Lördag

Inledde dagen med ett välbehövligt besök hos frisören. Riktigt härligt att komma iväg själv och få bli lite ompysslad. 


Det blev inga större förändringar utan precis som vanligt, det slitna rök bort och en del ljusa slingor tillkom. 


Den här klänningen fick bla följa med mig hem igår från shoppingturen. En långklänning från Trend House. Älskar långklänningar, de är lite av det perfekta plagget. Fungerar både till fest och till vardags och är dessutom otroligt bekvämt att använda. 



Mycket mer har inte hänt och kommet inte hända idag heller då Alex har fullt upp ute i vårt kommande uterum. Han påstår att det kommer att vara klart nästa söndag vilket jag har lite svårt att tro. Han är lite av en tidsoptimist min älskade Alex.  Men det ska bli himla skönt när det väl är klart både för att det ska bli underbart att kunna använda det men även för att man knappt får se Alex på dagarna nu för tiden då han jobbar där inne så mkt. 


Att detta ska stå klart om en dryg vecka återstår att se. Jag har dock mina tvivel ;). 

Kvalitetstid med systrarna

Igår va jag och mina systrar ute på stan för lite mat och kvalitetstid. Vi skulle fira minstingen i systertrion som fyllt år, visserligen för över en månad sen men bättre sent än aldrig som man säger. 


Vi började med lite mat på rose garden och fortsatte sen till Harrys för en drink.


En rosa panter - såklart, en av mina absoluta favoriter i baren. 

Vi hann med både en drink och lite annat innan det va dags att trampa hemåt. Det va en riktigt rolig kväll med många nostalgitripper och ett o annat skratt.




Nu ska jag snart hoppa upp på cykeln igen som ska ta mig till stan igen för en liten shoppingtur samt lunch tillsammans med min kära mor. 




Söndag

En fullspäckad vecka lider mot sitt slut. En vecka som bla innehållit ett BVC besök, fotvård, lek med kajsan å Niclas, pw med Karin, husvisning, poolbadande , en massa glassätande, en del fika och då jag går och lämnar Olli på dagis så har det även blivit en massa promenader. 

Hos kajsan på fm bus 

Kaffestugan i apladalen har blivit ett favoritställe och har fått många besök på sistone. 




Kunde inte vänta tills poolen va helt fylld, va bara tvungen att bada. 

Alex har tjatat om pool i evigheter och då pratar vi inte om en sån här pool utan en permanent sak. Jag däremot är inte riktigt lika förtjust i iden, inte för att 
det inte skulle vara härligt, för det hade det. Men jag tycker bla att vi inte har plats för det och tycker att det känns lite onödigt.
Men då det är lite som en bunker på våran baksida och det blir rätt hett så behövs det ngt som svalkar så då fick det bli en sån här. Vi möttes helt enkelt på halva vägen.  
Man får lite utomlandskänsla då man känner den svaga doften av klor och jag blir lite som ett barn när jag hoppar runt i den tillsammans med oliver. 
Det kan ju tilläggas att han som tjatat om pool i en mindre evighet har knappt doppat fötterna i denna då han hävdar att det är för kallt. Det finns ett ord...vad är det nu det heter... Jo just det ja- badkruka!!!

Ser ut som o skriker och är ledsen här men han skrattar faktiskt:). 




Lördag

Denna dagen har bara sprungit iväg utan att jag gjort någonting i stort sett. Usch vad jag inte gillar såna dagar!

Dagen började jag iaf med en liten löptur, tre km hann jag med och sen gjorde knät alldeles för ont. För att inte tala om nu, klarar knappt av att gå i de få trappor vi har här hemma. Blir så trött för är det inte det ena så är det det andra! 




Nu sover bägge barnen och Alex är hos grannen på 40 årsfest. Så jag tänkte fortsätta att läsa en bok jag inte hunnit läsa klart. Då har det iaf varit en bra start och ett bra avslut på denna dagen!




Molly 4 månader

Tänk att det redan gått fyra månader sen våran Molly kom till oss. Och vilka underbara månader det har varit. Emellanåt har jag fortfarande svårt att tro att det är sant. 


4 månader
60,5 cm
6490 g 


Oliver är redan hennes stora idol och hon lyser upp när hon ser honom och skrattar mkt när han pratar med henne. Brukar stå och tjuvtitta på dem när oliver pratar o gullar med henne och kan då nästan fälla en tår av lycka när jag ser hur en fin syskonrelation växer fram.

Förutom oliver så är hennes händer det allra roligaste. Hon vänder o vrider o kikar för fullt på sina händer. Greppar saker för fullt, klänningen den åker upp och ner och nappen åker ut efter att hon råkat dra ut den med hjälp av napphållaren vilket gör att hon blir ganska arg då nappen inte är där hon vill. Hon har med andra ord inte så stor kontroll över sina små gulliga händer ännu. 

Det har hänt en hel del den senaste månaden och förutom upptäckten av sina händer så har hon även märkt att hon har en röst. Och den används för fullt vill jag lova, gärna höga toner. Hon tjatar å pratar för fullt och emellanåt undrar jag om hon varit en kanariefågel i  ett tidigare liv.






Första smakportionen

Häromdagen fick molly sin första smakportion i form av morotspure. Och sen dess har vi även hunnit testa både gröt och plommonpure. Jag kom på sen att det egentligen inte är så smart att testa så många olika på så kort tid ifall hon skulle få ont i magen. Men som tur va så har hon inte reagerat negativt på någon av dessa tre.

Morotspure

Gröt - va nog favoriten iaf.

Som ni ser så äts det i babysittern. Vet inte hur jag skulle klara mig utan denna underbara uppfinning.

Jag hade glömt bort hur lång tid det tar att mata de små i början då hälften av all mat åker ur munnen igen. Men det går bättre och bättre och molly själv tycker att det är jätte spännande.  
Hon är ganska otålig när det äts för kommer det inte en ny fullastad sked mot munnen tillräckligt fort så säger hon till, vänligt så klart men bestämt. 



Härlig start på fredagen

Det tar lite längre tid nu för tiden på morgonen då man har två barn att göra i ordning. Så df blev det lite stressigt då vi skulle vara hos I kl nio för lite frukost. Klockan hann bli kvart i tio innan vi dök upp.

(Bilderna lånade från Issa)

Härlig frukost med bla nybakade frallor.

Oliver hade ovanligt svårt att slappna av och va konstigt nog blyg av ngn anledning. Men det blev en fin start på dagen och denna helgen. 


Halmstad

I eftermiddags anlände vi till vårt älskade Halmstad, jag barnen och barnens mormor. 
Känns underbart att vara här igen och speciellt med så här underbart väder.


Syrenerna har slagit ut här och då var och varannan trädgård har syrener så doftar det helt ljuvligt. 


Testade att äta på Studionmatdryck nere vid östra stranden och betyget blev helt godkänt. Härligt att kunna sitta ute och äta även om det blev rätt kallt när solen försvann.





Oliver har lite svårt ibland att gå som normalt folk utan det ska sladdas och sliras och då är det ibland lätt att "köra av vägen". 

Nu blir det sängen, imån vankas det frukost hos svägerskan.



Onsdag

Halva vardagsveckan har gått och idag är det onsdag. Det betyder att oliver är ledig så idag är båda barnen hemma. Rätt skönt att slippa stressa iväg på morgonen och bara få strosa runt i pyjamas så länge vi vill. 

Veckan har varit rätt fullbokad hittills med bla lunchbesök i måndags från några av mina kära arbetskollegor, korttagning för VN och lite firande igår tillsammans med syster och familj. 


Present till molly från jobbet. 

Det här är rätt sällsynt! Att dessa två sitter still tillsammans så df vad jag tvungen att föreviga detta med ett kort.


I söndags hade jag och Alex 1 årig förlovningsdag och han överraskade mig med tio röda rosor på morgonen. 


Imorgon tar jag barnen med mig och styr bilen ner mot bästkusten medan pappan i familjen stannar hemma och fixar med det kommande uterummet. Vi får andas lite halmstadluft och Alex får jobba ostört, a winwin situation. Ser verkligen fram emot när uterummet är klart, ett nytt härligt rum att få inreda .





Mollys dop

Igår va det dags för mollys dop, äntligen får man väl säga.  Det blev en rätt liten tillställning med inte så mycket folk och en enkel dopfika efteråt.  Känns rätt skönt att hon äntligen är döpt nu med tanke på att hon fick feber här i fredags så va jag osäker på hur det skulle bli. Ett tag verkade det som om den här lilla tjejen gjorde allt för att inte bli döpt. Men som tur är hann hon piggna till. 

Då jag inte lagt in bilderna från dopet på datorn så får det helt enkelt bli mobilbilder i lite olika kvalitet.





















Prästen som döpte Molly heter Anders Hallberg och han va vi alla jätte nöjda med. Väldigt enkel, lättsam och nog väldigt populär hos barnen. Kan varmt rekommendera Anders Hallberg till dop eller liknande. 


Personlig födelsetavla

På Valborg när Niclas o Karin va här så fick Molly sin doppresent. En grej som jag spanat in länge och bara varit ett knapptryck från att beställa.


En personlig födelsetavla. 

Jag älskar den! Så nu ska vi ta o klicka hem en till oliver oxå fast spegelvänd sen ska de upp på väggen! 

Fullspäckad helg

Ny vecka igen och den här veckan är rätt fullspäckad men bara med en massa skoj. Så utöver att hämta o lämna oliver på dagis, laga mat o underhålla hemmet och såklart ta hand om lilla Molly, så ska jag dessutom:

• göra en ny tatuering 
• på bebis träff
• ha dop för Molly
• en massa ärenden
• fixa dopfika

Nu i helgen är det alltså äntligen dags för Molly att döpas, om nu inget oväntat händer igen. Andra gången gillt helt enkelt. Men den här gången blir det ingen större tillställning efteråt utan bara dopfika. Vi har inte skickat ut några nya inbjudningar men vi hoppades att det skulle spridas från mun till mun så alla som fick inbjudan till förra gången är givetvis välkomna nu oxå. 
Men det vore toppen om ni som vill komma säger till så att vi vet på ett ungefär hur många vi ska räkna med på våran lilla tjejs dop :).












Lördag

Man blir lite dagblind när man går hemma i vanliga fall och nu när även Alex är hemma och är ledig blir det nästan ännu värre. Men iaf, lördag är det idag och det är skönt det. För igår hade vi ytterligare ett besök och det blev lite senare än vad vi är vana vid så man är lite trött idag. Men ibland är det värt det och den här gången va en sån gång . 



Det va Johanna o Emil som va här och såklart deras lilla Inez. 


Nu ska vi snart iväg och hämta hem våran Oliver som sovit borta i två nätter. Han har till sin stora lycka sovit hos farmor o farfar och nu är det dags att åka hem. 
Det blir så tyst när han inte är hemma och man saknar hans roliga kommentarer nästan direkt. Så nu ska det bli skönt att få hem det lilla livet.





Valborg

Sysslingarna

På valborgsmässoafton hade vi besök här hemma av Karin Niclas och lilla kajsan.  Det blev såklart grillning vilket är obligatoriskt på Valborg, samt lite goedricka, lek med barnen och spel. Då vädret inte va ngt att hurra över blev det inte att vi kollade på ngn brasa utan stannade inne.

Det stampas...



och klappas i händerna i takt till babblarna.





Underbara kajsan blev trött efter allt stampande å klappande och gav upp för kvällen.

Trots att inte vädret va på topp så hade vi ändå en fin Valborg. 






Design