Hemmagjord kycklingkebab

Jag vet att det börjar bli mkt tjat om mat här nu men håll med om att mat är ju faktiskt ett ganska viktigt ämne ;)
Skämt o sido, tycker faktiskt att det är riktigt roligt att stå i köket nu när allt är nytt å fräscht. Samtidigt är det så kul att prova på nya saker. Och igår gjorde jag egen kycklingkebab för första gng och det är ngt jag varmt rekomenderar.
 
Kycklingkebab 4 port
 
4 st kycklingfile
1/2 dl soya
1 dl olivolja (hade ingen hemma så tog matolja)
1 dl creme fraiche
1 msk sambal oelek
1/2 pressad citron
1 tsk torkad oregano
1 tsk spiskummin
1 tsk kebabkrydda
2 st pressad vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja
salt & peppar
 
Strimla kycklingfilén och blanda resten av ingredienserna. Släng i allt i en bunke och rör runt. Ställ in i kylen och låt vila i några timmar.
 
 
Lägg det sedan i en ugnsäker form och ställ in i ugnen i 30 min på 225 grader. Rör runt efter 15 min.
Sedan klart att servera!
 
 
Det va supergott så detta är ngt vi verkligen kommer göra flera gng.
Perfekt till fredagsmyset tex!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design