En längtan efter jul

Kollade på Madickens jul i morse och vilken myskänsla som flög på mig. Och för att inte tala om längtan till julen.  
Julklappsplaneringen, pepparkaksdegen, lussekatterna, julpyntet, myset, förberedelserna, barnens förväntan, det enda jag inte riktigt längtar efter är väl kylan å blasket. Men annars så får gärna julen vara här snart. 

Planeringen har jag i stort sett börjat med och julklapparna ska jag så smått börja med oxå. 


Molly har fått en liten lillekanin mini och den är väldigt populär. Lille kanin och mini är annars ett fint julklappstips. De är så otroligt söta!  Finns på Miniroom. 

Kräftskiva mini

Igår hade jag o Alex en liten mini kräftskiva här hemma. Kräftor, räkor, kex, bröd, ost och vin. 




Barnen hade såklart oxå hatt trots att de åt annat

En fin fredagkväll som avslutades med phögsång för mig o A. Eller det va mer jag och A fick snällt lyssna på min skönsång. 

Idag bestämde sig molly för att vakna halv fem och kl sex fick jag o hon gå upp. Så även om det inte blev sent igår så är jag oerhört trött idag.  Så idag lär det bli några koppar kaffe för att orka med dagen.



Fredag

Veckans absolut bästa dag är här vilket är otroligt skönt. Fast på ngt sätt känner jag mig inte lika förtjänt av den då jag varit hemma o vabbat i ett par dagar. Fredagskänslan fattas mig lite. 

Hur som så ska det både bli skönt o komma till jobbet och även skönt med fredag.

Glidaren Molly 


Det får bli ett återbesök

 Jag avskyr att vara besvärlig. Men efter att ha samlat lite mod så ringde jag upp min frisör och berättade att jag inte var nöjd och att det inte blev som jag tänkt. 
Hon ville att jag skulle lugna mig lite för att se hur mkt som tvättas ut så om en vecka ska jag gå dit för att se om det går att få till det lite mer som jag hade tänkt.


Vänster - nuvarande
Mitten - i våras
Höger - så som jag vill ha det 
Tror ni att jag kan lyckas få den färgen?!

Åt rätt håll

Smoothie är gott

Än så länge en feberfri kille idag. Det var en ganska snabb men intensiv sjukperiod.  Skönt att det gick över lika fort som det kom. 
Är han feberfri hela dagen idag så blir det dagis imån. 

Förändring dock ingen som jag är nöjd med

Satt i frisörstolen i nästa fyra timmar idag. Det var dags för en förändring som jag gått o sugit på ett bra tag. Fick dock kalla fötter men tänkte att det är bara att kör.
Innan jag åkte frågade jag oliver vilken färg han tyckte jag skulle ha. Rosa sa han bestämt. Det blev inte rosa.

Fin färg men inte på mig


Färgen är fin men jag är inte nöjd. Det var inte såhär jag ville att det skulle bli. Detta är inte jag! Så imorgon tänker jag gå tillbaka för att prata med min frisör o kolla vad man kan göra för att få det mer som jag. Egentligen borde jag väl låta det smälta, vänja mig vid tanken för att få det mer rättvist. Men just nu klarar jag inte det, som det känns nu måste det ändras!

Före o efter
Gillar inte den blonda färgen jag hade heller 


Frågade Oliver när jag kom hem vilken färg jag ska ha. Ljust eller mörkt? 
O: vad är mörkt?
Som jag har nu. Brunt.
O får ett megaleende: haha haha då har du samma färg som bajs. Jag tycker du ska ha mörkt hår. Som nu. Som bajs.
Tack! 

Nu ska jag sova på saken, bokstavligt talat, vem vet kanske känner mig mer nöjd imorgon. 

In progress...

Bye Bye Blondie





Marmor

Var ute efter ett nytt överkast till våran kommande säng och hittade ett på Ellos som föll mig i smaken och samtidigt sprang jag på två saker i marmor som även de fick flytta in.

Ett runt fat 

En skärbräda som jag tänkt sätta tassar under och använda till servering av diverse. 



Vab

Det är väldigt svårt att få upp oliver på morgonen nu för tiden. Han är van att börja vid nio och inte stressa. Det är annat nu när han börjar vid sju. Så det brukar vara en lite trött o gnällig kille som vi har att göra med på morgonen.

Igår var det inga undantag, förutom att han klagade på huvudvärk. Även om han inte brukar klaga så tänkte jag att det enbart handlade om trötthet.
När jag hämtade barnen på em så klagade han återigen på huvudvärk och sa att han skulle vila när han kom hem. Sagt o gjort. Han somnade direkt. 

Jag gick upp o kollade till honom o frågade hur han mådde. 
Jag mår bra men jag har så ont i huvudet och är jätte trött.
Det visade sig att han hade 39,6 i feber som sedan steg till 40,2. Min älskade lille kille, vilket dåligt samvete jag fick när jag inte tog hans klagan på allvar.



Han undrade hur han blivit sjuk och vi svarade att han kanske kan ha blivit smittad på dagis. 
Men vf har ngn varit på dagis när han är sjuk? Då får man inte vara där för då smittar man ju!! Jag ska iaf inte vara sjuk så länge till.

Skönt om man skulle kunna bestämma hur länge man ska vara sjuk och det här med att förklara hur man blir sjuk är ju ganska svårt. Men var o varannan människa är ju dålig nu och att vabben gömde sig runt hörnet var rätt väntat. 


Film, spelat mix Max och nu senast lego är vad vi roar oss med idag. 


Kalas

Min fina stora kille är just nu iväg på sitt första kompiskalas. En present med kort är köpt och han hade även ritat två teckningar föreställande ? - en till födelsedagsbarnet och en till en annan kompis. Säkerligen mycket uppskattat...

Mitt mammahjärta svämmar över av kärlek o stolthet över att denna fina kille är min <3



 

Lördag

Fem timmar har vi spenderat ute och på stan genom att äta, fika , hoppa hoppborg och till slut lek i apladalen. 


Medan lilltjejen sover i vagnen passade vi på att ta en goe lunch på Harrys




Glass i apladalen 



Först hade vi tänkt styra kosan mot stugan för lite bad men bestämde oss istället för att lägga ut en filt på baksidan o ta fram lite lördagsgott. Väl uppskattat från alla parter. 

Får passa på o vara ute ngt säger mig att det är sista sommardagarna för iår

Efter en massa bus och lek utomhus hela dagen så tror jag att hela familjen kommer sova gott inatt. 

Myslunch

Jobbveckan är slut för den här gången och nu tar jag och barnen helg. Inleder det med en lunch i kaffestugan tillsammans med mamma/mormor.




Värnamodagarna


Inte svårt att gissa vart jag är... 







Värnamo kyrka

Vi var förbi min mamma igår o fikade och på vägen hem gick jag o oliver förbi Värnamo kyrka.
Och varje gång vi går förbi där så tänker jag på dagen då jag o Alex blev ett - ett på riktigt. 

Jag är så glad att vi valde just den kyrkan, har alltid tyckt att den kyrkan är då otroligt fin och sen är både jag o barnen döpta där. (Har för mig att även A är det?)

Värnamo Kyrka 







Våran helg

Vilken underbar helg det har varit. Fylld med sol, lite bad, god mat och det bästa av allt familjemys för hela slanten. 

Lunch vid Hindsen 

I lördags åkte vi ut till Hindsen till vännernas stuga och umgicks. Vi bara va och tog sedan en liten båttur med deras fina båt men ngt bad blev det inte där då Hindsen är rätt kall.




Vi var i stort sett bara hemma o vände sen på em innan vi begav oss till vår stuga ute vid Nästa. Men trots att sjön är i minsta laget så var även den svinkall så blev inget bad för min del där heller. Och ska jag vara ärlig så lär det nog inte bli ngt mer bad för min del i år, det fick helt enkelt bli en gng bara.




Söndagen har jag ägnat åt fix och matlagning för den kommande veckan. Tänkte nämligen börja göra så att på helgen försöka göra så många olika maträtter till kommande v och frysa in så vi har. Då kanske jag slipper lite av stressen o irritationen som uppstår på vardagen när man kommer hem efter jobbet och är sådär våldsamt hungrig , barnen är trötta o gnälliga och alla bara vill äta bums. Sparar ju lite tid och energi som vi kan lägga på något annat istället, tex lite mys o lek. 



Osudden

Efter en snabb svängom med dammsugaren här hemma så fick det bli en sväng till osudden. Gick nämligen inte vara på vår baksida då det är som en bunker där.






Härligt det är att sommaren verkligen är här - ngt sen dock men jag är så tacksam ändå. Hoppas den håller i sig augusti ut så vi kan fortsätta att njuta av sensommaren på kvällar o helger. 

I sann fredagsanda blev det tacos och nu ska vi ta fram godisskålen och se den senaste Falk. Nu är det fredag på riktigt. 


Min fina lilla tjej

I onsdags var det inskolningsdags för våran lilla tjej. Det är A som håller även i hennes inskolning vilket är det bästa för
vår del. 
En snabbinskolning då A är med i tre dagar och sen lämnar henne själv i två, dagarna är mellan 9-14. Och än så länge har det gått galant.

Första dagen

Alex har varit tvungen att fotobomba mig så jag känner att jag är med på ett hörn


Lek med brorsan och hans kompis


De sa att det är en bestämd liten dam som vet vad hon vill. De kunde inte ha mer rätt. Molly vet vad hon vill och det är nog svårt att sätta sig på henne. 
Hon och O är väldigt olika på det sättet, O har alltid varit väldigt blyg o försiktig medan M är mer framåt o tar för sig mer. Så jag tror o hoppas att inskolningen kommer fortsätta att gå bra o h håller i sig även när jag kommer lämna i nästa vecka. 



Utekväll en onsdag



Spenderade onsdagskvällen på hotell tre liljor och med ett gång glada flickor. Super trevlig onsdag med andra ord. 

Hela gänget 

Maten var som vanligt toppen och likaså sällskapet. Vi lyckas sällan få ihop en sån här träff , brukar ske en gng om året ungefär, och varje gång önskar man att det händer oftare! Men det är svårt att få ihop det då alla är ganska upptagna med sitt och då en av oss bor i Stockholm. Men desto mer betyder det när vi väl lyckas få in en träff. Alla är vi inte släkt via blod - men sen är heller inte alltid blod tjockare än vatten.

 Vi är familj ❤️


Mardröm

Vaknade av en så otäck dröm. En dröm som innefattar elaka män, bomber och att jag var okapabel att skydda mina barn. Värsta sortens mardröm. Så nu ligger jag här , kan/vill inte somna om men vill heller inte gå upp ur sängen då även det känns lite läskigt. 

Obeskrivlig kärlek till dessa två - mina stoltheter. För er gör jag allt o lite till. 



Mina älsklingar

Nu är mina små älsklingar hemma igen efter en helg hos sina farföräldrar. Som jag har saknat dem och det verkar vara ömsesidigt för det är gos, mys o pussar på hög nivå just nu. 

Nu blir det lite fotboll ute på baksidan innan kvällsmaten. 

Min fina knäppa familj - så stolt jag är över er! 



Födelsedagsfirande

Igår firade vi min systers sambo som fyllt 35 med en liten överraskningsfest. Vi hade fixat o donat i stort sett hela dagen och det blev riktigt lyckat. Han blev ordentligt överraskad när han klev innanför dörren och vi hoppade fram o sjöng. 
Vädret var med oss oxå och det blev en fin kväll på deras altandäck.  Hade tyvärr inte framme kameran så mkt så blev inte många kort dessvärre. 

Jobb o festligheter tar ut sin rätt så idag blir det inte mkt studsande här hemma, åtminstone inte just nu.  

En mindre smickrande bild på mig men desto finare på de andra från igår kväll 

Första jobbveckan avklarad

Och det har väl gått hyfsat bra tycker jag. Visst att hjärnan går på högvarv o det är mkt nytt att ta in men det känns bra iaf.
Jag som beter mig som en riktig medlem i PRO när det kommer till sömnen i vanliga fall kan nog medge att jag tagit det ytterligare ett steg nu. Somnade strax efter nio igår kväll och vaknade nu vid kvart i nio..... Utarbetad?!

Våra barn är hos farmor o farfar i helgen o vi ska göra lite nytta här hemma. Soptippen, riva tak o annat fix står på schemat. Men först ska jag fortsätta att dra mig lite i sängen till ett avsnitt av Modern family. Man får passa på medans man kan.



Tisdag

Inne på andra jobbdagen nu och det känns rätt bra ändå. Visst det tar en mindre evighet att göra vissa saker som gick på ett kick innan och jag känner mig mer eller mindre ganska dum (irriterande känsla). Men det blir väl bättre...
 Idag hade jag tänkt att åka lite tidigare men Molly vaknade o va ledsen och det fick bli soffmys istället. 39 grader visade tempen på när jag tog upp henne så hon är fortfarande dålig. Undra hur länge det håller i sig?!  Känns väldigt Tråkigt o lämna henne när hon är så dålig och bara vill mysa. 


Så svårt att få i henne vätska. Vägrar både välling o vatten

Med en liten klump i magen

Måndag morgon imån och inte vilken måndag som helst. Imorgon tar det som jag trodde skulle vara i en evighet slut. Min mammaledighet är nu över och det är dags för mig att ta mig an jobbet. 

När mini verkligen var mini

Det har verkligen varit en helt underbar tid och jag kan med handen på hjärtat säga att det varit den absolut bästa tiden i mitt liv. Och det är med en liten klump i magen som jag nu inser att det är över. Visst det har inte alltid varit en dans på rosor men det har inte gått en sekund då jag inte njutit av tiden som jag tillbringat tillsammans med mina fina hjärtan.  




Efter lite drygt 1 år 8 mån så är det dags för mig att börja jobba. Det är med blandade känslor jag tar mig an det nya kapitlet som väntar, börja jobba, mollys dagisdebut och allt som hör därtill. Det är med en tår i ögat som jag nu inser att detta som varit mitt liv de senaste 20 månaderna är slut. Slut. En tid som jag aldrig får tillbaka. Att jag inte kommer tillbringa lika mkt tid med mina små och att jag nu även kommer att missa en hel del . 
Den bästa tiden

Men jag vet att det kommer att bli bra. Jag har nämligen tur, tur som har ett jobb som jag trivs med så bra. Dessutom så tror jag att Molly kommer tycka att dagis är kanon. Och även det dagis hon ska gå på är ett toppendagis på alla vis.

Trots att jag önskar att jag kunde få njuta lite till av denna földrsledighet så vet jag att det är dags. Allt har sin tid. Och nu är det hög tid för ett nytt kapitel. Ett kapitel som jag trots tycker, känns lite ledsamt, ser fram emot med spänning. Vad som väntar har jag inte full koll på. Men, jag tror att det kommer att bli bra ändå. 


Mina stoltheter. Att jag får vara eran mamma är något jag är förevigt tacksam över. 

Lördag

Igår hade vi tacofredag med fina vänner. En toppenkväll med massa skratt o sällskapsspel. Bästa sortens kväll.



Det är så kul att se Molly o Inez ihop oxå. Jag trodde faktiskt det skulle bli en hel del bråk då M är väldigt beskyddande när det gäller sina leksaker o brukar samla in allt hon kan få tag på så ingen annan kan leka med dem. Hon o lillkusinen brukar tex alltid ha dragkamp om allt mestadels av tiden. Men igår var det precis tvärtom, M gav leksaker till Inez o de pussades o pratade en massa , obegripliga meningar visserligen fr M dock.



Idag har M inte varit sig lik. Bara legat i soffan o velat vara nära. O som ett brev på posten så kom sviterna fr vaccinsprutan som ett brev på posten. 39, 6 graders feber. 
Så jag o M har hållt oss inomhus o har inte kunnat njuta av det fina vädret. Vilket fö känns lite som ett hån då sommaren bestämmer sig för att komma nu när så många snart ska börja jobba. Hoppas på att augusti bjuder på riktigt fint sensommarväder.  Kan man reklamera Juli? 




Höstkläder

Efter jehrens igår passade jag på att springa i lite affärer. Molly behövde lite nytt så passade på att kolla lite till mig oxå. 
På mq fanns en hel del som föll mig i smaken, men inget som fick följa med hem. 


Bla dessa tre gillade jag. Blusen övertalade jag faktiskt mamma att köpa häromdagen i Halmstad.

Även nätet bjuder på en hel del fina höstnyheter. Fick hem höstkatalogen fr Hm häromdagen men köpte mest till M därifrån. 


Dessa fyra raringar suktar jag oxå efter. Från country dreams o Nelly

Design