Helg


Här laddar Oliver upp för hockeymatch.
Ja är det fredagsmatch så är det!

Som sagt hockey igår kväll o måste säga att det är lite synd att inte fler kan ta sig ner en fredag för att kolla. Det va väldigt fattigt med folk där igår, lite synd som sagt. Samtidigt kan ja ju förstå för fredagskvällar är ju lite heliga. Men lite mer folk borde ändå kunna ta sig dit tycker man ju. Vann gjorde de iaf o det är ju huvudsaken!

Idag blir det till att fixa här hemma. Fick hem möblerna igår å först var jag lite tveksam men nu är ja mer än nöjd. Lägger ut bilder i veckan när vi fått hem sängborden oxå!


Nu ska det sparas


den här lilla spargrisen kom på posten idag
tycker den är jätte söt




ska beställa hem en spargris till som jag tycker är supersöt.
De flesta ha säkert haft ett flertal såna hemma. Jag själv hade flera st när jag va liten då förenings-/sparbanken delade ut dem till höger å vänster.


kommer ni ihåg?=)
en sån här vit ska iaf oliver ha oxå
finns bla på favoritsaker.se


Höstrunda runt osudden








vigheten själv
 ngt hon kanske borde visa nästa gng vid en trafikkontroll?
 nää usch dåligt skämt stryk det!!!

Trots att vädret inte va speciellt roligt så va det riktigt skönt att komma ut.
Kläder efter väder som sagt,det blir inte mkt stilettklackar här nu för tiden =)




Öppen planlösning

Vi tycker att öppen planlösning är jätte fint. Men jag vet inte vi har nog tagit det ett steg för långt?!


Skämt o sido, idag ska vi hämta hem våra möbler som vi lämnat in på sprutlackering.
Våran sänggavel, ett par bordsben och den här toalettdörren!

Så snart kan jag få upp dekoren på toalettdörren som jag bla köpte för ett tag sen.




unikdekor


Första gadden!


å nej ja pratar inte om ngn tatuering, han e lite för liten för det ÄN
Ja menar så klart hans första lilla tand!
Kanske df han hade så hög feber igår?
Experterna säger att tandsprickning inte orsakar feber men sen vad vet dem.


Mysdag inomhus i bara pyjamas







Växjö

Idag har vi, jag cam o Oliver närmare bestämt varit i växjö och hälsat på Mala. Det blev först en lunch på samarkand där jag sprang på en gammal vän som ja inte träffat på ett par år, trevligt värre. Ngn vidare shopping blev det dock inte bara ett par byxor å en dreggelgrej från Name it. Sen åkte vi hem till Mala o Sene för en fika. Tyvärr blev inte besöket så långvarigt då vi märkte att Oliver hade feber.
Nu sover äntligen mini o nu sitter jag o väntar på att alex ska komma hem från jobbet för när han gör det ska jag ta mig ett glas vin!




Efter Bor på vägen till Växjö så blinkade flertalet lastbilar till oss. Vilket oftast betyder en sak: trafikkontroll! Å så va det och vilka blir självklart invinkade om inte vi. Jag blir skitnervös av ngn konstig anledning men cam däremot blev snarare glad, hon måste va den enda som blir glad av att bli stoppad av polisen! Åh åh ngn av dem kanske är min blivande man!?! Men till hennes besvikelse så va det inga direkt bra-framtida-män-objekt där. 
Kanske nästa gng Cam!?!



På Grand samarkand


Sängbord

Om ca en vecka kommer våra nya sängbord. Vilket då betyder att sovrummet nästan är klart!
Längtar!



2 st såna här blev det
999:-
från xxxlutz så klart=)


Effektiv är mitt andra namn, förutom på måndagar

Innan jag blev mammaledig var tisdagen den dagen i veckan som jag tyckte likaväl kunde kvitta. Men nu känner jag så för måndagar. Jag får inte ett endaste dugg gjort på måndagar. Är som om baken slagit fullständig rot i soffan. Orkar o vill inte göra ngt alls.
Igår slog jag in två julklappar, va i apladalen en runda och tränade på kvällen. Å för att vara måndag så va det ganska mkt för min del.

Träningen va riktigt rolig igår! Hade en instruktör som jag hade när jag trände på nc och hon är verkligen kanon. Vilken skillnad det kan vara på instruktörer o instruktörer! Jag tycker att ett pass blir så mkt roligare om man verkligen får kämpa järnet och jag tycker inte att man ska orka allt för då är det ett bra pass! Hoppas på lagom träningvärk idag=)!
Sträckte dock nacken/halsen under passet så idag blir det till att knapra lite ipren.

Nähä nu blir det till att vara lite effektiv o ta tag i allt som jag borde gjort igår!


2 månader kvar...

... tills den skäggiga gubben som gillar rött o gröt kommer på besök! Och bara 1 månad kvar tills vi kan börja julpynta lite smått=) Hittills är julklapparna till milo, camilla och malin klara.  Jag känner att jag ligger rätt bra till tidsmässigt. Det här året ska jag INTE vara ute i sista sekund!

Den här veckan ska våra möbler hämtas, min iphone kommer, det ska tränas(hoppas jag)en växjö tripp, e och på torsdag blir det tjejkväll!  Satan i gatan vilken bra vecka!

Godnatt

säger Oliver!


Ja vem ha egentligen bestämt att man ska ligga jämns med långsidan o ha huvudet på kudden?


Önskebloggen

Det är visst ett himla bra sätt att skriva vad man önskar sig i bloggen
för önskningarna slår in!


från cam, den svarta i mitten hade vi sen innan o den kommer nog bytas ut till en vit den oxå så småningom


   
skål till mina smycken från Karin o Niclas




....i julklapp önskar jag mig ett vitt flower mono bord!!!


Söndag

Efter tandläkaren igår så blev de ett besök på A6 och Ikea. Tror vi gjorde allt på rekordtid, 2,5 timme och med oss hem fick vi en byrå, tallrikar, skålar plus lite annat smått. Stannade även till på Rusta och köpte en matta.

Blev inte så himla mkt gjort efter det, man blir sjukt trött efter ett shopping. Shopping tar på krafterna o det är helt klart den bästa sporten, förmodligen den mest effektivaste oxå eftersom man blir helt slut efteråt. Vi åt, delade på en flaska vin sen blev det sängen.
Idag däremot ska vi försöka få lite gjort här hemma. För just nu ser det ut som om en tornade gått igenom huset. Papper o kartonger överallt.



började söndagen med tipspromenad


o där i apladalen träffade vi Kurre


Fängelse i 2 år o 3 mån

om några timmar befinner jag mig hos tandläkaren. Kan ju villigt erkänna att jag vet bättre saker man kan göra en lördag. Är ju inte ngt större fan av tandläkaren direkt, inte för att jag har tandläkarskräck utan jag gillar dem helt enkelt inte.
De senaste åren jag varit där så har det gjort förbannat ont varje gng, mkt pga de jäkla visdomständerna, det har tom förekommit en o annan tår och sen när de fått mig o gråta då är det precis som deras mission är klart för då ska man betala för det oxå. Misshandlad och sedan rånad -  inte ok! Nej jag gillar inte tandläkare och hade de utövat sin sk karriär på gatan hade de fått fängelse!



hade det varit ngt annat jobbigt jag skulle göra hade jag sagt att det är bara att bita ihop.
men då är det ju knappast ngn ide att gå dit...


I need you!

Jag är på jakt efter ett svart ljushus som vi ska ha i sovrummet. Känns som jag letat land o rike runt utan resultat. Folk bara har såna men de finns ingenstans att köpa, eller?!  Har även googlat på det ett antal gng utan att bli ett dugg smartare.
Tänker inskaffa ett vitt oxå till köket men det vet jag redan vart det finns att köpa.
Så vart köper ni era svarta ljushus?



bild från styleroom


schh hörde ni? nej?! Inte jag heller....

Igår kväll va jag själv hemma då alex va ute och åt med en kund. Oliver hoppade i säng kl sex och jag bestämde mig för att följa hans exempel. Nämligen lite efter sju va det min tur att hoppa i säng. Hade två st Vi Föräldrar som jag inte hunnit läsa ännu, så sängen och mina tidningar lockade extremt mkt! Det va riktigt längesedan det va så tyst och lungt här hemma så då får man passa på att läsa. Och ibland är det extra skönt att få vara helt ensam!


Ikväll däremot lär det inte bli så tyst. ikväll får vi finbesök av Karin o Niclas då det vankas taco o idolkväll hos oss. Och ikväll ska det inte snålas med kalorier utan ikväll ska det verkligen bli fredagsmys!
Är inte så inne i idol ännu, så ngn favorit har jag inte än, men däremot tycker jag att fel person åkte ut förra v, tycker emil kunde åkt.
Jag vet inte men jag tycker det känns lite som om idol kanske går mot sitt slut. Eller!? Tycker det känns lite halv b men det kanske bara är för att jag inte är så inne i det.
Hur som haver taco o idolkväll it is!

I have a confession to make

Jag har sagt att jag förmodligen aldrig kommer att ha en! Ha sagt att jag tycker de är stora o klumpiga. Och jag fattar inte ett dugg hur de fungerar. Men nu, lite senare än alla andra, har jag oxå köpt en. En vit iphone.
Jag har fallit för trycket!

Och då jag är rätt envis så känns det lite, jag är inte helt nöjd med mitt beslut och jag kommer säkerligen få både ett och annat psykbryt på den då jag är helt teknikbefriad. Men ändå känns det helt ok.  Ja ok, jag erkänner det känns ändå rätt bra att få vara med i iphone gänget!
Men jag ha bestämt mig för att inte tycka om den, inte så mycket iaf!




Nu är jag oxå inne
Lite senare, men inte försent!


Nej du får inte!!!

Tack familjen för igår och de fina presenterna!
Ny kamera, blommor, filippa k muggar och mina fina kuddar från mio. Camillas present hade inte kommit än men ha mina aningar vad det kan vara;)!

Ska strax börja göra mig i ordning  då ja ska äta lunch med mamma sedan ska jag byta ett par filippa k muggar jag fick av alex mamma i tisdags, då vi redan hade 4 st av det mönstret, så ska byta dem till ett annat mönster. F

Jag får under inga omständigheter träna idag. Har blivit totalt förbjuden, av min pappa. Japp 27 år o vuxen och min pappa förbjuder mig forf att göra vissa saker. Under hela min uppväxt ha ja blivit förbjuden att göra både det ena och det andra. Speciellt då under min tonårstid då jag gjorde en hel del uppror. 
Låter som att jag inte fick göra någonting men riktigt så va inte fallet´. kan ju säga såhär i efterhand att det va helt rätt av honom(men det e inget ja sagt till honom, å kommer inte göra heller då vi vill hålla kvar honom med båda fötterna på jorden). Jag lyssnade ju såklart inte på ngt av förbuden, jag gjorde som jag själv ville, jag menar hallå eller jag va ju vuxen o gjorde precis som jag ville. Jag visste helt klart bäst och alla andra fattade ju noll!!

Men nu 27 år gammal/(ung) så inser jag att den här gången kanske jag borde lyssna på pappa. Någon gång ska ju vara den första, eller hur!?! Och jag måste ju erkänna, gubben eh jag menar pappa ha ju lite längre livserfarenhet än mig så han borde ju faktiskt veta vad han pratar om.
Så nej man ska inte träna när man är förkyld o har ont i halsen, imorgon är det jag som ringer fabror doktorn om det inte blivit bättre!

Nu...

...ska det firas!



om inte folket kommer i tid så kan jag inte garantera att det finns ngt kvar
Jag är hungrig!


även fast jag kanske inte ser ut att vara vuxen så är jag det... åtminstone ibland

Tänk att nu är jag 27 år. exakt kl 13.07 igår blev jag 27. Jag har alltså egentligen varit vuxen i 2 år nu. Japp jag anser att man inte är helt vuxen förrän man är 25. Sedan finns det ju dem som aldrig växer upp, men det är ju en annan femma. Man trodde man blev vuxen när man fyllde 18, även jag. Herregud jag trodde jag va vuxen redan när jag va 13-14. Ja jag va ju helt ute och cyklade kan man säga!

Häromdagen när jag kom på att jag fyllde år så var jag verkligen tvungen att tänka efter både en och två gånger innan jag kom på hur gammal jag är. Har totalt missat ett antal år, 24 år hade ja kunnat gå med på men inte mer. Fast jag känner mig lite mer vuxen nu, ibland åtminstone, än vad jag gjorde när jag fyllde 24. Vilket förmodligen beror på att jag kammat hem en del vuxenpoäng de senaste 2 åren, med hus, ica kort, volvokombi, barn osv. 
Sen föredrar  vi hemmakvällar istället för utekvällar, går o lägger oss innan tio, tittar på frågesporter som vem vet mest, älskar korsord, tycker att om man vaknar efter åtta så ha man sovit bort hela dagen o så går vi tipspromenader på söndagsmorgonen.  Ja jag är kanske mer vuxen än va jag tror och inte bara det, jag verkar ha en stor PRO skylt i pannan! 


Jag må jag leva jag må jag leva...

...Hurra Hurra Hurra...
Stort grattis till mig själv på födelsedagen Hoppas jag får den bästa födelsedagen!

Gårdagens träning gick sådär. Kände mig fortf inte helt ok och orken fanns inte riktigt. Idag har jag varit förkyld å haft ont i halsen i 2 veckor. Det är en jäkla förkylning till att vara långvarig! Dags att ge sig av nu kanske?! Det hade varit en riktigt bra present!


Nu börjar vi födelsedagen, först med sällskapsresan!


Operation sovrum!

Har precis bytt gardinerna i sovrummet nu till ett par helsvarta. Sängen, sängborden och byrån ska ju vara vita så då vill jag ha svarta detaljer. Men nu blev jag osäker på om jag kanske skulle ha vita gardiner istället?! Får se vilket som är snyggast sen när möblerna är köpta och klara.

När vi flyttade ut barnsängen ur sovrummet märkte jag att vi har en hel vägg som praktiskt taget är helt tom som vi måste göra ngt med sen när oliver flyttar in i sitt rum på heltid (förresten har han sovit i sitt rum inatt, duktig kille = stolt mamma). Och jag vet ju precis vad jag vill ska pryda den väggen då och som skulle bli perfekt där!



ett svart tree så klart( finns bla på svenssons i lammhult)
super snyggt och så kan man ju hänga kläderna där istället för att  som vi gör nu slänga av sig dem på en ful pall nej ett svart tree ska det bli

Alex påstår att det är dyrt att jag är mammaledig, men jag har ingen aning om vad han syftar på då!


Ny vecka

En fullspäckad vecka väntar. Och inte vilken vecka som helst utan det är min vecka, min födelsedagsvecka!
Det blir träning i vanlig ordning efter ett långt uppehåll, sedan ska sängen lämnas in o det ska bli födelsedagsfirande mm! Till helgen blir det tacomys på fredag med niclas o karin, sen intar vi jkpg o ikea på lördag för shopping. Det ska bla inhandlas en ny byrå och sedan tycker jag vi behöver nya vardagstallrikar.
Vilken underbart kul vecka det kommer bli!



Arbore

Nu har jag hittat den perfekta kudden(x2) som ska pryda våran säng i vårt n y a sovrum


finns på mio och de ska bli mina!


Just nu...

IFK Värnamo - Ängelholm




en väldigt snorig mini kollar fotboll och leker med sina leksaker
han är inte som andra m ä n, han kan göra fler saker samtidigt!


Björnen sover björnen sover, i sitt lugna bo....


Igår va vi på besök hos mormor i deras nya lgh och ojojoj vilken fin lgh
där kommer de trivas som fisken i vattnet

Dagen började med, kan man säga, med en fika hos bästa karin o niclas. Vi firade niclas lite såhär i efterhand, de passade ju nämligen på att ha 25 års fest när vi va bortresta (hrmpf) så då fick han firas lite idag istället.

Dagen kommer fortsätta med lite småfixande här hemma. På tisdag ska vi äntligen lämna in sängstommen på lackering. Vi bestämde ju oss för att ha kvar stommen då vi inte hittat ngn annan som vi gillar. Så nu ska den bli vit och vi ska flytta in i gästrummet tillfälligt.
Vårt sovrum kommer bli så fint o kommer gå helt i mina favoritfärger, vitt o svart. Nya gardiner är köpta och nu är ja på jakt efter nya prydnadskuddar, helst vita.
Har även hittat två sängbord på xxxlutz som ska köpas om några veckor. Men om det är ngn som har vägarna förbi malmö snart o vill göra oss en megatjänst så säg gärna till!
bilder kommer sen.
åhh kan knappt bärga mig tills det är klart=)


Lördagsmysfirande

Eftersom vi va iväg på alex födelsedag så blir det lite mysfirande ikväll här hemma. Han fick bestämma maten och då blev det pasta o kyckling i vitvinssås. Va rädd att det skulle bli tacopaj eller ngt liknande så blev väldigt glad att han valde just detta.


ja lovar maten är inte en enda gegga trots att det kanske ser ut så på bilden



Låt lördagsmysfirandet börja!


Ullared tripp

Fredagen försvann snabbare än kvickt. Fick nämligen ett erbjudande som ja inte kunde tacka nej till. En tripp till Ullared;).
Skulle egentligen åkt dit med tjejerna om ngn vecka men när mamma ringde och frågade om jag ville följa med behövde jag knappast ngn längre betänketid. Och vem säger att man inte kan åka snart igen?!
Så nu är jag iaf igång med julklapparna vilket känns bra gött. Det blev även lite påslakan, gardiner, leksaker till Oliver och annat smått o gott som fick följa med hem, inte en endaste onödig grej;). Men pga att det va så satans mkt folk där igår så känner jag att jag inte riktigt hann med allt jag ville så en tripp dit igen om ngn vecka är nog inte helt fel!



Hittade årets jul(ljus)stake som ska vara på köksbordet
gillade även förra årets så tror den får vara kvar den oxå fast i ett annat rum



Nu e jag brunett!

Har klippt lugg och färgat håret brunt. Kanke inte va det bästa jag gjort i mitt liv men måste ju förnya sig lite emellanåt.



ja som ni ser är det ju så fake det bara kan bli
sitter o roar mig på en sida där man kan testa frisyrer o smink
Kul tidsfördriv men lite synd att färgerna ser så fake ut.
O tyvärr så hittade jag ingen frisyr jag vill ha så det hjälpte inte mig ett dugg om vilken frisyr jag ska ha
hade ju velat testa en liknande som jag la upp häromdagen







här kladdades det även på lite smink o så gjorde jag mina tänder vitare
vilket jag nu ser att jag verkligen behöver!
Läppglanset va väl inte det mest passande direkt

vad har vi kommit fram till med hjälp av det här då?
Jo, jag passar inte i lugg, inte i mittbena, inte i sidbena, inte i kort hår o inte i långt hår o definitivt inte i brunt!
Då är frågan, hur fasen ska jag ha håret!?!


Hemkomna från bvc

Då va vi hemkomna från bvc och för första gng skrek Oliver som en stucken gris. Folk som gick förbi på andra sidan gatan av vc trodde säkerligen att ngn hade riktigt ont där inne. För kan lova att det hördes ut!
Och alla som har barn vet att det gör verkligen ont i hjärtat när ens barn är ledset o gråter helt förtvivlat. Det va nästan så jag ville slå läkaren på fingrarna för att han gjorde min bebis ledsen, %#*%¤# gubbe. 
Men man får ju ta sig samman o inse att läkaren gör ju bara sitt jobb o gjorde inte alls oliver illa, utan det är ju bara mini som va lite väl överkänslig idag. 
Vikten ligger nu på 9590 g o längden på 71 cm.


man kan ju nästan se att hans vikt stabiliserats lite
ja menar man kan ju skymta sexpacket!


Barret är en svårklippt nöt

Mitt hår och frisyr är ett återkommande ilandsproblem hos mig. Ja velar framochtillbaka hela tiden.
Helst av allt skulle jag vilja ha långt fint hår med lockar. Men det är lika bra att jag inser att jag kommer aldrig få ngt hollywoodsvall. Har lixom inte håret för det!
Ibland ångrar jag att jag började experimentera med mitt hår från början utan jag skulle låtit det va långt och inte börjat klippa upp det osv. Men samtidigt vet jag ju att jag inte kan ha långt hår i längden (höhö).
Så nu får jag istället försöka hitta en frisyr som passar mig, mitt hår och min ansiktsform.  Men vilken frisyr är det då? Jag har ingen aning o jag bestämmer mig för en sak en dag o ändrar mig nästa dag. Skulle behöva ngn som sa till mig att du ska ha den här frisyren punkt och slut! 

Har sett ett par tjejer som har skitsnygg frisyr, en som jobbar på a6 och en på xxxlutz. Varje gng ha jag bett alex att gå fram o ta ett kort på dem som ja kan ta med till min frisör men han ha vägrat. Vilket är förståeligt för det kanske är lite stalkervarning på det eller?

Just nu har jag fått för mig att jag inte passar i sidbena som jag haft de senaste åren och ska df klippa hellugg. Vad tros om det? Annars är jag väldigt inne på bobfrisyren jag klippte i vintras fast ännu lite kortare. Det är så svårt, bara för att det är snyggt på andra behöver det ju inte betyda att det är snyggt på mig.
Hur som haver jag vill ha en ny frisyr o det nu, men vilken?!

  
detta är två frisyrer jag skulle vilja ha
en på måndag-onsdag o den andra torsd-sönd


"Man va ju nykter i morse men nu börjar det ordna upp sig..."

Mina planer för veckan blir ju inte riktigt som jag tänkt nu med tanke på att jag blivit påhoppad av ett virus helt oprovocerat! Idag va det tänkt att vi skulle hälsa på mamma o co i deras nya lgh o äta lite smörgåstårta men det får vi ta en annan dag istället. Träningen får jag oxå lägga på hyllan tills på måndag. Surt som tusan då jag är mer laddad än nånsin till att bränna kalorier, mentalt får jag väl tillägga.

De resterande planerna är inte så många men först ut imorgon är bvc, ska bli kul o se hur mkt mini gått upp i vikt och likaså känns det som han blivit hur lång som helst. Snart är han ifatt mig, vilket kanske inte blir så svårt iofs, med tanke på att jag inte är någon basketspelare direkt. 

Ska försöka hinna, läs orka, med att göra en fotobok oxå, Min första semester Turkiet 2011, till Oliver. 
Och det viktigaste av allt, jag måste se till att hitta dvd dosan som är och har varit på rymmen sen i somras. Jag har nämligen ett mega sug efter att se Sällskapsresan illa kvickt.
- Invalido!



Jäkla baciller

All energi jag hade igår är som bortblåst. På kvällen kände jag mig inte riktigt hundra så jag hoppade över träningen, vilket jag idag känner att jag gjorde helt rätt i. För när Oliver bestämde sig för att det va dags att gå upp, kl 04.50, så va jag mer död än levande. Halsen va som ett rivjärn och kroppen som gele. Gick o lade mig en timme under fm då jag frös ngt fruktanvärt och hade ont i hela kroppen, speciellt i fingrarna som värkte som tusan?!?
Jäkla baciller som ska anfalla en när man ligger o sover o är som mest försvarslös! Snacka om fegt! Nähä det blir till att fortsätta dagen med att knapra ipren och dricka sig full på te!
Krya på mig!



Tur att O ha fullt upp så man får sitta ner lite






Jag är så lycklig, jag är så lycklig!

Ni vet känslan när: det pirrar i kroppen, man inte kan sitta still, ens hem inte är tillräckligt stort för att springa runt i eftersom man har alldeles för mkt energi, inte ens flygplanen ligger på samma höjd pga att man flyger fram, man går runt som en stor smiley, man bara vill ringa till alla ens vänner och skrika ut det som just gjort en så förbaskat glad, precis så känner jag just nu!
Fasiken vad glad jag är o satan i gatan vad jag längtar!



jag och mitt allra största leende ska gå och laga lite mat o berätta den roliga nyheten för alex. ha fått bita mig i läppen för att inte ringa honom o berätta..
Lycklig - Lyckligare - Linda


Ny favoritaffär

På vägen hem från köpenhamn igår så stannade vi till på XXXLutz och som jag hade misstänkt så har jag nu en ny favoritaffär!  Vilken affär, den va gigantisk och med hur mkt fint som helst. Kan ju säga att jag blev en aning lyrisk av allt jag ville ha, tom alex blev imponerad. Båda två blev rätt sugna på att göra om en hel del här hemma. Så vi tog en massa kort på det som vi ville ha så vi kunde titta igenom dem här hemma och smälta allt vi ville ha.
Himla synd att det ligger så långt bort bara men jag antar att det kommer bli en tripp dit snart igen.
Har sagt det innan och jag säger det igen: Snälla XXXLutz skaffa en webshop!!!

Back in Sweden

Hejsan hoppsan!
Då va man tillbaka i sverige igen efter en resa till turkiet. Vi åkte förra torsdagen och kom hem igår. Så nu vet vi hur det är att resa med småbarn, det e helt klart en upplevelse i sig=).
Lade upp ett antal tidsinställda blogginlägg så ni hade lite att läsa medans jag va borta=).
Det va riktigt skönt att komma bort till värmen lite och bara få vara. Tyvärr blev det ett par tyvärr på resan oxå.

Tyvärr 1:
Vi blev sjuka alla tre. Först Oliver och Alex och tillslut blev det min tur att få en rejäl förkylning och feber. Och som alla vet är det inte kul att vara sjuk och vara på bortaplan och speciellt inte när man är utomlands och vill njuta av sol o värme.
Tyvärr 2. De hade bytt vatten i poolen ganska nyligen så den va svinkall(enligt mig). Så oliver kunde inte bada i den och det va alldeles för kallt för min del att hoppa i.  Och eftersom jag inte badar i havet pga de höga vågorna där så blev det faktiskt inte ett endaste litet dopp för min del. Kalla mig badkruka men så är det!


Har även fått se en helt ny sida av oliver. En pojke som vanligtvis alltid är glad och lätt att ha att göra med förvandlades till en liten gnällspik. Han gillade inte riktigt värmen vilket gjorde han gnällig och tom riktigt förbannad vissa gng. Blir ju betydligt lättare när han blir äldre och tex kan gå själv. Sedan att han inte va fullt frisk gjorde ju inte saken bättre.
Turkarna va helt besatta av Oliver. De skulle fram och ta på honom hela tiden, gosa med honom, bära å pussa på honom, gav han tummen upp och sa suuper suuper osv osv. Ja de blev helt till sig,tom en hel buss stannade framför oss och busschauffören pekade på Oliver och hela bussen vände sig om för att kolla och le och ååhha sig mot våran lilla guldklimp och när han sedan slängde iväg ett att sina berömda leenden så blev det ännu högre ååhh.


Det är verkligen annorlunda att åka utomlands med småbarn. Det blir ju inte till att ligga o lapa sol hela dagarna och göra lite som man själv vill utan med småbarn så får man följa deras rutiner och vilja. Men vi ha nog lyckats ligga i solen o njuta iaf 1 timme om dagen. Annars har det blivit en hel del promenader, marknader o shopping.


Flygresan dit va ett rent h*lvete kan ja väl faktiskt säga. Vi flög på natten och tänkte att d e ju kanon då kan ju oliver sova. Så fel vi hade! Han somnade inte och skrek nästan hela vägen förutom i 25 min då vi skulle landa. Han va så övertrött stackarn. Hemresan däremot gick som en dans, då han va utvilad och i sitt vanliga esse!

Som sagt det va riktigt skönt att komma bort trots lite otur men som man säger borta bra men hemma bäst!


Här kommer en liten bildbomb på några av alla bilder som togs.



en tidig morgon på en lekplats


stenen i havet skulle det smakas på - som allt annat


fick en hoppgunga att ha i turkiet av farfar i form av en anka


tänk att få äta frukost med denna utsikt varje morgon


man kan inte stirra sig mätt på utsikten från deras lgh




som de flesta andra bebisar så älskar oliver att bada


han levde praktiskt taget i bara blöjan, kläder va överflödigt!




gå ska det göras hela tiden


vi åkte första klass på vägen hem mellan antalya och istanbul och det gillade vi allihop

Lägger upp fler bilder en annan gng=)


6 månader


Tänk att våran lille kille blir 6 månader idag!
- sitter gör han alldeles själv
- nyfiken så det heter duga
- stoppar in allt han får tag på i munnen. Allt ska smakas på.
- springer runt i gåstolen kors och tvärs
- armarna börjar bli väldigt "långa"
- och vet precis vad han vill!

Herregud vart har tiden tagit vägen?


Trädgård? Vilken trädgård? Vi kör på sandlåda!

Har jag sagt att vår trädgård är totalt uppgrävd?
Finns knappt ngt gräs kvar.
Alex och hans pappa har jobbat för fullt i ett par veckor med att gräva upp trädgården och fixat och donat.
De hade lånat ngn sån här minigrävare som de använde och helt ärligt så tror jag att alex njöt av att köra runt med den. Han va som en liten pojke i sandlådan kan man säga bara att det här var i större, mkt större version.


våran fd uteplats eller ska jag säga våran kommande altan?
här förbereder de inför vårens bygge, våran altan.



Nästa år kommer de ske stora förändringar på utsidan.
Först och främst ska huset målas vitt. Med svart liggande räcke på balkongen.
Sedan ska det byggas ett stort trädäck här på baksidan och sen (vet ej om det sker till våren) ska det öppnas upp för ett uterum.

Jag kan se mig själv ligga på vårat trädäck i en solstol framför vårat nymålade hus med en stoor paraplydrink i handen och bara njuta!
Tjo flöjt!


Julen är här...

..ok kanske inte riktigt än men snart så!
Längtar så mkt efter att få pynta, baka julgodis å pepparkakshus mm. Alex är värre än mig
när det gäller pyntningen. Vi pratade om julen för ett par v sen och han ville sätta upp gran mm redan i början av november. Och även om jag är lite pyntgalen och lite väl tidig när det gäller sånt så sätter jag faktiskt stopp där.
Det är lite väl tidigt! Granen får vänta tills i slutet av nov början av dec, om jag nu kan hålla mig så länge!=)

Tycker det ska bli mkt mer roligare med julen nu än innan, nu när man har en liten oxå. Ska bli så roligt och se hur Oliver reagerar på tex Jultomten. Detta året lär han väl inte hänga med så mkt men längtar efter att verkligen få ge han den här härliga och pirriga känslan som barn ska ha inför julen!
Ska börja köpa julklappar snart oxå. Har redan tänkt ut några st som jag ska köpa men det gäller ju att dela upp det lite, med tanke på att jag inte har en sjö att ösa pengar ur varje månad just nu. Inte för att jag har det när jag jobbar heller men då finns det ju iaf lite mer att röra sig med. Som sagt ska ta och börja lite smått nu så är man iaf ute i god tid.
Ngn som börjat köpa julklappar än?



åh vad jag längtar efter att få börja förberedelserna inför julen=)



Grattis min älskling!

 
Grattis på födelsedagen världens finaste alex
Finns ingen så bra som du!
ska se till att du får den bästa födelsedagen=)


Passar även på att önska min kusin och Olivers gudfar grattis på födelsedagen
hoppas att du får en super bra födelsedag!


Vill ha och vill ha, jag hör aldrig annat!

Då va årets bästa månad här. Ok det kanske inte riktigt stämmer men det är iaf många bra som fyller år i oktober. Min kusin, min moster och alex men den viktigaste av de alla JAG.
Den här önskelistan ska jag ge till min kära mor!

mitt älskade vita flower mono bord
en vacker dag ska det bli mitt, MITT!!

    
lampa x2(by rydens) som vi kan ha på våra sängbord , en liten dessertskål från jelly bean där ja kan ha lite smycken


malmbyrå från ikea



tvålpump + ett vitt trefat från cult till köket




Design