Underbara härliga lördag

Solen lyser, det är lördag, en fm på stan och barnen är pigga efter ett par dagar med feber. 
I eftermiddag väntas det namngivning för kusinen och massa bus för barnen. 
Med andra ord livet leker!

Ha en fin lördag!




Tjejkväll

Det va riktigt fullt med folk ute på stan idag. Både i affärerna och på restaurangerna. Så höstens tjejkväll va nog rätt lyckad. 





Började med väldigt god tapas på Cafe snipen, sedan blev det några varv i ett par affärer för att sedan avrunda kvällen med ett glas vin på hotellet. 

Jag fick lite av en julkänsla i mig när vi gick i affärerna då det va lite kyligt i luften och så mkt folk. Mysigt!


Brunch

Precis hemkommen från en mysig brunch hos L tillsammans med C o J och barnen då såklart.








L hade dukat upp med en massa gott och nu lär vi stå oss till kvällen då det vankas tapas. 

Mysdag med mina hjärtan

Onsdagar är min och barnens dag. Oliver är alltid ledig då och vi har som en liten tradition på senare tid att gå och fika. Lite vardagslyx samtidigt som det är väldigt mysigt och roligt att sitta och lyssna på Olivers lillgamla funderingar och kommentarer. Idag hade vi även sällskap av barnens farmor vilket va väldigt uppskattat. 

Dessa två alltså 💗


Alltid samma fika för lilleman - glass, stooor bulle och Festis. Ingen variation där inte. 

Innan fikat passade vi på att ta en runda inne på eko för att spana in leksakssortimentet och köpa nya Pippi gubbar som Oliver tjänat ihop till. Så när vi kom hem sedan blev det soffmys och Pippi på rymmen. Va faktiskt riktigt skönt med regnrusk utanför så man slapp gå ut och kunde mysa inomhus istället.

Nu tänker jag följa barnens ex och ta natten. Imorgon är det tjejkväll på stan så vi tjejer ska ut och äta tapas. Väldigt efterlängtat! 
Men först ut imorgon väntas brunch hos L. Här pratar vi en riktig toppen dag! 



Molly 8 månader

Våran älskade lilla gobit är det full fart på nu för tiden. Hon kutar runt i sin gåbil hit o dit och fort går det oxå. Man får verkligen passa fötterna för det kan göra rätt ont och bli påkörd. 
Samtidigt så är armarna väääldigt långa just nu allt ska pillas på, dras i, kännas på för att sedan stoppas in i munnen. 




Vikt: 8850 g
Längd: 68,5 cm
Tänder: två små ursöta( men sylvassa) tänder där nere samt en hörntand där uppe som är på väg ut. 
Gillar: diskmaskinen. Så fort jag öppnar diskmaskinen så kommer hon kutandes och ska hjälpa till genom att rycka och dra.( Undra om det håller i sig?)
Nytt: Vill gärna vara uppe och gå samtidigt som vi håller henne i händerna. 
Man märker att hon blir lite frustrerad av att hon inte kan krypa än. Men det verkar som att det kan komma inom kort då hon tar sig upp på alla fyra, bara för en kort sek dock. Eller så sparkar hon ifrån med benen, det fattas bara lite styrka och den rätta tekniken sen så.





Förberedelser inför vintern

Även om man inte är jätte sugen på att köpa vinterkläder nu så vet man ju att kylan knackar på när man minst anar det. Så lika bra att vara förberedd! 

Ha spanat in en jacka ett tag nu och när jag va i Halmstad hittade jag den så att jag kunde prova den. Och det va kärlek vid första ögonkastet. Så efter att ha sugit på den lite och lagt fram det för han här hemma så klickade jag hem den.


Fick hem den häromdagen och its a keeper! Så otroligt skön, en megaluva, lite figursydd och förhoppningsvis tillräckligt varm.
Beställde den på Zalando där även bilden är lånad ifrån.  Den finns i flera färger och jag kan varmt rekommendera denna modellen. 
Nu är det bara skor som fattas sen är även jag redo för den kommande vintern.






Träning efter graviditet

Är det bara jag som tycker det är extremt svårt med träning för nyblivna mammor/efter en graviditet? Menar att det är svårt att veta HUR man ska göra för att undvika skador eller för att inte träna fel.

Det finns så många som vet precis hur man ska göra och inte göra. Men vem är det egentligen som har rätt?! 
Den ena säger att plankan är ett big no-no medan en annan säger att det är bara att köra plankan plankan plankan. Någon säger att man ska undvika löpturer. En annan säger att det är bara att köra så länge det känns ok. Men vem ska man lyssna på? Vem har rätt?

Jag saknar ngn här i området som är kunnig i frågan hur man ska träna efter en graviditet. Som kan visa hur man ska göra, se till så att man utför övningarna rätt osv. Man kan ju tycka att barnmorskorna borde ha liiite kunnande om det men de säger bara att man ska undvika träning innan besiktning  sen är det i princip bara att tuta och köra! 


Jag har en separation mellan magmusklerna(diastas) fortfarande som gör att jag förmodligen fått bråck tillsammans med fel träning och skulle gärna vilja träffa ngn som kan visa hur jag ska utföra vissa övningar på bästa sätt för att inte förvärra delningen. Givetvis vet jag att man inte ska träna de yttre magmusklerna med tex situps och liknade utan jag gör enbart statiska övningar och undviker även maskinerna på gymmet som tränar magen. 


En separation lika bred som två fingrar i avslappnat tillstånd.



Jag längtar så mycket efter att kunna köra riktig hård magträning utan att behöva tänka på att jag inte får pga delade magmuskler. 



I min väska

Här kommer ett typiskt ytligt blogginlägg. Detta är något en annan , nyfiken som man är, tycker är roligt att se så jag tänkte jag kunde visa er vad som finns i MIN väska.

Nu för tiden är ju oftast molly med mig så egentligen har jag oftast skötväskan med mig som är full av diverse måste-ha-grejer till molly samt en del nödvändigheter för mig. Men är inte M med mig är det denna väskan som följer med oftast. 


• plånbok
• almanacka, penna
• solglasögon (åker nog snart ur väskan med tanke på årstiden)
• tuggummi
• nycklar
• plåster
• nagelfil
• puder och läppstift/läppglans 
• och självklart mobilen
Plus lite små papper/skräp som jag passade på att slänga nu.
Förutom plånbok, mobilen och nycklar så är Något för läpparna ett nödvändigt ont. Jag har läppsyl/läppglans/läppstift överallt här hemma och i diverse väskor. 

En annan sak som är viktig är min almanacka. Trots att mobilen har en kalender så kan jag inte riktigt släppa det gamla hederliga sättet att skriva ner kom-i-håg grejer. Dessutom använder jag almanackan som lite av en dagbok och då behövs det en lite större variant.

Det är vad som finns i min väska, vad finns i din?! 



Mina tankar om valet

Hade inte tänkt att skriva om valet egentligen då så många andra redan gjort det och det står nog de flesta redan upp i halsen. Men känner att jag vill skriva ngn rad iaf om vad jag tycker. 
 
Helt ärligt känns det faktiskt lite tungt idag pga hur det gick/slutade. Känns lite som en bakfylla idag, dagen efter valet. Mycket som också gjorde att jag kände ren och skär besvikelse. 
Helst hade jag ju sett att moderaterna fortsatte tillsammans med Reinfeldt som statsminister. Har stort förtroende för honom och anser att han skött det ypperligt under hans åtta år och speciellt under finanskrisen. Nu blev det inte så och de röda tog hem segern istället. Hur det kommer att bli återstår att se.
 
Den största besvikelsen är ju helt klart hur många röster SD fick. Helt otroligt att de nu är Sveriges tredje största parti. Hur kunde det bli så? Jag vet inte en enda som röstat på SD men ändå så röstade ca vart 8onde/9onde person på dem. Vart finns alla ni? Jag antar att man kanske inte vill stå för att man röstat på dem.?!
Jag kan i vilket fall inte i min vildaste fantasi förstå hur ngn kan vilja lägga sin röst på ett parti som SD. Visst man hör/läser att folk har röstat på dem för att man vill att resterande parti ska få upp ögonen och våga ta upp invandringspolitiken. Lite missnöjes röster som jag läste ngnstans. Men jag köper inte det resonemanget. Visst det hade nog kunnat se annorlunda ut för tex M om de tagit upp frågan oxå då de verkar förlorat många röster till SD. MEN att resonera att man ska rösta på ett parti innehållande "järnrörsmän", filmar diverse hemska händelser utan att ingripa och som dessutom har en lååång  följd av rasistiska uttalanden bakom sig från flera av sina partimedlemmar, ja listan på skandaler och diverse inkompetenta uttalande kan ju göras lång,  bara för att röra om i grytan och vilja få de andra partierna att få upp ögonen för en viss fråga är ju inte rimligt. Tänk om fler hade resonerat så? Då hade siffrorna varit betydligt värre och läget hade kunnat vara en ren katastrof. Nej det måste finnas ett annat sätt att visa det i såfall utan att ett sånt här parti ska få något att säga till om.
Jag tycker att SD:s partimedlemmar har visat rätt bra vad de går för oavsett om de är rasister eller ej och de är definitivt inga jag vill ha i regeringen, någonsin!
 
 
Nu är det tyvärr som det som det är och det svenska folket har sagt sitt men valet 2018 kan inte komma tillräckligt fort och tills dess önskar jag att svenska folket tänker om och ser till att SD åker ur riksdagen för gott.
 
 
 

BVC och finbesök

Har precis varit på BVC med lilla M för lite vägning och mätning. Samt träffat våran nya BVC sköterska som fö verkar jätte mysig!






Lilla M följer sin kurva precis som hon ska och allt är helt perfekt vilket är så skönt. Är allt bra med ens barn så behövs det inte så mkt mer.

Som ni ser så ska ALLT in i munnen nu. Allt ska smakas på. 



Nu har vi precis varit och inhandlat lite fika för snart får vi finbesök från faster I. 

En spontankväll med vin och vänner

Igår bestämdes det lite snabbt att vi skulle åka upp och våldgästa Camilla och hennes hem. Sagt och gjort efter att ha kört mamma och Thomas till deras 20 tals fest så hämtade jag upp Johanna för att åka vidare mot CAM för lite vin och tjöt. 

De roligaste kvällarna är de som är spontana och helt oplanerade. Den här va inget undantag, en underbar och välbehövd kväll. 
Va hemma ganska sent så idag är man rätt trött, så det lär inte hända speciellt mkt mer än att gå och rösta. Vet ni vad ni ska rösta? Här röstar vi blått och håller tummarna för att Reinfeldt får fortsätta i fyra år till!







Fredag

Då var det dags för fredag igen, veckans bästa dag. En oplanerad helg står framför oss vilket är rätt skönt. Sen är det fullt upp varenda helg fram till november. Så den här får bli en lugn helg hemma med familjen.
De enda planerna vi har är väl egentligen att städa av utemöblerna och plocka in dem för i år. För nu kan man väl ändå säga att det är höst?! 

London tavlan som jag köpte för ca ett halvår sen har nu äntligen kommit upp på sin (förhoppningsvis) rätta plats. Det tog sin lilla tid men nu tror jag den hittat hem.




Nu ska jag bara hitta två poster/texter till de liggande A4 ramarna sen är det komplett. 

Nu när man fick upp lite på den här hallväggen så märkte man ännu tydligare hur mkt den här hallen är i behov av nya väggar och nytt tak. M E N det får bli ett senare projekt. 

Våran lilla stora Oliver

Alla föräldrar tycker ju att deras barn är roligast i världen och vi är inte annorlunda.  Det är mycket som ens barn gör och säger som kan få föräldrarna att vika sig av skratt men som kanske andra inte tycker är något speciellt.

Våran lille kille här hemma är ju även han extremt rolig i våra ögon och kan kläcka ur sig både det ena och det andra som gör att han låter så mycket mer vuxen än vad han egentligen är. Och varenda gång han säger ngt kul så lovar man sig själv att skriva upp det för att i nästa sekund glömma bort det.

Häromdagen höll jag på att städa här hemma och då kom oliver ner och sa:
O: du måste dammsuga inne i mitt rum oxå. 
J: ja men det kan jag göra men först får du gå och städa upp dina leksaker för annars kanske jag dammsuger upp dem.
Oliver går in för på sitt rum och kommer tillbaka tjugo sek senare och konstaterar att.
O: du behöver inte städa på mitt rum det va inte så skitigt! 

Jag antar att han helt enkelt inte tyckte att det va värt ansträngningen. 





Min mage

Varje vecka mäter o väger jag mig för att se resultaten. Jag Fokuserar inte så mkt på vad vågen visar utan det roligaste är att se mätningarna.  Åtminstone var det det fram till i början av sommaren. 

23 januari 2014 - precis innan det är dags att åka till förlossningen. Då 113 cm



9 sep 2014 - idag 81 cm 


I början av sommaren slutade cm att försvinna utan ökade istället igen och jag såg hur svullen jag blev runt magen och navelområdet. Såg/ser ut att vara gravid vid vissa tillfällen, speciellt på em/kvällarna när magmusklerna inte orkar hålla emot längre.

Förstod ju att det va ngt konstigt och tog kontakt med Olga Rönnberg. Hon efter att ha sett bilder på svullnaden misstänkte navelbråck och sa att jag skulle kontakta en läkare, då svullnaden va runt det området. Hade aldrig tänkt i de banorna förut och jag är så glad att hon svarade för annars hade jag inte ens tänkt tanken. (För visst är det faktiskt så att ibland måste man hitta felet själv innan en läkare kan upptäcka det)

Sagt o gjort två läkare ha tittat på det, har fått göra ett ul och även besökt kirurgmottagningen. Det va inte ett navelbråck däremot ett bråck i den hårda plattan där bukmuskulaturen fäster så nu väntas en operation för att återställa det. När det blir vet jag inte men jag hoppas att det gör så att svullnaden lägger sig en aning. Sen blir det till att fortsätta att träna upp de inre magmusklerna! 



Morgonmys

Det är planeringsdag idag på Olivers dagis så han är hemma med mig och M idag. Det betyder att det inte blir ngn mammabebisgympa för mig o lilla M idag. Däremot blir det morgonmys i sängen framför Pippi utan ngn som helst stress. 




Godmorgon 


Godmorgon måndag

Ny vecka och här hemma är det full rulle redan. Molly kutar runt i gåstolen och oliver kör lite multitasking genom att titta på hockey på paddan samtidigt som Pippi på de 7 haven går på tv.

Idag är det dagis igen som gäller och jag tror att det kan bli en jobbig lämning. Efter sommaren så har det varit lite sisådär och sist han va på dagis så va han väldigt ledsen och ropade mamma långt efter mig. Vid såna tillfällen har man lust att vända på klacken, hämta honom och ta med honom hem. Samtidigt är jag medveten om att tårarna försvinner väldigt fort och att han sen har jätte roligt. Men de där minuterna som han är ledsen gör så ont. 

Idag ska vi testa matkassen (familjekassen fr Ica) för första gången. Ska bli riktigt spännande och se om det är ngt att ha. Vi har valt att ha den varannan vecka för att få lite variation här hemma på middagarna då inspirationen tryter. 


Såhär ser veckans meny ut. Återstår att se om det är någon sensation.



Osuddenrundan

Vilken effektiv och lång söndag det har varit. Ha fått väldigt mkt gjort här hemma såsom grovstädning och lite annat fix. 
Va även ute på en löptur och trots att det va tunga ben så lyckades jag ändå med 5 km. Har fått ett knäskydd och sen jag fick det har det gått betydligt bättre att springa. Nu är det riktigt roligt att va ute i löparspåret igen.


Ett av träninslinnena jag köpte igår.



Dagen har avslutats med grillning och nu är jag totalt slut. Riktigt längtar efter att få slänga mig i sängen. Imorgon är det en ny vecka och klockan kommer ringa tidigt!



Min shopping

Lördagens shopping i Halmstad va rätt lyckad ändå. Trots att jag inte hittade en klänning till min fest. 


Två nya träningslinnen


Två nude läppstift från MUS. Makeupstore i all ära men inget slår läppstiften från MAC. Det är de enda läppstiften som jag provat som inte smakar som ngt man hade i sminkboxen när man va sju.


Tröja i favoritfärgen samt en vanlig skjorta.





Man kan aldrig få för många svarta saker i garderoben!


Hittade även en vinterjacka som jag spanat på ett tag och den ska klickas hem på nätet inom kort. 

Det blev som sagt ingen klänning men jakten fortsätter, vet precis hur den ser ut nu gäller det bara att hitta den. 


The bulls pub

Vilken härlig dag jag o mamma hade igår. Shoppingen va lyckad, maten god och vädret va toppen.
Att kunna sitta ute och njuta av sommarvärmen när det är den sjätte sept är helt underbart.

En sen shoppinglunch fick det bli på the bulls pub. Bulgursallad med kycklingspett vilket va kanon gott. 
Men det va en sak som va riktigt retligt. Eller rättare sagt två saker!
Vi beställde även vitlöksbröd till maten. Alltså två vitlöksbröd och två bulgursallader, inga konstigheter. Och när de sedan kommer ut med maten så får vi två korgar där det ligger två vitlöksbaguetter i som man kan köpa frysta i affären för runt trettio kr och som vi nu betalade 118 kr för! Hutlöst!

1. Hon kunde sagt att det va väldigt mkt vitlöksbröd och att det går att dela på det om man inte vill ha så mkt.
2. Man serverar väl för sjutton inte sånt vitlöksbröd man köper i affären på en restaurang.

När hon sedan kom fram och frågade om maten smakade bra, vilket den gjorde, så nämnde vi bara lite försiktigt att det va väldigt mkt vitlöksbröd och hade vi vetat det så hade vi bara beställt till en. Svaret vi fick va att ja men då vet ni det till nästa gång!
Inte helt ok om du frågar mig. Visst vi kunde väl frågat om det va mkt bröd men samtidigt kunde ju även hon va lite serviceminded och berätta att det va mkt. 
Bulgursalladen va jätte god men några vitlöksbröd på The bulls pub lär det aldrig mer bli.


Innan det va dags för mig att ta tåget hem till värnamo igen så tog vi ett glas rose på Tillsammans.  En fin avslutning på en fin dag på bästkusten. 






Halmstad

Det blir Halmstad ändå. Åtminstone för min del och bara över dagen.

Sitter just nu på tåget ner mot kusten för att slå ihjäl några timmar på stan tillsammans med mamma som redan är där. 
Tanken är att jag ska försöka hitta en klänning till festen med släkten. Kläder till den andra festen, som har ett tema,har jag redan, även om jag inte är så nöjd med just valet av utstyrsel.  
Hur som, en klänning är det som står på inköpslistan. Sedan är det en hel del annat som både jag och barnen behöver. Får se om shoppinglyckan är med oss idag! 



#butfirstletmetakeaselfie

Jag i glasögon, inte ofta man får se det. 




Trevlig lördag! 


Önskelista

Min 30 årsdag närmar sig med stormsteg och jag kan uppriktigt säga att jag L Ä N G T A R till oktober. Jag tycker ju att ens födelsedag är speciell, ska firas och längtar gör jag varje år ,men i år känns det lite extra roligt. Just för att jag fyller jämnt och ska fira den inte mindre än 3 gånger! Hör jag ett wihoo för det !?
 
Inbjudningarna till firandet med släkten har redan gått ut och inbjudningarna till vännerna kommer vilken dag som helst. Trots att önskelistan är större o längre än ngnsin så hade jag först inte tänkt att lägga ut ngn, då det känns lite girigt och samtidigt vill jag inte att folk ska tro att de behöver ge mig ngt.
Jag har även lite svårt att säga vad jag önskar mig, förutom till mina systrar, mamma och Alex då, de får höra önskningar helt utan begränsningar, ofta. Huvudsaken är trots allt att ni kommer och vill fira min 30 årsdag tillsammans med mig.
 
Men..... då jag fått flera frågor om vad jag önskar mig så tänkte jag att jag skulle göra det ändå. Lägga ut min långa önskelista alltså.
För jag själv tycker att det underlättar och är betydligt roligare att ge bort ngt som man vet att personen ifråga vill ha. Samtidigt ska jag  ju inte sticka under stol med att det är roligare att få ngt man vill ha oxå ;). Så här kommer den, min största och längsta önskelista jag haft sen barnsben.
 
 
 
 

Besvikna

Tanken va ju att jag, barnen och mamma skulle åkt ner till Halmstad idag för att spendera lite kvalitetstid i stugan. Planerna gick ju helt klart i stöpet!  Och jag vet inte vem som är mest besviken jag eller Oliver(el mamma). 

Vi hade sett fram emot det här sen det bestämdes för två v sen och har räknat ner sen dess. Räknat hur många gånger vi måste sova innan vi ska åka osv Jädrans magsjuka! 

Sliten och besviken 

Oliver har dock lite svårt att förstå att vi inte kan åka. Han vägrar inse att han är sjuk och frågar hela tiden vf vi inte ska åka. Och precis efter en rejäl tömning konstaterar han glatt att Imorgon åker vi till Halmstad. 

Nej ngn västkust lär det inte bli och jag försöker göra allt för att minska besvikelsen för oss båda. Filmer o glass för Oliver och lite itshopping för min del. 
Samtidigt håller vi tummarna hårt för att vi andra ska slippa. 

Sjukstuga

Då var det dags... igen. Det man fruktar så fort man hör ordet. För några veckor sen var det jag och nu är det dags för oliver. Det är alltså magsjukan som är på besök.  
Jag är fruktansvärt bacillrädd och har lite av en fobi för magsjukan. Helst av allt hade jag velat gå ut utanför dörren och åka iväg tills bacillhärden här hemma är över. Men det går ju inte riktigt.




Såhär mysigt hade vi det igår morse. Idag är det lite annorlunda. Och med tanke på gårdagens mys lär vi väl ligga allihop snart. 

Så idag är det synd om våran lille kille här hemma. Dock verkar han inte vara så ledsen för att han mår dåligt utan han är medt ledsen över att vi inte kommer kunna åka till Halmstad idag som va bestämt. 
Älskade Oliver. 

Design