Lyckliga killar

Idag har vi haft ett litet minikalas för oliver och milo här hemma. Lite kaffe, saft, tårta och självklart presenter.


Marsipantårta med chokladmousse och vaniljkräm - ingen tårta som hamnar på min topplista. 

Presenterna va inget mindre än två små eldrivna mini Lamborghinis. Alex köpte dem redan i februari och jag kan lova er att det har kliat i hans fingrar sedan dess. 

Nycklarna hade vi slagit in.



Det va två väldigt lyckliga killar som sedan öppnade ytterdörren och såg att det stod två små bilar där. Deras alldeles egna, det va total lycka.

Väldigt tuffa bilar med lyse, tuta, blinkers och man kan även koppla in mobilen. Så de kan alltså glida runt i sina bilar med musik på högsta volym.



Våran tuffa kille i sitt nya vrålåk.
Oliver har fr.o.m. nu den finaste bilen i familjen, 



Lördag

Vilket väder vi har! Helt underbart. Jag o molly har spenderat fm i stan och ägnat oss åt lite små shopping. Det har även varit marknad i staden och pga det fina vädret så var det rätt mkt folk ute i rörelse. 

Samtidigt som vi tjejer ha roat oss så har pojkarna här hemma tillsammans med Alex pappa och vedde jobbat för
fullt med vår blivande gräsmatta. 


Vi fick en ENORM jordhög i torsdags som skulle spridas ut över tomten. Uppskskattningsvis var det cirkus 400(enligt A) fulla skottkärror. Så det blev rätt många vändor. Även Erik och Issa hjälpte till i fredags och vi är väldigt tacksamma för all hjälp vi fått!



Molly skulle kunna göra mig totalt utfattig då jag skulle kunna köpa hur mkt som helst till henne. 



Ikväll är vi bortbjudna till goda vänner och det ska bli väldans trevligt. 
Och till värdinnan har vi köpt ett litet doftljus, det kan man ju aldrig få för mkt av. 



Ha en trevlig lördagskväll hörrni! 



Namntavlor

Härom natten då vi va vakna pga sjukdom i familjen så satt jag o kikade runt på nätet lite och kom över en sida med namntavlor. Tänkte ta och beställa en åt Oliver och en åt Molly som de ska ha på sitt rum, men har lite svårt att bestämma mig då det fanns en hel del söta.
 
Här är några ex.
 
 
Vill nog helst ha in en bild på dem vilket va riktigt sött och det hade blivit en lite mer peronlig tavla.
Vilken tycker ni? Finns betydligt fler att välja på men vill helst ha dessa färgkombinationerna.
 
Som ni ser kommer namntavlorna från: www.namntavlor.se Gå in o kika där vettja!
 

Städdag

Vi trotsar det underbara vädret och inleder fredagen med tvätt och städ här hemma. Tvätthögen blir lixom aldrig mindre här hemma och det är tvätt överallt. 
Hade mer än gärna hellre varit ute o njutit av solen men då båda barnen inte är helt pigga så är det lika bra att försöka beta av högen. 

Våran lilla tjej här hemma har verkligen ändrat sig på sista tiden. Hon ler, "pratar" och är med betydligt mer nu. Så himla roligt och hon är verkligen en glad liten tjej som verkar vara rätt nöjd med livet. 








Jönköping

Idag har Molly varit med på sin första riktiga,men långt ifrån sista shoppingtur.
En lyckad heldag i Jönköping tillsammans med mig och hennes mormor. Hon va så duktig och klagade ingenting, älskar shopping redan nu. Det märks vilka gener hon har och hon kommer att göra mig så stolt när hon växer upp;).

Tyvärr gick tiden extremt fort och vi hann inte med alla affärer som jag ville till och till slut va vi tom tvugna att halvspringa för att inte missa tåget. ( yes vi åkte tåg, min kära mor har a thing för just tåg). Så efter fem snabba timmar i storstan så blev det lite kläder, smink, strumpbyxor till molly mm. Tyvärr inga vardagskläder som jag behövde eller dopkläder till barnen.  Så får helt enkelt leta vidare. 


Molly samlar kraft på tåget inför shoppingen.



Åt lunch på ett kanon ställe nere vid vattnet. Tror att det hete Neo?! 

Så sjukt gott. Och det måste vara underbart att äta här under sommaren när solen lyset och det är varmt o skönt.


Shopping gör att man blir trött.

En av mina favoritaffärer, Våran Kåk, hade jätte mkt fint som gärna fått följa med hem. Men då jag inte planerar att behålla den kroppshyddan jag har nu och då jag har 7 kg att tappa så är det rätt dumt att lägga ut för mkt pengar på kläder.  


Klänning till dopet(?) åt mig från HM.


Vit kavajkofta köpt på Lagos.


Klänning köpt på Lagos.


En väldans massa rosa grejer från iems, lagerhaus och hm. Påskfjädrarna ska jag försöka få upp i ett ris till helgen.




En annan butik som jag älskar, design house Stockholm, köpte jag en tändsticksask och en mugg som jag tänkte ha mina sminkborstar i. 
Kan ju spendera hur mkt pengar som helst där då det är helt o hållet i min inredningssmak.  Filten som jag suktar efter från Pia Wallén finns bl.a. där och även den mindre som hade passat perfekt i Olivers rum ( födelsedagspresent kanske ;)

En perfekt dag har vi haft och hoppas på att en repris inte är för långt borta. 





Happy lights/iris lights

Jag är väl inte den enda som fallit för dessa ljusslingor?!  Det va inte frågan om OM jag ska slå till på några utan frågan va bara VILKEN kombination jag skulle välja. Bestämde mig till slut för en grå kombination till Olivers rum.
 
Hittade ingen färdig kombination till Molly så jag kombinerade en egen. Perfekt att man kan välja precis vilka färger man vill ha.
 
 
Molly ska ha sin ljusslinga ovanför hennes mystält och Oliver ska nog ha sin i stringhyllan.
Tror det blir lite mysstämning med dessa och jag funderar även på att beställa hem en i helvit till oss. Snyggt att hänga i ett hörn eller varför inte lägga på bordet till en dukning.
Jag beställde mina hos www.lillaenja.se där även bilderna kommer ifrån.
 
 

Hm home

Jag skulle mer än gärna vilja byta ut våran ena soffa här hemma mot en ljusgrå men då vi har två småttingar här hemma så är det rätt praktiskt med en skinnsoffa trots att jag inte tycker det är speciellt snyggt. Så en ny soffa får vänta lite tills de båda blivit lite äldre. Men hade jag haft en ljusgrå soffa nu hade kuddarna i den varit i färgerna ljusrosa, vitt och ljusgrått -  en färgkombo jag gillar starkt.
 
Hm home har några riktigt fina kuddfodral som skulle passa fint, bla dessa.
 
 
 
 
De gråa och rosa hade kunnat få bosätta sig i soffan och den randiga är en favorit som jag gärna velat ha i grått oxå. Men nu har jag ingen grå soffa, däremot har/ska Molly ha de färgerna i sitt rum, grått vitt o rosa, och hon behöver ha en hel massa kuddar i sitt mystält från Granit så då klickade jag hem dessa till henne istället. Perfekt!

Posten levererar

Är det ngt jag ogillar skarpt så är det när det blåser! Föredrar tom snö framför blåst och när det då är en mindre storm ute så kan ni tänka er hur glad jag är.
Så med tanke på vädret har jag inte varit utanför dörren idag och lär inte gå någonstans resten av dagen heller.
Så med tanke på mitt missnöje med vädret och hur extremt uttråkad jag är så blev jag extremt glad när jag såg vad posten hade för överraskningar med sig idag.

Först ut var det min efterlängtade väska som jag beställt för ett tag sedan och trots att jag helst velat ha märket i silver precis som min plånbok så gjorde den här mig inte besviken!







Dessutom det senaste numret av Plaza.
Hoppas på att få bläddra igenom den under em. 



Sist men inte minst en avi där det stod att jag hade ett paket att hämta och jag tror att det är en klädleverans. Mycket välbehövligt. Men det paketet ska jag be min älskade sambo att hämta för jag VÄGRAR som sagt gå utanför dörren i den här blåsten!


Tandläkarbesök

I tisdags fick jag ett sms om att det va dags för oliver att besöka tandläkaren igen. Första tanken va ju hur detta ska gå med tanke på förra året så ville herrn inte vara så samarbetsvillig och att öppna munnen för främlingar var det bara inte tal om. Jaja bara att göra det bästa av det och försöka förbereda han så mkt som möjligt.
Förberedelserna gick kanon och han visste precis vad man skulle göra hos tandläkaren. Han övade mkt å länge på att gapa stort och väl i väntrummet fortsatte han att öva och berätta högt och tydligt vad man ska göra hos tandläkaren. Han va dessutom väldigt otålig och undrade vart tandläkaren höll hus, hur länge man måste vänta osv. Några personer i väntrummet hade svårt att dölja sina leenden när O höll låda och när han tjötade för fullt.

När sedan tandis kom och ropade upp oss så flög han glatt upp ur soffan, redo att få sina tänder undersökta. Nej den här lille killen har verkligen ingen aning om vilken plåga det kan va att gå till T och jag hoppas han slipper upptäcka det oxå framöver.

Han va hur som haver jätte duktig och gapade stort och berättade om sin spiderman tandborste hemma. Men sen när det kom till att få bananlack på sina tänder sa han blankt nej och knep igen munnen, det va precis som om han visste att det skulle smaka blä.( har aldrig gillat att få bananlack heller) 

Trodde aldrig det skulle gå såhär bra som det gjorde. Man får ju även liten present när man är hos T, åtminstone när man är liten. Jag brukade älska det och valde alltid samma sak - en ring. Oliver valde ngt helt annat - en kamel. Och sedan fick han välja en tandborste och där tror jag vi hade valt precis samma, om jag då hade varit en 3 årig liten flicka. 




Nostalgitripp

Då jag inte får börja träna än på ett tag så blir det rätt många pw:s för min del, både med och utan barnvagn.
Och då det är lite roligare med musik i öronen så har jag grävt fram min gamla ipod och det blir en nostalgitripp som heter duga.
Längtar efter att få gå ut och gå nu så jag kan få lyssna på ipoden och vill knappt att mina promenader ska ta slut då många av låtarna framkallar fina minnen som jag har tillsammans med de vännerna jag haft under tonåren/ungdomsåren. Så om ni ser mig leendes eller tom skrattandes på ngn av mina pw så beror det helt enkelt på att jag tar en tripp down memory lane.
 
 
 
En favoritlåt jag har än idag, vrid upp och spola fram till det bästa på 6:54.
 
 
 
 
 
 
 

Underbar helg

Vilken toppen helg det har varit. Den började med en super trevlig aw och avslutades med årets första grillning. Däremellan har vi hunnit med en överraskningsbabyshower för J, lek på buslandet och solande på altanen. Även vädermässigt har helgen varit tipptopp, sol är ju inget man är bortskämd med så  det gäller att utnyttja när tillfälle ges.


Babykorg med lite smått o gott




En efterrätt som heter duga som jag gärna vill ha receptet på.

Molly och jag fick ha tjejkväll efter babyshowern då Alex och oliver va på släktkalas i reftele.


Söndagen inleddes på buslandet i Lagan tillsammans med familjen Ahlqvist/sanden. Och med tanke på vädret så var det ingen större trängsel.



Stora som små gillar buslandet!

Under eftermiddagen passade vi på att njuta av solen på baksidan där det blir som en liten bunker när solen skiner. Det är helt underbart att sitta där.


Helt sjukt att det bara är mars och det är såhär härligt väder.
Vågar man hoppas på att våren är här för att stanna?



Syster med familj kom förbi och det va även med dem vi genomförde årets första grillning som förövrigt smakade gudomligt! Alex vet defintivt hur grillen ska skötas.

Så efter en riktigt underbar helg på många sätt o vis och mycket ny energi så är vi redo för att ta oss an en ny vecka. Först ut dagislämning för storebror och BVC för lillasyster. 




Efter mycket velande...

Jag har googlat, läst på, varit inne på Fribergs, klämt o känt flertalet gånger för att kunna bestämma mig för vilken modell jag ska köpa. Har velat hit o dit mellan två olika modeller och jag vet fortfarande inte om jag valde rätt. Vi får helt enkelt se när paketet dimper ner i brevlådan.Hur man nu kan vela såhär mycket över en väska är nog för många en gåta. Men så är det iaf. Efter mycket velande och många : Alex vad tycker du så blev det iaf till slut den här.
 
 
 

Mollys önskelista

Då en del frågat vad Mollys önskar sig i doppresent så knåpade jag ihop ett litet sk kollage. Som ni ser är det vitt och rosa som dominerar i färgval. Det är de färger hon kommer att ha på sitt rum tillsammans med grått och svart.
 
 
* Vit stor elefantsparbössa
* Legoförvaring i rosa och vitt
* Stokke tripp trapp stol vit
* Stringgavlar vita 75x30, samt hyllplan vita 78x30
* Kista star
* Rosa bäddset moln färg o form för spjälsäng
* Juno docksäng
* Sängkläder till juno docksäng
 
 
Till er som undrar vart er dopinbjudan håller hus så kommer den förhoppningsvis att ligga i eran brevlåda på måndag :).
 
 

Aw

Ikväll är jag medbjuden på aw tillsammans med Karin och hennes vänner. Känns lite konstigt å säga att jag ska på aw med tanke på att jag inte jobbar men hur som haver, iväg ska jag iaf och det ska bli himla trevligt.

Trots att fredagskvällarna är lite smått heliga och oftast betyder familjemys så ser jag fram emot att få komma iväg en stund och umgås lite med bara tjejer, äta gott och få ha rena kläder på sig(om inget oväntat händer vill säga) i mer än en timme. 


Ska bara mysa klart med Molly sen är jag redo att hoppa upp på cykeln för att möta upp K. Och med tanke på att M blev lite sur för att jag störde hennes powernap så passar det rätt bra att börja bege sig nu. 

Ett par jeans och en ren kavaj utan bebisspya och det känns som jag är redo för bal! 

Ser ni paketet i bakgrunden, där i ligger det efterlängtade tältet från granit. #gladmamma

Trevlig fredag hörni! 



Onsdag

Oliver är ganska duktig på att säga till om det är stökigt eller smutsigt någonstans. Trots att han är väldigt  duktig på att stöka ner i sitt rum då tror jag att det bor en liten pedant inne i Oliver. Då han även får lite smått panik när han spiller när han äter. Hur som haver så sa han till mig igår:"mamma det är smutsigt där, pekade på ett ställe i hallen, du måste städa". 
Så idag börjar vi vår lediga dag med att städa. 




När oliver är i farten med en blöt trasa så städas det överallt. Stolar, väggar, fönster, soffan, hans kläder, hockeyklubban och även hans låtsas is, alltså golvet. 


Hur vi kommer att fortsätta våran lediga dag får vi se. Vi kommer iaf inte att städa heela dagen. 

Inga större förändringar

Det blev ingen större förändring i frisyren igår. Alltså ingen lugg. Hon tyckte vi skulle vänta och se hur håret mådde efter att alla hormoner och amning och sånt är över.  En välbehövlig klippning samt blonda slingor va det enda. Skillnaden från de tidigare frisörbesöken var att vi skippade de bruna slingorna den här gången och körde enbart på blonda. Trivs bättre som ljus.




Jag och Molly har haft en fullspäckad fm sen vi lämnade oliver på dagis. 
Vi har bl.a. beställt doptårta och födelsedagstårta och sedan har vi varit på besök hos Niclas o Kajsan.



Lunchen är nu intagen och innan vi ska hämta hem storebror så måste det ju självklart bli en liten semlefika.







Älskade Oliver

Oliver är en riktig liten tjötmoster. Det kommer så mkt kul ifrån hans mun och jag önskar att jag kunde skriva ner allt han säger. När han pratar om sig själv tex så refererar han till sig själv som hockeyspelaren.  Nu ska den här hockeyspelaren sova... Nu har den här hockeyspelaren bajsat... Osv Självklart inser jag att mycket han säger är sånt som kanske bara jag och Alex tycker är roligt då föräldrar alltid tycker att deras barn är såå roliga. Så att dela med sig av allt är kanske inte ett alternativ.

Idag stod jag och fixade mig inför frisörbesöket här hemma och samtidigt stod oliver jämte och som vanligt gick munnen i ett.

O: vart ska du?
J: jag ska till frisören och klippa mig.
O: är du inte fin i håret?
J: nej men jag har tänkt att bli det.
Jag fortsätter att fixa mig och efter att ha bytt om, dragit borsten genom håret och bättrat på sminket så frågar jag O om jag är fin nu?
O: nej du är inte såå jätte fin. Inte så fin som min klubba! Säger han samtidigt som han viftar med sin hockeyklubba högt upp i luften. 
Jo jag tackar ja, han är iaf ärlig.  Och man kan ju inte säga annat än att han älskar sina hockeygrejer. Fina O <3

En liten oliver vars största och enda intresse va mat. Hade kunnat göra reklam för McD här ;)



Frisördags

Ny vecka och den kommer att inledas med ett besök hos frisören.  Har haft ångest över det här besöket sen jag va där i december. Inte för att jag inte gillar att gå dit, tvärtom jag älskar det, utan för att jag inte vet vad jag vill göra. 
Lugg eller ej? Det har varit den stora frågan sen dess. 


Har hur många bilder som helst på snygga luggar och andra frisyrer som jag skulle vilja ha. 



Samtidigt så är jag medveten om att jag varken har tjockleken eller kvalitén på håret för att kunna ha en tjock/tung lugg som jag vill ha. 


Verkligen älskar den här frisyren men det är ingen jag kan ha heller.

Kan vela framochtillbaka hur mycket som helst men lär ändå inte kunna fatta ngt beslut.  Så vi får se vad jag känner när jag väl sitter i frisörstolen eller så låter jag helt enkelt Line ( min frisör) få bestämma. Ja så gör vi! 

( bilderna kommer från Pinterest, som f.ö är en jätte bra inspirations sida)

Tält

Som många andra så har även jag fastnat helt o fullt för tältet i canvas från granit. 




Det hade varit perfekt i mollys rum som en liten myshörna. 
Tyvärr går det inte att köpa i granits webshop då det är slut där så om ngn av mina nära o kära skulle befinna sig i en stad där en Granit finns så får ni gärna kolla om tältet finns att köpa där. 

Bilderna är lånade från Granits hemsida 





Design