Plastikkirurgi

För lite drygt tre veckor sen hade jag en tid hos en plastikkirurg för att diskutera min mage. Kan ni gissa vad han konstaterade nästan direkt?! Just det, att jag har navelbråck. Inget stort men det finns där. Och innan man kan göra ngt annat så måste det åtgärdas sedan kan man sy ihop magmusklerna.

Efter flera turer hos diverse läkare så är jag rätt trött på att slussas vidare och få olika domar varenda gång. Det tar på krafterna samt att jag blir mer o mer irriterad. Sen har jag heller ingen lust att gå igenom samma sak igen som i början av dec, då jag förberedde mig för op och sen när jag i stort sett ligger på op.bordet så blir det inget utan får åka hem.

Därför är det nu bestämt att jag i slutet av året kommer att lägga mig under kniven och låta två plastikkirurger försöka åtgärda min mage. Bråcket ska bort, magmusklerna ska sys ihop o naveln ska få ett mer normalt utseende. Det kommer att kosta och är ngt jag får ta ur egen ficka men det känns oerhört bra ändå. Jag betalar hellre till folk som gjort det här förr och som gör att resultatet ser så bra ut som möjligt och gör lite mer än bara sitt jobb. 

Som ni förmodligen vet så är det många kvinnor som lider av graviditet/förlossningskomplikationer, många i det dolda, och det är egentligen rent förjäkligt att läkarna inte tar dessa kvinnor på allvar. De viftar bort dem och menar att kroppen förändras efter en graviditet och det är bara att acceptera. Och vill man få det gjort (oftast) så får man ta kontakt med en plastikkirurg och då kallas det för skönhetsoperation. Något som egentligen kanske är nödvändigt för att kvinnan ska kunna existera o ha ett normalt funktionellt liv.  
Detta beror mkt på bristen på kunskap inom vården i detta ämnen. Många inom vården vet nämligen inte att detta problem existerar. Jag hoppas att det någon gång kommer att bli ändring på detta. Att läkarna ska få upp ögonen o ska ta det här problemet på allvar och se till att dessa kvinnor få hjälp. Så alla ni som lider kontakta vården, gör er röst hörd så kanske det ngn gng kan bli ändring på detta problem.  

Tycker det ska bli oerhört skönt att få det här gjort, att få slippa svullnaden o att tarmarna trycker på utåt. Jag hoppas att smärtan kommer att vara värt besväret och som bonus att jag förhoppningsvis får ett fint resultat. 






Kommentarer
Postat av: Nysyröm

HEJJA DIG! Nu kanske jag också vågar... En konsultation kanske man vågar iaf ;)

Svar: En konsultation tycker jag absolut du ska boka 👍
Linda

2015-06-25 @ 22:26:03
Postat av:

Hej. Jag har med navelbråck och diastas, men har inte kontaktat någon läkare ännu. Vart vänder man sig till? Tips? Mvh Emelie, Värnamo.

Svar: Hej Emelie, börja med att kontakta din vc så en läkare kollar på dig där. Sedan så kan han skicka en remiss till kirurgen så du får komma dit. Hur bred diastas har du?
Hoppas att du får hjälp, navelbråck o diastas är verkligen inget roligt. Tyvärr är det ngt som de flesta i sjukvården ignorerar :(. Ska hålla tummarna för att du får hjälp. Med vänlig hälsning, Linda
Linda

2015-07-19 @ 22:15:23
Postat av: Anonym

Tack för tipsen. Men är ju för feg för att ta tag i det :/ fick en diastas efter 2 barnet.ca 3cm bred. Och naveln har släppt helt från sitt fäste. Jag ska söka. Tack.

Svar: Fick oxå diastas efter andra barnet, efter första gick det ihop precis som det skulle. Ja det är ju lika bra att ta tag i det även om det känns lite läskigt. Jag har heller ingen navel direkt, den mest hänger o är helt lös. Så jag hoppas att de här op jag ska göra gör så att det ser lite bättre ut samt att jag slipper se ut att vara gravid.
Lycka till med allt.
Linda

2015-07-21 @ 21:47:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design