Fredagskväll



Jag och min snygga toppluva inledde helgen med en löprunda som jag trodde skulle gå rätt segt då jag bla hade alldeles för mkt kläder på mig. Men det slutade med 7,4 km och jag är mer än nöjd. 
Så efter en dusch så ska jag ta tag i fredagsmaten aka tacosen och sedan blir det lite gott framför idol. Känner att det hade suttit riktigt fint med ett glas vin oxå så det får det nog bli.
Fredagskvällar är väl helt underbara eller hur?!








Fredag

Fredagshandlat, hämtat paket och nu ligger lunchen i magen. 

Härligt det är med fredag! Det känns att det är fredag, överallt, i luften, i kroppen och det märks om inte annat i affären. 
Den här helgen som kommer är rätt oplanerad förutom en massa familjemys. De senaste helgerna så har det inte blivit så mycket av den varan då det varit lite fart o fläkt, minst sagt. Så den här helgen ska barnen få full fokus. 





Tror att den lilla hönan håller på att bli sjuk dock. Hon sov till halv åtta i morse och somnade innan i affären strax innan tio och sover fortfarande. Antingen sjukdom eller så kanske hon bara byter sovmönster.

Vi ska fortsätta våran fredag här hemma med städning. Oliver ha lovat städa sitt rum idag. Igår kunde han inte det för han hade nämligen ont i armen då. Och jag tänker byta sängkläder och tvätta.

Trevlig fredag! 

Att vinna en diskussion med Oliver

Det är i stort sett omöjligt. Han ska ALLTID ha sista ordet och vet alltid bäst. Trots att han bara är 3,5 så kan det driva mig till vansinne ibland. Speciellt när han börjar skrika och säga emot om sådant som att nr 16 inte kommer efter 15 osv.  Jag sjunker till en så låg nivå och har bara lust att skrika herregud du vet ju ingenting du är nästan en bebis. Givetvis har jag inte sjunkit så lågt, åtminstone inte än. 
 
Men ibland kan man även ha helt underbara diskussioner oxå och han låter emellanåt så extremt vuxen. Och ibland har han ingen som helst aning om hur jädra rolig han faktiskt är.
För ett tag sen diskuterade Alex o Oliver vem som är starkast/bäst av Pippi och Superman.

O: Pippi kan lyfta en hel lastbil
A: superman kan lyfta ett helt flygplan
O(ser viktig ut medan han säger): Men Pippi kan köra ett flygplan!

Å därmed så va det slutdiskuterat ! ❤️





Mammafika

Idag va det dags för mammafika här hemma. 6 barn och 4 mammor, high life med andra ord. 


Halvsur o hungrig kille till vänster.


Till min stora förtjusning, saffransbullar! Läängtar så efter lussekatter.


De stora killarnas bord 


På honom! Liam blir attackerad av tjejerna.


Vi försökte ta kort på alla i årskull 14 men det va i stort sett omöjligt. 

Babblarna gjorde det lite lättare.



Riktigt härligt förmiddag med fina mammor och deras småttingar som fö växer så det knakar. De förändras så mycket från gång till gång. Det är verkligen läskigt hur snabbt tiden går. Kommer bara att smälla till och helt plötsligt tar dessa fyra studenten! 




Blommor

Vi har fått så många fina blommor de senaste veckorna så det är inte klokt. Samtidigt som man njuter av alla fina blommor så är det samtidigt lite synd att man har såhär många fina samtidigt. Det betyder ju att alla kommer vissna ungefär samtidigt. Vissa buketter har redan övergett oss så vi får hoppas de resterande håller i sig lite till. 

Blommor är väl helt underbart och kan verkligen lysa upp den gråa vardagen lite extra.






Julklappsstress

Inatt vaknade jag vid ett och låg vaken och snurrade ända tills kl va fyra. Det slog mig nämligen att jag inte börjat med julklapparna ännu vilket gjorde mig otroligt stressad. Brukar annars va ute i relativt god tid och när jag insåg att det snart va nov började hjärnan gå på högvarv.

Så i morse, började jag fila på min julklappslista samt rim, i hopp om att stressen ska minska och att jag ska få lite mer sömn inatt.
Så nu har jag iaf ett litet hum om vad jag ska handla så nu är det ju bara att sätta igång o börja beta av... 



Göteborg

Vilken toppen helg jag har haft. Den har spenderats i Göteborg tillsammans med min stora kärlek och bästa vän, där vi bott på Clarion post (tro det el ej men vi bodde där igen).

Man kan sammanfatta helgen som såhär: otroligt god mat och dryck samt en hel del shopping.






När vi kom till vårt hotellrum väntade där bubbel tack vare våra fina, Niclas å Karin. 

Första kvällen ville vi äta på en restaurang i närheten av hotellet då vi kom upp rätt sent. Så det fick bli Frati där vi ätit gott tidigare. Men den här gången va tyvärr inte smakupplevelsen lika bra som sist även om det va ok. 


Lördagen spenderades på stan för shopping där Alex tog täten. Han shoppade loss ordentligt medan jag inte hittade så mkt av det jag va ute efter. Men en skjorta, lite smink samt kläder till barnen fick jag med mig iaf. 
Avslutade shoppingen i baren på hotellet innan det va dags att fixa sig inför nästa restaurangbesök som va på manana (manjana).


Det va en restaurang som heter duga. Och dit åker jag mer än gärna igen och gärna snart. Så otroligt gott.

Helgen har innefattat allt som jag och Alex uppskattar och värdesätter högt, god mat o dryck, shopping, hotell, hotellfrukost och det bästa av allt, det bästa sällskapet. Jag är om möjligt ännu mer kär i A nu efter en sån fin helg och efter alla fina komplimanger han strött omkring sig. 

Helgens stora.
Blev medlem i en kundklubb och fick för första gången skriva mitt nya efternamn. S T O R T! 

Söndag

Vilken härlig helg vi har haft. Nu har vi några timmar kvar i butikerna innan det är dags att åka hem till våra hjärtan.


Hotellfrukost. Bland det bästa som finns i matväg. 

Träning

Är det något jag verkligen kommit till att älska så är det gymträning. Jag har tränat på gym förr men det har alltid varit pass (med instruktör) som har dominerat. Tills nu. Jag går visserligen på två pass i veckan för det är himla kul det oxå. Men det är ändå träningen på gym som jag fastnat för. 

Känslan av att knappt kunna trycka ner gaspedalen i bilen eller kunna ta sig uppför en trappa pga att benen är så skakiga efter ett pass är en riktigt fin känsla. 
Det blir roligare och roligare och så fort man ser och känner resultat så längtar man redan till nästa gång.

Nu har jag inte tränat på 1,5 vecka pga halsen och en förkylning (?) men nästa vecka så tänker jag pallra mig dit oavsett. Mår så mycket bättre och blir betydligt piggare om man får köra slut på kroppen ordentligt.


Paket fr fitnessguru igår. Mer protein och nya shakers, rosa såklart. 
Ska testa en ny smak nu, strawberry white chocolate, hoppas på att den är lika god som rasperry.  

Äntligen fredag

Nu är den här. Helgen som jag och min älskade A längtat efter. Vi har sett fram emot alls dessa helger i oktober men just den här har vi längtat lite extra efter.

Veckan som gått ha varit rätt seg faktiskt. Jag är inte riktigt på topp, sömnen har varit rätt obefintlig och samt så började veckan med ångest för min del.  
Hade en del ångest efter lördagen då jag tycker det blev lite för mycket av det goda för min del. Alla nerver va på helspänn och nervositeten över att alla kommer titta på mig va hög och det försökte jag dölja med dryck.. Och det lyckades jag med galant. 

Men såhär i efterhand ha jag mest blivit irriterad över att jag kände ångest. Varför ska man ha det bara för att man tar lite mer plats än vad folk är vana vid att se mig göra eller för att jag pratar och skrattar högre än jag brukar?! Jag va så glad och lycklig och om jag visar det lite tydligare än annars så får det va så. Jag släppte loss och hade iaf riktigt roligt och det tycker jag man ska på bröllop. 

Men hur som, den här helgen är det bara jag och Alex. Och den kommer att bli toppen. En helg fylld med sånt som vi värdesätter högt. 


Mer mobilbilder. Längtar så tills fotografens bilder är färdiga.

Nu ska jag bara fylla på med lite sömn, ladda batterierna och hoppas att va det än är för skit jag har i kroppen, att det försvinner så jag kan återgå till att bli mitt vanliga pigga jag igen! 

Bowling

Är precis hemkommen efter några riktigt trevliga timmar i bowlinghallen. Tillsammans med några fina kollegor så va det bowling och mat där som stod på schemat.
Tidigare idag va jag inte alls på hugget men nu känner jag mig fylld av ny o positiv energi. Detta va precis vad som behövdes. Och jag kan villigt erkänna att efter den här kvällen längtar jag nästan, men bara nästan, tillbaka till jobbet igen. 


En liten schnitzel. Kan varmt rekommendera maten på Bowlingmagasinet, det va verkligen över förväntningarna. Smakade väldigt bra.

Molly 9 månader

Stora tjejen nu! Trodde hon skulle ha  börjat krypa vid det här laget men icke. Hon ålar sig och drar sig istället. Vem vet hon kanske helt enkelt hoppar över det här med krypning.



Vikt:
Nytt: Hon har börjar vinka på kommando nu och gör det mycket och helst med båda armarna.
Hon och oliver blir mer o mer syskon både när det kommer till lek o bråk. Häromdagen körde molly på olivers fot med gåstolen och då blev O arg och smällde till M med en flugsmälla. M började stortjuta i tre sek sen slutade hon tvärt och fick ngt farligt i blicken och satte fart mot O i sin gåstol. 
Och det verkar redan som hon har lindat båda pojkarna här hemma runt sitt lillfinger och har lärt sig det att lite tårar hjälper för att få sin vilja igenom.
Tänder: två st där nere och tre st som är halvt uppe.




"Vink vink" 





Lite låg sådär

Idag är det bara en sån där dag. En sån där dag vi lika gärna kunnat hoppa över. Allt känns tungt och jag känner mig allmänt nedstämd. Har egentligen ingen anledning till det då allt borde vara en dans på rosor just nu med tanke på att allt det jobbiga o stressiga är över. Men det kan inte hjälpas känner mig helt enkelt nere ändå. 
Det kan iofs vara sömnbrist som talar då vi hade en ganska tuff natt igen med Molly. Någon som vet hur det kommer sig att det alltid gör ont i tänderna på natten? Varför känner hon inte av något på dagen? 
Och även jag är väldigt trött på att må halvdåligt och inte vara på topp. I snart två v har jag känt att jag håller på och blir sjuk men inget bryter ut. Blir tokig!

Den här halvdepressionen släpper nog snart för ikväll vankas det bowling med goa kollegor och imån är det äntligen dags för helgen som jag och Alex har längtat och väntat på i tre månader!!! 

Oliver är pigg och alert som vanligt medan en annan känner sig som sju svåra år.


5

Jag är helt o hållet inne i ett riktigt blogg flow nu. Inatt när jag låg vaken och funderade så kom jag på att jag skulle ha en ny kategori i bloggen. Och rubriken till det är helt enkelt 5.  Det kan va 5 saker om mig, 5 saker jag gillar/ogillar, 5 personer, 5 filmer... Ja osv osv. 

Såhär kommer första 5 personer jag skulle vilja vara för en dag.

1. Rachel Green : 
Vet att det är inte är en person som finns mer än på tv.  Men det va under Vänner perioden jag började älska Jennifer aniston och detta är helt klart en helt underbar karaktär man inte kan få för mkt av och som jag gärna skulle vilja va för en dag. 

2. Jennifer aniston
Bästa skådespelaren helt enkelt och en av mina stora idoler.


3. Sofia Hellqvist 
Tycker att Sofia verkar vara en gullig tjej som har båda fötterna på jorden och att få inta hennes vardag en dag, att se hur det är på insidan av kungahuset hade varit spännande. sen att hennes fästman är Carl Philip är ju inte heller fy skam. 

4. Oliver
Att få testa på att vara den här underbara lille killen för en dag hade varit helt toppen. Att få känna på hur det är att vara så älskad av så många och få se vad som försegår inne i hans lilla söta huvud. 

5. Britney Spears
En av de som jag lyssnar på och gillar sådär lite i smyg. Hade gärna testat på att vara Brittan en dag i hennes tidiga karriär. Att kunna sjunga har alltid varit lite av en dröm då jag inte kan sätta en ton rätt. Och att få ställa sig på en scen framför tusentals människor och göra ngt man vet att man är bra på måste vara en väldans kick. 



Dessa nedrans tänder

Inatt har M hållt oss vakna, i stort sett heela natten. Vi förstod redan vid åtta tiden igår kväll att det här kommer bli en tuff natt då hon vaknade då för första gng och hade ren panik. Hon va helt otröstlig och bara låg och sparkade. Precis som för lite drygt två veckor sen. 

Hon va lugn i kortare perioder och Ipren och lite musik från sängmobilen hjälpte. Vi tror att det är tänderna som spökar. Tänk vad olika det kan vara, oliver märktes aldrig av att han gick nya tänder medan molly verkar få fruktansvärt ont. 
Älskade lilla M 💕

Vid tre tiden lugnade hon ändå ner sig och vi hade kunnat somna men jag kunde inte riktigt utan låg och funderade på i lördags.  Funderade på vilka fina människor vi har runt omkring oss. Helt enkelt hur himla lyckligt lottad jag känner mig. 
Att jag anser att jag har världens bästa familj/släkt är ju ingen hemlighet. Och att den nu har utökats, lite mer på riktigt, av människor som är så fina är helt otroligt underbart.
Alex har en familj och en släkt som man inte kan annat än tycka om, allihop. De är sådär härligt sammansvetsade men så varmt välkomnande, roliga och genuint snälla. De är människor som man verkligen trivs med som man vill ha runt sig. Ni vet såna där människor som man vill krama en extra gång bara för att de helt enkelt är sådär bra. 
Hur som, jag älskar och är verkligt glad, tacksam och oerhört stolt över att jag få vara en del av den familjen/släkten. 


Family - where life begins and love never ends 


Morgon

Såhär ser våra mornar ut ganska ofta.
Oliver ligger i mitt knä, molly springer runt i gåstolen och Pippi är på tv.

Just idag är det lite extra skönt att det är sån här morgon då det värker i hela min kropp och det känns som en ångvält kört över mig. Herrejisses vad det tar på krafterna att gifta sig. 




Vardag

Får man säga att det är skönt med vardag?! Jag tycker det. Efter månader med smygande, ljugande och en massa hemlighetsmakeri så tycket jag att det är skönt och kunna återgå till det normala igen. Även om lördagen blev mer än lyckad så tycker jag att det är otroligt skönt att det är över. Faktiskt. 
Nu ser jag fram emot lite lugn då det varit mkt fart och fläkt det sista. Ser fram emot att komma iväg lite med enbart Alex och ser fram emot massa bus och familjemys med Oliver o Molly. 

Jag och M är precis hemkomna från Växjö där vi varit och lämnat tillbaka smokingen som Alex hyrt. 
Nu ska det bara städas upp här hemma och fylla på sömnkontot med lite timmar sedan så ser vi fram emot att vardagen sätter igång som vanligt igen. Framåt onsdag eller sådär....




Middagen

Det blir mycket bröllop här nu på bloggen. Men det är vad som figurerar mest i huvudet fortfarande så då blir det så. Samtidigt är vi så nöjda med dagen att vi berättar ju mer än gärna om våran dag för den som vill lyssna/läsa.

Middagen hade vi som sagt på Scandic och för en sån som mig som kan stressa upp mig en del vid såna här speciella tillställningar så funkar det perfekt att bara komma och gå och låta andra sköta planeringen av dukning, mat, servering och städning. 

Vi hade valt en 3 rätters meny som såg ut som såhär:
Cheesecake på kavringsbotten med stenbitsrom toppad med gravad lax
Fläskfile med rostad paprikasås och ugnsbakad potatis
Krämig chokladbakelse med färsk frukt





Och maten verkar ha gått hem hos folk vilket är väldigt kul. 




Våran dag

Klocan sex i lördags morse ringde klockan och det va dags att starta dagen då jag skulle vara hos frisören vid halv nio. Och direkt efter var det dags att bege sig till senses för sminkning.
Är väldigt nöjd med både frisyren och sminkningen. 
Under tiden och på vägen till de olika ställena va det väldigt nervöst att ngn skulle se oss. Detta va ju hemligt och skulle va så tråkigt om ngn skulle komma på oss såhär nära inpå.



Karin va med mig under hela dagen som stöd, hjälp,för att förse mig med bubbel och som ett toppen sällskap.

Efter sminkningen va det lunch hemma och för att ta på finkläderna innan det va dags att bege sig till fotografen.
Vi fotograferades hos Studiofotograferna och de är ju helt toppen! Vi ville att några riktiga proffs skulle ta bilderna och la gärna lite extra pengar på det då vi tycker att det är ett av de viktigaste momenten under en bröllopsdag. Det är ju ändå minnen! 



Under tiden vi fotograferades anlände våra gäster hem till oss i tron om att de skulle på 30 års fest. Där hemma mötte Niclas upp dem med lite bubbel och berättade vad som komma skall. 
Vi hade blivit varnade för att det kanske inte bara skulle bli glada tillrop utan att ngn kanske misstyckte till denna sortens överraskning. Men det blev bara glada miner.

Minuterna innan det va dags att entra kyrkan.

Bröllopsmiddagen hade vi på Scandic här i Värnamo. Och vi är båda så nöjda med det. Allt va toppen, drickan, maten, dukningen och personalen. 
Först ut blev det bubbel, snittar och mingel och därefter väntade en tre rätters. T y v ä r r så kunde jag knappt äta då jag va helt uppstirrad efter vad vi precis gjort så kunde knappt få ner en bit. Och en tom mage, mkt vin, bubbel och tom lite snaps då vi gjorde en blixtvisit på Harrys gjorde att en blev lite glad i hatten. Men så roligt vi hade allihop! 
Barnen hade himla roligt oxå, de hade en egen liten tv hörna med fåtöljer så de kunde titta på film men de sprang mest runt och lekte. Helt underbart att alla stora som små verkade ha en trevlig kväll. 

Vi är väldigt tacksamma och glada över allt i lördags.  För oss va det perfekt, precis så som vi ville ha det. 




Varför vi gjorde som vi gjorde

Många kanske undrar vf vi gjorde som vi gjorde med tanke på att vi höll tyst om att vi skulle gifta oss.
Och anledningen till det är ganska enkel. Både jag o Alex är inga människor som vill stå eller tycker om att ha uppmärksamheten på oss så vi ville slippa frågorna och hålla nere förväntningarna. Det minskade både våran stress samt nervositeten. 

Vi hade blivit förvarnade att det kanske skulle bli lite negativ respons pga det men vi kände det att detta är vår dag. Vi gifter oss för vår skull inte för ngn annans och skulle ngn ha några invändningar vf vi gjorde som vi gjorde fick stå för dem. 

Vi pratade om att det hade varit enklast att bara rymma iväg och gifta oss i smyg men samtidigt ville vi dela det med våra nära och kära oxå.  Så df valde vi att göra lite både och. Planera allt i smyg men dela dagen med de närmsta. 

Vi hade lite hjälp oxå från Niclas o Karin och det är vi oerhört tacksamma för. Mer än de kan ana! Utan dem hade det aldrig gått. För hur som lite hjälp behöver man både med planering och det praktiska. Samt att det har varit skönt att få ventilera sig lite. Så det ha blivit mkt bröllopsprat under timmarna på gymmet. 

Vi ville ju även dela den här dagen med våra närmsta vänner så df fick de ett meddelande av oss ett par timmar innan vigseln där de fick reda på allt. Och att de kom, tog sig tid, ändrade sina planer, vissa åkte ända från Halmstad betyder väldigt mycket. Tack.

Så nu vet ni iaf vf vi gjorde som vi gjorde.






Oliver

Alltså denna underbara unge. Han va så fin igår och så otroligt duktig. Under tiden som vi va och fotograferades så sprang han runt med mobilen och tog egna kort och berättade hur vi skulle göra/le.
I kyrkan vet jag inte vad som hände med vår annars blyga kille. Han tog emot alla gäster vid dörren och marscherade framochtillbaka under vigseln. Mitt hjärta svämmade över av stolthet och kärlek till denna underbara lilla kille. 




Bröllopsdag

Jag kan inte få nog av bilderna från igår. Tittar på dem konstant, precis som om jag inte riktigt förstått vad som hänt. Det hela är rätt ofattbart. Längtar så tills vi får se bilderna som fotografen tagit. 









30 års firande blev bröllop

Så pigg men ändå helt slutkörd i kroppen. Det som vi hållt hemligt och planerat i 3 månader gick igår äntligen av stapeln. Har svårt att beskriva gårdagen med ord. Men Igår va dagen som jag och Alex gifte oss, vår bröllopsdag.
Efter att ha hållt igång(ordentligt)sen tidig morgon till runt midnatt sätter sina spår. Men inget kan slå den lyckan jag känner för att jag har gift mig med mannen som jag älskar så högt. 
Tack alla ni som va med! 





Överkörd

Jag vet inte vad det är med mig. Har ingen ork överhuvudtaget, kroppen är helt slutkörd och hjärnan hänger inte med alls.  Jag sover nio timmar per natt nu och ändå kommer jag knappt upp ur sängen.
Antar att det är ngn sorts förkylning som satt sig i kroppen som gör att allt känns som ett mindre maraton.  Har inte tränat sen i måndags och det gör oxå att man känner sig ännu sämre och äter desto mer onyttigt. 

Den här månaden är den månaden jag absolut inte har tid med sånt här då almanackan är mer eller mindre proppfull med roliga saker. Det kunde lixom inte komma mer olägligt. Men det är ju oftast då bacillerna brukar hoppa på en.

Det jobbigaste med att inte vara på hugget är att man känner sig så oerhört orättvis mot sina barn. Man orkar inte med att hitta på några större aktiviteter och tålamodet tryter.  

Dessa två är iaf pigga och det är huvudsaken. 

Nähä dags att återgå till att gurgla echinagard. 
#alldelesotroligtsyndommig

Ursäkta jag kom fel

Här är ytterligare en liten bildbomb från min 30 års fest i lördags.
 
 
 
Är så tacksam och extremt lyckligt lottad för att ha så fina vänner. Jag har lite svårt att hitta rätt ord, ord som beskriver hur mycket de faktiskt betyder för mig. Därför nöjer jag mig bara genom att säga att JAG ÄLSKAR ER allihop -vän - syster- respektive - ALLIHOP!

Sj

Satt och kollade på lite tåg till våran kära huvudstad då jag är rätt sugen på att ta en tripp dit inom det närmsta. Tycker det kan vara rätt mysigt att åka just tåg emellanåt och slippa ta bilen. Dels för att det är skönt att både slippa tänka och vara alert samtidigt som jag bara blir mer o mer feg o rent av livrädd i trafiken ju äldre jag blir då jag anser att det är alldeles för mkt fartdårar där ute! 
Hur som så är knappast tåg ett alternativ då det är så fruktansvärt dyrt!!!

  Vi uppmanas mer o mer att lämna bilen hemma och åka mer kommunalt men hur sjutton ska man ha råd med det när det är så hiskeligt dyrt?! 
Att det kostar runt 1000 lappen enkel resa är inte ovanligt och ska då både jag o Alex åka till Stockholm betyder det alltså att det skulle kosta oss 4000kr att åka tur och retur! Det är ju för tusan inte rimligt. 
Kan ngn förklara för mig vf det ska kosta så fruktansvärt mycket att åka tåg? 



Att ta tåget upp till Stockholm lär inte vi göra utan ska vi dit får det (tyvärr) bli bilen. Och jag antar att vi inte är de enda som undviker tåg då det kostar en halv förmögenhet. 
Tycker det är väldigt tråkigt att man måste välja bort att åka kommunalt pga att det helt enkelt är alldeles för dyrt. 

Shopping o fika

Idag blev det inget dagis för O så vi passade på att fika och ta en shoppingtur på stan. Oliver behövde lite nya byxor så det fick det bli, samt ett bälte och sedan strumpbyxor till lilla M.


Byxor från Name it som jag köpte på Villervalla. Älskar modellen på dessa.

Just dessa va extremt mjuka så de kommer nog va sköna nu när det är dags för överdragsbyxor o snart (hoppas dock d dröjer) overall. 


Barn är ju som alla vet extremt härliga och enormt ärliga. Både på gott o ont. Men ibland kan det bli lite milt pinsamt.
När vi satt o fikade i förmiddags så kläckte oliver ut sig två grejer högt o tydligt så att ingen inom närmsta radien kunde missa det.
Pinsamt 1:
En man med en enorm mage går förbi och oliver kommenterar ju det såklart.
O: Oojj vilken tjock mage han hade.
J:Schhh så säger man inte.
O: Men han HAR det!
Pinsamt 2:
En äldre dam satte sig vid bordet jämte oss. 
O: Vad är det för en gammal tant?! 

Mm härliga och ÄRLIGA va det ja! Vad säger man i såna situationer? 



Fina vänner

Jag blir helt tårögd när jag tänker på hur fina vänner jag har runtomkring mig.   
De är så underbara på alla sätt o vis och är det något de kan så är det att bjuda på sig själva, släppa loss och kunna ha riktigt riktigt roligt. 

Jag fick så otroligt fina presenter i lördags men en present stack ut lite extra. 
Jag öppnade paket efter paket som va från vardera tjejkompis. Och i varje paket va det bara en lapp där det stod jag ska med! 


Gissa om nyfikenheten blev större o större. 

I det näst sista paketet låg det två presenter från alla killarna och såklart ett kort. 
Och de ska inte med!

I det sista paketet:


Vi ska alltså åka iväg någonstans - alla tjejer!  jag har ingen som helst aning vart vi ska men det spelar mindre roll huvudsaken är att alla ska hitta på ngt tillsammans. Det va verkligen den bästa presenten jag kunnat tänka mig.  Som jag längtar. Och upplägget va himla roligt oxå. 

Fick även två andra väldigt fina presenter.
Fr Johanna å Emil.

Fr Hanna å Tim


Jag är som sagt så otroligt glad och tacksam. Att jag har så fina vänner.
Tack snälla NI för allt!!!

Ursäkta jag kom fel

Igår gick min födelsedagsfest med kompisarna av stapeln. Funderade länge och väl på ett tema för festen och till slut blev det ett som jag, sen jag själv blev bjuden på en fest med samma tema, tycker är både kul och enkelt.

Mitt inbjudningskort.



Det blev en väldigt kul kväll, kan ju knappast bli annat när alla ens vänner är under samma tak, med grillning, lekar, god dryck och en massa dans. Och vilka härliga outfits alla hade. Blev många skratt när de klev innanför dörren.

Har inte fört över bilderna från systemkameran än men här kommer en liten bildbomb på alla outfits.


En gammal lärare med sin elev som skulle på studentfest.


Dessa skulle på midsommarfest och hade både nubbe o sånghäfte med sig.




Malin skulle ut och dyka...


... men då det va vin o inte syre i tuberna så va d tur att hon kom fel.

Golfspelarna 

Basketspelare o hippi



Gangsters 

Vickan o Danne 

Finklädda som skulle till ett annat decennium

Och varje bra tillställning måste ju givetvis ha en ordningsvakt.


Idag mår man oförskämt bra förutom att det känns att man inte sovit så mkt. 
Men lite trötthet kan man stå ut med efter en sån bra kväll.




Förberedelser pågår

Bubblet är upphällt och jag är redo. Nu inväntar vi våra vänner, det är dags att fira min (kommande) 30 årsdag. 





Selfietime 



Jakten pågår

Tog ett varv på stan med mamma innan i hopp om att springa på en snygg klänning. Ha fortfarande inte hittat ngt att ha på mig till nästa helg och nu känner jag lite att det börjar brinna i knutarna. 

Hittade ingen klänning men fick med mig den här kjolen hem som jag köpte på HM. 

( lånad bild fr HM)
Vinrött är inte ngt jag brukar använda i vanliga fall. Det och plommonlila är ngt jag känner lite tantvarning över. Men vadå jag fyller ju 30 så det kanske är ok ändå. 

Frågan är vad man ska ha till den här skapelsen?! Förslag? 

Våran oliver

Vi är precis hemkomna efter en fotografering där oliver och två andra har varit med och jisses så söta de va i sin mundering med för stora byggkläder.
En av dem andra som va med va en flicka som går på O:s dagis som han har ett gott öga till. Och denna fotografering har det tjatats om hela dagen och att just hon ska vara med,men när vi väl va där så var han tyst som en liten mus. Han är lite blug som han uttrycker det. Men det va alls roligt iaf sa han. 

Just nu!
Det tar på krafterna att agera fotomodell.

Nu för tiden går det jätte bra att lämna honom på dagis och det är inga ledsna miner längre. Snarare tvärtom och han vill vara där mer. 
Och anledningen till detta är ju såklart - en tjej! En liten gullig tjej som han gillade på småbarnsavd har nu oxå kommit över till hans avd och de är så gulliga så man får ont i tänderna. 
De kommer och håller om varandra, de sitter och håller om varandra och de kramas när oliver går. Ja det är så sött så jag har nästan börjat gråta ngn gng när jag hämtat honom. 


Det är så härligt att se och så skönt att han riktigt älskar att vara på dagis igen. För det är inte kul att lämna sitt hjärta när man se hur ledsna de är. Då har iaf inte jag långt från tårarna även fast man vet om att de har roligt så fort man försvunnit ur sikte. 

Ja man är rätt blödig som mamma, antingen gråter man för att barnen är ledsna eller för att de är så extremt söta. Hur som så är det verkligen roligt att se sitt lilla hjärta växa upp och utvecklas.  





Maränger

Till helgen är det dags för det första födelsedagsfirandet för min del och förberedelserna är i full gång. 

Just i detta nu så är marängerna färdiga som jag gjort åt E tills på lördag.
Väldigt enkelt och så mycket godare än de man köper i affären.

Äggvita vispas hårt och sen tillsätts ättika och socker under fortsatt vispande.

Allt är bättre som rosa - df i med lite karamellfärg.
Spritsa ut på plåt i valfri storlek och in i ugnen i ca 45 min. (100 g varmluft och 125 g vanlig)


Färdigt!



Måndag morgon

Vilken natt vi har haft! Molly har varit ledsen och helt otröstlig sen kl 23.00 igår. Man känner sig totalt värdelös som förälder och helt hjälplös när ens barn är så ledsen och man inte kan trösta henne. Vi försökte verkligen med allt men ingenting hjälpte. 
Första tanken va ju tänderna så vi gav alvedon vilket brukar hjälpa men inte den här gången. Då trodde vi att det kunde va öronen så vi lade henne i babysittern så hon kom upp lite då det oftast gör ondast när de ligger ner. Inte heller det hjälpte. Mat åt hon däremot, 350 ml under tre Tim sen va det stopp.

Vid fyra tiden lugnade hon ner sig och somnade lite. Så då fick vi åtminstone ett par timmars sömn innan det va dags att stiga upp. 
Det är riktigt frustrerande när man inte vet vart de små har ont ngnstans. Förmodligen är det tänderna som spökar då hon även har feber och va extremt dålig i magen igår. Stackars liten.

Nu ha vi lämnat storebror på dagis och jag ser ut som sju svåra år så medan oliver är där så ha jag ställt in allt som skulle göras under tiden o tänker bara följa Mollys exempel genom att gå och lägga mig o vila.




Härlig höstdag

I eftermiddag har vi varit ute i strålande solsken och tittat på fotboll till olivers stora förtjusning.  Och som pricken över i:et fick killarna även låna en fotboll så att de kunde spela lite själva oxå.




När det är såna här fina höstdagar som det har varit idag så vågar jag nästan påstå att hösten är den bästa årstiden. Men bara nästan.....







Hans födelsedag

Idag är det min finas alldeles egna dag. Alex fyller 29 och det har vi firat här hemma under eftermiddagen med paket och mat som han valde. 


I väntan på att födelsedagsbarnet skulle komma hem från jobbet så spelade vi lite innebandy. 



Denna mannen alltså! Han gör mig oerhört lycklig. 


En liten plojpresent som oliver tyckte va fruktansvärt rolig. 


Typisk fredagsmat i form av hemmagjord kycklingkebab valdes.

Nu är vi precis hemkomna efter en liten promenad och ska lägga barnen sen blir det lite efterrätt framför idol.
Ha en fortsatt fin fredag alla.



På date med Han

Ikväll vad jag och Alex ute på en liten mysig men såå välbehövlig date. God mat, vin och en massa prat om allt mellan himmel o jord. 

Att vi älskar att vara hemma med våra ögonstenar men ibland är det riktigt skönt att komma hemifrån och bara får vara VI. 


Till efterrätt toblerone fondue, verkligen den perfekta efterrätten.


Imorgon är det fredagsen den tredje oktober vilket betyder födelsedag för mannen här hemma och det ska såklart firas. 

1 oktober

Nu är årets roligaste månad äntligen här. Åtminstone är det en av årets roligaste månader, iaf för min del. 
Hela oktober är precis fullspäckad och pga det så lär den säkerligen gå extremt fort. 
Hösten är underbar så länge solen skiner och jag hoppas att det här fina o friska vädret håller i sig. Sånt här höstväder är ju helt underbart. Solen skiner, löven har en massa fina färger och luften är frisk. Och det bästa av allt- höstkläder!

Välkommen oktober!




Design