Måndag o dags för blodprov

Godmorgon!
Kunnat sova ngt inatt trots stormen?

Sitter på vårdcentralen just nu o inväntar min tur. Ska lämna blodprov inför operationen. Det här med sprutor, nålar o blod är inte riktigt min grej men sånt som måste göras.

Helgen gick som vanligt i en hiskelig fart , stresskänslan lade sig som ett täcke sp fort jag vaknade igår morse o ångesten var ett faktum. Nu vill jag bara snabbspola fram två v ungefär.

I lördags hade vi lite glöggmingel hos oss och det va fullt ös vill jag lova och jag älskar det. Barnen var i sitt esse o det lektes o dansades om vartannat. O som pricken över iet kom tomten förbi även i år.Ser ni tomten?

Tre godingar 


Nähä nu tycker jag att det borde vara min tur snart. 
Lördag

Dagen har hittills gått i en hiskelig fart, men har hunnit med en hel del ändå. 
Idag vankas det glöggmingel likt förra året. Oliver har tjatat sen i morse o undrat när alla kommer. Han får samma svar varje gång men det är inte lätt när man inte kan klockan. 

Va på stan igår och kunde inte riktigt låta bli. Dessa skönheter fick följa med hem - passar perfekt till julens alla festligheter. 

Är det någon som vet hur länge en kungsgran håller sig? Vill så gärna ha upp granen i helgen men min älskade man påstår att den inte håller sig en månad inomhus. Är det så? 

Ha en fin lördag alla! 
Fredag

Molly sover o Oliver leker på sitt rum. Jag är Nedsjunken i soffan framför Ensam hemma, jag betar av amerikanska julfilmer en efter en. 

Kaffet vid just den här tidpunkten på dagen och veckan är något alldeles extra. Jobbet o vardagsbestyren är avklarade för denna vecka och att få sjunka ner i soffan, andas lite och bara få vara är otroligt skönt och väldigt betydelsefullt. Mer jul, jag vill ha mer jul

Jag har fått dille på julen. Något så rejält också. Vill suga åt mig allt juligt jag kommer över. 
Just nu är jag helt inne på amerikanska -feel-good-julfilmer som jag kan mysa upp mig i soffan framför, med en filt o en kopp te. 

Jag känner att jag vill dubbla dosen jul i år.  Jag vill att mina barn riktigt ska känna av att julen är på intåg, att de ska minnas och se tillbaka på julen som små med lycka och som ngt riktigt fint med en massa juliga traditioner.  


Bilder från Pinterest 

Jag är inte mycket för snö, inte ett dugg egentligen, men från första advent och december ut önskar jag faktiskt att det va några minusgrader och lite snö. Åtminstone för barnens skull men även för att höja julstämningen. 

När det kommer till allt annat så är vi ganska duktiga på att kopiera USA och jag skulle gärna se att vi gjorde likadant med julen o allt därtill. Med andra ord borde vi skapa mer julkänsla runtom i staden o hemma genom mer ljus, fler traditioner och mer juliga aktiviteter. Det ska märkas att det är december. 

Mer julkänsla till folket helt enkelt! 


Vi går mot ljusare tider

Idag var det dags för frisörbesök för min del - efterlängtat och välbehövligt. 
Färgen är ingen jätte skillnad men det är ett steg ljusare och nästa gång tar vi ytterligare ett steg mot det ljusare hållet. Jag måste ju helt enkelt lära mig det att det är åt det ljusare hållet jag trivs bäst i. 

Men än så länge är det inte så stor förändring när det kommer till färgen däremot gjorde vi ett rejält klipp. Riktigt skönt att få bort allt det slitna. 

Ljusare bottenfärg, slingor och en nyansering. Nästa gång blir det ytterligare ett steg. 


Dear Santa

Precis som förra året, och året dessförinnan och året innan dess, ja så långt tillbaka jag kan minnas har jag gjort önskelistor. Jag gör listor på allt annat så varför skulle jag inte göra även önskelistor?! 

Detta är vad som står på min önskelista i år:• grytunderlägg London och New York 
• vit brandsläckare solstickan design
• lily and rose öronhänge -  Alice silk gold plaiting
• labyrinthylla bruka design 

(bild från bagaren & kocken ) 


• en vit ugnsform i gerbera stil 

Måndag

En vecka kvar på den här månaden nu, skönt. Hade först tron att november skulle bli en helt vanlig månad med ett ganska lugnt o sansat tempo - tänk så fel jag hade. 

Den sista veckan nu kommer innefatta allt det vanliga såsom jobb o träning o de vanliga vardagsbestyren, till helgen vankas det glöggmingel hos oss. Något som vi började med förra året o som jag hoppas kan bli en årlig tradition. 
Dessutom ska jag till frisören i två omgångar denna vecka. Som jag har längtat efter detta , mitt hår är en ren katastrof nu och på den senaste tiden har jag inte ens orkat reflektera över den slitna kalufsen än mindre försöka göra ngt åt att dölja det. Så idag väntar en omgång med olaplex och sen på onsdag blir det till att fixa till kalufsen så gott det går. Äntligen! 


Snälla tomten! Detta hår står högst på min önskelista just nu.

(Bild från Pinterest)

Våran söndag

Har varit en av de bästa dagarna på länge. Jag har gjort mitt bästa för att trycka bort all stress o undvikit att tänka på måsten, jobb och operation.
Istället så har vi varit i skogen o lekt och sedan fått upp alla adventsljusstakar samtidigt som vi lyssnat på julmusik. 
Jag vill inte riktigt att den här dagen ska ta slut.
Är vi de enda i Sverige som inte fått snö i helgen? Här är det fortfarande grönt ute. Jag är inget större fan av snö o kyla men nu hade vi nästan räknat med att det skulle vara vitt ute när vi vaknade. Så en liten gnutta besvikelse var det nästan när jag såg att det inte kommit ngt.

Dessutom när vi adventpyntat o lyssnat på julmusik blir man lite sugen på vintern. 
När det kommer till julen så vill jag gärna köra på det amerikanska film viset, dvs överdriva det en aning. Massa pynt, ljus, stor gran med en hejdundrande massa paket under på julafton mm. Man ska riktigt känna att det är jul. Dessutom vill jag att barnen ska komma ihåg jularna när de blir större och minnas dem med mys och glädje. 

En show glöms bort
Om den bara visar opp
Effekter som man knappast anar
Så ge mig trettio grader kallt
Tomtar överallt
Och en skog av gröna granar
Jag vill ha snötyngda hus
Tusentals ljus
Kulörta kulor I drivor
Bjällerklang
Som ackompangemang
På alla julens skivor
Jag vill ha mer jul 


Den texten passar in perfekt hur jag känner. Jag vill ha mer jul! 


Söndagstankar

Nu är det inte många dagar kvar tills det är dags för mig att lägga mig på operationsbordet. En operation som jag  tidigare tagit ganska lätt på men som jag nu blir mer o mer nervös inför. 

Just nu är jag inne i en period då det är rätt mycket, både på jobbet o hemma. Det är stressigt och operationen som väntar gör det inte enklare då jag kommer "förlora" flera dagar pga att jag blir sängliggandes och jag känner mig själv. Det dåliga samvetet är då ett faktum! Inget jobb på ett par v, ingen träning på ett par månader och dessutom otillräcklig hemma o för barnen. 

Har fått väldigt dåligt med sömn den här helgen, varit vaken på nätterna, känt stressen, haft ångest , funderat på olika lösningar på jobbet mm. Jag hör hela tiden att jag måste prioritera, man kanske inte ska va med på alla aktiviteter, jag behöver kanske inte träna både på morgonen o kvällen, det behövs kanske inte städas just nu idag, det räcker kanske att äta ngt lättare idag som tex mackor ikväll , lunchen imån får ordna sig ändå. Men då man är uppe i varv så är det ganska svårt att varva ner.  Har jag tex inte med mig lunch imorgon betyder det även att jag måste gå ut och köpa lunch vilket tar längre tid och mindre tid att arbeta.  Mer stress.

Jag älskar december månad och allt vad det innebär. Men just nu känner jag att jag bara vill att den här stressiga perioden med en massa måsten o förväntningar ska vara över. Jag är trött, jag vill kunna sova utan att vakna pga ångest o stress. Jag vill kunna vara vaken o njuta av stunden utan att känna att jag är på fel plats.

Min älskade stjärna - passar på att gosa /leka/bära så mkt som möjligt med henne o hennes bror nu innan jag blir helt sängliggandes. 


En vanlig vardagSåhär kan det se ut en vanlig dag år 2015 hemma hos familjen N 

I varsin ände sitter de, mina tre hjärtan, med sina ipads alternativt telefon

En förmiddag i skogen

Idag var det alldeles för fint väder för att sitta inne så efter frukost begav vi oss mot skogen för att få lite frisk höstluft.

Det var ett riktigt bra beslut då det uppskattades både sv stora o små och efter en rejäl skogspromenad med kurragömmalek så var det riktigt skönt att få komma in igen.

Som jag älskar er mina underbara småtroll 


Avslutade på en dagislekplats 

Detta är verkligen ngt vi ska försöka göra oftare då det var så uppskattat. Oliver ville inte åka hem så vi lovade att det inte skulle dröja länge till nästa gång. 

Tankar

Redan lördagkväll? Vart tog hela den här dagen vägen?
Det har känts som en rätt konstig dag, på många olika sätt. Vi har återigen fått mer bevis på att man inte ska ta något för givet.  Att livet kan förändras i ett ögonblick. Jag tänker givetvis på händelserna i Paris men även på de som bekämpar diverse privata "strider" här hemma. 

Vad jag känner för händelserna i Paris behövs väl knappt nämnas. Som alla andra terrorbrott så är det fruktansvärt och jag känner verkligen med de drabbade.
Att mina barn ska växa upp i en värld full av människor vars hat är så stort skrämmer mig något enormt.

Mina hjärtan - glada, spralliga o helt ovetandes

Här hemma laddar vi för fullt inför landskampen som är ikväll. Mina små älsklingar springer runt o sparkar boll, helt ovetandes om den ondska som finns där ute. Vad jag önskar att ni fick växa upp i en glad och trygg värld utan några som helst hemskheter.

Fredag

Har nog haft bästa sortens inledning på denna helgen.
Först ut fick vi fika sällskap här hemma av K o K som vi tyvärr inte träffat på väldigt länge. Så det var ett kärt återseende och lilla mini K har ändrat sig så sen jag träffade henne sist. Blivit en riktigt liten dam nu som pratar för fullt. 

Lussekatter - behöver jag ens nämna vad jag känner för det!

Därefter var jag på ett pass jag aldrig varit förut, nämligen Latinopower. Svårt som attans men ack så roligt!! 
Denna tjej som har detta pass är så fylld med energi, positiv sådan, som smittas och trots att jag kände mig stelare än ett järnrör, totalt saknade rytmkänsla emellanåt o knappt hängde med ett dugg var det otroligt kul och ngt jag kommer fortsätta att gå på. Förhoppningsvis blir det även lite lättare att hänga med efter ett par gånger.

Ny flaska att blanda proteinpulvret i - girl power! 

Nu intar vi snart soffan här hemma i vanlig fredagsanda - det vankas idol om en stund!

Trevlig fredag. Tapastorsdag

Ikväll var det bokat för tapas på Snipen tillsammans med syster o V. Det händer inte speciellt ofta att vi fyra får ihop en date och egentligen fanns det knappt utrymme för det idag heller men vi körde ändå och som vanligt var det lika trevligt som det alltid är när vi ses.

Jag körde på alkoholfritt vin då jag känner att det inte finns utrymme för ngn trötthet nu 


Nu är jag helt slut i kroppen och det var så skönt att få lägga sig ner. Ni vet den känslan när man är så trött i kroppen så att det riktigt värker när man lägger sig? Så känns det just nu - inatt kommer jag sova bra! 


Ullared

Hemma efter en liten minitripp tillsammans med några tjejkompisar som gick till Ullared den här gng. 

Vi hade bokat två stugor och dessutom bord på Harrys. Och jag kan helt ärligt säga att det var den ABSoLUT godaste maten jag ätit på riktigt länge. Allt smakade helt gudomligt, tom ngt så enkelt som vitlöksbrödet va ngt alldeles extra.

Ser kanske inte mkt ut för världen men det smakade toppen!

Otroligt goda Daquiris 

Efter en natt med ungefär noll sömn pga blåsten så var det kl åtta i morse dags att inta gekås.  Kände mig som en zombie och innan man fått inta kaffet så var jag inte kaxig. Därefter kom energin o därmed shoppingsuget så nu är barnens julklappar i stort sett klara förutom till lille herr L. 


Som vanligt har det varit super roligt att komma iväg med tjejerna men nu är det riktigt skönt att vara hemma hos mina tre älsklingar. Otroligt vad man kan sakna dem trots att man inte är borta mer än ett drygt dygn. 

Fars dag

Alla pappor där ute - er alldeles egna dag. Hoppas ni blir lite extra väl omhändertagna idag.

Även vi har en alldeles egen pappa hemma hos hos - den bästa i världen faktiskt om du frågar mig. Pappan som kan allt o lite till, händig som få , som fortfarande har barnasinnet kvar och som inte tvekar en sekund på vare sig det handlar om att bygga legohus, spela en fotbollsmatch eller bygga höga torn. Pappan som är påhittig som ingen annan och som inte tvekar på att sätta barnen i första rum. Det är våran pappa Alex det. Så det är inte alls konstigt att våra två små älsklingar är ena riktiga pappagrisar. 

Jag är som sagt inte hemma idag men har gömt undan en liten liten grej till honom som han ska få leta upp.

G R A T T I S på fars dag alla pappor och speciellt till dig Alex. Vi älskar dig! 

Tidning, lotter och massa gott 

Man väljer inte sina föräldrar men Oliver o Molly hade valt Alex alla dagar i veckan! 


Mysmorgon

Morgonen har verkligen inneburit mys på hög nivå. Jag o M började lördagen tidigt i soffan framför Tjorven. Det märktes att M va på myshumör då det vart både en o två kramar som delades ut plus en o annan blöt puss. 

Det fortsatte när O steg upp och de båda ha kramats omvartannat o det finns inte mkt som slår känslan när man ser de vara så gulliga mot varandra. 


Försökte föreviga åtminstone en kram men det är svårt och få till en bra bild


Nu är det packning som gäller för min del. I em bär det av med några vänner till Ullared där vi ska bo över. 

En svart vardagsväska

Jag var på jakt efter en svart ny vardagsväska när vi var i Stockholm. Visste på ett ungefär hur den skulle se ut jag skulle bara hitta den först.  

Något jag inte tittade på var just Michael kors utbudet. Det finns verkligen jätte många fina men de hänger på var och varannan axel. ( bla på min emellanåt)  Dessutom så känner jag att han gör lite väl mkt reklam på sina väskor med tanke på de oftast enorma MK loggorna. På en av mina tex så täcker nästan MK märket halva väskan. 
Hur som det finns otroligt fina men jag ville helt enkelt ha ngt annat. 

Hittade dock ingen hur mkt jag än letade och hur många gånger jag än var inne i samma affärer. Men på söndagen precis innan vi skulle gå till tåget beslutade jag mig för att skjuta undan mina envisa tankar om just MK och besökte även dem. Och vad hittade jag inte där, om inte min väska. Jag måste helt enkelt sluta vara så barnsligt envis emellanåt. 


Svart , stilren, diskret och väldigt behaglig att ha på axeln - PERFEKT! 

Och för att sätta pricken över i:et har jag även beställt en sån här oxå. 

Som jag har letat efter en svart korthållare i läder. Men det är nästan lögn att få tag i ngn. 
Perfekt att ha i de mindre väskorna! 

Shopping

Både jag och A gillar att shoppa och gå i affärer vilket är toppen då det aldrig blir några suckar när vi är iväg på såna här små hotellvistelser. 

I helgen blev det en del shopping för oss båda och jag är väldigt nöjd med mina inköp. 


Bla en efterlängtad rosa ljuslykta från skultuna


Stockholm

I födelsedagspresent fick A bla en hemlig resa utav mig. Han visste när vi skulle åka men inte vart. 

Den hemliga resan började i fredags då tåget tog oss upp till vår fina huvudstad.  Vi kom upp vid tolv och checkade först in på hotellet - Scandic sergel plaza. Läget va toppen men själva hotellet var rätt slitet. Det skulle visst stänga för renovering nu i november och det är väl behövligt. Men läget, det va toppen!

I det stora hela så spenderade vi dagarna med att äta gott, dricka gott och shoppa! Precis så vi älskar att spendera dagarna då vi åker bort. Vi hade faktiskt velat vara lite kulturella nu när vi för en gng skull var i Stockholm utan barnvagn. Men det hanns helt enkelt inte med!

På fredagen hade jag bokat bord på en tapas resraurang - Aqui tapas o bar. 

10 olika små rätter - knappt så det fick plats på bordet.

Aqui - är verkligen en restaurang jag varmt kan rekommendera. Utbudet på menyn var enormt och riktigt god. Dessutom hade personalen humor och va riktigt trevliga. Sen åt vi även gott på Paolo Robertos restaurang samt på en mysig restaurang i gamla stan där jag även ätit förut. Att åka tåg har sin charm och det kan tom vara riktigt mysigt - när det går som det ska. Tyvärr är förseningar o problem när det gäller SJ mer en vana än en ovana och det var inget undantag igår när vi skulle hem. 2,5 timme efter vi skulle varit hemma kom vi innanför dörren och att sitta och glo på en tv-skärm där de skjuter upp avgångstiden tio minuter i taget tar på krafterna. 

Trots det så hade vi en underbar helg och jag känner mig verkligen fulladdad med ny energi. 

Borta bra men hemma bäst

Är verkligen inte bara en klyscha utan det är så sant. Vi har haft en otroligt fin helg i vår kära huvudstad, A och jag, trots 2,5 timmars tågförseningar på vägen hem. Ätit och druckit gott o strosat på stan är hur vi tillbringat vår tid. 

Men hur bra helgen än var så är det otroligt skönt att bara hemma igen. Hemma hos våra små troll. Pga tågförseningarna igår så sov barnen när vi kom hem och nu längtar jag såå till i em när jag får hämta hem dem från dagis . Då ska det bli mys på hög nivå!


Älskade trollungar 

Design