Hemmagjorda maränger

Att göra egna maränger är både enkelt och blir betydligt godare än om du köper dem i affären.
Och slänger man i lite karamellfärg så blir de även både finare och lite roligare att duka fram.
 
Du behöver:
3 st äggvitor
2 dl socker
1 krm ättika
(karamellfärg)
 
 
Separera äggvitorna från äggulan och lägg vitorna i en ren torr bunke. Det är väldigt viktigt att ingen gula kommer med, eller ngn annan sorts fett för då blir det ingen maräng.
Vispa kraftigt med elvisp tills det blir ett fast skum.
Tillsätt ättikan och vispa lite till.
Till sist rör i sockret, lite i taget under kraftigt vispande tills det blir ett blankt skum och du kan vända bunke upp och ner.
Häll i karamellförg om så önskas.
Fyll en sprits med smeten och spritsa ut i valfri storlek/form på ett bakplåtspapper.
In i ugne i ca 45 min, de ska lossna lätt från bakplåtspappret, då är de klara. 100 grader varmluft, 125 grader vanlig.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design