Nyårsmorgon

God morgon på er!
Sovit gott ? Jag hade problem att sova igår å jag tror inte jag sovit ngt vidare heller, så ska nog gå o ladda batterierna snart igen:).

Va ju på hämta igår men det va fortf julgrejer som dominerade så blev inte så mkt handlat däremot köpte jag en 25 års present till lina o eftersom hon läser bloggen kan jag inte visa den. Får visa efter hon fått den :)

Efter blev d taco o filmkväll. Kollade på dilemma som jag inte kan säga varken bu eller bä om men måste jag välja så säger jag bu. Lite seg! Däremot såg vi en annan film häromdagen,abduction, med han Taylor ngt( Jake från twilight,) o den kan jag rekommendera. Trots att den va lite uträknande så va den helt ok!

(bild från disneydreaming.com)


Tavlor

Jag är svart o vit, finns ingen gråzon här inte. När det gäller nästan allt, i kläder, hus(vårt hus ska bli vitt), bil o när det kommer till inredning speciellt.
Ha iaf fallit ganska bra för Therese Sennerholts posters som är enkla, stilrena, supersnygga o så klart svarta o vita!

Mina favoriter:











Fredag

Godmorgon, kan jag nästan säga då jag inte varit uppstigen så länge. Gick först upp vid halv sju men gick sedan o lade mig igen. Så kl tio steg jag upp, får ångest av att sova så länge men ibland måste man väl ändå få unna sig det. Sängen kan verkligen vara riktigt skön ibland:)

I em ska jag o Karin åka till hämta. Va längesedan jag va där nu, brukar alltid stanna till där på sommaren på vägen till Halmstad men i år åkte vi aldrig det hållet. Så ser fram emot i em :)


Igår hade vi spelkväll här hemma tillsammans med Calle o Mile. Trevligt värre.:)


Snart är det vår....

Iaf om man ska tro på hm då deras vårkatalog damp ner i brevlådan idag. Känns en aning tidigt än men måste medge att man längtar.

Oliver sover så jag ska krypa ner under en filt o gå igenom katalogen. Känner på mig att detta kan bli dyrt...


I didn't put baby in the corner


Nyårslöften

Som person vill man ju alltid växa o utvecklas, åtminstone jag. Så i år(nästa år?) kommer jag ha två nyårslöften som gör att jag både växer o utvecklas som person. Jag ska lära mig ett par nya saker. O vilket fall som helst så är det ju alltid kul att lära sig nya saker, right?!=)

Nyårslöfte(lära) nr 1:
Jag ska lära mig att spela golf! Vem vet, jag kanske blir en ny Annika Sörenstam?!  O till detta måste jag ju självklart inskaffa lite golf outfits, vilket gör det hela ännu roligare! Sedan tycker jag även att vi kan försöka utveckla ett nytt ord istället för att skrika "fore" tycker det låter lite töntigt.

Nyårslöfte(lära) nr 2:
Jag ska lära mig att dricka rödvin. Yes, det är vuxenpoäng. Istället för att vara den enda på hela jorden (känns d som) som inte dricker rödvin så ska även jag ta ett kliv till upp i vuxen världen. Och likadant här borde vi utveckla en grej som gör det hela mkt bättre, försöka få bort det här med att man får röda fläckar på läppar/tänder när man dricker det.

Ja som ni ser så har jag inte några direkt vanliga nyårslöften i år men är rätt nöjd med dem o tror det är några som jag förmodligen kommer att kunna hålla.
Men ngt säger mig att jag kommer lyckas bättre med nyårslöfte nr 2!


Nyårsmenyn

Nu är det verkligen inte många dagar kvar på detta året. Jag kan inte riktigt förstå vart detta året tagit vägen. Det har gått i en rasande fart, men vilket år sen=)! Det ha varit rätt tufft men kan säga utan att tveka att det varit det bästa o mest spännande året i mitt liv o jag har vuxit en hel del som person.

Hur som haver, ett par dagar kvar tills det är dags att välkomna ett nytt spännande år. Och det ska vi fira tillsammans med 8 vuxna, 5 barn och en vovve.  Kommer nog bli riktigt lajbans, både för barnen o för oss. Kommer själv ihåg hur det va när jag va liten, nyårsafton o påskafton va ngt man längtade efter. Alla vi barn lekte som tusan, smällde smällare, fick vara uppe hur länge vi orkade o åt godis som vi aldrig fått ngn mat tidigare. Nu är ju oliver fortfarande väldigt liten o de andra barnen är ju inte direkt lastgamla heller men tror de kommer ha riktigt kul allihop ändå=).

Nyårsmaten är ju oxå ngt att se fram emot. Vi kommer ha precis som de flesta andra, en 3 rättersmeny.
Till förrätt blir det toastskagen, men till huvudrätt blir det ngt annorlunda i år, vi ska grilla. Yes grilla, lite olika kötter o till det blir det bla potatisgratäng o en massa olika såser kalla som varma. Menyns avslutas med kladdkaka om jag förstått det hela rätt. Ska bli så gott!!!



(bild från google)


Slagfältet på 23an

Det ser ut som ett slagfält här hemma, utan att överdriva! Vet inte vilken ände jag ska börja i. Köket? Garderoben ? Olivers rum? Källaren? Dessutom behöver casper duschas o köket behöver en gardin asap! Tyvärr är det inte alltid så lätt att hålla hemmet i trim då man ha en liten hemma. Men ikväll får vi ta en genomkörare här hemma.

För nu hinns det inte med, ska möta upp syster o Co. För en tripp till stan. Ska bl.a. se om jag kan hitta en gardin till köket o ett par löpare. Hade velat åka till hämta oxå, undra vem jag kan locka med mig dit?!


Hemkommen

Efter en ganska så snabb visit på A6. Som vi även misstänkte så var vi inte själva där uppe, men det gick rätt bra ändå. Hittade en hel del faktiskt men vill att Alex ska va med o se innan jag köper vissa grejer.
Därför blev det inte så mkt som fick följa med hem, enbart två små träbilar från jabadabado. Gillar designen på dem, tyvärr va det en spricka i ett av hjulen såg jag nu men men....


Shopping time

Eftersom vi är vana att trängas så tänkte vi att d e lika bra att fortsätta i samma bana. Så nu är vi på väg upp till A6, antar att vi inte kommer att vara ensamma där uppe.


Nu e glada julen slut slut slut

Julegranen kastas ut ut ut!
Måste säga att det varit en underbar jul ändå, bästa på länge! Tyvärr känner jag att jag inte gått all-in i år så jag längtar redan till nästa jul för då ska det bli jul utav bara sjuttsingen!

Julafton firades först hos mamma o moster, super god mat o tipspromenad med dubbla tomtar, bl.a. en skåning(?). Julaftonskvällen firade vi i Gislaved med ännu mer god mat, härligt sällskap o mer fina klappar.
Juldagen va vi hos pappa där d blev en repris på julafton! Så julen ha som sagt levererat måste jag säga. O jag ha sagt det innan men säger det igen, vi ha världens bästa släkt :) tack !

Nu e d full rulle här hemma. Alla leksaker ska det lekas med o helst samtidigt!


Harrys i ett nötskal

Igår efter julfirandet hos pappa blev det förfest hos johanna o emil innan harrys. Ha nog aldrig sett så mkt folk innan i deras lgh o som vanligt är det alltid roligast på förfesten. Och igår var verkligen inget undantag.
Ibland undrar jag hur Harrys i värnamo tänker?! Igår var det två köer in, en för förköp o en utan och det är ju vanligtvis bra. Men nej nej inte här inte. Vi stod i kön i 45 min o jag köper att det är kö o att det tar tid men inte att de släpper in folk från den kön som inte har biljett före de som har biljett. Ren idioti!

Inne var det knökat med folk, så klart, men tyvärr inte många man kände. (Juldagen är ju ändå då man hoppas på att träffa folk som man inte träffar i vanliga fall.) Tydligen kunde inte ens alla hänga in sin jacka för det fanns inte tillräckligt med plats. Alla måste väl ha möjlighet att hänga in sin jacka, eller?! Och finns det inte tillräckligt
med galgar så kanske man släppt in alldeles för mkt folk!?
Även om det va kul att dansa loss lite så var det nog sista gng jag va ute på juldagen. Känns som man kommit ifrån det där lite o vill jag dansa loss kan jag välja en annan kväll när det inte är så mkt folk.

Trots allt så hade jag en kul kväll ändå =)



systrar



förfest på johannas toalett med mina fina


Juldagen

Och så va julafton slut för den här Gng. En intensiv men rolig julafton blev det, Med extremt god mat o med den bästa släkten. Inser ju att vi varit otroligt snälla i år med tanke på alla julklappar som vi fick, för att inte tala om allt fint oliver fick. Stringhylla, cd spelare, kläder, böcker o en massa massa leksaker.

Men bara för att julafton är slut så innebär det inte att firandet är slut. För snälla som vi är så får vi även besök av tomten idag oxå innan det blir fest ikväll !

Den här boken fick oliver igår o jag blir nostalgisk bara jag tittar på den. Hade den själv när jag va liten o längtar tills imån då jag har en minut över då jag kan läsa den :)


God jul!

Julafton o just nu intas julfrukosten. Tomtegröt o hembakta frallor för oss o oliver kör på majskrokar!
Önskar er alla en riktigt god jul <3


Bingo!

Då var det dags för den årliga uppesittarkvällen med bingo lotto hos Mile som oxå fyller år. Planen är att vinna en bil!


Smyckestillverkning

I väntan på att den lille ska vakna så håller jag på med ett halsband som Cam ha beställt. Men så fort han vaknat beger vi oss mot bsv för att önska dem en god jul!


Fullt upp

Ja som ni kan se ha oliver fullt upp, precis som alla mornar. Detta är numera en vardagsrutin här hemma o han tycker det är lika roligt varje dag!


Plogpulka

Trots en riktig skitpulka som fungerade bättre som en plog än en pulka ,så tyckte oliver att det va riktigt kul att åka pulka. Även om jag inte är ngt fan av snö så måste tom jag erkänna att det är lite kul att det kommit lite ändå.


Dessa jäkla monster till baciller

Sakta men säkert anfaller dem. Man kan ana det men alltid hoppas in i det sista. Men tillslut efter att man nästan hoppats på att man klarat sig så attackerar o biter dem sig fast utan dess like. Jag pratar självklart om dessa förbannade virus o baciller. Alex ha varit dålig i en vecka o nu verkar det som om de hoppat över på mig. Ont i halsen, huvudet o kroppen o ja känner att snoret inte är långt borta. Förbaskat oxå!
Vill verkligen inte bli sjuk den här helgen, ha ju sett fram emot julafton så länge nu o likaså juldagen, inte själva harrys men förfesten. Jaja vi får väl se hur det blir med det hela.


julafton 2010
magen va lite större då än i år :)


Julklappar o zelected by house

Julkänslan ha nu infunnit sig efter lite julklappsshopping o sen gör snön sitt oxå. Myys! Nu har jag en 150 kr julklapp kvar sen är det klart. Men tycker nästan den är den svåraste, ska passa alla, ung som gammal, man som kvinna o enbart kosta 150 kr. Svårt!!!

Ha fått ett mail från en som säljer för zbh nu där det står lite info om man ska börja sälja själv osv. Det va visst bara 10 visningar man skulle ha på en säsong, men det är ganska mkt det oxå, blir nästan 1 gng/ vecka. Vet inte om jag kan lägga så mkt tid nu när jag har en liten.
Sen blir jag nervös bara av att läsa att man ska ha 10 visningar. Gillar inte att stå i centrum, att alla kollar o lyssnar på mig, känner mig väldigt obekväm av det. Trots detta är jag så intresserad av att börja sälja, kommer inte kunna bestämma mig då jag inte vet om jag orkar vara såhär nervös inför varje visning tex. Fast det går väl över tillslut....eller? Fegis linda!

Julstämning saknas

Och så va julveckan inledd....
Känns rätt skumt måste jag säga, att det är jul igen. Ha tappat lite av min mysjulkänsla och jag måste se till att få tillbaka den. Så idag ska jag inta stadens gator för att köpa ett par julklappar sedan imorgon ska jag baka saffransbullar, då kanske jag kommer lite mer i julstämning igen.

Jag ser fram emot julafton, tror den kommer bli den bästa på många många år!


Mattor o lampor

Vi är i stoort behov av mattor o lampor i det här huset.
Lampor finns det hur många snygga som helst o det är svårt att bestämma sig för just en.
Har iaf hittat mattan som skulle passa till köket o en lampa som jag vill ha till det lilla fönstret i köket.








o även om vi kanske inte behöver några ljusstakar just nu så fastande jag verkligen för den här modellen
i svart eller helst vitt då såklart=)!

www.designonline.se


Vårat kök

Som de flesta av er vet så har vårat kök sett ut som hej-kom-o-hjälp-mig-kök. Nikontingula väggar med en ful panel, dammsamlare o bara sjukt fult! Så det va ju på tiden att vi gjorde ngt åt det. Än så länge har vi bara gett oss på de extremt fula väggarna.


såhär såg det ut när vi började

         
panelen rök bort, äckelhyllan likaså



och det byggdes upp en vägg ändå upp till taket så vi slipper dammsamlaren längst upp


o en ny tapet slängdes upp
 o väggarna målades vita

         





jullöparna är från zelected by house (o de behöver strykas men hur kul är det på en skala)



Lister ska sättas upp, sedan behövs det köpas en matta, en svart kappa till fönstret o två nya lampor


Fredagskväll

Och strax beger jag mig mot Johanna för en tjejkväll. Pizza, öl o en massa massa prat står på schemat! Like it!!!


Förbjudna kläder på killar

Igår hade jag och cam ännu en diskussion när det gäller kläder på killar.Har haft den många gng med flera personer o lär har den många gng igen!
Vi stod iaf på kvantum o in kommer en kille i mysbyxor o där startade den. Mysbyxor på en kille utomhus är inte helt ok.  Tjejer däremot kan bära upp en snygg mysdress på ett helt annat sätt än en kille kan. Det kanske är dubbelmoral, men låt så vara det är vad jag tycker. Inomhus i myssoffan, i trädgården, på väg till träningen el tex en runda i bilen är det helt ok men när du som kille ska gå ut in public på stan - byt om!

Vi kom även in på linnen, vilket är ett big no no på kille. Det är verkligen riktigt oattraktivt. Kan nog tom säga att det är bland de mest oattraktiva en kille kan ha på sig. Spelar ingen roll om du tycker att du har en riktigt snygg kropp eller tom har det för det är inte snyggt! Tycker tom det kan se riktigt obehagligt ut. Finns inte en enda kille som kan bära upp ett linne, spelar ingen roll hur gammal/ung du är.  Pappa ha frågat om det inte skulle vara ok på stranden då? Men nej ta på en t-shirt! Killar ska inte ha linne på sig!

Någon som håller med eller är vi helt ute o cyklar?



Oliver är världens gulligaste kille i mina ögon men inte ens han passar i ett linne!
Men han får ha det under vissa tröjor när det inte syns.


Tomten har redan varit här

Idag har det varit julafton för oss här hemma!
Först kommer pappa med mitt dockskåp, kände mig som sju igen o ville inget annat än möblera, renovera o leka med det! (inte för att en 7 åring tänker på renovera kanske, men ja kände mig som en väldigt vuxen 7åring då)

Åt lunch med Kristina o hon hade med sig ett paket till oliver med en liten boll som både han o casper ha lekt med här hemma nu i em. Ser riktigt roligt ut när casper har den i munnen o oliver jagar honom samtidigt som han kiknar av skratt.

Sist men absolut inte minst hämtade jag ut två stora paket från ZBH o jag blev inte besviken. Så mkt fina grejer! Hade jag varit lite mer framåt som person så hade jag gärna velat börja sälja för zelected by house. Läste på lite om det o det som stoppar mig är att man måste ha visningar 10-11 gng i månaden o det är lite mkt. Hade man fått bestämma själv när o hur många visningar man fick ha så hade jag nog börjat sälja, för jag gillar verkligen stilen!



XMAS från ZBH
Tar kort på det andra jag köpte senare



Ytterligare ett hus som är i behov av renovering

Kolla in vad pappa kom o lämnade till mig nyss, mitt gamla dockskåp! Lycka!!! Fattas en del möbler o den är i stort behov av renovering men det ska jag se till att ordna:)


Tankar från en blivande mörk blondin

Va helt slut igår em, totalt förstörd o hade kunnat somna stående. Anledningen till det va att jag kollade på I taket lyser stjärnorna igår o jag grät som ett litet barn. Det va inte så att det rann en liten tår ner för kinden inte, nej nej jag störtlipade! Har sett den innan men då va det bara en liten tår inte en störtflod. Sagt det innan men säger det igen BLÖDIG!!! Men sen är filmen faktiskt extremt sorglig. Cancer - en hemskt ond o orättvis sjukdom som inte borde få existera. Finns egentligen inga ord för hur hemsk den egentligen är. Varför finns den överhuvudtaget?! Vem/vad bestämmer att just den o den ska cancer? Nej världen är inte rättvis!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Va inte så jätte konstigt att man blev helt slut efter en sådan film o min frisör måste undra vad som hänt eftersom jag såg ut som sju svåra år när jag va där igår.
När jag väl sitter i frisörstolen kan jag få för mig vad som helst. Man vet aldrig vilka infall jag kan få. Igår hände dock inget drastiskt men vi fattade ett stort beslut, med vi menar jag jag o mitt ego plus min frisör, det är sista gng jag ska göra blonda slingor. Nästa gng jag besöker frisören i feb så blir det lite mörkare färger, är trött på min ljusa kalufs!

Linda phone home


Min önskelista svart på vitt o tvärtom.....


...eftersom jag varit så fruktansvärt snäll i år=)

(inte speciellt förvånade va?)

    
filippa k assietter o muggar


matta från pappelina

    







För att vara extra snäll mot tomten så finns hela min önskelista att köpa på två av mina favoritsidor här på it så slipper han ge sig ut utan kan klicka hem allt, smart va?!

www.rum21.se
www.designonline.se


Klänning sökes för ganska omgående leverans

Klänningen jag beställde till juldagen passade inte, så klart! Blev en aning besviken då jag hann falla för den så fort jag öppnade paketet. Så nu letar jag som en tok över hela it efter en ny. Problemet med mig är att jag snöar in mig lätt på en o samma väg. Jag ville ha en blå klänning o jag gillade den här så nu letar jag bara efter en liknande, missar säkerligen en massa andra fina! Kanske ngn som har ett tips på en snygg (liknande) klänning till juldagen? Men det måste vara lång högerarm, om det ska vara en "enaxlad klänning". Finns många fina men de flesta är med vänsterarm. (Mina tankar om Rhode-maria är inte barnvänliga just nu!)

8 månaders kontroll

Igår va det dags för 8 månaders kontroll o visst växer den lille
men vi ska ge han ytterligare lite mer mat då han gör av med så mkt energi o är väldigt aktiv
Sj tycker jag ju att jag inte gör ngt annat än matar, men vi ska nog lyckas klämma in lite till.


(ser ni de små risgrynen?!)

- 10 570 g
- 73 cm
- sitter inte stilla alls längre utan ska hela tiden krypa, gå med gåvagnen eller med hjälp av ngn annan
-  lärt sig gå uppför trappan
- HATAR att ta på sig kläder
- gör host å pruttljud
- härmar


En liten fling

Årets jul är inte ens här men jag längtar redan till nästa jul.
För nästa år ska det köpas fint julpynt. Just nu har vi enbart fula papperstjärnor i fönstren, ja jag tycker det är fult med papperstjärnor. Nästa höst så jobbar jag och då ska det läggas extra krut på julpyntet o jag längtar!

En flingstjärna  till köket ska bla inköpas


Liten mini julafton o sunes jul

Denna helg ha verkligen gått i släkt o vänners tecken, underbar helg om du frågar mig.
Avslutade helgen gjorde vi hos alex mormor på en liten mini julafton. Innan va inte julen ngn höjdpunkt för min del men nu när man ha barn är det så mkt roligare o det kommer ju bli roligare ju äldre han blir!

Lilleman sover så nu passar jag på att sitta ner å titta på sunes jul - just är det avsnitt nr 12, krig. Sjukt roligt=)! Får passa på att sitta ner lite när han sover för det blir inget med det annars. Nu ska det mest gå antingen med hjälp av ngn eller med sin gåvagn. Tyvärr måste ja väl säga har han även lärt sig att gå uppför trappan.
I em väntar vägning o mätning hos bvc sedan en långpromenad. Denna måndag kommer ska inte bli lika seg som andra måndagar!


Chokladmask

Ser kanske inte så gott ut, men allt är inte heller guld som glimmar. Däremot luktar jag så gott i ansiktet att jag skulle kunna äta upp mig själv!


Erikhjälpen

Förra veckan va jag på erikshjälpen för första gng i mitt liv. Eller jag hade varit där en gng innan när det låg på ett annat ställe men då va oxå inställningen en helt annan, tyckte då att allt va enbart äckligt!
Hur som haver nu är man ju lite mognare än så o att besöka erikhjälpen nu va ju en upplevelse. För det första va det in o jag ha aldrig upplevt att det är kö in i en affär innan förutom Gekås i Ullared. Där inne trängdes o knuffades det som jag vet inte va, giriga tanter knökade sig emellan alla andra å ryckte tag i både det ena o det andra o jag kände att ja inte alls va på hemmaplan eller i samma nivå som de andra vana second hand köparna! Men jag gav mig in i leken o jag fick med mig två ljusstakar hem, precis som jag va ute efter.  Insåg att man kunde göra en hel del fina fynd där ändå o jag förstod då att det va inte sista gng jag besökte erikshjälpen.



Före: två fula röda ljusstakar för 10 kr/st


efter:2 fina svarta ljusstakar




Middagsbjudning o glöggfest

Igår va inte riktigt min dag, ja va inte på topphumör kan man säga. Man kunde ju inte ta sig utanför dörren o det gjorde att jag blev extremt uttråkad vilket inte gjorde humöret bättre. Min dag blev heller inte bättre när alex kom hem o sa att tjejen på jehrens glömt att beställa våra tapeter. #!?#%# tänkte jag då. Tanken hade ju varit att vi skulle blivit klara i helgen men nu kommer de inte förrän på tisdag. Djup suck!

Som tur va kan man väl säga så va vi bortbjudna igår kväll, så jag fick komma ut lite och allt blev genast mkt bättre. Vi o familjen Calan va bjudna ner till Smålandsgatan(?) på lite mat o vin. Super gott o med mkt trevligt sällskap. Kvällen räddade helt min fredag från att bli en av de sämre på länge!

Nu är vi precis hemkomna från Niclas o karin där det bjöds på glöggfest. Alltid lika kul o trevligt med dem o man längtar redan tills man får träffa dem igen.

Klockan är inte mkt nu men vi ha varit igång länge idag o fått väldigt mkt gjort så får se hur länge man orkar hålla sig uppe men tills det är dags att checka in så får det bli soffläge med film, final destination 5 är det som visas idag!



I julklapp önskar jag att det kommer ut ett hus som passar N & K som handen i handsken
o det ska vara på våran gata eller i närheten, för vi vill ha dessa två nära!


Tack Joanna!

Jag gjorde som du sa o kolla vad som fått liv o börjat blomma igen :)
Jag har nog allt lite gröna fingrar ändå!


Fredag

Då var det alltså fredag IGEN. Missförstå mig inte jag älskar fredagar men tiden går verkligen sjukt fort. Den här veckan har sprungit iväg, precis som alla andra veckor.
Hade tänkt ta en riktig pw idag men eftersom vädret säger STANNA INNE så tänker jag lyda. Ska bara försöka ta mig bort till mammas jobb o låna henns dator + skrivare först sen så ska jag hålla mig inne!

Ingen aning om vf det blev dubbla bilder på förra inlägget, ngn annan som vet vf kanske? Gillar inte när det blir sådana där fel i min blogg, vill att det ska se fint ut. Igår krånglade blogg.se oxå o man kunde inte se vad man skrev, därav en del småfel, lite små jobbigt då jag vill att det ska se helt korrekt ut eller åtminstone se bra ut=).

Nähä nu ska jag sätta igång å pyssla lite!

Inte riktigt överens

Vi ha packat ner en hel drös med kläder i en stor låda som ska ner till bl.a. Ett barnhem i Rumänien.
Oliver är dock inte överens om vad som ska skickas iväg då han packar upp varenda klädesplagg som varit hans. Måste nog försöka lära han det här med att dela med sig :)


Helt plötsligt blev renoveringen mycket roligare!


Tapet

Det är inte bara stjärnor jag gillar, gillar även träd=)
Tapeten jag vill ha i hallen ska vara med ngt sorts trädmotiv, har hittat en jag gillar.
Såg den på Sr o den ser kanske lite enkel ut men jag tycker den är fruktansvärt snygg!



från http://mrperswall.se


Inbrott

Jag har blivit betydligt mer blödig sen jag fick barn, herregud lipar för minsta lilla o jag är dessutom rädd för nästan allt!

Det finns ytterligare en anledning till att jag har svårt att sova o det är inbrottsvågen som härjar just nu, eller har gjort ett tag. Ligger o lyssnar efter ljud, analyserar, funderar på hur jag ska gå tillväga när jag hör en ruta kraschas osv.
Här på vår gata har vi varit rätt skonade hittills med inbrott, men häromdagen var det inbrott på gatan jämte. 
Jag tycker det är så sjukt läskigt o obehagligt att man inte ens ska få känna sig trygg i sitt eget hem vilket borde vara en rättighet för alla när det gäller allt! 

Jag kan med handen på hjärtat säga att jag är rädd för det här med inbrotten.
För några veckor sen stod jag i badrummet o höll på att fixa mig, kl va halv tio på fm o helt plötsligt knackar det på ett av fönstren i vardagsrummet. Jag går o tittar va det kan va men ser ingen. Fick då för mig o tror fortfarande att det va en inbrottstjuv som knackade o sedan stod o kollade ifall ngn var hemma.

Jag bara går o väntar på att jag ska höra en ruta klirra eller att jag ska springa på en vilt främmande gubbe i vårt hem. Det känns nämligen som det är inte en fråga att om utan om när det händer. Har lagt in mobilnumret man ska ringa ang inbrotten o har mob med mig i det rum jag är. Det är knappt så jag vågar duscha när jag är hemma själv med oliver för om de knackar då så tror de ju att ingen är hemma.
Lite överdrivet
enligt vissa men så känner jag, säger ju att jag blivit mer rädd sen jag fick barn! Men tankarna finns att de går in när jag duschar å tar oliver. Så de flesta tankarna går ut på hur jag ska försvara mig o oliver.
Det verkar som om de sticker om de blir påkomna eller om ngn är hemma men frågan är hur länge det är så.

Undra hur långt det kommer att gå o hur folk kommer hantera inbrotten om de fortsätter. Folk kommer nog tröttna o kanske ta till drastiska åtgärder? Kanske hålla vakt? Invänta tjuven/tjuvarna för att sedan skada, kanske skjuta?  Vad vet jag!!! Allt för att skydda sin familj o sin egendom. Och det hade inte varit konstigt alls man måste få känna sig trygg i sitt eget hem!

Vad skulle du själv göra om du mötte en vilt främmande i ditt hem? 


Zbh heminredningsparty

I går fick jag besök av 11 st tjejer och en försäljare från Zbh. Blev en riktigt lyckad kväll med lite shopping,  vin o fika.
Är väldigt nöjd med Zbh:s produkter, lite tråkigt bara att det va mkt man ville ha som va slutsålt Men df ska det nu bokas ytterligare ett party i februari när det kommit in lite nytt=).
Pga att det va så mkt slutsålt så blev det inte så mkt shopping för min del, men 2 st jullöpare, 2 st kökshanddukar och bokstäver med ljus XMAS. Va mest ute efter X:et men köpte hela ordet istället!

 










































Dessa hade jag velat ha, men de va slutsålda

        

Dessa två kuddfodral hade ja velat ha, men den ena hade utgått o den andra va slutsålt




två st köksdhanddukar blev d bla
Visar bättre bilder när jag får hem dem!


Längtar redan till det nya partyt i feb då det slutsålda kommer tillbaka o så är jag nyfiken på det nyta sortimntet som kommer.


Beställning från Nelly

Noelia One Shoulder Dress SEK 399, Ax Paris - NELLY.COM

Den här klänningen ha jag beställt från nelly som jag tänkt ha på juldagen.
Egentligen är jag inte jätte mkt för att ha bara armar på vintern då de är så bleka o tråkiga men ska göra ett undantag o köra utan kavaj för en gång skull.
Sedan tänkte jag att det skulle vara kul med ngt annat än den lilla svarta som jag oftast kör på. Hade helst velat ha ngt liknande i navy men hittade ingen. Hoppas den här motsvarar mina förväntningar!


Jag ser det snöar jag ser det snöar, det va väl roligt hurra?

Igår kom snön på riktigt hit till våran lilla stad.
Till en början va det rätt fint o jag kände inga problem med att det kom, då man får lite mer julkänslor.
Idag ångrar jag mig o hoppas på att blasket som är ute nu ska försvinna illa kvickt!
varför kan temperaturen inte hålla sig under nollan så det får ligga kvar istället för att det ska bli blask över det hela?!
Jag är ingen vintermänniska alls som jag tjatat om varje vinter men att det kommer lite snö nu i dec som ligger kvar tycker jag hör till o det är himla fint när det väl är minusgrader.


Lek i pulkabacken där vi lekte när vi va små






casper syns knappt i snön
Vet ingen som gillar snö så mkt som han

Själv blev jag som ett barn igår, kastade snöbollar för att sedan ta skydd bakom barnvagnen så att ingen kunde kasta på mig. Moget kan man ju tycka.
Hade jag haft termobyxor på mig hade jag oxå åkt pulka för fy sjutton vad kul det är o jag tror inte jag har åkt pulka sen jag, camilla o emma åkte i ekabacken, vilket är riktigt längesedan, 2004/2005 tror jag det va.
I år ska jag åka pulka!


Tankar under natten

Vaknade halv fyra inatt och låg sedan vaken till halv sex innan jag somnade. En timme senare vid halv sju va det dags att stiga upp. Så jag hade utan problem kunnat somna stående i morse, men nu är jag piggare igen=).

Ha kommit in i en period (igen) där jag har svårt att sova. Känner mig stressad samtidigt som jag ligger o reflekterar över livet vilket inte gör saken lättare. Varje gng jag ska somna så passerar mitt liv i revy igenom huvudet. Får ångest över saker ja gjort, sagt osv. Kan säga att hade jag skrivit blogg under kvällen/natten så hade det blivit en hel del djupa inlägg.
Kan nästan få panik över vissa saker som jag skäms såå över. Ha blivit tillsagd att det inte är ngt att skämmas för eftersom alla ha gjort saker i sina liv som man inte är stolt över och detta är typiska grejer en snorunge gör/säger o annat som kanske hänt/sagts när man inte mått som bäst.
Och alla ha väl haft för stor mun när de varit lite rund om fötterna eller?!=) Ja vissa grejer är sjukt löjligt av mig att ens reflektera över å speciellt att ha ngn som helts ångest över. Sånt som man egentligen bara kanske borde skratta åt idag eftersom man va så otroligt löjlig då, men nej jag skäms.

Hur som haver det är ju en himla tur att man kan förändras o att man lär sig av sina misstag=). För efter mina sk misstag så blev det ju en rätt bra människa av mig oxå, försöker jag iaf intala mig själv;)!

"Do är en glaad onge lotta" Likaså Oliver

Ok att våran lille kille är envis som en liten get o kan ha ett häftigt humör men han är oftast en glad liten skit=)


och han älskar kameran





Renovering o adidas

Blev lite merarbete igår med våran lilla renovering.
Vi ska sätta upp en tapet med vit bakgrund o en på jehrens sa att vi skulle måla på den gamla tapeten först så den inte lyser igenom. Låter ju ändå klokt tänkte vi, men det hon glömde säga va att den gamla tapeten kan resa på sig. Vilket den såklart gjorde så efter jag målat en vägg o ser resultatet så va det bara att riva bort tapeten o spackla om. Som sagt lite mer arbete än nödvändigt. Men det kommer förhoppningsvis bli bra i slutändan=)



igår körde jag o Oliver på adidas temat.
Jeans o en adidasluvtröja - kändes som om jag va 13 igen. Då ja kutade runt i filaskor, jeans o luvtröja antingen i nike, adidas el fila. Asball tjej !

ser jag trött ut?!
bilden ljuger ha hört att kameran lägger på lite extra å det gäller även under ögonen;)!


Blev promenad med kusinen o moster o en fika på stan.
Milo älskar inte kameran riktigt lika mkt som oliver.
På eftermiddagen blev det middag hemma hos cam o milo tillsammans med Lina.
Så mysigt att äta ihop, som en enda stoor familj - mer sånt!

Idag ser det ut att nästan bli en repris på gårdagen, like it!


Testar på nytt


Ombyggnad pågår


Visst ser det tråkigt ut?
Tycker jag oxå! Vi behöver verkligen göra ngt åt väggen på vänster sida.
Jag skulle kunna tänka mig en tapet på de väggen med träd/skog på.
Sen borde vi ha en ny lampa här oxå. Den lampan som hänger där kom med huset när vi köpte det, otroligt ful! Å vf vi inte bytt ut den än ha ja inget svar på.


Sedan vill jag ha två svarta tavellister där vi kan sätta lite ljus, svart/vita tavlor/kort och lite annat.


(Gillar för övrigt den abc tavlan, undrar om kanske O ska få den o ha den på sitt rum)
Gillar det här med två st i olika storlekar. Fast just den här bilden ser lite stökig ut.
(de två övre bilderna är från ikea)


sedan vill jag ha den här mattan från pappelina där(eller i köket).

Med dessa små detaljer så skulle det se lite mer hemtrevligt o ombonat ut. Tror nog det får bli ett litet projekt framöver.

Just nu har vi händerna fulla med ett annat projekt som vi tog för oss i torsdags och arbetat med i helgen. Jag har bla gått lös med en kofot i fredags o alex ha slitit som ett djur. Hans pappa var här o hjälpte oss i lördags oxå snäll som han är.
Vad det är för projekt får ni se när det är klart.
Man kan ju tycka att det är lite dumt att påbörja ngt sånt här när vi ska ha en massa folk här på onsdag men de får ha överseende med att det är lite stökigt=)!


Vi har fått myror i huset


de ha flyttat in i olivers rum.
Visst är dem söta?!=)
10 st fick jag hem o visste inte riktigt vart jag skulle sätta dem men så länge så får 3 st bo på balkongdörren.


Oliver sover o alex är på harrys å röjer med jobbet så jag o casper ligger i soffan, myser å njuter av tystnaden. 
Det är myskväll med toast, julmust och sunes jul. Härliga tider=)! Men om en stund tänker jag hoppa i säng och gå igenom katalogerna från zbh.


Sikta mot stjärnorna

Har dille på allt som heter stjärnor o denna skönhet skulle göra mig väldigt glad


en vit stjärna i betong från antikvit.com

När våren/sommaren kommer o man kan vara ute ska jag försöka ge mig på det här med att göra betonggrejer
Finns mkt fint man kan göra, har redan en hel del ideer!


Design