"hundnamn" som barnnamn

I natt drömde jag att vi skulle ha barn och jag va såå nervös inför mitt kejsnarsnitt. Kommer inte ihåg ngt av själva födseln men det blev en liten pojk. Oliver fick en liten lillebror och vi hade ingen aning vad han skulle heta, vet att Charlie kom på tal. Vet inte vf jag alltid ska ha "hundnamn" på våra barn. (Oliver hete en liten Bichon frisé, Charlie va mormor och morfars hund och om vi ngn gng får en tjej ska hon heta Mollie och det va min mosters golden retriever) Nu är nog inte Charlie ett namn vi skulle välja tror jag inte men det måste vara så att jag have a thing for "hundnamn".

På tal om gravid och bebisar så längtar jag extremt mkt efter nästa. Antagligen ha jag glömt bort/förträngt hur dåligt ja mådde de 3 sista mån pga att jag va så stor. Men innan dess trivdes jag med min gravidmage och jag längtar tills Oliver får bli storebror!



min mage i julas - då jag fortf gillade den


Ny hall please!

Jag skulle vilja ha en stoor stoor vit luftig och ljus hall.
Tycker hallen är rätt viktig med tanke på att det är det första man ser när man kommer hem till ngn.
Vill ha vita möbler i den med svarta detaljer.
Såg även en lykta och en kom-ihåg-tavla på Village som skulle passa in i min framtida hall.

  




  

just dessa möbler kommer bla från
www.living.se
www.xxxlutz.se
www.coozie.se
www.interiordesignlagret.se


Nu känns det att jag lever

Idag känns det vill jag lova. I benen, axlarna, magen, ryggen och rumpan. Jag har fått en släng av träningvärken från h*lvetet. Men måste erkänna att samtidigt som det är rätt tungt med en sån väldans träningsvärk när man har en liten man måste bära runt på så är det rätt skönt att det känns att man gjort ngt. Äntligen är man igång igen!

Vi håller på att byta element här hemma, vilket blir jätte fint, nya vita element. De gamla va så snuskiga och tog mer plats än vad de gjorde nytta.  Hur som haver så är det svinkallt här just nu, tycker åtminstone jag. Oliver verkar trivas när det inte är så varmt inne för han sover hur bra som helst. Idag hade vi en tid för service på bilen kl 7 och jag fick väcka honom när vi skulle åka iväg och då hade han ändå sovit hela natten och nu sover han igen. Snacka om sömntuta!



sömntuta på väg till 50-60 tals fest


Nu är det slut..

..på riktigt! Å ja kan inte säga att det kommer bli ledsamt. Vet att det kommer förmodligen ta ett tag innan jag släppt allt helt. Men när jag väl gjort det kommer jag inte känna ngn som helst saknad, det kommer bara vara en sån lättnad. Allt kommer bli så mkt enklare och så mkt roligare. Mkt ha varit en sån börda och jag önskar ingen annan denna extra tyngd som det ger. Guud vad jag längtar tills allt är över!
Men nu jäkla är det början på slutet för vårt liv tillsammans, nu är det dags att säga bye bye till de där 5 kg.

Igår började träningen och jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar det passet eller ej. Det va jobbigt men inte lika jobbigt som jag hade förväntat mig. Får se om jag fortsätter på det eller testar på stinas pass.

Den här dagen började kl 6 med en powerwalk tillsammans med bästa karin och ikväll blir det MLR.
Bye bye 5 kg
hello smala Linda!

Den bästa sporten av de alla

Fredagens shopping i växjö gav resultat.
Ä N T L I G E N hittade jag två par jeans som jag kunde tvinga mig in i och som va otroligt sköna.
Tack G T för det!


Måndag

Helgen är över och likaså vmodagarna. Hade det riktigt roligt i lördags, speciellt på förfesten. Va inte jätte sugen på stan på kvällen, då jag hellre hade gått hem och ätit en stooor pizza med extra sås istället. Men det va ändå kul att komma ut och dansa lite.

Och nu så är det dags för en ny vecka, en vecka med en hel del inplanerat. Det blir träning, service av bilen, sjukhusbesök, middagsbjudning, hockey och lite annat smått och gott. Kommer säkerligen bli en kanon vecka=).




jag tillsammans med några av de bästa ♥

 


vad är en bal på slottet..

...när man kan gå på vmodagarna?

Har grovstädat idag. Har bokstavligt talat legat på knä och skurat golv. Jag är precis som askungen!
Har dock redan hittat min prins och jag bor i vårt alldeles egna lilla hus, inget slott kanske men ändå och jag är inte direkt kompis med möss. Och det är ju inte direkt ngn bal ikväll men jag ska på vmodagarna med släkten och det är jäkla inte fy skam det heller. Med tanke på att jag har världens bästa släkt så kommer det bli riktigt roligt!
Ok jag kanske inte är som askungen men jag har iaf skurat golv idag på knä, så det så!

Tjo flöjt!

I can see the light...


By Rydéns We can

Sist jag va på Inges El såg jag denna i fönstret och föll pladask.
Jag vill ha en, eller rättare sagt två. Tror de skulle vara fina att ha på våra sk nattduksbord. Passar de inte där kan ja säkert placera dem ngn annanstans. Hur som haver så vill jag att de flyttar in hos oss inom kort.


Present från farmor och farfar

där både den ena och det andra får plats i

våran lilla skitunge
vet inte vem som behöver ett bad mest - oliver el casper?!


Vecka 34

Idag stod det egentligen simhallen och motionssim på schemat men jag känner mig inte riktigt hundra. Har ont i halsen, huvudet och ryggen, fryser och är riktigt trött. Hoppas på att det bara är ngn endagsgrej. Oliver är inte heller i sitt esse. Han som för det mesta är glad och skrattar är och har varit ovanligt gnällig de senaste dagarna. Ska ta en innedag idag så kanske vi båda piggnar till och kan bli våra vanliga jag igen.

Imorgon börjar värnamodagarna igen. Årets folkfest som de kallar det här. Och det är klart att det är jätte roligt när det händer ngt i den här lilla hålan.
Jag och alex står för förfesten på lördag innan det blir utgång. Vi tyckte det va högtid för en liten fest igen i huset=). Tyvärr tycker ju ja inte lördagen är den roligaste av dagarna utan det är torsdagen då det bla är kräftnatta. (var ligger baren? DÄR ligger baren!) Men det blir ju vad man gör det till och vi får se till att lördagen blir kanon. 

Hade ju så gärna velat se Sampo som spelar på torsdag, ett kanon bra band där min chef är med i. Inte alla som kan skryta med att ha en cool rockstar till chef!
Alex vill gärna att jag följer med ut på torsdag med hans jobb på kräftnattan men jag ha bestämt att jag och oliver ska ha myskväll då och sen ska jag ut en runda med mamma, camilla, moster, hanna och karin på onsdag så jag är rätt nöjd.
Men vilket fall som helst är det synd att jag missar Sampo och att de inte spelar på lördag istället, för man borde ju egentligen spara det bästa till sist?!

Söndag

Ett partytält, sånger, god mat och trubadur
En trevlig 50-60 tals fest och vilken tur det va med vädret sen. Precis en sån här fest skulle jag vilja ha ngn gng.
Jag körde så det va väldigt och vi va hemma i god tid så idag är man piggelin.
Ska snart iväg och köpa söndagsfrukost sen kan den här söndagen börja.
godmorgon!

Snart dags för 50-60 tals fest




(visste väl att jag skulle få användning för dessa skor ngn gng)




shopping på staden

Precis hemkommen efter en liten minisnabb shoppingrunda. Fanns hur mkt som helst som jag ville ha, speciellt på HM och vero moda. Men får hejda mig lite till, vill gärna gå ner lite till innan ja köper på mig en massa nytt. Oliver fick däremot lite grejer.


Liten skinnjacka från Lindex, body och minifakeuggs från hm och dregelgrej från villervalla


På tal om att gå ner i vikt så är ja så nyfiken på gymmix schema, är nog inne på deras sida 3-4 gng om dagen för att se om schemat kommit upp. För ja ha väl inte missat det i tidningen???  Just är det bara måndagens pass som är upplagda och än så länge ser det bra ut. Kan inte bestämma mig för vilket av passen på måndagen jag vill gå på, antingen step up/styrka eller styrkepasset. Får nog testa båda. Hoppas på att det kommer bli ett par pass till i veckan som är intressanta. För vill träna tre gng i veckan iaf, så vill att det blir ett aerobicspass och ett styrkepass till i veckan på schemat. Håller tummarna för en massa roliga pass=)

Fredag

Den här veckan ha man inte blivit bortskämd med sömn direkt så ngn piggelin är man ju inte. Så förutom ett litet snabbt ärende på stan under fm så blir det en mysdag inne. Vädret är ju på ens sida oxå så man behöver ju inte få dåligt samvete av att man är inne.

fredagskänslan ha inte infunnit sig riktigt än men däremot höstkänslan vilket kanske är lite tidigt men ändå lite mysigt=). Det betyder ju att det är tillåtet att sitta uppkrupen i soffan framför tv:n med lite tända ljus. Fredagsmyset är som bäst på hösten!

Oliver har många många många positiva egenskaper


men bordskick är inte ett av dem


men är lika söt för det!


det slår aldrig fel...

För de flesta så är det väl natten nu,för alla utom oss. Här är det tydligen träning på hög nivå som gäller.
Oliver däckade vid sex helt utmattat och vaknade nu vid halv två - helt utvilad och pigg som aldrig förr. Precis lagom tills vi andra skulle gå och lägga sig. Ok ja får skylla mig sj ja hade det på känn att han skulle vakna inatt och va pigg men vi hade det så himla trevligt så tiden rann bara iväg.
Nu sover iaf de andra, cam, milo, mala och johanna. Jag sitter i soffan och försöker hålla mig vaken medans oliver kör ett stenhårt pass i hoppgungan och har inga som helst  planer på att sova. Tror jag kommer få det tufft imorgon!


  
johannas mysutstyrsel, man kan ju undra om alex hade ngt finger med i spelet och bestämde hennes ombyte oxå som han gjorde med olivers för ett tag sen
för ni ser väl likheten?


High Chaparal och pyjamasparty

Då ha vi spenderat ett par timmar på H C i år oxå.
Jag åker gärna dit en gng om året för att se västern showern, brukar älska den men i år va den helt värdelös. Verkade mest gå ut på att ramla och slå sig, som ett gäng clowner ungefär.
Ganska kul att titta på folket som är där oxå, hur de kan leva sig in i ngt så mkt. Vuxna människor som springer runt i full cowboyutrustning, och då syftar jag inte på de som jobbar där utan privatpersoner. Måste va skönt för dem att få leva ut sina vilda fantasier, jag tycker det ser rätt fjantigt ut.



lunchtime


vattenpölarna och hästarna var det som intresserade Milo mest


banditen visar upp sin lite mjukare sida - här med napp i munnen


hör ingenting men är lika glad för det


oliver å cam är väldigt spända inför västern showen, milo ha redan däckat



Om några timmar anländer tjejerna, det blir lite myskväll och sedan ska cam och johanna sova här.
Oh yeah baby  - pyjamasparty it is!!!


trött tröttare Linda

Kl halv tre inatt hade Oliver ngt viktigt på hjärtat. Ngt han kände han va tvungen att ta upp, tydligen extremt viktigt för honom med tanke på att han tjötade på som aldrig förr. Jag tyckte ju den här diskussionen kunde vänta tills typ sju men icke det va tydligen för viktigt. Vi va uppe och diskuterade till tjugo över fyra (läs han diskuterade ja "lyssnade" mest) innan han behövde en liten powernap. Halv sex satte diskussionen igång igen. Gissa om jag är trött?!




i över en vecka ha han sovit hela nätter, fram tills idag, så typiskt att det ska bli så så fort alex börjar jobba


Vill och vill och vill

Jag vill ha...

...en ny matta i vardagsrummet uppe
...en skänk i ek el vit(kan ej bestämma mig)
...en ny byrå i ek i sovrummet
...ett nytt soffbord i vit högglans till tvrummet nere
...en ny tv-bänk i vit höglans till tvrummet nere
...en ny tvbänk i vit högglans till vardagsrummet uppe
...en satans massa nya grejer till köket
...ett högskåp i vit högglans till badrummet uppe
...duschdörrar till badrummet uppe.

Har även fyllt en varukorgwww.royaldesign.se nu är frågan vem vill betala?

(hallå XXXLutz skaffa webshop annars vill jag åka dit oxå)


Välkommen höstterminen 2011

Då va alex tillbaka på jobbet och den sk höstterminen (kan man säga så trots att man inte går i skolan?) är nu här. Ser som vanligt fram emot hösten lite, allt som händer nu är så himla roligt, speciellt allt med oliver, ngt nytt varje dag.
Sedan för att inte tala om kläderna, tycker alltid höstkläderna är riktigt snygga. Kanske tycker de är extra snygga i år för att förra året va det inte ett dugg kul med kläder eftersom det finns verkligen inga snygga gravidkläder. Så i år är det annorlunda, ingen gravidmage här inte så nu kan det shoppas på igen.

Nej men som sagt jag ser fram emot hösten lite mer i år än tidigare år. Vilket förmodligen beror på att jag mer än trivs med min tillvaro just nu. Livet leker som man brukar säga=)!

(ps ja vet att hösten kommer stå mig upp i halsen inom en månad och ja kan tycka att det kan vara sommar och varmt en stund till)




 




60 tals fest

På lördag ska vi på bröllopsfest med 60 tals tema. Och jag måste säga att det är ett väldigt svårt tema, även fast det är ganska brett. På inbjudningen står det att man ska ta fram den prickiga klänningen stålkam och skinnpaj. Men jag tycker att den prickiga klänningen är mer 50 tal, eller?
Jag ha iaf beställt hem en prickig klänning men det känns inte riktigt bra.  Läste att det va mkt kort kort, pastellfärger, stövlar och raka klänningar på 60 talet, sedan ha vi ju woodstock oxå. Har även nu lagt en 60 tals klänning i en varukorg på en maskeradsida som är blank vit/svart rutig men den är ju självklart bara i en storlek så frågan är hur den ser ut när den kommer, om jag nu betäller den dvs.
Håret tänkte jag ha helt utsläppt med ett vanligt hårband som drar bak håret.
Ingen som har ngt tips på klädsel annars?



kom och tänka på den här klänningen, mönstret känns 60 och att den är blank, men inte alls 60 i helhet



så hallå ge mig tips!!!


Söndag

Precis hemkomna efter en liten söndagsfika hos Niclas och Karin. En trevlig söndagstillställning som man borde göra fler gng, sen är det alltid lika kul att träffa N o K oxå. Vi kollade lite på kort från deras usa resa.  Vill oxå åka dit ngn gng, vill gärna åka till bla L A. Så ngn gng ska våran lilla familj packa väskan och ta oss bort over there oxå, men det får bli ett liten projet längre fram.





Imorgon börjar allvaret för Alex då jobbet sätter igång igen. Med tanke på att han börjar jobba igen så kommer vi andra in i lite vardagsrutiner vi oxå och det ska faktiskt bli skönt. Får tillbaka fredagskänslan bla. Sedan sätter ju även träningen igång om ett par veckor, ngt jag verkligen längtar efter. Men är även medveten om att det kommer bli ganska tufft med tanke på att man tappat en hel del det senaste året då man inte tränat ngt alls.
Som sagt det kommer bli ganska skönt att få in vardagen i livet igen med alla rutiner=).



oliver fick två fina tröjor av N o K

han gillade dem starkt även om urringningen va lite djup;)


som fisken i vattnet

Undrade först va det va för oväsen kl halv sex innan jag förstod att det va larmet på klockan.
Men det va bara att stiga upp och nu är ja hemma igen efter att ha varit och simmat i simhallen. Duktiga jag(och cam oxå förstås som va med. Ska försöka göra det en gng i veckan framöver. Få se vilken dag det blir i veckan, beror på hur träningen som börjar vecka 35 ser ut. Längtar tills den börjar, hoppas nu bara att det blir många bra pass. För nu jäkla ska det brännas fett o kalorier!!!


En stund på lekplatsen


Oliver tog sig en provtur i sin paraplysulky
den fick mkt höga betyg





cam tar sig en provtur


milo såg de stora barnen gå upp där då skulle han göra likadant
han kom ner i sanden snabbare än han kom upp







en glad fis


denna linslus kommer vara med på nästa pepsodentreklam







Jakten på det perfekta bordet

Ha letat och letat efter det perfekta soffbordet men hittar verkligen inget. Det ska vara vitt högglansigt, L ca 100cm, H ca 45 cm och B ca 55 cm. Vill ha en ganska enkel design på det och inte en massa krusiduller.
Ngn som vet vart jag kan hitta ett sånt soffbord?
Förstår inte hur det kan vara så svårt, men men jakten fortsätter.

Jag ska måla hela världen lilla mamma...

Ngn som har ångest inför jobbstarten imorgon?
Alex är ledig en vecka till vilket är underbart. Fast jag vet kanske inte om man ska säga ledig för han och hans pappa håller på för fullt med taket och lär ju göra det en bra bit in på kommande vecka oxå.

Thomas va här innan och tog med sig lite kort på huset som han ska lägga in i datan och sedan färgsätta huset. Vi ska ju måla huset till våren och då är det ju smidigt och kunna se vad huset passar i osv. Egentligen har vi redan bestämt oss, det ska bli helvitt utan knutar, svart tak har vi ju och sen svarta stuprännor så bryter det av lite. Sedan kanske man målar balkongräcket svart annars vill ja nog byta ut det mot ett i "glas". Lite svårt att förklara men i mitt huvud blir det superfint=)!
Längtar faktiskt, kanske inte till själva målandet för det är ju supertråkigt men till det är klart då. kommer bli kanon snyggt med vitt hus och lite svart som bryter av.


huset ser riktigt tråkigt ut utifrån , som ett deprimerande fjällenhus
nytt tak läggs nu och sedan ska det bli helvitt
tror nog det kan bli finfint
Fylla en tunna med vit färg och sedan använda en sorts vattenslang och spruta på färgen, vad tror ni om det?


Underbar helg

Vilken helg det har varit! Det har varit en helg i vännernas tecken.
I fredags mötte jag upp Patricia på gästis för lite tjöt och dricka. Johanna joinade och även fler people lite senare. Det blev en himla massa prat om gamla minnen, mkt prat och en hel del skålandes för dittan och dattan =). Riktigt roligt att träffa henne igen.







Igår våldgästade vi Lina och Gunde. Va ju så sjukt nyfikna på deras nya lya. Och den va fin vill jag lova. Föll pladask för deras toalett, där kan ja bosätta mig. Ge mig en kudde och en filt så kan ja bo där på golvet, behöver inget mer. nä men den va så himla fin. Tror att de kommer trivas som fisken i vattnet där.

Klockan blev rätt mkt innan vi åkte därifrån. va tänkt att vi skulle gå hem, emilia, calle och alex gick medans jag cam och oliver va smarta nog att ta en taxi. För när vi släppt av cam på vägen öppnade sig visst himlen och det började ösa ner. kan ju faktiskt erkänna att jag log en smula då;).
Riktigt rolig kväll då det skrattades en hel del åt dålig humor och höjden av lathet=)!





Tack alla fina för den här helgen!♥


Det är en stor dag på blomstervägen


1a smakportionen, lite gröt
det hamnade förstås mer utanför än inne i munnen



fyller ju snart 4 mån så fick en lite för tidig present av pappa
en hoppgunga
den kommer bli poppis!

( va på bvc i går och nu väger guldklimpen 8360 g och är 65 cm. Gissa om ja kommer få snygga armmuskler)


Fredag

Man kan tro att jag blivit tio år igen. Åtminstone om man kollar på hur mina ben ser ut. Ha blivit halvt uppäten av mygg igen och alla bett är helt sönderkliade. Gjorde ju inte saken bättre att gå osuddenrundan igår där jag fick ytterligare trettioelva myggbett. Död åt dessa förbaskade flygfän säger jag bara!

Men men inget så litet som mygg ska få förstöra min dag idag. Det ä fredag och idag kommer Camilla hem, äntligen! Ska bli skönt att få hem henne igen, om hon nu kommer vill säga. Hon har det visst så bra där så hon vill inte åka hem. Men ibland måste man göra saker som man inte vill så välkommen hem och tillbaka till verkligheten! =)

Ikväll ska jag träffa patricia och johanna, det blir en liten date på gästis. Har nog inte träffat patricia på 1 ½ år tror jag och johanna ha inte träffat henne sen studenten. Så det kommer säkerligen bli trevligt.
Men innan dess blir det bla lunch på stan!


Bildbevis på första gången


som jag badar i år


det va första gng för alex oxå

Det va rätt skönt, när man väl hade doppat sig. Kroppen domnade väl av pga att det va så kallt kan ja tänka mig.
tror minsann att jag blivit gammal och tråkig dvs en badkruka!


Byssan lull

Oliver älskar den, ler konstant.
Om det beror på att han gillar låten eller bara tycker det låter väldigt komiskt när jag sjunger den låter jag ha osagt. Men fin är den!


i stugan






Living my dream

Dubbelmoral eller inte.
Men nu när det är så mkt gravida folk som härjar överallt så kan jag inte hjälpa att jag längtar tills jag är det oxå. Kan inte hjälpa det men jag längtar ngt fruktansvärt efter ett litet syskon till Oliver. Sjukt egentligen att jag längtar efter att vara gravid med tanke på att jag mådde ganska dåligt över att vara tjock. Men det är just det som hejdar mig lite, det och mitt jobb. För även om jag verkligen älskar att vara hemma med Oliver så saknar jag ändå mitt jobb och vissa arbetskamrater. Och för att vara ärlig så är faktiskt inte mammapengen ngt att hurra för!
Just graviditet och jobb är ngt jag funderar ganska mkt på. Det skulle kännas hur dumt som helst att börja jobba och efter kanske ett år eller så berätta att man är gravid igen. Men många gng är det ju så.

Nu vet man ju inte alls när det är dags nästa gång, det blir ju förhoppningsvis ngn gng när det känns rätt för både mig och alex så vem vet när det blir. Men om du frågar mig nu så vet jag inte om jag vill vänta så länge som tre år som jag sagt innan=).



jag njuter varje dag över att få vara mamma ♥

den här lilla skiten vände sig om för första gng från rygg till mage idag
som han har kämpat med detta, sjukt kul och se
och jag lovar att han blev arg när det inte gick som han ville men till slut så
Liten och envis=)





Tonfiskröra

Förresten måste tipsa om en super smidig och god tonfiskröra jag slängde ihop igår.

2 dl creme freche
2 msk majjonäs
1 rödlök
1 burk tonfisk i olja
Vitpeppar o salt

Hacka löken och blanda ihop alla ingredienser. Salta och peppra.
Tog sedan en sån där "dubbelmacka". La ett salladsblad på, några skivor tomater, lökringar och bredde sedan på röran. Hujeda mig så gott det va.


När gäddorna leker i vik och vass....

Solen har äntligen gjort come back! lovely!
Spenderade gårdagen i stugan och det tänker jag göra idag oxå.
Fiskade för första gng igår på flera flera år. Tycker det är riktigt roligt, tyvärr blev det ingen spännande fisketur då det enda som hände va en massa bottennapp och en liten abborre som släppte vid båtkanten.
Men bottennapp är bättre än ingenting för då kan jag åtminstonde låtsas att det är gammelgäddan på kroken. Men skulle det mot all förmodan vara det så hade jag hoppat ur båten så fort den kommit upp, så är väl lika bra att den stannar i vattnet. För om jag ska vara ärlig så är jag rätt rädd för fiskar, skulle aldrig ta i en och tycker det är lite läskigt för man ha ju ingen aning om vad det är för monster som döljer sig under vattenytan.
Hur som haver så tycker jag fiske är rätt roligt ändå!

Nu väntar jag bara på att minimannen ska vakna sen så beger vi oss.

Design