Namn på den lille

Namn på bebisen är otroligt svårt,fast inte om man frågar oliver. Frågar man honom vad bebisen ska heta så blir det Isabella, vare sig det är en pojke eller flicka. Trots att Isabella är ett jätte fint namn så är det inte riktigt det namnet vi har tänkt oss.
Vi har två namn som vi gillar och det är inget vi håller hemligt.(Varför ska man göra det förresten?) Sen att vi har namn nu som kanske sedan inte alls passar in på bebisen och som gör att vi ändrar oss helt, är en annan femma. För det kan hända att vi ändrar oss, det är ju inget som är skrivet i sten, åtminstone inte nu.
 
Men som vi känner nu så blir det iaf samma namn som vi hade om det skulle bli en flicka då vi väntade Oliver, nämligen Molly. Blir det en pojke så blir det en Maximilian. Jag gillar namnet Max och jag gillar namnet Milian och Alex vill att pojken ska heta Maximilian. Då kan smeknamnet, från åtminstonde mamma, bli Milian (tycker det är jätte fint).
 
Om det blir en Molly eller en Maximilian (Milian) får vi vänta och se. Vad vi vet helt säkert just nu är iaf att det blir a little baby M
 
 

Tomten kom lite tidigare i år..

Har funderat lite framochtillbaka om jag ska köpa mig en ny telefon. Inte för att min jag har inte fungerar utan mer för att jag vill ha en ny med garanti då min nu har ett par år på nacken.
Så efter lite om och men så bestämde jag mig iaf för att göra slag i saken.
 
 
Nästa vecka kommer alltså tomten tidigt med ett paket till mig med en Iphone 5S.

Möte på förlossningen

Idag hade jag ett möte på förlossningen inför mitt kommande snitt. Ett möte jag inte reflekterat över så mycket innan, tills det va en halvtimme kvar innan det va dags. Blev super nervös och fick världens klump i magen. Varför jag blev nervös visste jag inte riktigt och en klump i magen får jag alltid när jag är på fl. (ja jag har varit där några gången sen jag fick oliver) Jag tror nervositeten berodde på att jag inte riktigt visste vad som komma skall .
 
Hur som haver så hade jag inget att vara nervös inför. Fick träffa en super mysig bm och vi gick igenom hur snittet skulle gå till,pratade lite om förra fl, järntatueringen, mina mf mm.
Jag fick lite frågetecken utrett, fick framföra önskemål om vem som skulle göra snittet och sedan så sa jag att jag ville att en bm som jag inte litar på ett dugg och anser ha attitydsproblem skulle hålla sig borta från oss när vi va där och det skulle hon framföra till denne. Känns otroligt skönt och jag är väldigt nöjd med samtalet.
 
Men trots att jag fick lite frågetecken utrett och känner mig rätt säker på hur det kommer att gå till så vet jag att när det väl är dags så kommer jag att bli fruktansvärt nervös, både inför snittet och att behöva bo på bb igen,ngt jag inte alls är taggad för. Men har jag lite tur så var det inte säkert att vi behövde bo där heller, vi får se helt enkelt.
 
Vare sig jag är nervös inför snittet eller ej så längtar jag ngt otroligt efter att få träffa det lilla livet i magen, Olivers lilla syster/bror.
 
 

Förvaring

Ollis rum håller på att ta form ordentligt och nu när garderob och byrå är inköpta så är det så gott som färdigt. Dock kan man inte få för mycket förvaring till ett barnrum.
 
 
 
Kista från kids concept och en vit åtta legoförvaring hade gjort sig fint i hans rum. Frågar man Olli vad han önskar sig av tomten så säger han hockeyhjälm och inget annat. Men då vi har kontakt med tomten så vet vi att Olli har tydligen varit snäll i år eftersom han får vad han önskar sig. Så då kan man istället fråga Ollis mamma vad han önskar sig och då svarar hon: dessa två fina förvaringar.
 

Pink is sweet

Häromdagen när jag gjorde lite ärenden på stan så sprang jag in på Fribergs här i Värnamo och såg till min stora förtjusning att en del av Odd Mollys vårkollektion hade anlänt.
Så surfade in på Country Dreams för att titta närmre på vad som fanns.
 
 
Dessa är mina favoriter och får gärna flytta in hos mig, allt (utom en) i rosa nyanser. Föll speciellt för klänningen, den corall färgade lovely knit och koftan i chalk i mitten.
Detta är inget jag kommer att köpa nu då jag ändå inte får på mig ngt utav det men jag hoppas att det fortfarande finns att få tag på till våren. Då hoppas jag att åtminstone ett av dessa plagg kan få ta plats i min garderob!
 
 
 

Lycka är en spark i magen

Idag har det varit ett himla liv i magen och det är en sån underbar känsla. Jag oroar mig konstant och har det varit lite extra lugnt i magen ett tag blir jag extra stirrig, på dåligt humör och har svårt att koncentrera mig. Så därför är det helt underbart när det lever runt lite extra i magen. Idag har det varit som den lille försökt ta sig ur magen då den bökat runt utav bara tusan.♥
 
När man känner hur den lille lever runt i magen utlöser det ett riktigt lyckorus. Jag önskar att jag kunde låna ut magen till Alex för en liten stund så att han oxå kunde få känna hur underbart det känns.
Just nu är verklig lycka en spark(el två) i magen av den lille.
 
Dagens skärmlunch innefattade hela kostcirkeln... ostsmörgås, chokladboll, lussekatt och supergod jordgubbssmoothie.  Kostcirkel och kostcirkel vetisjutton men gott var det och jag tror den lille va rätt nöjd oxå.

Vardagslyx

Kompade ett par timmar i eftermiddags inte av ngn speciell anledning utan mer för att jag kunde. Jag har nog aldrig gjort det innan. Har aldrig gått tidigare från jobbet förut för att inte göra ngt speciellt. Det kändes väldigt konstigt och det va nästan så jag fick lite ångest. Men samtidigt var det riktigt riktigt härligt!
Jag gjorde några ärenden på stan och köpte även julklappar till tre olika personer så jag gjorde jag iaf lite nytta.
 
Efter stan blev det ett besök uppe på Ikea där vi inhandlade två byråer och en garderob till Olli. Överallt på ikea hade de vita runda förvaringskorgar i olika storlekar och jag fastnade verkligen för dem. Vet inte riktigt vad vi skulle ha en sån till men jag visste iaf att jag verligen ville ha en.
 
Kanske som en vedkorg? Eller att ha filtar i? Ollis leksaker? Hur som haver är det en snyggbratthakorg tycker jag,
 
Frågade personalen vart de fanns och fick svaret att de tillhörde inredningen och att de va för dyra för att sälja?! Jag förstod ingenting, vadå för dyra för att sälja!? Sen tycker jag att det är lite konstigt att de använder sig av sådan här korgar i varje litet hörn men de finns inte att köpa. Mycket lustigt.
Hur som haver, vet ni om det finns ngn butik som säljer ngt liknande hojta gärna till.
 
Är helt slut efter den här dagen så förhoppningsvis blir det en härlig natts sömn nu!
Natti natti
 

Söndag

Den här helgen har varit lite julig för vår del. Igår blev det litet julbord hemma hos mamma och thomas och idag har vi julpyntat lite här hemma. Ljusstakarna är uppe och granen är pyntad. Lite tidigt kan väl vissa tycka men jag tycker det är mycket mysigare att få njuta av allt det julmysiga nu innan än sen när det är över. På nyårsdagen åker allt ner i lådor igen för då står julen mig upp i halsen och då anser jag att julen är över.
 
 
 
 
Invigde min nya söta "vispskål" idag oxå från Living and Room. Passar perfekt till mina pajformar.
 
Blåbärspaj med vaniljsås
 
Som ni ser äter jag inte blåbärspaj med vaniljsås utan snarare vaniljsås med blåbärspaj.
 
 
När jag tänker efter har hela den här helgen handlat om mat egentligen. Jag har ätit så mycket gott i helgen så det är inte klokt. Jag lär ha gått upp en faslig massa.
 
 
 
 
 
 

Växjö

Igår tog jag och camilla bilen ner till växjö för att hälsa på och övernatta hos den yngsta av syskonskaran. En jätte mysig kväll blev det och vi åt på ett så supergott ställe.
Hört talas om 4 krogar?! Vi åt där på steakhouse och jag har lite svårt att uttrycka mig i ord hur jädrans gott det faktiskt va. Det va så himla gott att det känns jobbigt att veta att det kommer dröja innan jag får chansen att äta där igen.
 
Beställde in fläskfile med pepparsås, beasås, pommes, vitlöksbröd och coleslaw. Några extra sideorders alltså men kunde inte riktigt bestämma mig för en. Och vf ska man behöva välja?!
En riktigt god festmåltid på ett ställe jag varmt rekommenderar.
 
 
Efter maten då vi alla tre hamnade i en ganska stor matkoma åkte vi hem till Malin för att ge oss på godiset vi köpt. Det spelar ingen som helst roll hur mätt man är, lite godis finns det alltid plats för. Speciellt choklad!
 
 
 
 
En väldigt mysig kväll som sagt och nu blir det snart ett besök på grand samarkand innan vi beger oss hemåt igen.
 
 
 

Bebislängtan

Här hemma är det inte bara jag och alex som längtar efter den lille utan Oliver längtar oxå. Han pratar väldigt mycket om bebisen och undrar: Var är bebisen? När kommer bebisen? Sover bebisen?
Han ska leka med bebisen, bära bebisen och gosa med bebisen i soffan. Lilla hjärtat, han kommer att bli så besviken när bebisen väl är här och han upptäcker att det inte blir så mkt lekande till en början :)
 
 
 
Tror dock inte att det kommer bli ngn större besvikelse då han är väldigt intresserad av och söt mot de små.
Så trots en möjlig besvikelse från ollis sida när han får träffa den lille för första gången och märker att det inte blir så mkt lekande så är jag säker på att han kommer att bli en väldigt fin storebror ♥
 
 
 

Tillägg till önskelistan

Jag är ett stort fan av Iittala och jag gillar serien Essence väldigt mycket. Har rödvinsglasen och dricksglasen i just den serien....
 
 
och skulle gärna vilja ha champagneglasen.
 
 
 
Så snälla tomten, jag önskar mig champagenglas i serien Iittala Essence!
 

Olivers rum

När vi köpte vårat hus så hade detta rummet, vit plastmatta, tak i bastufärg, gråa väggar och en röd fondvägg. Trots att detta rum va i behov av en rejäl uppfräschning va det det inget som stod på priolistan då vi bara tänkte ha det som gästrum till en början.
 
Kände dock att den röda färgen måste bort då jag inte är ngt stort fan av just färgen röd. Så det fick bli lite gråfärg på den fula röda fondväggen sen fick det räcka för ett tag framöver.
 
Tills nu.
 
Oliver var redo för ett större rum och så kan det kommande syskonet få överta det mindre rummet.
 
 
Taket målades vitt, likaså väggarna och sen satte vi upp en betongtapet och till slut lade vi ett parkettgolv. Gillar tapeten jätte mycket men det är en sak som är extremt dåligt med den.
Hittade tapeten på ellos och till den väggen vi har här behövdes det 2 rullar. Tyvärr finns det en nyansskillnad på de två rullarna och det syns vilket är väldigt tråkigt!
 
 
Taklister och fönsterbräda är vad som fattas. Sen ska vi ta en tripp till Ikea för att inhandla garderob och en byrå
.
 
 
 
 
Jag är sjukt nöjd med Ollis rum och det verkar han vara oxå. Va inga problem för han att ta sin em lur i nya rummet iaf.
 
Nu ska det upp lite på väggarna och som sagt fattas en del förvaring då förvaring är a och o i ett barnrum.
 
 
 
 
 
 
 

Till kvällsmyset

Tinzimara skulle ju tyvärr stänga ner sin butik i värnamo och då de hade 30 % på allt så kände jag att jag va tvungen att bunkra upp med min favoritdoft hos Yankee candle, nämligen Vanilla satin.
Tyvärr va det väldigt utplockat och hon som jobbar där vet vilken doft jag vill ha och sa direkt att den inte fanns när jag stod och kikade i hyllorna. Det enda som fanns kvar va två småljus så det fick det bli.
 
 
Summer scoop har jag oxå haft och är riktigt god däremot är merry marshmallow ny här hemma. Men ingen av dem kan slå Vanilla satin.
Så när jag kom hem kände jag mig tvungen att beställa hem ett stort ljus i Vanilla satin.
 
 
Nu är kvällsmyset räddat här hemma. Finns inget mysigare än tända ljus och det går inte att få för många ljus. Ju fler desto bättre!
 
 
 
Nu va det ju inte ljus jag egentligen va ute efter på stan. Men fick även med mig tre klänningar och ett par leggings. Så shoppingen gick bättre än förväntat.
 
Trevlig lördagskväll.
P.s Imån ska ni få se bilder på Ollis nya rum, vilken förändring det har blivit.
 
 
 

En fika på stan

Efter ett besök inne på Tinzimara som för övrigt tyvärr ska stänga ner sin butik i Värnamo så fick det bli en fika.
Olli har som förväntat inget tålamod idag så det va tvunget att bli en glasspaus.
 
En hallonsmoothie och en torr lussekatt. Torr eller ej, det bästa fikabrödet ever!
 
Som sagt en liten kille med ett väldigt ostabilt humör idag. Här blir vi ledsna då det inte går att dela glassen...
 
 

Godmorgon

Godmorgon på er!
 
Sovit gott? Jag har sovit som en prinsessa, iaf om man jämför med de senaste nätterna då det inte blivit mkt sömn pga en jädra skitförkyldning.
Idag blir det stan med mamma för att utöka garderoben lite med kläder som magen får plats i. Känns som jag köper ett nytt plagg och kan sen använda det en gång och sen är det för litet. Avskyr gravidkläder då de är extremt  tråkiga så köper mest vanliga kläder i ngn storlek större än annars. Vi får se vad det blir för inköp idag eller tom OM det blir ngt inköp.
 
 
Olli ska följa med på stan och han har blivit lovad glass när vi ska fika. Vet ingen som är så galen i glass som han. Undra om det kan ha ngt att göra med att jag hade lite av en glasscraving när han låg i magen?! Är det så kommer denna bebis att älska clementiner/satsumas och smoothies.
 
Märks att O inte är riktigt på hugget då han är rätt ostabil i humöret så det ska bli intressant och se hur det blir att gå affärer med honom idag.
 
 
 

Fredag med fint sällskap och fotboll

Vi har haft en superfin kväll tillsammans med våra fina vänner N & K och deras lilla Kajsa. En kväll med tacotårta, lite idol, fotboll och en massa snor då Kajsa, jag och Olli snorade ikapp.
Trots en snuvig tjej så va det mkt glada miner. Då olli spelade pajas och hade lite för mkt energi skrattade Kajsa som bara den.
 
Olli hade som sagt extremt mkt energi, en knippe för mkt tom och det märktes att vi va förbi hans bedtime för längesen.
Så strax efter att andra halvlek i fotbollen hade börjat begav vi oss hemåt efter en underbar kväll tillsammans med högt värderade vänner/familj.
 
Önskar att jag hade kameran framme när Olli skulle krama Kajsa hejdå, för det va ytterst gulligt då olli sträckte ut sina armar mot kajsa och hon klamrade sig fast vid honom för allt va hon va värd. Underbar bild <3
 

Önskelista

Mina nära och kära tycker jag är rätt rolig som fortfarande skriver och gör önskelistor. Men jag gör listor när det gäller allt så vf inte oxå önskelistor. Och se det som såhär det blir mycket enklare för er att köpa en julklapp ;).
 
 
Kastehelmi ljuslykta samt tårt/kakfat
Ghd gold plattång
Hunterstövlar
Grå skötbädd från färg o form
Grå liten ostronskål mateus
Stort vitt spetsfat mateus
Tapet från boråstapeters kollektion marstrand
 

And remember people, always stick to the list :)!
 
 

Söndag

Började dagen med en mysfrukost och tända ljus för att fira pappan i huset. Det är ju trots allt fars dag och jag hade helst velat ge Alex frukost på sängen men han är som jag nämnt tidigare inte som alla andra, han gillar inte att äta i sängen. <3  Grattis till den finaste pappan i denna värld och till alla er andra pappor där ute!
 
 
 
Alex och Olli åkte till Gislaved i morse så jag har varit själv hela dagen. Ha faktiskt varit lite stressande för det är så mkt jag velat passa på att göra medan jag va själv hemma. Städa, tvätta, handla, läsa senaste boken av Marie Jungstedt, framkalla kort och titta på min senaste besatthet - pretty little liars. Antagligen en serie som bara jag o alla tonåringar gillar, jag är helt fast!
Det enda jag faktiskt gjort är att handla, tagit en fika hos syster och kollat på Pretty little liars, tom ätit lunch i sängen - jag till skillnad från alex gillar att äta i sängen :). En skön söndag men jag kommer ha en extrem ångest snart då jag inte åstadkommit ngn som helst nytta. Men till mitt försvar får jag väl säga att man ibland får ha såna här dagar?!
 
 

Lördag

Veckan har sprungit iväg då det varit fullt upp både på jobbet och därefter med tex living and room party och renoveringar här hemma. Vi håller på för fullt med Olivers nya rum och nu är det en strykning på väggarna, därefter en tapetsering och till sist golvläggning kvar sen är det klart.  Och då är det äntligen dags att börja möblera det.
 
Idag har det varit en riktigt tråkdag, har inte varit utanför dörren mer än runda på inges el med tanke på det här budvädret som är ute. Regn och mera regn är vad som bjudits på idag.
Men som sagt ett besök ute eller rättare sagt ett besök på Inges blev det iaf och jag fick med mig tre olika lampor hem.
Två av dem ska Oliver ha på sitt rum och ljusstaken ska vi ha i vardagsrummet. Om två veckor åker adventsstakarna och lite av julpyntet upp här hemma. Lite tidigt kan en del tycka men inte vi inte. Vi vill njuta av det mysiga som julen har att bjuda på så länge det går.
 
Ichiban från by rydens
 
Ljusstake från by rydens
 
F/ly från kartell
 
 

Gravid och familjefotografering

I måndags va vi och tog gravidbilder samt familjekort och jag är så nyfiken på att se hur de blev. Har sett ett par av dem då vi tog dem och de va kanon men vill se alla. Runt 350 kort blev det och det ska bli så kul att se resultatet och få välja ut vilka som ska göras förstoringar på mm. Har tänkt att några ska få pryda våran nytapetserade vägg och några ska få pryda våran svartvita fotovägg nere i gillestugan.
 
 
 
 
 
Tyckte att jag va enorm här men de korten vi tog i måndags visar en betydligt större mage. ♥
 
 
 

Alla helgona och halloween

Idag när jag vaknade så kände jag mig så otroligt bakis, törstig, huvudvärk och extremt trött. En känsla jag inte saknar men som tydligen kan infalla både en och två gånger under en graviditet trots noll alkohol.
Vi hade filmkväll här hemma igår med fina vänner och det blev en hel del godis och lite senare än va jag är van vid. Så jag tror att allt godis jag stoppade i mig plus att jag gick och lade mig lite senare än vanligt gjorde att jag i morse kände mig som jag varit ute och snurrat halva natten. Jobbig känsla men helt klart värt det då det va en väldigt kul kväll igår.
 
Så med tanke på tröttheten så var det en bra dag att börja med en promenad. Det blev bla en tur till kyrkogården för att tända ett ljus hos M. Kan tänka mig att det är jätte fint på kyrkogården nu när det är mörkt med alla ljus.
 
Många som varit på Halloweeen fest? Det är ngt jag vill anordna ett år, inte nästa år kanske då det är dags för 30 års fest och då vill jag inte ha halloween tema. Men ngn gng vill jag ha en riktig halloween fest med en massa dekoration, halloweenmat och spökrunda.
Trots att halloween egentligen har varit så spökade vi ikväll ut Oliver och Milo för att åka och skrämma mormor mfl. Oliver är inte jätte mycket för det här med äckliga masker och skrämmande grejer men det gick rätt bra ändå. När de sprang in i diverse hem och Milo skrek BUS ELLLER GODIS så skrek Oliver varje gång glatt efteråt GODIS.
 
 
 
En fullspäckad dag med en massa besök och busande gjorde att lilleman somnade illa kvickt och jag kommer nog följa hans exempel inom kort då jag oxå är väldigt trött. Men hoppas jag lyckas hålla mig vaken under hela Så mycket bättre.
 
 

 

Tapetsering

Äntligen har vi fått upp en tapet i vårt vardagsrum. Med tanke på hur länge det har sett ut såhär så va det högtid.Det behövdes nästan vara två stycken till den väggen då det är ganska högt och inte minst en ganska lång vägg så Thomas va snäll att komma hit och hjälpa Alex med att tapetsera.
 
 
 
 
Det gick snabbare än förväntat och resultatet blev kanon om du frågar mig! Jag är otroligt nöjd.
 
 
 
 
Det är så skönt att vi äntligen har fått upp en tapet, en tapet som jag är väldigt nöjd med. Nu fattas det bara lite lister sen är det klappat o klart. Men med tanke på våran takt när det gäller sluttamper på saker och ting här hemma så kan det nog dröja innan listerna kommer upp....
 
 

Design