2013

För ngn dag sedan fick jag frågan om vad jag minns mest av året som gått och vad jag tycker om 2013. Utan att tänka svarade jag att det varit ett rent skit år! Dels för att året började på värsta tänkbara sätt och dels för att jag mått väldigt dåligt större delen av året med tanke på mf och oro.
Men när jag sedan fått tänka efter lite så känns det fel att säga så, för det är ju egentligen bara en liten del av året. Året som gått har inte enbart varit skit utan det har funnits en hel del ljuspunkter och bra saker som hänt oxå.
 
Januari va en ren skit månad då det började med ett nup test den 15 jan som visade att barnet i magen redan hade dött i v 5. En ren käftsmäll. Kroppen hade bara inte stött bort det själv utan kroppen behövde lite hjälp så det blev en medicinsk abort då man fick ligga på bb ibland nyblivna mammor och deras små bebisar. Ytterligare en käftsmäll.
 
Månaderna efteråt va en ren dimma med tomhet.
 
I april kom årets första ljuspunkt. Lilla Kajsa och min lilla fina guddotter kom till världen,
 
 
April avslutades sedan tyvärr med ytterligare ett mf och därmed ännu mer besvikelse.
Och precis därefter va alex tvungen att åka till USA för jobb, vilket kändes extra tungt just då.
 
I maj kom årets andra stora ljuspunkt nämligen alex och min förlovning.
 
 
 
 
Jag blev totalt tagen på sängen, bokstavligt talat. En sån fin överraskning och vilken lycka när han med stort H ställer frågan.
 
Fick även årets andra plus i maj. Ett plus som för mig inte betydde någonting utan det enda jag väntade på va ytterligare ett mf. Jag läste på mycket om utredningar osv och ställde in mig på att det va det som skulle komma härnäst.
 
Sommaren 2013 va en av de bästa någonsin, åtminstone vädermässigt. För vilket underbart sommarväder det va.
Den va precis som en sommar ska vara och jag håller tummarna hårt för att kommande sommar bli precis likadan.
 

Spenderade många fina dagar i stugan i halmstad som innehöll grillkvällar, glass, spel och mys med nära o kära.
 
Trots en superfin sommar så satt alltid oron i bakhuvudet om vad som händer inuti magen. Det blev några ul och en hel del tester den sommaren och hittills höll pricken i sig.
 
kajsas dop
 
 
Hösten kom och den har gått relativt snabbt. Vi hann med en utlandsresa till alex föräldrars lgh i Turkiet och där fick vi en fin o solig vecka som gav oss lite energi.
 
Som sagt året har inte varit helt katastrofabelt.Det kan alltid vara värre och 2013 har innehållit en hel del ljuspunkter när man tittar tillbaka.
Alex, oliver, familjen och vännerna är ju några av alla ljuspunkter i mitt liv och de har funnits här vid min sida hela året.
 
Nu när året går mot sitt slut och när jag tittar tillbaka på året som gått så har det varit ett helt ok år ändå trots en ständig oro och en del psykiska utbrott. Och efter 8 Ul, två ctg kurvor på fl och en hel massa samtal så hänger pricken fortfarande i och jag hoppas att den gör det hela vägen.
Jag tror och hoppas på att 2014 bjuder på en massa roliga överraskningar, en kanon sommar, att alla får vara friska och lyckliga, samt att allt går som det ska med min graviditet och att Oliver äntligen få bli storebror.
 
 
 
Jag är så redo att lämna 2013 bakom mig och påbörja ett nytt år där jag ska bli mig själv igen, mer positiv och inte bara stänga in mig själv. 2014 kommer att bli ett bra år! Tack alla som varit med under 2013 jag hoppas innerligt att ni är med under 2014 oxå.
 
Gott nytt år!
 
 
 
 

Leklandet

Idag kom våran lilla stjärna hem efter att ha spenderat två dagar hos farmor och farfar. Så idag ville vi hitta på ngt roligt.
Det fick bli ett besök på leklandet i Lagan.
 
 


Vi åkte med moster med familj och medan jag och Camilla satt och tjötade så lekte pojkarna med pappor för fullt. Frågan är vilka som tyckte det va roligast då alla fyra sken som små solar när de kom till bordet emellanåt för tex en vätskepaus. 
 
Efter 2,5 timmes lek så var alla nöjda och vi åkte hemåt igen.
 
Två nöjda pojkar.
 
Nu är Vedde och Alex och inhandlar morgondagens raketer. Oliver spelar hockey och jag ska börja förbereda inför kvällens mat. Nu väntar en mysig hemmakväll med familjen och imorgon
ska vi fira in ett nytt år! Jag längtar.
 Blöjtårta

Jag fick en sån fin blöjtårta så det är inte klokt. Önskar att ni alla fick se hur fin den egentligen är men kameran kan inte göra den rättvis!

Svart, vit och grå och innehåller napp,flaska,kläder,gosedjur, filt, bok, choklad och givetvis blöjor. 
Jag vill inte ta isär den, så mkt gillar jag den! 
Återigen T A C K!

Babyshower

Idag blev jag totalt överraskad av mina fina vänner när jag kom hem. Mamma lurade iväg mig för att titta och flytta över våra bilder från gravidfotograferingen och när jag sedan kom hem väntade det en babyshower för mig. Jag brukar ha full koll och jag brukar kunna lista ut när det är ngt på gång men den här gången hade jag inte den minsta aning.
 
De hade ordnat så fint med alltihop, allt i från mat till en super fin blöjtårta.
 
 
 
Dukningen och blöjtårtan va helt och hållet i Linda färger, svart vitt o grått!
 
Klassiska blöjleken, vilket jag för övrigt gissade rätt på alla tre. Choklad är ngt jag kan!
Ser en aning skeptisk ut trots att jag vet att det inte va ngt annat än choklad. Men att äta från en blöja tillhör ju inte direkt vanligheten.
 
Jag blev som sagt helt överraskad och detta va inget jag väntade mig. TACK snälla fina vänner för allt ni fixat och ordnat. Så tacksam jag är för att ha er i mitt liv.
 
 
 
 

Besök hos frisören

Inatt va sömnen inte den bästa. Inte för att den brukar vara speciellt bra nu för tiden men den va ännu sämre än vanligt. Det pga att jag va oerhört stressad över att jag skulle till frisören. Helt sjukt fjantigt och bli stressad över en sådan sak men det kunde inte hjälpas. 
 
Ville ha en förnyelse och va väldigt inne på att tex klippa lugg. Jag vill ha långt hår med lugg, jag vill ha en kort busig frisyr med lugg och så älskar jag Bob frisyren! Lite svårt dock att ha alla dessa frisyrer samtidigt! 
Hittade ett flertal inspirerande bilder så som jag vill ha mitt hår. 

Detta är en frisyr som jag gillar skarpt. Men ngt man har lärt sig är att bara för att en viss frisyr är snygg på ngn så är det inte alls säkert att det klär mig. 
(Bild från Pinterest)
 
Hur som haver efter mkt ångest och velande blev det inga större förändringar mer än färgen, den här gng.


En färg som jag hade för nästan ett år sedan. 
 
Ångrar mig lite redan och nästa gång får det nog bli ljust igen. Men var det blir för frisyr då det vet jag inte nu och lär säkert inte veta det då heller! 
 
 


 
 

Nu är glada julen slut slut slut...

...julegranen kastas ut ut ut!
Inte riktigt än kanske men om några dagar åker granen ut och alla julsaker åker ner i  respektive lådor.
Jag är sån att så fort julen är slut vill jag kasta ut den och ha in nytt fräscht och vårfärger.
 
Julen har verkligen varit kanon på alla dess vis och tydligen är det inte bara Oliver som varit snäll i år utan även jag och Alex då julklapparna va låångt över förväntan. Tack snälla för allt!!!
 
 
 
Det enda som egentligen fattades var ju lite snö, då det inte var ngn vidare vinterstämning alls. Men man kan ju inte få allt.
 
3 fina barn tillsammans med 2 norrländska tomtar.
 
Bästa julklappen 2013 - en riktig hockeyklubba och puck.Tomten va inte ett dugg intressant efter detta utan det skulle spelas hockey för hela slanten!
 
Som sagt en kanon jul på alla vis, tack alla inblandade för allt!
 
 
 
 
 
 

God Jul

Att det är julafton kan man knappats tro om man tittar ut igenom fönstret, mulet, regn och halv storm! Lite tråkigt att det är så men man får försöka göra det lite extra juligt inomhus istället.
 
Här började vi morgonen i vanlig julaftonstämning med morgonpaket. Det ska ju va ett paket man kan fördriva tiden med tills tomten kommer framåt em.
 
 
 
En kompis till Blixten och lite lego va det som gömdes i paketen. Något han blev glad för i två sekunder sen va det dags att sätta på hockeyn igen på tv och spela.
 
 
Nu ska vi fortsätta fira jul här hemma.
Önskar er alla en riktigt god och fin jul ♥
 
 
 
 

En hockeytokig Oliver

Det är ofta och mycket hockeyspelande hemma i vårt vardagsrum. Han får inte ha några klubbor eller bollar inne men det går lika bra med låtsasbollar och klubbor i form av hans verktyg eller leksakspistol. Även en del av hans dammsugare fungerar som hockeyklubba. Men galgar det funkar inte – det är INGEN hockeyklubba inte!

Hans lag består oftast av han, Ickas (Niclas) och Spiderman.  De två är ofta hemma hos oss och spelar, jag kan inte se dem men de är här. Häromdagen stod han och tjatade ut i luften på Niclas att han skulle ta på sig hockeyhjälm, för det måste man ha! Till slut gav han upp och sa att ickas vill inte ha hjälm.

Vad han fått att Spiderman spelar hockey ifrån vet jag inte, men spelar det gör han, ofta i NHL. Fantasi det finns det gott om hos vår lille kille.

 

 

Det blir även mkt prat om hockey här hemma, natt som dag! Såhär löd en konversation med Olli i morse kl 05.55

 

O: Jag ha skridskor på mig till dagis!

L: nej du kan inte ha skridskor på dig till dagis. Skridskor har man på isen i ishallen.

O: ha skridskor med ickas i ishallen?

L: ja det kan du ha

O: Jag ramlar, ickas hålla mig då?

L: ja Niclas håller dig så att du inte ramlar.

O: Ickas håller mig när jag slåss. Man fååår slåss liite på hockey!

Ett konstaterande av Oliver (en blivande bråkstake på isen?) en tidig onsdagsmorgon. Han är väldigt fascinerad av att de slåss på hockeyn för det får man ju inte göra egentligen.

 

Han kollar gärna och mycket på dessa tråkiga hockeykanaler vi har och där lär han sig en hel del.Han tacklas – springer in i väggar med axeln först, eller i mig och Alex och skriker hockeytacking, vet hur man håller klubban när man vilar, vet att domaren inte har ngn klubba men det kan han önska sig av tomten tycker han och dessutom så ser han ju att de slåss emellanåt.

 

Det är väldigt kul att höra dessa små konstaterande och när han berättar hur det går till.  Och jag hoppas verkligen att detta hockeyintresse håller i sig för jag blir gärna en hockeymorsa som hänger i ishallen och hejjar på min lille hockeykille på varje match!


Måndag

Första dagen på den här veckan är nu avklarad och nedräkningen till lite ledighet har börjat på allvar. Det ska bli extremt skönt med lite ledigt dels för att sömnen är det närmaste obefintlig på nätterna och för att jag är oerhört tankspridd och behöver nog en paus för att rensa hjärnan lite.
 
Har svårt att förstå att julen står runt hörnet då jag inte känner ngn direkt julkänsla. Mycket beror väl på vintern som inte kommer och oxå på att jag inte riktigt hunnit reflektera över det. Kanske att man får lite julkänsla när man väl blir ledig sen.
 
Som sagt nedräkningen har börjat, fyra dagar kvar.
 
Förra graviditeten med O blev jag svullen rätt tidigt men hittills verkar jag sluppit det, trodde jag.  Kollar jag på de här bilderna som togs i helgen så syns det att ansiktet blivit lite rundare.
 
 
 

Dubbelt julfirande

Igårkväll va det julfirande i helmershus, med supergod mat, paket och tomtebesök till barnens stora förtjusning.
 
Ibland undrar jag vf man ska äta så mycket så att det nästan känns som man spricker. Ibland äter jag som om det vore min sista måltid och det va precis vad jag gjorde igår., men det va ju så gott!
 
 
Efter en liten panikattack då Olli sett en skäggig gubbe i fönstret så va det en glad och förväntansfull kille som sedan tog emot ingen mindre än tomten.
För han va ju rätt snäll ändå upptäckte Olli.
 
 
Ikväll är det dags för ytterligare ett julfirande och den här gången blir det på Kullagård.
 

Fikadate

Ha varit en riktigt tröttsam och ensam vecka då Alex varit i Tjeckien och jobbat. Är inget större fan av att vara ensam hemma, speciellt inte att sova ensam och nu är det ännu värre eller ännu tyngre kanske jag skulle säga.
Så i eftermiddags var det extra roligt att jag och Olli fick finbesök av Karin och kajsan, ngt både jag och O sett fram emot.
 
Lilla K har lärt sig att krypa nu, stora tjejen!
 
Älskade barn <3
 
 
O skulle kittla Kajsan hela tiden och till en början tyckte nog k det va roligt men till slut så verkade det som det blev lite för mkt.
 
Det är väldigt roligt att se hur Olli är med de mindre och hur kul han tycker att det är. Men han har lite svårt att förstå att de klarar inte riktigt av att leka med allt som han vill. Han ville tex att Kajsa skulle följa med själv upp på hans rum och leka med bilar, vilket är lite svårt.
 
Nu kommer snart mitt stora hjärta hem och ikväll blir det julfirande ute i helmershus.
 
 
 

Luciafirande

Har varit och kollat på ett supersött luciatåg nu, nämligen på Ollis dagis. 
O ha varit rätt skeptisk till det här med lucia och att vara tomte. Han ville hellre va "cia".  Och va heller inte jätte sugen på att åka tillbaka till dagis igen efter att vi åkt därifrån en gång redan idag.

Väl framme så va det hur som haver inga problem. Han va så söt och med tomtekläderna över overallen så såg han ut som en liten michelingubbe. I början va han lite blyg och sjöng inte med men sen släppte det och han sjöng (försökte iaf) för fulla muggar och efter varje sång applåderade han.

När de klarat av ungefär hälften av alla sångerna fick han syn på mig och ropade glatt: mamma mamma! Samtidigt som han vinkade. Höll på att spricka av stolthet, vilken fin kille vi har fått! 

Tyvärr, tyyvääär så hade jag bara mobilen med mig så några bra bilder fick jag inte. Men jag kan lova er att han va såå fin!


Även om han ville ha sina tomtekläder på sig sen så ska han få vara "cia" nästa år om han vill det. Han skulle ju göra succé som lucia. 


Hormoner och psykutbrott

Veckan som varit har varit tuff då sömnen varit minimal. Jag känner inte igen mig själv längre då minnet sviker, jag är klumpig och jag går mest runt som i en dimma.
Det både syns och känns att man bär på några kg extra och att sova kan därför bli lite svårt. Va längesedan ja sov riktigt skönt och att vara helt utvilad är bara att glömma.
Igår kom allt ifatt mig och hela familjen fick känna på hur det är att var gravid eller rättare sagt, de fick träffa världens-mest-ostabila-gravida-Linda.
 
Jag antar att bristen på sömn och gravidhormoner(åtminstone kan jag skylla på det) som rusar i taket gjorde sitt då bägaren rann över och jag fick ett mindre psykiskt utbrott. Inget passade, ingen förstod mig, jag va oerhört ensam, livet va orättvist och det va fruktansvärt synd om mig. När jag dessutom ser att Alex försöker hålla sig för skratt när jag har ett av de större utbrotten gör inte saken bättre. Men mellan tårar som sprutar och då jag mer eller mindre skrek att ingen förstår hur jag mår, så skämdes jag då jag va medveten om att jag betedde mig otroligt dumt. Jag klarar inte av när människor tycker synd om sig själva och allra mindre när jag själv gör det. Vedervärdigt!
 
Som tur är har jag världens bästa Alex som är väldigt förstående och han tog inte mina små utbrott så allvarligt.
Trots att jag skäms för hur lite som behövs ibland för att bägaren ska rinna över så var det på ngt sätt skönt att få utlopp för det.
Men nu får det vara bra, det räcker med en sån skitdag som igår, åtminstone på den här sidan av året :).
 
Nu satsar vi på en bra vecka utan några som helst negativa gravidhormoner.

Shoppingen

Det va inte bara på Liseberg som man fick trängas även Nordstan va smockat. Vilket iofs va ganska väntat men det gör att man inte orkar titta och då blir det heller inte så mycket shoppande.
Men det blev iaf ett besök på åhlens och MAC förrådet har därmed fyllts på lite. Kläder är inget som jag varken har lust eller ork att köpa nu då det helt enkelt inte är kul när man är så stor. Lite synd när det finns lite mer roligt utbud på kläder i storstan än här hemma. Men det får helt enkelt vänta.
 
 
Har lite svårt för att förebereda inför lillens ankomst och att köpa grejer/kläder då jag fortf knappt vågar tro att vi faktiskt ska bli tvåbarnsföräldrar. Vill och vågar inte ta ut ngt i förskott.
Men häromnatten kunde jag knappt sova då jag blev super stressad över att inget va fixat än. Så även jag måste väl inse att liite måste man förbereda ändå.
Det blev lite kläder och en overall från kappahl och märket Newbie. Newbie har hur mycket sött som helst.
 
Det blev inte bara ett utan faktiskt två besök på 4 gott så nu har vi godis här hemma så det räcker och blir över.
 
 
 
 
 

Göteborg

Nu är vi hemkomna efter en mycket trevlig göteborgvistelse där vi spenderat ett dygn tillsammans med 8 fina vänner. Hotellvistelse, shopping, jul på liseberg, super god mat och mycket skratt har helgen bjudit på. Mycket mer behöver man inte för att det ska bli en toppenhelg.
 
Hotellet var en enda stor julklapp.
Gillar detta hotellet skarpt men jag tycker de borde ta och isolera betydligt bättre då man hör allt på rummen. Jag slapp höra massa jobbigt oväsen den här gng däremot hade Johanna oturen att vakna två gng över att grannarna hade rajtan tajtan i rummen ovanför och bredvid. Och hur naturligt det än är så är det definitivt inget man vill ligga och lyssna på. Det drar ner betyget på hotellet betydligt!
 
Utsikten från hotelltaket.
 
paus i baren
 
 
En lördagkväll/sen em va inte den optimala tidpunkten för att besöka jul på liseberg om man inte vill gå och trängas. Det va smockfullt med folk.
Stjärnvinster på Liseberg, tyvärr inte mina. Vedde va den lyckliga vinnaren som verkade ha en jädra tur då han drog hem två storvinster. Frågan är vem som blir gladast för dessa vinster, vedde eller milo ;)
 

Efter Liseberg så blev det middag på restaurang Frati. En restaurang som inte såg jätte mkt ut för omvärlden och en del va rätt skeptiska till att äta där. Men man ska inte döma hunden efter håren, eller vad är det man säger?!
Maten va super god och jag är jätte glad över att det inte blev ngt restaurang byte!
 
 
Nästa gång så bestämde vi att vi skulle ta tåget upp istället. Blir lite mer sammansvetsat då och bara tågresan kan ju bli en upplevelse med rätt människor och rätt kappsäck så att säga.
 
Efter en mycket trevlig helg men lite hektisk, den blir ju lätt det när man vill hinna med så mycket som möjligt, så är jag rätt trött i kropp och själ idag. Kommer inte bli mycket gjort här hemma för min del. Men när jag väl hoppar i säng ikväll kommer jag va mer än nöjd med den här helgen!
 
 
 

Design