Dille på batman

Oliver gillar allt som har med superhjältar att göra just nu och jag har fått total dille på just batman. 

Framöver nu så ska oliver få ny säng o i samband med det så ska jag få in lite mer batman oxå. Det är just batmanhuvudet som gäller med tanke på att han har svart, vitt o grått på sitt rum. 

En krok, en papperspåse och ett kuddfodral som är ett diy projekt. 
Kroken finns på pixistuff
Påsen från tellkiddo
Och kudden är som sagt ett diy projekt hittade den på Google så vet tyvärr inte vem det är som gjort den .

Springer ni på ngt med just batmanhuvudet så hojta gärna till. Kuddfodral o sängkläder i det hade varit perfekt! 


Leva cafe hemma

Igår kväll va jag och nio andra tjejer iväg på lite vardagslyx. Närmare bestämt i Hok och på ett super mysigt ställe som heter Leva Cafe hemma. Har velat åka dit så länge och nu äntligen har det blivit av. Trots de höga förväntningarna jag byggt upp så blev jag inte besviken. Det var ett så mysigt ställe med en massa fininredning, det fanns ngt för alla. 




När vi kom fram så hade hon som jobbade dukat upp med en liten smörgåsbuffe, ost, kex o goda tillbehör. Därefter shoppade vi loss. Och det var inte svårt att gå bananas där inte. Man hade nog aldrig blivit färdig egentligen och jag funderade länge o väl på exakt vad jag skulle köpa. Hade velat o kunnat shoppa betydligt mer än jag gjorde.  Vissa saker kände o klämde jag på många gånger innan jag till slut bestämde  mig.


Men detta va vad som följde med hem igår.

Jag kan verkligen rekommendera er att besöka Leva cafe hemma. Jag kommer garanterat åka dit igen och det gör jag gärna snart! 

Sovrummet

Det börjar ta sig och inatt sover vi i en ny säng.


Jag är så nöjd så det är inte klokt. Nu fattas det lite detaljer som bla sängbord och en till missonikudde.
Tror jag kommer att sova riktigt bra här.

Redo för inflyttning

Nu är äntligen sovrummet klart och det är dags att flytta in möblerna. Så om allt går som det ska så sover vi i en ny säng i ett nyrenoverat sovrum i natt. 

Ett slätt tak utan lister, ny tapet och nytt golv. Underbart!

(Om ngn är intresserad av en säng eller våra sängbord så är de till salu)



Härliga söndag

Vi började våran söndag på bästa sätt, dvs med en riktigt god frukost med tända ljus. Bacon, ägg, juice, baguetter och plättar. 
Sedan en efterföljande långpromenad i det fina vädret med syster o Leo medan de stora o papporna var på fotbollsträning. Vi var inte de enda som va ute och gick i det härliga höstvädret utan turen runt osudden var som rena Autobahn , riktigt trafikerad med andra ord. 


Från förra veckans promenad. Idag sov de små hela vägen.

Nu sitter jag ute på trappan med en kaffe och inväntar I och E och deras lilla nyfödde. Ska bli så kul att få träffa den lille goingen. Och då dagisbacillerna härjar för fullt så tar vi det säkra före det osäkra o tar första träffen ute så kusinerna håller lite avstånd. 

Under morgonmyset
Barnen i Bullerbyn kan tydligen va en riktig nagelbitare. Spänningen är olidlig.
 


Fredag

Att en dag kan göra så att man får sån lyckokänsla i kroppen. Denna underbara fredagskänsla. 

Pappan i huset är ute på galej med jobbet idag så jag o barnen är ensamma  ikväll. Så när M har gått o lagt sig ska jag o O ha fredagsmys framför idol.


Tidigare idag bad jag oliver att gå upp o väcka molly. Tyckte det va lite för tyst för att båda barnen skulle vara vakna. Alldeles riktigt, den stora va visst lite trött o hade själv somnat medan den lille satt bredvid och såg väldigt nöjd ut. 


Trevlig fredag gott folk! 

En bättre torsdag

Började dagen med träning och kom sen till jobbet i tron om att det skulle bli en helt vanlig torsdag. Men icke, nyheterna avlöste varandra. Och det bästa av allt: Alex har blivit morbror och oliver och Molly har fått en sprillans ny liten kusin. En sån fin liten pojke 💙 . Och som vi längtar efter att få träffa den lille. Oliver tyckte vi skulle hälsa på han NU nu på en gång, men jag sa att vi får lugna oss ett tag. 

Det är ngt visst, ngt speciellt, som händer i en när en närstående får barn och det går bra. Man fylls lixom av en enorm lycka och man blir så oerhört glad och sprallig.  Man känner en sån glädje för deras skull. För man vet och förstår precis hur det känns och vilken våg av kärlek det är som sköljer över en där och då när man träffar detta lilla knyte för första gången.  En underbar känsla som växer sig starkare o starkare för varje dag. 




Pinterest

Är en annan sida jag kan spendera oerhört mkt tid på. Under de senaste dagarna är det frisyrer jag kollat på. 

Är så sugen på att klippa av mitt hår. Innerst inne hade jag ju helst velat ha långt Hollywoodsvall men det går ju inte fixa så lätt och med tanke på hur min hårkvalitet utvecklat sig sen jag blev mamma så är det rent av otänkbart. 
Så då har jag funderat på att klippa av det i en sk bob som jag hade för några år sen. 

Bild nr 2 är en favorit

Sen är det ju tyvärr så bara för att det är snyggt på andra så behöver det ju inte alls passa på mig. 
Men jag är så oerhört sugen och det är inte långt ifrån att jag ringer o boka mig en klipptid nu direkt. Samtidigt vet jag hur jag fungerar, jag vill göra det på direkten o sen ångrar jag mig direkt efteråt. Så det bästa är kanske och vänta tills jsg har tid i november så jag verkligen hinner smälta idéen en aning. Annars är väl risken att jag gör ngt förhastat. 


Inspiration

Instagram är något jag verkligen älskar. Älskar att titta på fina bilder och få inspiration, både när det kommer till kläder, träning och inredning. Skulle kunna spendera timtal bara genom att titta runt och få inspiration av alls IGkonton som finns. 
Visst det skapar ett visst vill-ha-begär från min sida och jag kan mycket väl tänka mig att det finns en viss hets bakom alla dessa fina bilder.  Men samtidigt så tycker jag att det är enormt kul och inspirerande med alla dessa fina bilder och det väcker många nya idéer.

En favoritbild och du kan hitta den hos lovisaalcen på IG 

Om jag någon gång kommer ha ett kök där jag kan ha ett bord och stolar så vill jag ha det precis såhär. Bordet , STOLARNA och lampan är så klockrena och hela bilden utstrålar sån värme. 


Vårt sovrum

I helgen har det hänt lite i vårt sovrum. Taket är färdigt, tapeten är uppe och nu ska golvet bytas. Fönstret får vi vänta lite på då det inte kommer förrän den 9 onde oktober men vi räknar iaf med att flytta in nu i v. 

Även om det varit mysigt att sova i gillestugan så är jag nu måttligt trött på att ha en säng där och en säng i vardagsrummet!
 
Ett lite ljusare sovrum mot tidigare.
 

En kärlek så stor så stor

Blir tårögd emellanåt när jag tänker på dessa små. Den lycka och tacksamhet jag känner för att just jag fått äran att vara eran mamma är obeskrivlig.  
Ni kan driva mig till vansinne emellanåt men lika snabbt vänder det och jag kan inget annat än att känna en enorm stolthet över er två. Mina fina älskade ungar - vad mycket kärlek ni ger! 




En kall och en varm värld - vilken vill du tillhöra?

De flesta i Sverige har verkligen visat sig hjälpsamma och givmilda nu när världen ser ut som den gör och när den största flyktingkrisen i modern tid äger rum. Miljoner människor - män, kvinnor och barn har tvingats lämna allt och ge sig av från sina hem för att överleva de brutala krig som råder i sina hemländer och är nu helt utlämnade åt omvärlden och helt beroende av dess hjälp. Många medmänniskor gör allt i sin makt för att hjälpa dem som behöver medans andra sparkar på de som redan ligger.
 
När jag läser om de människor som gör allt de kan för att hjälpa blir jag helt varm i hjärtat. Det finns hopp! Sedan finns det tyvärr lika många artiklar som får mig att bli mörkrädd. Det är dem om de människor som enbart känner hat, som sparkar på de som redan ligger. Som sparkar omkull människor som flyr, som bildar mänskliga murar för att stoppa människor som vill känna trygghet, som attackerar deras läger med mkt mera.
Hur man kan bete sig och resonerna så är för mig ofattbart. Hur kan man ha så mkt hat inom sig?! Vad har dessa stackars människor gjort för att ni ska känna sådant hat mot dem?
När det finns människor som behöver hjälp och vi är fullt kapabla att hjälpa till så anser jag att vi ska göra det i den mån vi kan.
Tyvärr finns det alltid de som utnyttjar de svaga och vill tjäna pengar på människors olycka men det finns även de som har ett hjärta av guld och det innebär att det fortfarande finns hopp och medkänsla.
 
Jag känner själv att jag vill göra mer, men jag vet inte exakt vad. Vi har bidragit med pengar och likaså kläder/filtar men det känns inte tillräckligt ändå och jag hade gärna gjort mer. Har ni ngt konkret förslag så skriv gärna en kommentar.
Vi kan inte bara stå och vara passiva utan det måste ske handling - det är vår medmänskliga skyldighet.
Vem vet nästa gång är det kanske du eller jag som behöver omvärldens hjälp!
 
Blondinbella skrev ett väldigt bra inlägg tidigare. Läs det här




Vi delar vårt jordklot!
 
 
 
 
 
 

Lampor

När det kommer till inredning och design så är lampor och stolar det jag är mest svag för. Utbudet är enormt och det finns hur mycket fint som helst där ute i designvärlden.
 
Just nu är det en taklampa till hallen jag är på jakt efter. Har snöat in mig på krom/rostfritt stål då jag anser att det skulle passa in bäst.
Jag älskar Tom Dixon lamporna och igår lånade jag hem en sk Dixon kopia i koppar. Så otroligt fint - på rätt ställe. Men hos oss passar den helt enkelt inte in. Hos oss ska det vara en lite kallare ton.
 
 
 
 
Jag gillar Tom dixon mirror ball väldigt mkt och likaså Spidery fr By rydens. Den sistnämnde ska jag nog låna hem och testa.
Annars om ni har ett tips på en taklampa som påminner om Tom dixons copper shade pendel fast i krom så hojta gärna till då jag älskar den modellen.
 
 
 
Denna lampa är en annan modell som står på min kommande shoppinglista - den tänker jag inskaffa så fort molly beslutar sig för att sluta försöka sätta sig på fönsterbrädorna.
 
Bsweden Siluett

På stan med mitt stora hjärta

Idag var det familjelördag här i stan så när Molly sov efter lunchen och Alex tapetserade passade jag och oliver på att ta oss en runda.  Det va riktigt härligt väder ute, sånt där höstväder jag älskar. Visst några grader kallare hade inte gjort ngt.

Hallampa och mössor till barnen var det som stod på shoppinglistan idag. Och två mössor blev det och sen lånade vi hem två lampor för att se om det va ngn som passade.

Hopptorn, ansiktsmålning, popcorn och brandbilen var vad som fanns på stan. Väldigt spännande enligt Oliver

Oliver poserar i sin nya mössa som han valde alldeles själv. Han sa att han kommer bli tuffast i hela världen med den.

Det är mysigt att hitta på saker med bara Oliver. Han har blivit så stor och är väldigt kul att föra samtal med om ditten o datten, då han har åsikter om precis allt! 




Fredag

Den oslagbara känslan som infinner sig när det är fredag - den är fin den!
Idag var det inga undantag. 

Nu under eftermiddagen har Oliver haft en kompis här och efter det åkte vi en sväng till leklandet i Lagan. 


Det obligatoriska fredagsfikat 



Det va en trött tjej som lämnade leklandet 

Och hon var inte den enda. Vi var nog rätt trötta allihop då fredagen gav sig till känna och det märktes att det va veckans sista dag innan helg. Så efter tacosen blev det bad för barnen och sen hopp i säng.

Jag följde faktiskt deras exempel, idol tittas på från sängen ikväll! 

Måndag

Dagarna de går och tiden bara försvinner. Så känns det och jag hänger inte riktigt med. 
Helgen kom och försvann lika fort som den alltid gjort. Men vi hann ändå med en hel del , såsom träning,  bad i simhallen, födelsedagsfirande , lek med kajsan, agerat taxichaufför, fotbollsträning o minisim för O mm.  En fin helg faktiskt. 

Nu är jag precis hemkommen från kvällsträningen och är sådär härligt  trött. Blev medlem på releve för ett par veckor sedan där jag nu går på några pass i veckan. Och det är så roligt, hade glömt hur kul jag tycker det är med såna här pass. Dessutom känns det bra att få in lite variation till gymträningen. 
Hur som så blir det nu duschen innn jag bänkar mig framför idol. Starkt gilla på att hösten är här !


Lek i apladalen i torsdags 

Ledig tisdag

Idag är jag och barnen lediga då det var planeringsdag på dagis. Mysigt med ett litet avbrott i vardagen. Samt att inte stressa på morgonen. Och det märks om inte annat på Oliver som inte är så morgonpigg när det är dags att stiga upp o stressa iväg till dagis.

Frågade Oliver vad han ville göra idag när vi är lediga.
- gå på stan, svarade han. Så så får det bli då!




Höst

Jag gillar hösten. Tycker den är enormt mysig och gillar allt som har med hösten att göra. Visst regnet är väl ingen höjdare men en höstdag som är sådär fin - löven i olika färger, blå himmel, högt i luften, såna dagar är riktigt svårslagna.  En annan favorit med hösten är hästkläderna! Bästa sortens kläder.
Är förmodligen inte jätte många som håller med mig nu men jag kan villigt erkänna att jag blev lite besviken när jag såg att det skulle bli rätt varmt i veckan som kommer. Jag gillar inte september med tanke på mellanvädret som råder då med kallt på morgonen o varmt på em. Det är så svårt o klä sig då. 
Jag vill gärna ha det lite kyligare hela tiden så att jag äntligen kan få börja använda mina höstkläder såsom , stövlar, boots, strumpbyxor o klänningar, halsdukar o scarfs. 

I torsdags innan mitt andra besök hos frisören så var jag o mamma ute bland stadens butiker för att kolla in om det kommit in ngt nytt. En klänning, kjol o polo samt ett par träningsbyxor rikare blev jag. 



Detta sätt inhandlade jag på Trend House
Svart och vitt i ett grafiskt mönster - typiska Linda kläder



Hämtade även hem ett paket från scorett
Ett par barnvagnsvänliga Boots fr Dasia

Som sagt - ge mig lite kyligare o friskare höstdagar nu tack! 

Tapas fredag

Igår var jag och Alex på Snipen tillsammans med min mamma ich Thomas. Och eftersom de hade hunden med oss så satt vi på deras mysiga innegård. Jag var aningen skeptisk först till att sitta ute men det gick alldeles utmärkt.





Vi försökte få igång terassvärmaren utan ngt större resultat 

Vin o filtar fick hålla oss varma





Super god mat och sällskap deluxe gjorde att fredagen blev mer än bra. Vi avslutade tom hemma hos mamma o Thomas med lite dans. 

Idag är det renovering som står på schemat och med tanke på att regnet öser ner utanför så passar det alldeles utmärkt.



Ge ett bidrag du oxå

Överallt kan vi läsa om de stackars människor som lämnar allt och flyr över Medelhavet i hopp om att få ett bättre liv. 
Och jag antar att det berör fler än mig. Ingen har väl undgått den senaste bilden på den 3 åriga pojken? Det gör så fruktansvärt ont i hjärtat. Jag kan knappt läsa om det utan att bita mig i läppen - gör jag inte det så bryter jag ihop. Hur kan världen vara så oerhört orättvis?  Det är så svårt och förstå.

Jag har funderat framochtillbaka vad man kan göra för de stackars människorna.  Som det uttjatade ordspråket en kan inte göra allt men alla kan göra ngt , så finns det alltid något man kan göra för att försöka bidra, försöka hjälpa. 
Det är inte mkt och jag vill gärna göra mer för att hjälpa de utsatta. Men det är iaf ngt....

Ge ett bidrag du oxå och sprid det till alla du känner! Många bäckar små....

Smsa HAV100 till 72980 och skänk 100 kr du oxå!!! 




Design