Tomt

För en liten stund sen åkte Oliver med hem till sina far-föräldrar och ska va där i några dagar. De har varit i Turkiet de senaste 4 veckorna så de har inte träffats på ett tag, så jag kan lova att O sett fram emot detta.
Han skulle spela fotboll med farfar och kolla på traktorer med farmor sa han. Och när jag frågade om han kommer att sakna oss så va svaret ett blankt nej. Tack för den din lilla skitunge ;) Faktum är att han kommer ha fullt upp och så himla roligt att han knappt kommer hinna sakna oss ♥

 
Tanken är att nu när oliver är borta ett par dagar så ska vi göra ett ordentligt ryck när det kommer till utsidan här hemma. Det ska hinnas måla en hel del både väggar och fönster samt en del annat små fix. Så det är väl lika bra att sätta fart....
 
Inte varit borta i mer än ngn timme men huset känns redan tomt.
 
 

En dag ute vid hindsen

För ungefär två och en halv vecka sen spenderade vi en dag ute i Calles stuga. Den är relativt nybyggd, ligger precis intill vattnet och är otroligt fin. En helt perfekt stuga i mitt tycke.
 
Och den här dagen så kunde vi inte fått bättre väder....
 
 
Hindsen är ju känd för att vara rätt kall så det blev tyvärr inget badande. Mer än för Alex och Robins del, men kan ju säga att ingen av dem hoppade i självmant utan de fick lite hjälp.
 
Däremot blev det en del båtåkning och Emilia och Johanna tog en liten tur med ringen. Tyckte dock lite synd om dem då vattnet som sagt va svinkallt. Och jag tror det va roligare för oss andra som satt i båten och kollade på än det va att åka.
 
 
Det gjordes mkt för att tjejerna skulle trilla av men de lyckades hålla sig kvar och jag måste säga att det va strongt av dem att vilja åka. Ingen annan tordes försöka, vi andra va väl en hög med badkrukor kan jag tänka.
 
Lilla söta Melanie fick vara med också under dagen. 10 månader är hon och springer redan runt för fullt vilket hon gjort sen hon va 8,5 mån. Flickor dem kan dem....<3
 
Kvällen avslutades med långbord, grill och god dryck.
 
 
Om det här inte kallas en perfekt semesterdag så vet jag inte va det är. Helt underbar dag var det iaf.
 
 
 
 
 

Tisdag

Börjar känna igen mig nu... tisdag =tristdag! Oliver kom ner till oss vid tjugo i åtta i morse och berättade att det regnade ute och sen dess har det hållit på non-stop. Visserligen inga jätte mängder men tillräckligt för att inte ja vill vistas utomhus.
 
Medan Alex gör ett hästjobb med att skrapa fönster så har jag och Olli roat oss på insidan. Han har läst bamse och ja har nätshoppat.
Så nu är snart två pappelina mattor på väg hem till oss, den mindre fanns dock inte på lager så det dröjer väl några dagar skulle jag tro.
 

En dörrmatta och en köksmatta beställdes från royaldesign.
Det har varit lite naket på golvet i köket så det blir nog bra med en matta där skulle jag tro.
 
Nu sover Olli och jag ska nog lägga mig och läsa lite, en stund för sig själv med en bra bok det är vardagslyx det!
 
 
 

Lunch

Till lunch idag testade jag ett nytt recept som jag hittat hos Matplatsen.( Finns mycket goda och fina recept där - kika in där för inspiration vettja!)
 
pasta är ngt av min favorit, i alla dess former, och bla köttfärssås så va det kul att testa en ny variant av såsen. Riktigt gott blev det och det här kommer göras igen.
 
ca 400 g nötfärs ( jag hade bara blandfärs hemma men det fungerade också)
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 dl rött vin
1 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 msk kinesisk soja
1 msk tomatpuré
1 msk oxfond
salt & peppar
lite färsk basilika
några körsbärstomater
 
Gör så här:
Hacka löken och stek den tillsammans med köttfärsen.
Tillsätt rödvinet och låt det puttra en stund.
Häll på fond, soya, tomatpuré, pressad vitlök, grädde och creme fraiche. Koka upp lite lätt tills såsen tjocknar.
Smaka av med salt & peppar. Hacka basilika grovt och halvera körsbärstomaterna, släng i detta och låt dem bli varma.
 
Jag är även en stor konsument när det kommer till ketchup så jag hade även lite sånt i också.
En smidig och riktigt god lunch blev det iaf.
 
 
 
 
 

Just nu..

...klipps gräset här hemma av mina två favoritkillar. Dem är väl för duktiga.
 
 
Som ni ser kan man klippa gräset i lite olika munderingar. Alex kör på den lite mer oömtåliga, slitna looken samt trädgårdsarbeteskorna medan O kör på den lite mer stiliga, skjorta, shorts och stövlar. Fungerar vilket som!
 

Söndag

Då vi har hållit oss inne mestadels av dagen så har den varit rätt seg. Vädret va inte det bästa under fm sen har dagen bara rullat på utan några större händelser.
Men efter O:s em lur så kände vi att vi måste göra ngt. Och efter vi slängt en blick på temperaturen ute så bestämde vi oss för att ta en tur till stugan för lite bad. Solen lyste med sin frånvaro men det va hiskeligt varmt, 27 grader.
 
 
Väldigt härligt att ha möjligheten att åka ut och bada såhär och slippa trängseln bland andra på badplatserna.
Nu sover lilla O gott och vi har bänkat oss i soffan framför tv:n och ska se, Wallander - Sveket.
 
 
 
 

Gäster

Vi åkte hem till Värnamo igår och efter nästan 3 veckor så är det riktigt skönt att komma hem. Nu ska man bara ta tag i allt det där som fått vänta så man kommer ifatt. 3 veckors tvätt, städning, trädgårdsarbete mm väntar.  När det gäller trädgårdsarbetet så får det mesta av det se ut som det gör, åtminstone på framsidan där vi ska ta och gräva upp det mesta om några veckor. (Mer om det då......)Tills dess så får det se ut som familjen tajkon bor här.
 
Ikväll har vi middagsgäster här hemma och vi har  proppat i oss en super god fläskfilegryta och nu sitter vi ute och dricker gott och spelar spel på vår baksida. Klockan är halv tio och det är fortfarande 25 grader varmt ute. Underbara härliga sommar.
 
 
 
 
Nu blir det efterrätt och därefter ska jag och alex slå cam o vedde i tecknet.
 
 
 

Semesterkänslan är tillbaka

Vaknade till strålande sol idag och att värmen va tillbaka. Underbart!
Vi började dagen med ett besök på Riccardos för lite italiensk glass. Jag va där för första gng i onsdags och jag har redan hunnit skapa mig ett beroende. Himmelskt god glass som måste prövas om man befinner sig häromkring.

Vi tog även med oss två förpackningar glass hem så vi klarar dagen utan problem.

Som sagt solen, värmen och därmed semesterkänslan är tillbaka och jag har nu parkerat mig i en solstol för lite läsning. Är det semester eller är det semester?!


Första dagen...

... på semestern som det är lite sämre väder. 19 grader och det har tom regnat. Man har vant sig vid värmen nu och när det endast är 19 grader så tycker jag att det är riktigt kyligt ute.

Så när det inte är bikiniväder ute så får man roa sig på annat sätt. Vilket oftast betyder shopping!
Skor, kofta, olja/vinäger karaff, tröja och en liten jackkofta fick det bli.

Ganska skönt med sånt här shoppingväder emellanåt men imån hoppas jag att solen å värmen är tillbaka.


Underbara semester

Det har blivit en rätt lång semester från bloggen och det kommer nog fortsätta vara rätt glest med inlägg här under resterande ledighet oxå.
För just nu njuter vi verkligen bara av solen, sommaren och livet i sig.

Jag önskade mig en sommar som det va 94, då solen sken, det va varmt och gräset blev helt gult av alla solstrålar och det frånvarande regnet. Just nu så påminner det om sommaren 94 och jag älskar det! Hoppas på fortsatt fint väder å likadan värme hela sommaren ut. För är det ngt som är säkert så är det att regnet kommer att komma- förr eller senare. Så nu njuter vi av den underbara svenska sommaren, solen å värmen!

Som sagt inläggen kommer nog fortsätta lysa med sin frånvaro ett tag, men sen - sen ska här uppdateras som aldrig förr!


Design