Falsk fläskfilé
Här har ni ett smidigt/enkelt recept som passar både till vardags och till helg. Dessutom är det riktigt gott.
Till Falsk fläskfilé behöver du
600 gram blandfärs
2 msk aromat (snåla inte)
Till såsen
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk oxfond
1 msk kinesisk soya
1 burk hela champinjoner
salt och peppar
Blanda blandfärsen och aromat, rulla ut på plastfolie till en filé och frys in i ca två timmar.
Ställ ugnen på 175 grader. Ta sedan fram filen och skär i cm tjocka skivor, smörstek dem samt champinjonerna.
Lägg de sedan i en ugnsäker form.
Värm upp alla ingredienserna till såsen i samma panna du stekte köttbitarna i. Låt sjuda i några minuter och häll sedan såsen över köttbitarna. Ställ in i ugnen i ca 15 min.
Servera med ris och en sallad.
Kommentarer
Trackback