Svenskt tenn

När Alex är borta händer det att jag roar mig själv med lite internetshopping. Igår fick jag hem ngt som inte gjorde mig ett dugg besviken när jag öppnade paketet. Det va lika fint som jag förväntade mig.
 
Hade sett detta på en instagram jag följer och va ju tvungen att köpa likdana.
Tabletter/bordsunderlägg från svenskt tenn.
 

Nils växasäng

Förra söndagen va vi på mio för att köpa en växasäng till Oliver. Våran lilla stjärna va helt till sig och provade en hel massa olika sängar. Men hans mamma hade såklart redan valt en säng som vi skulle köpa och igår fick vi hem den. Eller vi trodde åtminstone att vi skulle få hem en säng...
 
Men istället fick vi hem en hög med brädor! Värre än när man köper ngt på Ikea ju.
Som tur är så har vi en Alex som är mer än händig och kan skapa och uppfinna både det ena och det andra av nästan ingenting. Så det här va ju en lätt match för honom.
 
 
När vi ställde in sängen i hans rum va han eld och lågor. Men dessvärre tror jag inte han va riktigt redo att byta säng då han blev totalt förstörd nu när han skulle sova i em.
 
 
Så just nu har Oliver två sängar i sitt rum, en växarsäng och en spjälsäng. Vi har alltid varit bortskämda med att oliver somnar själv och har aldrig haft problem med att varken lägga honom eller att han sover dåligt. Så vi får se hur det går med överflyttning från spjälsäng till växarsäng.

Våren

Idag bestämde jag att, trots 10 minus ute, så var det dags för våren att ta plats. Vilket betyder att vinterjackan  är ett minne blott, åtminstone för den här säsongen. Så även om det är superduper kallt ute så är det nu adjö vinterjacka och hallå vårjacka och vårkläder.
 
 

Bowling och utekväll

I lördags hade vi en riktigt kul kväll tillsammans med  vänner. Först ut va det bowling därefter mat på harrys där vi sedan fortsatte våran kväll.
Väldigt kul att träffa våra vänner som vi dessvärre inte träffar så ofta som man egentligen skulle vilja. Men det är ju så att tiden rullar på och alla har fullt upp med sitt. Lama ursäkter egentligen men det är tyvärr så men vi uppskattar tillfällena desto mer när vi väl ses.
 
En kväll med god mat, god dricka, vänner, kul sällskap, dans och så mkt skratt så man nästan kissar på sig. Ja jag vet inte hur mer nära man kan komma en perfekt kväll!
 
 
På våran bana var det jag som vann och av alla kom jag på 5:e plats av 18 och det va inte så illa pinkat tycker jag.
 
"En redbull vodka med två sugrör tack! "Jag och min fina Johanna har haft en hel del påhitt under våra vänskapsår.
Johanna är en man aldrig har tråkigt med. Hon kan liva upp de mest gråa dagar bara genom ett telefonsamtal. Och att lyssna på hennes historier med en inlevelse utan dess like kan få vem som helst att vika sig av skratt. 
Hon är min vapendragare och den vänskapen vi har värdesätter jag extremt högt. 
 
 
Harrys Toast och en av mina favoritdrinkar - Rosa pantern.
 
 
Bjöd på en sjö av iphonebilder, den ena sämre än den andra, som ni kan se.
Hur som haver så va det en sjujädrans trevlig kväll och nu har jag bara en fråga.
När är det dags nästa gång?
 
 
 
 

Vårat kök just nu

Det börjar likna ngt nu. Lister, några täckskivor samt lite små detaljer fattas men annars är det rätt klart.
 
 
Jag älskar vårat nya fina svartvita kök!

05.10

Startade vi dagen idag. En aning tidigt en lördag kan man ju tycka. Oliver håller tydligen inte alls med för han skulle sparka poobo(fotboll) med pappa. Alex fick knappt vakna till då Oliver drog av han täcket och började dra han i armen så de kunde spela.
 
Det positiva med att starta dagen så tidigt är ju att man hinner med en hel del, städa, träna, baka frallor, tvätta mm. Mindre positivt är ju att man börjar bli trött redan nu.
Ikväll är det dags för bowling och sedan vidare för lite mat och med tanke på våran tidiga uppgång så ska det bli intressant å se hur länge vi orkar. Man har ju inte riktigt samma ork som man hade innan. Men samtidigt är jag inte den som är den, så det kommer nog gå bra . Hur som haver så ska det bli riktigt roligt att träffa alla.♥
 
Litet snabbt tips om ni ngn gng ska slänga ihop lite frallor. Gör rosenbröd, perfekt till helgfrukosten, inte ett dugg nyttigt dock men desto godare.
 
 
 
 
 
 
 

Olivers önskelista

Nästa projekt här hemma kommer förmodligen bli Olivers nya rum. Ett projekt som ska bli riktigt roligt att fixa i ordning (förutom målandet av taket - det överlåter jag mer än gärna till ngn annan själ). Ok renoveringen överlag är väl mindre spännande, det som ska bli roligt är givetvis att shoppa nya möbler till rummet.
 
Paint är inte min starka sida, eller rättare sagt rita och måla är inget jag kan överhuvudtaget men ungefär såhär tänkte jag mig olivers nya rum, möbelmässigt. Jag antar att ni ser vad allt är såklart .
 
 
 
 
 
 
 
 För er som av ngn anledning inte ser vad det är så är det en säng, byra, garderober, bord o stolar samt en stringhylla längst in. En klockren ritning va?!
 
 
 
Sidobord till sängen från kartell, verner panton junior stol, stringhyllakombination som består av sidogavlar, skrivbordsskiva och hyllplan, allt från Rum21 och en malm byrå från ikea. Allt i vitt då färgerna ska vara vitt,svart och limegrönt. Mattorna är ju limegröna som ni kan se ;)
Älskar stringhyllor och den här kombinationen blir klockren på hans rum.
 
En annan sak som står på önskelistan är en ny matstol till lille herrn. En stol jag spanat in läänge.
Lilla Åland
 
 
 
 
Ok det kanske inte va så mkt av Olivers önskelista, mer Lindas önskelista till Oliver. Frågar man Oliver vad han vill ha så säger han "orta", alltså skjorta.
 
 
 
 

Nytt till Oliver

Ute är det fortfarande extremt kallt och en hel massa snö kvar men här hemma är vi redo för våren. Oliver ha fått nya vårskor och två nya jackor.
 
 
Skorna och everestjackan kommer från Stadium och skinnjackan har Olivers farmor köpt och den kommer från Kappahl och den har vi redan hunnit provanvända förra helgen innan snön kom tillbaka.
 
Min älskade lilla pärla
 
 
Så snälla vårvärme kom snart, för nu är vi mer än redo att slänga in vinterkläderna lååångt in i garderoben!

Crosstrainer

Alex är ute och reser en hel del i jobbet så kan jag inte komma ut/iväg och träna lika mkt som jag egentligen skulle vilja. Jag går på de pass jag har möjlighet till och jag tränar en del hemma. Men behöver träna mer kondition och få bättre flås och eftersom jag inte alltid kan ge mig ut på en springtur då jag är själv hemma med Oliver så behövde vi ett redskap här hemma som kan hjälpa mig med det.
Så nu har jag köpt en crosstrainer som jag hoppas kan stilla mitt träningsbehov lite när jag är själv. Hade även velat ha ett löpband men det känns lite klumpigare .
 
Jag har ärligt talat inte använt mig så mkt av en crosstrainer i mitt liv men jag hoppas att det är något som jag kommer att börja använda flitigt.
 
Ni som har crosstrainer hemma, vad tycker ni? Bra? Dåligt?
 
 
 

Lördag

Nästa lördag är vi 18 st(?) som ska ut och bowla och sen ut o äta och för en gång skulle så tänkte jag att jag inte skulle vara ute i sista sekund när det gäller klädsel för kvällen. Så df spenderades förmiddagen bokstavligt talat i ett provrum ute på stan tillsammans med syster.
 
Jag har extremt svårt för att hitta byxor som sitter bra. Antingen är de för stora runt benen eller så är de för små upptill. Provade säkerligen 10 par olika jeans idag och fick faktiskt med mig ett par som va super sköna hem. Lite långa i benen men det får jag leva med.
 
 
En färg jag fastnat totalt för är, korall. En vårig, glad och underbar kulör.  Köpte ett linne i neon korall. Tycker inte färgen på bilden stämmer överens med verkligheten, den är inte riktigt så orange.
 
 
Hittade även en klänning i ngn sorts laxrosa färg som jag faktiskt inte riktigt vet när jag ska använda den. Men den blir säkert användbar i sommar tillsammans med ett par leggings.
 
 
 
Om det nu blir de svarta byxorna och det korallfärgade linnet nästa lörd får vi se men jag har iaf ngt att ha på mig ifall det skulle krisa på klädfronten.
 
 

Newin

 
De senaste dagarna har det blivit lite it shopping. Den näst bästa sortens shopping ;)! Givetvis shoppades det bara nödvändigheter. Trots att man vet exakt vad det är i paketen när de kommer så är det ändå alltid lika spännande.
 
 
 
2 träningslinnen köpta på ellos, det svarta från ellos egna kollektion och det andra från röhnisch.
 
 
 
Jag är en kavaj människa. Jag anser alltså att kavajer är som skor - man kan aldrig få för många! En svart, en puderbeige och en ljusrosa köpta på HM.
 
 
 
Odd molly lovely knit, grey melange från Country dreams.
 
 
Odd molly remix blouse från Tintinstyle.
 
Stickad tröja från bondelid köpt på Lager157.
 
 
 
 
 

idag känner jag livet i mig

Vilken underbar känsla jag haft i mig idag. Ni vet när allt är sådär lätt och man praktiskt taget flyger fram. Hade utan några som helst problem kunnat springa ett maraton, eller två idag...känns det som iaf.  Jag känner helt enkelt livet i mig och det brukar bara betyda en sak, trots kyla, så är våren på ingång. Man får alltid lite extra energi då.
 
Jag har så mkt i mitt liv att vara tacksam över. Något som ibland är lätt att glömma bort, speciellt under de grå dagarna. Men jag är så glad att jag är där jag är i livet och för alla er, vare sig ni är en familjemedlem, vän eller arbetskamrat, ni som gör mitt liv till det det är -  ni är mer betydelsefulla än ni anar!
 
Jag tänker inte sitta här och räkna upp allt i mitt liv som jag är tacksam över eller alla ni som ger mig ett riktig lyckorus. Men jag kan säga som såhär att jag älskar livet och jag njuter av varje sekund. 
 
 
 
 
 
 

Buslandet

Jag tror att Oliver är mer än nöjd med gårdagen.  Alla roligheter avlöste lixom varandra. Dagen började med att Niclas o Karin kom hit, det blev lite brunch och fotbollspelande med Niclas. Samtidigt som de va här kom mormor, gammelmormor och morfar samt min moster som va hemma från Stockholm.
 
Sedan efter en liten powernap så åkte vi 3 till Buslandet i Lagan.
 
Frågan är vem som hade roligast?!
 
När vi kom hem blev det lite mat och sedan blev det sängen för Oliver och han somnade direkt Jag o Alex lyckades hålla oss vakna under hela melodifestivalen. Vilket va rätt svårt då vi oxå va väldigt trötta.
Jag tror att Oliver hade en riktig super lördag och jag måste instämma. Lördagen va en kanon dag ♥
 
 
 
 
 
 
 
 

Brunch

Lördagen började på bästa sätt. Vi hade bjudit hit Niclas o Karin på en liten brunch.
 
 
Croissanter och frallor med gott pålägg kan faktiskt ibland toppa vilken måltid som helst!
 
 

Karins babyshower

 
I onsdags va det dags för Karins babyshower att gå av stapeln. En överraskning vi lyckats hålla hemlig i ett antal veckor.
 
Vi beslagtog deras lgh med lite hjälp av Niclas och där dukade vi upp med mat och förberedde inför Karins hemkomst.
 
 
Vi hade med oss en liten babykorg som innehöll bla blöjor, babypyjamas, sockor, amningsinlägg, lotion mm. Sen hade alla köpt varsin bok som vi hade/gillade när vi själva va små och där i hade vi skrivit en liten hälsning där vi gissade kön, vikt, längd och nedkomst.
 
 
 
Niclas fick vara med och äta sen fick han lämna nästet för några timmar.
 
Så va det dags för den klassiska - gissa chokladen i blöjan
 
 
Vi hade tagit med kort på oss själva som små och Karin skulle gissa vem som va vem. 3 av 3 blev det.
 
 
 
 
Ondagen blev jätte trevlig och jag tror och hoppas att Karin tyckte det oxå.
Det gjorde vi bra tjejer!
 
 
 
 
 
 
 
 

Vardag

Det är så underbart att det är riktig vardag igen här hemma. Alla är friska och allt går på rutin igen. Rutiner är bra och vi mår som bäst när allt går sin lilla gång.
 
Och det bästa av allt är såklart att lilla O är på banan igen och att han är tillbaka i sitt rätta jag. Han äter och leker precis som ingenting igen.
I måndags lagade jag korvstroganoff här hemma och efter att Oliver ätit upp sin portion sa han: MAA MAA, vilket betyder mer och herregud vad skönt det va att höra det igen. Det är inga konstigheter att Oliver ber om mer men då vi inte blev bortskämda med det ordet förra veckan så va det underbart att höra att han ville ha mer mat igen. Han kommer äta upp sin förlorade vikt illa kvickt :)!
 
Oliver är som vanligt igen - en glad liten kille som älskar mat!
 
 
 
 

Odd molly wishes

Dessa står högt upp på min önskelista av nya kläder som borde flytta in i min garderob omgående.
Vi har tyvärr ingen bra butik här där vi bor så man kan se dessa plagg irl. Jag vet vilken färg jag vill ha på Odd molly remix blouse men syftar mest på att jag skulle vilja se hur färgerna på koftorna ser ut i verkligheten innan man bestämmer sig. Tycker alla tre färgerna på koftorna ser väldigt fina ut men det känns som de kanske kan se lite fisiga ut. Därför har jag satt Issa på att gå in på Nordic Safari i halmstad för att se hur de ser ut "på riktigt".
 
 
Jag följer Nordic Safari (hur bra som helst) på instagram och det är därifrån de 2 bilderna kommer.
 
 
Fina va?!
 
 
 
 

Pasta med kassler

Nu blir det ytterligare lite mattjat här i bloggen, men jag tror det temat kommer att återkomma med jämna mellanrum. Bl.a just för att tipsa lite om olika bra recept. För med tanke på att just  "vad ska vi äta idag" är en ständig fråga som återkommer i de flesta hushåll så kan man aldrig få för många tips på bra recept.
 
Den här gjorde jag förra veckan och den kommer vi definitivt göra flera gången här hemma.
Ett smidigt och gott vardagsrecept.
 
Ingredienser
4 port pasta tex gnocchi
1/2 dl pastavatten
500 g kassler
2 tomater
200 g färskost med vitlök
65 g färsk bladspenat
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 C.
Koka pastan och spara sedan lite av pastavattnet.
Skiva kasslern. Jag steker alltid kasslern lite lätt även fast det sen ska in i ugnen.
Skiva även tomaterna.
Blanda den nykokta pastan med färskosten, pastavattnet och spenaten. Krydda med peppar.
Varva pastan med kassler o tomat i en ugnsäker form. Jag strödde även på lite riven ost. Sen in i ugnen i ca 20 min.
 
 
 
Jag skippar faktiskt en bild på hur det såg ut för jag tycker inte bilden gör sig riktigt rättvis för hur gott det faktiskt va. Testa själva vettja!
 
 
 
 
 

Shopping

Sjukdomar kommer ju aldrig lägligt men den här gng hade bacillerna verkligen valt helt fel tillfälle att hoppa på oss. Vi hade nämligen en riktigt rolig helg planerad. Shopping, besök av calle o emilia igår kväll och idag var vi bortbjudna till syster o familj tillsammans med Niclas o Karin.
Även fast alla var/är relativt pigga nu så kände vi att vi var tvugna att ställa in alla besök då vi inte ville riskera att smitta ngn. Speciellt inte då en som skulle vara med idag är höggravid.
 
Likaså när det kändes som om jag låg inför döden i onsdags så förstod jag att jag skulle va tvungen att hoppa av shoppingturen som va planerad igår. Fanns inte en chans att jag skulle orka med den så som jag kände då.
Men ibland har man tur. Eftersom det vände så snabbt för min del så bestämde jag mig efter många om och men att följa med. Vilket ´jag är väldigt glad att jag gjorde.
 
Tåget upp till Jönköping för en hel dag på stan tillsammans med mamma och syster
 
Trots att det blev en hel dag så sprang tiden iväg och till slut blev det tom lite bråttom. Men det hanns med både shopping och ett pub besök.
 
 
Vårjacka, jeans, toppar och mateusskålar fick följa med hem.
 
Vårjacka från barbour köpt på Våran kåk
 
Kristen zip jeans från Gina Tricot. Har ett par i en mörkare modell och de är super sköna.
 
2 baslinnen köpta på New Yorker. Märkte dock en massa lösa sömmar när jag kom hem så de va knappast i ngn vidare kvalité. Men sen kostade de heller inte en förmögenhet......
 
2 gråa ostronskålar i mateus köpta på IEMS.
 
Är jätte nöjd med mina inköp, hittade inga vårskor som jag va ute efter men det hoppas jag att man snubblar över snart.
 
Ä L S K A R jackan jag köpte så nu vill jag ha lite mer plusgrader ute så jag kan börja använda den. Alex gillade den oxå men han tycker att det ser ut lite som om jag ska ut till stallet o rida. Och jag får väl erkänna att jag håller med han en aning :). Men fin det är den!
 
Är så glad att jag följde med igår för vilken toppen dag vi hade. Det värsta med såna här dagar är ju att man får mersmak av det. Så när kan vi göra om det ?!
 
 

En vecka fylld med baciller

Kräk, feber och snor. Ja så kan man nog sammanfatta det hela. Hela veckan har i stort sett varit fylld av diverse sjukdomar och baciller. Det började ju som sagt redan i söndags med Oliver som både kräktes och hade en feber som steg ngt fruktansvärt. Febern satt i fram till i onsdags men han fortsatte att vara extremt hängig och trött.
 
 
Och Oliver som i vanliga fall är riktigt glad i mat, det händer tom att han tar mat från en som man precis ska stoppa i munnen, åt och drack ingenting. Vilket i sin tur gjorde honom ännu tröttare då han inte fick ngn som helst energi.
 
I onsdags blev jag liggande, kan nog tom säga att jag blev totalt knockad. Feber och några vidriga diskussioner med den stora vita telefonen blev det.
Va på väg till jobbet men som tur väl hann jag inte så långt utan fick stanna hemma istället. Det va bestämt redan sedan dagen innan att Olivers farmor skulle komma och passa Oliver så vi kunde jobba men trots att jag va hemma så kom hon ändå och det är jag väldigt tacksam för då jag knappt orkade stå på benen.
 
Det ha blivit extremt mkt sofftid, då vi inte orkat ngt annat, och det vi roat oss med är att titta på Stora maskiner och hockey. Helt å hållet Olivers val!
 
Mina baciller försvann lika fort som de kom. Har aldrig varit med om en sån snabbvisit innan. Men jag klagar inte för så nära döden (kändes det som åtminstone) som jag va i onsdags så va jag extremt glad att jag mådde så pass bra redan i torsdags.
 
Det är ytterst sällan jag blir sugen på Mc Donalds utan det är när jag antingen är lite rund om fötterna eller efter en sån här sjukrunda. Försökte mig på det här i torsdags, men fy sjutton, det va ingen hit. Mc Donalds är verkligen inte gott!
 
I torsdags kväll var det sen dags för Alex att bli dålig. Han va nog ändå den som klarade sig bäst.Men ingen här hemma klarade sig helt, vilket iofs va rätt väntat.
 
Tar ju ett tag innan matlusten kommer tillbaka när man varit dålig men när det gäller mig och Alex så är det ju ingen fara. Men att se Oliver vara så hängig och både vägra mat och vätska ha varit extremt jobbigt. Vi har jublat varje gång han tagit en tugga eller en klunk av ngt.
 
 
Han har fått allt han pekat på i hopp om att han kanske äter/dricker upp det. Men det har inte hjälpt ngt vidare.
Idag är dock alla på benen här hemma och det ser ut att gå på rätt håll.
Alla är friska och Oliver har börjat äta lite mer så snart är det nog precis som vanligt igen.
 
 
 

Design