Mittendagen

På sjukfronten här hemma är det nästan sämre nu än innan, åtminstone precis när lilleman vaknat. Det tar en lång stund innan han öppnar ögonen och det är fullt med gegga i dem. Men tror det blir en vändning snart nu, då dropparna borde göra susen.
 
Idag va Olivers farmor så snäll att hon va här och tog hand om honom så både jag och alex kunde gå och jobba. Under dem 7 timmarna hon va här sov oliver lite mer än 4 av dem och nu sover han igen, så det märks att han har ngt i kroppen.
 
Jag själv är inte helt hundra heller, då ja frusit, haft huvudvärk och varit extremt trött hela dagen.( Vi tackar alla dagisbaciller för det) Så jag har faktiskt följt Olivers exempel och hoppat i säng jag oxå, lite vila kan nog göra susen.
 
Så med det säger jag tack o godnatt!

Tisdag

I går va jag och syster bjudna till världens finaste Karin på lite mat å tjöt. Hur gott och mysigt som helst!

Efter den super goda maten så blev det lite varmt att dricka i soffan framför en tänd brasa. En kväll av ren vardagslyx.
Hela kvällen hade lite jul feeling över sig, så nu tok längtar jag tills det är dags att börja julpynta. Drygt en månad kvar nu:)!

Tack för en jätte fin kväll!!


Hemma...

Imorse va det helt omöjligt att väcka lilleman. Ja satte mig för att prata lite med honom, klappade han på ryggen men utan ngn som helst reaktion. Gick ner till Alex för att berätta att Oliver är super trött och kan inte du försöka väcka honom. Alex gick upp o pratade o lyfte upp honom och då skrattade han iaf men öppnade fortf inte ögonen, Sover du Oliver? Nääee (ett nytt ord som används väldigt ofta)blev svaret å lite skratt.
Sen när d blev ljust blev han jätte ledsen, han fick lite välling och första tanken va att ögonen ha fastnat och han har fått ögoninflammation igen. Men efter lite baddning så märker vi ju att han kan öppna ögonen om han bara vill.
Vad sjutton är han så trött?!
 
Till slut tittar han och börjar leka så jaha då va d ingenting och vi åker iväg till dagis. När vi är framme o ja öppnar bildörren så ser ja att han blundar igen. Va?! sover han igen!?!
Berättar på dagis hur läget är och jag hinner jobba i 1,5 timme innan de ringer efter mig och berättar att han är väldigt ljuskänslig, det rinner i ögonen och han tittar enbart i mörker.
 
Nu är vi hemma, hjärtat sover, ha pratat med hans bvc sköterska och nu väntar jag på ytterligare ett samtal från läkaren. 25 min fick ja för övrigt vänta i telefonkö tills samtalet helt plötsligt bröts, bara att börja om från början. Blir man trött eller blir man trött?!  Det är en pina att se sin lilla älskling ha ont och man tycker ju att alla bara borde släppa allt de håller på med för att hjälpa just min lille kille men självklart förstår ja ju att det inte går.....
 
Men nu hoppas jag bara att läkaren ringer pronto så att vi får komma in och kan få ngt för hans små ögon.

Lego

I fredags när jag kom till jobbet så stod det en stoor kasse vid min plats fullproppad med duplo.

Dagen innan hade vi varit på eko och fyndat en massa då de hade halva priset på allt lego. Det va tänkt som julklappar till oliver men han fick syn på det och tog en av kartongerna och praktiskt taget sprang iväg med ett stort leende, så en fick han öppna. Ett tåg med lite tillbehör som han lekte med resten av kvällen.

Och då när jag såg denna mega kasse på jobbet så längtade jag efter att få se Olivers reaktion när han såg allt detta!
Och reaktionen va precis som jag hade hoppats på.
När jag hällde ut allt på golvet i hans rum så stod han bara och stampade samtidigt dom han tjöt av lycka! Underbara unge ❤

(Och oss emellan så tror jag att Alex blev MINST lika glad)


Dolce gusto


Detta väntade på mig när jag kom hem. Här hemma är det ju svart vitt som gäller så det är ju dock helt fel färg men det går att ordna. Tack fina älskling!
Som man brukar säga: Happy wife happy life!;)

Ngn som vill komma på kaffe?!


Ögoninflammation

Jag kommer skälv ihåg när man hade det när man va liten. Paniken man hade när man vaknade eftersom man inte kunde öppna ögonen. Men jag minns det bara som att det varade en dag sen va man "frisk". Men så va det säkerligen inte.

För oliver har det hållt i sig sen i söndags men jag vågar nog säga att det är bättre idag. Det är bara ett öga nu och det kletar sig inte så mkt. Så tror nog att han är frisk tills imån och att det får bli dagis. Och så kan jag jobba, börjar bli lite rastlös här hemma.

Såhär "fint" såg det ut häromdagen


Den nya frisyren

Det blev inte en lika kort bob som sist men jag blev nöjd ändå.
Jag måste säga att jag har en förbaskat bra frisör som vet vad jag menar och vill.


Min första gång

Va en grå och dyster höstdag. Det va med blandade känslor jag bestämde mig. Det kändes både mysigt samtidigt som det va väldigt ovant, detta va ju nya " marker" för mig. visste ju inte riktigt vad jag skulle göra eller hur det skulle sluta. Men visste ju samtidigt att det va väldigt väntat och jag tänkte att ngn gng måste det ju ske så vf inte nu?!

Yes idag är det första gng jag vabbar.
Kl fem startade våran dag så ingen extra sömn för oss inte. Oliver är väldigt pigg men stackarn ser hemsk ut. Gul i hela ansiktet både från ögon och näsa...

Nu har vi varit och handlat lite fika och varit nere på eko och köpt några filmer och lite leksaksdjur så vi ska nog kunna underhålla oss resten av dagen....


Betong

Förra vintern så va jag rätt inne på betong när det gäller inredning. Bestämde mig för att testa på att göra lite olika grejer i just betong så fort vädret tillät, då jag skulle kunna jobba med det utomhus. Men som alla vet så går tiden och vips så va våren och sommaren förbi utan att jag gjort en enda liten ynka grej i betong.
 
Det jag föll för mest när ja surfade runt på it och kollade på betonggrejer förra vintern va en, hör och häpna, en vit betongstjärna som man kunde ha värmeljus i. Jag va ju rätt inne på stjärnor vilket ja nu kommit över en aning men just denna hade jag inte riktigt glömt. Så förra veckan gjorde jag slag i saken och beställde hem en, enkelt, smidigt och utan kladd som det definitivt hade blivit om jag hade försökt mig på att göra en själv. Och den hade långt ifrån blivit lika snygg
 
Jag gillar den starkt!
 

Barra barret

Snart är det dags att sätta sig i frisörstolen igen. Även om jag är (redan) sjukt trött på färgen så ska vi inte göra ngt åt den idag utan idag ska det bara bli kortare. Är inte jätte sugen på d faktiskt men det är så illa tvunget.

En bobfrilla är tanken, så som jag hade d för nästan två år sen. Vi får se hur det blir. Känns som om vad jag än gör med håret så blir jag inte nöjd. Har inte riktigt hittat "min" färg och frisyr än.....

Har en app, hairstyles tror jag den heter, som är kanon om man vill ha lite frisyr inspiration. Litet tips!

Förresten så har nu även jag, lite senare än alla andra som vanligt, skaffat instagram. Om det är ngn som vill följa mig och mitt liv i bilder så heter jag lindawi84.




Vab

Alex va hemma igår och idag drog vi " lott" om vem som skulle stanna hemma. Oliver har en boll med olika färger och vi fick välja varsin färg och den färgen det blev efter man kastat den på golvet den fick stanna hemma idag. Alex va den som fick lov att vabba, helt rättvist ;)!

Hans ögoninflammation har blivit värre nu och även spridit sig till andra ögat. När han väl lyckats öppna ögonen efter han vaknat så ser det ut som om han har två blåklockor på vadera öga. Lilla plutt!

Trubaduren Oliver ❤


Söndagsmys

Vampire diaries, solsidan, tända ljus plus en brasa och en del gott, japp det är dags för söndagsmys!


Apladalen

Vilket härligt väder det är ute. Som vanligt började vi söndagen med en underbar frukost med nybakade frallor, ägg, yoggi mm. Med en sån härlig start kan kan dagen bara bli kanon.
Upptäckte i morse när vi vaknade att Oliver fått ögoninflammation men lite luft kan ju inte skada så efter frukosten bar det av till apladalen för tipspromenad och sedan lite lek.
 
 
 
Oliver älskar verkligen Apladalen så när det är dags att gå hem är det inte lika muntert som ni kan se...
 
 
 

Morgon pw

Med tanke på all god mat vi fick igår då vi hade lite tjejmys hos min systers mamma så kändes det som att en morgon pw va ett nödvändigt måste.

Det är verkligen helt underbart att vara ute och gå, rensa tankarna och bara gå. Idag hade jag dock sällskap av syster så tankarna behöll jag inte för mig sj idag. 1,5 timme va vi ute och gick i rask takt, härlig start på dagen!


Fredagsshopping

En grå dag som denna behövdes livas upp och svaret på det är shopping.
Gick in till önska för lite förhoppningar om lite nytt mateus porslin till samlingen. Tyvärr fanns det inga gråa tallrikar kvar så det fick beställas även de vita lite större vart slut förutom en. Så en vit tallrik och två ostronskålar va vad jag fick med mig.

Besökte även ett flertal andra butiker men utan ngn större lycka.
Däremot hämtade jag ut ett paket som innehöll två ljuslyktor. Iittalas kiwi lyktor kan man inte få för många av.


18 oktober

En av de viktigaste dagarna på året. Ja så är det faktiskt, egentligen behöver man inte berätta vf utan tycker att man hör att det är ngt speciellt med den dagen direkt när man säger :18 oktober!!!

Skämt och sido idag är det ingen mindre än min egen födelsedag. och har ni inte förstått det än så älskar jag födelsedagar och tycker att de ska firas med dunder och brak! Så även min ;)!
Det är lixom den dagen på året man kan kalla sin egen och man får känna sig lite extra speciell. Ja födelsedagar är mysigt helt enkelt.
Stort grattis till mig hoppas min dag blir toppen!



Tråktisdag


God morgon

Godmorgon folket... Sitter här med kaffekoppen i högsta hugg och funderar på hur jag mår. Idag är en sån där dag att inget kaffe i världen kan hjälpa en att bli människa. Vilket egentligen inte beror på dålig sömn utan snarare om en envis mega snuskig förkylning.

I helgen har förkylningen nämligen visat sig från sitt esse. Både näsa och ögon har fungerat som ett niagarafall. Så otroligt fräscht. Men på morgonen är det alltid svårt att avgöra hur man mår så ska gå till jobbet iaf sen får vi se om jag får stanna kvar där eller ej... Ingen vill ju se eller höra för den delen, en snörvlande o snorig niagaranäsa.

Men hur som haver god morgon!


Olle Eksell

För ngn vecka sedan fick vi äntligen hem Olle Eksells kakaoögon plansch som vi beställt. Och nu i helgen har den fått ta plats på väggen ovanför soffan. Det ska dit en tavla till med svart/vitt motiv men har inte riktigt bestämt mig för vilket. Väljer mellan två olika, en bild eller en text, tufft val,vi får se vad det blir.
Kakaoögonen gör sig iaf kanon bra där på väggen.
 
Visst är den fin?!
 
 

Trädgårdsarbete

Oliver drar sitt strå till stacken.... Eller barnarbete!?!
Hur som haver blev d lite blött efter en stund så vi fick gå in. Men några högar löv blev d iaf.



Lek i Apladalen

Vi har haft en lekfull em och kväll här hemma. Det har med andra ord lekts nonstop. Vi gjorde bla en tur till apladalen och Oliver va helt lyrisk och visste inte riktigt vart han skulle ta vägen. Han ville helst av allt leka med allt samtidigt vilket är lite svårt och emellanåt sprang han bara runt lite som en yr höna, fram o tillbaka. Det va precis som om han va där för första gng. Älskade sötnöten, han har haft riktigt kul idag och kommer säkerligen sova väldigt gott inatt.
 
Nu ska vi fortsätta våran fredagskväll här hemma och det gör vi tillsammans med första avsnittet av Vampire Diaries säsong 4, som jag har längtat!!!
 
 
 
 

Fredag

Så var det dags för fredag igen och jag har hunnit bli förkyld... Igen... Ja så är det väl med dessa dagisbaciller. Mådde inte alls bra igår så vågade inte riktigt träna så fick tyvärr avboka passet.. Typiskt när man väl kommit med. Men det får bli nya tag nästa vecka istället.

Skönt att helgen är nära nu iaf, ska ta å vila av mig de här bacillerna så jag är pigg å alert nästa v :)!!


Bourgie

Att ngt matriellt kan göra en såhär glad, helt sanslöst. Jag Ä L S K A R vår nya lampa och den passar perfekt där den står. Lite synd att jag inte kan få ngn bra bild på den. Den gör lixom sig inte riktigt rättvis på bild, den gör sig såå mkt bättre i verkligheten!
 
 
 
 
 
 

Happy

Precis innan jag skulle gå för dagen ringde Johanna mig på jobbet. Och gissa om hon gjorde min dag?!
Äntligen har min lampa kommit :)!


Oliver 1,5 år

Alla föräldrar tycker nog att deras barn är väldigt roliga och vi är inte annorlunda där inte. Vi kan skratta åt Oliver hur mkt som helst. Det är hela tiden ngt nytt i görningen och ju mer vi skrattar desto mer pajas spelar han.
 
Han tar efter så mkt och ska göra precis som vi, han blåser tex numera alltid på sin mat ifall den skulle vara varm, tom yoggin. Det händer ngt nytt hela tiden och varenda liten sak är ju urgullig....tycker vi....;)!
 
 
 
 

Vår älskade lilla skatt

 
 
 
 
 
 
Ja den här lille killen kan charma oss totalt här hemma. Lilla älskade barn ♥

Oranga detaljer

Att stryka är inte en av mina favoritsysslor och jag undviker gärna det så gott det går. Vilket även syns på dessa oranga tabletter . Jag strök de lite snabbt men fick inte ut rynkorna helt, jag är väl helt enkelt inte någe vidare bra på det heller antar jag. Tänkte att de skulle få ligga till sig lite innan jag drar fram strykbrädan och strykjärnet igen...
 
Har som många fler fått lite dille på orange,  men försöker att inte gå till överdrift då jag lätt tröttnar på färger, men ngt mer i orange lär det säkert bli innan jag tröttnar totalt...
 
 

Myskväll

Nu blir det myskväll här hemma med tända ljus, film, solsidan och POLLY som för övrigt är världens bästa godis.

Söndagskvällar är riktigt fina ibland ❤


Söndag

Nu är det verkligen höst ute - kallt, ruggigt och en hel massa löv ligger redan på marken. Hemskt om du frågar vissa, mysigt om du frågar mig.
 
Gårdagen försvann innan jag knappt hunnit blinka. Va inte mkt vi fick gjort däremot gjorde vi en liten rolig sak. En sak som va rätt kul, vi fotades för ett reklamjobb.( Ohh soo soo fancy ;).) Lite kul och jag är riktigt nyfiken på resultatet. Hoppas på att det inte dröjer alltför länge.
Sedan gjorde vi ett besök för lite lek o stim hos syster med familj och kvällen avslutades i soffan tillsammans med hämtmat och film. Falk, 107 patrioterna, en helt ok film där man inte störde sig på det dåliga skådespeleriet som man alltid gör annars i de filmerna.
 
Nu som sagt är söndagen här - igen -  och den här dagen lär väl försvinna lika fort som den brukar. Men innan den gör det ska det hinnas med lite fix o trix här hemma.
 
 

Gillestugan som man kallar det...

Äntligen har vi fått ett nytt bord ner till gillestugan, en födelsedagspresent från alex föräldrar - tack så jätte mkt. Likaså har det blivit en ny tv bänk där all s k i t som stod på ha fått flyttat ner i skåpen och alla sladdar är oxå borttrollade.  Rena ytor och sladdfria ytor är en fin melodi! Dock har vi ett antal sladdar kvar som måste trollas bort annars är risken att jag klipper av dem i ren frustration....Behöver jag nämna att jag avskyr sladdar?!
 
Mattan måste bytas ut och likaså väntar vi fortf på min älskade lampa som är beställd. Tror att den kommer göra sig så fin inne i hörnet på tv bänken.
 
Likaså fotoväggen ska göras om och fyllas på... gör om gör rätt som man så fint säger...
 
 
Tv bänken är från serien bestå(ikea) Och jag gillar den skarpt, har ju även en tv bänk uppe plus en skänk i den serien. Finns många fina varianter, enkla o stilrena.
 
 
 
 
 
 
 

Mat och bowling

Hade bokat bord på Lilla K (vet att de bytt namn men jag lär mig det aldrig) och bokat ett par banor på bowlingmagasinet som en liten överraskning åt alex som fyllt år i veckan. Tyvärr blev d ingen överraskning men det blev en kanon kväll ändå.
Maten va super god, tycker dock att fläskfilen va lite torr men som sagt gott ändå. Men varför serverar man öl i mini glas? Öl ska ju serveras i s t o r a öl glas, eller hur?!
Bowlingen vanns tyvärr utav killarna, vi körde två lag tjejerna mot killarna och de lyckades få mer poäng hur det nu gick till. Och efter bowlingen hamnade vi hos oss. En mkt kul och lyckad kväll. Tack alla finingar för igår och för att ni är dem ni är - de bästa!
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag

Gick och lade mig med världens huvudvärk och vaknar i samma tillstånd. Kanske håller på att bli sjuk?!
Hur som haver så är det oerhört skönt med fredag och om några timmar tar vi helg. Vi är såå redo för helgen kan jag be att få tala om!


Dagens


Äkta vara

Inte många som kan skryta med att de har en ÄKTA Oliver hemma.
Om jag är stolt?! Det kan du hoppa upp och sätta dig på!
 

Grattis mitt hjärta

Det är ingen vanlig dag för det är Alex födelsedag hurra hurra hurra ...

Idag fyller ingen mindre än min bättre hälft år. Så ikväll blir det lite födelsedagsfirande här hemma i form av tårta mm, ja sånt som ingår i ett födelsedagsfirande helt enkelt.

Grattis mitt hjärta - älskar dig bort till månen och tillbaka.


Shopping

I eftermiddags gjorde jag stan med min kära mor, tyvärr va dock utbudet rätt klent. Mamma fick med sig lite snyggt hem till garderoben men jag hittade inte mkt som föll mig i smaken. Oliver däremot fick lite nya basplagg vilket han verkligen behövde. Annars blev det lite saker i färgen orange som fick följa med hem.
 
 

Huskollen

På måndagar finns det verkligen inget vettigt elker roligt på tv, bara en massa b serier. Eller hur?!
Fel!
På 8 an kl 21.00 går det ett bra program som jag måste tipsa om. Huskollen. För er som är intresserade av arkitektur och design eller bara tycker det är kul att spana in annorlunda och coola hus ni borde bänka er då. Väldigt bra program.




Kuddfodral

Dessa snygga kuddfodral från Village va det jag va sugen på att köpa i lördags.
Visst är dem snygga?!
 
 
 
 
 

Design