Tisdag

Igår var det vab för min del så det känns riktigt skönt att få komma iväg och jobba idag, trots tråktisdag - veckans mest onödiga dag.
När jag sitter hemma sådär en hel dag så blir jag helt försoffad. Ju mer aktiv jag är desto mer aktiv blir jag. Det låter iofs ganska vettigt va?!
Df ska det bli riktigt skönt att få åka iväg till jobbet, göra lite nytta, för att sen förhoppningsvis slippa slå rot i soffan när jag kommer hem.

Lillkillen är lite piggare nu som tur väl är. Va inte alls kul att se honom ligga still och bara stirra rakt fram.


Hemmagjord kycklingkebab

Jag vet att det börjar bli mkt tjat om mat här nu men håll med om att mat är ju faktiskt ett ganska viktigt ämne ;)
Skämt o sido, tycker faktiskt att det är riktigt roligt att stå i köket nu när allt är nytt å fräscht. Samtidigt är det så kul att prova på nya saker. Och igår gjorde jag egen kycklingkebab för första gng och det är ngt jag varmt rekomenderar.
 
Kycklingkebab 4 port
 
4 st kycklingfile
1/2 dl soya
1 dl olivolja (hade ingen hemma så tog matolja)
1 dl creme fraiche
1 msk sambal oelek
1/2 pressad citron
1 tsk torkad oregano
1 tsk spiskummin
1 tsk kebabkrydda
2 st pressad vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja
salt & peppar
 
Strimla kycklingfilén och blanda resten av ingredienserna. Släng i allt i en bunke och rör runt. Ställ in i kylen och låt vila i några timmar.
 
 
Lägg det sedan i en ugnsäker form och ställ in i ugnen i 30 min på 225 grader. Rör runt efter 15 min.
Sedan klart att servera!
 
 
Det va supergott så detta är ngt vi verkligen kommer göra flera gng.
Perfekt till fredagsmyset tex!
 
 
 
 

Vabruari

Gårdagen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Planen va att vi skulle spendera eftermiddagen på Buslandet men tyvärr fick vi ställa in det då Oliver blev sjuk.
 
Egentligen borde vi förstått att ngt va fel redan i lördags kväll då vi va på 40-års firande då Oliver inte ville äta. För ja menar när vill oliver inte äta egentligen!?! Han äter ju i vanliga fall i tid o otid så det borde ju varit tecken nr 1.
Sen igår på fm så va han rätt hängig och ville mest sitta i knät å gosa, det va inte mkt fotbollsspelande överhuvudtaget, tecken nr 2 att ngt är fel.
 
Så innan han la sig för att vila tog jag tempen men då va det bara 37.3 men efter han sovit och vi skulle göra oss redo för att åka till  Buslandet så kräktes han, rätt upp i Alex ansikte, och ja där va tecken nr 3. Och sedan steg febern i rasande fart upp till 40.
 
 
Så igår var det riktigt synd om lilleman. Har aldrig sett han så hängig innan för han har alltid varit rätt pigg trots sjukdom men inte igår.
 
Mammas lilla stjärna är inte på topp...
 
 
Hoppas inte att det är den här envisa influensan han rykt på utan att det försvinner lika fort som de kom.
 
Nu ska jag googla tips på hur man själv undviker dessa baciller!

kall fläskfilé och pastasallad

Helgen går som resterande dagar, i rekordfart. Dock är det lite tråkigt att fredagen är så nära måndagen medans måndagen är så långt från fredagen. Men som sagt, med tanke på att tiden går så fort så är det snart fredag igen.
 
I fredagskväll va det fredagsmys i vanlig ordning här hemma.
Och på matsedeln stod det kall fläskfile, pastasallad och en hemgjord vitlöksås till.  Receptet på fläskfilen fick jag av en vän som bjöd på det när hon fyllde 25.  Hur enkelt och gott som helst och det bästa är att man kan förbereda den innan. Jag gjorde den redan i torsdags.
 
Fläskfilen
Putsa och sen pensla fläskfilen med soya
Vänd den i grillkrydda (santa maria)
In i ugnen i 225 grader i ca 35 min
Låt kallna och skiva den i centimeter tjocka skivor
Blanda italiensk salladsdressing (den på påse) enl beskrivning och blanda i en pressad vitlök/påse
Häll marinaden över köttet och låt stå i ca 1 dygn
 
 
Till efterrätt blev det en vanilj - och chokladpannacotta med blåbär och hallon över. Och det mina damer o herrar va extremt gott. Det bästa av allt var att det blev sex portioner så jag fick äta pannacotta i går oxå. Lyxigt värre.
 
Då jag inte är ngt av en fotograf eller har ngn superkamera så är bilden inte mkt att hurra för men jag kan lova att det va gott!
 
 
 

Fredag

Veckorna går verkligen skrämmande fort nu för tiden och nu va det dags för fredag igen.  Inte för att jag klagar, fredagar är ju veckans bästa dag, men jag kan inte förstå hur fort tiden kan gå egentligen.
 
Idag, som alla andra fredagar så slutar jag vid lunch, jädrans bra tid att sluta om jag får säga det själv. Och i vanliga fall efter jobbet på fredagar så storstädar jag. Byter sängkläder, tvättar, dammsuger mm men idag hinns det inte med för idag ska jag till frisören. Det är dags att ta ännu ett steg mot att bli blondin igen, som jag längtat.
För även hur mkt jag än önskar att jag skulle passa i ett mörkt långt hårsvall och se sådär exotisk ut så har jag insett att det aldrig kommer att hända. Nej jag ska helt enkelt ha ett ljust svall på huvudet, om man nu kan kalla det svall(?!) (vad sjutton är svall nu när jag tänker efter å vf säger man det??? Svall. väldigt konstigt ord !!!)
 
Och eftersom jag inte hinner städa idag så får jag kanske ta hjälp av min lilla hjälpreda.
 
 
 
Varje gång jag skulle dammsuga så skulle Oliver hjälpa till, df fick han en egen i julklapp och kan hjälpa till hur mkt han vill.
 
 
 

Äta bör man annars dör man

Då inspirationen har trytit här hemma när det gäller matlagning så följde jag Emelies tips om att gå in på ica matkassen för att få lite nya tips. Och jag hittade en hel del intressanta recept som jag tänkte testa framöver.
 
Testade faktiskt ett nytt recept redan igår då det innehöll mkt bra ingredienser, vilket alltså betyder att vi hade dessa ingredienser hemma och slapp handla igen. Dessutom gillar jag recept som innehåller saker som man normaltvis brukar ha hemma.
 
En pasta och kycklinggratäng som innehöll...
 
 
 
Pastaskruvar
Kyckling
Plommontomater
Salt
Svartpeppar
Maizena
Matgrädde
Mjölk
Riven ost
Gul lök
 
Inga konstigheter alls och det gillar vi, ett bra vardagsrecept med andra ord.
Kommer absolut att göra detta igen men nästa gång ska jag ha mer coctailtomater och riven ost. Övnng ger färdigehet....
 

Vad blir det för mat?

Något av vår familj ilandsproblem är som hos säkert många andra oxå, vad vi ska äta för mat. Jag har totalt fastnat just nu och har ingen som helst fantasi när det kommer till vad vi ska hitta på för maträtter.
Just nu känns det som om vi kör ngt sorts rullande schema på ett visst antal rätter och jag skulle behöva lite nytänkande. 
Tar tacksamt emot förslag på lite nya goda rätter?!?! Vardagsrätterna ska gå relativt snabbt och smidigt medan helgrätterna får ta lite mer tid och energi.
 
Idag har vi veckohandlat, som vi alltid gör på söndagar, så den här veckans matsedel står redan klar men den är inte skriven i sten. Och jag ändrar den mer än gärna om ni har ngt att komma med som låter gott.
Så vad ska ni äta i veckan?
 

Oväntat besök

Igår var det uppställt för en riktig frossarkväll här hemma. Vi skulle få finbesök av två av de personer som jag gillar mest i denna värld. Det började som en lugn myskväll i form av en riktig frossarkväll och melodifesttivalen och slutade i, ja ngt helt annat.
 
Uppdukat med tacos
 
 
Oliver visade sina bolltrick
 
 
 
Oliver tycker om N o K lika mkt som vi gör
Detta är lugnet före..
.
 
....stormen!
 
En halvtimme efter Oliver gått och lagt sig så knackade det på fönstret och in dönade våra familjer samt min syster och respektive. Och de va rätt glada i hågen, med andra ord allt annat än lugna.
 
Vinflaskan som syns på bilden va enligt min kära mamma sönder, eller rättare sagt det va ngt fel på den.
Det va dock inget större fel på den förutom att den va tom. Inte lätt alla gng...
 
Lite dans hanns det med oxå innan de begav sig för att möta stadens uteliv... Vad ska man säga, dagens vuxna alltså!
 
 
Det va den myskvällen det;)!
Även om det blev lite mindre myskväll än tänkt så blev det en väldans massa skratt och säga vad man vill  - men vi ha den absolut bästa familjen/släkten. Och ni vet att vi älskar er, men nästa gång kommer ja bannemej att låsa dörren;)! 
 
 
 
 

Fredag

Efter lite av en skitvecka så är det rätt skönt att det är fredag. Ska bli en riktigt mysig helg tillsammans med de två som betyder mest. Jag låter säkerligen som en riktigt tråktant men för mig finns det inget roligare och inget som ger mig mer än att umgås och spendera tiden men mina två fina killar. S j ä l v k l a r t älskar jag att hitta på saker själv oxå utan sambo o barn och det behöver man emellanåt. Men det finns ingen gng då ja inte saknar Oliver o Alex för det är tillsammans med dem jag mår som bäst. Och det är väl så det ska vara antar jag, för hade man inte känt så så hade ju ngt varit fel.
 
Så ikväll blir det som hos så många andra hem - fredagsmys, och fredagsmyset är mer än välkommet.
Trevlig fredagskväll!
 
Förra fredagen hade vi besök av Olivers farmor och farfar.
 

Stora maskiner

Våran lille kille här hemma är överförtjust, nej snarare besatt av lastbilar,traktorer o bussar.  Varje gång vi åker bil eller är ute och han får syn på ngt av diverse fordon så vill han gärna göra oss andra uppmärksamma på att ett sådant kommer och pekar df och skriker LAA! LAA! LAA! Vilket jag för övrigt tror betyder kolla.
 
Hemma hos min mamma och Thomas så finns det en DVD som heter Stora maskiner vilket är ett barnprogram som går/har gått på tv och det är ngt Oliver kan titta på om och om igen. I mina ögon är det den tråkigaste filmen ever med vissa barn som har en förjäkla jobbig dialekt att lyssna på. Men hur som haver Oliver älskar det och det är riktigt kul och se när han lyser upp när vinjetten till Stora maskiner spelas.
 
Vi har nu inskaffat tråkfilmen hit oxå så igår satte jag på ett avsnitt och lyckan som lyste i våran fina killes ögon va obetalbar. Allt för våran lille solstråle.
 
Är Oliver lycklig är jag lycklig ♥
 
 

Alla <3 dag

Ja det är sant, även vi firade alla hjärtans dag här hemma igår.
Förra veckan fick vi ju hem våran Eames stol och det va våran gemensamma alla hjärtans dag present hade vi bestämt, men Alex överraskade mig ändå med både blommor och present.
 
Lite små lustigt då ja precis innan Alex kom hem gick å funderade på vad jag skulle göra av alla kapslar. Så tio min sen kommer han hem med en kapselhållare - min man han kan han.
 
På kvällen blev det sedan lite goe mat tillsammans med rosevin. Vilket gjorde att längtan efter sol å värme blev ännu starkare. För vad är inte sommar om rose!!!
 
 
Kvällen avslutades sedan med spel.
Spela spel är ngt som är riktigt underskattat, tyvärr görs det alldeles för sällan här hemma. Men vi bestäämde  - som vi alltid gör när vi väl spelar spel - att vi måste göra det oftare.
 
 
 
Alla hjärtans dag eller ej - jag älskar dig Alex varje dag.
 
 
 
 

Oliver har en ny adress

Oliver är inte ens två år men har redan sitt egna lilla hus. De roligaste sakerna behöver och är oftast inte de dyraste.
 
Kartongerna agerar både som hus samt garage då ena bilen ofta parkeras där inne. ´Det kan även vara ett fängelse då han gärna gillar att stänga in bla sin mamma där.
Kartonger för oss, hus, garage eller fängelse mm för oliver. Vad det än är så har han extremt kul när han leker.
 
 
 

Upp och ner ner och upp

Från att för ngn vecka sedan känna att livet leker igen så känns det en aning tyngre nu och sen några dagar tillbaka och det stör mig. Jag har svårt för folk som tycker synd om sig själva och jag gillar ännu mindre när det är jag som tycker synd om mig själv. Och är det ngt jag har ännu svårare för så är det när andra tycker synd om mig, det klarar jag bara inte.
 
Livet är som en bergochdalbana, det uttrycket är väl ngt som de flesta av oss känner igen. Och likaså kan känna igen sig i oxå. Jag antar att det är så det ska vara för om livet alltid skulle vara på topp så hade man ju inte riktigt vetat vad sann lycka är, eller.....
 
Ngt eller rättare sagt några som däremot alltid får mig på topp igen och som gör mig oerhört lycklig så är det dessa två.
Den kärlek jag känner för dessa två killar är ganska mäktig.
 
Mina myspojkar.
 
Det är ju bara jag själv som kan ändra på mina deprimerande och negativa tankar och det är dags att göra det nu och rycka upp sig ordentligt, på riktigt. Imorgon är en annan dag och då vänder det, det ska jag se till.
 
 
 

Köksläget just nu

Det som hänt sen sist är att det har fogats, lite blåplast har rykt och alla vitvaror har anlänt.
 
Handtag fattas fortf på många skåp/lådor, några luckor är inte uppsatta och spisfläkten är inte installerad än.
 
(å ja diskmaskinen ska ut men det får vänta lite då det - tror det eller ej kostar pengar att köpa en ny)
 
 
Bänskivan hit och till den kommande köksön är nu beställd men kommer tyvärr inte förrän om 4 veckor.
Kyl, frys och vinkyl och diverse skåp är nu på plats - som sagt det fattas bara en bänskiva.
 
 
Till sommaren ryker vår nuvarande gula altandörr och ersätts av två glasdörrar istället.
 
Alex och hans pappa har verkligen gjort ett riktigt hästjobb, nytt golv, nytt tak, väggar har rivits och väggar har byggts upp mm. Och nu är det äntligen inne på slutspurten. Nu inväntar vi bara de två specialbeställda bänskivorna och sen efter lite småfix så är det så gott som klart.
 
 
 

Måndag

Dags att hugga tag igen ny vecka igen och den här veckan hoppas jag på att vi får vara friska. Förra veckan blev d årets första vab men som tur är gick d över lika fort som det kom.

Helgen har inneburit shopping, besök av olivers farfar å farmor, en tjejkväll och sedan avslutats med ett födelsedagskalas igår. En trevlig helg med blandad kompott med andra ord.

Man skulle tänka som nalle puh...


Rena rama julafton

Det är som rena rama julafton här hemma den här veckan. Det kommer paket efter paket och även om det inte är ngn överraskning om vad som ligger i kartongerna så är det extremt spännande och kul med alla palet som kommer.
.
Det började lite lätt i måndags med ett paket från Kicks som innehöll ett puder från Make up store. Kicks är det enda stället på it som jag hittat som säljer MUS produkter. Ngn som vet om ngn annan sida?
 
 
Dual foundation Stockholm
 
Igår var det aningen större paket som kom. Nämligen kyl, frys och vinkyl. Och idag kom även micron och fläkten hem så det som fattas till köket nu är två bänskivor, en till köksön och en till andra sidan, som dröjer några veckor till.
 
Även ett annat efterlängtat paket anlände idag. Ett paket som innehöll ngt jag haft ögonen på vääldigt länge.
 
Yes paketet innehöll inget mindre än en Eames
Ja det är en lycklig Linda här hemma just nu.
 
 
Imorgon väntas det fler paket dock i lite mindre skala men inte mindre roliga för det.
En ny stekpanna vilket är välbehövligt samt ett paket från lyko som innehåller schampo och balsam.
(399 kr just nu hos Lyko)
Det var ngn kampanj på det shampo o balsam som jag använder så då måste man ju passa på.
De hade även utförsäljning på mkt annat på Lyko så skynda o fynda vettja.
 
Som sagt rena rama julafton.
 
 
 

Vårat nya matbord

I lördags åkte vi iväg på shoppingtur till alvesta/växjö för att inhandla bla ett matbord. Vi hade bestämt oss för ett ovalt bord i stil med det vi hade i köket innan men en aning större. Ngt som inte kändes helt klockrent men vi tänkte att det får bli ett sånt.
 
Så fort vi steg in på bror pehrssons i Alvesta så såg vi vårat bord. Inte det vi tänkt från början utan detta va verkligen kärlek vid första ögonkastet. Yes ha sagt det innan man kan bli kär matriella ting.
Ett vitt bord med en svart kant, enkel men snygg design och det stod våra namn på.
 
 
190 lång men kan bli 290 och då får det plats 12 personer runt bordet. Helt perfekt om man har folk här.
 
Hittade även stolar som vi ville ha men de skulle tyvärr utgå och det fanns bara 6 st kvar. Vi hade velat ha 8 st iaf. Så istället köpte vi 2 st vita stolar så har vi dem plus våra fyra gamla svarta stolar tills vi hittar några stolar som vi vill ha.
 
 
Känns jätte skönt att ha hittat ett bord som känns så rätt och jag är mer än nöjd.
Men nu fortsätter letandet efter några snygga bekväma stolar....

Starta dagen på bästa sätt

Dagen startade på bästa sätt, nämligen med ett träningspass. Första kvarten hade jag go lust att lägga mig ner och dö en sek. Sån håll och likaså ont i halsen utan dess like och jag svär det fanns nog en uns blodsmak i munnen oxå nu när jag tänker efter....
Känner mig sjukt otränad just nu men det är ju ngt som jag ska försöka ändra på. Älskar ju att träna så det är bara att kämpa på, ngnstans måste ju konditionen finnas?!

Hade mitt nya träningslinne från hm på mig och jag gillade det skarpt så får nog bli några fler såna framöver.


Fredagskväll

Den här veckan har jag känt mig rätt positiv, det mesta ha känts positivt, jag har inte behövt att låtsas utan positiv på riktigt. Vilken härlig känsla.
 
På tal om härlig känsla... fredagskänslan, underbar.
 
 
Ikväll blev det, som hos så många andra på fredagar, tacos. Vilket inte alls va tänkt från början men då ingen av oss orkade åka och köpa lax som vi skulle gjort så fick det bli tacos.
 
 
Jag är inte så förtjust i just tacokrydda, så det blir mer grönsaker än köttfärs. Och hårt tacoskal och tacosås får ett stort NEJ.
 
Lilleman valde själv vad han ville ha och då blev det yoggi.
 
 
Oliver har hoppat i säng för en stund sen och jag o alex har intagit soffläge.
Fredagskvällar här hemma brukar inte vara speciellt länge då vi påminner om ett par pensionärer och går och lägger oss rätt tidigt. Men det är underbart med fredagkvällar så länge det varar.
 
 

Design