvis kommer vara resten av dagen så ska jag nu stänga ner datorn och tillbringa resten av dagen ute. Ni borde göra likádant så stäng ner datorerna o mobilerna o ut o njut av den fina sensommaren;)!
 
Ha en fin söndag nu!

Friday, Im in love!

Ha verkligen fastnat för den här kulören. Köpt flera plagg i samma nyans. Vad kallas den, peach eller?

Blus: rutstore
Linne: vero moda
Capri byxor: vila
Halsband: dag & natt
Armband: hemmagjort


Spring för livet

I onsdags va jag ute och sprang för första Gng sen juni, Jag såg ljuset! Det va så fruktansvärt tungt så jag vet inte vad. Inte nog med att det va tungt jag fick världens håll oxå. Ngn som vet hur man bäst kan undvika det??

Som ni märker så va första löpturen ingen hit, men nu kan det ju bara bli bättre, eller hur!?


Dagens

Virkad klänning och leggings: Hm.
Jacka: vero moda
Svarta skor med kilklackar: din sko


Min arm

Förra veckan va jag ju i Malmö och kollade om det gick att göra ngt åt min arm. (För er som inte vet så fick jag en järninjektion av en sk bm när jag låg på bb som gick ut i blodet pga att hon inte visste vad hon gjorde tydligen. Så nu har jag en stor permanent missfärgning på armen.)

Hur som haver så va vi ju nere på hudkliniken och de försökte testa på ett litet område med laser. För att se om det går att ta bort. Ingen skön känsla kan jag berätta, speciellt inte när man är öm på armen oxå. Nu har rodnaden försvunnit av lasern och missfärgningen är kvar. Så det fungerade icke. Ska ner igen om ungefär åtta veckor så ska de bedöma hur vi ska gå vidare.

Frågade om det här med laser kunde ge några biverkningar och det skulle jag ju veta att det kunde det ge. Det kan ge ärrbildning och så kan huden bli fläckig. Tanken slog mig att det kanske är lika bra att ha en arm som gör att det ser ut som ngn tagit i den riktigt hårt. Pest eller kolera vad väljer man?!?

Innan det va min tur så va en liten bebis inne. När man hörde hur ledsen hon va så undrade jag egentligen vad jag gjorde där. Stackars barn! Jag menar vad spelar en missfärgning för roll på mig!? Är så glad för att det är jag som har det och inte oliver.






Herr comes trouble

Trött liten kille som äter välling innan han beger sig till dagis. Älskade unge!


Dagens

Tar en redan befintlig bild från arkivet som dagens outfit då jag har på mig exakt samma kläder och så slipper ni ett mobil inlägg. Blir mkt mobil inlägg nu på vardagarna då det går snabbt och smidigt.
 
Tunika: Odd molly (secret tunic vintage rose) köpt på Miinto
Leggings och spetslinne: B Young o Vero Moda
Halsband: Snö of Sweden
 
 
 
 
 

En nära döden upplevelse...

Jag blev getingstucken innan å satan vad ont det gjorde. Jag kommer inte ihåg sist jag blev, men det va tydligen så längesen att jag hade glömt bort hur ont det gjorde. På sidan av tån stack den mig och taggen va jag tvungen att dra ut med en pincett.
Ok att det va en nära dödenupplevelse va kanske att ta i men (ursäkta ordvalet) h*lvete vad ont det gjorde. Det pulserade i hela foten, upp i benet till knäskålen.
Nu har det iaf lagt sig lite, krampkänslan har försvunnit och jag kan röra foten igen. Men hur är det möjligt att dessa små minimonster kan orsaka så mkt smärta?!
 
(bild från googles bildsök)
 
 
 
 
 

Lunch

Lunchen har spenderats med världens bästa Niclas å Karin.
Känns fortfarande lite konstigt att ha en hel timme på sig att äta. Men jag klagar inte, det är underbart:)!


Skepp och hoj!


Redo för en ny vecka

En helg springer verkligen förbi och nu är det snart dags att befinna sig på jobbet igen.

Jag har turen att jag aldrig lider av söndags ångest. Jag gillar min arbetsplats, jag gillar vardagen överhuvudtaget.
Det är klart att jag kan sucka lite extra när klockan ringer på morgonen och att jag kan längta så jag dör till helgen men i det stora hela gillar jag vardagen och dess rutiner med jobb och allt vad det innebär.
Och med det sagt så är jag redo att ta mig an första dagen på den här veckan. Trevlig måndag :)!!!!


Shopping sug....

Varenda år vid den här tiden blir jag extra sugen på att göra om här hemma och köpa en massa nytt. Det är alltid så när hösten börjar närma sig. Känner ni igen det?
Är extremt shoppingsugen och skulle mer än gärna stilla det behovet. Men vi har tydligen köpstopp (ett extremt fult ord om du frågar mig) här hemma den här månaden då vi är på gång att göra om köket. Så ngn shopping just nu blir det inte, men gud va kul det hade varit att få stilla behovet bara en aning...
 
 
 
bilderna kommer ifrån:
www.mio.se
www.designoneline.se
www.tintinstyle.se
www.mateus.se

Dagens outfit

Koftan som jag fick av Alex när vi va i Köpenhamn.


Oliver speaking

Det är ganska kul och se hur mkt en liten kille som oliver snappar upp.
Han vet bla hur och var man sätter på musik, och vartifrån det kommer låta när den är på. Ngt annat som han gjort hela sommaren är att "prata i telefon". Han har fått våra gamla mobiler och de sättet han upp mot örat och så går han runt och pratar. Vad och med vilka han pratar med har jag ingen aning om men vem det än är så har de iaf mkt att prata om! Det behöver inte va mobilerna han pratar i utan det går bra med nästan vad som helst, en strumpa, en bil, en leksak mm allt går tydligen att prata i.
Igår gick han runt och tjötade en bra stund , samtidigt som vi hade musik på och till slut gick han in i sovrummet och stängde dörren om sig där han kunde prata ostört. Jag vet inte men jag tror nog att det här med att prata i telefon kan han ha snappat upp från sin mamma;).


I'm totally ready for the weekend

Då va det dags för fredag, min sista jobbdag och olivers sista dagisdag för den här veckan.
Oliver och dagis har varit en bra kombination. Han blev lite ledsen igår när han inte kunde hitta Alex men annars ha det gått bra, hittills. Får hoppas att det fortsätter så även om jag räknar med flera kommande bakslag.

Även om det har gått bra så är vi efter den här dagen redo för helgen. En helg som vi hoppas innefatta mkt sol och värme!






Jobbdags

Redo att bege mig mot jobbet för näst sista dagen den här veckan. Körde fast totalt igår precis innan jag skulle gå hem så den här dagen kommer nog börja rätt segt kan jag tro:/.

Godmorgon iaf!


Inskolningsdags

Idag är det dags för våran lilla fartdåre att börja på dagis. Älskade killen har blivit stor nu.
 
Även om jag vet att det är ett bra dagis, med rutinerad personal osv så kan jag inte hjälpa att ja är lite orolig och en aning nervös. Tänk om han inte trivs ...har de koll hela tiden..får han den hjälp/uppmärksamhet han behöver...tänkt om ngn glömmer stänga grinden och han "rymmer"...vet de  verkligen va de gör...är han trygg... tänk om han sitter helt själv hela dagarna...är alla barnen snälla...??? Osv.. 
 
Ja tankarna är många och ibland får jag nog det att låta som om ingen annan är kapabel till att ta hand om oliver förutom vi och det vet jag är helt fel. Man är väl bara lite av en hönsmamma kanske men det är ju faktiskt det dyrbaraste vi har, då får man vara en aning nervös o orolig.
 
Bortsett från mina nervösa- och egoistiska tankar om att Oliver borde vara med mig hela dagarna och att fröknarna på dagiset han ska börja på är lyckligt lottade för att de kommer få spendera dagarna med våran fina kille så tror och hoppas jag att dagis blir en lycklig plats för vår älskade ängel.
 
 
 
 
 

Roadtrip mot Malmö

Det blir en liten mjukstart den här v då jag är ledig idag. Sitter i bilen just nu och den rullar ner mot hudkliniken laseravd i Malmö. C på kk har nämligen ordnat en tid åt mig där då de ska kolla på min arm. Känner att det är lite slöseri med tid då ja är helt säker på vad de kommer säga. " ja du förstår att detta är en missfärgning pga en järninjektion och det är ju inget som sitter ytligt som går att åtgärda, utan detta är en permanent missfärgning som möjligt kan blekas lite med tiden". Ungefär så kommer d nog låta . Men vi får se, det va iaf snällt av C att ordna en tid åt mig iaf även om jag inte har några större förväntningar. Och trots att jag ser detta som lite slöseri med tid så är det iaf kul att få en heldag med alex( o är hemma och visar alla sina leksaker för farmor) i Malmö, för d är inte bara hudkliniken som ska få sig ett besök, XXXLutz står även på listan!


Målning av fasaden fortsätter...

Med en ganska lång målarpaus nu över sommaren så blev iaf ytterligare en sida klar i helgen. I fredags grundades det, i lördags va det första strykningen och i söndags den andra och sista. Fast den är ju inte klar än, fönstret måste ju målas, ngn frivillig?
 
 

Trött....

Ni vet den där låten..."Du vet väl om att du är värdelös...väärdelös..." Den låten har jag haft på hjärnan och gått och nynnat på hela em. Det är nämligen ungefär så jag känner efter min första dag på jobbet med tanke på att jag va helt lost in space.
 
Känns som jag inte kommer ihåg ngt från tiden innan min mammaledighet , vilket iofs inte är så konstigt efter så lång tid och jag vet att det kommer bli bättre. Men just nu känner jag mig rätt liten.
Hur som haver så va det ändå kul att va tillbaka och jag tänker då se till att inte känna mig totalt nollad så länge till, utan nu så ska jag se till att friska upp minnet och lära mig allt! Wish me luck;)!

Tavellist


Godmorgon

Nu börjar allvaret igen, ska strax hoppa upp på cykeln och trampa till jobbet för första Gng på 16 månader. Spännande! Antar att jag inte är den enda som börjar jobba idag med tanke på att det varit semester så jag önskar er alla en bra första dag på jobbet!


Effektiva

Sista dagen nu då...uhh.. måste medge att jag är en aning nervös. Jag känner mig helt nollad. Känns som jag inte kommer ihåg ngt av det jag lärt mig eller vad jag gjort på jobbet innan jag gick på mammaledighet. Hur sjutton ska detta gå?!
 
Helgen går mot sitt slut och vi har varit oerhört effektiva de här två dagarna. Det har tvättats ett flertal maskiner, vi har packat upp alla väskor, grundmålat en vägg och målat den en gng, klippt gräs, städat, storhandlat, och allt detta samtidigt som vi underhållt en oerhört snorig liten kille som vill allt annat en att sitta still. Men trots att det känns som man inte gjort annat en städat å plockat den här helgen så ser huset fortf ut som ett katastrofområde. Ska försöka åtgärda detta under em.
 
Tänkte att jag skulle lägga in lite tidsbestämda inlägg här i bloggen nu så att ni har lite att läsa även fast jag börja jobba imorgon.
 
Trevlig söndag!
 
 

En helg kvar...

För 16 månader sen gick jag på mammaledighet och tyckte att det va en evighet till det va dags för mig att jobba igen. Kändes nästan som om jag aldrig mer skulle jobba för så långt bort va det. Nu är det endast en helg kvar innan jag är på plats igen. Dock på en ny plats. Samma företag men en ny tjänst och en ny plats.
 
Det är med blandade känslor jag kommer gå till jobbet på måndag, det ska både bli riktigt roligt men samtidigt lite sorgligt att min mammaledighet och min vardag tillsammans med Oliver är slut. Han är en stor pojke nu och på onsdag börjar inskolningen på dagis.
Att jag inte kommer kunna spendera lika mkt tid med min lilla solstråle gör lite ont i hjärtat men jag vet att det kommer göra Oliver gott och han kommer att älska dagis.
 
Även om jag tycker att det är lite sorgligt att min mammaledighet går mot sitt slut så finns det en hel del fördelar med att allt går mot ett nytt kapitel och att hösten snart är här. Japp jag ser fram emot hösten, av flera anledningar.
 
* Jag kommer att ha en hel timme på mig att äta lunch. En hel timme på mig att äta, SJÄLV. En hel evighet alltså.
* Höstkläder, skor och stövlar. Love it!
* Ljus. När hösten kommer blir det ju oxå mörkare och vad är mysigare då än att tända en massa ljus.
* Fredagskänslan.
* Den riktiga vardagen. Med allt va det innebär, tider, ordentlig mat, träning, jobb, dagis osv.
 
Ska bli skönt att komma in i lite rutiner igen. För även om jag älskar ledigheten så har ja tagit den här semestern på lite för stort allvar, har blivit alldeles för mkt av det goda. Så iom att semestern slutar och vardagen tar vid så är även latlinda ett minne blott. Nu är det dags för riktigt mat och träning på hög nivå igen. Heja vardagen!
Men det förstås, det är ju fortf en helg kvar.
 
 
 

Hemåt

Nu lämnar vi det som varit vårt hem de senaste veckorna och beger oss hemåt. Saknar vårt hus och längtar hem ngt fruktansvärt. Man har ju bott på en ganska liten yta nu så det ska bli skönt att komma hem. Hejdå halmstad och tack för den här Gng, men vi ses nog snart igen!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/406790/images/2012/pic_501a75ffddf2b34e08000000.jpg" class="image">


Magnus uggla

Oj va bra Uggla va igår! Han va helt suverän. Det blev en riktigt bra kväll igår, vädret va kanon, viiilken fin kväll det blev och Uggla va grym! Har väntat länge på att få gå på en spelning med han då jag gillar han starkt. Gillar hans texter, musik, hans låtar gör en glad och jag diggar hans sätt att vara. Tycker han verkar vara en stört skön människa, en kul människa som jag gärna hade haft i släkten, ngn som kan ordna det?;) Skämt och sido han är grym! Ser fram emot att få se mer av honom i Så mkt bättre. Kvällen igår blev kort o gott toppen det enda jag kan tycka som va lite negativt va att jag saknade en del gamla låtar men annars va det kanon! Jag kommer garanterat gå och lyssna på han igen om jag får möjlighet till det, utan tvekan :)!


Uggla förberedelser


Punch


Tisdag kväll

Hade en jätte fin kväll igår tillsammans med N & K. Blev nerbjudna till dem på lite grillat, himlans gott som alltid. Blev även rose, god öl och lite skitsnack ( bokstavligt talat) innan vi begav oss ner till Japan för lite minigolf. Vi ska snart träffa dem igen, om vädret tillåter för att ta oss ut till tylö för lite lunch och äventyrsgolf. Det blir mkt golf nu, bestämdes även att jag och K ska gå en intensivkurs i golf nästa sommar här i Halmstad. Så mitt ena nyårslöfte om att lära mig i år skjuter vi upp till kommande år istället. Kan va skönt att bara ha ett löfte i taget att koncentrera sig på istället. Då kan man ju gå in helhjärtat så att säga. Så d blir till att korka upp i höst, för här ska d drickas rötjut!


Minigolf på japan


Design