Måndag

Är så redo för en ny och för att inte tala om frisk vecka. Vet inte om det beror på att jag varit borta från jobbet så länge eller vad det kan bero på, men det känns annorlunda. Som en annorlunda vecka, som om ngt ska hända. Jag hoppas faktiskt att veckan inte bjuder på några överraskningar utan blir en helt vanlig vecka och som sagt utan sjukdomar. 


Den här lilla tjejen har blivit så mammig nu och jag ÄLSKAR det 

5 om mig

• Kan inte ta i en disktrasa utan handske på mig. Tycker disktrasor är fruktansvärt vidriga.

• Är väldigt duktig på födelsedagar. Kan nämna de flestas födelsedag som jag "känt" sen barnsben.  Ett ganska onödigt kunnande kanske.
 
• Går inte utanför dörren på morgonen utan att ha läst tidningarna på nätet först, både de lokala och de stora kvällstidningarna, för att veta vad som hänt. Måste nämligen veta vad det är för värld idag jag ger mig ut i. 
 
• Varje kväll innan jag går och lägger mig  går jag in till barnen, inte bara för att säga godnatt igen utan för att se så de andas. Har gjort det sedan de föddes och lär göra det tills den dagen de flyttar ut. 


• Jag får väldigt lätt ångest och dåligt samvete. Det kan flyga på när som och av vad som helst, lite små jobbigt o svettigt emellanåt.


Rayban

Nu när våren är på intåg så är jag oerhört sugen på ett par nya solglasögon. Men tycker det är oerhört svårt då solglasögon är som mössa på mig - jag tycker inte jag passar i några! 


Dessa två par föll mig iaf i smaken 
Vilka? 

Mot ljusare tider

Ett par centimeter kortare och ett steg närmre min vanliga hårfärg. 




Det hänger på kläderna

Igår när jag o O kollade på hans senaste favoritfilm - The mask så hade vi en lite rolig konversation.
Cameron Diaz är med i den filmen och det var när hon kom in i bild som konversationen började.

- Mamma kolla nu, nu kommer de simma bara för att hon är så snygg.
- Simma?!
- Ja simma!
- Simma , som simma i vattnet?
- Nej inte som i vatten!
- Du menar svimma?
- Ja!
- Tycker du att hon är snygg?
- Ja
- Snyggare än mamma?
- Jahaaa!!
- vf tycker du d?
- Hade du haft såna kläder hade du oxå varit det. 
- Tänk om hon hade varit min mamma...
- Hade du velat det?
- Ja för då hade jag sagt. Vad snygg du är mamma! 

Där låg jag i mina sjukkläder med håret stående åt alla håll och jag kunde inte låta bli att gapskratta o pussa på min härliga lillekille.  Intresset för kläder är sen gammalt men intresset för tjejer är relativt nytt och det är så otroligt gulligt att lyssna på när utläggen om söta tjejer o pussar kommer. 
Men hur som allt verkar hänga på kläderna för vår lille herre. Tur att man kan byta om. 




Fredag

Godmorgon

Flög upp ur sängen i morse då jag vaknade av att Molly skrek i ren förtvivlan! Många tankar innan man kommer fram till henne och inser då att det bara är nappen som är borta. 
Märks att hon inte är pigg, min lilla skatt. 

Min to-do-list  växer o gör mig aningens stressad då jag hade tänkt beta av en hel del idag både på jobb och efteråt.  Även helgen är fullbokad med mamma dotter träff, frisörbesök , två kalas för oliver och då vi inte varit friska o kunnat vara ute så är inte present köpta ännu. Ibland är det svårt o få ihop alla pusselbitar , A är i Tyskland o kommer inte hem förrän ikväll, första kalaset är imån kl 11 och jag ska vara hos frisören vid halv elva och idag kan vi inte ta oss ut pga att Molly är sjuk.  Tack o lov för nära o kära som ställer upp, vad skulle man göra utan er?! 
Mamma/mormor tar O till dagis idag och sen när han hämtas åker de till eko för att inhandla present. 

Nu vill jag inget annat än att ha en vanlig vardag där alla är friska o pigga. 


Filmmys

Februari har verkligen visat sig från sin starkaste sida när det kommer till baciller o virus. Idag fick jag hem en febrig, snorig o hostig tjej som inte alls var lika pratglad som hon brukar.  Vi byts tydligen av här hemma, så fort en blir pigg så blir en annan sjuk! 

Molly va trött o ville gå o sova så jag och O passar på att ha lite filmmys i sängen innan det är sängdags även för honom. 




Första vårtecknet



Vilken otroligt härlig syn! Nu kan våren vara på intåg när som helst. 

Jag är så redo för att hänga in vinterkläderna och ta fram sneakers, loafers, pumps, trenchcoat , skinnjacka o andra härliga vårkläder. 

Så sugen på att inviga dessa nyinköpta kläder 



Molly

Är i en sån riktigt härlig ålder just nu. Ja om man bortser från trotsen och hennes  makalösa vredesutbrott då som hon kan få om vartannat. Nu för tiden så kan vi få kommentarer som idag har hon varit glad  när vi hämtar henne från dagis, det hör med andra ord inte till vanligheterna längre. 

Hur som bortsett från d e t ... så är hon otroligt rolig o gullig. Alla dessa nya meningar som kommer och hur mån och medveten hon är om alla både när det kommer till oss, hennes nallar och dockor. 
Igår sa hon en mening som jag aldrig hört tidigare:
- mamma kan du elpa mig?
Ja tyckte det va supergulligt o ropade för att berätta för A och då tolkade M det som att jag inte kunde hjälpa henne. 
- pappa kan du elpa mamma elpa mig?

Mitt hjärta

Svaret är nej

.. Jag hade inte lika mkt tur den här gng. Jag rök dit oxå och det med råge! Kan ärligt erkänna att detta va det värsta hittills, slår tom gången jag blev matförgiftad på Teneriffa för x antal år sen.  
Många timmars lidande och minus tre kg på vågen men nu är det över!

Idag är jag pigg,bortsett från att matlusten inte är helt hundra då, men då man ska vara isolerad 48 Tim från sista symptomet så stannar jag hemma idag oxå. Allt för att försöka undvika att sprida smittan mer än vad vi redan lyckats göra. Både min mamma med sambo och E som vi var hos i lördags blev oxå liggande. Man kan ju aldrig veta i förväg om man bär på sån här vidrig smitta men man skäms bra mkt för att vara orsaken till att människor blir så dåliga.  Nu vet vi ju visserligen inte vart det kommer från men chansen är ju rätt stor att den kommer från dagis ...



Om man nu ska se ngt positivt i det här eländet så är det att svullnaderna nästan hade lagt sig helt efter att kroppen tömts totalt på vätska
11 v efter op

Tyvärr kom de tillbaka lika snabbt som jag va på benen igen och fick behålla vätskan 


VaB och VaA

Veckan började inte som planerat här hemma utan vi inleder v 8 med magsjukan x 2. Alex rök på det inatt och  i morse hörde jag ett skrik från olivers rum - även han.  Så efter några timmars jobb för min del på fm, va tvungen att stöka undan lite så är jag nu hemma o sköter om mina sjuklingar och likaså underhåller M som är frisk.  Frågan är hur länge jag klarar mig från denna vidriga sjukdom, jag hade tur för några veckor sen men kan man ha lika mkt tur igen?



Projekt walk-in-closet

Vi ligger några dagar efter tidsschemat när det kommer till vårt projekt WIC pga bla hemlig resa till Halmstad och andra små saker. 

Idag har A satt upp gipsskivor i taket fattas dock en då den sista olyckligtvis gick sönder. Så imån kommer den förhoppningsvis upp och sen ska det spacklas o slipas om vartannat innan det är dags för målning. 

Mattan är nu även den beställd. Det blev tyvärr inte vårt första hands val då den var på tok för dyr. Istället beställde jag hem några provbitar från kilands mattor där vi fann ett billigare alternativ.


Svårt o få den rättvis på bild men här är vinnaren. Ett budget alternativ till våran favorit - hälften så billig. 

På tisdag kommer garderoberna så vi kommer att få kliva över en massa kartonger den kommande veckan. Men det är inte mycket vi kan göra åt och vi har faktiskt ingen brådska egentligen.

Hos fina vänner

Igår vart vi bortbjudna till våra kära vänner E och C. Så vi vart i stort sett nästan bara hemma o vände och packade ihop lite leksaker o nödvändigheter åt barnen som de kunde ha o roa sig med.

Som alltid hade vi en jätte fin kväll med våra vänner och barnen verkade oxå trivas då de skötte sig exemplariskt. Till slut somnade M i soffan och O var med oss och spelade spel. Något han var otroligt stolt över idag. Han berättade nämligen för mormor att han hade spelat vuxenspel igår. Och ja det låter ju lite suspekt men kan lugna er med att det var ett av spelen jag köpte häromdagen - när då då. 






Alex alla hjärtans dag present

I söndags när det var alla hjärtans dag fick mina tre hjärtan varsitt pkt. Fotbollsgrejer till O , kläder till M och i As pkt låg det en lapp där det stod Alex ... Ditt paket har tyvärr inte hunnit komma än. Men den som väntar på något gott ... <3 
Jag hade nämligen planerat en liten överraskning. Och den överraskning fick han igår. Som jag sett fram emot detta. Finns det något roligare än att överraska o göra sina nära o kära glada?!

A trodde att vi skulle hjälpa T med ett reklamjobb igår em så A fick sluta redan vid lunch. Väl framme vid Ts jobb så berättade jag sanningen som inte alls innehöll någon fotografering utan i själva verket skulle vi ta tåget till Halmstad där en hotellnatt väntade samt lite shopping o mat.  Han blev bra överraskad vill jag lova och förstod då vart byxorna hade tagit vägen som han hade letat efter - de hade jag ju packat ner.

På tåget blev det lite vin och prat om drömmar o planer för framtiden. Alltid kul att sväva iväg och prata om drömmar även om det är just det det alltid kommer att vara - drömmar. väl framme i Halmstad intog vi stadens butiker för lite shopping. 

Framåt kvällen begav vi oss till Pinchos där jag hade bokat bord.

Tillsammans med en creme brule blev det en efterrättsdrink - hallonsalt 

Det märktes att det var fredag och att tröttheten tog ut sin rätt. Så efter ett glas vin i baren o ytterligare lite drömprat så gav vi upp - halv tio. Livet som småbarnsförälder gott folk! 


Moccamaster

Godmorgon
 
Hoppas att helgen varit bra. Vi har haft en helg med blandad kompott här hemma, men en bra sådan. Men nu är det dags för en ny vecka, en vecka som även den innehåller lite blandat, jobb, födelsedagsfirande lite i efterskott, träff med fina vänner och som vanligt alla vardagsbestyr.
 
Här hemma går jag i kaffetankar - som alltid på morgonen. Jag har börjat bli extremt sugen på en moccamaster. Just nu har vi en kapselmaskin här hemma då det är enbart jag som dricker kaffe här i hushållet. Och när vi har flera på besök tar vi fram en gammal hederlig kaffebryggare. Men jag klarar knappt av att dricka kaffet som bryggs i den. Tycker det smakar o luktar oerhört illa. Kaffe ska ju lukta gott!
Just den här kaffebryggaren har en hel del år på nacken och det är mycket möjligt att den har sett sina bästa dagar. Skulle vi investera i en moccamaster så skulle även kapselbryggaren ryka.
 
Fördelen med en moccamaster är ju att den är snabb och tyst. Våran nuvarande skakar o låter och skulle nog kunna väcka grannen om det var tillräckligt tyst utanför. Sen har jag även hört att kaffet blir oerhört gott?!
Men frågan är vilken ska man ha? Som jag förstått så finns det ju en hel uppsjö med olika moccamasters med bokstäver o sifferkombinationer. Så mina fina elvänner, vilken moccamaster ska man satsa på?
 
 
 
Bild från moccamaster.eu

Wanties i vår

Såhär vill jag gå klädd i vår.
 
 
Trots kylan som hägrar utanför så tycker jag ändå det känns som om våren är på intågande. Antar att det är ljuset som gör det. Någon mer som längtar till våren? Torra gator, lukten av solen som värmer asfalten, sopning av vägarna, den första klippningen av gräset och synen av snödroppar vid huskanten. Snart!!!
 

Alla hjärtans dag

Jag vet att många tycker att den här dagen är fånig, lite för mycket "amerikansk" och att man inte behöver en speciell dag för att fira kärlek.  

Jag däremot älskar alla hjärtans dag nästan lika mycket som födelsedagar och anser att det ska firas.  Så idag får mina tre hjärtan varsin liten present och den här dagen så sparar vi inte på komplimanger o kramar. 

Trevlig alla <3 s dag ! 







Fredagsmat

Ikväll blev det grillat till fredagsmat iform av fläskfiletoast med lite enkla pommes till. Super gott o oerhört snabbt o enkelt. Litet fredagstips när det kommer till mat.

Härnäst blir det nu en sista omgång av den försvunna diamanten, för idag kan tilläggas, sen ska det beställas garderober och tillbehör från Ikea. 

Trevlig fredag




Spel

Efter allt spelande här hemma de senaste dagarna har jag fått blodad tand och ville utöka vårt spelförråd. Så på måndag dimper dessa tre ner i brevlådan. 


Någon som är sugen på en spelkväll?! 

Fredag

Här är det fortsatt vab som gäller så ngn fredagskänsla har då inte infunnit sig. Åtminstone inte ännu. 
Men det ska bli riktigt skönt med helg då jag inte känner mig alls pigg. Förkylningen börjar sakta men säkert ta sitt grepp om mig, vilket iofs är ganska väntat i dessa tider. 

Vi fortsätter att spela den försvunna diamanten 


Godmorgon Torsdag

Oliver är lite piggare idag, inte lika mkt feber och färgen i ansiktet börjar bli normal efter att ha varit helt rödflammig.

Men han är lite små rolig, häromdagen när febern inte va så hög o han va relativt pigg så kunde han visst åka ner till en hall o spela innebandy men nu när han är lite sämre låter det annorlunda. En kompis skulle nämligen följa med hem i morgon efter dagis men redan igår sa Oliver att han kan nog inte följa med hem på fredag då han är sjuk. Idag säger han att han får nog komma på måndag, n ä s t a  måndag alltså, för jag är ju så sjuk.  
Mm en Förkylning o feber, kan hålla i sig länge o vara riktigt tuff hos det motsatta könet. Men vi får hoppas att han blir piggare lite snabbare än så.

Idag blir det några timmars vab för min del sen byts vi av.



Vi roar oss med Den försvunna diamanten  

Projekt walk-in-closet

Häromdagen kom två för att hämta våra garderober, så nu har vi bara ett tomt rum. Ett rum som känns enormt nu utan dessa gigantiska ekgarderober. 



Härnäst ska taket bytas ut och väggarna ska målas sen ska det läggas in en heltäckningsmatta. Och det är det vi försöker välja just nu.



Oerhört knepigt då det är svårt att se hela rummet med en matta. Dessa tre väljer vi iaf ibland, svårt och få fram rätt färg då det skiftar konstant. Min favorit är den längst ner till vänster.


Golf

Alex vill att jag och barnen ska börja spela golf. Och med rätt kläder o utrustning säger jag - absolut! 

Du hittar allt detta på Sportamore

De fina kläderna och golfbagen gör att jag mer än gärna lär mig spela golf bara för att få ha dessa, men utöver det så tycker jag det verkar riktigt kul. Så i sommar så ska nog jag och O följa med ut och slå lite.


Vab

Nu är vabruari även här för vår del. Hög feber o halsont för vår O. Det verkar även som om det flugit på mig lite då jag haft fruktansvärt ont i halsen hela natten. 

Vid hög feber får man glass till frukost

Igår var A hemma med honom men vi trodde det va snabbt övergående då han var pigg igår men på kvällen kom febern tillbaka med råge. Och idag märks det att han inte är pigg, inte ens glassen åt han upp. Starkt bevis på att han är sjuk. 

Födelsedagsfirande x 2

Helgen har gått i ett och den kan egentligen sammanfattas i ett ord fikat. i lördags var vi hos kusinen o firade han på 6 årsdagen och fikade, i går firade vi Molly och fikade, efteråt åkte jag o Oliver på 6 års kalas o där fikades det oxå. Fika, fika, fika! 

6 åringen 

Mina kalasfina hjärtan 

Oliver blir fem nu i april och de som va på kalaset igår är alla 6 i år och detta året som skiljer märks ganska kraftigt. Både på längden, oliver va nog ett huvud kortare än alla andra och leken är inte heller den samma. Till en början ville han inte gå , han vågade inte, men han va väldigt glad att han gjorde det sen då han hade jätte kul. 



WIC

Nu är bollen i rullning ...

Garderoberna är sålda och eftermiddagen/kvällen har jag ägnat åt att rensa ut och packat ner kläder. Det här projektet kommer att bli riktigt bra!




Tjejkväll

Idag var det dags för tjejträff/tjejkväll och den här gng var det min tur att anordna kvällen. Så Bestämde mig för att bjuda hem tjejerna på lite kvällsplock och vin.  Alla kunde dessvärre inte komma men K , J och C var här och det blev en mysig kväll med fina vänner.  



För första gången i år så satt vi i uterummet. Så härligt att vi går mot ljusare o varmare tider, snart kommer vi sitta här mer frekvent. 


Klen tröst

Blir aningens deprimerad när det kommer till allt det här med magen och operationen i frågan om jag gjort rätt eller ej. Jag är väl medveten om att slutresultatet inte syns förrän ett år efter operationen men när det kommer till  tålamod så går inte det o jag hand i hand.

En klen tröst är iaf att jag snart blir av med korsetten och häromdagen utökade jag min garderob med två plagg i väntan på den dagen.
Dessa två plagg har jag lagt ner i min kundkorg många gånger. 
Jag gör så, lägger ner saker i kundkorgen, köper inte de alltid utan låter plaggen ligga där, funderar, går tillbaka , plockar ur osv.  Men dessa två plagg har åkt ner i kundkorgen flera gng så till slut bestämde jag mig för att klicka hem dem.




Från Boozt

8 v efter operation

Känslorna och vad jag anser om en sådan här operation är rena rama bergochdalbanan. Som jag känner just nu så vetisjutton om jag anser att det är värt det, värt besväret, pengarna och jobbet. 


- Jag saknar min garderob ngt oerhört. 
- Jag är väldigt trött på att ha samma sorts kläder på mig i 8 veckor. 
- Korsetten går mig på nerverna
- min mage ser så otroligt hemsk ut nu dessa dagar. Extremt svullen vid vissa ställen och frågan är om den någonsin blir bra?!
- känslan o det strama i magen är obehaglig
- att aldrig kunna känna sig fin

+ jag har en navel igen
+ om två v får jag återgå till mina vanligs kläder , utan korsett! 

På min vänstersida om tejpen nedanför naveln är en enorm svullnad som ni kan se och likaså precis ovanför naveln upp till revbenen är jag oxå väldigt svullen


Om svullnaden håller i sig i slutet av februari så blir det troligtvis ett återbesök igen. Men jag hoppas så att det vill lägga sig innan dess. 



Februari

Helgen gick i rasande fart, precis som den brukar. Just den här helgen var faktiskt en av de bästa på riktigt länge, trots L I T E skrik o trots från båda våra barn. Familjetid hela hela helgen.

Vi inledde våran helg med fredagsfika tillsammans med S o lille M och K o mini K. En fantastisk start tillsammans med människor man träffar alltför sällan.   Sedan fortsatte helgen med en Växjötripp och söndagen avslutade vi med lördagsmyset vi missade i lördags - tacos o gladiatorerna.

Nu inleder vi februari med positiv energi och jag hoppas att den här månaden bjuder på massa glädje! 

Imorgon har det gått 8v sen detta kortet togs. Det innebär att det bara är 2 v kvar med korsetten 


Design