Tapetjakten fortsätter

Började morgonen på Jehrens för att lämna tillbaka tapetkatalogerna och för att låna hem ytterligare två prover. Nu börjar det bli riktigt svårt för nu har jag   verkligen fastnat för 3 st olika tapeter. 


Den här fr igår är en av favoriterna


Dessa två lånade jag hem idag. Så svårt att få de rättvisa så här på bild.



Den ena går åt det gråare hållet medan den andra är ljusare o silvergrå 


Gillar dessa tre tapeter starkt o vet inte vilken jag ska välja. Den gråa passar helt klart bäst men man kanske tröttnar på den lättare?!  Vilken tycker ni o vf? 
De andra från igår är from nu bortglömda. 

En kväll på stan

Igår mötte jag upp min syster för lite kvalitetstid på stan. Intog stans bästa matställe - hotell tre liljor, och åt en himmelskt god oxfilé planka. Kan rekommendera den varmt till er som inte provat den än. 



Det blev en helkväll o vi avslutade tom med en öl på gästis. Gick därifrån dock innan den ens var slut o innan vi cyklade hemåt blev det faktiskt en korv på Statoil. Hur man kan vara hungrig efter en sån planka kanske är svårt att förstå men mina matvanor denna sommar är utom alla gränser. Vilket oxå märks, hrmpf, på byxorna. Men är det sommar så är det. 

Helt otroligt hur mkt man kan planera och hur många roliga idéer som kan födas över ett glas vin. Nu ser det nästan ut som om hela hösten är uppbokad redan - men sen får man givetvis se hur många av dessa idéer som blir till verklighet. En väldigt trevlig kväll var det iaf.


Tapetvärlden - en djungel

Att välja tapet har aldrig varit svårare än vad det är just nu. Brukar aldrig ha svårt att hitta en tapet jag faller direkt för eller tom svårt att välja en då jag brukar ha flera jag älskar. 

Vill ha en vit/grå tapet, kanske lite mjukare. Funderade på en med medaljonger på men blev snabbt nedröstad. 

Dessa är vad vi har hemma just nu och funderar över. Ingen som känns klockren direkt, så om det blir någon av dessa får vi helt enkelt se. Det mörkgråa är våran sänggavel som egentligen är ljustgrå men det blev väl ngt med ljuset...











Just nu står det iaf mellan tapet 1 och tapet 3, men inte säkert att det blir ngn av dem.

Vad tycker ni? Någon av dessa? Ingen?

Wanties till det kommande sovrummet

Ska bli så kul med en ny säng och lite nytt fräscht i sovrummet. Tanken är att nu ska det svarta bort helt i sovrummet och färgerna där inne ska bli ljusgrått o vitt. Sen vill jag försöka smyga in lite ljusrosa utan att A får dåndimpen. 

Sängborden ska även bytas ut och jag har hittat ett par vägghängda som jag mer än gärna kan tänka mig.

Snöbyrån från Asplund är fortf högt på önskelistan 



Halmstad tur o retur

Har varit i Halmstad över dagen för att huvudsakligen hämta hem våran sänggavel (sängen levereras hem om några v) men även för att göra stan med min käre mor.  
Det är inte jätte mycket höstnyheter i butikerna än utan mest rea, rea som inte är ngt av en favorit enligt mitt tycke. Jag hittade trots det en hel del både klänningar o skor, men av ngn anledning fick inget av det följa med hem utan istället blev det en regnjacka - välbehövligt i detta klimat, och ett par svarta lite finare byxor. 

Med tanke på att det va både kraftiga regnskurar på dit o hemvägen och oerhört mkt trafik är jag nu helt slut i huvudet. Så nu väntar helt enkelt en film o en skål chips. 

Nya byxor från Lindex 

Trevlig lillördag! 

Ny säng

I tisdags när vi gjorde en mellanlandning i Halmstad så bestämde vi oss för att åka bort till Sova för att kolla deras utbud av sängar o madrasser i våran jakt på den perfekta sängen. 
Det slutade med att vi gick därifrån en säng rikare. 

Men att köpa en ny säng innebär lite mer merarbete än bara att byta ut just sängen. Nu blir det till att tapetsera om fondväggen, nytt tak o nytt golv, samt nya sängbord.
Så idag har vi flytta ut allt ur sovrummet och får numera sova nere i gillestugan tills vårat sovrum är färdigt.


Våran sovplats de kommande nätterna

Sovrummet nu som ska få en ljusare fondtapet o nytt tak o golv
(Sängbord till salu om ngn är intresserad)


Just nu

Vi har precis ätit en god oxfiléplanka från hotell tre liljor och nu sitter vi o avnjuter ett glas vin. Med tanke på att det är rena rama höstrusket ute så höjer vi mysfaktorn inne med lite tända ljus.




Ballongen

Till olivers stora förtjusning så köpte vi en Spider-Man ballong på Liseberg och till råga på allt lyckades hålla sig hel hela vägen hem. 
Men så fort Molly fick syn på denna flygande grej så ville hon ha den. Det blev en hel del tjafs syskonen emellan och till slut hemma i vmo satte oliver upp ballongen på sitt rum.

Igår efter Mollys bad, när det var läggdags o jag kom upp med vällingen så sprang hon in i olivers rum, medan han badade, tog ballongen o satte den i sitt rum. Sen var hon redo för sängen! 




Diskussion med Oliver ang jobb

Som jag skrev tidigare så är det lite av en fixardag här hemma denna fredag. Oliver hjälper ju såklart Alex med att klippa häcken o jag håller till inomhus med diverse. 
Efter en stund kommer Oliver in.

Mamma varför jobbar inte du?
Sätter mig ner och förklarar att jag börjar ju jobba igen om några dagar. 
Meen alltså du jobbar ju inte här hemma. Med löv o så.
Fast jag jobbar ju här inne med tvätt, städ, matlagning och en massa annat, säger jag.
Men det är inte samma sak. Du är inte duktig på att jobba. När du sätter upp ett fönster då är du duktig!

Tack för den unge! Att du har rena kläder, mat på bordet o ett försök till ett städat hem ger tydligen inte lika mkt som att tex klippa häcken, eller sätta upp ett fönster. Vi kanske ska skifta sysslor här hemma ett tag så han ser att jag oxå jobbar minsann. 😉

Min goa sketunge ❤️


Spel o bananas med motorsågen

Det är verkligen ingen rolig sommar vädermässigt som vi fått. Kallt regnigt o blåsigt är vad som bjuds för det mesta. Otroligt tråkigt men nu känns det som man har accepterat det, det är som det är med andra ord. 

Man får roa sig bäst man kan trots väder. Idag tvättar o plockar jag inne medan Alex håller på för fullt med att klippa häcken. Precis som jag när jag rensar i garderoben så går han bananas med motorsågen. Man vet aldrig riktigt vad som åker med eller ner när han tar fram sågen. Idag rök det ner en enbuske som lämnade ett stort hål i häcken, till min förtvivlan. "Det växer snart igen säger han till sitt försvar".  Jaja, snart blir det garderobsrensning tänker jag.

På tal om väder så verkar det bli regn regn och regn framöver så vi har bunkrat upp med lite spel här hemma idag. Ikväll blir det spelkväll!


Nytt Fia spel, ABC memory till Oliver och ett Genispel till samlingen


Molly fick ett pussel

Så det är vad vi får roa oss med under regnperioden som väntar.

På väg mot Halmstad

Vilken otroligt lyckad resa det har varit. Efter maten igår gick vi in på Liseberg igen och åkte några sista karuseller innan sängdags. Det fanns något som hete Bushållsplatsen inne på Liseberg som va lite av en stoor lekhörna med klätterställning, kana , mjuk matta mm där du inte behöver ngt åkband eller biljett. Lite typiskt så var ju detta ett av favoriterna enligt Oliver. Jag tror han hade kunnat vara där hela tiden egentligeb. Det är nästan alltid så med barn. Som tex när jag va liten o vi precis hade varit på Skansen så frågade pappa mig vilket djur som var roligast o titta på varav jag svarade: ankorna , dvs änderna.  
Men det är ju så det är med barn:).

En av favoritkarusellerna enligt Oliver

Vi bodde verkligen toppen när det kommer till en sån här tripp. Från fönstret såg vi pariserhjulet o oliver kunde se från sin säng en tv monitor där Liseberskaninen visades o vinkade om vartannat. Vinkade till honom givetvis o Oliver var ju såklart tvungen att vinka tillbaka - varje gång.

Köttbullar till frukost = överlycklig oliver

På Universeum idag 

På universeum var det hajarna samt att leka med kinetic sand som va höjdpunkten.

Oliver har varit övertaggad hela resan och var det verkar som haft enormt kul. Är så glad att vi åkte iväg bara med honom. Gav han all vår uppmärksamhet. Jag kände en sån enorm lycka o stolthet varje gång jag såg på honom och såg hur glad han var.

Nu beger vi oss mot Halmstad för att hämta upp lillasyster och sedan styr vi bilen hemåt. Borta bra men hemma bäst!
Såhär såg det ut precis efter vi lämnat Göteborg station. Två trötta killar. 

 



Liseberg

Vi är inte ensamma här kan jag lova. Men det gör inte så mycket för Oliver har jätte kul och det är huvudsaken. Visst att köerna kan bli lite tröttsamma men det klagas inte så mycket som man skulle kunna tro ändå.

Första karusellen för dagen - en ngt osäker Oliver. Men han blev snart varm i kläderna. 




Nu smet vi iväg från allt sorl en liten stund, vilket faktiskt var otroligt skönt. Vi sitter o tar igen oss vid scenen o Oliver sitter i skuggan o ritar samt kollar på film på mobilen. Vad underbart det är att se han ha såhär kul, nästan så jag får en tår i ögat av lycka.

Tanken är att vi ska till hotellet o byta om för att sedan äta en bit och sedan inta Liseberg igen en liten stund innan sängdags. 


På tåget

Just i detta nu sitter jag, Alex och oliver på tåget som är på väg till Göteborg. På schemat står Liseberg, universeum och boende på gothia. Molly fick stanna hemma hos mormor o Thomas. 



Ni kan bara ana hur taggad våran lille kille är. Att förutom aktiviteterna som väntar i Gbg dessutom få åka tåg är ju ett äventyr i sig. Oliver är väldigt fascinerad utav tåg men har faktiskt bara åkt tåg en endaste gång tidigare och det var rutten mellan Malmö o Kastrup. Alltså ingen längre sträcka så knappt märkbar.
Tror att han var lite spänd vid frukosten innan för han sa nämligen att han hade lite ont i magen.  Älskade unge vad kul det här ska bli! 

Söndag

Det blev en trevlig men relativt lugn tillställning igår och trots att vi var hemma innan tolv så är vi lite trötta idag. Fast egentligen är det inte så konstigt då det blivit rätt lite sömn överlag i veckan då vi allihop sovit i samma rum och den ena väcker den andra i orimlig tid. 

Barnen kom hem här vid elva och sen dess har det varit fullt ös här hemma, precis som det ska vara. Den kommande veckan är det lite blandade aktiviteter på schemat och vi håller tummarna för att vädret vänder och att vi nu kan få njuta av lite sol, värme o bad.

Kul att sitta i brorsans bil 


Redo för bröllopsfest

Vi systrar samt respektive är samlade hemma hos oss för ett glas vin nu innan vi beger oss emot dagens evenemang som är bröllopsfest.

Uppradade o leendet påklistrat - fotodags


Fredag o hemma igen

I förmiddags tog vi bilen o styrde hemåt för den här gången. Ikväll ska nämligen Alex iväg med kompisarna o köra go cart och sedan spela poker och imorgon så står det bröllopsfest på schemat. 

Trots lite sisådär väder så har vi haft några fina dagar i vårt älskade Halmstad. Men samtidigt är det alltid skönt att komma hem, hem till sin egna säng o även hur kul barnen tycker det är i stugan så märks det att de tycker det är roligt att komma hem till sina egna rum.





Första doppet och förmodligen sista denna kalla sommar

Det var inte varmt alls och det blåste mer eller mindre storm. Men nu är det gjort. Nu har jag o Oliver badat i havet för första gången den här sommaren. 


Och med tanke på hur otroligt kall o blåsig den här sk sommaren är så lär det va första o sista gången i år.

Halmstad

Igår em kom vi ner till stugan o Halmstad efter ett besök i Ullared på vägen ner.  
Känns otroligt skönt att vara här och få andas in lite Halmstad luft. Vi kom som sagt ner igår men Oliver är fortfarande så där övertaggad och spelar över helt precis som han brukar göra när han är glad o lycklig. 

Idag intog vi lunchen på Särdals kvarn. Ett mysigt litet cafe/lunchställe som ligger i haverdal. De har även en jätte mysig liten butik här som gör att man blir aningens nostalgisk.





Efterrätten - den obligatoriska sommarglassen på Riccardos.

Nu sitter vi vuxna i varsin solstol och njuter av ett glas vin. I trädgården här vid stugan så blåser det inte så mkt så det är riktigt skönt - åtminstone så länge solen inte går i moln.


Godmorgon

Klockan ringde före tuppen i morse då det var tid att besöka gymmet. Håller inte lika strikt på vare sig gym eller mat under semestern men för att kunna unna sig det goda med gott samvete känns det bra att besöka gymmet emellanåt. Samtidigt är det helt klart bästa starten på dagen.

Axlar o rygg stod på schemat idag


Nu ska jag köpa med mig lite färska frallor sen hem o väcka min familj.


Lek

Barnen är nybadade och snart väntar sängen men först blir det lite lek på rummen. 

Jag rent av njuter när jag ser o hör leken mellan lillasyster o storebror tillsammans. Underbara syskonkärlek . 

Lek med pippihuset 




Fredag

Veckan har gått extremt sakta och jag har varit minst sagt uttråkad. Pga vädret så har vi inte kunnat göra så mkt och det har gjort oss extremt rastlösa.
Men i em gick äntligen Alex på semester så nu har vi tre hela veckor ihop som är relativt oplanerade (På gott o ont enligt mitt tycke) som vi kan fylla med vad vi har lust med.

Vi inledde semestern tillsammans med några vänner med pizza o spel. 





Sommarmusik

När det är såhär fint väder ute och sommar på riktigt så vill jag helst lyssna på specifika artister/låtar. Såna låtar som får mig att tänka på sommaren. Känner ni så oxå? 
För min del är det speciellt Gyllene tider, Roxette, Magnus uggla, Tomas Ledin, Ted Gärdestad och flera enstaka låtar som får mig minnas barndomens somrar.  Får nog ta och göra en spellista med samtliga artister plus lite andra låtar och göra min egen sommarlista. 

Magnus uggla spelar f ö nu på onsdag på tyle och det hade jag mer än gärna gått o sett om möjligheten fanns. 

Bjuder på lite bilder från dessa underbara sommardagar.


God mat o toppen sällskap på hotell tre liljor i torsdags 




Bad i osudden i fredags

Omöjligt att ta en bild på kusinerna på födelsedagsfirandet i fredagskväll 






Älskar värmen

Denna efterlängtade värme, som vi njuter - både stora o små. Det badas om vartannat, vi intar fikan på en filt i skuggan, böcker läs när tillfället ges i soffan och altanen är full med leksaker som dragits ut. Vi njuter med andra ord i fulla drag av denna härliga värme.







Livet <3


Min plats just nu!
Att kunna ligga ute i bikini här och bara njuta av en kaffe o en bra bok är verkligen livet. Den här soffan är helt klart en av mina favorit platser. Att bara ligga där o titta upp mot en klarblå himmel o bara njuta. Livet ❤️

Idag är det sista dagen på dagis för O innan även han tar semester och dessutom sista dagen på den avd han går nu. Efter sommaren börjar han på den stora. 

Försökte ta ett fint kort på dem men det är svårt med en liten vilding som inte vill stå still utan bara springa o leka

Hela min kropp o själ är numera inställd på semester o jag har verkligen börjat ta det här med att dra ner på växeln på fullaste allvar. Nu är det fika, glass, god mat o dryck, vila, lek och ren njutning av livet som har tagit över helt. Allt annat får vänta. 
Och det märks om inte annat på maten. Inspirationen tryter o jag varken orkar eller vill stå i köket o laga mat. Som tur är så är det två utemiddagar den här veckan som räddar miglite. Igår var det ett trevligt besök på gästis med ett gäng tjejer. Hur trevligt det än var så slog tröttheten (antar att det beror på att jag är inställd på semester😉) till som en knockout så jag kände mig oerhört tråkig när jag valde att cykla hem före alla andra. 
Ikväll blir det oxå middag ute fast på ett annat ställe och tills dess tänker jag utnyttja solen o värmen på bästa tänkbara sätt! 




High Chaparral o sjukstuga

Igår tog Alex halvdag och vi åkte till high Chaparral tillsammans med kusinerna och till barnens stora förtjusning.  Det stället är dock inte jätte mkt för vår del så det är tur att vi kommer in gratis. Oliver gillar fortfarande inte Västern showen och när de skjuter så det enda i stort sett han vill göra är att springa runt i den lilla staden o leka. 



Senare den em åkte vi till Yvve o fidde för en fika och väl där märkte vi att molly inte riktigt var som hon brukar. Ville bli buren o va otroligt trött, men trodde mest det berodde på allt spring o lek på HC.  Hon somnade även i badkaret, så trött var hon. Det visade sig att hon hade 39,6 g feber vilket hon haft hela natten o nu på morgonen. Och har man så hög feber så orkar man inte mycket. 


Så våran onsdag idag lär inte bli som den brukar utan det får bli sängläge för den lilla damen o sen försöka hitta på ngt åt den stora 

Design