vilken hysteri!

Herregud! Panik har utbrutit här i Värnamo, svininfluensan har nu kommit hit. För sjutton stäng av hela stan, ingen får åka in och ingen får åka ut från stan.


 En av de som drabbats av panik är min egen mor, hon har köpt handsprit både till mig, till min syster och till deras eget hem. Hon bad mig även att jag skulle hålla mig borta från harrys tex i några veckor, undvika stora folksamlingar.

Men mest är hon orolig för min syster för hon är ju gravid och de ska ju tydligen vara i riskzonen.( När hon säger folksamlingar så undrar man ju lite om hon inte vet om att det brukar va mkt folk i Ullared där hon själv och vi ska åka till nästa vecka?!)

 

Måste säga att jag tycker det hela är så överdrivet så det är inte klokt och det är medias fel!

Det finns nu två bekräftade fall på finnveden här i vmo och över 100st sjuka. Och det skapar tydligen stora rubriker och paniken bryter ut! Skolan kan tvingas stänga osv osv.

Folk dör varje år i vanlig influensa men det blir inga stora rubriker om det, varför? Svininfluensan är samma sak skillnade är bara det att den sprids mer och fler folk förväntas bli sjuka. Men den är fortfarande inte så farlig som media vill få den att framstå som.

Det är också många som haft den sk svin influensan redan utan att de vetat om det. Media har en tendens att överdriva det mesta och använder sig nu i form av en sorts skrämseltaktik.


Missförstå mig rätt tycker det är jätte tråkigt med alla som blir sjuk men om den här svininfluensan är så dödlig/farlig som media vill få det att framstå, så varför stänger man då inte finnvedens gymnasium för att försöka undvika att fler bli smittade? Hade inte skolan varit tvungen att stänga i så fall`?

 

Den kanske är farligare än vad jag tror och ja kan ha fel, men det är sällan jag har det;)!Tills vi hörs igen så hoppas ja att ni får förbli friska och till dem som är sjuka krya på er!




Kommentarer
Postat av: Elin

Tack för din kommentar!

Jag håller med om svininfluensan, det är bara media som har förstorat upp alltihop. Om man vill vara på den säkra sidan så är det tvål och vatten som hjälper bäst, inte handsprit.

2009-09-04 @ 11:31:03
URL: http://elwe.blogg.se/
Postat av: vesna

guuuuuud va läskigt..

2009-09-04 @ 12:19:07
URL: http://vesna.blogg.se/
Postat av: Siriporn

Tack så mycket =)

vad ska du göra då? =)

2009-09-04 @ 13:51:03
URL: http://ssschhh.blogg.se/
Postat av: Siriporn

Aha, kul! =)

2009-09-04 @ 14:24:05
URL: http://ssschhh.blogg.se/
Postat av: elina

detsamma, ha en trevlig helg !

2009-09-04 @ 16:34:56
URL: http://elinaeek.blogg.se/
Postat av: ღ Rebecca

Jag med, fast vet inte om min ekonomi håller för att handla alla =) Får ta och handla de som jag mest vill ha av dem =)

2009-09-04 @ 17:47:58
URL: http://rebeccanilsson.blogg.se/
Postat av: jemini

det här med influensan är så överdrivet.. :)

2009-09-05 @ 01:53:35
URL: http://jemini.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design