Mamatummy day

Som ni vet så finns det en dag för allt och idag är det mammamage dagen. En dag för att uppmärksamma alla mammamagar därute och som kanske kan göra att de mammor med besvär ska tas på allvar. Oftast får man bara svaret när man söker hjälp pga besvär efter en graviditet att det är normalt. Att det är inget man kan göra att man får räkna med att kroppen förändras. Vilket är fel, visst kroppen förändras men man ska inte behöva gå runt och ha ont! 

Jag har en delning på ca 4 cm enl ul och har en väldigt svullen mage framåt em/kvällen. Under varje lyft eller rörelser jag gör måste jag tänka hur jag ska utföra den och hålla ihop magmusklerna för att inte förvärra situationen. Jag har lyckats träna upp den en hel del så att jag ska orka hålla ihop magmusklerna under tex träningen och mestadels av dagen. Men framåt kvällen orkar jag inte hålla emot längre och då ser jag oftast gravid ut. Sen när jag ligger ner så får jag många gånger trycka ner organ i magen för att de sticker upp ur magen som en bula ungefär. Väl medveten om hur vidrigt det låter men det är konsekvenserna efter delade magmuskler. 

Det är svårt å få till rättvisa bilder. På de översta kan ni se lite av delningen och på den nedersta kan ni se att jag kan kontrollera delningen. 


Som tur är har jag inte ont hela tiden utan kan få det mest när jag nyser eller hostar. 
I tre månader har jag använt mig av mammafitness och det har hjälpt till att minska svullnaden en aning. Men det är långt ifrån bra och jag är inte nöjd än så det är bara till att fortsätta att försöka få det bättre. Delningen kommer jag aldrig bli av med och jag kommer att få fortsätta trycka tillbaka organ om jag inte genomgår en operation. Men det går nog att fortsätta göra bukmuskulaturen starkare. Hoppas jag. 

10 jan vs 23 april 
Lite bättre med hjälp av mammafitness 

 
Jag tycker det är synd att inte vården tar mammor på allvar när det kommer till dessa besvär och att det ska behövas klassas som ett skönhetsingrepp när det är så många som lider och har ont dagligen. Många gånger tror jag att det beror på bristen på kunskap i detta ämne och med en sån här dag kanske det ngn gng kan tas på allvar. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design