Måndag

Godmorgon!
Båda barnen sover och för första gången sen molly kom så sitter jag och äter frukost helt ensam. Jag vågar knappt röra mig eftersom jag är så rädd att ngn ska vakna. Som alla småbarns föräldrar vet så händer det ju inte ofta att man får sitta ner i lugn och ro och njuta av maten. För Små barn måste ha ngn inbyggd sensor då de känner av att deras föräldrar ska äta, för så fort man sätter sig brukar de vakna och gärna skrika.
Trots att båda sover så är det svårt att njuta av maten, den stressäts ändå eftersom de kan vakna när som och vill helst vara klar till dess. Sånt är livet :).

Februari i år är inte mkt annorlunda mot förra året, åtminstone inte när det kommer till sjukdomar. De avlöser varandra här hemma och oliver har nu rykt på världens förkylning stackarn. Så det får bli ytterligare en dag hemma och inomhus. Hoppas på att han blir piggare snart så att han får gå till dagis och leka med sina små kompisar. 


En inte så pigg kille.



Molly 1 månad

Kan inte förstå att det gått en månad sen vår lilla tjej kom till oss. En hel månad!!! Ofattbart. 



En väldigt lugn och snäll tjej är det som är rätt nöjd med livet, så länge hon får rejält med mat, matälskare precis som storebror, och får blöjan bytt så fort det hänt ngt. 
Trots att hon är en riktig kräkbebis ( går åt många ombyten för både henne o mig) så ökar hon i vikt vilket är väldigt skönt. Tror att molly kommer att bli en tungviktare precis som storebror.

Hon sover fortfarande största delen av dygnet och när hon inte gör det så äter hon eller myser med ngn av oss andra. Hon besöker gymmet ngn gng om dagen oxå där storebror försöker visa hur man ska göra men än så länge är det bara mat och sömn som är det stora intresset.


Ser verkligen fram emot att få lära känna denna fina tjej mer och få se hur hon fortsätter att utvecklas till en egen individ. 
Fina lilla Molly - så älskad från första stund! 

Lördagsmys

Nu är nästan lördagen slut för vår del. Ja jag vet kl är inte mkt men trots att molly sover rätt bra om nätterna så föredrar jag att gå tidigt i säng då man aldrig vet i förväg hur mkt sömn man kommer att få.

Lördagen började som vanligt med Olivers minisim. Tror det är väldigt nyttigt med att få vattenvana tidigt och från att ha gallskrikit varje gng vi tvättat håret då han varit rädd för att få vatten i ögonen till att nu själv vilja doppa huvudet under vattnet är stora framsteg.

I em ha vi haft finfrämmat här hemma utav familjen Ahlqvist/sanden, alltid lika mysigt. 


Dukade upp med lite gott i form av morot- o gurkstavar, chips, dip, vindruvor, ölkorv och skagensnittar. 




En liten mini aw helt enkelt då Alex precis kommit hem från jobbet. 

Oliver sover hos farmor o farfar o molly ligger i sin säng och jag ska faktiskt följa hennes exempel. Melodifestivalen får ses i sängen den här lördagen oxå. 












Vårgarderoben

När man varit gravid större delen av det senaste året som varit och endast kunnat använda leggings med stora klänningar och inte kunnat använda eller köpa de kläder jag velat ha gör att jag är rätt sugen på att uppdatera garderoben en aning.
Speciellt nu när det nalkas vår så vill jag inget hellre än att ge mig ut på en bra och välbehövlig shoppingrunda.
 
 
 
Toppar/koftor från odd molly samt ester elenora som mer än gärna får flytta in hos mig och lyfta upp min nuvarande tråkiga garderob.
 

Sjukstuga

Nu har bacillerna och virusen tagit sig in hos oss, vilket ju va rätt väntat. Dagisbacillerna i dessa tider är ju rätt svåra att undvika. Alex rök dit i helgen och nu är det Olivers tur. Så idag blev det inget dagis för lilleman utan det fick bli en hemmavistelse.
Att Oliver har feber är inget som märks överhuvudtaget då de spelas lika mkt hockey som vanligt här hemma. Och att förklara för en pigg men ändå sjuk liten kille att han inte får gå på dagis eller tom gå ut är lättare sagt än gjort.
 
 
Hoppas på att febern försvinner lika fort som den kom för jag behöver komma ut och få lite luft, två dagar inomhus gör att jag oxå känner mig sjuk. Sen hoppas vi att tjejerna i den här familjen får hålla sig friska.

Ahlgrens pannacotta

Till kvällens efterrätt så testade jag ett recept som jag hittat hos jennysmatblogg. En pannacotta med ahlgrens bilar.

En väldigt enkel efterrätt som bara innehåller två ingridienser. 
Ahlgrens bilar och grädde



Sortera bilarna färgmässigt.
Värm upp ca 1,5 - 2 dl grädde i en kastrull och häll i 25-30 st sorterade bilar, rör runt tills de har smält.
Häll upp i ett glas och låt stelna i kylskåp i ca två timmar. Gör sedan samma sak med nästa färg.
Toppa med några bilar!
Gör gärna små portioner då det är väldigt mäktigt.

Måste erkänna att detta inte va någon efterrätt i min smak. Det va lite för sött och jag är egentligen inget större fan av ahlgrens bilar överhuvudtaget. Så jag föredrar den gamla hederliga vanilj och chokladpannacottan.
Men den är himla fin att titta på och jag kan tänka mig att den gör succé på barnkalaset.





Alla hjärtans dag

Mys mys och mera mys. 
Som flera andra så ska vi oxå "fira" alla hjärtans dag här hemma.  
Jag har väl inte direkt varit ngt större fan  av den här dagen egentligen under åren. Tycker att den varit ganska fjantig och att man inte behöver ha en speciell dag för att visa extra kärlek utan att man ska göra det varje dag. Men jag har ändrat uppfattning, jag tycker faktiskt att den här dagen är riktigt mysig.  




Jag har gärna en dag då jag får skämma bort mina tre hjärtan lite extra. 



Olivers lunch.
Ja vi går all in i år när det gäller alla hjärtans dag. Och det gör jag mer än gärna.

Ha en fin alla hjärtans dag alla!

~ kärlek ~








3 veckor

Som den vanliga gamla klyschan säger.. Tiden går fort när man har roligt!

De senaste tre veckorna har gått i en faslig fart. Inte för att vi har gjort så mkt men de rullar på ändå. 


Molly växer hon oxå med en faslig fart. Men det är inte så konstigt med tanke på att hennes största intresse här i världen är mat. Och mellan måltiderna sover hon. Äter sover äter sover och äter och sover lite till.

Olivers relation och syn på lillasyster är jätte fin. Han hjälper till, tar på strumpan om lillasyster tappar den, säger till om lillasyster är ledsen, sätter på musiken i babygymmet och vill pussa och klappa lillasyster hela tiden. 


Morgonpuss! Inte alltid lika populärt från lillasyster som från storebror.

Ja det blir mkt pussande och gosande här hemma nu för tiden. 
Jag älskar verkligen min tillvaro och njuter till fullo av varje sekund. Jag är extremt lyckligt lottad.



Guide to the city London

Som jag väntat på att en ny " a guide to..." ska komma och idag fick jag äntligen ett mail att " a guide to the city London" finns att beställa. 
Efter den misslyckade shoppingrundan så kändes det extra roligt att klicka hem ngt som jag väntat på så länge. 


 
Hade helst velat ha " new york" men den är slutsåld sen länge och en " London" blir precis lika bra.

Finns att beställa på www.artilleriet.se för den som vill. 

Första shoppingturen för mor och dotter

Efter ett flertal suckar och dussinet morrningar då jag gått igenom min garderob utan att finna ett enda plagg som jag kan få känna mig någorlunda fin i så bestämde jag mig för att ta molly och besöka några affärer.

Nu är det inte direkt magen som gör att jag inte få på mig mina kläder då den sjunkit tillbaka en hel del ( dock en lååång bit kvar till mål) utan det är bröstkorgen som är problemet. 
Tyvärr verkade det problemet även hänga med in i provhytten så den här shoppingrundan blev dock ingen större succé. Vill inte lägga några större summor på kläder nu heller då jag inte har några planer på att behålla den här kroppshyddan någon längre tid. 





Vi kom iaf inte tomhänta hem och trots att våran första shoppingtur inte kommer att gå till världshistorien så lär det definitivt inte bli våran sista! 






Tisdag

Idag började vi dagen med ett besök hos farbror doktorn. Det va mini som hade en tid där för att rätta till tungbandet. ( ingen aning om det heter så) Men vi har haft lite svårigheter med amningen då hennes "tungband" sitter ända framme vid tungspetsen. Så idag skulle doktorn utföra ett litet klipp och rätta till det. 



Ett ingrepp som låter mer hemskt än vad det egentligen är och det hela gick på mindre än en minut.  Jag tror att jag tyckte att det va värst och va nära på att lämna rummet både en och två gånger under denna långa minut. 
Men som sagt, det gick fort och jag tror att lilla M tycker det känns bättre nu. Vi har dock inte vågat oss på amningen än utan kör fortf på flaska och jag vet inte om vi kommer att sluta med det heller trots att amningen förmodligen går bättre nu. Hon får ju i sig bröstmjölk, då jag pumpar, och så vet vi precis hur mkt hon får i sig. Dessutom så kan även Alex hjälpa till med matningen vilket är ett stort plus. Huvudsaken är att M får i sig mat och mår bra.




Utöver läkarbesök så blev det både en fika med syster på kärnan samt en sushilunch med Mamma/mormor. 

Nu väntar vi på att pojkarna i huset ska komma hem och då lär det bli fullt ös. Något säger mig att det kommer att spelas hockey.... 















Design