Spontanmiddag

Det blev en liten spontanmiddag på Harrys.


Lördag

Kl sju i morse fick jag för mig att jag skulle ta de nya skorna på en joggingtur. De blev helt klart godkända.
Skoskaven kände ja inte av så mkt heller utan det enda som märktes va att det va lite halt på vissa ställen.

Efter en lång o härlig dusch och en stillsam frukost så är jag nu redo att starta dagen.
Pojkarna ska åka till gvd men jag stannar hemma. Jag ska passa på att städa medan jag är själv hade jag tänkt. Huset är i stort behov av en grundlig sanering och man får mer gjort när man är själv.

En nygammal väggtext sattes upp igår i sovrummet och nu märker man ännu tydligare att vi måste göra ngt åt dörrarna. De är både gulaktiga och fula.


Kväll

Nu ligger maten i magen, grillat blev det till fredagsmat. Tror det kommer bli mkt av den varan framöver på den kommande altanen i sommar. Och det har vi ju inget emot :).

Nu är chokladen framtagen och det blir soffläge och Lets Dance.
Trevlig kväll!



Jackpot i brevlådan

Kanske låter som om jag har ett rätt händelselöst liv men jag gillar när posten kommer (jag vet det är jag o pensionärerna)tycker det är spännande på ngt sätt :). Man vet lixom inte vad som ligger i brevlådan idag.

Oftast är det ju tyvärr räkningar och reklam men ibland så dyker det upp små överraskningar, som idag tex.
Hur glad blir man inte när det ligger ett handskrivet brev i brevlådan? Så personligt samtidigt som det oftast betyder ngt glatt. Att det som idag va en inbjudan till en rolig fest gör ju det ännu bättre.

Idag innehöll brevlådan även ett nytt nr av hus & hem så idag va det rena jackpoten i brevlådan!


Fredag

Hade en jätte trevlig kväll hos N igår. Härligt att sitta ner och umgås med vänner som man kännt i en evighet och bara prata.

Va faktiskt en runda på eko innan oxå. Som jag misstänkte så var det både en och annan man sprang på där.
Men härliga affär, eko kommer nog bli en succe och jag har ngnstans att hänga vareviga dag nu ;) har faktiskt ett ärende dit idag oxå vilket jag inte är så ledsen för.

Gott folk då va det happy fredag och helg igen.
Här blir det fix hemma både ute och inne, en tripp till gvd och förhoppningsvis kanske jag kan inviga mina nya joggingskor om inte skoskaven stoppar det. Vad är era planer?

 
Påtal om jogging så pratade jag o mamma igår om appen runkeeper.
Jag: har du laddat ner runkeeper?
mamma: nej jag ska göra det
jag: den är jätte bra, den gör det lixom lite roligare att springa. Den räknar kalorier, hur långt du sprungit, hur snabbt  och sen så kan du se på en karta vilken runda du sprungit osv.
mamma spärrar upp ögonen och ser mäkta imponerad ut när hon säger:
Samtidigt som telefonen ligger hemma?!

Njaa riktigt så bra är väl inte appen, men bra är den!

Nu fredagsmusik!




Eftermiddags blogg

Eftersom vi redan hade ätit klart och gått igenom alla butikerna på kärnan redan kl halv ett så blev det inget besök på eko. Orkade inte vänta tillsammans med pensionärerna en halvtimme innan de öppnade så vi gick bort till mio istället där mamma skulle kolla på soffa till stugan.

Va många fina soffor det finns nu och billiga är de oxå. Känns som att man får mkt soffa för pengarna. Jag hade gärna sett att vi köpte en ny till vardagsrummet då jag inte riktigt är så förälskad i den vi har nu. Men då den är väldigt praktisk när man har hund och småbarn så blir d tyvärr ingen ny soffa just nu.

Mamma bestämde sig iaf för en soffa och jag nöjde mig med att ta hem mio katalogen ihopp om att hitta det perfekta soffbordet. Yes still looking.

Fick dessutom med mig ett par nya joggingskor hem dock inte från mio då.
Nu ska jag krypa upp i soffan med mio katalogen o vila lite. Ikväll tar jag cykeln bort till N för att se hur livet leker med honom.


Torsdags blogg

Försökte på mig en pw igår men d va nästintill omöjligt med min skoskav. Verkar som ja få lägga allt som heter träning o motion på hyllan i ett par dagar, i varje fall utomhusaktiviteterna.
Blir så irriterad på mig sj hur jag kunde gå i ett par nya skor så långt första gången, gaaahh!

Idag öppnar eko igen här i vmo och som jag saknat den affären. Enda sen den stängde för x antal år sen ha jag saknat den och hoppats på att den ska komma tillbaka.
Så idag ska jag oliver o mamma dit och trängas med alla andra som inte kan hålla sig och sedan blir det en lunch på stigs.


Onsdag

Vilken mysig våffelkväll vi hade igår. Va lite orolig först att det skulle bli extremt jobbigt med oliver då han är så gnällig nu men det gick jätte bra. Tror han oxå va i stort behov av en niclas o Karin dos precis som vi va. Alltid lika roligt att träffa dem.
Det är inte alltid man klickar så bra och så fort med en person som jag gjorde med Karin. Vi har känt varandra lite mer än ett år bara nu men det känns som jag känt henne hela livet. Underbara människa!

Glömde ta några kort den här Gng oxå måste försöka komma ihåg d till nästa Gng.


Skoskav från h*lvetet

Ursäkta franskan, men det va inte bara ett par byxor och ett par skor till oliver som fick följa med hem från stan utan oxå en jäkla skoskav.

Märkte det redan innan vi kom fram men tänkte att det går nog ändå. Efter att ha köpt byxor o skor till oliver och gjort ett besök på Ik form (där ja som vanligt vill ha allt) o en snabb visit på hm så bestämde ja mig för att trippa hemåt. Och trippa va precis va jag fick göra, kunde inte gå ordentligt hade så ont! Såg nog inte klokt ut när jag gick där med barnvagn trippandes på tå. Men d va antingen det eller att gå barfota så jag antog att alt 1 va lite bättre ändå.
Nu sitter jag här och kan knappt ha på mig strumpor och funderar hur fasen jag ska få på mig några skor de närmsta dagarna.
Jaja fina det va dem iaf - skorna alltså!


The city

Då promenerar vi mot stadens centrum. Har på mig mina nya skor så får se om jag kommer hem med skoskav sen.

Bara jag som tycker att ens fötter ser gigantiska ut när man har tighta byxor till såna här skor? Tycker alltid det ser ut som om jag glider fram på ett par skidor.


Våffeltisdag

Det va otroligt skönt att träna igår, först trodde jag att det aldrig skulle gå men det gick mkt bättre än förväntat. Dock känns det i kroppen idag, träningsvärk i armarna och kroppen den är rätt tung. Men det ska jag försöka se till att spinga bort i em ;)

Oliver är fortf på sitt gnälliga humör och lider av ngn svår form av seperationsångest. Jag får inte lämna han en sek, knappt ställa mig upp, utan jag måste sitta jämte han och leka, helst ska han sitta i knät oxå. Även om det är rätt mysigt när han lägger sig i knät , eller bara vill att jag ska bära honom så är det rätt frustrerande då jag inte får ngt vettigt gjort över huvudtaget. och det här gnället kan göra en en aning galen. Ngn som vet när den här fasen går över eller som har förslag på vad man kan göra för att förenkla saker o ting? 

Så fort gnällspiken har vaknat ska vi bege oss till stan för att kolla in utbudet lite och ikväll ska vi till karin o niclas för lite våffelmys. Tror detta kommer bli en bra tisdag, vädret ser ju lovande ut oxå, 19 grader o sol låter ju fantastiskt.


En livsfarlig våg hos bvc

Först ut i morse va de dags för bvc, vägning, mätning och vaccination var det som stod på schemat. Det blev dock bara vägning och mätning då Oliver blev totalt livrädd för vågen och efter det var det kört och han grät oavbrutet. Så vaccinationen fick skjutas upp.

Han är inne i ngt stadie nu där allt nytt/obekant är lika med livsfara och skriker som en stucken gris varje gng det är ngn sorts livsfara på ingång.  Grannarna fick höra detta skrikande igår, då vi hade köpt en barnsadel till cykeln och en liten söt hjälm åt Oliver. Tänkte att detta lär han ju älska, alla barn älskar väl att cykla?! Alla utom Oliver.
Men tydligen lyste det en stor neonskylt med "danger danger" på över sadeln för den skulle han då inte sitta i. Det va fullständig lögn att lugna ner han så det nöjet får vi ge ett försök en annan gng.

Nu när han inte är fullt återställd än heller så är det knappt att det får att få han lugn igen utan det är bara bära bära och bära som gäller och det blir tungt efter ett tag.

Faster Issa va här på lunchbesök idag och efter vårat bvc besök då oliver upplevde livsfara igen så va han tyvärr inte på ett strålande humör när hon va här. Så det fick bli sängen för honom så det blev tråkigt nog inte mkt lekande för deras del den här gng.

Nu hör jag ett lite gladare rop från hans rum så vi får hoppas att lilleman vaknat på rätt sida nu.


Issa och Oliver i Turkiet


Vad är det med dagens björkris?

Det måste vara ngt fel på dagens björkris! Det är ju helt hängigt och fult.
Att förvandla vårt björkris till påskris va lättare sagt än gjort och det blev inte alls fint. Tycker det ser ut som om både ris och fjädrar haft influensan. Helt risiga! (nej det är inte meningen att va vitsig)
Få se hur länge det får vara kvar när det ser så fult ut.

Våra nya krukgubbar saknar lite hår men ska se till att ordna det imorgon.




Noll ork och motivation

Herregud vad den här snuskiga sjukdomen tar på en. Jag har ingen som helst ork eller motivation för ngt. Hade kunnat ligga i sängen hela dagen utan några som helst problem.

Helgen har gått åt till att försöka få i sig mat och samla på sig energi. Inget av det har gått särskilt bra kan jag säga.
Idag skulle vi gjort ett fikabesök och ett våffelbesök men vi avbokade de då vi inte vill riskera att smitta ngn. Istället ska vi ge oss på att försöka få i oss lite grillat - det borde man ju ändå kunna trycka i sig!?


Viktminskning

Vill du gå ner i vikt? Förlora några kg på mindre än ett dygn utan "svårigheter"?
Då ska du komma hem till oss och hjälpa oss med smutstvätten så kan jag nästan garantera att innan helgen är slut har du gått ner i vikt!

Jag klarade mig med andra ord inte. Ungefär tio minuter efter att jag publicerade inlägget igår så va d min tur att prata med den stora vita telefonen.

Natten har varit oerhört tuff men är glad att d värsta kom när oliver sov för min och Alex del. Det är inte helt lätt när alla tre ligger däckade men det har gått ändå men jag är glad att den här dagen snart är över.

49,5 kg står vågen på och det betyder att 3 kg försvann inatt , så som sagt , snabb viktminskning och är du intresserad så är du välkommen hit o hjälpa till att sanera huset.


Jag vill flytta....

Jag vill flytta hemifrån! Åtminstone för ett par dagar.
Hemmet ha blivit invaderat av den vidrigaste och snuskigaste bacillen av dem alla. Magsjukebacillen!
Jag har fruktat för det här och det är nära att jag spyr bara av tanken. Hela huset känns som en enda spya och tvättmaskinen går och har gått på högvarv hela em.

Jag är så rädd och fruktansvärt nervös för att den ska hoppa på mig oxå. Det känns som jag bara går och väntar på att bli nedslagen av detta monster.

Nu ligger iaf sjuklingarna i sängen och jag får äntligen sitta ner och ska förhoppningsvis få i mig lite kvällsmat.





Man ska hålla vad man lovar

Sitter just nu ute i solen och njuter. Solen höll vad den lovade trots att det såg rätt mörkt ut i morse. Riktigt skönt är det.
En kopp kaffe, sol och rumble är vad som står på schemat tills oliver vaknar igen. Ngn som vill spela?

Längtar till Halmstad nu. Får nog ta en tjejhelg snart igen tycker jag :)


Väg- och mätdag

Blev förvånad i morse när jag insåg att det redan va torsdag, va har den här veckan tagit vägen?! Va tvungen att fråga alex två gng ifall det verkligen stämde att det va torsdag redan. Och vist gjorde d det.

Idag är det dags för vägning och mätning som det är varje torsdag.
Jag rekommenderar verkligen alla där ute som vill och försöker gå ner i vikt att mäta sig. Vågen är ju inte riktigt rättvis på det sättet eftersom om du tränar får du ju muskler och muskler väger ju oxå. Därför är det mkt bättre att mäta sig. Jag mäter mig runt midjan och likaså vid naveln.
Det är himla kul att se resultatet oxå. Jag själv kan inte se i spegeln att det har hänt ngt alls med min kropp, i mina ögon är jag fortfarande lika plufsig som i höstas. Men måttbandet och mina anteckningar visar annat, att det verkligen har hänt ngt. Som sagt kul att se att det händer ngt men än är det långt kvar till målet!


Bjuder på en icke het magbild där ni ser hur mkt som hänt sen i slutet på sept.




Skyddsglasögon

Så vad tycker ni om skyddsglasögonen då? Jag gillar faktiskt dem lite. Men det kommer inte bli dessa, hade jag fått välja två par så kanske.

Ser ut att bli finare väder nu framöver igen vilket ska bli otroligt skönt. Dessa två dagar som varit nu så ha jag inte varit ute mer än nödvändigt.
Och igår gjorde jag ingen nytta alls förutom att jag tränade. Så idag ska det bli skönt att få komma ut och lufta sig lite. Casper ska klippas och jag ska köpa hem lite påskris, tycker det börjar bli dags att påskpynta lite nu.


Think pink





Vet du vad som skulle passa bra in på vårat köksbord!? En liten rosa jellybean skål!
Tittade i almanackan om det va så att jag skulle ha namnsdag snart för då kan man ju alltid inkassera en liten present eller två. Det visade sig att jag redan haft namnsdag! Hallå det va det ingen som uppmärksammade!
Dåligt, men ni vet väl att man kan ge en namnsdagspresent i efterskott?!




Måndag

Klockan är bara kvart i tio och vi har hunnit med en hel del hittills. Först ut va ett besök hos tandläkaren för Olivers del. Han öppnade inte munnen överhuvudtaget men det såg tydligen bra ut ändå(?!). Sedan blev det en tripp till mitt jobb. Så när vi kom hem va Oliver helt färdig så nu ligger han i sin säng och sover.

T A C K alla som kommenterat ang glasögonen, uppskattar verkligen eran hjälp och eran ärlighet, vare sig åsikterna är positiva eller negativa, haha=).
Jag själv gillar mest 2an och 4an så väljer lite mellan dem men ska gå till optikern idag igen för att kolla om jag hittar ytterligare några.

Oliver blev fotad lite innan när jag va på jobbet. Vilken skillnad det är på kameror och kameror. Sen älskar jag svart/vita kort, inte speciellt förvånande va!? Vi har en svart/vit foto vägg och nu kan vi fylla på med lite nya kort på oliver. Syns att han är förkyld dock.





Gult är inte fult

Har verkligen börjat gilla gult speciellt till svart och vitt. Så för första gng så ska påsken får vara gul hos oss. Vet att påsken ska vara gul men jag har alltid kört på svarta o vita fjädrar. men inte i år, i år ska fjädrarna få vara gula.


Som sagt till svart och vitt tycker jag gult är jätte fint.


Inspirationsbild Lagerhaus


Söndag

Luften har gått ur mig totalt. Har ont i huvudet, fryser och är allmänt super trött. Hoppas innerligt att det beror på en kombination av det tråkiga vädret och att kroppen bara är trött efter allt trädgårdsjobb i helgen. Har inga som helst planer på att bli dålig nu igen. Hade tänkt ta en springrunda idag men med tanke på att jag inte känner mig helt hundra så ska jag vila istället.

Skulle inte förvåna mig om det är dags att bli dålig igen då Oliver verkar ha blivit förkyld igen. Asså detta året har inte varit annat än sjukdomar. Har verkligen varit så skönt nu dessa veckor då han fått vara helt frisk o näsan inte runnit på honom.¨
Ja ska då börja jobba på att inte bli sjuk redan nu - överdosering av vitaminer börjar NU!


Fick hem två par skor i veckan nu som jag beställt. Vet dock inte om jag ska behålla de vita än. De andra var super sköna så nu är fötterna redo för festligheter i sommar!



Sthlm dg och Svea från ellos


Lördag

Lördagen började som fredagen slutade kan man säga, med ett träningspass och sedan jobb i trädgården. Nu efter att storhandlingen är klar kan jag knappt hålla ögonen uppe. Så det får minsann bli en liten eftermiddagslur för att samla på sig lite ny energi.


Here we go again...

Jag har inte ens fått glasögon än men jag är redan trött på det.
Och så är jag trött på att fake le inför kameran..
Jaja här kommer lite nya bilder o 2 par nya glasögon svarta de oxå. Provade lite andra mer diskreta glasögon men de kändes mer som skyddsglasögon, så det fick bli svarta den här gng oxå.
(1an och 2an är samma som sist)
Som sagt brutalt ärliga nu hörrni, ja behöver eran hjälp!

Glasögon nr 1




Glasögon nr 2




Glasögon nr 4




Glasögon nr 5





Glasögon nr 3 har åkt tillbaka som ni ser.


Nu blev det kvälla....

Vi har verkligen varit effektiva här hemma i em. Det har lastats grus till baksidan, krattats löv och rensat land. Och när jag lastade på den sista lövhögen för dagen på släpet bestämde jag mig för att ta en löptur innan det blev mörkt. (hade aldrig vågat springa i "skogen" när d är mörkt, knappt ja vågar det när det är ljust)
Hann precis hem innan det blev mörkt och det kändes riktigt bra att springa idag. Tror att jag börjar gilla det och kan ju säga att det blev en längre tur idag, snart så springer jag ett riktigt maraton utan problem ;).

Så efter en effektiv em så är ljusen nu tända här hemma o mysisarna är på och det är dags att starta fredagsmyset.
Trevlig kväll!


image description


Fredag

Ang glasögonen så höll de flesta med om att glasögon nr 3 åker tillbaka. De gillade jag inte alls, tycker de va alldeles för spetsiga uppåt och påminde om glasögon från 50 talet. Så ska lämna tillbaka de i em och ta hem några andra. Gärna några mindre för nu känns de som att de jag har tagit hem täcker hela ansiktet. Det här med att bestämma vilka glasögon det blir för min del kommer bli ett väldigt lååångt projekt =)!

Kan knappt fatta att det är fredag igen då tiden går ovanligt fort nu, fortare än den brukar hur det nu är möjligt?!? Den här helgen ska det tränas och sen ska vi fixa en hel del i trädgården inför bla det kommande trädäcket. Herregud vad jag längtar efter vårat trädäck. Har kollat på möbler till det, konstrotting eller rottingmöbler ska vi ha där och det kommer bli så jäkla snyggt. Så håll tummarna för uppehåll!!!
Om några timmar är alex hemma igen efter ett par dagar i tjeckien, så snart tar vi helg hela familjen!

Tävling

Just nu pågår det en tävling hos JTP där jag är med och tävlar om en Tam Tam pall.
Va med du oxå vettja=)!


A dress for success



Dessa klänningar kommer från Nelly och de får gärna flytta in i min garderob med omedelbar verkan.
Vanliga vardagsklänningar som även fungerar till lite små festligheter.
Ifall ngn undrar gillar ja den helsvarta och den med oranget i mest=)!


Linda goes glasögonorm

Som jag misstänkte, min syn är inte helt perfekt.
Jag va lite översynt o ha ett litet brytningsfel, såg bättre på det vänstra ögat. Behöver glasögon när jag läser o sitter vid datorn.
Hon sa att hon tänker inte säga till mig att jag måste skaffa glasögon men hon rekommenderade mig att göra det, speciellt tills jag ska börja jobba. Fick prova med sånt glas jag skulle ha och det va faktiskt skillnad. Det va så skönt att låta ögonen få vila. Så det blir nog till att skaffa glasögon iaf.

Men då till problemet. Jag som är så velig och kan knappt bestämma mig för vad jag vill äta för mat idag, hur sjutton ska ja kunna bestämma mig för ett par glasögon?!?
Fick låna hem tre par som mamma och optikern tyckte jag passade i, jag själv tycker inte jag passar i ngn av dem.  När jag ser mig i spegeln ser jag inget annat än ett par glasögon. Men jag antar att det är en vanesak.
Vad tycker ni? Va nu brutalt ärliga är ni snälla vare sig jag passar i dem eller inte.

Glasögon nr 1



           


Glasögon nr 2



            


Glasögon nr 3



           


Så vad tycker ni, 1, 2 eller 3? Eller kanske inga av dessa?
Som sagt va brutalt ärliga!



Optikern nästa

Igår fick jag äntligen tummen ur och bokade tid för synundersökning. Har lite på känn att jag har fått lite sämre syn på äldre dar. Jag tycker det är super snyggt med glasögon - på andra!

Skämt o sido så tycker jag det, när jag ser vissa människor med glasögon så tänker jag herregud va snygg hon är i dem glasögonen, och så vill ja ha oxå ha dem. Ha funderat många gng på att skaffa mig glasögon enbart som en accessoar. För att sedan upptäcka att det är precis som med solglasögon - skitsnyggt på andra men skitfult på mig, jag passar helt enkelt inte i varken det ena el det andra.

Nu vet jag ju inte ens om jag har så dålig syn, kanske bara är inbillning från min sida. Vi får se om några timmar.

Dagistankar

Tiden bara rinner ju iväg som vi alla vet och snart är det dags för oliver att börja dagis(d kommer alltid heta dagis för mig o inte förskolan). Än är det några månader kvar men det säger ju bara svisch så är vi ju där. Och det här med dagis har jag verkligen blandade känslor inför.

Samtidigt som jag längtar o tycker det ska bli riktigt kul att komma tillbaka till jobbet så känns det samtidigt väldigt tomt att jag inte kommer att få träffa Oliver lika mkt på dagarna längre.
I början kommer jag inte jobba heltid men sen då!?! Då kommer jag bara att få träffa han i några timmar om dagen och det känns riktigt tråkigt och inte helt ok.



Jag förstår att dagis kan vara jätte bra för barnen då jag tror de utvecklas och lär sig en hel massa positivt( självklart en hel del negativt oxå) och att det är bra för den sociala biten osv.  Men det är bara det att jag känner sådan avundsjuka o orättvisa. Jag blir avundsjuk på att andra människor ska få spendera mer tid med min lilla stjärna än vad jag själv kommer att få göra. Och det känns orättvist att jag kommer att missa så himla mkt av hans uppväxt. Ja så känner jag.



Jag är säker på att Oliver kommer att älska att vara på dagis och jag är säker på att det är nyttigt för han oxå då han tex behöver lära sig att han inte alltid kan få all uppmärksamhet. Så det är kanske egoistiskt det jag känner, för dagis kommer säkert ge han jätte mkt.
Jag vet inte man kanske vänjer sig vid tanken och man får väl helt enkelt acceptera det. Men är det verkligen helt rätt att man bara ska få träffa sin familj ett par timmar om dagen? Är det verkligen så det ska vara?

Nu är det ju som sagt några månader kvar tills han ska börja så vi ska se till att njuta så mkt det bara går av den här tiden och så får vi ta tag i dagisbiten o mina känslor för det då.




Favorit i repris

Solen är inte lika stark just nu som igår. men att få sitta ute o läsa i solen i lä, det känns rätt härligt och samtidigt lite lyxigt!
Jag njuter!!!!!


HLR

HLR:en igår gick rätt bra men jag hade inte en tanke på att det var så jobbigt eller tungt kanske man ska säga. Va helt genomsvett så när jag kom hem igår så fick det bli duschen direkt. Men nu känner man sig iaf relativt säker på det men man får nog ta en repetition en gng per år för att friska upp kunskaperna. Sedan hoppas jag aldrig att jag kommer att behöva få användning för mina kunskaper.

Den här dagen ser ut att bli en repris på gårdagen vilket inte gör ngt alls. Allt blir så mkt lättare o roligare när solen är framme. Tänk vilken härlig tid vi har framför oss nu=)


Avslutar med att säga G R A T T I S till världens bästa Joss oxå. Hoppas du får en jätte fin födelsedag=)!

Solen lyser...

Sitter ute i solen och njuter med en kopp kaffe, har lyxat till det med en bit choklad oxå. Det får man göra ibland. Hoppas på att hinna få lite färg på nosen innan oliver vaknar.

Livet är bra härligt eller vad säger ni?!?!


Dream a little dream....

Idag blir det ingen träning för min del då jag istället ska på hjärt- och lungräddning. Tyckte jag kunde behöva friska upp mitt minne lite då jag sist gick på högstadiet när vi hade sådan kurs. Så det är nog ganska behövligt o samtidigt väldigt viktigt att kunna.

Hade en sån härlig men samtidigt hemsk dröm inatt. Jag drömde att jag va gravid i vecka 38 och nu kan man ju fråga vad det är som är så hemskt med det?! Jo det va för att jag inte hade haft ngn aning om att ja va gravid förrän just i v 38, fick tid samma dag för snitt. Men innan snittet va jag på Ul, ett ul som va precis som en film och han va så extremt sööt den lille killen, en liten Melvin va det och han va lika mkt tjockis som Oliver.  

Trots att jag inte vill ha ett barn till just nu då jag vill testa på jobbvardagen först och vill ha all fokus på enbart Oliver så vart jag lite besviken när jag vaknade och upptäckte att det bara va en dröm. Men som jag nämnt tidigare så ser jag fram emot när det väl blir dags igen=). 



                                              v 38 dock med en mage som jag inte saknar just nu


Kroppsarbete i trädgården

Vissa berättar på fb o söker bekräftelse där över hur duktiga de varit under dagen och jag är ju inte mer än människa jag heller utan berättar gärna det här på bloggen istället.=)

Igår låg då jag inte på latsidan ska ni veta. Det va kroppsarbete för hela slanten och det känns i vissa delar utav kroppen idag, bla i rygg o i ena handleden. Jag började dagen med att putsa fönster in o utvändigt o när jag va klar med utsidan tog jag tag i krattningen. Det krattades löv o kvistar som aldrig förr. Krattade så mkt att jag fick en blåsa på handen och det är nog tack vare krattningen som jag ha lite ont i kroppen idag.







Fortsatte sen med att plocka undan pulkor och snöskyfflar. För även om det kommer mer vitt mögel så tänker då jag inte skotta mer och det blir ingen mer pulkåkning den här säsongen för nu är det vår som gäller.
Torkade av stolar o bord på framsidan och satte ut en påsklilja för att göra det lite extra vårigt.
När jag va klar med allt trädgårdsarbete så blev det en joggingtur. Hann även med lite tvätt o städ emellanåt oxå. Avslutade dagen gjorde vi med ett besök hos mamma o thomas.





Fick lite blodad tand igår när det gäller trädgårdsarbete mm och längtar verkligen till att få börja med baksidan där trädäcket, målning och kanske lite fix av lekstugan väntar.

                                                ett till vårtecken eller rättare sagt de var två st

Så nu är ni välkomna att kommentera hur duktig jag va igår!



Nu blev det natta...

Herregud vilken dag. Är helt slut, kroppen värker sådär skönt som den brukar göra när man kört slut på den.
Så nu tar vi natten här hemma, eller rättare sagt det blir tvmys i sängen istället för i soffan. Lär inte bli ngn längre tvstund då ögonen är rätt tunga men en liten stund ska vi väl orka innan vi säger god natt!


Jag älskar string....

Jag tycker det är så fint med en stringhylla!
Kan nog tom sträcka mig så långt och säga att jag älskar stringhyllor.

en sån här stringhylla pocket har Oliver på sitt rum och den kommer ifrån www.designonline.se
Och trots att jag är allergisk mot dammhyllor i köket så skulle jag vilja ha en likadan i köket.
De är enkla och stilrena och en sån hade passat perfekt på en av väggarna i köket.
Man kan ju ha tur att hitta dessa på loppis men sådan tur lär väl aldrig jag ha.

Hade även velat ha en större variant i Olivers kommande rum och en större kan man själv "plocka" ihop på www.rum21.se

Så fort jag får upp min hissgardin i köket, vilket känns som aldrig då tyget inte kommit in ens, så ska jag börja jobba på operation: Övertala-alex-att-vi-måste-ha-en-stringhylla-i-köket!


Söndag

Igår hade vi middagsgäster här, det va mina systrar som va här på besök. Det blev grillad fläskfile och egengjord klyftpotatis tillsammans med en god ruccolasallad och jag och alex delade på en flaska vin. Och jag kan ju säga att det va riktigt gott med grillat. Ser fram emot en härlig grillsommar på vårat kommande trädäck den här sommaren!Sedan blev det melodifestivalen och när vi systrar är samlade brukar det bli en o annan skum kommentar med en massa skratt så även denna kvällen. Det va en härlig lördagskväll.

Tyckte ni rätt låt vann? Jag kunde inte bestämma mig för just en favorit då jag gillade de flesta på olika sätt förutom: Ranelid(pinsam solariebrända människa), thorsten flinck och de där andra killarna top cats tror jag de hete. Men Loreens låt är riktigt bra så måste nog säga att rätt låt vann.

Idag började vi med en promenad kl sju i morse och det va inte mkt liv o rörelse ute vid den tiden. Härligt att komma ut lite och vi gick förbi kvantum för att köpa med oss lite gott till frukosten. Här hemma brukar vi ju köra lite tradition att på söndagar blir det lite av en lyxfrukost. Tyvärr hade inte frallorna blivit klara än men söndagsfrukosten blev bra ändå.

Nu har jag precis putsat fönstren på insidan och så fort alex ha tvättat klart bilen så ska jag ta utsidan.
Ser ut att bli en riktigt fin dag och i em blir det en joggingtur i skogen igen. Får passa på när man kan.
Ha en härlig dag alla!

Grill o melodifestivalen

Det ha varit en rätt fullspäckad lördag men en riktigt bra sådan!
Dagen började med intensivgympa och efter det blev det lördagsfika hos Niclas och Karin. Följt av veckohandling och sedan en joggningrunda. Jag vet vad ni tänker och det stämmer! Jag är förbaskat duktig som både tränar på morgonen och springer på em. Men kan ju erkänna att det va inget maraton jag sprang utan närmare bestämt 2,3 km. Min kusin o sambo nästan hånade mig pga få km men hallå man måste börja ngnstans och jag känner mig i vilket fall himlans duktig. Guldstjärna till mig:)!!!
Sen tycker jag att appen Runkeeper gör d himla mkt roligare!

Nu när man varit så duktig är man värd en riktig myskväll.( måste ju äta upp d kalorier jag gjort mig av med) Det vankas grill, vin och melodifestivalen. Har ingen direkt favorit än då jag oftast behöver lyssna på en låt ett par Gng innan jag tycker den är bra. Men lovar att jag kommer skaffa mig en favorit under programmets gång och då jäkla ska det röstas! Vem hoppas ni vinner?

Trevlig lördag på er!


Godmorgon

Här har det varit full rulle sen kl sex i morse. Lite tidigt för en lördagsmorgon kan man kanske tycka. Men jag somnade kl nio igår så va ordentligt utvilad imorse. Vi va i simhallen igår em hela familjen så jag antar att det va det som tog på krafterna:).

Som sagt, vi ha varit uppe sen sex och vi har hunnit med en hel del som både städ o tvätt. Man kan kalla det uppvärmningen då det om en timma står intensivgympa på schemat!


underbara fredag

En fredag med shopping o goe lunch med världens bästa karin gör att den här helgen har fått en riktigt bra början!!
Hade tänkt att boka in en synundersökning oxå då jag tror att min syn inte längre är helt hundra men det va för mkt folk där så orkade inte vänta.

De har 25% på Vero Moda här i värnamo och smålänning som man är så får man ju passa på. Fanns mkt fint men tyvärr inte mkt för mig. Det här modet med korta tröjor är inte ngt för mig o min kropp och det är ju mkt sånt nu. Men två enkla plagg fick äran att följa med mig hem.




Sedan blev det då lunch med Karin på pelikanen och då passade jag på att smita in på Tinzimara och hemmakväll. Så nu är hela helgen räddad=)!



Yankee Candle från Tinzimara



som sagt helgen är räddad....





Säng till de fyrbenta

Casper har en vanlig fyrkantig hundsäng i läder men som han inte använder utan han sover istället i sin bur. En sådan bur som han åker i i bilen. Jag vet inte om det blir mysigare för han och att han kanske känner sig tryggare i den. Men den är såå ful!
Hittade iaf en ganska häftig hundsäng som han säkert skulle känna sig trygg i och som samtidigt blir en snygg inredningsdetalj.

Den finns i dessa tre kombinationer och kanske att den äggvita fast med en svart kudde får flytta in här framöver.


Gult är inte fult

Jag har fastnat lite för gult. Det passar bra ihop med allt svart vitt här hemma och blir en snygg accentfärg.
Men även om det är fint så tror jag att det bara får bli en påskgrej av det.

Hade tänkt köpa vita tulpaner men ändrade mig i sista stund o köpte istället gula. Det är ju påsk snart ändå :). Men det är det enda som får vara gult än så länge men sen åker de gula ljusmanschetterna och kycklingarna fram och så måste jag hitta ngn annan fin detalj i gult.


Favoritsak i hemmet

Man kan ju ha många favoriter och här hemma just nu så är detta min favorit!
En vällingburk från cult. Den är helt och hållet i min stil. Skönt att slippa vällingpåsarna och dessutom super snygg att titta på!

Tror man kan köpa den överallt ibland cults återförsäljare.


Vad är det som gör en blogg bra?

Jag har mellan 5-10 bloggar jag följer dagligen. Det är inredningsbloggar, inspirationsbloggar, bloggar där jag känner de som skriver eller kanske bara vet vem det är och bloggar där jag är totalt olik personen som har den. Det är alltså en salig blandning på bloggar men alla har de ngt jag fastnat för.
 
För att jag ska fastna för en blogg så ska personen som driver den antingen skriva bra, ha snygga bilder, ge läsarna inspiration eller skriva på ett kul sätt. Och om en blogg är en blandning av det och samtidigt är en inredningsblogg med samma svart/vita stil som jag har så blir jag totalt såld!
Men egentligen behöver en blogg inte innehålla ngt av det jag nämnt det gäller bara att den har DET och att man blir glad av att läsa den.

En blogg med en massa text rakt uppochner har jag däremot svårt att fastna för så därför försöker jag själv varva textinlägg med en massa bilder så gott det går.

Vad är det som gör att du fastnar för en blogg? Och vad är det som gör att just du läser min blogg?
Har du ngn bra blogg du följer får du gärna tipsa om den, jag älskar bra bloggar o det går aldrig att få för många bloggar att läsa=)!

Här kommer ett urval av de bloggar jag följer dagligen.

Issa 

Lindas Hus 

Ikbrudarna 

Emmas utsida 

JTP 

(nu blev det visst en massa text utan bilder iaf=)

Ett väntat men oönskat bakslag

Någon mer än jag som blev besviken när man tittade ut genom fönstret i morse?

Ok att det va väntat o vi kommer säkerligen få uppleva fler bakslag innan den riktiga våren är här, men tycker ändå det är lite tråkigt o jag kan inte hjälpa att jag blir en smula trött o besviken.
Men alla ni snögillarmänniskor njut så länge det varar, snart blir det en massa plusgrader :).


Ljus i vårt hus

Är det ngt jag älskar så är det ljus, ljus i alla möjliga former. Som så många andra så anser även jag att det inte går att få gör många ljusstakar /ljuslyktor o ljus i hemmet. Allt blir så mkt mysigare och trevligare med ljus, tycker ni inte det?

Och för er som gillar doftljus så kan jag rekommendera yankee candle. Även om jag inte har ngn erfarenhet av alla olika dofter som finns så kan jag nog med säkerhet säga att alla är helt underbara! och ett litet tips är att köpa en mindre o billigare variant på Nelly.com för att se vilken doft som passar just dig!

Detta ljuset va en alla <3 dag present av Karin.

image description

image description


Blommor o blader som gör henne glader

Större delen av fm spenderades på jobbet. Det är nästan ett helt år sedan jag satt i fikarummet tillsammans med alla men när jag satt där idag så kändes det nästan som om det va igår.
På mötet diskuterades vilka arbetsuppgifter jag ska ha när jag kommer tillbaka o vilka tider jag ska jobba osv. Arbetsuppgifterna är lite luddiga just nu men allt kommer bli så mkt klarare när jag väl är på plats igen. Hur som haver så känns det himla positivt och jag ser verkligen fram emot att börja jobba!

I em blir det långpromenad igen och sedan hade jag tänkt besöka blomsterlandet o inskaffa lite nya blommor här hemma. Mina pärlhyacinter är stendöda så nya såna ska det bli och likaså vill ja ha lite minipåskliljor oxå. Antar att det är lite för tidigt att plantera påskliljorna i krukan utomhus så än så länge får de hålla till här inne.


What to do

Då va osuddenrundan avklarad o lunchen ligger i magen. Nu då?
Är sjukt sötsugen o jag försöker med nöd och näppe att hålla mig borta ifrån frysen där bullarna ligger. Det är tufft må ni tro!

Våra fönster här hemma är pinsamt smutsiga. Ser knappt ut igenom dem på vissa ställen så smutsiga är dem. Så till helgen som kommer får vi nog fortsätta med vårstädningen o rensningen här hemma.
Man borde ju tycka att jag kan ge mig på våra fönster redan i em när oliver sover men en stol i solen o mina tidningar lockar mer!


Tisdag

God förmiddag folket!
Ligger uppe i gästrummet o slösurfar. Känns som det kommer bli en  ganska lugn o oplanerad vecka.
Det enda som är bestämt är att imorgon ska jag på ekonomimöte på jobbet, spännande =). Ska bli roligt att komma tillbaka även om det imorgon bara är för en liten stund. Kan inte förstå att jag snart har varit hemma ett helt år. Vart sjutton har tiden tagit vägen?! Efter sommaren är det dags att återvända till jobbet igen, ser fram emot lite nya utmaningar och det ska bli riktigt kul att testa ngt nytt och få komma in i den riktiga vardagen igen.

Annars är det inget mer bestämt för veckan förutom att bränna lite kalorier. Jag känner att jag mår mkt bättre nu, ingen yrsel eller huvudvärk och förkylningen är oxå bättre. Antar att lite dans o fest gjorde susen;)!


Shoppingen

Blev lite besviken på klädutbudet i halmstads butiker faktiskt då jag inte hittade jätte mkt
däremot gick ja loss lite inne på vero moda. Hmm lite tråkigt att det va just den butiken då vi har den hemma, men så kan det va ibland.


beige trenchcoat från Vero moda


Kavaj/blazer från Vero moda


Jeans med dragkedja från Vero moda


Rosa kivilyktafrån köpmannagården


Vällingburk från cult köpt på Em


puder från MUS och två nagellack köpt på mammas favvoaffär Ica maxi


Halmstad i bilder

Jag och Johanna efter en mkt trevlig tågresa
och då blev det lite shopping o mat på stan





mysisarna åkte på rätt fort när vi kom till stugan och det blev myskväll o god mat i form av fläskfilegryta o lite bubbel



I lördags spenderade vi lite tid på stan o det blev god mat på Gastons



Slängde oss i solstolarna när vi kom tillbaka till stugan. Superskönt i solen men när solen gick i moln va det ingen värme direkt



Tacos


´Fina flickor




Avslutar med en suddig mobilbild på oss alla fyra




Gick ut på mårtenssons på lördagkvällen o dansade. Vi dansade i konstant 3 timmar.
Träffade även världens bästa Karin o Niclas där med sällskap.

Denna helgen har det inte varit några som helst konstigheter utan vi har njutit o bara varit, underbart.
Ha varit en super rolig helg och om det är så att ett gott skratt förlänger livet så lär vi leva i evigheter efter den här helgen. Tack tjejer!







Måndag

Hemma i Värnamo och tillbaka till vardagen igen. Och även om vi har haft det extremt kul och helt underbart så är det ändå skönt att vara hemma. Borta bra men hemma bäst som man säger.

Och jag har saknat mina pojkar ngt fruktansvärt. Tror bestämt oliver blivit betydligt större under den här helgen jag varit borta.


Lördag

Då var det dags att göra stan. Hoppas på många fina fynd! Solen skiner o oddsen på att det blir en bra dag är stora. Livet leker :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/406790/images/2012/pic_192165262.jpg" class="image">


Saker till Oliver

Helt sjukt att det snart har gått ett helt år sen vår lille guldklimp kom till oss.
Tiden har gått så otroligt fort och snart är han ett helt år. Sanslöst.
Har kollat på lite presenter till honom på it och det finns verkligen så mkt fint och jag vill köpa allt!




sparbössa från cult
Mini monster



sandlåda med lock från bygghemma


Gungor från bygghemma fast den ena ska vara en bebisgunga


    
vitt bord o tavellist från ikea
(hittade de svarta stolarna som jag letade efter så d ska beställas nästa v =)

  
Legoförvaring finns tex på www.Lekmer.se


På tåget

Sitter på tåget nu tillsammans med världens bästa J. De andra kommer ner lite senare.
Snart intar vi halmstad och vill ni oss ngt så hittar ni oss på Väret. :)




I've got a feeling...

...that this gonna be a good weekend!!!

Nu är dagen äntligen kommen. Snart bär det av till halmstad för en riktig tjejhelg. Det vankas shopping, god mat o dryck, partaj, sa jag shopping? och förhoppningsvis får vi njuta av solen hela helgen. 
Ska bli så jädrans skoj. Men jag kan helt ärligt säga att jag är lite nervös =). För vad kan man ju undra!?! Förr va såna här helger "vardagsmat" men nu händer det inte så ofta. Vet inte varför jag är nervös men samtidigt ha jag en sån härlig känsla i magen, en pirrig, förväntansfull och vårig känsla. Ja som sagt ni märker ju att jag inte kommer ut så ofta nu för tiden haha. Hur som haver det ska bli riktigt kul att komma iväg med tjejerna o inviga ännu en säsong i Halmstad!

Det är oxå första gng jag är borta så länge från Oliver, kommer kännas lite konstigt. Ujuj vad jag kommer sakna det lilla livet=)!



Packning pågår

Att packa är svårt! Att slänga ner en massa kläder mm i en väska är väl ingen direkt svår prestation men att just packa rätt är svårt. Jag har en förmåga att alltid packa ner för mkt och speciellt för mkt av en massa onödigt. Men hellre safe then sorry som man brukar säga:).


Design