Olivers påhitt

Oliver ha sina små idéer för sig precis som alla andra. Och precis som alla andras idéer så är de heller inte alltid de bästa.
Som tex när Alex bad oliver att gå in och lämna en handduk på toaletten.

Gissa vad jag hittade när jag lyfte på toalettlocket?!


Vårat kök

I helgen har det hänt rätt mkt med köket, eller rättare sagt det har hänt mkt som man ser. Innan har det varit mkt spackling, slipning, spackling, slipning...ja ni förstår. Men i helgen gjordes det sånt som syns.
 
Även om det är en hel del kvar så ser man åtminstone nu ett slut på det hela.
 
I fredags såg det ut såhär.
 
Lampor kom upp i taket och under väggskåpen som oxå sattes upp.
 
 
I söndags kaklades det och det gjorde stor skillnad. Nu ser det mer färdigt ut.
 
 
 
Kunde nu äntligen flytta lite glas o tallrikar in i skåpen som legat i flyttkartonger de senaste veckorna.
Bla våra fina Iittala glas som vi fick i julklapp fick flytta in i ett av skåpen.
 
 
 
 
Som sagt det är en hel del kvar, bla köksön och den "andra sidan" men vi har kommit en bra bit på vägen. Nu har vi ett fullt fungerande kök som går att använda och det känns för jäkla bra!
 
 
 
 
 

Lördags tripp

Idag styrde vi bilen mot Alvesta och Växjö då ett matsalsbord stod på inköpslistan och ett besök hos syster stod på to-do-listan.

Vi hittade ett matsalsbord som fick följa med hem (visar bild imån)och hos syster blev det en snabbfika.

Älskar såna här åka-iväg-och-shoppa-dagar men det tar på krafterna och nu har jag världens huvudvärk. Så medan Alex sätter upp skåp i köket ska jag bota min huvudbank med lite vin!


Hej mitt vinterland...

Denna kyla som vi har nu är inte riktigt ok, tycker att -17 är lite väl bra. Förstår att det är vinter och att det ska vara snö nu osv bla bla bla. Men vi behöver väl inte överdriva?!  Det överdriver ju aldrig på andra hållet om vi säger så, alltså att det är överdrivet varmt under en period på sommaren. Nej då ska vi vara glada om det kommer upp till +25 ngn enstaka dag.
Men jag är inte bitter, nejdå, jag menar bara att kung Bore kan ta och coola ner sig ett par hekto.
 
Då det inte va lika kallt under em så bestämde vi oss för att åka lite pulka vid ett ställe som gör att en annan får nostalgikänslor. Nämligen vid gula kanan där jag har lekt och åkt pulka under min uppväxt.
 
 
Gillar inte alls det som står på den sk motorcykeln, så bortse från det...
 
 
 
Oliver va lite osäker först om han vågade åka i den branta backen men sen så skrek han av förtjusning.
 
Han börjar bli så stor nu. Det händer ngt hela tiden och vi hör han säga nya ord konstant. Och även om det kommer nya ord hela tiden så har han sina favoritord som han mer än gärna slänger ur sig hipp som happ. Ett av favoritorden är N Ä Ä Ä, samtidigt som han säger det så rynkar han på näsan och säger det med en ton som låter som att de vi säger va ett stort skämt.
Ska vi gå och äta mat?.
Näää.
Oliver vi måste gå och byta blöja.
Näää
Säg godnatt nu ska vi gå och lägga oss.
Näää.
 
 
Trots kylan och att en annan höll på att förfrysa tårna så hade Oliver en jätte kul em och när det började bli mörkt ute och känseln hade försvunnit i mina tår så sa jag till honom att det va dags att åka hem. Gissa vad jag fick för svar!?!

Min arbetsplats

I måndags när jag kom till jobbet hade jag fått lite nytt till min arbetsplats. Nytt skrivbord, ny väggskiva samt nytt hyllskåp. Även då jag visste att det skulle in lite nya möbler så var det ändå en kul överraskning. Nytt är ju alltid roligt.

Mer plats, mer förvaring - välbehövligt. Och nu känns min arbetsplats lite mer mysigare samtidigt som det känns som det är lite mer m i n plats nu.






Under isen

Idag va det äntligen dags att avverka ett av årets första träningspass för gymmix.  De satte igång igen för terminen förra veckan men då va ja lite under isen så det blev ingen träning då för min del. Men nu är det full fart och fläkt igen. Förra veckan är historia och ska därmed förbli historia. Nu är det alltså nya tag som gäller.
 
Ha saknat motivation till mkt nu under det senaste, motivationen till det mesta såsom träning, matlagning, sociala ting mm. Det enda jag har haft lusten med det är att gå runt i myskläder här hemma eller allra helst gömma mig under mitt täcke och snabbspola fram tiden lite.
 
Men har insett att det inte går att hålla på så, det gör ju bara allt värre och har därför bestämt att det nu är dags att rycka upp sig lite. Ja ska hitta tillbaka till mina gamla rutiner igen när det gäller allt och det ska faktiskt bli skönt. Skönt att slippa depp-och-tråk-linda-som-helt-saknar-motivation.
 
Dagens träning vart första steget och det känns redan lite bättre. Nu jäkla ska det bli ordning och reda på torpet igen!
 
 
 

Instagrambilder


Lördag

Ha tillbringat fm ute på stan i jakt efter ngt att ha på mig till ikväll. Gick igenom varenda butik - som f ö inte tar speciellt lång tid, utan ngt som helst resultat.
Fanns ingenting, inte som passade till en 25 års fest och som föll mig i smaken iaf.

I ren protest tänker jag nu tvätta av mig sminket, göra en hårinpackning och hoppa i säng. Jag får gå naken ikväll.

Mascara, strumpbyxor, balsam och billig men supergod parfym - nödvändigheter som fick följa med hem.




Träningskläder

Allt blir ju så mkt roligare och lättare om man känner sig fin, eller hur?! Och detsamma gäller ju för träningen.
Vem skulle inte vilja börja träna med dessa snygga träningskläder?!
Jag vill ju bara ge mig på ett tungt träningspass direkt bara jag ser dessa finingar.
 
 
Röhnisch
 
 

Filippa k Aborigin

Har ni sett årets kollektion för Rörstrand i samarbete med Filippa k? Det kallas tydligen för Aborigin och har ett prickigt mönster.

Som vanligt är det svart, vitt och med en snygg enkel design. Men jag får ingen wow känsla över 2013 års design. Skålen gillar jag dock men tallriken och muggen är lite för mörka.

Har ni ngn favorit av de olika mönstren som rörstrand har i samarbete med Filippa k?
Net trim är en av mina.

Wow känsla el ej de får nog flytta in i mina köksskåp förr eller senare iaf.


Odd molly spaning

Så fort vi fått ordning här hemma så ska här in lite härliga vårfärger i form av dittan och dattan. Längtar så efter våren, efter sol, vårblommor, ljus, torr asfalt för att inte tala om lukten av asfalten när solen skiner på den. Längtar efter grönt gräs och doften av nyklippt gräs. Längtar efter att slippa bylsa på sig en massa kläder innan man går utanför dörren, lite tunnare kläder och vårskor. Men antar att vi får nöja oss med att längta lite till innan det väl är dags.
 
Tills dess får man göra lite spaningar på vårnyheter över it.
Dessa Odd mollys kommer från countrydreams och hade kunnat få flytta in i min vårgarderob.
 
 
 

Betongtapet

Är just nu väldigt inne på att ha en betongtapet i vardagsrummet. Tycker det är rätt snyggt och stilrent. Frågan är bara om det blir snyggt att ha det på den väggen där då det inte är en heltäckande vägg.  Vad tror ni?
 
Denna bilden är lånad från ett av mina favorit album på SR (haga 26) hon har oxå en av mina favoritbloggar.
 
Bilden är från concretewall
 
Från mrperswall
 
Från yourwallpaper
 
Gillar verkligen betongtapeterna. Kanske kan tyckas va lite kallt, men svart vitt och grått är ju det som gäller hos oss. Samtidigt går det ju alltid att värma upp ett rum med färger på tex kuddar, plädar, ljus, löpare, tavlor med mycket mera....
 

Love is in the air

Vi har en sån underbart fin och härlig liten kille så det finns inte.
Men han är även envis o bestämd, Oliver är en liten kille som vet preis vad han vill..... och vill ha. Och det märks om inte annat varje dag när han ska hämtas på dagis. Oftast vill han nämligen inte gå hem, det är protester nästan varje gång. Och nu tror vi att vi vet varför....
 
Våran fina lilla älskling har gått och blivit förtjust i en dagiskompis. Han springer efter henne, kramar henne och pussar på henne mest hela tiden. Gullungar..
Den här lilla tjejen tycker dock det kan bli lite för mkt pussar o kramar emellanåt. Så jag tror att Oliver måste försöka tygla sina känslor lite. Vi vill ju inte att Oliver ska vara den efterhängsna typen lixom ;)!
Men efterhängsen eller ej han är för söt våran lilla stjärna.
 
Finaste killen har blivit kär...♥
 
 
 

Ett besök på hms hemsida

Ett blekt försök till att göra en skitdag lite bättre...
 
När ja tittade i katalogen för ngn vecka sedan hittade ja hur mkt som helst, idag fick jag leta efter saker....
2 st blusar en kornblå och en neonrosa. Har denna i aprikos och älskar den.
3 par jeans, ett par blåa, ett par svarta och ett par svarta i ett blankt material. ( har ingen större förhoppning om dessa 3 par då ja ha skit svårt att hitta byxor som passar)
1 mintgrön kofta. Tänkte att det kanske kan va kul att ha till våren
1 träningslinne till kommande träningar. Har inte testat hm:s träningskläder innan så tänkte se om det va ngt att ha.
 
 
 
 
 

Allt vi skulle göra från början va en liten minireovering av köket...

Som alla vet så brukar ju oftast renovering av ngt leda till att man hittar annat man behöver göra, det ena leder till det andra. Och så va det för oss oxå, eller rättare sagt vi passar på att göra om en vägg i vardagsrummet när vi ändå renoverar köket.....
 
Den är gipsad och ska spacklas o slipas för att sedan tapetseras. Så nu är vi även på tapetjakt. Och det är verkligen inte lätt att hitta en tapet i tapetdjungeln. Det finns ju så många.
Besökte Jehrens i veckan för att hitta några alternativ. Hittade dock inget den här gng, åtminstone inte till den väggen i vardagsrummet. Däremot, till alex stora lycka eller kanske olycka, så hittade jag den perfekta tapeten till gillestugan....
 
 
 
 

På jakt efter ett vitt matsalsbord....igen!

Då va det dags igen, dags för ett nytt försök i att hitta det perfekta vita matsalsbordet. Skillnaden den här gng är att jag M Å S T E hitta ett snart då vi sålt vårat ekbord med stolar.
Jag vet nu vilken stil jag är ute efter, däremot vet jag inte om vi ska ha ett ovalt eller rektangulärt. Jag gillar ovalt mer men det kanske inte blir så snyggt att ha det intill en vägg(självklart inte helt intill)!?! Eller vad tror ni?
 
Är inte helt hundra på att det ska stå mot väggen heller så ja, jag är lite kluven. Ovalt eller rektangulär ?! Mot väggen eller inte?!
 
Dessa två bord är från Bror Pehrssons och är precis såna jag är ute efter, vita, stilrena, enkla och båda borden har en utdragsskiva så de kan bli större - mkt viktigt!
 
 
Stolar är oxå svårt. Jag ÄLSKAR stolar, alla möjliga stolar (nästan). Helst hade ja velat ha vita Eames stolar, men att köpa 6 st på en gång kan bli lite väl saftigt. Men jag vill jag vill jag vill ha dem. Ngn gng så......
 
 
 
 
 
 
Men ha iaf kollat på några stolar på Mio, en variant i läder - väldigt barnvänligt, och en variant är i tyg.
 
Nu gäller det bara att bestämma sig, Bror Pehrson ska iaf få sig ett besök inom kort. Och har ni lite förslag eller åsikter så är dem mer än välkomna.

Nyårsafton

Det nya året firade vi in tillsammans med fina vänner och deras barn, 9 vuxna och 4 barn var vi.
En helt perfekt nyår om du frågar mig. Super god mat och trevligt umgänge, mer än så behöver man inte.
 
Menyn va inte så unik utan lik många andras men sjuttsingen så gott det va.
Till förrätt blev det toast skagen -  en klar favorit för min del. Och bara för att det är en förrätt så kan man äta flera, så det så.
 
 
Till huvudrätt serverades det potatisgratäng och fläskfile och till efterrätt en choklad o vanilj panacotta med hallon. Maten va helt klart klockren, så himla gott och risken är ganska stor efter en sån här festmåltid är att man hamnar i matkoma och den här kvällen va inte annorlunda.
 
 
Efter all den här goda maten så hamnade åtminstone jag i matkoma. Barnen däremot höll låda så det räckte och blev över, alla på sina olika små sätt.
Oliver va väldigt fascinerad av lilla Melanie och ville gärna klappa och hålla handen.
 
 
Som sagt barnen körde gärnet hela kvällen och de va nog piggare än den äldre generationen. Eftersom Oliver är rätt rädd för raketerna/smällarna så hoppade jag och Oliver över 12 slaget. Vi åkte hemåt vid halv tolv och gick och lade oss istället. Alex kom strax efter 12 då de hade skjutit upp fyrverkerierna.
 
Väldigt nöjd med nyårsafton och nästa gång - på påskafton - är det hos oss vi samlas.
God fortsättning!
 
 
 
 

En vinterdag i apladalen


Köksrenovering

trots en jätte fin jul så förstörde vi julmyset lite här hemma då vi satte igång med våran köksrenovering. Väggar och tak revs, golv revs upp och den gamla köksinredningen slängdes ut.
Alex och hans pappa har jobbat konstant i två veckor med allt.  Jag har sagt det innan men jag säger det igen, jag är sjukt imponerad av hur jädrans händiga dessa två är.  De kan ta mig tusan allt.
 
 
Man kan säga att vi bott på en byggarbetsplats under dessa veckor. Och att inte ha ngt kök med vatten osv har inte varit det jobbigaste. Nej det absolut jobbigaste har helt klart varit att bo så stökigt som vi gjort och dessutom skitigt, allt detta byggdamm som sprider sig överallt.
Men det kommer helt klart vara värt det när allt är klart.
 
Än är det dock en bit kvar men vi har kommit en bra bit på vägen.
 
 
 

Julen

Julafton firades hos mamma tillsammans med släkten på mammas sida. Det va närmare bestämt fullt hus tillsammans med dem bästa.
 
Att öppna ett paket på julaftonsmorgon är tradition.
 
 
 
Vi hade två tomtar på besök hos oss. Tror det betyder att vi varit extra snälla!
Och att barn är rädda/lite försiktiga framför tomten är inte så lustigt. En gammal gubbe med äcklig mask -  vem tycker lixom inte att det är skrämmande?!
 
 
Efter att tomtarna delat ut alla paket och Oliver fått i sig ännu lite mer mat så va han i extas. Det va full rulle utan dess like.
 
 
 
Juldagen spenderades i gislaved tillsammans med olivers farmor, farfar, faster, Erik och alex mormor.Har tyvärr inga bilder från juldagen här på datorn. Men god mat och ännu mer julklappar vad det som bjöds den dagen oxå.
 
Vi har haft en jätte fin jul tillsammans med nära och kära och för att inte tala om alla extremt fina julklappar.
 
Jag uppskattar verkligen julen mer nu sen Oliver kom. Älskar att spendera tid tillsammans med nära och kära och att se Oliver helt upprymd och lycklig betyder mest.
 
Tack alla fina för allt ♥
 
 
 
 
 
 

Gissa vem...

Yes it's me!
Har lovat att jag ska blogga i helgen och man ska hålla vad man lovar.
 
Har haft ett väldigt långt bloggbrake nu då jag inte riktigt haft inspiration och inte heller lusten att sätta mig framför datorn och blogga. När man sitter vid en data på jobbet hela dagarna så är inte det det första man vill göra när man kommer hem. Och hur konstigt det än kan låta så har bloggen hängt över mig som en tyngd då jag jag känner att blogga är ett måste, att jag måste uppdatera bloggen dagligen. Känner man så så är det inte roligt längre.  Så har försökt få bort den här måste känslan och tycker att jag lyckats skjuta undan den ganska bra så nu lockar bloggen lite igen. Så nu ska jag ge mig på det igen hade jag tänkt:)!
 
 
 
 
 
 
 
 

Design