The list of happiness

Alex och Oliver
Min stora kärlek och min fina lilla stjärna. Vad vore livet utan er? Det räcker att jag tittar på er så fylls jag med sådan värme och glädje att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Och sen Oliver kom till oss så har livet fått en mening och allt annat får lixom komma lite i efterhand.
 
 
 
Mina vänner
Som kan förgylla vilken grådag som helst. Ni har så fina egenskaper och jag är oerhört glad för att ni är just mina vänner. Finns inte mycket som slår eran fina vänskap och jag är så evigt tacksam för er allihop.
 
Mamma
Lycka är att ha världens finaste mamma. En mamma som jag kan prata med allt om och som inte bara är min mamma utan även en vän som jag kan ha riktigt kul med. Att hon även har ett hjärta av guld gör ju inte saken sämre.
 
Vårt hem
Jag verkligen älskar vårat hus och hem.  Älskar att fixa och dona här hemma och jag trivs som fisken i vattnet. Borta bra men hemma är ALLTID bäst.
 
 
 
Shopping
Som så många andra älskar även jag att spendera en dag på stan eller i ett bra shoppingcenter. Det infinner ett sorts lugn och en underbar känsla i kroppen när det är dags för shopping.
Shopping är verkligen en av mina favoritsysslor här i livet och är det ngt jag är otroligt bra på så är det att spendera pengar. Och är det inte så att man ska ägna sig åt det man är bra på ?!
 
 
Design och inredning
Älskar att läsa om det, älskar att titta på det och jag mår riktigt bra av att gå runt inne på tex Severins och titta, känna och planera vad och vilka möbler vi ska ha hemma hos oss. Och när vi sedan köpt ngt som jag suktat efter länge så kan jag sitta och titta på det i en evighet.
 
 
 
En bra bok
Att få krypa upp och leva sig in i en riktigt bra bok är guldvärt och riktig vardagslyx.
 
Träna
Köra slut på kroppen totalt på ett bra träningspass eller en löprunda och få känna den härliga känslan efteråt är det inte mkt som slår. Tyvärr kommer jag inte iväg på så många pass och löpturer som jag skulle önska men försöker så gott det går.

Oliver är nu redo för kyla o slask

Den som är viktigast att förbereda inför höst och vinter här hemma är ju Oliver. Det ska vara jacka, skor, overall, regnkläder, stövlar, vantar och mössa m m m.
 
Men nu är vi helt redo för det här hemma. Ollis garderob har också uppdaterats och det sista - en overall passade jag på att köpa häromdagen när jag lunchshoppade (kanske inte alltid den bästa shoppingen men absolut den mest effektiva typen av shopping, snabbt och smidigt)
 
Skor från Din sko och HM
 
Vinterjacka och överdragsbyxa från KappAhl.
 
Både mamma och pappa har ju en skepparkavaj så det är klart olli ska ha en också. Från HM
 
Det är inte billigt att uppdatera barnens vintergarderob. Under lunchshoppingen hann jag även med lite snabb shopping till mig. Och för samma pris som för Ollis overall fick jag 2 klänningar, en kofta, 2 bastoppar och 2 par leggings!
 
 
 
 
 
 

Redo för hösten

Igår morse var det frost ute och för första gng den här hösten/vintern så fick jag skrapa rutorna på bilen. Inte ett av mina favorit nöjen direkt, men ett nödvändigt måste. Läängtar tills asfalteringen och parkeringen är klar så man kan använda motorvärmaren igen.
 
Förra året letade jag som en tok efter en speciell mössa. Men den va slut ö v e r a l l t. Men för ngn dag sen såg jag på Issas blogg att hon hade köpt den i grå så jag passade på att klicka hem en jag också, fast i Linda färger, svart och vit.
 
Mössa från hunkydory med en stjärna på, såklart.
 

Lycka

Jag känner mig så extremt lycklig och lyckligt lottad. Och det skrämmer mig faktiskt lite.

Kan man bli för lycklig ?! Allt går så bra just nu och jag är så rädd att ngt ska komma och förstöra detta lyckorus jag befinner mig i. För inte kan man väl få vara såhär lycklig jämt?! 

Jag gör mitt bästa för att försöka njuta av stunden men det är svårt då jag samtidigt känner sån rädsla. Men jag gör mitt bästa och under de få korta stunder jag kan slappna av och faktiskt kan njuta av mitt lyckorus och hur lyckligt lottad jag är så infinner sig en otroligt underbar känsla!

Denna lilla stjärna är en stor anledning till min lycka ❤ 





Tjejkväll

Igår kväll hade jag finbesök här hemma. Några av de finaste flickorna var här och hälsade på. Jag älskar att bjuda hem folk och få fixa och dona lite. Och det behöver ju inte alltid vara så komplicerat. Huvudsaken är ju att man träffas och umgås.
 
 
Färska frallor, lite gott pålägg, melon, vindruvor kex och ost. Mer behövs inte!
 
Nu när det är höst så är ljusen tända här hemma. En av favoritljusstakarna här hemma, Kubus by Lassen.
 
Underbara Kajsan va självklart med på tjejkvällen.
 
Karin känner mig, det märks. Bästa godiset och favorit ljuset! <3
 
 
 
Alltid lika kul att träffa tjejerna och man får lixom ny positiv energi. Och positiv energi kan man ju inte få för mycket av såhär på höstkanten.
 
 
 

Update

Nu börjar man kunna se hur bra det kommer att bli när det att klart.
 
Fattas några plattor som ni kan se.
Ett par lampor, ett staket precis som balkongräcket längst in vid huskanten och sen till våren när det är dags för gräs så kommer det bli kanon.
 
Jag är helnöjd hittills. Så skönt att slippa den ojämna gången med lösa plattor samt de fula lamporna och de ovårdade landen.
 
 

Baciller all over the place

Helgen för min del har inte varit speciellt givande hittills. Har hållit mig inomhus och varit sängliggandes för det mesta. Det enda jag orkat göra är att tvätta några maskiner tvätt. Och det har tagit den lilla energi jag har. Jag känner mig otroligt lat men energin är verkligen som bortblåst!

Huvudvärk, förkylning och feber är det som härjar. Konstigt egentligen hur snabbt man glömmer bort hur det känns att va helt frisk. Känns som jag varit dålig i en evighet. Ändå är det bara en fjuttig förkylning jag lider av så det känns så fel att klaga när det finns de som har det betydligt värre.

Mkt vätska och vila sen ska jag nog snart vara på benen igen!

Pojkarna här hemma tillsammans med farfar Jesper ligger då inte på latsidan iaf. De håller på för fullt på framsidan och för var dag som går så blir det bara finare och finare. 


Vill man ha cowboyhatt på sig när man jobbar så får man det.







Fredagkväll

Till slut orkade jag inte stå emot den här attacken. Egentligen va det rätt väntat men jag va ändå inte förberedd.
Det började för ngn dag sen men jag har ändå bitit ihop ända tills i em. Då blev jag nästan totalt lamslagen och totalt däckad.
 
Spenderar fredagkvällen i sängen med feber och förkylning framför idol. Är ändå inte så farligt så jag hoppas att efter en god natts sömn ska göra mig helt återställd igen. För här är det ingen som hinner och ligga och va sjuk inte.
 
 
Skickade med ett önskemål till affären. Ett måste då man är sängliggandes. Tyvärr va det helt fel sorts nyponsoppa. Inget annat än Sagolika ska det vara.
 
 
 

Harrys

Igår gjorde vi , jag Alex, Niclas och Karin ett besök på Harrys för lite mat och harrysquiz. En riktigt trevlig kväll tillsammans med fina människor och maten va dessutom super!
 
 
Tom quizen gick bra igår, vi kom tvåa och det är inte kattskit så att säga. Att det inte va jätte många lag med behöver man ju inte nämna vi va ju ändå nästbäst.
 
Som sagt maten va riktigt bra igår. Först harrystoast och därefter beställde vi in Toblerone Fondue och det va pricken över i:et. Choklad efter maten är som en oskriven regel, alltså ett måste. Och att doppa små äppelbitar i detta va kanon! Ett tips för er andra chokladälskare där ute.
 
Människor i favorit kategorin och god mat. Mycket mer kan man inte begära för att det ska bli en fin kväll.
 

Människor i favoritkategorin, bra mat

Min matlåda

Vardagsmat och vad man ska äta idag är en ständigt återkommande fråga. Säkerligen inte bara hos oss utan även hos de flesta andra. Vi skriver våra matsedlar för kommande vecka varje söndag och storhandlar då också. Och man försöker alltid hitta nya recept att testa.
 
Den här veckan har jag testat två nya rätter. I måndags blev det en rätt med pasta och kräftstjärtar i hummersås vilket låter supergott men som INTE va ngn höjdare.
Däremot igår testade vi ett recept som jag hittat hos matplatsen, som så många andra goda recept. Rätten heter flämtande uttern och är ngt vi definitivt kommer att göra igen. Snabbt, smidigt och gott -  en perfekt vardagsrätt!
Receptet hittar du här 
 
Nu hoppas jag bara det smakar lika bra som matlåda dagen efter som den gjorde igår :)!
 
 

Tapetvisningar

Veckorna går verkligen i rasande fart och snart har halva den här arbetsveckan gått.  Hemma hos oss går vardagen på räls och det händer inte mkt annat just nu än just utomhusrenoveringen. Och så lär det även fortsätta ett tag till.
 
När det kommer till renovering så har vi nu bestämt, beställt och fått hem två nya tapeter.
 
Eco street 6671
 
Den här ska upp i vardagsrummet, fast den ska vara liggande.
 
 
 
Den här coola betongliknande tapeten( från ellos) ska upp i olivers kommande rum. Nu är det säkert många av er som har åsikter om vf vi väljer en sån tapet i ett barnrum?! Men jag har letat efter en tapet, med inte för mkt mönster eller färg och inte hittat ngn sk barntapet. Antingen finns det tapeter för de små som antingen är blå med pirater på eller så är den rosa med prinsessor på. Eller så finns det riktigt coola tapeter för tonåringar men där är inte oliver riktigt än. Så nej tack.

Och den här tapeten vi valt kommer att göra sig riktigt snygg tillsammans med de vita möblerna och för att inte tala om stringhyllan han ska ha.
Och jag riktigt längtar tills vi får upp dessa tapeter.
 
 
 

Framsidan

En liten lägesrapport för våran framsida....
 
Alex tillsammans med sin pappa sliter järnet på framsidan och nu börjar det verkligen likna ngt. Jordhögarna och de livsfarliga hålen är borta och nu kan man se eller åtminstone föreställa sig hur det kommer att se ut när det blir klart.
 
 
Plattorna nedanför dörren är lagda och man kan se vart gången kommer att fortsätta.
 
 
Ja än är det en lååång väg kvar innan det blir färdigt. Det fortsätta arbetet med plattsättningen vid gången, utelampor ska upp, till höger där parkeringen är ska asfalteras och sen ska en mur upp runtom och till sist men inte minst ska det ju även bli gräs...igen.
 
När man håller på och gräver såhär utomhus så är risken ganska stor...
 
 
.... att det nästan blir lika mkt sand och grus inomhus.
Men sånt får man leva med, för när det här projektet väl är klart så kommer det bli bra, riktigt bra!
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag

Resterna från igår ligger i magen och Oliver har precis haft ett raseriutbrott av den värre sorten. Jag kan inte förstå hur en liten kille kan ha sånt temperament. Han är inne i en riktig trotsålder nu. Vissa dagar kan minsta motgång bli till världens grej.
Och idag började det med att jag lagt upp maten på hans tallrik, att han inte fick ta själv. Sen fortsatte det med att han inte gillar gurka, fel tallrik, fel gaffel osv. Tror möjligtvis att han va uppe lite för länge igår när han sov borta då brukar det kunna bli sådana här dagar.
 
Idag har vi en hemma dag här hemma och det är väl tur det med tanke på humöret på Lilleman. Samtidigt är det väldigt skönt med en oplanerad ledig dag.
 
 
I den här hörnan har vi eller kommer att ha en lampkris i höst om vi inte hittar ngn lösning. De fula panelgardinerna ska bytas ut till likadana gardiner som resten av rummet men frågan är då vad vi ska ha för lampor där.  Finns och får inte heller plats med en fönsterbräda så några lampor stående där går inte. Sen vet jag inte heller om jag vill ha en taklampa över bordet då det känns som det förstör  "rymden" lite.
Några bra och smarta tips på lamplösningar mottages tacksamt!
 
Nu ropar oliver så det är bäst jag kilar upp och ser vad han vill. Låter som han har ngn sorts kris med sina bilar som inte verkar göra riktigt som han vill.
 
Trevlig helg!
 
 
 
 
 
 
 

Fredagen den 13 onde

Igår var det fredagen den 13 onde och vad passar inte bättre än att ha en skräckfilmskväll. Tyvärr var inte vädret på vår sida, då det va strålande sol ute. Helst skulle det ju varit mörkt, blåsigt och regn för lite mera skräckkänsla. Men det fick gå ändå.
 
 
Först fick det bli tacos, snabbt, smidigt och gott en fredagkväll.
Därefter chips, dip, morötter, polly (of course), choklad och vindruvor.
 
 
Filmen som vi hade valt heter the sinister och trots att jag höll för öronen och blundade i säkert halva filmen så kan jag ändå säga att den inte va ngt att ha. I början va den väl helt ok men sen blev den lite överdriven.
Egentligen förstår jag inte vf man ska kolla på skräckfilm för det är väl egentligen ingen som gillar att bli rädd?! Men ändå ska man tvinga sig att se dessa filmer, skumt det där.
 
Mysigt med filmkvällar, men nästa gång får det nog bli en komedi :)!
 
 

Städtorsdag

Torsdagar är min stora städ och röjardag här hemma. Det byts lakan, städas, dammas, tvättas, putsas, slängs mm. Skönt att ha det gjort inför helgen sen.

Har även satt Alex i arbete med att röja upp i tvättstugan. Den är nämligen överfull av verktyg, sågspån, jord mm efter all renovering.
Tvättstugan va en av de första sakerna vi tog tag i här hemma när vi flyttade in och det hade varit lite kul att få en skymt av de skåp och den bänkskivan vi har där så df har Alex fått order om att städa upp där nere.

Kryddlådan har oxå fått sig en rensning nu. Sjukt vad mkt kryddor man kan samla på sig. Men nu har en del åkt i soptunnan!


Shopping

I shoppingväg fick jag med mig det mesta som jag va ute efter i Göteborg. Dock behöver jag lite nya höstklänningar men det hittade jag inte. Hittade faktiskt inget direkt i klädväg som föll mig i smaken. Liten besvikelse. Men fick med mig en hel del annat kul istället.

Ny plånbok som jag va ute efter, ett par skor till Olli samt lite leksaker. Sen blev jag sminkad av en super gullig tjej så det blev liite mer smink köpt än vad jag hade tänkt från början. Men fy vad nöjd jag är! Bara borstarna är helt klart ett superköp, kanon bra samt otroligt sköna mot huden och kvalitén sen - tipp topp!

Trots bristen på kläder så har jag stillat min shoppingabstinens, åtminstone en aning ;).




4 gott

Besökte en av Göteborgs största (enligt dem) godisaffär igår kväll innan vi tog plats på hotellrummet. 4 gott heter den och den är fr.o.m. igår en av mina favoritaffärer. Man blev som ett barn där inne, vilket sortiment!

Den är väl värd ett besök om man befinner sig i Göteborg. Nästan men bara nästan så att jag skulle kunna åka dit bara för den affären då de hade ett av mina favvogodisar där.


Göteborgvistelse

Precis hemkomna efter ett dygn i Göteborg. Hotellvistelse och shopping var det som stod på schemat.

Igår blev det inte mkt gjort då både jag och Alex ( vilket är helt förståeligt så som han jobbat den senaste veckan) så blev det en tidig kväll på hotellet och roomservice. Ingen av oss va sugna på att gå ut och äta så df fick det bli mat på rummet. Inte helt fel det heller :)!

Vi bodde på Clarion post som va riktigt fint och med ett kanon läge. Va supernöjd tills jag vaknade inatt av extremt höga (o)ljud från grannen ovanför. Höll på att kräkas för det är inga ljud jag vill höra och jag kan lova att jag hörde allt! Låg och vände och vred på mig å svor att jag aldrig ska tillbaka till det här snuskhotellet med så dålig isolering!
Jag ändrade mig dock tvärt när jag kom ner till frukostbuffen på morgonen. Det fanns allt och den är helt klart värd en natt med dålig sömn, kan nog tom stå ut med obekväma ljud för den.

Så när vi åker tillbaka till Gbg i nov för Lisebergs julmarknad mm så får det nog bli Clarion post iaf. Ska dock hålla tummarna hårt för att vi slipper högljudda grannar då!


Från tristdag till tisdag

Rätt dålig natt med lite sömn, svinkall morgon likt en vinterdag, en trött Linda som hade svårt att piggna till, en typisk tristdag!

Men sen vände det. Jag piggnade till, solen sken och det kändes som en riktig sommarkväll ute. Dessutom så spenderade jag och olli kvalitetstid tillsammans med två av mina favoriter i apladalen. Lek, fika och mys plus en glimt av lite hockeyträning till olivers stora förtjusning.
Tristdagen förvandlades helt och hållet till en bra tisdag!


Måndag

Då va veckan här som jag både fruktat för och längtat efter.
Oliver och jag bor numera hos mamma/mormor medan Alex sliter för fullt där hemma med grävningen och som tur är får han hjälp av Ollis farfar.

Jag höll på att få en chock när jag tittade förbi igår för att se hur det ser ut. Det är mer eller mindre ett katastrofområde och jag är glad att jag slipper se eländet hela tiden. Som tur är så är det ju bara tillfälligt men det känns som det är en lååång bit kvar tills det ser någorlunda respektabelt ut.

Oliver däremot är överlycklig, han har ju fått världens största sandlåda!


Design