Soffwanties

I söndags var jag o mamma på Mio och spanade lite. Jag på soffor o sängar och mamma på möbler till deras kontor som ska bli ett litet tvrum istället.
 
Som jag nämnt tidigare så är jag extremt trött på skinnsoffan vi har, tycker att det är extremt fult och vill inget hellre än att byta ut den mot en grå lite nättare soffa. Alex tycker att vi ska vänta i minst två år då en ny grå soffa kanske inte är det mest optimala med må barn. Visst han har rätt, M E N  det är ju en mindre evighet så så länge kommer inte på fråga.
 
Vill som sagt ha en grå soffa här uppe och sedan vill jag ha en ny soffa till gillestugan oxå, en i liknande tyg vi har nu men en större soffa i U format. Det ska nämligen vara barnens tvhörna så där måste vi ha ett tåligt tyg och mycket plats.
Här uppe hade jag helst velat ha två likadana soffor, 2or el 3or stående mot varandra men det ha vi tyvärr inte plats för så det får bli ngt annat. Dock finns det ju en hel del att välja på där ute i soffdjungeln så det lär inte bli lätt.
 
Till barnen, gillar cozy hörnan.
Till barnen, en helt vanlig U soffa.
Här uppe?
Föll en aning för denna fast i ett annat tyg. Lite tantig men tidlös..
U soffa även upp?
eller denna?
 
(alla bilder från MIO)
Hittade fler som jag hade kunnat tänka mig till oss här uppe och har även hittat på andra ställen. Det är tur att jag inte behöver bestämma mig ännu. Har ju lite tid på mig då jag först och främst måste övertala A om hur stort behov vi verkligen är av en ny soffa. Eller rättare sagt två nya soffor.
 

Träning

Nu är jag och M precis hemkomna efter lite mammabebis gympa. Ngt vi båda uppskattade och gillade. Molly gjorde det hon gillade genom att tugga på leksaker och titta på andra bebisar och mamma gjorde det hon gillade, tränade. 
A-Win-win-situation!  




I slutet av passet såg jag att M började klia sig i ögonen och vi hann knappt utanför dörren innan hon somnade. Säkerligen helt slut efter alla intryck. 
Men vi är helt klart överens om att mammabebis gympa är ngt vi ska fortsätta med. 

Molly 7 månader

Att tiden går fort kan vi väl alla vara överens om men nu börjar det nästan bli löjligt. Kan vi inte bestämma att vi pausar tiden lite?!




Vikt: 8900 g
Nytt: Har bytt helt till sittdelen nu på vagnen och sitter numer helt själv utan problem. Nöjer sig inte längre med att sitta still i babysittern ngn längre stund utan nu ska det kutas runt i gåstolen och ligger still är det inte tal om heller. Utan det ålas runt på hela golvet och hon kan bli bra frustrerad då hon försöker krypa men inte kan. Sedan är första tanden på väg upp vilket gör att allt ska stoppas in i munnen.




En mysig fredagskväll

Vilken mysig fredagskväll vi hade igår. Vi hade laddat upp med massa gott såsom räkor, kräftor, kex, räkpaj, sallad och givetvis lite vitt vin på det.
Skaldjur är riktigt gott och att sitta och plocka lite med det, lite vin, tända ljus, tillsammans med sin bättre hälft och prata om allt mellan himmel o jord är högt uppskattat. Det kan inte bli mycket bättre än så. 





Vi satt i vårat sk uterum och det va så mysigt att sitta där med tända ljus samtidigt som regnet öste ner utanför.  Även om jag är extremt trött på det här regnet som inte verkar ha ngt slut så måste jag erkänna att det är väldigt mysigt att få sitta inne med tända ljus och känna att hösten är på väg..Utanför. 



Mollys garderob

Det är som sagt inga son helst problem att fylla den. Finns så mycket fint och det är rätt lätt att gå i personlig konkurs genom att släppa lite på tyglarna. 

Idag fick molly hem ett paket  som innehöll två klädesplagg jag hade klickat hem på nätet.

En super söt jacka som hon kan ha i höst.


Och en lite tuffare outfit. 


Ett par svarta leggings till det och hon är redo för höstens partaj. 

Värnamodagarna

I tisdags gick årets stora folkfest här i stan av stapeln, värnamodagarna. Och igår va vi ute en sväng i staden. Vi blev fler än vad som va tänkt från början vilket är väldigt roligt. Ju fler desto roligare!


Vi hade bokat bord på hotell tre liljor och maten va väldigt god och sällskapet va toppen! 



Jag hade varit hos frisören innan och fixat till kalufsen och hon gjorde en så fin frisyr. Enkelt , åtminstone när andra gör det, men himla fint.  Mitt annars vanliga platta extremt tråkiga hår va nu mer ett svall. Älskade det! Ska bara försöka få till det själv oxå framöver. Jag och frisyrer.... Ngt jag är värdelös på.



Efter maten tog vi oss till ett av tälten och avslutade sedan kvällen på Harrys. 



En riktigt rolig kväll vilket är en självklarhet egentligen med tanke på sällskapet. 
Tack! 

Kräftskiva

Idag var det dags för årets kräftskiva hos M o C. En mycket trevlig tillställning och väldans gott! Jag är inte mycket för pajer men M hade gjort en räkpaj som jag bara måste ha receptet på. Så gott så! 





Va första gången i år vi åt kräftor och det lär inte vara sista gången. Hjälp vad gott det är. 
Då både oliver och molly var med så åkte jag o barnen hem direkt efter att vi hade ätit.  Så nu sover de små liven och jag tänker nog ta och följa deras exempel. 


Cutipie

Att köpa kläder till Molly är ingen som helst konst. Det är farligt enkelt!!! Har alltid tyckt att det är lättare att köpa till flickor än pojkar då jag anser att det finns så mycket mer att välja på när det kommer till flickor.
Till Oliver är det skjorta eller pikétröja tillsammans med byxor/shorts som gäller men till Molly finns det ett hav av olika sorters stilar som jag gillar att välja mellan. Just nu har jag hittat inte mindre än fem olika jackor till Molly men då även jag inser att hon inte behöver så många så måste jag försöka välja. Lättare sagt än gjort kan jag lova. 

Nu tillbaka till rubriken.
Min käre mor/barnens mormor hade igår gått loss inne i cutipies butik. Och vi fick hem en påse med massa fina kläder. Kändes lite som julafton trots att inte kläderna va till mig.




Detta va min favorit i påsen då jag själv spanat in den till lilla M. 

Cutipie har väldigt mycket fint och för er som inte har möjlighet att besöka deras butik/showroom så har de även en hemsida www.cutipie.se . In o shoppa loss vettja! 

Tisdag

Idag skulle jag egentligen infunnit mig på röntgen då det skulle ha gjorts ett ul på min mage pga svullnaden. Men då jag blev sjuk i söndags fick den tiden bokas om.  Istället är det sanering av mig och huset som gäller idag. Efter en sån här sjukdom så kan det inte bli för rent här hemma. 




Förresten....
Den här lilla figuren har jag spanat in länge och är ngt som jag önskar att jag kunde köpa till Mollys rum. Visst är den helt underbart söt?! Tyvärr är det ngt min mammaekonomi inte tillåter så får fortsätta titta på den på avstånd. 


Mollys rum

Nu när hösten snart är här så blir jag som vanligt supersugen på att förnya, renovera och köpa en massa nytt här hemma. Helst av allt hade jag velat ha åtminstone en ny och fräsch toalett, då båda våra badrum är helt o hållet och rent av äckliga. Men det är ngt som får vänta lite då det överstiger våran budget lite nu när jag är mammaledig.  Så får nöja mig med ngt mindre kostsamt. Därför tänkte jag att det är dags att ta tag i Mollys rum. 

Allt är en enda röra där inne och hon behöver nytt golv, en matta, ny garderob, gardiner och en ny del till stringhyllan. 






Älskar sängen från Smallstuff som är en doppresent från min mamma och Thomas. 

Allt är som sagt i en enda röra och det hade varit kul att få i ordning hennes rum och göra det lite mysigt. Så ska nog börja gå på jakt på riktigt för att hitta det jag är ute efter för att göra hennes rum beboeligt.

Snabbantning

Söndagen blev inte som planerat, efter värsta sortens magont, trodde först att det bara va vanlig magkatarr igen då den har kommit tillbaka med råge den här sommaren. Men när jag sedan va tvungen att ha en spann jämte mig insåg jag att det va magsjukan som kommit för ett besök. 

Helt sjukt va ynklig man känner sig när man rykt på det och varje gång tror man att man är nära döden. Det va ändå en lättare variant som enbart höll i sig i sju timmar. Men fy fasiken vilka långa timmar det var.

Nu är jag iaf piggare och ska bara försöka få i mig lite mat och hålla tummarna att resten av familjen slipper denna vedervärdiga sjukdom. 


Hatar egentligen McD men det va det enda jag kände mig sugen på. En liten hamburgare samt en liten milkshake.


Fredagskväll med fina vänner

Idag är vi lite trötta här hemma då vi hade vänner på besök här igår. 


Det blev en väldigt fin kväll så vi kunde sitta utomhus hela tiden. Vi satt ute och spelade spel in på småtimmarna, Smart  ass och Våghals 2 som är lite av ett fjortisspel men kan va rätt kul om man är på rätt nivå, åtminstone till en början sen tröttnar man på att det är vissa överdrivet löjliga kort. Hur som haver en mycket fin kväll tillsammans med goda vänner. 






I em kommer storebror hem igen efter att ha varit hos farmor o farfar ett par dagar och sedan ikväll ska vi hem till min mamma o Thomas för lite mat. En lördag med inte så mkt inplanerat vilket är skönt en sån här dag. 

Tjejkväll

Igår va jag hos Karin o Kajsa, det va en riktig tjejkväll deluxe. Massa tjejprat och gos med min fina guddotter Kajsa.








Såna här underbara sommarkvällar med fint sällskap är guld värda och man vill aldrig att de ska ta slut. 
Det känns som man får passa på och njuta och suga ut det sista av sommaren nu för ngt säger mig att hösten står på ingång.



Det blev en dag på stranden..

.. Igår. Eller rättare sagt ute i stugan. Va ju på tok för varmt för att sitta inne i stan. 


Oliver är inte lika mkt badkruka längre som han va innan utan nu ska det hoppas o simmas o badas mest hela tiden.

Molly däremot som älskar att bada hemma i badbaljan är rätt tveksam till när det kommer både till sjö och hav.





Till skillnad från igår så har den här dagen varit väldigt grå och seg. Barnen har varit gnälliga o rastlösa medan både jag o Alex varit riktigt trötta i huvudet. 
Så det ska faktiskt bli riktigt skönt att få hoppa i säng och sova nu och förhoppningsvis vakna upp till en lite mer händelserik o icke så grå tisdsg!






Lördag

Det märks att vi inte varit hemma så mkt under semestern då vår gräsmatta sett ut som vi kör på sommaräng. Såg helt förskräckligt ut så efter träningen i morse va det jag som tog ut gräsklipparen för en riktig svängom på gräsmattan. Mycket välbehövligt!

Upptäckte även att pga poolen så har vi fått en hel del nypstjärtar i trädgården och när jag körde mot poolen med gräsklipparen så bara vällde det ut små vidriga monster under skyddet poolen står på.  Så efter den här fm bestämde jag att:
1. Nästa år får vi investera i en liten Fido. Dvs självgående gräsklippare för såhär som våran gräsmatta sett ut i år är inte acceptabelt.
2. Poolen har gjort sitt för i år. Så nu ska den Bort samt alla vidriga minimonster. 


Tack poolen för i år, vi har haft mkt nytta av dig dessa varma dagar.



Växjö

Vi hade inga som helst planer för dagen och då vi var aningen rastlösa o ville hitta på ngt så bestämde vi oss för att ta en tur till Växjö. 
Sagt o gjort, en tripp i Växjö stad fick det bli och nu sitter vi och äter lunch på 4 krogar.





Bortbjudna

Igår va vi bortbjudna på lite mat o diverse till M o C. Alltid kul att få komma bort lite och umgås med goda vänner och gårdagen va inget undantag.









Design