oväder

Natten till onsdagen förra veckan vaknade vi i Turkiet av ett himla oväsen. Ngt bonkade lixom i väggarna och tjöt samtidigt som det lyste upp utanför fönstret.
Det visade sig vara världens oväder med regn, storm och åska. Utemöblerna fick vi ta in för annars fanns risken att de skulle blåsa iväg.
 
När vi vaknade dagen efter så låg solstolar i poolen, busskurer va sönder, liggstolarna på stranden hade blåst iväg, parabolerrna på taken va söndertrasade och tom ngn cement/gipsskiva hade blåst ner från sjätte våningen. (tur ändå att det skedde på natten)
 
Ser ganska öde ut va?! Tycker det va riktigt otäckt. Speciellt när det blåser så, man vet ju inte vad som kan komma farande.
Läste sen på AB att en byggnadsställning hade blåst ner över en väg utanför Alanya.
 
Trots att det va riktigt otäckt och man inte riktigt visste vad som hände när man låg där i sängen och lyssnade på ovädret så var det en väldans tur att det skedde på natten och inte på dagen när en massa folk kunde varit utomhus.
Skrämmande hur mäktigt vädret är och vilka skador de kan åstadkomma. Nu va ju det här egentligen ingenting mot vad vädret kan ställa till med i resterande länder men det är ändå läskigt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design